» »

Nerazumljivo sesuvanje

Nerazumljivo sesuvanje

Matek ::

Prejšnji vikend smo imeli privaten LAN, ki se je zavlekel do ponedeljka. Vse dni je vse laufalo v redu, v ponedeljek pa so se začeli pojavljati problemi z mašino. Špili so javljali errorje, ob gledanju filmov so se vsi playerji (MPC, WMP, BSPlayer) sesuli... Mislil sem, da je kaj narobe z diskom - norton disk doktor ni pokazal ničesar... Potem sem opazil artefakte na ekranu (kot ob preveč naviti grafi) - preveril sem ventilator na grafi in ni se vrtel, zato sem ga očistil in nanesel AS5 namesto termalje, ki je že bila gor. Sesuvanje se je nadaljevalo. Ponovno sem instaliral Winse (formatiral prvo particijo, drugi dve s podatki sem pustil pri miru) - isto. Potem sem grafo (R9200) zamenjal s staro (GF2MX), pa se je vseeno sesuval sistem. Zdaj nekaj časa sicer deluje, ampak ne vem kako dolgo bo.

Da si boste bolje predstavljali - sistem se usuva čisto random. Včasih nekaj časa dela, potem začnejo razni programi metati errorje in čez nekaj časa dobim BSOD. Ko se mašina 1x sesuje, je težko priti nazaj, ponavadi se sistem resetira kar med bootanjem. Sporočila na BSOD so čisto različna (enkrat ntfs.sys, drugič druge zadeve). Po bootu se pogosto zalaufa chkdsk in skenira W: particijo (tista s podatki, ki ni bila formatirana), ampak je vse ok, tudi bad sectorjev ne najde. Zdaj bom poskusil še te particije zbackupirati in narediti popoln format celega diska, mogoče bo to pomagalo.

Ne vem kaj naj še dodam, v bistvu sploh ne vem, kaj je narobe, možno, da sem na lanu mašino slučajno odklopil med defragmentiranjem (diskeeper) - saj veste, preklapljanje kablov sem in tja - tako da je lahko kaj corruptano, ampak ne razumem, kako bi se mašina zaradi tega sesuvala...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Vesoljc ::

oc sindrom, ti povem! ;)

pejt po vrsti, druge ni...
najprej se preprici da dela ram, plata in cpu. nato naprej...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

ginekolog ::

na lanih se zaradi obremenitve omrežja lahko pojavijo napetostni sunki, ki lahko poškodujejo različne komponente. Jaz bi najprej preveril ram (memtest), poskusil dat drug napajalc in tako dalje. Dvomim, da je disk. Upaj, da ni plata ali cpu.
Divers do it deeper.

Slo-One ::

men je take bedarije delalo ko smo meli 2 rama pa je en slabo delal pa se je računalnik restartal ker je ram podatke ker včasih brisal

Matek ::

OK, bom zapeku memtest86 in sprobal, kako zadeve laufajo. Lahk povem še, da je mašina minimalno navita (barton 2500+ @ 3200+, torej 200 fsb), vse razen CPUja teče na tovarniških frekvencah.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matek ::

I had a dog and his name was BINGO.

Očitno je bil kar ram, memtest je kar bruhal errorje, ko sem vzel eno palčko ven, pa je bilo vse čisto. V bistvu še najboljša stvar, ki je lahko crknila - stara 256 mb palčka, ki je komajda delala (stvar je laufala skupaj še z eno 512 palčko na 3-6-6 :| ). Ram je tako ali tako zastonj zadnje čase, sem se bal, da bo treba nabaviti kak disk al pa celo grafično.

I'm a happy camper, hvala za pomoč. Če bo slučajno še kaj zajebavalo, se javim, ampak sem več ali manj prepričan, da je to to.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Slo-One ::

happy end :)) :)) :))

ERGY ::

Dosti takih primerov sm ze vidu in slisu . Ponavadi je bla vedno plata. V mojem primeru tudi :)

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sesuvanje računalnika pri startupu

Oddelek: Pomoč in nasveti
10981 (575) DeeCoy
»

Okvara podatkov v DDR3 zaradi vpliva sosednjih celic (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pomnilnik
5522225 (18659) AndrejO
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
693912 (3143) Pyr0Beast
»

Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )

Oddelek: Pomoč in nasveti
402351 (1895) amigo_no1
»

Problem z navijanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
604866 (3572) Tilen

Več podobnih tem