Forum » Pomoč in nasveti » Dvd se ne da nastavt na DMA
Dvd se ne da nastavt na DMA
Brainstorm ::
Hi
Kar naenkrat mi se dvd obnaša ko stara mama ripa z 2X namest 10X, snema glih dvakrat dlje ker se kr naprej ustavlja med snemanjem.
To pa očitno zato ker dma za snemalca ni enejblan, vsaj tako mi javi DvdFab in me pozove če hočem da mi enejbla dma za hard diske in dvd rome, dam yes in mašino restartam sam pri naslednjem zagonu je spet vse po starem.
Grem v device manager gledat pod ide channel in tam zgleda ok, snemalc je nastavljen na multi word dma 2 po biosu, lahk dam tut ročno na multi word dma 1 al pa 0 sam ni nobene razlike, (ka sploh je razlika med temi vrstami dma-jev), uglavnem ne vem ka nardit, a so mogoč kej drajverji za nforce4 krivi, da bi še te enkrat naložu sam sem dal tazadne prav za mojo plato gor.
Aja pa še to zadaj na DVD snemalcu mam jumper not za DMA.
Hvala
Kar naenkrat mi se dvd obnaša ko stara mama ripa z 2X namest 10X, snema glih dvakrat dlje ker se kr naprej ustavlja med snemanjem.
To pa očitno zato ker dma za snemalca ni enejblan, vsaj tako mi javi DvdFab in me pozove če hočem da mi enejbla dma za hard diske in dvd rome, dam yes in mašino restartam sam pri naslednjem zagonu je spet vse po starem.
Grem v device manager gledat pod ide channel in tam zgleda ok, snemalc je nastavljen na multi word dma 2 po biosu, lahk dam tut ročno na multi word dma 1 al pa 0 sam ni nobene razlike, (ka sploh je razlika med temi vrstami dma-jev), uglavnem ne vem ka nardit, a so mogoč kej drajverji za nforce4 krivi, da bi še te enkrat naložu sam sem dal tazadne prav za mojo plato gor.
Aja pa še to zadaj na DVD snemalcu mam jumper not za DMA.
Hvala
- spremenilo: Brainstorm ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pekač problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1045 (832) | S-Master |
» | peka cd-jev upočasni računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 932 (862) | koto |
» | Plextor writer 24/48/48 problem! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4911 (4420) | Hux |
» | Pekač in UDMA2Oddelek: Strojna oprema | 1207 (1084) | soko |
» | Prepočasen WD 60GB, 7200 diskOddelek: Strojna oprema | 815 (650) | AtaStrumf |