» »

Pravniki, prosim pomoč glede zaposlitve, ki je ne želim več!

Pravniki, prosim pomoč glede zaposlitve, ki je ne želim več!

Maxtor ::

Moj problem je sledeč. Sem zaposlen na eni ustanovi za določen čas do 31.8.2005. Druge službe sicer še nimam, a na tej ustanovi zaradi razmer ne želim več ostati, moj šef pa me želi obdržati, čeprav sem mu jasno povedal, da ne bom ostal. A me lahko glede na to, da še nimam druge zaposlitve kako zariba in kar podaljša delovno razmerje. Če mi to naredi in jaz ne sprejmem, namreč ne morem na zavod, saj sem delo odklonil. Zdaj je dal namreč že tretjič razpis (to je zadnji razpis, več se mi zdi, da ne sme razpisat) za moje delovno mesto. Kakšen je postopek, če niti na tretjem razpisu ni primernega kandidata?

Mene pa predvsem zanima to, ali se jaz glede na to, da (še) nimam nove zaposlitve, na ta tretji razpis moram javiti? Če se ne javim, ali mi bo zavod za zaposlovanje kaj kompliciral, saj meni se pogodba itak izteče in tako (uradno) ne bom pustil službe in s tem torej ne bom odklonil dela. Problem je v tem, da če se javim na ta razpis, me bo šef vzel takoj dalje, kar pa jaz ne želim, hkrati pa ne želim imeti problemov z zavodom, kjer bom preživel verjetno kak mesec ali dva...

Prosim za nasvete. Upam,d a sem problem doovlj lepo opisal, če pa je kaj nejasnega pa bom dodatno pojasnil.

Hvala.

MUC ::

Če se ne boš prijavil na razpis, boš imel probleme pri svetovalki in si bo to gotovo zabeležila v tvoj dosje, če ti ne bodo sploh poslali pošto, da je razpis zunaj in se prijavi. Če se ne boš, boš tudi s tem lahko zgubil privilegije.

Najprej si najdi drugo službo, pol pejt preč ... HALOO

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Maxtor ::

Najprej si najdi drugo službo, pol pejt preč ... HALOO


Na tole bom rekel samo to, da DENAR NI VSE... druga ne mislim komentirat, vsaj zaenkrat in za zdaj še ne....

seamaster ::

To pa res ni noben problem. Ob sklepanju nove pogodbe postavi svoje zahteve; enkrat višjo plačo, boljši delovni čas...,...,...

Pa si lahko prepričan, da ne bo prišlo do podaljšanja zaposlitve.

LPG

SavoS ::

Točno tako... če te šef želi obdržati, mu ti postavi svoje3 pogoje... recimo službeni telefon, služben lapto, služben avto, večjo plačo, fleksibilen delovni čas(ni važno kdaj prideš in kdaj greš, važno, da je delo narejeno), menedžersko pogodbo, pravico do ugodnejšega koriščenja dopusta.... in še bi lahko naštevali......

Sicer nisi opisal kaj si po poklicu, oz katero delo opravljaš, ker če si en npr. ekonomski tehnik..... potem bo bolj težko z uveljavljanjem nekaterih pravic.....no če si resnično dober in nepogrešljiv za njih, se da vse uspeti.....poizkusiti ni greh - izgubiti nimaš ničesar, le pridobiš lahko veliko....!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Caligula ::

Tako je.

Nikoli ne reci ne. Vedno daj totalno hude pogoje.
Take, da ce jih na koncu se po cudezu nekdo sprejme, ti celo tako spremenijo situacijo ,da ti je sprejemljiva.

Je foter pred leti, ko bi morali nekaj z njimi delat,.. pa se mu ni dalo,.. dal 10krat visjo ceno, ful zahtevkoc,.. skratka nemogoce pogoje...
Oni so pa polni kesa sprejeli in pol ga je zabavalo, splacalo se je pa tudi..

Pa predvsem se prijavi na naslednji razpis za delovno mesto tvojega sefa, pa to mu das lahko tudi vnaprej vedet :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Maxtor ::

Hvala za nasvete...

Razpis je bil zato, ker sam nimam pogojev oz. izobrazbe za opravljanje poklica. Imam končan UNI program elektrotehnike, elektronike, opravljam pa delo s področja računalništva, zaposlen torej kot računalničar - OID, ki smo tako kot je že znano, deklica za vse. Delaš od A do Ž vse, torej svoje delo, delo vodstva, delo drugih, ki so nesposobni, delo hišnika, včasih tudi mizarja... ko pa se kaj zbuniš, pa ti reče šef, da če ti kaj ne paše, lahko greš.

In, zdaj ko hočem it za vsako ceno, te pa j*** in te noče spustiti, a hkrati se noče niti pogovarjati, niti poslušati, tako da pogajanje ne pride v poštev, saj s šefom sploh ne komunicirama, ker me ne želi videt že dobre pol leta (simpatija je obojestranska, saj jaz njega tudi ne prenašam).

A je dovoljeno v prošnji za zaposlitev zapisati pogoje? Mislim, da bo to še nekako najbolje, tako bom zadostil zahtevam zavoda za zaposlovanje, da se bom prijavil na razpis (torej ne odklonil dela), a hkrati morajo biti pogoji taki, da me ne bo sprejet. Kaj menite, je tole dobra poteza?

LP

P.S.: Komunikacija s šefom je pa nemogoča, komunicirama samo preko drugih, sicer pa sma na bojni nogi.

Barakuda1 ::

A je dovoljeno v prošnji za zaposlitev zapisati pogoje? Mislim, da bo to še nekako najbolje, tako bom zadostil zahtevam zavoda za zaposlovanje, da se bom prijavil na razpis (torej ne odklonil dela), a hkrati morajo biti pogoji taki, da me ne bo sprejet. Kaj menite, je tole dobra poteza


:\

Ne bo držalo.

Odklonil boš ponujeno delo.
Pogoje, ki jih boš pa sam postavil, so izven tega okvira.

Kot nekdo, ki po zatrjevanju nekaterih - premoreš vsaj 3 vrednostne razrede višji nivo abstraktnega razmišljanja - si tle pogrnil v celoti.;)

Zdaj pa resno.
Poteza NI dobra.

Poleg tega te pa ne razumem. Razpisnim pogojem očitno ne ustrezaš. Torej tudi če se boš priavil je malo možnosti da boš sprejet. Če pa boš, te pa tudi ne razumem. Dobil boš zaposlitev, čeprav pogojev ne izpolnjuješ.
Neko jamranje, kako se pol težko dobi zaposlitev v vaši stroki je pol sam mešanje megle, ker hioćete za svoje delo več kot je trg pripravljen plačat. Hja tud to je ena od lepot kapitalizma. Tolk si vreden kolk te plačajo, ne pa tolk kot si domišljaš ;)

Yohan del Sud ::

Kaj znaš. Morda ti lahko zrihtam (ali pa kdo drug tukaj) službo. Objavi CV sem.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Barakuda1, ti pa nisi iz te branže?

V majhni trgovini je pač tako: si deklica za vse, delo je po potrebi in plača je mizerna. O vzrokih in nedelovanju služb, ki bi morale to regulirati, sedaj ne bom razpravljal.

Maxtor:

Ali si sploh prepričan, da je to, kar naj bi šef govoril res (sploh, če se izogibata eden drugemu)? Lahko ti greni zadnje dni, kar si še pri njemu?
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Brane2 ::

Ne štekam problema. Če nisi našel novega joba in še delaš tam, potem očitno je tudi nekaj v denarju.

Glavna neznanka v tvoji enačbi ni ali imaš rad svojega šefa ampak ali imaš alternativo. SPloh pa, kaj te briga če te ne more videti, če te RABI ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Barakuda1 ::

Sem zaposlen na eni ustanovi za določen čas


:\

Jaa, Azrael, jaz pa nisem iz vaše branže
Jaz pod pojmom ustanova pač ne abstrahiram male trgovine.

Zgleda da je to višji nivo abstrakcije, ki ga jaz še ne dojemam.

p.s.
No, sej če teb abstrakcija tud dela kakšne težave, tle je SSKJ

ustanova -e ž (o)

1. javna, organizirana skupnost ljudi za opravljanje kake dejavnosti:
ta ustanova je finančno samostojna; upravljati, voditi ustanovo;
dobrodelna, gospodarska, kulturna, znanstvena ustanova;
zdravstvena ustanova; ustanova za varstvo in vzgojo predšolskih
otrok

2. jur. z zakonom ali normami nastala ustaljena oblika odnosov med
ljudmi: demokracija naj bi kot ustanova pomenila svobodo; družina
in zakon sta pomembni družbeni ustanovi

3. nekdaj premoženje, ki se upravlja, uporablja po volji tistega, ki ga
daje na razpolago: dobiti štipendijo iz ustanove; ustanova za
podpiranje vdov in sirot / Knafljeva ustanova

• zastar. razpisati dijaške ustanove štipendije

4. zastar. ustanovitev: ustanova države

* jur. javna ustanova nekdaj organizacija javne uprave in družbene
službe; pravna ustanova skupek pravnih določb za urejanje družbenih
razmerij, stanj ali dejanj


hhhmmmm:\
res morš met velik domišlije in visok nivo abstraktnega razmišljanja, da pod pojem ustanova, mirno stlačiš majhno trgovinco;) :P

Myth ::

/me dobi klic od teme po njegovemu mnenju!!

Hja, spet nekateri preveč teoretično gledate na vso stvar. Zame je stvar sledeča. Ker naš vrli delavec ni povedal kdaj je tretji razpis, bom le nekaj povedal. Razpisi so običajno preden nekdo zapusti svojo delovno mesto in ne kasneje. Še posebej če so s tem v podjetju ob dobiček, ki bi ga dobivali, če bi ta oseba še delala. Ampak osebe več ni. In šefi v praksi nikoli nočejo biti brez dobička prej nasprotno. Tako da se jaz na tvojem mestu, Maxtor , ne bi sekiral. Saj bo šef (vsaj po moji logiki) iskal novo 'osebje' preden ti odhitiš. In ker ti nočeš več tam delati, se na ta razpis ne prijavi. Šef ti ne more nič. Delovna pogodba se ti isteče in lahko mirne duše greš. Na borzi te ravno ne bodo veseli (spet govorim iz besed ki so mi jih ostali povedali) , ampak delo bodo še ti vedno pomagali najt. Pa tudi tam ti nič ne morejo. Če recimo veš kdaj je razpis, idi prej na borzo pa jih povprašaj, če je kaj novega (po vsej verjetnosti bo uslužbenka vidla razpis ali pa te bo povprašala kako je na stvari), povej da imaš na dan razpisa nek drug opravek, ki je zate nujnejši (obisk pri zdravniku, etc... zmisli si nekaj dobrega!) . Preverjeno deluje ta zadeva in je tudi resnična. Kar ti tukajšni pravniki noben ne more niti potrditi ali ovržti, kajti očitno ne poznajo prakse (shame on you teoretics =) )

pa nasvidenje
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Barakuda1 ::

Kar ti tukajšni pravniki noben ne more niti potrditi ali ovržti, kajti očitno ne poznajo prakse (shame on you teoretics =) )


:\

A si mogoče pomislil, da pa "tukajšnji pravniki" nočejo traparij kvasit :\

Kake veze pa ima dan razpisa z obiskom zdravnika.8-O
Razpis je objavljen in v njem rok do kdaj naj kandidati oddajo svoje ponudbe (prošnje).
A boš cel mesec hodil k zdravniku?!?

Še en, ki preverjeno ne zna abstraktno razmišljat, čeprav bi po zatrjevanju nekaterih moral vsaj za 3 nivoje bolje od družboslovcev (tokrat pravnikov);)


p.s.
Je pa res (glede na uvodni post) da če se na razpis ne prijavi, to ne bo vplivalo na pravice pri zavodu, ker ima tako ali tako pogodbo za določen čas.

Sam pol mi naravoslovci nehajte jamrat kako ne dobite služb (kljub vaši izjemni sposobnosti abstraktnega razmišljanja).
Vaše razmišljanje je v kapitalizmo (kot sem že enkrat zapisal) vredno točno toliko, kot ga je trg pripravljen plačati in ne tolk kot si vi domišljate.
Je to morda preveč abstraktno al kaj ;)

Myth ::

Se pardoniram, razpis sem jaz razumel kot razgovor za delo, ki ga itak doloci sef. =) In ne vem zakaj bi se on moral prijavljati na razpis, ce pa tak ima 'sluzbo' s katero bo kmalu koncal. Torej se enkrat, na razpis se ne rabi prijavit. Sluzbo lahko komot pusti. Ker mu noben nic ne more. Tudi po vasi teoreticnosti (ce bi vedeli malce vec) je vse pravno zglihano.
Pa kaksno abstraktno misljenje? Povedal sem iz izkusenj drugih, ki so mi to zaupali. Tu ni nobene abstrakcije. Mozno le da v tvoji glavi. =)

nasvidenje
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

jype ::

Maxtor: Kaj delas? Kaj znas? Delodajalci te pac ne bomo iskali, ce se skrivas, je tvoj manjko alternativnih zaposlitev povsem tvoj problem.

Jaz sem tudi dal odpoved, ko se nisem imel sluzbe. Na zavod ne hodit, ker velika vecina direktorjev in kadrovskih smatra, da so na zavodu predvsem tisti, ki niso sposobni najt zaposlitve. Sluzbo isci po vezah. Itak imas, ce si bil deklica za vse, ogromno izkusenj iz razlicnih podrocij. Take iscejo povsod, samo pravilno moras znat predstavit kaj vse si ze uspesno pocel.

V nobenem primeru ti pogodbe ne morejo podaljsat, ce je ti ne podpises (glede na to da si za dolocen cas). Ce si za stalno pac napises odpoved, pocakas odpovedni rok in to je to.

edit: Aja, delovno dobo, zdravstveno in pokojninsko si lahko tudi prostovoljno placujes, saj to ves, ne? Ce bos samo dva meseca na zavodu, je cisto OK, ce si 2 meseca "freelance".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

dmok ::

Barakuda1
Še en, ki preverjeno ne zna abstraktno razmišljat, čeprav bi po zatrjevanju nekaterih moral vsaj za 3 nivoje bolje od družboslovcev (tokrat pravnikov)


Obstajajo veliko boljša zdravila za odpravljanje kompleksov.

lp, d.

Barakuda1 ::

Obstajajo veliko boljša zdravila za odpravljanje kompleksov.


:\

Hja, se čist strinjam :)

Če je bil kdo na tem forumo z kompleksom višje vrednosti, so bli to predvsem tisti, ki obiskujejo (so) naravoslovne faxe (posebaj matematiki in računalničarji ;) ).

Na njihovem zelniku je zraslo (pejd pogledat v PČ), kako so pa oni glede abstraktnega razmišljanja nekaj vrednostnih razredov pred družboslovci in medicinci.
Kdo ima torej komplexe višje vrednosti ;)

Če ti nis med njim, super. Pol ta opazka tko ni namenjena teb. Če sem pa še eni "mački stop na rep", ja tud fajn :D , sam mjavkanje ne bo neč spremenilo.;)

Maxtor ::

Končno sem spet pri PC.

Torej zadeva je taka, kot sem uspel razumet. Jaz sem zaposlen (sicer do 31.8.) in sedaj nisme na zavodu in torej ne rabim iskat zaposlitve in se ne rabim prijaviti na razpis, saj službo imam. Ko bom pa na zavodu in če bo dal tedaj razpis se v bistvu tudi tedaj ne bom rabil javiti, saj sem neustrezen za tole delovno mesto.

Hvala za odgovore.
LP

Yohan del Sud ::

Neustrezen in hkrati nepogrešljiv? Tle mi neki ne gre v lajšto.
www.strancar.com

Maxtor ::

Ja, res je, ne gre skupaj. A šef ne dobi nikogar, že na dveh razpisih ne. Zato me želi obdržat. Saj on ne bi niti razpisal, če bi jaz imel izobrazbo, ki je zahtevana za delovno mesto, ampak ljudi s točno zahtevano izobrazbo je premalo oz. jih skoraj ni, zato ne dobi človeka in je bil primoran razpisat še tretjič, a tudi sedaj ne bo po izobrazbi ustreznega človeka in bom jaz s končanim elektro faksom še najbližje. Jaz pa seveda ne želim ostati, ker me že tazadnja boli od tega ko te vsi jeb*** :(


Upam,d a sem pojasnil.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maxtor ()

perci ::

Ja jebenti, pa kaka je ta služba, da se nihče ne javi na razpis?!! Mora biti pa res sranje od sranja.

Maxtor ::

Bravo Perci!

Končno nekdo, ki je pogruntal to kar želim povedat že od prevag posta naprej, da želim "pustiti" službo, ker je SRANJE OD SRANJA.

Če nebi bila sranje od sranja, bi seveda ostal, a ne.... :))

bobby ::

a veš kaj,.. bil v podobni situaciji kakor ti pa me boli kurac za zavod. tm so nesposobni ker jih briga mal zate. najbolš bo, če vzameš stvar v svoje roke in sam iščeš službo, pa ne mi rečt,da te noben noče zaposlit ker to je bullšit!!
če ti služba ni všeć, potem menjaj, ker nima smisla hodit nekaj delat, kar te ne veseli in pač s težavo hodiš v službo. to nima smisla k boš nsrečen. šef ti pa nima kej piskat. če nočeš pač tega dela, pač ga ne sprejet še naprej. išči drugo tisto kar ti bo všeč.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Maxtor ::

Hvala bobby, tako je, kot si rekel. Grem na novo življenjsko pot in v iskanje nove zaposlitve...

LP

milica ::

Jaz pa potrebujem službo. Pa sploh ni važno kakšna je. Samo da bo kaj zaslužka. Ali bi mi lahko posredoval kam naj se javim Maxtor?

Maxtor ::

Milica, poslal sem ti zasebno sporočilo.

LP

AndrejS ::

Če je dal šef razpis in ti ne ustezaš pogojem v razpisu, potem se ne rabiš prijavit. In ker tebi 31.8. poteče delovno razmerje si potem upravičen tudi do denarnega nadomestila (tu so sicer neki pogoji - včasih je bilo 1 leto neprekinjene delovne dobe). Greš na zavod za zaposlovanje pač poveč da ti je poteklo delovno razmerje in ne ustrzaš pogojem. Jaz mislim da ne sme bit problema.

Dead_Eye ::

Kot je rekel Andrej S, poleg tega tudi ko si prijavljen kot iskalec zaposlitve imaš pravico do zavrnitve dela (enega na mesec al nekaj tagega) če ti pač ne ustreza. Tako da v vsakem primeru ne bi smel imeti problemov. Greš na zavod in 6 mesecev imaš zagotovljeno nadomestilo...
The one and only

Maxtor ::

3 mesece ali 6 mesecev? Imam namreč samo dve leti delovne dobe....

AndrejS ::

Te pogoje za nadomestilo skoz nekaj spreminjajo. Najbolj ti bodo znali na zavodu povedat

MadMicka ::

Maxtor, zadeva je takšna, da ko ti poteče delovno razmerje za določen čas, nisi dolžan skleniti nove pogodbe. Pri tem je popolnoma vseeno, ali ti šef ponuja novo pogodbo oz. podaljšanje prve ali ne.Enostavno se v roku 30 dni po prenehanju delovnega razmerja prijaviš na zavodu. Glede na delovno dobo (če si bil zaposlen zadnji dve leti) si upravičen do nadomestila v času treh mesecev. Potem lahko dobiš denarno pomoč, pač odvisno od dohodkov članov tvojega gospodinjstva. No, in šele potem, ko si že prijavljen na zavodu, pride v poštev tisto, da ne smeš zaposlitev eno za drugo odkloniti, ne da bi izgubil pravico do nadomestila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9120958 (15918) PrihajaNodi
»

Predlog vladi

Oddelek: Loža
241960 (1474) St235
»

Prisilno delo, ki te napoti ZRSZ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6723334 (20844) Invictus
»

˝Strah˝ me je, da nebi dobil zaposlitve (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10818904 (15298) @nny

Več podobnih tem