Forum » Pomoč in nasveti » nvidia GeForce
nvidia GeForce
tonex23 ::
Mene pa zanima če je možno da ima GeForce to slabost da ne teče čist tekoče oziroma da ima to napako v ramu od grafične da se mogoče kdaj pa kdaj zatakne imenovano kot neki vozli... To mi je danes kolega povedu in me zanima če je to res? Je reku da ati radeon tega nima in da ima samo nvidia Geforce... Meni se namreč zdi da teče lepo mogoče edino v gta san andreas...ker je predelava iz konzule? lep pozdrav in hvala za odgovore.
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell
OmegaBlue ::
Do sedaj še nisem slišal za vozle v ramu grafičnih kartic.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
R33D3M33R ::
Hm, zanimivo, imam R9500Pro pa se mi pri Colin Mcrae Rally 2004 zdi da se slika zatakne vsake toliko časa. FPSji so nad 60 vedno, vendar pa skačejo od 60-85, mogoče se mi zato zdi da cuka...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
Goldee ::
Ej tud men to nardi in lih pri Colinu. Mam pa 9600pro. kaj je fora s tem? Ucaih te cist zjebe u ovinku, ko mal postopa, pol pa zamudis za reagirat
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Tilen ::
Ja takrat u ovinku ti padejo frejmi vrjetno. 9600PRO ali 9500 PRO pa tudi ni neko cudo od graficne.
Kaksne nastavitve pa uporablata?
Aja, to je tema o Geforcih, sorry
Kaksne nastavitve pa uporablata?
Aja, to je tema o Geforcih, sorry
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Caki zaki bi pa u ovinku padu FR? Mam pa nastavleno na 1024x768 in high detail, brez kakega AA 'n stuff. Vem, da 9600pro ni vec ne vem kaj, ampak pri teh nastavitvah bi moglo tect uredu (kot tudi tece dokler ne "pocukne")
P.S.: To ni offtopic, ker je zgleda isti problem pri GF in ATI
P.S.: To ni offtopic, ker je zgleda isti problem pri GF in ATI
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goldee ()
Ja k se ravno peljes pac si na miru ne pol k pa zacnes levo desno ... pa ti brejkne :)
probaj malo navit graficno pa povej ce stekne kaj manj:)
Pa procesor tut
probaj malo navit graficno pa povej ce stekne kaj manj:)
Pa procesor tut
Mam bartona (512k) 2600+ @2174 Mhz in 1Gb rama in mislem, da to nebi smel bit problem. Graficni pa je takt rama zvisan za 50Mhz in GPU za 60MHz. Navit ravno tako "cuka" kot nenavit.
Če je pa framerate stalno nad 60, problem je samo da skače od 85-60 (VSync vklopljen). Res je, da verjetno od časa do časa pride več materiala za izrisat, ampak padec 25 frejmov je pa malo hud. Se res toliko pozna tak padec? Saj oko zazna okoli 30 kot ne-štekanje (oziroma tam okoli 24). Pa ful se pozna in te takoj zmoti, grrr
P.S: Aja, zdi se mi da framerate pade celo več kot pokažejo Ati tray tools, čeprav imam števec continous in ne vsako sekundo.
P.S: Aja, zdi se mi da framerate pade celo več kot pokažejo Ati tray tools, čeprav imam števec continous in ne vsako sekundo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
Saj oko zazna okoli 30 kot ne-štekanje (oziroma tam okoli 24). Pa ful se pozna in te takoj zmoti, grrr
Nestekanje, kot ti temu pravis se zacne pri 50-60 FPS.
Ce kdo s 24-30 govori da mu ne steka, blefira in pika.
Nestekanje, kot ti temu pravis se zacne pri 50-60 FPS.
Generator kaksn mas pa ti sistem?
Sam z mojo (in generatorjevo) kartico je u collinu ziher 60fps - ne more zarad enga ovinka oz. vecjega stevila tekstur za zrisat Frame-rate past za 50%?! Iz 60 na 30?
Sam z mojo (in generatorjevo) kartico je u collinu ziher 60fps - ne more zarad enga ovinka oz. vecjega stevila tekstur za zrisat Frame-rate past za 50%?! Iz 60 na 30?
Sami ::
Se strinjam.
padec 25 frejmov je pa malo hud. Se res toliko pozna tak padec?
Meni gre to tudi na jetra, to takoj opazim kot manjše štekanje.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Goldee, v CSS se je dogajalo in se enim še kr dogaja, da ti iz 180 FPS gre na 20.
Jan987 ::
ma to je ziher en pametnjakovič reku, k je mel prej geforca pol je pa dobil radeona in zdej se hvali ker maš ti skori sigurno geforca. kakšno kartico pa ima on in kakšno imaš ti?
Goldee: Imam AMD XP 1800+, 768MB RAM, R9500Pro 128 MB (softmodan) in sem mislo, da mi frejmi padejo ker imam artefakte tu pa tam in sicer na področjih z manj kvalitetnimi teksturami. Pa očitno ni to, ker imaš ti podobne probleme.
Nameščene imam Omega 2.6.42 (Catalyst ne vem kaj) gonilnike. Nimam vklopljenega FSAA je pa vse na največjih možnih nastavitvah na 1024x768. FPSji mi pa skačejo, vendar pod 60 nikoli ne (vsaj tako se vidi na števcu od Ati tray in nisem še opazil nižje vrednosti). Imam vklopljen Vsync zgornja meja je torej 85 FPS.
Tilen: Nestekanje, kot ti temu pravis se zacne pri 50-60 FPS.
Saj razumem, predvideval sem glede na FPSje v filmih. Moram pa priznati, da sem s časom postal občutljivejši na število FPS, ker pač igram igre večinoma s FPS nad 50. Pa se mi zdaj zdi da včasih filmi štekajo , ne vem, čuden občutek res...
Nameščene imam Omega 2.6.42 (Catalyst ne vem kaj) gonilnike. Nimam vklopljenega FSAA je pa vse na največjih možnih nastavitvah na 1024x768. FPSji mi pa skačejo, vendar pod 60 nikoli ne (vsaj tako se vidi na števcu od Ati tray in nisem še opazil nižje vrednosti). Imam vklopljen Vsync zgornja meja je torej 85 FPS.
Tilen: Nestekanje, kot ti temu pravis se zacne pri 50-60 FPS.
Saj razumem, predvideval sem glede na FPSje v filmih. Moram pa priznati, da sem s časom postal občutljivejši na število FPS, ker pač igram igre večinoma s FPS nad 50. Pa se mi zdaj zdi da včasih filmi štekajo , ne vem, čuden občutek res...
Goldee, v CSS se je dogajalo in se enim še kr dogaja, da ti iz 180 FPS gre na 20.
@Tilen Sam to je hard.
Za tisto stekanje sem poizkusil tudi z drugimi driverji. Zanimivo pa je to, da je bratrancu isto delalo (cukalo), sam potem pa j on zamenjal plosco in mu tega ni vec delalo. (Asrock -> Abit)
@Tilen Sam to je hard.
Za tisto stekanje sem poizkusil tudi z drugimi driverji. Zanimivo pa je to, da je bratrancu isto delalo (cukalo), sam potem pa j on zamenjal plosco in mu tega ni vec delalo. (Asrock -> Abit)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD izdal dodatno dokumentacijo za grafične karticeOddelek: Novice / Grafične kartice | 5246 (2918) | mile |
» | Grafična od 80000-100000 SIT ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4582 (3900) | RC14 |
» | GeForce FX 5200 vs. Radeon 9700 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3524 (2939) | Dead_Eye |
» | Graficna ?Oddelek: Kaj kupiti | 1864 (1498) | Oblivion |
» | Prišel je Radeon 9800 Pro (R350)Oddelek: Novice / Grafične kartice | 2441 (2441) | Olympus |