Forum » Hlajenje in modifikacije » Za koliko ste odvili mlinček zaradi visokih temperatur.
Za koliko ste odvili mlinček zaradi visokih temperatur.
GUFY ::
Sedaj imam comp navit na 2800 MHz se pa veliko bolj greje kot prej saj sedaj temp v full loadu prileze tudi do 40 stopinj celzija seveda so ventih na radiatorju na 5V.
Se pa comp za kakšnih 50 MHz manj navije saj ko temperatura na procu prileze do 50 stopinj pade vsem navijalcem znani blue scren.
Zanima me kakšn izkušnje imate vi pri teh poletnih tempereturah?
Kaj bo šele na na NEST-u tam se bomo skuhali mi in naši compi.
Se pa comp za kakšnih 50 MHz manj navije saj ko temperatura na procu prileze do 50 stopinj pade vsem navijalcem znani blue scren.
Zanima me kakšn izkušnje imate vi pri teh poletnih tempereturah?
Kaj bo šele na na NEST-u tam se bomo skuhali mi in naši compi.
Dr_M ::
ne uporabljam mlincka.
kupim ze zmleto kavo.
edit: in poper tudi.
kupim ze zmleto kavo.
edit: in poper tudi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
JIM22 ::
Jest mam še kar navitga na tok kot prej. Samo nisem že kar neki časa tiščal cpu in ostalo na 100%. Drugač pa klima v bajti, tak da ni hudih temp.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Sami ::
Tudi jaz imam še isto navitega, edino zdaj je full load 55 stopinj, pozimi pa 49 stopinj.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Good Guy ::
gufy vente si dej na 12 v pa boš prec opazil razliko
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
powr ::
To glede ventov mislim da govorimo o vodnem hlajenju ne?
jaz imam tudi stisane vente na 5V in lahko povem da temp pri 5V ali pri 12V niha za 3°pri neoverclockanemu compu. Pri overclockanemu pa 5-6° imam pa kiler od avdija 100. Moja ugotovitev je da je vazen konstanten pretok zraka in pa da radator ni prasen (5° dol ko sem ga ocistil ) aja cifre ki sem jih navedel so se pokazale pri full loadu (seti) (temperatura zraka in vode v sistemu se razlikujeta samo za 1 stopinjo) drugace pa nimam overclockanega compa in mi temperatura proca varira od 36-45°odvisno od temperature v sobi ki mi tudi varira za nekje 10° pri tem vremenu (od 20°ponoci do nekje 30°cez dan) in ce bi bla temperatura se za kakih 5-10°visja (pri navitem procu bi zaradi tega moralo se zmeri normalno peljat celo zadevo v kolkor je bil seveda prej stabilen proc. Tako da pomoje glede nesta ni panike sem pa tudi sam razmisljal o tem kake temperature bojo tam ampak ne zaradi compa ampak zaradi sebe
jaz imam tudi stisane vente na 5V in lahko povem da temp pri 5V ali pri 12V niha za 3°pri neoverclockanemu compu. Pri overclockanemu pa 5-6° imam pa kiler od avdija 100. Moja ugotovitev je da je vazen konstanten pretok zraka in pa da radator ni prasen (5° dol ko sem ga ocistil ) aja cifre ki sem jih navedel so se pokazale pri full loadu (seti) (temperatura zraka in vode v sistemu se razlikujeta samo za 1 stopinjo) drugace pa nimam overclockanega compa in mi temperatura proca varira od 36-45°odvisno od temperature v sobi ki mi tudi varira za nekje 10° pri tem vremenu (od 20°ponoci do nekje 30°cez dan) in ce bi bla temperatura se za kakih 5-10°visja (pri navitem procu bi zaradi tega moralo se zmeri normalno peljat celo zadevo v kolkor je bil seveda prej stabilen proc. Tako da pomoje glede nesta ni panike sem pa tudi sam razmisljal o tem kake temperature bojo tam ampak ne zaradi compa ampak zaradi sebe
powr ::
na molex konektorju imas rumeno zicko ki je 12V in rdeco ki je 5V crne so masa
jaz sem si naredil preklopno stikalo drugace ce nisi s spajkalom lih domac je dobra resitev tudi zalmanov multikonektor al neki tagega uglavnem priklopis ga na molex in imas vn 2x 5V prikljucek za vent in 2x 12V
jaz sem si naredil preklopno stikalo drugace ce nisi s spajkalom lih domac je dobra resitev tudi zalmanov multikonektor al neki tagega uglavnem priklopis ga na molex in imas vn 2x 5V prikljucek za vent in 2x 12V
Dr_M ::
GUFY:
no uglavnem...na sekundarnem compu nism procesorja nic odvil, primarnega sm pa komi zdej spedenu. sicer ni cist stabilen, ampak use stvari k jih rabm, delajo popolnoma brez problema.
no uglavnem...na sekundarnem compu nism procesorja nic odvil, primarnega sm pa komi zdej spedenu. sicer ni cist stabilen, ampak use stvari k jih rabm, delajo popolnoma brez problema.
The reason why most of society hates conservatives and
Azrael ::
Le zakaj bi ga pa odvil?!?
Meni dela rock solid stabilno neglede ali ima CPU 35 ali 55°C (full load, ko je v sobi vročih 35°C).
Celeron366@550MHz = 50% OC
Meni dela rock solid stabilno neglede ali ima CPU 35 ali 55°C (full load, ko je v sobi vročih 35°C).
Celeron366@550MHz = 50% OC
Nekoč je bil Slo-tech.
frenk ::
azrael: pol zgleda nimaš dost navitga....to je tko, kot če bi formula po dirki prevozila še več kot en krog
Spajky ::
Na Nestu pred dvemi leti je blo v telovadnici v Sečovljah tudi čez 35°C; torej segrejte si sobo doma (ali komp s fenom) s kaloriferjem na tolko stopinj temperature zraka, pol pa testirajte s TEMLE nekaj časa, da vidite, če se vam vsuje (ali ustavi sam program; na lastno odgovornost, samo 16kB DL) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
SodVina ::
jest mam mobilnega bartona 2500 na 1,5Ghz. in to zato, ker mi napajalnik ne zmore vec, po drugega se mi pa ne da it
Tomay ::
Kakšne visoke temperature?
Če bi bilo še malo bolj hladno, bi mislil da je jesen.
Če bi bilo še malo bolj hladno, bi mislil da je jesen.
Voodoo 4Ever
Jan987 ::
sodvina: Kakšne maš pa pol temperature?
P.s. prvič vidm kakšnega k bi računalnik odvijov!!!
P.s. prvič vidm kakšnega k bi računalnik odvijov!!!
igor0203 ::
jst svojga nism čist nč odviu, še celo naviu sm ga. z 308 x 9 na 310 x 9.
temp je pa tam do ene 40 stopinj ko poženem burn-in in OCCT ter super PI skupaj
temp je pa tam do ene 40 stopinj ko poženem burn-in in OCCT ter super PI skupaj
gofra ::
Vsak stresni program naj bi obremenil CPU 100%. Če imaš torej pognane tri pomeni, da bodo eden drugemu odžirali sredstva in tako niti en test ne bo merodajen. Daleč najboljši test je parurni zagon kake zahtevnejše igre, Prime95 torture (24h) ali pa zaloopan 3D Mark 2001...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | athlon mobile 2500+ voltaža??Oddelek: Navijanje | 1255 (892) | Pyr0Beast |
» | koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2239 (1553) | xenon74 |
» | Upgrade vodnega - zgleda da je presvoh :)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2258 (1515) | frenk |
» | Koliko se greje vaš mlinčekOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2096 (1394) | tx-z |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8008 (5798) | the_unborn |