» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
388 / 667
»»

hojnikb ::

Včeraj sem navedel več linkov. Ampak valjda, vsi so kupljeni s strani Appla, novinarji so podkupljeni, grafični dizajnerji tega sveta pa vsi hipnotizirani, da prefeririajo Apple.

Ampak za niti enega nemorš rečit, da je vsaj malo objektiven.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

leiito ::

Pa sej štekam, sam sem bil isti. No, ne glih isti, ampak podobno sem menil, da je PC zakon, da majo Appli nekam švoh procesorje, da so sam za une, k pojma nimajo al pa šminkirajo, pa da je 1600 preveč za računalo..., potem sem ga pa poskusil v resničnem življenju in samo na ta način si lahko kdorkoli ustvrai realno sliko o tem zakaj so Appli tako popularni in zakaj so ljudje z njimi tako zadovoljni.

hojnikb je izjavil:

Včeraj sem navedel več linkov. Ampak valjda, vsi so kupljeni s strani Appla, novinarji so podkupljeni, grafični dizajnerji tega sveta pa vsi hipnotizirani, da prefeririajo Apple.

Ampak za niti enega nemorš rečit, da je vsaj malo objektiven.

Valjda. Ker pa je?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Pa sej štekam, sam sem bil isti. No, ne glih isti, ampak podobno sem menil, da je PC zakon, da majo Appli nekam švoh procesorje, da so sam za une, k pojma nimajo al pa šminkirajo, pa da je 1600 preveč za računalo..., potem sem ga pa poskusil v resničnem življenju in samo na ta način si lahko kdorkoli ustvrai realno sliko o tem zakaj so Appli tako popularni in zakaj so ljudje z njimi tako zadovoljni.

In potem magično probaš še enkrat eni čisto navaden prenosnik za 500€ brez bloata in dodanim SSDjom, pa hitro pozabiš na apple :)
#brezpodpisa

dj_uro ::

Apple 13''rMBP dobiš najcenejšega pri nas za 1.347€
Za to dobiš:
i5 s kar neverjetnimi 2,6MHz
8GB RAM 1600MHz
128 !!! GB ssd
integrirano iris grafo
in vrhunski zaslon z odlično ločljivostjo...
------------------------------------------
kaj dobiš pa npr. pri Asusu za ta denar?
vw-klub.si

m0LN4r ::

otem sem ga pa poskusil v resničnem življenju in samo na ta način si lahko kdorkoli ustvrai realno sliko o tem zakaj so Appli tako popularni in zakaj so ljudje z njimi tako zadovoljni.

Maš kake programe/projekte za pokazat, kjer si ugotovil to?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Številke, djuro, ne povejo zgodbe. Niti približno. Lej, ne zdi se mi smiselno prepričevati prepričane. Vinate isti kontra verniki Appla, kakor obtozujete Apple fane. Pejte ga probat, potem povejte.

Saj imam v službi PCja, ki ni niti približno slab, ampak vse skupaj, t.i. uporabniška izkušnja, ni primerjave.

Številke, djuro, ne povejo zgodbe.

Konkretne številke iz programov (pa naj bo to photo editing al pa video render) povejo točno zgodbo.
Jasno pa same specificije same posebi ne pomenijo nič.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

gddr85 ::

kak pc pa imaš to v službi?

Moj laptop imaš v podpisu... Sestri sem pa za RD kupil rMBP, sicer early 13'...
Sej je fajn, lep in zažiga kamorkoli pride z njim zaradi faušije... ampak to je pa tudi vse...

pa naprošam, da če me že omenjaš, prekopiraj polno ime... torej s _ (podčrto) med dj in uro... takole nekak: dj_uro... hvala =)
vw-klub.si

Toshibo.

Ma kakšne foušije ljudje božji, sej ni Audi, bog te nima rad, jurja si lahko uni na socialni privoščijo.

Early 13 je zakon. Ni še Haswell, ampak nima veze. Sposodi si ga za en teden, delaj to, kar delaš zdaj s PCjem, potem si ustvari mnenje, ne na podlagi številk.

Zgodovina sprememb…

Early 13 je zakon. Ni še Haswell, ampak nima veze. Sposodi si ga za en teden, delaj to, kar delaš zdaj s PCjem, potem si ustvari mnenje, ne na podlagi številk.

Sj si lahko namesti hackintosha. Efekt bo isti.
#brezpodpisa

se ti norca delaš iz tistih bogih ljudi na socialni? - nima praktično za kruh, ti pa praviš, da si bo privoščil laptop za ''jurja'' - ?

apple je bil in bo za preseravanja in pumpanje umetnega statusa... Tako kot prestižna vozila ipd...
vw-klub.si

Ne vem kaj je hackintosh, ampak fora Appla je kombinacija hw in sw, ki sta narjena drug za druzga, cela vrsta vrhunskih rešitev v obojem in brez šibke točke. Ampak da se neponavljam, nisem plačan od Appla, če mislite, da je pol sveta podkuoljenega in/ali hipnotiziranega, OK.

ha ha, jurja na socialni, potem lahko karitas ukinemo...:D

trnvpeti ::

jz uporabljam in mace in pcje
in lelito ima v veliki vecini prav
mac prenosniki(ki se res lahko prenasajo za razliko od vecine ostalih) so narejeni vrhunsko,in delajo vrhunsko za razliko spet vecine ostalih

Joj dj_uro, ne umirajo od lakote in vsak, če ni len, če lahko nabere 500 za PC, lahko turi jurja za maca. Ali kupi pa rabljenega, ampak poant pa je, da ne gre za "pumpanje ega". Večina ga ima doma, koga naj impresioniram, UPS kurirja, ungs k ki pizzo prnese?

cela vrsta vrhunskih rešitev v obojem in brez šibke točke.

tukaj se motiš.
#brezpodpisa

Ej, hvala trnvpeti, tlele smo bli že blizu apple fane na vrbe.

Če ima šibko točko, je jaz nisem našel. Jo pa najbrz ima, vsaka jeba jo ima,mše rollsroyce.

Zgodovina sprememb…

ima pa mac pomanljivosti, in to vedno vecje,posebej zaradi hw nadgradljivosti, zaportosti,...

zasoljena cena?
vw-klub.si

Ja, cena je visoka, se strinjam, tudi jaz bi raje videl, da bi bli cenejši, ampak v ponedeljek je imel iStyle MBPr za €1099, lahko prosiš koga, da ti ga prinese iz ZDA, tudi rabljen je opcija.

Če ima šibko točko, je jaz nisem našel. Jo pa najbrz ima, vsaka jeba jo ima,mše rollsroyce.

razloži to potem vsem, ki jim maci crkujejo kot po tekočem traku (odpoved grafike/kontaktov)
al pa pregrevanja
ali pa raznih trivialnih bugov (recimo wifi bug v yosemite)
#brezpodpisa

smisel navadnega človeka je, da dobi čim več za čim manj denarja... Zakaj bi kupil 1300€ maca in imel slabši performance, če lahko dobim isti performance npr. za magari 1000€ ? ali boljši perf. za 1300€ ? Ker imam željo kupiti imac, torej svetleči jabolček na zaslonu in biti frajer...
vw-klub.si

cena ni visoka
ni nic kaj visja, kot primerljiv prenosnik

m0LN4r ::

Lepo prosim, ostanimo pri zahtevah za editing do 1200€ Asus 551JK+512SSD vs mbp 1300€.
Time vs. time, elements, opencl, reatimeview, viewport perfomance in čas.
Hvala.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

molnar, rezultatov ne boš dobil... brez veze...
una kolegica naj kupi rMBP, pa bo mir...

zase pa le vemo, da se da še kaj optimalnejšega dobit za omenjeni budget
vw-klub.si

dj_uro je izjavil:

smisel navadnega človeka je, da dobi čim več za čim manj denarja... Zakaj bi kupil 1300€ maca in imel slabši performance, če lahko dobim isti performance npr. za magari 1000€ ? ali boljši perf. za 1300€ ? Ker imam željo kupiti imac, torej svetleči jabolček na zaslonu in biti frajer...

smisel je, da ves, kaj bos s prenosnikom
torej ga bos prenasal
to je prvo

In cena,mrealno, pada, so to speak, zadnja iteracija je cenejša, s haswellom.

Ej, m0LN4r, mene time after time ipd ne zanima, to boš moral nadaljevati sam, morda pa najdeš kak primerjalni test, če obstaja kje kaka stran, ki je apple ni podkupil.

m0LN4r je izjavil:

Lepo prosim, ostanimo pri zahtevah za editing do 1200€ Asus 551JK+512SSD vs mbp 1300€.
Time vs. time, elements, opencl, reatimeview, viewport perfomance in čas.
Hvala.

editing v pisarni brez prenasanja
mal sfaljeno

trnvpeti je izjavil:

dj_uro je izjavil:

torej ga bos prenasal
to je prvo

seveda... je nova generacija tako švoh, da ne more prenašati par dek več??
mene ne moti težji laptop, če imam ta ''vijolčnega'' v žepu... ampak jaz sem hrust... moraš razumet...
vw-klub.si

editing v pisarni brez prenasanja
mal sfaljeno

and yet folk vseeno velikokrat fura ravno to. Ker je lepše met ličn kos plastike/alu namizi kot pa grdo škatlo in kable
#brezpodpisa

Ja, dizajn ni nepomeben, gotovo, ampak form faktor je danes faktor pri vseh izdelkih.

Včasih so ble pa vse kište iste, pa vse bež, pa se ni to nikomur zdelo čudno.

dj_uro je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

dj_uro je izjavil:

torej ga bos prenasal
to je prvo

seveda... je nova generacija tako švoh, da ne more prenašati par dek več??
mene ne moti težji laptop, če imam ta ''vijolčnega'' v žepu... ampak jaz sem hrust... moraš razumet...

par dekic vec, lahko kisto nosis okoli pa en velik akumulator
se vidi, da se nisi nesel mbp kam, pa delal

Očitno obstajajo ljudje, ki kupujejo racunalnike glede na deklarirane performanse, in ljudje, ki jih kupujejo glede na overall value, vključno s težo, dizajnom, trajanjem baterije, kakovostjo tastature, trackpada...

leiito je izjavil:

Očitno obstajajo ljudje, ki kupujejo racunalnike glede na deklarirane performanse, in ljudje, ki jih kupujejo glede na overall value, vključno s težo, dizajnom, trajanjem baterije, kakovostjo tastature, trackpada...

sej performanse se tudi gleda v dolocenih primerih
ni pa to edino merilo

In s tem ni nič narobe, če se gleda na performance.
Če rabim jst kišto z surovo močjo, bo dizajn zadnja stvar na spisku.

Pač, prioritete.
#brezpodpisa

no, nesramen pa res ne rabiš bit... Razlika med rMBP in mojim ''konjem'' od laptopa je tam okoli 2kg... razlika med laptopom in kišto z akumulatorjem je pa 20kg, pa še brez monitorja, miške in tipkovnice si... =)

pri vprašanju za kolegico, ki rabi laptop za photoshop je pomemben performance, nato šele dizajn in ostala navlaka... Saj je lep, pa rabi za raw fotke ''10min'' .. po drugi strani je pa malo manj lep = grd, rabi pa 3min za fotke, pa še enega rumenega sem privarčeval.. .kaj je smotrnejše?
vw-klub.si

hojnikb je izjavil:

In s tem ni nič narobe, če se gleda na performance.
Če rabim jst kišto z surovo močjo, bo dizajn zadnja stvar na spisku.

Pač, prioritete.

kisto, ali pa prenosnik
si ze blizje

Se strinjam, glede peformans, trnvpeti. Tudi meni je danes pomembno, da je Haswell itd., ni pa to edino in bi imel verjetno raje generacijo starejši set, kot slabši zaslon, baterijo, tastaturo, trackpad (v teh 4 hw kategorijah Apple res briljira)

dj_uro je izjavil:

no, nesramen pa res ne rabiš bit... Razlika med rMBP in mojim ''konjem'' od laptopa je tam okoli 2kg... razlika med laptopom in kišto z akumulatorjem je pa 20kg, pa še brez monitorja, miške in tipkovnice si... =)

pri vprašanju za kolegico, ki rabi laptop za photoshop je pomemben performance, nato šele dizajn in ostala navlaka... Saj je lep, pa rabi za raw fotke ''10min'' .. po drugi strani je pa malo manj lep = grd, rabi pa 3min za fotke, pa še enega rumenega sem privarčeval.. .kaj je smotrnejše?

par dekic in 2kg je tudi razlika a ne?
pa se nismo povedali kaj o kvaliteti ekrana, pa baterije

10min in 3min za fotke?
od kje ti to?
me res zanima, kje bo pri fotkah razlika 333%

in tudi ce je slucajno 333%
se poraja vprasanje, ce je toliko hitrejsi,in je to toliko pomembno, koliko bi sele bil na kisti hitrejsi

Sej je OT, ampak mi je bil zanimiva tale skupinska psihodinamika. V enem trenutku smo bli na robu linča, pol uleti pa trnvpeti z enim samim postom in se vibe v trenutku povsem umiri.

All against one ni isto kot all against two. To je bil nauk tega zgoraj,

Zgodovina sprememb…

leiito je izjavil:

Sej je OT, ampak mi je bil zanimiva tale skupinska psihodinamika. V enem trenutku smo bli na robu linča, pol uleti pa trnvpeti z enim samim postom in se vibe v trenutku povsem umiri.

All against one ni isto kot all against two. To je bil nauk tega zgoraj,

smotrnejše se je umaknit iz debate, saj se v nasprotnem primeru lahko zavleče v noč =)
ti nas ne boš prepričal, mi pa tudi tebe (ali vaju) z dejstvi ne
vw-klub.si

Zakaj si se potem sploh vključil v debato?

Nič ne ustavlja punce, da si sposodi dotični asus in MBPr in sproba oba v praksi z programjem, ki ga najbol rabi. Pa nej sama presodi, kaj ji bolj paše.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

leiito je izjavil:

Zakaj si se potem sploh vključil v debato?

ker sem želel kot dobra duša (sam menim, da sem ravno to) tebi na preprost način pokazati, da ni Apple VSE (to je mišljeno kot poudarek in ne kričanje oz. povzdig glasu, kot morda misliš) in da je v dotičnem primeru m0lN4r-jeva rešitev bolj primerna.
vw-klub.si

Nisi zvenel ravno kot "dobra duša", ampak OK, kdo pa zase misli, da ni dobra duša?

v bistvu smo vsi dobre duše, eni applove, drugi pc-jeve :))

n551jk, tezak 2.6kg
baterija kaksne 4ure
glasen
slab wifi

gaming, baterija only 1hour
torej kaksno full obremenitev na terenu je treba vzeti z rezervo

Invictus ::

Tolk prepucavanja zaradi Apple in ostalih. Kot vedno ljudje brez keša pač dajejo komentarje kako je poceni plastika super. Performančno mogoče že, ampak za na pot pa ne mislim nosit 5 kil laptopa ...

Sam v info, v tujini profiči na mojem področju uporabljajo Mac ali Thinkpad. Kak pocar uporablja HP, potem se pa neha.

Pač ni panike kupiti dober laptop če ga zaslužiš v 3-4 dneh.

Ostali pa pač kupujejo po svojih potrebah.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
««
388 / 667
»»