Forum » Strojna oprema » temperatura
temperatura
Engineer_SLO ::
zopet odpiram to temo,ki je vsaj že miljonkrat prežvečena vendar ne najdem v zgodovini nič pametnega...
zanima me kolikšna temperatura je še sprejemljiva za AMD na jedru palomino,kajti meni se greje kar do 80 stopinj kar se mi zdi kar veliko,čeprav vem da so to eni najbolj vročih procesorjev....
hladilnik na procesorju je soliden,procesor je namazan z termalno pasto in to čisto po predpisih,ohišje je prevetreno srednje,ker je pač majhno ,vendar je temperatura v ohišju od 35-38 stopinj...
sicer sam hladilnik niti ni pretirano vroč,tako da sam ne vem..
kaj vi mislite o navedeni temperaturi?
zanima me kolikšna temperatura je še sprejemljiva za AMD na jedru palomino,kajti meni se greje kar do 80 stopinj kar se mi zdi kar veliko,čeprav vem da so to eni najbolj vročih procesorjev....
hladilnik na procesorju je soliden,procesor je namazan z termalno pasto in to čisto po predpisih,ohišje je prevetreno srednje,ker je pač majhno ,vendar je temperatura v ohišju od 35-38 stopinj...
sicer sam hladilnik niti ni pretirano vroč,tako da sam ne vem..
kaj vi mislite o navedeni temperaturi?
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Eschelon ::
Temperature, ki ti jih pokažejo programi niso nujno točne.
Za začetek si poglej vsaj če je temperatura, ki ti jo kaže program v XP v idle enaka tisti, ki ti jo bo po rebootu kmalu zatem pokazal bios.
Temperatura ohišja je spet ena taka nerealna cifra - zelo odvisna od tega, kam na plato so dali senzor (ponavadi kaže več, kot pa v ohišje vstavljen termometer).
Če je temperatura točna - je previsoka. (Recept: naviješ za 10%, pustiš 24 ur teči gor prime95 - če se računalnik vmes ne resetira, potem mirno odviješ na prejšnjo vrednost in ti bi moral računalnik delovati b.p.).
Za začetek si poglej vsaj če je temperatura, ki ti jo kaže program v XP v idle enaka tisti, ki ti jo bo po rebootu kmalu zatem pokazal bios.
Temperatura ohišja je spet ena taka nerealna cifra - zelo odvisna od tega, kam na plato so dali senzor (ponavadi kaže več, kot pa v ohišje vstavljen termometer).
Če je temperatura točna - je previsoka. (Recept: naviješ za 10%, pustiš 24 ur teči gor prime95 - če se računalnik vmes ne resetira, potem mirno odviješ na prejšnjo vrednost in ti bi moral računalnik delovati b.p.).
Vedeti, razumeti, znati.
Hux ::
sicer sam hladilnik niti ni pretirano vroč,tako da sam ne vem
Slab kontakt. Tam okol 45-50 bi nej bla temperatura pri idle.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 5499 (5188) | amigo_no1 |
» | Temperatura grafične med igranjemOddelek: Strojna oprema | 5184 (4419) | Sssaga |
» | Pregrevanje procesorjaOddelek: Strojna oprema | 1489 (1043) | matejmesar |
» | amd 2400+ se mi pretirano grejeOddelek: Navijanje | 1425 (1058) | rfmw |
» | Presneta temperatura, kako je to mogoče???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1274 (838) | krucymucy |