» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
131 / 662
»»

XImhotep ::

@manti86 Kaj pa TOshiba P300 ali pa Asus F7Se Sta tudi v redu.

blais ::

Hej,

mene pa zanima kako je s temi pretvorniki usb na lpt vrata, ker mam namreč
še starejši printer in bi rabil ta pretvornik, potem je pa tu še to, da sem zasledil pod podrobnostmi na enaa., pri useh teh kablih piše da jih podpirajo le windowsi do xp, jaz pa bom imel na prenosniku visto ?
Pozna kdo rešitev?:)

mončy ::

kaj pa pravite na ta prenosnik: http://www.hofer.at/at/media/offers/01_...
prodajal pa se bo v Hoferju od četrtka naprej.
ima kdo kaj izkušenj s to znamko? medion?

El Nino ::

@mončy: nekaj časa nazaj je bila v tem oddelku tema o Medionovih prenosnikih in splošn vtis je bil kar dober, vendar vseeno poglej za kakim Lenovo N200 3000, ki ga dobiš za isto ceno, t.j. 500€. Kvaliteta je boljša sigurno.

LP

Hardstyle ::

mončy na prejšni strani imaš link do bestbuya za 500€.

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

hamurabi ::

Ko se že skoraj dokončno odločim za nakup Asusa F7S, me Sidd zrajca s temle Sonyem http://www.vshop.si/129/podrobnosti/VGN...

Karakteristike so zelo podobne kot pri Asusu (malo manjši zaslon in malenkost slabši procesor) in cena je malenkost višja (cca 100€). Ampak design...tu pa Sony povozi Asusa na celi črti. :)

Pa še to bi vprašal...opazil sem da ima Sony procesor Core2duo P8400. V čem se serija "P" razlikuje od procesorjev serije "T"?

Zheegec ::

P serija je naslednjik T serije. Ima hitrejši FSB, to je pa tudi vse. Nobene bistvene razlike. Vprašaj, če ima ta sony X-black dual lamp, če ima ga takoj vzemi. Če nima ima pa asus boljši ekran (višja ločljivost - 1920x1200) in je zato boljša izbira.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

stojko1 ::

ta nima dual lamp http://www.vshop.si/129/podrobnosti/VGN... + nima slo tipkovnice
stojko

manti86 ::

@XImhotep hvala za nasvet.
Žal ne prideta v poštev, ker hočem izrecno 15.4"
Pa pri ASUSu mi ni všeč preslabotna grafična kartica...
A ima mogoče kdo kšne interne informacije, kdaj bi ta prenosnik (TOSHIBA A300-15W) spet prišel (če sploh že kdaj je - mogoče samo nategujejo s ponudbo) v Slovenijo, oz. če ima kdo kakšen nasvet, kje bi se ga dalo kupit v tujini (angleška tipkovnica).
Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: manti86 ()

Leks ::

@bajsibajsi
Glede matirane tipkovnice se strinjam, ji štejem to v plus. Ampak ko sem začel tipkati sem imel občutek da bo "enter" tipka vsak čas ven padla, pa še nekam na levo stran je bila nagnjena. Ko sem jo prijel in zamigal levo desno je imela toliko hoda levo in desno da ga še nikjer nisem toliko videl. Je kot tista gugalnica, ki je na sredini podstavljena na vsakem koncu pa po ena ali več oseb .) Obup...

To je seveda samo moje mnenje, vsak ima svoja pričakovanja in mnenja.
Ja pogrešal sem tudi tipke za uravnavanje glasnosti in še marsikaj.

Lp

Penderecki ::

Hamurabi;
serija P ima manjši TDP

Der Energiebedarf der Prozessoren ist durch den vorangestellten Buchstaben vor der Typbezeichnung (Nummer) erkennbar:
E ... 55-75 Watt
T ... 25-55 Watt (Standardversion in Notebooks)
P ... max 25 Watt

Klik

Ve kdo kaj je kaj z Toshibami P300 serije.. segrevanje ohišja, ventilacija in kako dolgo zdrži baterija?

keba ::

mene tud toshiba zanima ja, sploh model p300-133? a ga ma mogoče kdo doma, al pa kakšne izkušnje z njimi??

Nove Toshibe sploh niso slabe, ampak kakšna so pa ohišja... čisto vsaka stvar se gor pozna, pa če si 10x roke umiješ med uporabo prenosnikov...
Janez Janša, 29.04.2014

PolentoZer ::

Te toshibe ko se cele svetijo so meni osebno neverjetno grde, pa četudi imajo dobre komponente jih vrjetno ne bi nabavil.

Sem vprašal in mislil iti kupiti v Laško Toshibo P300-133. Sem prej poklical pa je reku da so jih dali iz ponudbe in da dobijo mal močnejše modele P300 v torek. Cena naj bi bila podobna.

MindFreak ::

Jst gledam za kakšen raččunalnik, ki ima bolj študentsko ceno in sm mal pobrskal in našu Asusa X50sl (X50SL-2CAP), na nakupovanje.net (sm probal dat link pa me neki zajebava).
A ve kdo kako se tale stvarca obnese glede na to, da je kr poceni prenosnik, tistih 4 giga RAMa mi je najprej padlo v oči, čeprav ima procesor mal slabši.

Zgodovina sprememb…

ximhotep a mogoče veš kateri model dobijo?

@ mindfreak

Eden izmed naših sodopisnikov na tem forumu je nekaj dni nazaj govoril da ima namen kupiti tvojega ASUSa, sem malce iskal kakšen nick ima pa ga nisem našel, poizkusi še ti malo poiskati in mu pošlji ZS, ter ga povprašaj če je kupil in če je zadovoljen.

lp

@keba ja rekel je da iz družine Satellite P300, točno ime mi ni dal, Je pa rekel da bo nekaj boljšega. Ali procesor ali disk ali Grafična. Bom poklical v torek, ko jih dobijo. Pol ti pa povem kir model.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: XImhotep ()

kmetek ::

P300-19M

Core2 Duo P8400 (2.26GHz) 1066MHz,2GB DDR2 (800MHz),1GB DDR2 (800MHz) 2nd MEM,250GB (5400rpm) SATA,250GB (5400rpm) SATA 2nd HDD,,17" Wide XGA+ 200 CSV,DVD-Super-Multi (+-R DL),ATI M82XT(256MB),Intel 802.11(a/g/n)13ch-SP 1x2 MOW,Bluetooth,,integr. 1.3Mpix WebCam/Mic w/o auto macro,,,,10/100MBit BTO,6 Cell BTO,6 buttons BTO,,Works&Office_HST_Trial_DB,Vista 32bit Home Premium

TALE?

Ne bi vedel.

samo m82xt je 3470 grafična in je veliko slabša od 3650. Pri tem modelu je le novejši procesor drugače pa za mene je p300-133 boljš prenosnik!

T-h-o-r ::

jaz pa potrebujem prenosnik (pripravljen sem dati do 1300€) za študij, gledanje filmov in solidno mora poganjati cod2 in cod4, pa čimveč avtonomije

pa me zanima kateri se splačajo? nekaj sem že gledal enega della, pa me zanimajo še druge firme
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

@T-h-o-r, jest mam podobne zahteve za prenosnik in pri meni more bit obvezno 15.4" in kar sem do sedaj gledal so najboljši HP 8510 serija in pa Toshibe A300 serija (sploh A300-15W , ki se ga pa na žalost po mojih izkušnjah trenutno ne da dobit v Slo). Pri HPjih mi ni všeč to, ker majo najzmogljivejšo grafično v ponudbi še vedno ATI radeon 2600...

Sem pa ravno danes ugledal enga ASUS M51SN , ki ma tut vredu specifikacije in super cena, ampak imam mal pomislekov, ker je pač ASUS... tko, da me zanima, kolk so po kvaliteti ASUS-i kej primerljivi s HP in TOSHIBA-mi ?

Kok to mislš da se ne da toshibe a300-15w dobit v sloveniji. napiš v google, pa ga ma usaj 5 trgovin v slo!

Ja, ga ima ja... potem pa ko pokličeš in uprašaš, če je na zalogi je pa odgovor: "Ne in tudi ne vemo, kdaj jih bomo dobili"
Če mi kdo najde kerga (za okrog 1200€), mu z veseljem častim pir :)

Zgodovina sprememb…

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Mislm da majo tukaj še 2 al 3 na zalogi, vsaj pred 2 dnevi so še meli.

Včeraj dopoldne niso mel več nobenega

gtramt1 ::

ej katere so kej večje štacune v celovcu in beljaku ki imajo laptope NA ZALOGI??

tmedve4 ::

@manti86

Se hecaš?

Mislim da so Hp-ji in toshibe tisti, ki se ne morejo primerjati z asusi...

Še posebej ta M51 ki si ga linkal je precej boljši od toshibe A300. In 200 € cenejši

Aja? Morem rečt, da si prvi, ki mi je to rekel... Do sedaj, kar sem spraševal po štacunah (in sem kar precej spraševal) so ASUSa vedno uvršal za SONY, HP, TOSHIBO in DELL, ter pred LENOVO, ACER, FUJITSU-SIEMENS....
No, me pa vsekakor veseli, če to res drži, ker morem rečt, da se zelo nagibam k temu računalniku... Če še koga zanima je tukaj review od tega ASUSa: ASUS M51SN

Aja, pa še mal, da se boste lahko slinl :) Novi HP pavilion dv5t (še nekaj časa ne bo v slo najbrž), v ameriki si ga pa lahko sestaviš po lastnem okusu... No, jest sem si ga nametal s takimi komponentami, da bi bil definitivno najzmogljivejši 15.4" prenosnik na slo tržišču pa cena ni presegla 1000€! Za trenutek sem si zaželel, da bi bil Američan... sam pol sem se pa spomnu Busha pa tistih posnetkov o butastih američanih pa sem se streznu :D
HP pavilion dv5t

Zgodovina sprememb…

bozickus ::

Mene pa zanima vrednost prenosnika HP Compaq nx6325.
Nameravam pa kupiti Asusa.

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Carpe diem permaneo!

izzy12 ::

Hmm, nebi se ravno strinjal da je Lenovo za SONYjem, HPjem, TOSHIBO in DELLom. Po mojem je na prvem mestu Lenovo in Dell...potem pa si sledijo ostali. Moj naslednji nakup pa bo verjetno Asus, saj ponuja največ ter glede na moje izkušnje dela bp, če seveda ne bo v roku enega meseca prišel kak "nov" prenosnik z znamko Dell ali Lenovo, ki me bo s konfiguracijo/ceno prepriču.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: izzy12 ()

izzy12 ::

Dvojnik :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: izzy12 ()

Se podpišem pod izzy12, ampak postavljati v ospredje določene znamke je bolj tako tako, vsaka znamka ima kakšen neverjetno dober model za neverjetno ceno, imajo pa tudi slabše izdelke.

Voip ::

Sam bi dal Sony na prvo mesto, zadaj pa takoj lenovo, toshibo in dell, asus ( ne nujno po tem vrstnem redu ).

Zadaj pa še Hp, acer...

sidd ::

Me prav zanima, po katerih MODELIH vi to primerjate, da tako predalčkate firme po kakovosti...
ne vrjamem niti enemu tu, ki je napisal bilokak vrstni red po kakovosti. Videl na lastne oči že čisto drugačno sliko.
Sicer pa so zadnje čase kar vse firme kr na nivoju. Če pa naletiš na slab primerek pa pač ni tvoj dan.
Naprimer, Voip, me zanima če si že imel vse laptope naštetih firm, pa to več kot par dni?
Sicer pa če kopuješ za ~500€, ne moreš pričakovati nevem kaj.
IMHO!

lp
no idea for signature
signed
I

SpecialX ::

No ja... Tudi jaz sem postavljal Dell na prvo mesto... A so me kr precej razočarali... Na splošno sem zelo zadovoljen z mojim Studiem 15 a ima tudi nekaj napak, ki si jih Dell glede na svoj ugled, oglaševanje kakovosti in ceno prenosnika niti podrazno ne bi smel privoščiti. Kako lahko pri takem laptopu šparajo pri zvočnikih, ki so slabši kot v 4 leta starem Gericomu?? Še več... zvočna kartica mi ni pravilno delovala, če sem imel vključen wireless.. Ko sem izključil podporo za 802.11a je prasketanje ponehalo. Ta problem se pojavlja tudi pri njihovi HIGH-END seriji prenosnikov Dell XPS. Mnogi se pritožujejo, da jim že takoj na začetku nista delovala niti tipkovnica niti touchpad. Na srečo je z mojim vse OK, a vseeno... če bi prej vedel za to, ga zagotovo ne bi vzel. Takih napak si enostavno ne smejo privoščiti.
Pa ni tako samo pri Dell-u.. tudi Toshiba je imela velike težave z vgrajenimi Harman Kardon zvočniki.

sidd ::

Mislš, še ima velike težave?
Pač odvisno katerega dne je bil prenosnik izdelan. Če je bil petek popoldne, vedi da ni kakovostno skupaj sestavljen.
Enako je pri avtomobilski industriji. Če je bil avto sestavljen nekje sredi tedna, ima najmajn napak. In seveda če ne gre za prvo serijo.
Vsepovsod nastopa človeški faktor.
no idea for signature
signed
I

čarunalnik ::

a ima kdo izkušnje s tem računalnikom?

Asus G71V
http://www.mimovrste.com/artikel/275011...

Zgodovina sprememb…

Kot sem že 10x napisal tukaj gor - še pri 200 prenosnikih na mesec si ne upam trditi, kateri je najbolj zanesljiv, pa kateri najmanj. Res sem imel dosedaj najboljše izkušnje s Sonyjem, pa to ne pomeni, da se Sony kvari manj, kot ostali. Pri tej majhni količini prenosnikov v Sloveniji je tako in tako nemogoče delati kakšno pametno statistiko glede pokvarljivosti. Globalno gledano so pa razlike res zelo majhne.
Janez Janša, 29.04.2014

gtramt1 ::

ej katere so kej večje štacune v celovcu in beljaku ki imajo laptope NA ZALOGI??

;(sj dobr da sem vse zvedu tlele..;(

BCSman ::

ASUS X51L
T2390/ 2GB/ 250GB/ VISTA HOME BASIC SLO
499 evrov

a bo vredu za nezahtevnega uporabnika? edino ker nima firewira me malce moti, ampak itak kamero samo 1x na leto uporabljam in imam na mizni pc zato. v skrajnem primeru bi kupil firewire pcmcia kartico.
kaj pa ta vista, ki je samo basic, bo kaj "lomila škatle"?

XImhotep-a je že kej novic za un prenosnik?

dgajsek ::

k**ci eni, sem ravnokar poklicu pa je reku da niso dobli nič primerljivega z tem P300-133. Sam en mal slabši model imajo, to me pa ne zanima. Bojda dobijo v ponedeljen pošiljko.... ja, ne verjamem da bo kj. Pa sem ze bil vesel :=O

Škoda da je tuja stran Klikni me Kakšne izkušnje imate z asusi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: XImhotep ()

dgajsek ::

punca in njen brat sta že uspešno kupila notebooka v nemčiji... pač ti ga pošljejo, ene 40€ doplačila za poštnino pa je...
««
131 / 662
»»