» »

MS Access & sql

MS Access & sql

Pul5e ::

V Accessu se ob kliku na gumb vnese določen text v telo za faks (tblFax.Fax_Telo).
Zaenkrat je ukaz takle:
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo ='Zavrnitev ponudbe!' where tblFax.Fax_ID = FaxID"
Hočem dopisat več teksta. Tko d me tle zanima kako bi biu ukaz za prelom vrstice, da bi mel lahk daljši tekst. Al pa ce ma kdo kakšen drug predlog kako to narest.
tnx

Redkvica ::

Tega sicer že kar dolgo nisem delala, ampak takole na pamet bi jaz najprej poskusila dat vse to, kar je zdaj v narekovajih, v eno tekstovno spremenljivko in poskusila pognati ukaz tako, da vključim noter spremenljivko. Po nekaj mukah bo najbrž da delalo. Če bo to tako, pa pač v drugem koraku poskusiš v tekstovno spremenljivko spraviti ves tekst, ki ga želiš imeti noter. Če je treba, pa z lepljenji več tekstovnih spremenljivk v eno.

Pul5e ::

Tekst sm zapisu v spremenljivko Zapis, katero sm definiru v modulu. Sam mam problem, ker ne vem kako vkljuct to spremenljivko v sql stavek, ker mi je tam noce prepozanat. :(

DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = ??spremenljivka?? where tblFax.Fax_ID = FaxID"

apachee ::

Ja ta tvoja spremenljivka mora biti itak tipa STRING.

Tko da vključiš jo takole:

DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = " + spremenljivka + " where tblFax.Fax_ID = FaxID"
You can't win without The Finn!

apachee ::

Sorry spregledal sem enojne narekovaje:

DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = '" + spremenljivka + "' where tblFax.Fax_ID = FaxID"
You can't win without The Finn!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako z ukazom ping dobiti # of hops?

Oddelek: Pomoč in nasveti
11882 (709) bMozart
»

[Access 2007]

Oddelek: Programiranje
132637 (2237) urosz
»

Potrebujem pomoč Access

142606 (2261) lopov
»

Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?

112169 (2054) Fim
»

Kako poslati faxs, ce imam ADSL?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101638 (1457) goba

Več podobnih tem