Forum » Programiranje » sql programiranje
sql programiranje
boss-tech ::
nekaj me zanima- mi smo v šoli delali sql- in to v microsoftovem accessu- zdaj pa me zanima v kterem programu lahko delam take programe- samo da so neodvisni od njega- nočem da je tko ko npr. program v accessu da morš pol met accessa inštaliranga? upam da kdo razume kaj hočem
WarpedGone ::
nekaj me zanima- mi smo v šoli delali sql- in to v microsoftovem accessu- zdaj pa me zanima v kterem programu lahko delam take programe- samo da so neodvisni od njega- nočem da je tko ko npr. program v accessu da morš pol met accessa inštaliranga? upam da kdo razume kaj hočem
SQL je pomožen jezik. Njegov namen je komuniciranje z bazo, shranjevanje, pridobivanje, modificiranje in brisanje podatkov v/iz baze.
V SQL samem ne morš delat celotne programe, za to se uporabljajo druga okolja oz. jeziki. Skoraj vsa širše uporabljana okolja omogočajo tudi delo z bazami podatkov. In tam pol vključiš sam SQL. Kako točno pa je odvisno od okolja.
Malo reklame oz. primer: Za Delphi obstaja Absolute Database. To je komponenta, ki se ti namesti na razvijalsko mašino in implementira relacijsko bazo, ki je v celoti shranjena v eni datoteki. To v praksi zgleda tako, da maš na koncu en exe s svojim programom in en DB fajl s podatki. Ni potrebne nobene inštalacije oz. dodatnih drajverjev (ala klasično BDE sranje). Program sam pa do podatkov znotraj fajla dostopa preko klasičnega SQL-a oz. obstoječih delphi komponent (DBxxxx).
Zbogom in hvala za vse ribe
CCfly ::
Ali pa na primer hsqldb, če delaš v Javi.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7375 (5433) | travica |
» | Delphi ali c++?Oddelek: Programiranje | 3052 (2609) | mspiller |
» | MS Access vs. MSSQL vs. MySQL ...Oddelek: Programiranje | 2410 (2046) | darkolord |
» | [Delphi] Izbira podatkovne bazeOddelek: Programiranje | 2520 (1980) | zhigatsey |
» | VB6 problemOddelek: Programiranje | 906 (798) | Skoky |