» »

ABIT NF7-S ali EPOX 8RDA+

ABIT NF7-S ali EPOX 8RDA+

Knof ::

Kupujem novo plato pa me zanima kaj od tega je bolše gra se mi zarad navijanja?:)
Jebi ga sej smo na morju! Tih bot pa plavej naprej!

boštjan ::

poglej si kak test na netu. meni osebno je abitka,zarad zvočne,ki je gor,saj pri epoxu je ista,samo moraš dokupit za digitalno podporo dodatek za zvočno,pol pa si tak na istem v ceni.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Sami ::

Epox 8RDA+8-) , to je kralj navijanja.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

destiny ::

A nima Epoxova zvočni čip od C-Medie, Abitka pa Realtekovega?

SodVina ::

Tako 8rda+ kot nf7-s imata enako zvocno.( Realtek ALC650).

Kaj ima nf7-s, kar nima 8rda+:
-Digitalni audio prikljucek (SPIDF), pri epoxu ga je treba dokupit (3k)
-posebej izhode za 5.1 in line in ter mic, pri epoxu imas lahko ali 5.1 ali pa stereo ter mic in line in
-sata, epox ga nima

ce bos potreboval digitalni izhod, mikrofon skupaj z 5.1 ali sata, vzemi abitko, drugace pa raje epox-a.
Baje pa da se epox navija bolje od abitke. V nekaterih testih nforce2 platah, ki sem jih gledal, je dobila 8rda+ oznako nekaj v smislu "best overclocker". Ce je kdo gledal drugacne teste, naj pa pove.

Poldy ::

V bistvu sta to enaki plati. Razlika je v tem, da se mogoče epox bolje navija in kaže bolj točne temp., abit pa je precej boljše kvalitete.

Če mene vprašaš vzemi Abit, z Epox so lahko problemi, pa če pomisliš da je Mlacom edini uvoznik in SERVISER teh plat... ni šans za epox.

piek ::

Pa NF7-S ima SATA RAID in tudi FireWire. Skratka, ABIT all the way. Glede EPoX-a in Mlacoma so ti pa tudi ze povedali svoje. Plus - za NF7-S obstaja malo morje modificiranih BIOS-ov s katerimi jo ljudje spravljajo na 260+ FSB... Nuff said? :D
--- Finish it off if you started it! ---

SodVina ::

FireWire ima tudi epox. In ne, plati nista enaki, enak je samo chipset. Sam imam dve plati 8rda+ in sem z njimi zelo zadovoljen. Saj z mlacomom se ti je treba ukvarjat le, ce si tam kupil. Ce kupis v kaksni drugi trgovini, potem se bojo z mlacomom ukvarjali oni in to ni vec tvoj problem. Ce bi pa kupoval zdaj, pa bi vzel abitko. Ima malo vec opreme. Kar se navijanja tice, pa nisem preprican, ce je res boljsa izbira. Po nekaterih forumih sem zasledil, da zna biti tudi precej izbircna.

Poldy ::

Glede kvalitete Epox - že na tomshardware so jo testirali in je bila že v škatli fizično poškodovana, vendar je bila ta napaka bolj lepotna. Če se ti ljubi plate nositi nazaj, potem vsekakor vzemi Epox rev 2.x, saj če ne bo prva v redu, bo pa druga ali pa tretja. V enem letu boš že dobil delujočo in nekaj sivih las.

Glede Mlacom servisa - katerakoli firma bo pač poslala v Mlacom in takrat boš čakal vsaj 3 tedne, da dobiš plato nazaj. In potem ugotoviš, da plata ni ista revizija ali pa je neka druga rabljena, pošlješ nazaj in si spet dober za 3 tedne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

cosmos ::

Kle sploh ni debate

jasno da ABIT NF7-S

in ja sem imel Epox 8rda+ in ne ni bila full bad plata, samo za kakršen koli resen overclock potrebuje hardwareski voltmod, kar pomeni da gre garancija.

Je pa seveda pravo vprašanje:

DFI NF2 Ultra Infinity ali Abit NF7-S

IMO DFI zmaga , ker je pač hitrejša, ma pa eno napako, razemroma nestabilno Vcore voltažo nad 1.85V , ker je na plati napačen regulator. To težavo se delno odpravi s Hellfire-jevim BIOS ne pa povsem. Torej če maš proc za katerega rabiš 2.0V, potem je Abit-ka boljša izbira, če pa i je 1.85V ali pa1.9V dovolj, potem je odgovor jasen, DFI NF2 Ultra Infinity, najhitrjša NF2 plata :)
Aja še v enem primeru je Abitka boljša izbira, če imaš ram, ki dela samo na CAS 3 pri višjih frekvencah, saj v večini primerov te niso kompatibilni z DFI plato.

SodVina ::

Imam dve plati 8rda+ rev 2.2. Obe funkcionirata ze od zacetka in z nobeno ni bilo problemov. Lahko, da je bila dolocena serija slaba, prav tako je en tip napisov, ki dela v trgovini, da so morali 5 od sedmih nf7 in 2 od sestih nf7-s reklamirat. Tako da o pokvarljivosti nebi. Pac se zgodi da je serija slaba. Kakor koli, med temi platami (ce ne stejemo dodatne opreme), ni bistvene razlike. Je pa res tukaj se DFI, ki je baje se boljsa od teh tveh, zal z njo nimam izkusenj.

cosmos ::

Mislim, da je bilo vprašanje, katera plata je boljša za navijanje

SodVina delata tvoji Epox 8rda+ plati na 240Mhz, brez hard moda, ali pa s hard modom?

Moja DFi NF2 Ultra Infinity dela na 240Mhz, ram BH-5 pa seveda pri istih Mhz na 2-2-2-11
Omenjena Abit-ka in DFi plata sta sposobne takšnih in boljših overclockov brez hard modov

Mislim da grejo najboljši primerki Abit-k do 260Mhz in vem, da gredo najboljši primerki DFI NF2 Ultra Infinity/Lanparty do 300Mhz 8-O 8-)

GUFY ::

Do sedaj sem imel dve abitki NF7 Rev 1.2, dve abitki NF7-S 2.0 in dve DFI NFll Ultra infinity. Kakor vidiš, imam kar nekaj izkušenj z različnimi matičnimi ploščami. Do sedaj v mojem compu ni bilo samo še Epoxa. Na tvojem mestu bi kupil DFI NFll plato, saj ima solidno ceno in je zelo kvalitetna. Manjši problem je res z napetostjo na CPU-ju nad 1.85V ampak ta problem lahko rešiš z BIOS-em, ki ga je že nekaj postov nazaj omenil cosmos. DFI od NF2 dela zelo dobre navijalske plate in še solidno ceno imajo, pa kup uporabnih stavri dobiš zraven.
Pa še slikica kako sem jaz foral mojega mobilnega Bartona na DFI plati.

SodVina ::

Cosmos, moja plata ni hard modana.Zdaj bi tudi sam kupil NF7-S. Prejsnji post pa je bila replika Poldy-ju in njegovi trditvi da na splosno EPOX plate niso kvalitetne.

MEDENA ::

še 1 glas za DFI :D

glej podpis :D

MEDENA2 ::

Po drugi strani pa je NF7-S tudi zelo dobra plošča!

Samo ne nove kupovat, te so malo slabše! Kupi raje kakšno malo starejšo, na katerih se še da dobro navijati. Po možnosti kakšno leto staro z Vmodi!:D
MSI P45 Neo3-FR, Intel E8300+Mugen@3,40Ghz, Corsair DHX 4GB cl4 @1020Mhz cl5
Sapphire 4850 512MB, 2X WD6400AAKS, Pioneer DVR-215DBK
ANTEC Three Hundred + 3X120mm ANTEC FAN, Corsair TX650W

cosmos ::

OK, sorry SodVina, sem mislil da namiguješ, da se jo da navijat, kot ostali dve,zato moj post.

destiny ::

Problema ni več. Bi me mogl zapret zaradi idiotizma :8) . Pozabil sem odstrant distančnik za plato iz ohišja, kjer gresta skoz dve žički za Vmod. Distančnik je precvikal izolacijo in povzročil kratki stik. Kaj je narobe sem videl šele ko mi je plata izven ohišja delala normalno.
Jebi ga, bom vsaj naslednjič mal bolj pogledal kam tišim plato :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NF2

Oddelek: Kaj kupiti
261353 (1018) pinx
»

A7N8X v 2.0 in stalni problemi...RAM, procesor,...?!

Oddelek: Navijanje
371712 (1417) Primoz78
»

kje v Sloveniji kupiti NFII ULTRA INFINITY (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
894962 (3585) Boki_
»

Katera maticna za navijanje?

Oddelek: Kaj kupiti
191335 (1052) MrGTO
»

Nova MAMAPLATA (glede na mojo konfiguracijo) ?

Oddelek: Kaj kupiti
261286 (941) Dr_M

Več podobnih tem