» »

Kako prilimati heatsinke na grafo?

Kako prilimati heatsinke na grafo?

Black Metalc ::

Jutri dobim Revoltec BGA Ram Freezer heatsinke, imam pa 9800PRO. Prilimati jih mislm z zalmanovim dvokomponentnim lepilom. Da ne bi kar nekaj po svoje delal me zanima kako mesanico lepila in paste je potrebno nardit, ter kako jih pritrditi gor.

Lp

dxx ::

Mešanica 50-50%, samo lepo jih gor(naravnost) pritisni, ker potem bodo šla zelo zelo težko dolpa lepila naj bo zelo malo in razporedi ga od sredine proti robu rama- ne čisto do roba, ker se bo še malo razlezel ko boš gor pritisnil. Pritisni kar močno, samo ne tolk da boš zlomil kartico.

Shark-357 ::

Jaz odsvetujem dvokomponentno lepilo ker če boš kdaj dol dajal lahko komplet ram potegneš z karte :| imam pa tudi sam tale bga rebrca pa dvostranski trak ki pride zraven čist ok opravi svoje delo...

Black Metalc ::

Ja lepilo sm u bistvu ze kupil. Tko da ga bi ga tut uporabu. Sicer pa ne vem zakaj bi to kdaj dol dajal? Sej ce nekomu prodas grafo s tem, je pac tolk bols mar ne? Sekerat se zard tega ce bodo kdaj prsli novi heatsinki pa ne vem ce je omembe vredno, vsaj ne na tko stari grafi. Bi blo pa zanimivo probat prvo s trakcem pa pol se z lepilom kaka je razlika :) Sicer pa dvomim, da bom heatsinke lahko na polno izkoristil, me zanima kolk mhz gre ram brez vmoda.

Good Guy ::

dol se jih ita da dt kaj da ne če ni druge pomoje hladilnik pomaga
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

MrGTO ::

Zivjo

Imam tudi sam R9800pro in tele heatsinke gor...
Predno ko sem jih dal gor so bili rami vroci tako da sem komaj prst drzal gor. Ko sem jih pa nato zacel hladiti s temi rebri in jih zalepil s dvokomponentnim lepilom imam obcutek kot da so sedaj rabra bolj vroca kot prej sam ram. Res odlicno opravlja svoje delo, glede na to da niti 2s ne morem drzat gor prst. Mislil sem da je to ze prevec vroce vendar ni. Igram tudi po 6h WoW zaporedoma in nimam nobenih artefaktov.

Se mi pa je zgodilo tudi to kar ste ze omenili. Rebra sem nekoc zalepil s tem lepilom in ko sem hotel odstraniti rebra sem zraven se potegnil ram in unicil grafo.

Lp, Blaž

Good Guy ::

ja če pa že maš te probleme daš pa 20% manj lepila pa je
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Black Metalc ::

OK hvala za vse odgovore. Zanima me se kako ste vi to mesanco delal? Js si to tko predstavlam da vsazga mal kanes na ram in potem heatsink pritisnes gor? Al obe mase premesas pa pol kanes gor? Ampak kolk tega dat na ram, recimo ce bi tko povedal v velikosti npr kot eno rizevo zrno?
Loh mal bol podrobno opisete?

dxx ::

Tko neki tacga kot riževo zrno, pa zmešaš že na ramu, vsake po mal pa mal z zobotrebcem zmešaš pa razmažeš pol pa gor HS pritisneš.

Black Metalc ::

dxx: Ja super ideja, verjetn bom kar tko naredu!

Razmisljal sem da preden bi sel vse to nanasat gor da bi okrog ramov malo polimal s selotejpom tko da tist kar bi steklo ven k bi stisnu neb popackalo grafe. Vem da se slis noobovsko sam se trenutno ne spomnem nobenga bolsga nacina kako bi zavaroval grafo:D

MI5Ek- ::

Mene pa zanima, kako je z garancijo, če imaš na ramih heatsinke?

ČIP 008 ::

Ja, preden uveljavljaš garancijo jih odstraniš!:D

BogyX ::

Ideja s selotejpom ni slaba. Sam sem dal malo preveč te mešance go in se mi je na 2 ramih razlezla po nogicah - še dobor, da to zelmanovo (zeleno - rdeče) ni prevodno, ker sem kar vse pustil na miru in dela.

Sem pa sam vzel 2 hladilnika, na enga spodaj dal malo zelene, na drugega rdeše, jih stisno skupaj in oba malo podrgno, da se je lepilo lepo pomešalo in razlezlo, potem pa samo gor nastaviš in pustiš 10 - 15 min in je to to.

Lp
Bogdan

kewo ::

lol kakšna filozofiranja:\ Na ram namažeš pasto 1, na hladilnik pasto 2 in stisneš skupaj. A je to tak problem? Reber ne boš mogel več odstraniti, ker lepilo drži 900kg/cm2.

strictom ::

Ponavadi majo ram sinki že ta samolepilni trak gr. Če je pa že tak ga pa kupiš v cool-pc kjer majo še tudi lepilno termalno pasto.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Good Guy ::

pacer al pa če zmejšaš manjši odstotek lepila v mešanco
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Gwanaroth ::

Jaz sem prilepil tako, da sem zmešal malo termalne paste s Super Atakom [varjanta sekundno lepilo] in mi še po 2 letih ni nič dol padlo.
Lights often keep secret hypnosis..

Black Metalc ::

Ok prilimal sm. Drzi in vse, sam grafa se nic bol ne navija, verjetn je podhranjena :) No vsaj mal bol stabilna je.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalni trak ne drzi prevec dobro - odlepil se je...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
112352 (2082) Bug
»

Odstranitev stock hladilnika iz PowerColor 9800SE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171313 (1009) BluPhenix
»

S čim prilepit rebra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505542 (4669) sharp
»

Hladilna rebra za pomnilnik na grafični

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171245 (931) OZZY
»

Lepljenje hladilnika na procesor grafične kartice - s čim?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121952 (1711) SaS

Več podobnih tem