» »

Ventilator na 6600GT rozlja :\\

Ventilator na 6600GT rozlja :\\

suprpp ::

V bratovi masini domuje 6600GT (stara pol leta), ki je pred kratkim zacela prav nemarno rozljati, ropotati... Spucal sem celo kisto, spihal s kompresorjem (z varne razdalje :) ), tko da smeti v kisti ni.

Bi kdo vedu zakaj to pocne in kako bi se lahko tega losal?

Stratus ::

To pocne zato ker je ventilator na grafi dobil "luft" in os vetrnice pleše v ležaju oz. puši. ventilator se trese in vrtljaji padejo kar pomeni nadležen zvok in slabše hlajenje.
Rešitev:
Začasna da razdreš ventilator in namažeš s kakšno mastjo za ležaje čimbolj viskozno in upaj da si dovolj spreten ter natančen da ne uničiš ventilatorja.
Stalna zamenjaj ventilator na grafi z novim
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

TheJack ::

Ja to pač tako je, ne. Odkar imam v računalniku grafične z ventilatorji (torej od GF2 naprej) se še ni zgodilo, da ne bi začel ventilator po določenem času rožljati. Ponavadi po parih mesecih, včasih že po dveh dneh (Sapphire 9000pro).

Celo pri Leadtekovi 6600GT, ki je gotovo najbolj modrokrvna karta kar sem jih imel, je ventilator po parih dneh začel ropotati. Na srečo (zaenkrat) samo kakšno minuto po zagonu, potem se umiri in je precej tih.

Ventilatorji na poceni, pa tudi na ne tako poceni grafičnih karticah so pač zanič. Včasih pomaga da jih namažeš z mastjo, ampak v večini primerov se bo rožljanje čez čas spet pojavilo. Nakup novega istega ventilatorja je še bolj vprašljiv, saj so, kot rečeno, ti ventilatorji zanič.

Edina dolgoročna rešitev je nakup kvalitetnega aftermarket hladilnika kot sta VGA Silencer in Zalman VF700. Problem nastane, če imaš nestandardno kartico, kot je recimo moja GF6600GT AGP. Večina aftermarket hladilnikov nanjo ne paše (Arctic Cooling hladilnika zanjo sploh nima v programu), tisti ki pašejo, pa, milo rečeno, ne izgledajo ravno elegantno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
539527 (7811) jebesemeni
»

Zalman CNPS 7700-CU ter DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111083 (850) Ice-Man
»

A bo tole "neslišno"?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181695 (1359) PrimozR
»

pregrevanje grafične ali...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121265 (1107) DrBekunis
»

Hladilnik za XFX 6600GT

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302716 (1575) Urke

Več podobnih tem