» »

Tomaž Humar - največji

Tomaž Humar - največji

««
18 / 22
»»

Vajenc ::

Neumno je primerjat polet na Luno ali kakšen podoben podvig od plezanje zaradi užitka enega posameznika.
Na luno niso šli zaradi kamenčkov. Šli so zato, da so bili gor. Pred ostalimi. Prvi! Zelo podobno je pri plezanju. Tudi na Everestu so enkrat prvič zapičili zastavco. "En majhen užitek za posameznika in veliko dejanje za domovino" - zgolj primerjava.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

username ::

me je pa zmotilo (sicer zelo cenjeno) mnenje antonije in Thomasa. Če smo Slovenci narod, potem moramo ceniti in spoštovati tako Trubarja, Prešerna, H.Potočnika, Žižka ... kot Humarja, Kozmusa, Cerarja, Štuklja in ostalih prepoznavnih Slovencev.
No ja. Tudi tale grupica naštetih ne vsebuje povsem enakovrednih osebkov.
Recimo Žižek je tud en klovn, le da zelo dobro obvlada PR. Tudi če gledamo vsebino Kozmusovega 'dosežka' (sunil en kos železa malo dlje kot večina ostalih podobnih majmunov), je tud bolj ena brezvezarija.

Upam, da se zavedate, da je Humar bil s solo preplezano novo smerjo na Daulagiri en najboljših svetovnih alpinistov.
Pametnemu človeku to ne pomeni dosti več kot Guinnesov svetovni rekord, koliko palačink je nekdo pojedel v 5 minutah.

Če ne bilo takih ljudi kot je bil Humar, ne bi človek šel na luno in v vesolje
Če ne bi bilo ljudi, kot so bili Von Braun, Koroljov, pa tudi Potočnik-Noordung... - potem ne bi šli v vesolje.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Pametnemu človeku to ne pomeni dosti več kot Guinnesov svetovni rekord, koliko palačink je nekdo pojedel v 5 minutah.
To nima veze s pametjo. To samo kaže, da nekateri niste seznanjeni s tematiko.
btw.(Tudi) To, da ne ceniš filozofe in zmerjaš Kozmusa z majmunom ne gre v prid tvoji pameti.
Woody Allen

antonija ::

@Vajenec: Kot kaze si custveno vpleten v dogajanje okrog smrti alpinista in zato precej selektivno beres in odgovarjas na poste. V vecini primerov si ali offtopic (glede na post na katerega odgovarjas) ali pa nisi prebral posta do konca.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

Kot kaze si custveno vpleten v dogajanje okrog smrti alpinista in zato precej selektivno beres in odgovarjas na poste. V vecini primerov si ali offtopic (glede na post na katerega odgovarjas) ali pa nisi prebral posta do konca.
Jaz nimam takega občutka. Čustveno sem vpleten podobno, kot ob smrti Štuklja. Na zadnjih dveh straneh sem prebral vse povste, še posebej pozoren sem bil pri tistih na katere sem odgovarjal.
Woody Allen

gzibret ::

offtopic

> Ce se komu ta stavek ni razumljiv naj se mlao obrazlozim: "Dosezke" v stilu hitlerjevega ciscenja rase in podobnih neumnostih ne spostujem ker niso prinesli (skoraj) nic dobrega clovestvu (oz. so negativne

Kako se že imenuje tisti zakon, ki pravi, da daljši, kot je thread, bolj se verjetnost, da nekdo omeni hitlerja, približuje 1?
Vse je za neki dobr!

@Vajenec: Ce ze silis naprej: http://slo-tech.com/forum/t173705/p2527...
Tole je lep primer kjer bi se, ce bi prebral celoten izvirni post na katerega odgovarjas, ognil takemu odgovoru kot si ga napisal.

Ce pa to slucajno ni posledica povrsnega branja pa le povej, bomo prilagodili obnasanje (in odgovore) situaciji.>:D

Kaj točno te je zmotilo pri mojem odgovoru?
Woody Allen

zile ::

"Tole je pa resen "problem to communicate". Sam osebno se ukvarjam z vec ekstremnimi sporti in vecina mojih kolegov se ukvarja s vsaj enim. Ampak zaradi tega se vseeno ne silim vsake nesrece (v mojih izbranih sportih) na nacionalne novice, ne zapravljam davkoplacevalskega denarja za postavitev "necesa spominskega" (vseeno v kateri drzavi), pac ukvarjam se s tem kar rad pocnem in to je to. Ce se bo komu zdelo vredno meni postavit "nekaj spominskega", potem naj zbere dnar (kakor ve in zna) in naj naredi kar pac misli da mora narest."

Model, ti imaš manjvrednostni kompleks. Face it.

@Vajenec: Kje tocno si pri postu, na katerega is odgovarjal, zasledil, da uporanik username "ne ceni filozofov", ce ti v naslednjem stavku nasteje nekaj znanstvenikov-filozofov ki so naredili (vsaj pomojem) veliko vec za clovestvo kot vsi alpinisti skupaj?

@zile: Care to elaborate? Ali pa vsaj razlozi zakaj odsotnost zelje po "necem spominskem" enacis s kompleksom manjvrednosti?

amigo_no1 ::

@A. Smith
Za gledanje človeške aure niso potrebne opojne substance.

http://www.thiaoouba.com/seeau.htm
Part1,2,3,4

http://www.peacefulwillow.com/docs/aura...

http://www.eaglespiritministry.com/esm_...
Aura Seeing Exercise 1,2,3,4

Googlaj še za "Kirlian effect".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Thomas ::

Dovolj je že kakšen "alternativen" sajt. "Dovolj".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija>Kje tocno si pri postu, na katerega is odgovarjal, zasledil, da uporanik username "ne ceni filozofov", ce ti v naslednjem stavku nasteje nekaj znanstvenikov-filozofov ki so naredili (vsaj pomojem) veliko vec za clovestvo kot vsi alpinisti skupaj?
Težko kaj konstruktivnega povzamem iz tega, če namenoma ne ločiš filozofov od inženirjev. Ali je morda potrebno tebi prilagoditi obnašanje in odgovore? ;p
Woody Allen

rsroki ::

..jaz bom samo dejal...tanka je linija med junakom in bedakom...., drugače pa R.I.P.
rsroki

zile ::

Ker v temi, ki je namenjena Tomažu Humarju, sebe not vlačiš, zato.

Ker v temi, ki je namenjena Tomazu Humarju, sebe not vlacim, imam manjvrednostni kompleks?

Resno? A se sploh zavedas kako bebavo se slisi tale tvoj "argument"? A sploh ves kaj je manjvrednostni kompleks?

BigWhale ::

Humarjevi dosezki so bili spostovanja vredni. Ne zleze kar vsak na tak hrib. Vprasnje je samo ali ima taksno lazenje kak smisel.

"Iskanje samega sebe" in "Preseganje nemogocega in testiranje clovkeskih zmogljivosti" niso ravno smiselni razlogi za taksno hribolazenje.

"Iskanje samega sebe" in "Preseganje nemogocega in testiranje clovkeskih zmogljivosti"
Takole nekako trdijo alpinisti. Jaz nisem tako extremen, sem pa prebral nekaj alpinističnih knjig in bi se strinjal, da lahko zaradi takšnih razlogov ceniš tovrstne športnike. Navsezadnje, koliko več smisla ima tek za(z) okroglim usnjem ali pa pobiranje ničvrednih kamnov na Luni?
Woody Allen

Da bom popolnoma jasen. Brez utrgancev ki delajo X, ni napredka, jasno. Čeprav večina utrgancev ne prinese nobenega napredka.

Čemur jaz nasprotujem je to, da se takorekoč uradno časti en določen segment teh in se jih daje za zgled, kako "so si pa oni izpolnili življenje, vaše je pa prazno, ker cel dan ležite na kavču".

"Tipček je bil pri petnajstih mau zgubljen, pa ga je nek stric uvedel v alpinizem in je bil potem srečen, dokler se pri 21 ni ubil ..." - kind of talk.

Esencialno je, da greš za svojimi sanjami, a če so ti jih prodali neki čudni tipi, so morda te sanje vredne bore malo ali nič ali imajo celo negativno vrednost.

Ljudje so večinoma "rule oriented" bitja ine "goal oriented". Pomeni, študirajo zato ker so študenti, delajo zato ker so delavci, plezajo zato ker so alpinisti. Ne študirajo zato da bi ZNALI, ne delajo zato da bi bilo NAREJENO in ne plezajo da bi bilo PREPLEZANO.

Če bi bili pa goal oriented, bi študirali in delali še, plezali pa IMO malo manj.

Jaz PREDLAGAM vsakemu, da se transformira v "dosegalca ciljev", in več ne "kmetuje ker je kmet". Kmetuje naj zato naprimer, da bo bogat ali da bo jedel domače ali zaradi kakršnega drugega razloga. Ne, "ker je kmet".

Another liberation.

Super Sonic ::

Puf, zadetek v polno.

In podpis.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Double_J ::

Pa saj imajo cilje... recimo priti na spodnjo lestvico ane?

Eight thousanders @ Wikipedia
Dve šivanki...

Da bom popolnoma jasen. Brez utrgancev ki delajo X, ni napredka, jasno. Čeprav večina utrgancev ne prinese nobenega napredka.
Tako je! Napredek prinašajo tudi Humarji in Žižki. Kot praviš, ne vsi oz. ne vedno.

Čemur jaz nasprotujem je to, da se takorekoč uradno časti en določen segment teh in se jih daje za zgled, kako "so si pa oni izpolnili življenje, vaše je pa prazno, ker cel dan ležite na kavču".
Oni nam pomagajo izpolnit življenje. Človeštvo pa preživi, ker jih večina leži na kavču in pobira samo izbrane pogruntavščine "utrgancev".

"Tipček je bil pri petnajstih mau zgubljen, pa ga je nek stric uvedel v alpinizem in je bil potem srečen, dokler se pri 21 ni ubil ..." - kind of talk.
Could be.

Esencialno je, da greš za svojimi sanjami, a če so ti jih prodali neki čudni tipi, so morda te sanje vredne bore malo ali nič ali imajo celo negativno vrednost.
Strinjam se s prvim delom, kdo ti ponudi sanje pa je imo nebistveno.

Ljudje so večinoma "rule oriented" bitja ine "goal oriented". Pomeni, študirajo zato ker so študenti, delajo zato ker so delavci, plezajo zato ker so alpinisti. Ne študirajo zato da bi ZNALI, ne delajo zato da bi bilo NAREJENO in ne plezajo da bi bilo PREPLEZANO.
Če bi bili pa goal oriented, bi študirali in delali še, plezali pa IMO malo manj.
Tudi tukaj se strinjam, da nas večina ljudi dela zaradi samega dela, navad, zahtev družbe .... ampak ravno pri Humarju je bilo jasno, da on pleza zato, da prepleza. Za njega niso bile že dosežene smeri (vsaj odkar nas ga večina pozna).

Jaz PREDLAGAM vsakemu, da se transformira v "dosegalca ciljev", in več ne "kmetuje ker je kmet". Kmetuje naj zato naprimer, da bo bogat ali da bo jedel domače ali zaradi kakršnega drugega razloga. Ne, "ker je kmet".
Recimo. Ali pa npr. naj kmetje delajo tako, da bodo ljudje jedli zadosti, zdravo in okusno hrano ;) Za drugačne sanje, zamisli, osvajanja ... pa naj še naprej skrbijo različni športniki, astronavti, filozofi, inženirji ...

Another liberation.
Da bo le napredek ;)
Woody Allen

Utk ::

Človek je plezal. Zakaj in kako, je njegov problem. Iskat višje cilje v tem je vsaj tako neumno, zaplankano in idiotsko, kot sedenje na kavču gledanje limonade. Če ne še bolj. Ker višje cilje tu iščejo predvsem razne zgube, ki bi rade bile takšne kot Oni, v resnici pa še za sendvič nimajo, in morda glih zato iščejo nekaj več. Človek, ki nima sam sebe za zgubo, ne rabi naokoli glave na pladnju nosit, da bi nekomu nekaj dokazal. Sej takih junakov imamo že na cestah čisto dovolj. In povsod kjer je kaka ekstremna pizdarija, so vsaj tri Slovenci zraven. Da nekomu dokažejo, da niso zgube. Pomanjkanje samozavesti in ega, ne pa preveč tega.

Pa saj imajo cilje... recimo priti na spodnjo lestvico ane?

Ja, ko so že ravno alpinisti, imajo te cilje v okviru svojega "statusa alpinista". To so "rule orianted subgoals".

ravno pri Humarju je bilo jasno, da on pleza zato, da prepleza

Nisem prepričan. Ne enkrat je ostal v steni, vnaprej je bilo precej jasno, da preplezal ne bo. Mislil je da mora plezat, ne preplezat. "Preplezanje" samo, ima pa le relativno vrednost, če že si alpinist.

blackbfm ::

@A. Smith
Za gledanje človeške aure niso potrebne opojne substance.

http://www.thiaoouba.com/seeau.htm
Part1,2,3,4

http://www.peacefulwillow.com/docs/aura...

http://www.eaglespiritministry.com/esm_...
Aura Seeing Exercise 1,2,3,4

Googlaj še za "Kirlian effect".

Tisto buljenje v eno točko in to zakaj vidiš potem komplementarne barve je dokaj enostavno razložit. Kakšna aura neki:)) IMO za auro rabiš res gobice ali pa LSD:))

No ja, kaj pa vem...;)

"Vsaka gora ima svojo dušo. Če te gora ne sprejme, ti pa vseeno vztrajaš, te bo pogubila."
Dve šivanki...

PaX_MaN ::

Gora ima dušo? :|
OMGWTF??!!

Gora ima dušo? :|
OMGWTF??!!

Run for ze hills!!! No wai...

Mhm ... pa še tvojo vzame. Pa telepatiraš z njo, kam bo kamen priletu, da ne bo nate. Take smo poslušal od Humarja, žal. Še bolj žal, pa da ga desettisoči gledajo kot vzor, to je tragično.

To lahko tudi tako razumeš. Gora ima svoje lastnosti, ti pa imaš svoje.
Čim bolj si niso "nasprotujoče", večje šanse imaš.

Definitivno bi nekdo od 1000 vzponov na vrh, recimo nekje umrl 300x drugje pa samo 200x. Nekdo drug pa ravno obratno.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Mhm ... pa še tvojo vzame. Pa telepatiraš z njo, kam bo kamen priletu, da ne bo nate. Take smo poslušal od Humarja, žal. Še bolj žal, pa da ga desettisoči gledajo kot vzor, to je tragično.
Seveda je bil poseben. Drugače bi se težko šel takšne podvige. Meni Humar sigurno ni bil vzor zaradi njegove življenjske filozofije. V bistvu mi sploh ni bil vzor v nobenem smislu. Bil je pa izjemen alpinist in kot tak vreden spoštovanja.
Woody Allen

To, da imajo nezivi objekti duso, smo (kot civilizacija) pustili za seboj nekje tam ko se je pojavil monoteizem. Danes uporabljat tako "teorijo" za razlago srtnih zrtev na gorah je vsaj neumno, ce ne kar naravnost skodljivo. Kdo bi lahko temu celo verjel in se spravil plezat na zmrznjen kup vode ker je preprican "da ga bo gora imela rada".

Sej (sportni) dosezki so fajn, amapk nimajo nobene veze s pravljicami za lahko noc.

P.S.: Naslednjic ko greste cez prehod za pesce se vprasajte: "Ali me bo cesta danes sprejela, ker ce me ne bo, me bo pogubila". Spooookyyyy!!!

"Še bolj žal, pa da ga desettisoči gledajo kot vzor, to je tragično."

Opa! Previdno!

Pomojem so zato krivi mediji. Dovolj, da se na njih zvali krivdo. Jaz nisem prebral enega stavka o družini, ki jo je zapustil. Vse_ njegove podvige so prikazali kot veličastne, njegove misli kot misli "nadčloveka" in navlekl na "prime" televiziski čas vse njemu podobno misleče. Tanko je skor zajoku, tolk je bil šokiran. Tako kot vsa ostala Slovenija. Ane.

Kaj druzga, kot zgorna ugotovitev, bit ne more.

"To, da imajo nezivi objekti duso, smo (kot civilizacija) pustili za seboj nekje tam ko se je pojavil monoteizem."

Ne vem, se mi zdi da "raja" (če si dovolim ta izraz, kot opis za večino prebivalcev) to ni pustila nikjer in še vedno vleče seboj. Nekateri! pa s tem še zelo dobro zaslužijo. Mogoče se tudi zato te zadeve še vedno vlečejo okoli nas.

In jih je treba vsak drugi dan tudi poslušat, na različne načine.

jype ::

antonija> To, da imajo nezivi objekti duso

Še vedno mamo pa zomgwtflots ljudi, ki verjamejo, da imajo živi objekti dušo.

Ubistvu ce so za nezive prepricani da jo imajo potem jo zivi 100% morajo imeti, al kako?

Pšenični ::

"Še bolj žal, pa da ga desettisoči gledajo kot vzor, to je tragično."

Jaz spoštujem njegove dosežke, ne vem zakaj bi bilo tragično da bi nam bil Humar vzor, njegova volja in vztrajnost. Tvoj vzor je morda Lady Gaga?.

Kar se tiče njegovega osebnega življenja, vsi ga imamo, vsak ima svoje probleme, nekateri jih rešujemo bolj ali manj uspešno. Humar ni bil človek brez napak, brez napak ni noben od nas. To upam da se zavedate vsi. Tko da zdej vlečt podrobnosti iz njegovga osebnega ni fer. Najprej počistite pred svojim pragom.

"Še vedno mamo pa zomgwtflots ljudi, ki verjamejo, da imajo živi objekti dušo."

Filozofijo življenja nekateri jemljejo drugače. Če že ste nekateri taki zagovorniki drugačnosti, čudno da tega ne razumete, še posebej ti.

antonija> Ubistvu ce so za nezive prepricani da jo imajo potem jo zivi 100% morajo imeti, al kako?

Ej, na te stvari se pa preslabo spoznam. Kar se mene tiče ma dušo sam sm pa ke kšna žoga.

telbanc> ne vem zakaj bi bilo tragično da bi nam bil Humar vzor

Ker se zna zgodit, da bo šlo čez 20 let pa 30.000 Slovencev gor, dol (živih) jih bo pa prišlo 57.

No, tolk bukovi mende nismo, ampak v tem je catch.

Razumem pa, da je lahko vzor današnji mladini, ki brezciljno tava po svetu in jo tarejo hude psihične težave, ker pojma nimajo, kaj bi sploh radi od svojega življenja. Ti lahko za vzor vzamejo kogarkoli, ki je našel tisto, kar rad počne.

"Ker se zna zgodit, da bo šlo čez 20 let pa 30.000 Slovencev gor, dol (živih) jih bo pa prišlo 57."

Ti pa v vsaki stvari potegneš ven najslabše. Verjetno si bil med tistimi, ki jih je zelo skrbelo koliko bo stalo njegovo reševanje. Mislim kakšne nabijaš.

"Razumem pa, da je lahko vzor današnji mladini, ki brezciljno tava po svetu in jo tarejo hude psihične težave, ker pojma nimajo, kaj bi sploh radi od svojega življenja. Ti lahko za vzor vzamejo kogarkoli, ki je našel tisto, kar rad počne."

Ti bi jim že znal svetovat, pa lahko začneš kar pri uživanju, sej veš kaj mislim......

telbanc> Ti bi jim že znal svetovat, pa lahko začneš kar pri uživanju, sej veš kaj mislim...

Seveda vem. Misliš, da bi jim jaz privoščil drogo. Ne razumeš tega, da drogo že imajo, in imajo jo _samo zato_, ker je prepovedana. No, naj to ostane v tisti temi.

Mislim, da sem tistim, ki me občudujejo, povsem zadosten vzornik. "Našel sem se" relativno zgodaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mercier ::

Je bil tip dober na šiktu? Je bil. Med boljšimi.
Je bil to šport? Je.
Je umru? Je.
Je bil racionalen? Ne.
Je bil odziv na to? Nujno.

Tip je iz takšne snovi, kot so legende. In to iz najfinejše. Zdej, debatirat, če ne bi bil nek geekoslav boljši idol deci pa ... ajde, ne me smejat. Dokler ni nek pištoljero jaz ne bom slabe volje.

"Mislim, da sem tistim, ki me občudujejo, povsem zadosten vzornik. "Našel sem se" relativno zgodaj."

Ne vem zakaj bi ti bil komu vzor. Kdo te občuduje? Bog jim dej pameti in zdravja.

amigo_no1 ::

@blackclw
Najlažje je citirati linke in ne dejansko pogledati, prebrati, se vprašati kaj vse to pomeni..
To buljenje po tvoje rečeno v eno točko je tricky, v resnici začneš gledati na široko, stranski efekt je npr. da se ti izboljša periferni vid.
Si se že gledal par minut s takim "buljenjem" v ogledalu okoli glave pri belem ozadju ?

Ne pravim da slepo verjemi, preveri sam in se odloči.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Mislim, da sem tistim, ki me občudujejo, povsem zadosten vzornik.

Hehe ... dobr to! Človek se ceni. >:D

blackbfm ::

@blackclw
Najlažje je citirati linke in ne dejansko pogledati, prebrati, se vprašati kaj vse to pomeni..
To buljenje po tvoje rečeno v eno točko je tricky, v resnici začneš gledati na široko, stranski efekt je npr. da se ti izboljša periferni vid.
Si se že gledal par minut s takim "buljenjem" v ogledalu okoli glave pri belem ozadju ?

Ne pravim da slepo verjemi, preveri sam in se odloči.

To se ti zdi ker si pozoren na to. Vem (vsaj približno) kako deluje oko, svetloba itd.. in stvar ni nič posebnega, daleč od tega da bi bile kakšne aure itd.

IgorGrozni ::

Uh, Thomas, sem ti že skoraj zaploskal po tvojem daljšem postu...

Določena dekonstrukcija mitskega, neustrašnega in nadčloveškega (ubermensch) extremista-posameznika je nedvomno potrebna.
Razumevanje in celo odobravanje destruktivnega obnašanja, kot v Humarjevem primeru, je za narod, ki hoče v prihodnost, nezdravo.

A zdi se mi, da nesreča Humarja ni ravno pravi čas in on sedaj ni več prava oseba za to. Requiescat in pace.

Lp. Igor

Sicer, kdo pa preostane Slovencem, ki iz zapečka morajo videti vzornika; čustveno nestabilni kuglomet iz Dolenjske, naplavljeni sod cvička in zmedeni filozof ? Proizvajalec auspuhov ? J.J.? Heh.

Tale pa zelo zdravo razmišlja...

Andrej Štremfelj, slovenski alpinist, načelnik komisije za alpinizem pri Plezalni zvezi Slovenije: »S Tomažem si zaradi različnih pogledov na določene stvari resda nisva bila posebno blizu, toda ob tem tragičnem dogodku sem uvidel, da sem ga imel vseeno rad. Slabe stvari bo odnesel čas, dobre bodo ostale, in prav je tako. Dal je ogromen pečat slovenskemu in svetovnemu alpinizmu, čeprav je bil posebnež. Toda posebnež v alpinizmu že skorajda moraš biti! Ne vem pa, zakaj se je v Himalajo podal v taki anonimnosti. Vsaka smrt nas vsaj malo strezni, ker začnemo ponovno razmišljati o nevarnosti alpinizma, po drugi strani pa se bojim, da Humarjeva tragična usoda ne bo privabila mladih, saj jim je bil vzornik. Včasih vrhunski alpinisti - ne le pri nas, tudi v drugih pomembnih državah - izginjajo drug za drugim, štirje v enem letu pa je vendarle prehuda bilanca. Z alpinizmom ni nič narobe, morda pa je z nami, ki se s tem ukvarjamo. Pri ekstremnih vzponih že drobna napaka lahko pomeni konec vsega. Ko se za plezanje ne odločiš iz čistega veselja, temveč iščeš druge razloge, je verjetnost nesreče večja.«
Dve šivanki...

tiborrr ::

Ste morda pomislili, da je šel tokrat solo zaradi pogroma javnosti po tem, ko mu ni uspelo preplezati nove direktive v rupalski steni na Nanga Parbatu leta 2005, ko ga je bilo treba reševati? Malo pričnite brati to temo od začetka, od prve strani, pa vam bo jasno. Kakšne komentarje ste spuščali nekateri, od tega, da bi ga bilo potrebno pustiti tam. Sram vas je lahko. Mislite, da Tomaž takih (morda celo teh) sporočil ni bral?

Kot sem že omenil na prejšnji strani, vrtičkarska mentaliteta (na srečo me je vsaj nekaj razumnih posameznikov razumelo)... :\
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Okapi ::

Ste morda pomislili, da je šel tokrat solo zaradi pogroma javnosti po tem, ko mu ni uspelo preplezati nove direktive v rupalski steni na Nanga Parbatu leta 2005, ko ga je bilo treba reševati?
To pomeni, da je revežu tokrat spodletelo celo na dveh ravneh.:(

O.

DominusSLO ::

Kot sem že omenil na prejšnji strani, vrtičkarska mentaliteta (na srečo me je vsaj nekaj razumnih posameznikov razumelo)... :\

nekaj posameznikov=razum
mnogo posameznikov=bedaki
Nekaj mi tle ne deluje najbolj logično...

Kakorkoli obrneš je v tej zgodbi osel, ki je šel na led, samo en. In to več kot enkrat. Če zdej žališ Slovence, ki pošteno delajo celo življenje in pljuvaš čez slovenstvo nasploh, se komot lahko preseliš v kako drugo državo in se imaš za ponosnega antislovenca. Ne vem pa zakaj bi tolerirali antislovenstvo v naši državi.

Sej je škoda besed, kot pri verskih debatah. Nikjer pa nisem kakorkoli zavračal njegovih vrhunskih dosežkov. Celo ponosen sem na njegove dosežke, ker je Slovenec. Nikoli pa ne bom pristal na to, da je rinjenje v himalajo pametno početje. V mojih očeh tak človek ni junak ampak bedak. Junak je tisti, ki preživlja svojo družino s 400EUR na mesec. Za marsikoga je zgoraj napisano kontradiktorno, zame je pač tako.

To je vse od mene.
LP, pa brez osebnih zamer
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
««
18 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alpinizem kot igra na srečo

Oddelek: Loža
214942 (3235) Smrekar1
»

Pehota - pull out

173485 (2407) mailer
»

Šola Vožnje (Mnenja)

Oddelek: Na cesti
258986 (8091) Axbcd
»

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10326515 (23300) Utk

Humar je odšel .

71545 (1239) c0dehunter

Več podobnih tem