Forum » Pomoč in nasveti » Monitor izven frekvencnega obmocja
Monitor izven frekvencnega obmocja
primzi ::
Pacient je star IBMov Pentium 133, ki je svet gledal cez CRT 14'', skozi slovenske Windowsw 98. Pred enim letom je bil pacient upokojen (v klet), CRT pa pokopan kot kosovni odvoz.
Rabil sem neke fajle in pacienta prinesel v stanovanje, mu dal 220 V transfuzijo in ga priklopil na LCDjcka (LG 1730S), Po prikolpu pacient presteje spomin in zacne nalagati windowsee (pojavi se Windowsov logotip cez cel zaslon) potem pa zaslon izgine, LCD pa napise out of range (torej, ko pride do tiste resolucije, ki jo je CRT prikazoval na LCD ne vidim nic). Ce z CTRL-ALT-DEL in kakim neumnim tipkanjem pridem do "blue screna" se blue screen pokaze.
Zelel sem pacienta spraviti do navadnega VGA nacina - in sem mi je zdela, da ce se ne nalozi prav ali se ugasne prav, se bo zbudil v safe modu. Po mucenju in resetiranjih med nalganjem se to ne zgodi, ampak samo pozene Scan disk in nato kot je opisamo zgoraj.
Sem se spomnil, da se je vcasih na 95 zagnati v Safe Modu tako da si preden se je zacelo nalgati pritisnil eno od funkcijskih tipk (F5 ali F8). Poiskusil sem tudi to (vse tipke) , vendar se pacient ne odziva.
Kako zbuditi racunalnik v VGA modu?
Hvala, P
Rabil sem neke fajle in pacienta prinesel v stanovanje, mu dal 220 V transfuzijo in ga priklopil na LCDjcka (LG 1730S), Po prikolpu pacient presteje spomin in zacne nalagati windowsee (pojavi se Windowsov logotip cez cel zaslon) potem pa zaslon izgine, LCD pa napise out of range (torej, ko pride do tiste resolucije, ki jo je CRT prikazoval na LCD ne vidim nic). Ce z CTRL-ALT-DEL in kakim neumnim tipkanjem pridem do "blue screna" se blue screen pokaze.
Zelel sem pacienta spraviti do navadnega VGA nacina - in sem mi je zdela, da ce se ne nalozi prav ali se ugasne prav, se bo zbudil v safe modu. Po mucenju in resetiranjih med nalganjem se to ne zgodi, ampak samo pozene Scan disk in nato kot je opisamo zgoraj.
Sem se spomnil, da se je vcasih na 95 zagnati v Safe Modu tako da si preden se je zacelo nalgati pritisnil eno od funkcijskih tipk (F5 ali F8). Poiskusil sem tudi to (vse tipke) , vendar se pacient ne odziva.
Kako zbuditi racunalnik v VGA modu?
Hvala, P
poga ::
Po moje bi ti LCD sigurno moral podpirati kakrsno koli resolucijo pac hoce "izpljinuti" tale pacient. Meni se podobno dogaja na Samsungovem Synmaster LCDju ko instaliram nove driverje od graficne (v bistvu takrat ko stare odtranim). Racunalnik se zazene v 800x600 nacinu, LCD pa pravi da je out of range. Resitev je preprosta - pritisnem tipko za izbiro "sourca" na LCDju (ima moznost prikopa na DVI ali pa navaden prikljucek) in zadeva je resena.
Torej - ko ti napise "out of range" probaj na monitorju naredit refresh ali kaj podobnega (mogoce tudi da ga ugasnes in prizges) in zadeva bi morala delovati.
PoGa
Torej - ko ti napise "out of range" probaj na monitorju naredit refresh ali kaj podobnega (mogoce tudi da ga ugasnes in prizges) in zadeva bi morala delovati.
PoGa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Out of rangeOddelek: Zvok in slika | 975 (681) | radmannsdorf |
» | grafika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5372 (4977) | 2009cero |
» | Win 7 bližnica za spremembo resolucije na tipkovniciOddelek: Pomoč in nasveti | 1248 (1074) | amigo_no1 |
» | napiše mi out of rangeOddelek: Pomoč in nasveti | 1725 (1504) | ___ |
» | Topel LCD zaslon in pekoče očiOddelek: Strojna oprema | 3824 (2419) | Hux |