» »

Router se mi zelo čudno obnaša

Router se mi zelo čudno obnaša

RobyRob ::

Imam ADSL router Level One FBR-1409TX. Vedno je delal dobro.

Par dni nazaj pa je bila huda nevihta. Po njej je meni vse delalo OK, očetu pa je računalnik napisal, da je "mrežni kabel izključen".

Očetov kabel je v vtičnici 2 na routerju. Čudno je sledeče. Ko je kabel v vtičnici 2, lučka ne sveti. Ko potegneš kabel ven, pa lučka sveti.8-O Torej obratno kot bi moralo biti.
In če v vtičnici 2 ni kabla, potem vse ostale vtičnice nočejo delati (ping routerja ne uspe). :\

Mogoče ve kdo kaj je narobe z routerjem?

Router je še v garanciji, a verjetno mi je ne bodo upoštevali (višja sila), a ne? Kupil sem ga na nakupi.net.

Kako je mogoče, da je nevihta poškodovala vtičnico za očetov kabel, mojo pa ne? Oba računalnika med nevihto nista bila priklopljena na električno omrežje. Oče sumi, da je krivo to, da je njegov kabel speljan v drugo sobo, poleg je pa še telefonski kabel in telefon nam je tudi skurilo.

WarpedGone ::

Router je zelo verjetno vzel hudič, težko da ti bojo upošteval garancijo. Poskusiš lahk vseeno.

Ti pa dam isti router za recimo 5k SIT, dela bp, sam ne nucam ga več.
Zbogom in hvala za vse ribe

RobyRob ::

Kupil sem najcenejši mrežni kabel, ga priklopil v vtičnico 2 in zdaj router dela OK.:\

Če ugotovim, da je še kaj narobe, potem kupim tvoj router. Hvala za informacijo.:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet po hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6814668 (9458) XS!D3
»

Lokalno omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
192107 (1291) HupChup
»