Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
moat ::
Pozdravljeni!
Za kolega (sicer uporabljala ga bo hči, ki gre študirat), pomagam izbirati prenosnik, izključno poslovna raba, solidnih karakteristik in čim cenejši (samo pisarna, net in kakšna glasba ter film).
Pri Bofu so ponovno dobili serijo HP prenosnikov, poceni roba z oznako HP 6715s (gre za Sempron 2,2 GHz, 160 GB HDD, 2GB RAM), ki je sicer nekoliko slabši kot serija s procesorji Turion 64 X2, ki se je že prodajala (na Slo-Tech-u so se zanj iskali gonilniki).
Zdaj... ta razdelek s vprašanji o nakupih prenosnikov je že malce nepregleden (za posamezne modele), zato bi prosil, da mi (zadovoljni?!) kupec dotičnega prenosnika pove kaj več.... predvsem to, ali je dejansko vreden tega denarja, saj gre za res ugodno ceno?
Me pa zanima tudi ali ima prenosnik tipkovnico s slovenskimi znaki?
Klik do karakteristik prenosnika
Za odgovore se vam zahvaljujem.
LP, moat.
Za kolega (sicer uporabljala ga bo hči, ki gre študirat), pomagam izbirati prenosnik, izključno poslovna raba, solidnih karakteristik in čim cenejši (samo pisarna, net in kakšna glasba ter film).
Pri Bofu so ponovno dobili serijo HP prenosnikov, poceni roba z oznako HP 6715s (gre za Sempron 2,2 GHz, 160 GB HDD, 2GB RAM), ki je sicer nekoliko slabši kot serija s procesorji Turion 64 X2, ki se je že prodajala (na Slo-Tech-u so se zanj iskali gonilniki).
Zdaj... ta razdelek s vprašanji o nakupih prenosnikov je že malce nepregleden (za posamezne modele), zato bi prosil, da mi (zadovoljni?!) kupec dotičnega prenosnika pove kaj več.... predvsem to, ali je dejansko vreden tega denarja, saj gre za res ugodno ceno?
Me pa zanima tudi ali ima prenosnik tipkovnico s slovenskimi znaki?
Klik do karakteristik prenosnika
Za odgovore se vam zahvaljujem.
LP, moat.
bajsibajsi ::
Trenutno nimam veliko casa, tko da odgovorim na hitro. Ta prenosnik ni vredu, ne glede na nizko ceno, zaradi procesorja. Povsem preprican sem, da se za podobno ceno lahko najde prnosnik z dualcore cpujem. Samo na hitro zadetki: HP 530 in ta. Letim zdaj, mogoce kasneje kaj vec.
edit: vecina prenosnikov, ki se prodajajo v Sloveniji, imajo slo. tipkovnico
edit: vecina prenosnikov, ki se prodajajo v Sloveniji, imajo slo. tipkovnico
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Voip ::
Moat : Tudi sam bi izpustil ta prenosnik, ki ga gledaš. Je res skoraj najmanj kar lahko danes dobiš.
Bajsibajsi ti je dal dva primera, ki sta malenkost dražja in občutno boljša - glede na tvojo izbiro.
Bajsibajsi ti je dal dva primera, ki sta malenkost dražja in občutno boljša - glede na tvojo izbiro.
Pozdravljena!
Bajsibajsi in Voip, obema hvala za odgovor.
Sicer vem, da je to spodnji del ponudbe, je pa dejansko poceni, zato tudi vprašujem za mnenja, morebitne iskušnje. Sam sem za svojo hči, kot spodnjo cenovno ponudbo (enako samo office, kakšna glasba, film ali nezahtevna igrica) izbral Neovo 3000 N200 in je zaenkrat zadovoljna KLIK, s to razliko, da ima njen prenosnik 2x1024MB RAM-a. Torej, še enkrat hvala za mnenji. Kolegu ga bom sicer predstavil, vendar svetoval, da globlje seže v mošnjiček in kupi kaj bolj solidnega.
Lep dan še naprej, moat.
Bajsibajsi in Voip, obema hvala za odgovor.
Sicer vem, da je to spodnji del ponudbe, je pa dejansko poceni, zato tudi vprašujem za mnenja, morebitne iskušnje. Sam sem za svojo hči, kot spodnjo cenovno ponudbo (enako samo office, kakšna glasba, film ali nezahtevna igrica) izbral Neovo 3000 N200 in je zaenkrat zadovoljna KLIK, s to razliko, da ima njen prenosnik 2x1024MB RAM-a. Torej, še enkrat hvala za mnenji. Kolegu ga bom sicer predstavil, vendar svetoval, da globlje seže v mošnjiček in kupi kaj bolj solidnega.
Lep dan še naprej, moat.
Leks ::
Od Lenova N200 bi potem raje tegale vzel Lenovo 3000 N200
Več kot soliden za office, internet in šolo. Pa še dizajn je lep.
Lp
Več kot soliden za office, internet in šolo. Pa še dizajn je lep.
Lp
Osebno ne vidim problema v tem, da izbran HP 6715S KE001 ne bi bil sposoben zadovoljivo poganjati karkoli bi kolegova hci uporabljala. Gre zgolj za dejsto, da Sempron enostavno ne "pase" vec v sodobne prenosnike; tudi v najcenejse ne. Druga stvar je garancija. Vrjetno se pri kolegu ne kupuje prenosnik pogosto, in dasiravno je HP najverjetneje boljse kvalitete, ima npr. Acer 2 leti garancije. BOF ocitno tudi nima njihove garancije "Se zgodi" na izbran prenosnik. Pa tudi ce bi imel, bi to prineslo se dodatne stroske; cca. 50 evrov za ta HP.
Skoda, pred kratkim sem tudi sam kupil nov prenosnik Dell 1720 in ob tem nekje zasledil neverjetno mamljivo ponudbo najnizjega cenovnega razreda s ceno okoli 430 evrov za "soliden" prenosnik z dualcore cpujem. Zal ne vem kje.
Ce je cena res najpomembnejsa, mogoce kaj takega, ceprav bi tudi tega odsvetoval. Edino kar malenkost izstopa je visoka resolucija zaslona. Clevo StyleNote M660SR za ceno 399 evrov.
Skoda, pred kratkim sem tudi sam kupil nov prenosnik Dell 1720 in ob tem nekje zasledil neverjetno mamljivo ponudbo najnizjega cenovnega razreda s ceno okoli 430 evrov za "soliden" prenosnik z dualcore cpujem. Zal ne vem kje.
Ce je cena res najpomembnejsa, mogoce kaj takega, ceprav bi tudi tega odsvetoval. Edino kar malenkost izstopa je visoka resolucija zaslona. Clevo StyleNote M660SR za ceno 399 evrov.
Pozdravljena!
Hvala Leks za nasvet, bom premislil. Bajsibajsi, torej, dejansko si zadel v terno z mislijo: "Gre zgolj za dejsto, da Sempron enostavno ne "pase" vec v sodobne prenosnike; tudi v najcenejse ne." Enako menim tudi sam. In čeprav imam doma na namiznih računalnikih vse procesorje proizvajalca AMD, si jih nekako za prenosnike ne želim, ker nekako ne dosegajo tehn. nivoja Intela. Minimum za prenosnika bi torej bil dvojedrnik proizvajalca Intel. Nekako v tem smislu nameravam svetovati tudi kolegu.
LP, moat
Hvala Leks za nasvet, bom premislil. Bajsibajsi, torej, dejansko si zadel v terno z mislijo: "Gre zgolj za dejsto, da Sempron enostavno ne "pase" vec v sodobne prenosnike; tudi v najcenejse ne." Enako menim tudi sam. In čeprav imam doma na namiznih računalnikih vse procesorje proizvajalca AMD, si jih nekako za prenosnike ne želim, ker nekako ne dosegajo tehn. nivoja Intela. Minimum za prenosnika bi torej bil dvojedrnik proizvajalca Intel. Nekako v tem smislu nameravam svetovati tudi kolegu.
LP, moat
Tudi meni oba namizna racunalnika, meljeta z AMDjevim procesorjem. Z Dellovim prenosnikom, ki sem ga te dni kupil se po vec letih, mislim da od leta 1998, vracam nazaj k Intelu. Tudi ce bi te dni kupoval namizni racunalnik, bi izbral Intelov procesor. Kolegu svetuj naj gleda za Intel T2xxx oz. T5xxx verzijami procesorjev.
edit: Samsung R60P
edit: Samsung R60P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Ne, kupil sem 1720 v Bofu, ker sem zelel dodatno garancijo z doplacilom in ker nikjer online nisem nasel kakih vecjih odstopanj v ceni; max je blo 30€ manj v neki online trgovini.
mainman ::
To ni prenosnik ampak opeka. Eni si napačno razlagate pojem prenosnik.
Drugače konfiguracija je ok. Samo izjava, da baterija zdrži 2.5 uri se mi zdi za lase privlečena.
Drugače konfiguracija je ok. Samo izjava, da baterija zdrži 2.5 uri se mi zdi za lase privlečena.
Teža nekaj čez 4kg.
Tudi 17" so podobno težki, ta je edino malček večji :)
Resolucija pa je tudi zanimiva.
Tudi 17" so podobno težki, ta je edino malček večji :)
Resolucija pa je tudi zanimiva.
blackbfm ::
sebas4 ::
A vam kaj ni jasno?
http://www1.euro.dell.com/content/produ...
http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...
http://www.bolha.com/oglas3153679/dell-...
A mamo slovenci res tolk več dnarja od nizozemcev?!
Razmišljam o uvozu, a ima kdo s tem izkušnje, so kakšne nevarnosti? Zakaj taka razlika?
http://www1.euro.dell.com/content/produ...
http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...
http://www.bolha.com/oglas3153679/dell-...
A mamo slovenci res tolk več dnarja od nizozemcev?!
Razmišljam o uvozu, a ima kdo s tem izkušnje, so kakšne nevarnosti? Zakaj taka razlika?
Hardstyle ::
Tak laptop za tako ceno bi tud jaz uvozil :) Ampak enkrat septembra novembra, ko končam z delom, do takrat pa upam, da bodo cene padle.
V oči pa mi je padel tudi ta:
V oči pa mi je padel tudi ta:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
blackbfm ::
To je pa res mal čudna razlika. Če se ti kaj pokvari sploh ne rabiš garancije, kar novega naročiš pa si še vedno v plusu :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
sidd ::
Mene samo zanima če se splača počakati na konec avgusta za nakup?
Pa če se bo splačalo kupiti novo robo (centrino 2 naprimer)?
hvala,
lp
Pa če se bo splačalo kupiti novo robo (centrino 2 naprimer)?
hvala,
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
nurmaln ::
@sidd
odvisno kolk dnarja boš dal za prenosnik
če gledaš v rangu 500-600 lahko tud zdaj vzameš, če gledaš pa 800+ pa počakaj do konca avgusta ja, centrino 2 in nižje cene za začetek šolskega leta se čaka
odvisno kolk dnarja boš dal za prenosnik
če gledaš v rangu 500-600 lahko tud zdaj vzameš, če gledaš pa 800+ pa počakaj do konca avgusta ja, centrino 2 in nižje cene za začetek šolskega leta se čaka
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
grain ::
mene tudi zanimajo morebitne slabosti pri kupovanju v tujini... pač prelepiš tipkovnico s slovenskimi nalepkami, garancija je najbrž povsod evropska... je treba še na kej pazt?
in tale mašinca? se vam zdi uredu?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=7...
a bi mi kdo kej druzga priporoču, za maksimum 900€... iščem pa 15.4'' prenosnik za surfanje, programiranje, urejanje fotografij, mogoče kakšen film za pogledat... je sploh nujna ločena grafična kartica?
hvala
in tale mašinca? se vam zdi uredu?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=7...
a bi mi kdo kej druzga priporoču, za maksimum 900€... iščem pa 15.4'' prenosnik za surfanje, programiranje, urejanje fotografij, mogoče kakšen film za pogledat... je sploh nujna ločena grafična kartica?
hvala
fl0w ::
imam čist eno neumno vprašanje... kako vem, da prenosnik vsebuje centrino 2, če vedno piše v opisih core 2 duo?
Woop-woop! That's the sound of da police!
pirlo ::
imam čist eno neumno vprašanje... kako vem, da prenosnik vsebuje centrino 2, če vedno piše v opisih core 2 duo?
Centrino 2 je Montevina platforma. Najalžje ugotoviš, če je procesor serije T8xx ali T9xx ali po integrirani grafični GMA X4500.
Ampak tudi AMD ni za odpisat, če je cenovni okvir pod 1000€. Puma je kar precejšen korak naprej.
Centrino 2 je Montevina platforma. Najalžje ugotoviš, če je procesor serije T8xx ali T9xx ali po integrirani grafični GMA X4500.
res je, pač gledaš da ima enega sledečih CPU
Core 2 Duo P8400 2.26G (L2:3M) 25W
Core 2 Duo P8600 2.4G (L2:3M) 25W
Core 2 Duo T9400 2.53G (L2:6M) 35W
Core 2 Duo T9600 2.8G (L2:6M) 35W
na začetku tudi ti ne bodo imeli Centrino 2 nalepke ker je treba počakat še intelove wireless module da bo cela platforma popolna
sebas4 ::
Še enkrat bi vprašal, kako lahko enak prenosnik DELL XPS M1710 na nizozemskem stane dobrih 1000€ pri nas pa dobrih 3000€. Pa, če kdo lahko to pojasni. Ali nas imajo trgovci za norce? (glejte moj prejšnji post).
sidd ::
@nurmaln:
hvala, tole sem imel v mislih ja. Sem nekje na 1000€ +- za laptop:)
Čeprav sem že danes videl do 500€ popusta na DEll-e v comtromu v mb, majo neko acijo.
V Bivšem bof-u pa sem opazil ACER aspire 6920G prenosnik. Dokaj zanimiv koncept moram rečt.
Drugače pa bom počakal, da še cene malo padejo, ali nemara nagrabim dovolj denarja kr za novo platformo.
Pač rabim prenosnik za študij v tujini, pa če ga že kopujem naj nebo samo za internet ter glasbo :)
Torej, čez kak mesec spet malo tu zagnjavim za kak predlog/nasvet.
lp
hvala, tole sem imel v mislih ja. Sem nekje na 1000€ +- za laptop:)
Čeprav sem že danes videl do 500€ popusta na DEll-e v comtromu v mb, majo neko acijo.
V Bivšem bof-u pa sem opazil ACER aspire 6920G prenosnik. Dokaj zanimiv koncept moram rečt.
Drugače pa bom počakal, da še cene malo padejo, ali nemara nagrabim dovolj denarja kr za novo platformo.
Pač rabim prenosnik za študij v tujini, pa če ga že kopujem naj nebo samo za internet ter glasbo :)
Torej, čez kak mesec spet malo tu zagnjavim za kak predlog/nasvet.
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Hardstyle ::
sebas4 ja idi do trgovca pa mu daj sprintan letak pod nos pa ga vprašaj. Predvidevam, da bo odgovor v stilu "Ja te pa ga tam kupite".
Zheegec ::
Takšne cene so, ker je malo starejši model in slovenski trgovci pač niso spustili cene in upajo, da bo kdo kupil še zadnje kose. XPS 1730 je bil pol leta nazaj, ko je prišel v Slovenijo (z 2xGF8700 v SLI) imel ceno 2700€...
Anyway, na Centrino2 se ne splača čakati, ker ni nobene bistvene spremembe. 45nm proce imajo že sedaj skoraj vsi novi modeli, Intelova X4500 bo bistveno počasnejša od konkurence od AMD (in bistveno bistveno počasnejša od ločene grafike), Intelovi WLAN vmesniki niso nikoli ravno blesteli... Ima pa Intel čudovit marketing...
Anyway, na Centrino2 se ne splača čakati, ker ni nobene bistvene spremembe. 45nm proce imajo že sedaj skoraj vsi novi modeli, Intelova X4500 bo bistveno počasnejša od konkurence od AMD (in bistveno bistveno počasnejša od ločene grafike), Intelovi WLAN vmesniki niso nikoli ravno blesteli... Ima pa Intel čudovit marketing...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
tuki se jest ne strinjam, če nič drugega bo zadeva šibala na 1066FSB, kar pomeni da bodo tud rami lahko hitrejši
pa tudi če koga pač nova serija procov ne prepriča se boš moral strinjati z mano, da prihod nove serije NUJNO pomeni občuten padec cene trenutnih procov, kar pomeni da na svoj račun pridejo tudi tisti, ki ne bodo kupovali najnovejših
Zheegec ::
Saj trenutni proci so že 45nm! Tako da glede procov se nič ne spremeni. Hitrejši FSB se pri procih s tako kratkim cevovodom ne pozna ponavadi, tako da lahko kvalitete Centrino2 skrčimo na eno samo lepo nalepkico.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
tuki se jest ne strinjam, če nič drugega bo zadeva šibala na 1066FSB, kar pomeni da bodo tud rami lahko hitrejši
pa tudi če koga pač nova serija procov ne prepriča se boš moral strinjati z mano, da prihod nove serije NUJNO pomeni občuten padec cene trenutnih procov, kar pomeni da na svoj račun pridejo tudi tisti, ki ne bodo kupovali najnovejših
Pri laptopih nikoli ni bilo takega občutnega padca cen kot je to pri desktop mašinah. Laptopi ki se tu najbolj omenjajo so vse lanski modeli (procesorji serije 7xxx) in njihova cena ni bistveno manjša kot je bila lani. Sem tudi mnenja da tisti ko rabi overkill računalnik ne kupuje laptopa, zato se mi ne zdi smiselno dati 200 ali 300€ več za laptop, ki ima napram amdju samo boljši procesor. Če kupiš procesor serije T5xxx pa itak ni nič boljši od Turiona.
Pirlo, torej bi bilo tebi vseeno, ce ima tvoj prenosnik Turion 64 ML-28 ali Core 2 Duo T5200, kot oba najslabsa predstavnika v svojem rangu (oz. Turion 64 X2 TL-68 ali Core 2 Duo T5850, kot najboljsa)?
Pirlo, torej bi bilo tebi vseeno, ce ima tvoj prenosnik Turion 64 ML-28 ali Core 2 Duo T5200, kot oba najslabsa predstavnika v svojem rangu (oz. Turion 64 X2 TL-68 ali Core 2 Duo T5850, kot najboljsa)?
Sicer ne vem kaj si hotel s tem povedat ampak tega ne moreš primerjat.
Turion 64 ML-28 ali Core 2 Duo T5200 -> stari turion proti core 2 duo
V cenejši intelovih prenosnikih je ponavadi Core 2 Duo T5450 ali nekaj podobnega, ki pa ni nič kaj boljši od Turion 64 X2 TL-60. Če pa bi danes kupoval prenosnik pa ne bi dal več kot 700€ za njega, ker več niso vredni. Ker bo danes ena AMD Puma čist dovolj dobra še za vsaj 2 leti, takrat pa bodo procesorji, matične, grafične, rami zopet 2 generaciji naprej in bo laptop danes vreden 1400€ precej slabši od novega za 700€.
janwoolf ::
katero mi priporočate gamerski prenosnik do 900€, lahk tud rabljenega. hvala.
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
kmetek ::
ACER AS5520G LX.ALX0X.522
Procesor: AMD® Athlon™ 64 x2 Dual Core TL60 2,0GHz
Sistemski spomin: 1x 2048 MB + 1x 1024 MB DDR2 RAM 667MHz
Trdi disk: 320 GB, Serial ATA, 5400 rpm
Zaslon: 15,4" TFT WXGA + kamera
Grafika: nVidia GeForce 8600M GS 512MB do 1791 MB spomina
Modem, mrežna: 56k, 10/100/1000 / WLAN: WiFi 802.11 b/g
Čitalec kartic: 5 v 1 (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
Priključki: 4x USB2.0, FireWire, VGA, TV izhod , mikrofon, slušalke
Baterija: 6 cell do 2 uri
Dimenzije: 366 x 274 x 33.6/42.6 mm / Teža: 2,75 kg
Operacijski sistem: Windows Vista Home Premium ANG
Garancija: 12 mesecev pravne osebe / 24 mesecev potrošniki
Darilo: odlična torbica za prenosik BELKIN
799,00€
Procesor: AMD® Athlon™ 64 x2 Dual Core TL60 2,0GHz
Sistemski spomin: 1x 2048 MB + 1x 1024 MB DDR2 RAM 667MHz
Trdi disk: 320 GB, Serial ATA, 5400 rpm
Zaslon: 15,4" TFT WXGA + kamera
Grafika: nVidia GeForce 8600M GS 512MB do 1791 MB spomina
Modem, mrežna: 56k, 10/100/1000 / WLAN: WiFi 802.11 b/g
Čitalec kartic: 5 v 1 (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
Priključki: 4x USB2.0, FireWire, VGA, TV izhod , mikrofon, slušalke
Baterija: 6 cell do 2 uri
Dimenzije: 366 x 274 x 33.6/42.6 mm / Teža: 2,75 kg
Operacijski sistem: Windows Vista Home Premium ANG
Garancija: 12 mesecev pravne osebe / 24 mesecev potrošniki
Darilo: odlična torbica za prenosik BELKIN
799,00€
Saj če se pogleda so vsem prenosnikom z Nvidia grafami zadnji mesec padle cene. :)
Zanima me ali imate kaj izkušenj z naslednjo trgovino :
http://www.vshop.si/
Ogledujem si prenosnike pa bi se odločil za enega Sony-ja.
Hkrati pa me zanima ali so cenovno nekaj dražji Sony-jevi prenosniki tudi malček boljši kot ostali, ali je to samo addmoney za brand. Ker če pogledam cene vidim, da so HPji, Toshibe, Dell-i, da o Acerjih ne govorim, kar krepko cenejši.
Kaj mislite?
Hvala za odgovore.
Zanima me ali imate kaj izkušenj z naslednjo trgovino :
http://www.vshop.si/
Ogledujem si prenosnike pa bi se odločil za enega Sony-ja.
Hkrati pa me zanima ali so cenovno nekaj dražji Sony-jevi prenosniki tudi malček boljši kot ostali, ali je to samo addmoney za brand. Ker če pogledam cene vidim, da so HPji, Toshibe, Dell-i, da o Acerjih ne govorim, kar krepko cenejši.
Kaj mislite?
Hvala za odgovore.
Sony se mi ne zdi predrag. Je sicer malček dražji od Hp-ja in Toshibe ampak Dell tudi ni toliko cenejši.
Kaj je narobe z grafično :
Vse NVidiine kartice iz G84/86 serije so menda pokvarjene
Kaj je narobe z grafično :
Vse NVidiine kartice iz G84/86 serije so menda pokvarjene
Stroj ::
A se splača nabavit tole zadevo? Dopade se mi zaradi 16:9 zaslona in Centrino 2 platforme, pa tudi Blu-Ray-a za nizko ceno. So Sony Vaio-ti kvalitetno narejeni (ta naj bi bil iz magnezija)? Prav tako me zanima, kakšna je razlika v praksi v zaslonu glede na dražji model (FW11S) - pri enem piše X-Black, pri drugem pa X-Black dual lamp? Aja, prenosnik se bo uporabljal za študij, gledanje filmov in občasno igranje iger.
billy ::
Sony vaio prenosniki sodijo v sam vrh kar se tiče kvalitete. Sicer so tile modeli zelo novi, prišli so šele prejšnji teden, tako da če so kakšni "serijski" problemi z njimi, bo pokazal čas. Problemov z njimi skoraj ni, edino kar je problemček za nekoga, ki ni ravno začetnik, je ogromno odvečnih prenaloženih programov "bloatware", ampak vsak "mojster" si bo zadevo lepo spedenal.
Razlika med x-black I in x-black II je pa kar velika, nekje 20% v kvaliteti slike.
Razlika med x-black I in x-black II je pa kar velika, nekje 20% v kvaliteti slike.
pirlo, kaj sem hotel s tistim povedat je bil preprost odgovor na tvoj stavek "Če kupiš procesor serije T5xxx pa itak ni nič boljši od Turiona."
S tem, da sem ravno tako dodal najboljsa predstavnika, iz vsakega loga ( pa ceprav nisem nikjer v SLO trgovinah videl prenosnika, ki bi imel notri Turion 64 X2 TL-68, mislim da npr. HP takih sploh ne dela).
Lahko bi sel konkretno v detajle o:
- razlika v velikosti L2
- razlika v hitrosti ure
- razlika v hitrosti Dual-Channel RAM
- razlika glede na graf. kartico, ceno..hitrejsi dostop do spomina..itd
A se mi ne da ;)
"Ker bo danes ena AMD Puma čist dovolj dobra še za vsaj 2 leti..."
LOL?
Sam naj ne bi primerjal najstarejsega Turiona vs C2D T5xxx, medtem ko ti meces sem platformo PUMA, ki btw dela pod procesorjem Griffin (Lion core, ki se po npr. L2 2MB plati sele zdaj lahko primerja z najstarejsimi mobilnimi C2D cpuji, in je se vedno narejen v 65nm tehnologiji..). Pokazi mi nekaj "SLO" prenosnikov, ki jih lahko kupis zdaj s platformo PUMA in Turion Ultra procesorjem. Potem lahko jaz zacenjam debato s Centrino2... bla bla.
Mimogrede, sam nisem fan ne AMD ne Intel, ceprav sem zadnje leto za Intel, sem bil prakticno cca. 9 let na AMDju. Moti me le (neresnicno) posplosevanje, ki lahko zavede marsikaterega nevescega kupca prenosnika z napacnimi informacijami.
S tem, da sem ravno tako dodal najboljsa predstavnika, iz vsakega loga ( pa ceprav nisem nikjer v SLO trgovinah videl prenosnika, ki bi imel notri Turion 64 X2 TL-68, mislim da npr. HP takih sploh ne dela).
- razlika v velikosti L2
- razlika v hitrosti ure
A se mi ne da ;)
LOL?
Sam naj ne bi primerjal najstarejsega Turiona vs C2D T5xxx, medtem ko ti meces sem platformo PUMA, ki btw dela pod procesorjem Griffin (Lion core, ki se po npr. L2 2MB plati sele zdaj lahko primerja z najstarejsimi mobilnimi C2D cpuji, in je se vedno narejen v 65nm tehnologiji..). Pokazi mi nekaj "SLO" prenosnikov, ki jih lahko kupis zdaj s platformo PUMA in Turion Ultra procesorjem. Potem lahko jaz zacenjam debato s Centrino2... bla bla.
Mimogrede, sam nisem fan ne AMD ne Intel, ceprav sem zadnje leto za Intel, sem bil prakticno cca. 9 let na AMDju. Moti me le (neresnicno) posplosevanje, ki lahko zavede marsikaterega nevescega kupca prenosnika z napacnimi informacijami.
mlavta1 ::
Pozdravljeni
Sem preletel kar nekaj strani, toda nisem videl še nobenega mnenja o Prenosniku IBM Lenovo 3000 N200 2GHz (TY2ESZY).
http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
Za to ceno se mi zdi še eden boljših prenosnikov, ga pa ne potrebujem za kakšne igre tako da grafična ni tako pomembna...
Kaj mislite?
Sem preletel kar nekaj strani, toda nisem videl še nobenega mnenja o Prenosniku IBM Lenovo 3000 N200 2GHz (TY2ESZY).
Za to ceno se mi zdi še eden boljših prenosnikov, ga pa ne potrebujem za kakšne igre tako da grafična ni tako pomembna...
Kaj mislite?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mlavta1 ()
pirlo, kaj sem hotel s tistim povedat je bil preprost odgovor na tvoj stavek "Če kupiš procesor serije T5xxx pa itak ni nič boljši od Turiona."
- razlika v velikosti L2
- razlika v hitrosti ure
A se mi ne da ;)
LOL?
Glej očitno sva se narobe razumela. Vse kar sem hotel povedat je, da so v nižjem cenovnem razredu zdaj AMD laptopi pač boljši nakup. T2xx serija procesorjev je Core Duo. Ni skrivnost, da je Core Duo precej slabši od Core 2 Duo. Najslabša serija Core 2 Duo je T5xx. Ta je nekje na ravni Turionov X2.
En primer PUME.
Centrino 2 je slaba 2 meseca za Pumo. Kdaj pa bo to v Sloveniji ne vem. Verjetno naslednjo poletje. Na tem področju smo še precej zadaj.
Zdaj če koga zavajam s tem, da mu priporočim AMD-ja namesto slabšega Intela (govorimo v low-budget) potem mi oprosti in se ne bom več javljal.
Utk ::
Pozdravljeni
Kaj mislite?
Ja čist vredu je, kar dobro narejen pa to. Mene osebno moti samo to, da ima malo nizko resolucijo (1280×800)...teh 800 me moti, ampak tako je itak pri vseh v tem rangu. Moj 3 leta star prenosnik ima 1050 in sploh ni primerjave, takoj imaš občutek, da je ekran dosti večji, več gor pride itd. Če najdeš za podobno ceno kakšnega z večjo resolucijo, bi jaz takoj zamenjal nekaj megahercov za nekaj pixlov.
Stroj ::
Hvala za odgovor, Billy. A pa je ta razlika v zaslonih vredna 300 evrov, kakor stane dražji model? V čem pa je dejansko razlika - v kontrastu, vidnih kotih ali kaj drugega?