» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
387 / 667
»»

leiito ::

Ni ravno legitimno govoriti o slabostih Appla, če ga nisi imel nikoli v rokah. Še bolj absurdna je izjava, da 99% kupi zaradi lepih ikon. Ali pa, da stanejo €2000, dejansko dobiš pa za €1.099 vrhunskega MacBook Retino.

V tem članku človek, ki se spozna na stvari. pojasni v čem so dejansko prednosti (in slabosti) Appla vs. PC, zanimivi pa so tudi komentarji spodaj:

http://www.itpro.co.uk/desktop-software...

m0LN4r ::

Ti si sploh prebral kaj sem ti napisal?
Aja dokler ga ne kupis ocitno ga ni mozno drzati v rokah in potestirat svoje programe, katere uporabljam oz. uporabljamo???
Pajac.
A bi rad obraten clanek ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

EUR1.099 vrhunskega MacBook Retino

Ko mi boš znal povedati:
kako hitro ti exportira video na i5ki z 2c/4t in kako dolgo z i7 4c/8c ? Pazi to, na asusu bom jaz exportiral z i7+850 cuda/opencl.
kako velek objekt oz. kako detajliran render lahko obesim na 4gb rama in kako dolgo bo to mlelo na enem in drugem ?
koliko fpsjev bom imel, ko bom vrtel objekt v programu ali pa v realtime pregledoval časovnico z efekti v premieru (aja nebo šlo) ?
bom lahko na tem makiču za jurja sploh uporabil raytrace? Elements? Se mi je zdelo.

Upam, da se mi pri vsej tej obremenjenosti tisti makič ne downclocka in začne throtlat pa bom čakal 2-3-4x dlje da kaj izmed zgoraj naštetega normalno naredim.
Je pa "vrhunski" (karkoli ta subjektivnost pomeni) in dal sem jurja. Za jurja pričakujem, da vse zgoraj našteto deluje brez problem in še več.
Aja spet nebo šlo.

da 99% kupi zaradi lepih ikon.
Kakšne številke pa dobiš, če to eskaliramo na recimo miljon ali 10mio userjev?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

EUR1.099 vrhunskega MacBook Retino

Ko mi boš znal povedati:
kako hitro ti exportira video na i5ki z 2c/4t in kako dolgo z i7 4c/8c ? Pazi to, na asusu bom jaz exportiral z i7+850 cuda/opencl.
kako velek objekt oz. kako detajliran render lahko obesim na 4gb rama in kako dolgo bo to mlelo na enem in drugem ?
koliko fpsjev bom imel, ko bom vrtel objekt v programu ali pa v realtime pregledoval časovnico z efekti v premieru (aja nebo šlo) ?
bom lahko na tem makiču za jurja sploh uporabil raytrace? Elements? Se mi je zdelo.

Upam, da se mi pri vsej tej obremenjenosti tisti makič ne downclocka in začne throtlat pa bom čakal 2-3-4x dlje da kaj izmed zgoraj naštetega normalno naredim.
Je pa "vrhunski" (karkoli ta subjektivnost pomeni) in dal sem jurja. Za jurja pričakujem, da vse zgoraj našteto deluje brez problem in še več.
Aja spet nebo šlo.

da 99% kupi zaradi lepih ikon.
Kakšne številke pa dobiš, če to eskaliramo na recimo miljon ali 10mio userjev?

Mater je potem dosti profesionalnih dizajnerjev in programerjev. Še v grazu ena firma, ki dela reklame za razne znane blagovne znamke, ki se ti vrtijo pred nosom delajo ne NEmac sistemih, ker jih je lažje skonfigurirati tako da delajo vsi na istem projektu znotraj ene mreže in izkoristijo surovo moč.
Temu se pa reče rendermanagement.
Trade Republic 38MVDVXM

Res ni nobene potrebe, da se razburjaš, Mac vs PC, ne rdeči vs beli ipd. Gotovo se boš strinjal da, če Appla še niti imel nisi v rokah, težko sodiš in že tako nisi baš neka avtoriteta, ampak tudi jaz nisem. Zato gremo vprašat tiste, ki so in odgovor je enoznačen:
For creative professionals around the world, Apple's MacBook Pro lineup is the gold standard in quality, reliability, and performance. Integrirana grafika ni od Irisa naprej noben problem nit za najbolj zahtevne naloge.

http://laptops.reviewed.com/content/app...

Mogoče je kak homemade PC z Linux ali karkoli že, boljši na kakem benchmarku, ali za kako igrico, ampak overall, ko sešteješ vse, kar je pri računalu pomembno, za povprečnega uporabnika ali t.i. "kreativce" Apple nima konkurence. Je nekaj dražji, sploh pri nas, ampak spet ne toliko, da ne bi odtehtal dodane vrednosti.

In ne boš verjel, še Windowsi delajo najbolje ravno na MBP:
http://www.cnet.com/news/macbook-pro-de...

I rest my case.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

thaman ::

Kako se vam zdi ta računalnik ASUS X550JK-XO045D I7-4710HQ/6GB/1TB/GTX850 za 666€. Predvsem me skrbi kakovost ekrana, z drugimi komponentami sem zadovoljen. Predlagate kaj drugega za ta denar?

Tehnične podrobnosti:

Procesor: Intel Core i7-4710HQ Processor, 2.5 GHz (6M Cache, up to 3.5 GHz)
Pomnilnik: 6 GB DRAM DDR3L (4 GB on-board)
Osnovna plošča: Mobile Intel HM86 Express Chipset
Trdi disk: SATA 1 TB 5400RPM 2.5 HDD
Zaslon: 15,6'' HD LED (1366×768), 200 nits
Grafična kartica: NVIDIA Geforce GTX850 DDR3L 2 GB

Mojmir4 ::

Mojmir4 je izjavil:

Zivjo.

Kupujem nov prenosnik za:
- delo z besedili
- delo s prevajalskimi programi
- gledanje filmov, poslušanje glasbe, igranje preprostih igric

- vsaj naslednja 4 leta

Moje želje/zahteve:
- 17" zaslon
- procesor Intel core i5
- pomnilnik 8 GB
- trdi disk od 750GB navzgor
- brezžična povezava Wlan, vgrajena spl. kamera in zvočniki, USB 3.0 ...
- grafična kartica: ne spoznam se, kakšne zmogljivosti je Intel HD?

Kaj menite o ASUS X751LAV-TY149H? link http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac... Z znamko Asus nimam izkušenj, bi bila primerna, ker ga kupujem za več let? Predlagate kaj drugega?

Hvala

Prosim, mi lahko kdo pomaga ali svetuje?

Hvala

leiito je izjavil:

Res ni nobene potrebe, da se razburjaš, Mac vs PC, ne rdeči vs beli ipd. Gotovo se boš strinjal da, če Appla še niti imel nisi v rokah, težko sodiš in že tako nisi baš neka avtoriteta, ampak tudi jaz nisem. Zato gremo vprašat tiste, ki so in odgovor je enoznačen:
For creative professionals around the world, Apple's MacBook Pro lineup is the gold standard in quality, reliability, and performance. Integrirana grafika ni od Irisa naprej noben problem nit za najbolj zahtevne naloge.

http://laptops.reviewed.com/content/app...

Mogoče je kak homemade PC z Linux ali karkoli že, boljši na kakem benchmarku, ali za kako igrico, ampak overall, ko sešteješ vse, kar je pri računalu pomembno, za povprečnega uporabnika ali t.i. "kreativce" Apple nima konkurence. Je nekaj dražji, sploh pri nas, ampak spet ne toliko, da ne bi odtehtal dodane vrednosti.

I rest my case.

Ti imaš težave z razumevanjem očitno. Človek ti poskuša razložiti zadevo iz prakse, ampak ti enostavno ne dojameš nič.
Razložim ti dolgo in na široko z realnimi primeri, ti pa to označuješ kot razburjanje. Hehe. Pajac.
Inštaliraj si rajši kak bolj zahteven program in naredi kako bolj zahtevno zadevo, pa boš razumel o čem govorim.

Ni čudno, da s svojim omejenim razumevanjem, brez praktičnih izkušenj si razlagaš te marketingše stvari po svoje.
Z iris pro neboš niti 50% tega dosegel, kot z 850m, če bi rad vedel. :)

Lahko pa ti meni razložiš kaj je to "najbolj zahtevne naloge" pa bomo takoj vidli na čem smo.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

mirancar ::

leiito je izjavil:

I rest my case.

na prvo mesto dajo MB-pro 13 mid 2012, ki je bil res sranje za svoj denar,
na 2. mestu je nek ACER za $430
legit lestvica, ni kej :D

l0g1t3ch ::

Katere serije pri posameznih proizvajalcih veljajo za bolj kvalitetne oz. so namenjene za bolj zahtevno rabo ?
Npr. za lenovo vem da sta taki ThinkPad T in ThinkPad W seriji s katerimi imam tudi sam dobre izkušnje, kaj pa pri ostalih npr. HP, Toshiba, Asus ?

Iščem nekaj kar bo zdržalo 3 ali 4 leta dokaj intenzivne uporabe in nekaj prenašanja naokoli. Sedaj imam okoli sebe kar nekaj cenejših (tm 500 do 600€) laptpov starih 2 ali 3 leta in so precej zjahani.

Gledam pa laptope za tm 800 do 1000€, se za tak denar že dobi tudi spodoben build quality ?

Potem ti potrebuješ terenca, ne sobni laptop.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r, stresi 2x z glavo in razmisli kaj govoriš in kaj je sploh predmet debate. Če ti morda, pa dvomim v to, profesionalno obdeluješ video, kako potem da uporabljaš prenosnik za jurja? Profiji za resno delo z videom uporabljajo MacPro in 4K zaslone, ne prenosnika. In tudi, če ta tvoja kišta res dela kako opravilo hitreje od MBPr, to ne pove še nič o overall kakovosti in uporabnosti MBPr. Kamorkoli pogledaš na netu, celo na strani namenjene PCjem un Windowsom, povsod je konsenz, da so MBP sicer dražji, ampak overall najboljši prenosniki in povsem irelevantno je, za ogromno večino, če obstaja nekje nekaj, kar sicer hitreje naredi x, ima pa 26 šibkih točk, od zaslona, tastature, baterije, formfactorja, programja itd. Pejt v štacuno in si sposodi MBP za par dni, ker sicer govoriš na pamet. Z veseljem ti ga bojo dal za en krog, sploh ko boš razložu kakšen profi za video vsebine si.

m0LN4r je izjavil:

Mogoče sem malo pretirano napisal, samo vzemi povprečen laptop za okoli 500€ npr. Tu se definitno varčuje do zadnjega centa pri tipkovnici, trackpadu, hladilnem sistemu (slabo zasnovan ali pod dimenzioniran), kvaliteti plastike (začne pokati), panti od zaslona ko začne zaslon po 2h letih skoraj prosto opletati itd... Vser za to da se lahko vgradi malenkost boljši CPU, disk, grafična ker folk vidi samo številke ne pa tega kako je skup dano.

Celota je več kot pa samo vsota vseh komponent.

krneki0001 ::

leiito je izjavil:

m0LN4r, stresi 2x z glavo in razmisli kaj govoriš in kaj je sploh predmet debate. Če ti morda, pa dvomim v to, profesionalno obdeluješ video, kako potem da uporabljaš prenosnik za jurja? Profiji za resno delo z videom uporabljajo MacPro in 4K zaslone, ne prenosnika. In tudi, če ta tvoja kišta res dela kako opravilo hitreje od MBPr, to ne pove še nič o overall kakovosti in uporabnosti MBPr. Kamorkoli pogledaš na netu, celo na strani namenjene PCjem un Windowsom, povsod je konsenz, da so MBP sicer dražji, ampak overall najboljši prenosniki in povsem irelevantno je, za ogromno večino, če obstaja nekje nekaj, kar sicer hitreje naredi x, ima pa 26 šibkih točk, od zaslona, tastature, baterije, formfactorja, programja itd. Pejt v štacuno in si sposodi MBP za par dni, ker sicer govoriš na pamet. Z veseljem ti ga bojo dal za en krog, sploh ko boš razložu kakšen profi za video vsebine si.

Obdelava videa je nekaj, CAD programi in 3D renderiranje so pa nekaj drugega. Za obdelavo videa je dovolj I5 Procesor, pa običajna grafika, ki zna prikazovat 4K, pa dober ekran. Za renderiranje velikega 3D objekta je pa I5 nekako tako kot da bi probal na starem atom procesorju z integrirano grafiko 4K filme gledat.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

tomaz88 ::

thaman je izjavil:

Kako se vam zdi ta računalnik ASUS X550JK-XO045D I7-4710HQ/6GB/1TB/GTX850 za 666€. Predvsem me skrbi kakovost ekrana, z drugimi komponentami sem zadovoljen. Predlagate kaj drugega za ta denar?

Tehnične podrobnosti:

Procesor: Intel Core i7-4710HQ Processor, 2.5 GHz (6M Cache, up to 3.5 GHz)
Pomnilnik: 6 GB DRAM DDR3L (4 GB on-board)
Osnovna plošča: Mobile Intel HM86 Express Chipset
Trdi disk: SATA 1 TB 5400RPM 2.5 HDD
Zaslon: 15,6'' HD LED (1366×768), 200 nits
Grafična kartica: NVIDIA Geforce GTX850 DDR3L 2 GB

procesor enkrat za sprememno ni fake i7 ampak dejansko i7
kdaj misli že enkrat umret ta predpotopna ločjivost + se grem stavit da je gor tist grd svetleč zaslon, tudi v to, da je kaj drugega kot pa tn ne bi bil zihr
kdo pri zdravi pameti še daje navedne diske v prenosnike
6GB rama je neumnost,, ker ima zasedeni obe luknj in si pri nadgradnji prisiljen odstrani 2gb s katerima se potem praskaj po riti... 4gb ali 8gb oziroma 8 ali 16 ko postanejo dostopni takšni moduli... oziroma po ponovnem branju je možno tud stvar razumet kot 4gb rama namenjenega celemu sistemu, 2gb pa grafični, ker pa je zavajanje oziroma marketing, da ne užalim kakšnega lažnjivca

tko no torej

če bi dali procesorju 8gb rama, normalen full hd ips zaslon, ssd bi bil to kar spodoben pc, osvetljena tipokovnica bi tudi koristila, track point ravno tako
operacijskega sistema ni gor, tolk da veš, da ne bo kakšnih presenečenj

Mojmir4 je izjavil:

Mojmir4 je izjavil:

Zivjo.

- delo z besedili

- vsaj naslednja 4 leta

Moje želje/zahteve:
- 17" zaslon
- procesor Intel core i5
- pomnilnik 8 GB

Kaj menite o ASUS X751LAV-TY149H? link http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac... Z znamko Asus nimam izkušenj, bi bila primerna, ker ga kupujem za več let? Predlagate kaj drugega?

Hvala

Hvala

pusti tole
najprej, procesor je i5 samo v imenu (spet tipično intelovo nategovanje), če že hočeš in plačaš i5 naj bo res i5 (sicer za to kar praviš bo tudi najslabši i3 vrh glave, samo če si želiš i5 se ne daj nategnit s takšno prevaro
raje manjši zaslon z enako/višjo ločljivostjo + zunanji za domačo uporabo... ko nisi doma boš imel še vedno enako prostora na namizju, doma imaš pa lahko kakšno ogromno pošast
ram je za danes ok, idealno bi bilo sicer 16 gb oziroma 8gb palčka + ena prazna reže, ampak to je še kar redko zaenkrat
disk je tuti neumnost v prenosnik gre disk k večjemu v luknjo od cdroma (cdoma itak ne rabiš), primarno pa stvar dela s ssdja
kaj želiš počet z indel hd grafično? za 2d je ok, ne boš pa igral vseh iger na high in po možnosti na zunanjem 4k zaslonu
pa še standardna pripomba glede osvetlitve tipkovnice in trackpoina

krneki0001 je izjavil:

Obdelava videa je nekaj, CAD programi in 3D renderiranje so pa nekaj drugega. Za obdelavo videa je dovolj I5 Procesor, pa običajna grafika, ki zna prikazovat 4K, pa dober ekran. Za renderiranje velikega 3D objekta je pa I5 nekako tako kot da bi probal na starem atom procesorju z integrirano grafiko 4K filme gledat.

o kakšni obdelavi sploh govorimo? če hočemo max kvaliteto rabimo čim več jeder in ali cpujev, ampak do na prenosniku ne gre, ker hlajenje ni narejeno za takšne količine temp)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomaz88 ()

met (n-metil-n-etiltriptamin) je bolj zanimiv (priporočam 4-ho ali 4-aco)

že kak edge je dokaj odporen gledano skozi celotno sliko

GabrieLeo ::

http://www.amazon.com/HP-Stream-Include...

Bi se lahko tole dalo naročit v Slovenijo brez zasoljenih carin?

raje poglej co.uk oziroma .de amazon

sicer je osnovna cena višja, ampak hkrati pa ne bo nobenih dodatnih carin in davkov

GabrieLeo ::

Kje bi se mi ta free shipping sploh upošteval? Koliko mi bi pobrali drugače?

če gledaš uk tam, če de tam in tko naprej, ampak to ni tak strošek, carina&davek je problem, ki se mu na ta način izogneš...

l0g1t3ch je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Mogoče sem malo pretirano napisal, samo vzemi povprečen laptop za okoli 500EUR npr. Tu se definitno varčuje do zadnjega centa pri tipkovnici, trackpadu, hladilnem sistemu (slabo zasnovan ali pod dimenzioniran), kvaliteti plastike (začne pokati), panti od zaslona ko začne zaslon po 2h letih skoraj prosto opletati itd... Vser za to da se lahko vgradi malenkost boljši CPU, disk, grafična ker folk vidi samo številke ne pa tega kako je skup dano.

In spet nimaš pojma o čem govoriš. Čakam še vedno nato, da mi poveš kaj je to "najbojlj" zahtevno.
Stvar debate je bilo, kaj dobiš za jurja in enostavno ti ga mbp popuši v vsem, kar več ni basic.
Sicer so ti že drugi povedali, ampak lej ti očitno že veš.
Glede nato, da servisiram občasno prenosnike vidim 3-4-5 let stare zadeve, ki izgledajo in delajo kot nove. Lepo prosim.
Nehaj trosit naokoli neumnosti in trolati, kot nek tipičen fanboy.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Kupi si tega in dodaj 256 ali 512 mx100 SSD:
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...
Tako prideš na 1100-1200EUR in boš imel:
15" IPS FHD matt - i7-4710HQ (4J/8N-6mbc)- 850M maxwell(40% več kot 840M) - 12GB rama - 256/512SSD workdisk - 1tb+24cache storage - dvoventilatorsko hlajenje - večstopenjsko osvetljeno tipkovnico.
Prenosnik lahko obremeniš za dlje časa z naprimer exportom ali rendriranjem ali karkoli zahtevnejšega in se nebo downclockal zaradi hlajenja. Izdelava je tudi zelo kakovostna za ceno.
Tukaj lahko pogledaš performance CPUja in GPUja v programu za 3D modeliranje in rendriranje v primerjavi s prejšnjim modelom 550jk.
https://slo-tech.com/forum/t582533/p457...

Na SSD naloži Win8.1 in nastaviš vse za delo in boš videl, kaka raketa je to. Niso to več XP časi.

Kaj nam ponuja apple za ceno _DO_ 1200EUR:
13" monitor - i5 proc (4258u, ki sploh ni 4 jedrnik 2/4-3mbc) - integrirano grafiko - 4GB rama brez proste reže - 500gb obični disk
Za karkoli več, pa boš moral konkretno doplačat, da prideš na isti nivo.

To se dobi za do 600EUR in je v uporabi, kjer človek potrebuje surovo računsko moč totalen podn.

Choose for yourself.

Pa si imel ti že kdaj Appla?

Lastnega seveda ne (sem ga hotel, ampak po delu na RTV in v 3D vodah, ter CAD arhitekturi več nikoli nebi pomislil), ker bi me pri delu zelo oviral in me prikrajšal za denar/čas.
Si za ta denar rajši kupim dva prenosnika in povežem v mrežo in rendriram še hitreje predoglede ali pa močnejši prenosnik.
Sem pa imel možnost sprobati aira, mbp, imaca na katerega sem tudi nameščal windowse, zaradi težav z raznimi CAD programi.

Ampak to spet ni pomembno v tej debati. Kot razne izjave tipa, da na macih delajo dizajnerji in pridni ljudje. 99% uporabnikov si jih kupijo samo zaradi lepih ikon.
Virusov pa že tudi nekaj let nisem videl, saj ne nameščan trololo stvari vsepovprek in za mac jih itak noben ne piše, če je pa tko majhen in omejen trg, da se sploh ne splača.

Tomaz, govora je o prenosniku do 1200€ za dekle in celotno adobe programje. Tip pač nima niti blage veze kako programi delujejo in kaj potrebujejo za hitrost.
Ne glede nato, da je notr kvazi i5 in 4gb rama in integrirana. Nekdo tukaj enostavno ne more ven iz svoje religije jabke, ker pač neve kake so zahteve v določenem softweru.
Pa neglede nato, da nima pojma kaj je razlika med rezanjem videa in rezanjem videa z 3d elements in raytracom ipd. v realtime, ter seveda gpu/cpu pospeševanje.
Misli, da bo kvazi i5ka hitreje kompajlala karkoli, kot pravi i7 in da je 4gb rama dovolj.
Povrh tega pa dvomi v kvaliteto prenosnikov, medtem ko je sam objavil neko "lestico" kjer se mbp tepe za prvo mesto z 400 dolarjev vrednim acerom. Haha.

Hehe logitek, sem napačen citat pokomentiral, letelo je na tega vernika, ki nima ne znanja o HW in ne o SW, ter še nikol v življenju ni popravil kak laptop več kot očitno:

leiito je izjavil:

Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

kako potem da uporabljaš prenosnik za jurja?
Sem rekel da ga?
Uporabljam svoj custom workstation, ki me je stal 60% manj, kot enako hiter mekič. Ja to so dejstva.
Samo za tebe: https://slo-tech.com/forum/t628173/p462... beri tam pri PC department.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Kot da še vedno ne razumeš, m0LN4r, da je za tipičnega uporabnika performans na tam nekem xy benchmarku povsem irelevanten. Šteje vse skupaj, to čemur rečejo overall pefrormance in uporabniška izkušnja in na vsaj 95% reputabilnih in nepristranskih spletnih strani je MBPr najboljša mašina, ki (za razliko od PCjev) nima šibke točke. Tudi vs. enako dragim ali dražjim PCjem MBPr zmaga.

Za video editing enako, vsaj 95% strani na prvo mesto postavlja MBPr. In to ljudje, ki vejo o čem govorijo, ne taki, ki ljubiteljsko snemajo pogrebe, poroke in sosedovo Micko in se imajo za video profije.

Dopuščam pa možnost, da MBP ni dovolj za najbolj zahtevne igričarje.

Še enkrat, kdaj sem ti govoril o benchmarku? Cinebench, aftereffects, raytrace, kompresiranje, render, export to ni noben benchmark. To je real life usage scenario.
Ti si neke privlekel ne jaz.
Jaz sem ti izključno povedal iz prakse v programih.

ki ljubiteljsko snemajo pogrebe, poroke in sosedovo Micko in se imajo za video profije.

Točno taki imajo mekiče. Lepo si povedal.

95% reputabilnih in nepristranskih spletnih strani je MBPr najboljša mašina, ki (za razliko od PCjev) nima šibke točke.

Sem te prosil, program, potek dela, uporabljen hardware do 1200EUR, kar je seveda point debate.
Izvoliš, še vedno čakam, kako boš tole naredil na podhranjenem mbp do 1200EUR:
SOLIDWORKS

ali tole:
CATIA

ali tole:

ali tole:

http://mainitials.com/2014/06/01/retire...

ali tole:

Če se imaš za pametnega mi boš znal točno exactno povedati, kakšen SW in HW je za tole potreben, da narediš hitro in brez težav.
Čakam.

Joj ne, dej mi še za to sliko povej, če jo lahko na mbp do 1200€ narediš:

Oz, kako dolgo traja da ti pljune to vem, ker narisati itak nemoreš. Na 4K resoluciji en frejm.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

PurplePapet ::

Iščem prenosnik do max 300eur, uporabljal se bo večino za splet ter office, redko tudi Minecraft, prenosnik bo namenjen spletu zato je vseeno če Minecraft "šteka", disk bo 250gb več kot dovolj, glede rama pa minimum 2GB

PurplePapet je izjavil:

Iščem prenosnik do max 300eur, uporabljal se bo večino za splet ter office, redko tudi Minecraft, prenosnik bo namenjen spletu zato je vseeno če Minecraft "šteka", disk bo 250gb več kot dovolj, glede rama pa minimum 2GB

MacBook Pro, ker je vrhunski. Aja 300€ si rekel?
Poglej na computercenter, tam je nek model z i3-4xxx okoli te vsote.
Trade Republic 38MVDVXM

trnvpeti ::

i3-4xxx je overkill za office in splet
ce pa pride v 300eur pa tudi ok
gledaj, da ima vsaj sshd, to se bo bolj poznalo, kot pa i3 + hdd

Treba vse štacune prečesat, ker sem ga nekje videl za zelo blizu 300EUR.
Eh neka čudna trgovina ga ma za 350EUR pa še to je po mojem renew.
Pogledaš te modele, kako majo kaj cene prinas: http://geizhals.de/?cat=nb&xf=29_Core+i...

Če ne pa bo tudi kaj slabšega seveda dovolj. Tako kot je trn povedal.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Mogoče sem malo pretirano napisal, samo vzemi povprečen laptop za okoli 500EUR npr. Tu se definitno varčuje do zadnjega centa pri tipkovnici, trackpadu, hladilnem sistemu (slabo zasnovan ali pod dimenzioniran), kvaliteti plastike (začne pokati), panti od zaslona ko začne zaslon po 2h letih skoraj prosto opletati itd... Vser za to da se lahko vgradi malenkost boljši CPU, disk, grafična ker folk vidi samo številke ne pa tega kako je skup dano.

In spet nimaš pojma o čem govoriš. Čakam še vedno nato, da mi poveš kaj je to "najbojlj" zahtevno.
Stvar debate je bilo, kaj dobiš za jurja in enostavno ti ga mbp popuši v vsem, kar več ni basic.
Sicer so ti že drugi povedali, ampak lej ti očitno že veš.
Glede nato, da servisiram občasno prenosnike vidim 3-4-5 let stare zadeve, ki izgledajo in delajo kot nove. Lepo prosim.
Nehaj trosit naokoli neumnosti in trolati, kot nek tipičen fanboy.

Od kje si zdej privlekel MacBook-a ? Oz. zakaj si me vključil v to prerakanje o njem, to si me zamešal z nekim drugim uporabnikom s katerim sta bila bitko glede appla. Jaz sem pisal o navadnih laptopih in razlikah med tistimi za 500€ al pa onim za 1000€, da razlika ni samo seznam komponent ampak tudi kako je stvar dana skupaj in kako je z kvaliteto tipkovnice, hladilnega sistema, itd ...

Preberi spodnji del. Sm že povedal: https://slo-tech.com/forum/t170766/p463...
Napačen citat se je skopiral.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

thaman ::

@tomaz88 hvala za tvoj komentar

Mojmir4 ::

tomaz88 je izjavil:

Mojmir4 je izjavil:

Mojmir4 je izjavil:

Zivjo.

- delo z besedili

- vsaj naslednja 4 leta

Moje želje/zahteve:
- 17" zaslon
- procesor Intel core i5
- pomnilnik 8 GB

Hvala

Hvala

pusti tole
najprej, procesor je i5 samo v imenu (spet tipično intelovo nategovanje), če že hočeš in plačaš i5 naj bo res i5 (sicer za to kar praviš bo tudi najslabši i3 vrh glave, samo če si želiš i5 se ne daj nategnit s takšno prevaro
raje manjši zaslon z enako/višjo ločljivostjo + zunanji za domačo uporabo... ko nisi doma boš imel še vedno enako prostora na namizju, doma imaš pa lahko kakšno ogromno pošast
ram je za danes ok, idealno bi bilo sicer 16 gb oziroma 8gb palčka + ena prazna reže, ampak to je še kar redko zaenkrat
disk je tuti neumnost v prenosnik gre disk k večjemu v luknjo od cdroma (cdoma itak ne rabiš), primarno pa stvar dela s ssdja
kaj želiš počet z indel hd grafično? za 2d je ok, ne boš pa igral vseh iger na high in po možnosti na zunanjem 4k zaslonu
pa še standardna pripomba glede osvetlitve tipkovnice in trackpoina

Hvala za tvoj komentar.

Kje pa dobim garancijo, da je procesor i3 zares i3 oz. i5 zares i5? Si lahko proizvajalci/prodajalci dovolijo tako zavajanje potrošnikov? Zanima me čist praktični nasvet, kako lahk človek sam ugotovi, kaj je dejansko vgrajeno v dotičnem prenosniku?

Želim 17 ", ne želim skleniti kompromisa za manjši zaslon, čeprav bo mogoče potrebno... [;(]

Ne razumem pripombe glede osvetlitve tipkovnice in trackpointa (na sliki prenosnika ga ne vidim)?

A bi mi lahko pomagal najti bolšo ponudbo v tem cenovnem razredu in z zgoraj opisanimi karakteristikami, lepo prosim?

S tem da ni zares i5 je mišljeno to, da je takšen model, ki ima namesto štiri jeder samo 2 jedri z ht oz. 2 dodatni niti.
Slabši i5 model torej ima 2 pravi in 2 navidezni jedri, da bo lažje razumljivo.

Za filme se ne sekiraj, jih bo predvajal strojni dekoder znotraj procsorja. Glede grafične pa:
Unigine Heaven 3.0 DX11 1080p (notebookcheck):
iHD 4600 - 14fps
GT 840M - 22fps
GTX 850M - 42fps; skoraj 2x hitrejša ja
GTX 860M - 49fps

HD4600 ti bo naprimer gnala Dirt 3 na FHD z medium-high za občutek. Ostalo pa si izračunaš iz zgornjega razmerja.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

amacar ::

Sej noben mobilni i5 nima 4 jeder. Mislil je bolj, da je to i5 z znižano frekvenco, ki je bolj na ravni i3, ne pa na ravni ostalih i5 z M oznako na koncu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Ne razumem, m0LN4r, zakaj mi kažeš te slikce. Kaj je sploh tvoj point, da tebi te slikce neka xy mašina riše lepše ali hitreje kot MBP, čeprav je cenejša? Fine by moi, nihče te ne sili, da moraš imeti Maca.

Vprašanje je bilo, kateri prenosnik je overall, za tipičnega uporabnika oz. večino najboljši in ne samo po mojem mnenju, ampak po mnenju 95% specializiranih sajtov je to MBPr. Razen morda, če je fokus na igricah. Imaš seveda vso pravico do svojega mnenja, ampak relevantno je za tiste, ki hočejo delat iste slikce kot ti, in ki jim je, kot očitno tebi, nepomembna kakovost zaslona, teža, zanesljivost, stabilnost programja, battery life itd.

Sej razumem, da večina tu ne mara Appla, tako kot iPhona ne, ampak izjave kot tvoja, da 99% ljudi kupi appla zaradi lepih ikon, ali pa iPhone zaradi "šminkiranja" pač nimajo podlage v realnosti.

Lahko pa morda pokažeš kak review, kjer xy PC, za enako ali podobno ceno kot MBPr, slednjega overall outperforma. Ker razni Ativi, Vaioti, Zenbooki ipd, ga pač ne.

Vidim, da si že pozabil o čem se gre. Pa te spomnim:
Skratka za kolegico iščem prenosnik v rangu res tam do 1200 EUR.
Potrebuje ga glede photoshopa, illustrator, indesign, premiere oz. za celotno adobe zbirko. Se pravi za grafično oblikovanje.

Odgovor je Asus 551JK + 512gb mx100. CPU/GPU review Adobe Afx: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc...
Jebiga, če neveš o čem se gre.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Vmes je debata spremenila smer, ampak tudi za grafično oblikovanje, je MBPr zlati standard. Sem pa dovzeten za argumente, če lahko morda pokažeš na kak review, ki demonstrira supeiornost PCja za €1200 v ta namen.

Eto, google the best laptop for graphic design 2014 in prvih ducat je istega mnenja, MBPr: npr.
http://hubpages.com/hub/Best-Laptops-Fo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

dj_uro ::

Stari, kaj ti NI JASNO?????
m0lN4r ti je dokazal, da je za tisto kolegico tistega soforumaša bolj primeren kakšen drug laptop, kot mac... Posebej za 1200€... Ker je hitrejši in zmoglivejši... Nato ti podal vse možne REALNE projekte, ki se tičejo tudi adobe kolekcije(ps, ai ipd...) ter te pozval k ''dvoboju''. E, tu si se pa uprpil... Pa še zmerej ne zastopiš, kaj ti je želel povedati...
vw-klub.si

Nobene potrebe ni, da dvigaš glas, djuro, nič manj disrespektiran ne boš.

Google meni ta Asus opiše kot laptop za igrice, kake primerjave z MBPr pa na celem googlu na najdem.

hojnikb ::

> Google meni ta Asus opiše kot laptop za igrice, kake primerjave z MBPr pa na celem googlu na najdem.

Ne iščeš dobro potem.
#brezpodpisa

dj_uro ::

hvala za tvojo opazko.. Najbrž si zelo priljubljen v svoji družbici s tem nenehnim dokazovanjem svojega JAZ-a (pisano z veliko kot poudarek in ne dretje, kot si ti najbrž predstavljaš) in nedopuščanjem morebitnega priznanja, da pa le morda ti kdaj NIMAŠ prav (pisano z veliko kot poudarek in ne dretje, kot si ti najbrž predstavljaš). Moj ''respekt'' na temu forumu mi prav kaj dosti ne pomeni, stojim pa za svojimi besedami in dejanji, česar pri tebi zaenkrat še ne morem opaziti...
vw-klub.si

Pokaži prosim, ti ki obvladaš.

@leiito
namesto da se smešiš raje priznaj, da pač verjameš vsem fancy reklamam, ki jih snuje Apple.

Ker dejstvo je, da je po hardwareu tisti asus primerljiv kvečjemu z 2500$ MBPr (vsi ostali namreč pridejo le z integrirano grafiko).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Sam o nobeni stvari na svetu nisem 100% prepričan, še o tem ne, da ta izjava drži, in če vidim argumente, nimam težav spremeniti stališča in debat ne vidim kot dvoboj. Sam se ne ukvarjam z grafičnim dizajnom, uporabljam pa Apple in PC in vem kaj je dobro in kaj ni. Zame. Ne spomnim se ene reklame za Apple. Če me zanimajo laptopi za grafični dizajn, grem na google in specializirane strani dosledno postavljajo MBPr v špico. Kekega Asusa 551jk tam nisem opazil. Ko bo, če bo, bom pripravljen revidirati svoje stališče, toda še vedno Apple ne bo nič manj vrhunski, samo morda bom vedel, da obstaja kaj, kar za enak denar ponuja več.

Preveč ste obremenjeni s tem Applom, kot da bi bli fouš ljudem.

gddr85 ::

4gb rama in 500 hdd za premium, bolj žalost...

Pa še zmerej ne zastopiš, kaj ti je želel povedati...

Seveda ne, če pa nima pojma ne o HW in SW in kako to v praks deluje na ne basic ravni, neglede na številnost praktičnih primerov, ki so bili podani...
Kakor mu tudi ni jasen stavek, da: elements 4K raytrace in mercury in opencl in cad na tistem 1200EUR mbp enostavno ne deluje in nebo šlo, kakor tudi realtime editing se bo obesil zelo hitro.

O applu čivka tukaj samo en človek, pa še to brez bilokakšne podlage v kakem programu. Ker tega ne razume: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc...
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Ajde leiito, prosim za eno stran z reputacijo (ne neko xyz, kupljeno z strani appla), ki priporoča appla napram vsem ostalim rešitvam.
#brezpodpisa

Zdi se nenavadno, da samo nek Mo4lnar iz neke Slovenije meni, da je Asus551jk boljše računalo od MBPr, drugi na svetu pa tega ne opazijo in ni enega primerjalnega testa z MBPr, ki je ipak, like it or not, zlati standard in vsi primerjajo mašine z njim.

hojnikb je izjavil:

Ajde leiito, prosim za eno stran z reputacijo (ne neko xyz, kupljeno z strani appla), ki priporoča appla napram vsem ostalim rešitvam.

Včeraj sem navedel več linkov. Ampak valjda, vsi so kupljeni s strani Appla, novinarji so podkupljeni, grafični dizajnerji tega sveta pa vsi hipnotizirani, da prefeririajo Apple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()
««
387 / 667
»»