» »

sql programiranje

sql programiranje

boss-tech ::

nekaj me zanima- mi smo v šoli delali sql- in to v microsoftovem accessu- zdaj pa me zanima v kterem programu lahko delam take programe- samo da so neodvisni od njega- nočem da je tko ko npr. program v accessu da morš pol met accessa inštaliranga? upam da kdo razume kaj hočem

WarpedGone ::

nekaj me zanima- mi smo v šoli delali sql- in to v microsoftovem accessu- zdaj pa me zanima v kterem programu lahko delam take programe- samo da so neodvisni od njega- nočem da je tko ko npr. program v accessu da morš pol met accessa inštaliranga? upam da kdo razume kaj hočem

SQL je pomožen jezik. Njegov namen je komuniciranje z bazo, shranjevanje, pridobivanje, modificiranje in brisanje podatkov v/iz baze.

V SQL samem ne morš delat celotne programe, za to se uporabljajo druga okolja oz. jeziki. Skoraj vsa širše uporabljana okolja omogočajo tudi delo z bazami podatkov. In tam pol vključiš sam SQL. Kako točno pa je odvisno od okolja.

Malo reklame oz. primer: Za Delphi obstaja Absolute Database. To je komponenta, ki se ti namesti na razvijalsko mašino in implementira relacijsko bazo, ki je v celoti shranjena v eni datoteki. To v praksi zgleda tako, da maš na koncu en exe s svojim programom in en DB fajl s podatki. Ni potrebne nobene inštalacije oz. dodatnih drajverjev (ala klasično BDE sranje). Program sam pa do podatkov znotraj fajla dostopa preko klasičnega SQL-a oz. obstoječih delphi komponent (DBxxxx).
Zbogom in hvala za vse ribe

CCfly ::

Ali pa na primer hsqldb, če delaš v Javi.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Seadoo ::

Ali pa Firebird in C# (C++).
Out of my mind. Back in five minutes.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Access (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
647375 (5433) travica
»