Forum » Omrežja in internet » server
server
moytsa ::
postavila sem si apache server...na ta server bi želela dati več stvari...
eno stran bi imela predstavitveno, to se pravi:welcome in takšne.
potem bi imela dve spletni strani, pa en index, ki bi služil kot ftp server, to se pravi, da bi ljudje downloadali datoteke, ki jih potrebujejo.
pa še en upload bi imela.
zanima me par stvari okoli tega.
1. Prijatelj mi je rekel, da naj naredim index stvari...pa me zanima, kako se to naredi in zakaj je to potrebno.
2.Kako narediti, da bojo na moj server ljudje lahko uploadali fajle, ki jih potrebujem?
3. Zanima me tudi, kako naj te stvari razporedim...recimo, forum je na eni strani, upload na drugi itd...
ker zdaj mam na serverju samo datoteke,ki jih ljudje downloadajo...
če mi lahko kdo to razloži, se lahko zmenimo tudi preko msnja.
Upam, da ste razumeli, kaj sprašujem.
[razumeli smo, ampak sprasujes v napacnem oddleku - vsc]
eno stran bi imela predstavitveno, to se pravi:welcome in takšne.
potem bi imela dve spletni strani, pa en index, ki bi služil kot ftp server, to se pravi, da bi ljudje downloadali datoteke, ki jih potrebujejo.
pa še en upload bi imela.
zanima me par stvari okoli tega.
1. Prijatelj mi je rekel, da naj naredim index stvari...pa me zanima, kako se to naredi in zakaj je to potrebno.
2.Kako narediti, da bojo na moj server ljudje lahko uploadali fajle, ki jih potrebujem?
3. Zanima me tudi, kako naj te stvari razporedim...recimo, forum je na eni strani, upload na drugi itd...
ker zdaj mam na serverju samo datoteke,ki jih ljudje downloadajo...
če mi lahko kdo to razloži, se lahko zmenimo tudi preko msnja.
Upam, da ste razumeli, kaj sprašujem.
[razumeli smo, ampak sprasujes v napacnem oddleku - vsc]
i like music
- spremenil: Vesoljc ()
korenje_ver2 ::
za prenos datotek na streznik uporabis program za ftp, za prikaz internetnih strani iz tvojega streznika pa apache. apache ima konfiguracijsko datoteko v kateri se doloci nastavitve.
v konfiguracijski datoteki je ze doloceno, da se pri odprtju mape odpre datoteka index.html, lahko se pa to spremeni. za konfiguracijo programa je potrebnega nekaj osnovnega znanja. pri tebi pa tega ne vidim.
v konfiguracijski datoteki je ze doloceno, da se pri odprtju mape odpre datoteka index.html, lahko se pa to spremeni. za konfiguracijo programa je potrebnega nekaj osnovnega znanja. pri tebi pa tega ne vidim.
OmegaBlue ::
Malo bolj podrobno nam opiši kako si predstavljaš da boš imela spletne strani in kako ljudje dostopajo do tvoje strani - preko kakšne domene?
Za download lahko narediš kar z apachem, za upload pa si boš mogla postavit kak ftp strežnik.
--------
Korenje pri tebi tudi ne vidim kakšnega večjega znanja od trolanja po forumu.
Za download lahko narediš kar z apachem, za upload pa si boš mogla postavit kak ftp strežnik.
--------
Korenje pri tebi tudi ne vidim kakšnega večjega znanja od trolanja po forumu.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
za download sem zadevo že rešila, za upload pa še ne vem, kako bi jo...kaj mi priporočate?a lahko kar na apachu to naredim?drugače pa...se pravi, da si morem inštalirat še en server, kot sem razumela...katerega mi priporočate? kaj pa če poizkusim s php jezikom kaj skombinirrat in potegnit dol kako skripto, ki to omogoča??
res je, nimam osnovnega programskega znanja, zato vas prosim za pomoč...ampak enkrat je treba začeti??ali pač??
res je, nimam osnovnega programskega znanja, zato vas prosim za pomoč...ampak enkrat je treba začeti??ali pač??
i like music
korenje_ver2 ::
ja lahko naredis tudi preko web vmesnika. neko oknce, ki bo uploadalo fajl. tako kot naprimer na www.avto.net. odvisno pac od namena. ce zelis upload za obiskovalce, potem das tisto, zase pa ftp streznik. ce imas linux, potem je to proftpd, za windows pa kak servU ali kaj podobnega.
pajac ::
Apsolutno!
Pa se na pravem naslovu si!
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p
tx-z ::
Uploadanje preko php-ja.
Za forum pa php si pa preber tale vodič...drgač boš pa še tuki našla kakšne pametne stvari, recimo za ftp server če se boš tako odločila...
Pa za uploadanje preko phpja, če boš ta način uporabla, morš vedt da če ne boš nardila .htacces ter tudi morda .htpasswd datoteke(torj da boš nardila uporabnika pa geslo za dostop do te php strani, kjer uploadaš) ...bo lahko kdorkol uploadu krkol (tudi virus lahko, če nimaš ustrezne zaščite)
Za forum pa php si pa preber tale vodič...drgač boš pa še tuki našla kakšne pametne stvari, recimo za ftp server če se boš tako odločila...
Pa za uploadanje preko phpja, če boš ta način uporabla, morš vedt da če ne boš nardila .htacces ter tudi morda .htpasswd datoteke(torj da boš nardila uporabnika pa geslo za dostop do te php strani, kjer uploadaš) ...bo lahko kdorkol uploadu krkol (tudi virus lahko, če nimaš ustrezne zaščite)
tx-z
ej res najlepša ti hvala...to sem rabla, ampak sev vse brala v angleščini, tko da je blo mal težje...tuki pa super piše...
i like music
Spc ::
Jaz imam še eno lažjo rešitev.
z httpjem imaš downloadanje z ftpjem pa uploadanje.
Torej uporabnik je prijavi z svojim usernameom in passwordom in si uploada svoje datoteke.
That's it.
z httpjem imaš downloadanje z ftpjem pa uploadanje.
Torej uporabnik je prijavi z svojim usernameom in passwordom in si uploada svoje datoteke.
That's it.
redeye ::
Kej pa ce postavis Wiki-ja? Npr. DokuWiki podpira upload fileov, pa se forum imas enostavno urejen (seveda ce bo to za zaprt krog ljudi), enostavno ustimas passe za vse userje in gotovo.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Osebni server in bnc-jiOddelek: Omrežja in internet | 1857 (1277) | CCfly |
» | Postavitev FTP serverja in varnostOddelek: Omrežja in internet | 2638 (2375) | Jeebs |
» | DC++ za začetnikaOddelek: Programska oprema | 2214 (1767) | iro |
» | BPFTP server in directory listing (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 3328 (3044) | pingec |
» | Najboljši programski jezik za dinamičen htmlOddelek: Izdelava spletišč | 3349 (2713) | frenk |