» »

Kje dobiti DFI nf2

Kje dobiti DFI nf2

MrBrightside ::

Zanima me kje v sloveniji se, da nabaviti DFI nf2 maticno plato, oz. ce jo kdo prodaja rabljeno? Mam 2800+ semprona ki se na gigabytovi nf2 plati res slabo navija. Z vodnim sem zvisal z 166 FSB na 185 (x12) in sem preprican da se da iti se visje. Rami so tccd 2x 512.

Caligula ::

Prodas RAMe? Ti jih na tej plati itak ne bos nikoli izkoristil.
Lahko mi posljes ZS tudi s podatki katere rame to imas sploh,...

T(he) Boss ::

Hja, jaz tudi iscem, pa dvomim, da bi novo se lahko kje dobil, ker jih niti uvoznik (pc hand) ne prodaja vec. Jaz gledam za epoxom, upam da ne falim prevec z nakupom.:D

MrBrightside ::

Ja epoxko majo pr mlacomu, zakaj bi pa upal da dobis tapravo? A njihova zanesljivost varira?:O

profii ::

pri usaki komponenti moraš imeti srečno roko. vendar je zdaj vedno manj odstopanj.
jst mam veleslavno dfi infinity pa ne drži tud 210fsba;(

MEDENA ::

profil : men jo prodaj :)

T(he) Boss ::

Ne vem, kaki sloves ima epox v z platami te serije (oz. tega cipseta), DFI pa dobi krila, ce mu das moda bios gore, jaz sem imel hellfire >:D

Jackal ::

Koliko bi pa sploh lahko dobil za to ploščo, če bi jo prodajal (oz. po koliko se ponuja). Za pravo ceno bi se ji lahko odrekel ;)

Jan987 ::

jest ti ponudim 1000sit. Prva cena. Kontaktiraj me na mail

profii ::

MEDENA kakšen namen pa imaš z njo?? :D
lahk se zmeniva za piwo če mi zaupaš skrivnosti:D

MEDENA ::

namen : kaj pa vem še en soliden pc sestavt

profii ::

aja sem mislu d jo boš prepriču d bo na 230fsbja zalaufala...:D

MEDENA ::

sam bi ti morala :) z dobrim biosom in 3.3v ramčiči poletijo :D

T(he) Boss ::

@Jackal tvoja je ful modana, ne? Jaz bi bil sigurno interesent, da bi jo odkupil, samo pod pogojem, da se vredu deluje. Ker sem imel tako splosco, samo se je iz enega mosfeta pokadilo (se to sploh da menjat?), pa zdaj zbiram strokovnjake za ocenitev skode :\

Jackal ::

Edini mod je ta, da je že po defaultu napetost na procesorju 1.85V (na zadnji strani socketa povezana dva pina). To pa zato, ker je plošča toliko neumna (govorim na splošno za DFI NF2), da pri bootu ignorira nastavljeno višjo napetost CPUja in najprej spusti na CPU privzeto napetost. Šele potem, ko/če se pri nižji napetosti zbudi, dejansko nastavi napetost na tisto v biosu.
Zdaj, če se pa ne zbudi pri nižji napetosti imaš pa t.i. cold boot, zaradi katerih sem skoraj že zabrisal to ploščo v smeti - na dfi-street so vsi obljubljali, kako nov bios reši vse te probleme - vendar je bilo vse isto, tudi hellfire ni pomagal - vse do takrat, ko je to modifikacijo predlagal sam Oscar WU, zdaj pa dela vredu.

Moje splošno mnenje o DFI ploščah je, da dokler ne skapiraš vseh njenih trikov in narediš določenih modifikacij, je plošča povprečna, če ne celo podpovprečna. Zato sem tudi za nov računalnik izločil iz izbora DFI in sem raje vzel Epox.

profii ::

lahko poveš še kakšen trik?
kaj moraš še narediti d dela bolje?

MEDENA ::

Ko sem jaz imel DFI NF2 nisem imel nobenega "cold boota"...hehe

Jackal ::

Medena - si mel pač srečo (pa verjetno boljši proc) - jaz furam še vedno good ol' TbreadB 2100+@Default trenutno

Ja trikov je kar precej...
Recimo, če flashas bios z award flash programom in uporabiš /F switch, ne bo delala on-board mrežna (sploh se ne bo prižgala zelena lučka za vzpostavljen link). O tem verjetno ni treba razlagat, da uradni Diamond Flash Utility privzeto flasha z vključenim /F switchem.
Pa prav poseben postopek za clear CMOS ima - samo prestavitev jumperja ne pomaga - je treba izklopit napajanje, prestavit jumper, vrečt ven baterijo, počakat 1min - 30 min., dat baterijo nazaj, prestavit jumper nazaj v run, vklopit napajanje. Potem se spravit v BIOS, naložit default nastavitve, reboot, potem pa lahko začneš nastavljat svoje lastne nastavitve.

Če se hoče kdo poglobit v zadeve pa: DFI street, DFI Ultra Infinity FAQ, Hellfire BIOS-i

T(he) Boss ::

Meni se tudi to ni zgodilo (ce se pa dobro spomnim, pa so bile neke tezave s tem), zato sem v biosu nastavil visji napetost in potem komaj v winsih zacel navijat, pa tudi napetost je mozna tam dvignit.
No, torej se je kdo lotil lotanja mosfeta na tej plati? Meni se je pokadilo iz tiste, ko imas dve dimm rezi skupaj in so pod njimi 3 skupaj, ta sredji je sel po gobe :\ .
@Jackal: torej prodas? ;)

profii ::

a je kj narobe če druganče narediš clear CMOS? ker jaz dam samo ven baterijo pa na napajaču sklopm štrom. potem pa direkt u biosu nastavlam.
a je kdo pripravlen mojo matično mal u roke uzet? :D

Jackal ::

Mosfet se bi dal zalotat s plinskim spajkalnikom - lepo zagreješ cel mosfet in ga potejneš s kleščami s plošče. Problem je le to, da moraš imet identičen tranzistor, drugače zadeva ne bo špilala (se pravi enako ploščo s kako drugo okvaro). In nazaj ga potem prav tako zalotaš v obratnem vrstnem redu.

Za prodajo mi je zdaj, ko sem končno zrihtal vse stvari, skoraj nesmiselno prodat, še posebej, ker imam celoten paket precej "navijalski" NF2 + BH5 + TbreadB in se ga mi zaenkrat še ne splača menjat.

T(he) Boss ::

Aha, ok, sem samo vprasal, ker si se nekaj ponujal :D (da bi prodal).
Za lotanje pa hvala za info, sicer pa nimam razpolozljivih sredstev (tezko bo dobit pokvarjeno plato, se tezje pa koga z plinskim spajkalnikom):\ Ce pa bo kdo imel podobne tezave, pa zdaj ve, kjer dobit pokvajeno DFI NFII Ultra Infinity :D

profii ::

če bo men dopi***** jo bom razlomu:D joke
plinski spajkalnik pa ni težko dobiti.
to ti lahk jst nardim :).
prosu bi koga če vek kaj z mojo matično?

profii ::

jackal kaj pa če bi šel T(he) Boss v IC naročiti mosfet?

T(he) Boss ::

Mislim, da je teza ugotovit, kaki je mosfet, ker oznake mislim, da niso standardne. Potem pa ko ugotovis, kaj rabis, potem pa to dobit, jaz sem hodil z dosti vecjim mosfetom po trgovinah z elektroniko, pa so samo debelo gledali, da oni nimajo tak malih mosfetov :\

profii ::

ja to pa vrjamem.
oznake ti lahk jst preberem z mojga.
povprašaj po servisih kjer popravlajo komponente. v jesenicah se mi zdi d je edn pa agt nek popravla.

T(he) Boss ::

Prebrat ni problem, oznaka je:
20N03L
AH326


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri bios za DFI lanparty nf2 rev. B - BIOS?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5889 (793) t7ank
»

Katero plato za socket A priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
5955 (898) Shark-357
»

Navijanje DFI INFINITY (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
875316 (3203) Flamer
»

kje v Sloveniji kupiti NFII ULTRA INFINITY (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
895213 (3836) Boki_
»

ABIT NF7-S ali EPOX 8RDA+

Oddelek: Kaj kupiti
171396 (1032) destiny

Več podobnih tem