» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
104 / 667
»»

Zheegec ::

Tale ima pa 100% 1680x1050 8-)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

lucif3rka ::

a ma kdo mogoče kakšne izkušnje s asus c90s? se zdi dober nakup za to ceno?

King80 ::

Tole je pa zelo dober nakup za ta denar, škoda ker pri nas ni takih modelov in cen...

modeli so, samo cene niso:) sicer je pa samo 50eur poštnine:\ skrbi me le, ker podpira samo do 3gb rama in pa pregrevanje...

kolikor vem, se pri 3d rendriranju pozna predvsem procesor in ram, zato me po eni strani zelo skrbi omejitev 3gb, ne vem pa, a je desktop cpu e6600 vreden te žrtve glede rama (glede na zmogljivost mobile procesorjev v prenosnikih istega cenovnega ranga, torej tam nekje T7100)? nikjer ne uspem najti direktne primerjave med mobile in navadno vrsto procesorjev :\

Svizec69 ::

Lahko kdo pove če lahko avto napajanje teh univerzalnih polnilcev kakorkoli škodi bateriji prenosnika?
Nameravam kupiti prenosnik Lenovo N200, tale avto polnilec bi pa vzel http://www.mimovrste.com/artikel/2400019016/polnilnik-napajalnik-baterije-za-prenosnik-trust-pw-1150p-univerzalni-avto tegale. tegale. Ali priporočate katerega drugega pri mimovrste, ker bom tam vzel tudi prenosnik in vso to opremo in je fajn da ne plačujem dvojnih poštnin.

johan4 ::

Namen imam kupit tegale acerja, pa me zanima vaše mnenje glede tega acerja?
Ali bi za ceno nekje do 900 EUR priporočali kaj drugega?

Prenosnik Acer AS5520G-502G25Mi (LX.ALT0X.018)
Opis:

* AMD Turion™ 64 2X TL60 2.0Ghz
* Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium
* Pomnilnik: DDR II 2GB (2 x 1GB)
* Zaslon: 15.4 WXGAG8
* Grafika:VIDIA GeForce® 8600M GS with up to 1280 MB of TurboCache™ technology (512
MB of dedicated GDDR2 VRAM
* Trdi disk: 250GB 5.4KS
* Brezžična mrežna povezava: 3rd WiFi BG
* kamera: 0.3M DV
* 5 in 1-Build in CardReader
* Baterija: 6CELL 2.0

Cena : 824 EUR

Ali bi za ceno nekje do 900 EUR priporočali kaj drugega?
V čem je fora, da skor noben acer ne podpira windows xp, a se da to kako zrihtat?

hvala za odg.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: johan4 ()

billgates ::

Tukaj!

Tukaj tudi!

Drgač pa ja, ta prenosnik je cist vredu za 900 evrov al kolk pravs. Drugo leto bo pa zastarel, ker pride intelova platforma Montevina in nvidia grafe serije 9. Tak da je pomojem zaj najslabš cajt za kupt NOV komp, dobro je pa za dokaj nizke cene.

Zgodovina sprememb…

Sedaj izbiram med temi tremi prenosniki:

1. Toshiba:

Toshiba

2. Acer:

Acer

3. Acer 2:

Acer2

Katerega bi vi priporočali ?
A je po zmogljivosti amd x2 in intel core 2 duo velika razlika, kateri je za kaj boljši?

hvala za odg.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: johan4 ()

Jaz bi ti svetoval da med temi izbereš toshibo. Razlika je zagotovo vidna ampak pri vsakodnevni uporabi niti ne tako, če pa kaj programiraš, testiraš kakšne programe... takrat bolje vidiš rauliko med amd in intel.
Drugače pa odvisno zakaj boš uporabljal prenosnik? Ker prva dva imata dosti boljšo grafično kot tretji in posledično dosti hitreje potrošita baterijo, torej runtime baterije bi glede na specifikacije pri tretjem moral biti kar nekaj daljši.

Drugače pa na splošno, ekran imajo enak, pri kvaliteti sestave je mogoče malo boljša pri toshibi, videz pa kakorkomu, ostale specifikacije pa so tak vidne.

Mene pa zanima kako je kaj z Windows XP in pa Toshibini prenosniki serije A200 ali pa Dell Inspirion 1520. Je to cela zananost da gor spraviš Win XPje ?? Rabil bi laptop v programerske namene tako da Vista odpade pa tudi želja je da ima grafično kartico od ATI ali pa nVidia

Pozdrav

cela znanost zagotovo ni, je malo več dela kot z namestitvijo viste ampak, če si prej z uradne dellove ali toschibine strani potegneš vse gonilnike za win xp bo delovalno bp.

Evo sem še malo pogooglav:
DELL 1520 gonilniki
Toshiba stelite pro a200

No to so tile ko si spraševal, za kak drug model al pa če gre mogoče pri toshibi za satelite in ne satelite pro pa si sam poglej saj je vse na uradnih straneh.

Mr.G. ::

Pozdravljeni,

Zdej pa še mene zanima par stvari:

Delam v 3D modeliranju (inventor 2008) in bi potreboval prenosnika za doma on okrog prenašat.
Cena : nekje do 1600-1800€
Ekran : 17" ,17.1"....
Večji del bi ga imel doma,20-30% bi ga potreboval za okrog prenašat.
Teža me ne zanima.
Trajnost baterije tud ne ravno preveč. Pr noenmu ne zdrži velik če ga gonš.

Potreboval bi pa ČIMBOLJ HITRO MAŠINO !

Lohk pa je tud kakšen € več kot sm zgoraj napisal.

Najlepša hvala za odgovore.

Lp,

Pozdravljeni,

Zanima me pa sledeča zadeva:
1.Trdi disk 160 GB 5400 rpm SMART SATA........kolk je razlike med 5400 rpm in 7200 rpm?

Sem bil v Big Bang-u in so se trgovci del mal skup, ko sm jim omenil, da bi želel imet noter 7200 disk.
Ker so trgovci..pač,trgovci...so v en dah zagotovili, da je to popolnoma nepotrebno in je samo stran metanje denarja.
Kar pa je meni osebno malo čudno, saj je razlikamed 5400 in 7200 rpm...skoraj 30%.
2.Razlika med SMART SATA in SATA diski (upam da sem prav napisal ).
Na nekatere od njih je možno naložit XP-je , pri nekaterih potrebuješ zunanjo disketno enoto.
Ali je tudi dostopna hitrost med njima kaj različna in za koliko?
Prosil bi za malo razlage.

Res da bom računalnik kupoval v temu letu (2008),ampak bi se prej rad prepričal še pri vas kaj je najboljše,ker nebi hotel kupovati nekaj a blef.

Kot sem rekel...cena med 1600-1800 €.

Najlepša hvala za odgovore.

Lp

P.S.

Pa enga srečnga in zdravga in pouhn seksa v letu 2008 !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.G. ()

Modri dirkač ::

Razlika med 5400 in 7200 je več kot očitna.
Mi ni žal tistega keša ...
Everybody lies!

Pozdravljeni:

No,nekej sm gledau, kar bi men pasal.

Kaj VI mislite o temu : http://www.ceneje.si/hp-prenosnik-cq-87... ?

Točneje : http://www.ceneje.si/hp-prenosnik-cq-87...

Lp,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.G. ()

fr33q ::

iščem nov prenosnik, cena naj bi bila okoli 900-1100evrov, uporabljal bi ga za igranje iger in pa za druge nezahtevne stvari, torej naj bi imel čim boljšo grafično kartico, prosim pomagajte =)

fr33q, jaz mislim da je tale Dell Inspirion 1520 prava izbira zate...dobra grafična, 2 GB rama....

Mene pa nekaj zanima, tale Dell ima tudi DVI izhod, ali to pomeni lahko preko DVI->HDMI pretvornika povežem na LCD televizor ???

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: King80 ()

DELL 1520 ima samo VGA IIRC.
Everybody lies!

JXS ::

fr33q:

moj predlog je tale:
KLIK

ima HDMI in 8-celično baterijo

če se ti pa ne da malo počakati pa tale:
KLIK

Ne vem pa kok je boljša grafična če ima 512mb lastenga rama, je pa mal čez budget:
KLIK

fr33q ::

sem v zadnjem dnevu tud sam zožil izbiro na Acer Aspire 5920G in Dell Inspiron 1520
kolikor sem se pozanimal sem ugotovil da je dell dražji, a ima boljšo baterijo. za acer sem tut slišal da se je enmu resetiral po 30min igranja NFS zaradi pregrevanja in ker mislim tut sam igrat igrce mi to glih ni všeč, torej prosim, če mi nekdo z lastnim izkušnjam pove kako je s tem =)

mimogrede, kakšne barve pride ta dell, pridejo v 8 različnih barvah in resno nočem dobit kakega pink prenosnika (spodaj so vsi črni, torej tista slika ne pove nič...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fr33q ()

aodius ::

Test- dell

Heat and Noise The 1520 was remarkably quiet (virtually silent, in fact) the whole time I had it, and heat was never a problem. The bottom of the unit became a little warm after protracted heavy activity, but not unusually so.

Test- Acer

Sam lastim Dell-a, z njim se zelo zadovoljen.

Glede barv je najboljše, da se obrneš na prodajalca trgovine. (ta ti bo zagotovo povedal katere barve so možne.)
http://www.gregorsalobir.si/

Ali obstajajo samo Acer prenosniki ki imajo tudi HDMI podporo za neko normalno ceno (tam do 1100 €). Rad bi imel prenosnik, med katerim bi med drugim povezal preko HDMI/DVI izhoda povezal na LCD TV.

schnobel ::

prosim če lahko hitro svetujete...zanima me ta prenosnik ACER Aspire...ali je to primerno taki ceni.imel bi ga za igranje iger, kako modeliranje, gledanje filmov..uglavnm bi nadomestil domači računalnik.prosim za zelo hiter odgovor, ker ga lahko dobim še za 200€ ceneje. HVALA!!!

@King80

Trenutno je žal tako. Acer je edini, za neko normalno ceno.
Imaš pa še HP-ja 8710p za kakšne 100-300€ (odvisno od modela) več.

Če se lahko stegneš je to IMHO "bestbuy" prenosnik na trgu.
Everybody lies!

schnobel ::

pa še to.če se komu sanja kje bi dobu driverje od acerja za windowse XP...poglejte 2 posta nazaj za ker laptop se gre...HVALA!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: schnobel ()

Tjodalv ::

Rabim POMOČ

Kupil sem HP 8510p in sem visto downgradal na XP. Zdej se mi občasno (popolnoma random) pojavi black screen in moram računalnik preobut za čemer sporoči da je video neki zaštrikal.

Če ma kdo kake izkušnje s tem mi naj prosim svetuje kaj naj naredim. Gor so vsi original HP driverji iz priloženih cdjev.

Hvala

frudi ::

Tjodalv - prvo probaj zadnji Bios s HP-jeve strani. Če ne pomaga, vrni prenosnik, ker si dobil defekten primerek. Nima veze Vista/XP, kvečjemu če so s kakšnim novim biosom že odpravili problem.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako velika je razlika med amd turion x2 in intel core 2 duo.

Pa v čem je razlika?

hvala za odg.

Tjodalv ::

Hvala frudiman

Sem flashal bios in sedaj čakam ali bo bolje (ničesar drugega nisem spreminja). Će se bo težava ponavljala ga nesem nazaj.

BTW če ma še kdo probleme z hp 8510p (po forumih vidim da ma veliko slovencev ter hrvatov težave z tem modelom) si lahko pomaga s spodnjim linkom.

http://forums12.itrc.hp.com/service/for...

LukaVi ::

Malo sem si ogledoval prenosnike... In bi rad slišal še vaše mnenje.
Kaj si mislite o znamki "Acer"? Je kaj slabši kot zveneča imena "hp, toshiba, dell, etc."?
Kako to, da je cenejši kljub temu, da ima ponavadi boljše komponente oz. svaj enako dobre kot dražji prenosniki drugih firm?
Kakšne izkušnje imate z družino Aspire?

Hvala za odgovore :)
lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LukaVi ()

Kaj pravite na tegale? Acer Aspire 7720G
lep pozdrav

roli ::

Jaz si že približno pol leta enega Acerja - Aspire serijo (sicer še stari modeli) in mi je čisto OK. Komponente so OK in vse edini problemček je morda malo slabše ohišje (ki pa je na teh novih serijah že veliko boljše). Če ti komponente ustrezajo in te ne moti, če kje kaj zaškriplje ohišje potem bo čisto OK. Kolikor pa vem pa tega škripanja pri novih serijah ni veliko.
http://www.r00li.com

ja če nisi občutljiv na škripanje in razmajano ohišje ti je čisto vredu prenosnik. Pač manj kvalitetni materiali so uporabljeni pri sami izdelavi, zato se dosti hitreje kaj razmaje ali začne škripati kot pri kakšni boljših firmah. Čeprav so zadnji hp-jevi modeli tud zelo bogo skup nareti.
Aja pa tile aspire-ji imajo zelo mehko tipkovnico, sploh ko se malo segreje je na sredini zelo mehka in se malo poseda, to je moteče če dosti tipkaš, drugače niti ne tako. Pa hlajenje je bolj bogo, podobno kot pri kakšnem asusu, zato se ob daljši obremenitvi rad segreje. Baterija pa nažalost pri večini primerov 6 celična, ki pa ob takšni zahtevni konfiguraciji zdrži zelo malo časa.

Da pri dobrih firmah nekaj plačaš tudi firmo je dejstvo in če nisi občutljiv na malo slabšo izdelavo ali če bo prenosnik večino časa doma na mizi, torej priklopljen na elektriko, takrat se ti takšni acerji res splačajo.

Ta konkreten Acer mislm, da ma 9 celično baterijo.

Edit: ne, ma kr 6 celično... :(
lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LukaVi ()

Naročil sem tale prenosnik:

Toshiba

Pa me zanima ali je tole vrei nakup, oziroma kok je razlika med core 2 duo in turion 64 x2.

Hvala za odg.

brezdelnez ::

Zanima če se splača tegale kupit:

http://www.rolan.si/katalog/22694/PRENO...

Ali pa če imate kakšen drug predlog rad bi da je 17" in da ima intelov procesor uporabljal bi ga za bolj zahtevno uporabo tam do 1300€

HVALA

rzidar1 ::

Lep pozdrav!

Na hitro (v tem tednu) moram kupiti en prenosnik do 800€.

Zanima me, kaj predlagate.
Pogoji: 2GB RAMA, nad 100GB disk, samostojna grafika (če se le da).

Zaenkrat sem gledala HP PAvilion DV6190 AMD X2 1.8 Ghz. Imate kakšen boljši predlog?

Hvala za pomoč

parasit ::

To je to!

rzidar1 ne vem ravno kaj naj rečem, samo mislim da grafika GF 7200 ni samostojna temveč integrirana. Mogoče se motim. Paviliona ne moreš tudi poslati na servis pri nas saj ni urejene garancije v sloveniji, priporočam ti raje HP 6720s (GR650) ali HP 6820s (GR710) prenosnik, kateri mi je najbolj všeč, pa tudi cena je super za 17" prenosnik. Odločitev pa je seveda tvoja.
To je to!

hvala za pomoč.
ne vem, zakaj ne bi bilo pri nas garancije, če jih prodajajo pri nas.

pa vseeno... sedaj sem nekako našla enega hp pavilion dv6648eg:
- AMD TurionTM 64 X2 Mobile Technologie TL-60
- 15,4” TFT WXGA+ High Definition BriteView Widescreen
- 2 GB DDR2
- 160 GB SATA disk
- 128 MB nVidia® GeForceTM 8400M GS
- 3x USB 2.0, 1x HDMI, 1x IEEE1394, Bluetooth, 5 in 1 Card Reader, Fernbedienung, HP Pavilion WebCam mit Stereo-Mikrofon, 802.11 b/g WLAN, ExpressCard/54-Slot, DVD-pekač Multiformat Lightscribe mit Double-Layer, Windows VistaTM Home Premium, Softwarepaket

z davkom za 778€, brez pa 650€.

upam, da ga imajo na zalogi
aja... pa garancije je 2 leti.

link

hooger ::

@rzidar1

Pavilioni se pri nas "uradno" ne prodajajo zato ti tudi nihče ne nudi uradnega servisa. Garancijo se uveljavlja v tujini ali pri istem prodajalcu (če se te seveda še spomni). Sam ne bi reskiral z nakupom pavilion modelov, ker je prodaja lokalizirana za druge države.

ja trgovine, ki v slo prodajajo pavilone, so al kakšne podružnice avstrijskih, italjanskih... ali pa to delajo na svojo pest in uvažajo prenosnike iz tujine in potem davajo svojo garancijo. Se pa lahko zaplete ko se resnično garancija uveljavlja, saj oni sicer poskušajo popraviti napako, če se pa ne da pa morajo prenosnik poslati v tujino, da se tam izvede garancija ter da ga potem spet nazaj dobijo. To pa lahko traja kar nekaj časa in dvomim da ti za tisti čas dajo nadomestnega, ampak si preprosto brez. Jaz tudi nebi tvegal z paviloni oz. če trgovini zaupaš in imaš pozitivne izkušnje še mogoče, če bi res cena bila toliko bolj ugodna. Ti iz at in de so kar cenovno ugodni, ampak žal nemoreš mednarodne garancije uveljavlajti pri nas, kot to lahko za druge modele in firme. Tako, da če kaj crkne moraš nazaj nesti in uveljavljati v at.

verjetno bom kar paviliona vzela, samo direktno iz avstrije, ker me pride 650€ brez davka, ker ga bom vzela na firmo.

glede na to, da večino motoristične opreme kupujem v istem kraju, kot bom kupila prenosnik, ni takšen problem, ker grem večkrat tja. v tej trgovini smo že kupili en prenosnik in gled garancije ni bil noben problem.

hvala vseeno za pomoč.

saj če si kje blizu ali si dostikrat v avstriji potem res ni problem. Samo v sloveniji je nemoreš uveljavljat, v avstriji pa gre to brez problemov, kot ostale stvari. Tak da če tako kot praviš iti v avstrijo če bi kaj šteknilo ni problem, potem se ti res najbolj splača.

MAX34216 Ja na enaa so te kar nategnili, saj obstajata dva prenosnika GB836 in sicer

GB836EA in GB836ES

Slednji GB836ES ima tudi pravo resolucijo in je s strani HP-ja top config.

Najdeš ga tu: HP 6715b GB836ES
To je to!

Preveri še disk, če ga ima 120 ali 160gb, ker je v tem tudi razlika med GB836ES in GB836EA

LP
To je to!

Backup22 ::

A ve kdo za kakšen prenosnik do 1100 - 1200€, ki bi imel:
~ T7*** z L2 4Mb
~ 15'4 - 1680 × 1050 resolucijo
~ ločeno grafiko (lahko ATI ali nvidia)
~ 2Gb pomnilnika (lahko tudi 1 × 1024, pa dokupim še enko ploščico)
~ disk s 5400 rpm
~ OS ni potreben (MSDNAA ftw ;>)
~ po možnosti več kot 6-celično baterijo?

Uporabljal ga bom za fax (VS2008, občasne igre - zato bi rad imel ločeno grafiko, multimedia...)
Ko gledam HPje, Toshibe, Delle, Acerje, ne najdem nič v tem rangu (ali ima višjo resolucjo in intelovo grafiko, ali ima dobro grafiko in 1280 × 800...)

Hvala!
//

Skankulja ::

backup: imo je thinkpad r61 bestbuy glede na tvoje zahteve (si ga tudi lastim, če te zanima kaj vprašaj). Je pa res da nima 4 mega l2 cachea (v praksi se bore malo pozna tbh) in samo 6 celično baterijo. Najceneje sem ga našel tu.

edit: mimogrede, ravno danes sem ga imel narazen (malo firbec, malo pa zaradi nanosa boljše termalne paste - star je 1 mesec ^_^). Sestavljen je več kot solidno, sploh če primerjam s svojim starim hp-jem nx9010. Gericomov, tronoteov in podobnih navlak, ki sem jih imel narazen raje ne bi omenjal.
Par posnetkov notranjosti

Zgodovina sprememb…

««
104 / 667
»»