Forum » Programiranje » MS Access & sql
MS Access & sql
Pul5e ::
V Accessu se ob kliku na gumb vnese določen text v telo za faks (tblFax.Fax_Telo).
Zaenkrat je ukaz takle:
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo ='Zavrnitev ponudbe!' where tblFax.Fax_ID = FaxID"
Hočem dopisat več teksta. Tko d me tle zanima kako bi biu ukaz za prelom vrstice, da bi mel lahk daljši tekst. Al pa ce ma kdo kakšen drug predlog kako to narest.
tnx
Zaenkrat je ukaz takle:
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo ='Zavrnitev ponudbe!' where tblFax.Fax_ID = FaxID"
Hočem dopisat več teksta. Tko d me tle zanima kako bi biu ukaz za prelom vrstice, da bi mel lahk daljši tekst. Al pa ce ma kdo kakšen drug predlog kako to narest.
tnx
Redkvica ::
Tega sicer že kar dolgo nisem delala, ampak takole na pamet bi jaz najprej poskusila dat vse to, kar je zdaj v narekovajih, v eno tekstovno spremenljivko in poskusila pognati ukaz tako, da vključim noter spremenljivko. Po nekaj mukah bo najbrž da delalo. Če bo to tako, pa pač v drugem koraku poskusiš v tekstovno spremenljivko spraviti ves tekst, ki ga želiš imeti noter. Če je treba, pa z lepljenji več tekstovnih spremenljivk v eno.
Pul5e ::
Tekst sm zapisu v spremenljivko Zapis, katero sm definiru v modulu. Sam mam problem, ker ne vem kako vkljuct to spremenljivko v sql stavek, ker mi je tam noce prepozanat.
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = ??spremenljivka?? where tblFax.Fax_ID = FaxID"
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = ??spremenljivka?? where tblFax.Fax_ID = FaxID"
apachee ::
Ja ta tvoja spremenljivka mora biti itak tipa STRING.
Tko da vključiš jo takole:
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = " + spremenljivka + " where tblFax.Fax_ID = FaxID"
Tko da vključiš jo takole:
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = " + spremenljivka + " where tblFax.Fax_ID = FaxID"
You can't win without The Finn!
apachee ::
Sorry spregledal sem enojne narekovaje:
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = '" + spremenljivka + "' where tblFax.Fax_ID = FaxID"
DoCmd.RunSQL "UPDATE DISTINCTROW tblFax SET tblFax.Fax_Telo = '" + spremenljivka + "' where tblFax.Fax_ID = FaxID"
You can't win without The Finn!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako z ukazom ping dobiti # of hops?Oddelek: Pomoč in nasveti | 882 (709) | bMozart |
» | [Access 2007]Oddelek: Programiranje | 2637 (2237) | urosz |
» | Potrebujem pomoč AccessOddelek: Programiranje | 2606 (2261) | lopov |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2169 (2054) | Fim |
» | Kako poslati faxs, ce imam ADSL?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1638 (1457) | goba |