» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
103 / 670
»»

Zheegec ::

Še en glas za HP 8510P, pojdi ga pogledat, je super zadeva.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cewapcic ::

ja, sam k ma 8510p tri tipke pa un yoypad
a je kaka verzija z 2ema tipkama pa brez yoypada?

sweeti007 ::

mene pa zanima če je ta dellov prenosnik ki je trenutno v bigbangovi akciji cenovno ugoden za kar ponuja hkrati pa me zanima če bi se odlocil za nakup prek dellove strani na katere stvari moram paziti?

p.s ce izberem prenosnike za majhne obrtnike imajo pri dellu tud nek vostro prenosnik, kakšna so kaj mnenja o tem prenosniku seveda ce ga je ze kdo imel

Svizec69 ::

je pri prenosniku, čez nekaj časa možno menjati procesor? in recimo s kakšnim procesorjem (kakšno podnožje...) bi recimo moral gledati če bi čez nekaj let želel zamenjati procesor v temle strojčku, z bolj zmogljivim?

aodius ::

moj dell test še pride.
http://www.gregorsalobir.si/

Tjodalv ::

Sam uporabljam R60 (služba) kako leto in sem zelo zadovoljen (blazno zanesljiv, pri delu zelo pomaga zelo gladko priklapljanje na projektor (sem videl HPje ki so se pri tem prav grdo lomili), super tipkovnica), seveda to ni namenjeno igranju iger...

Sedaj punci kupujeva laptop na katerem bo precej montiranja videa. Ko gledam tele naše ponudbe bi vzela laptop z Radeonom 2600, c2d, 2gbram....
1. Ali je Radeon HD 2600 res tako fajn za (od)kodiranje video kot ga hvalijo?
2. Kaj pomeni da ima recimo HP8510p cpu z 800Mhz bus, Ram pa tiktaka na 667Mhz? Ali se splača iskati na 800mhz bus 800mhz ram?

BTW a ma kdo kaj izkušenj s tem da bi kdo dajal v laptope 7200 hitre diske? (vem da Alienware - a ma kdo izkušnje z nakupom njihovih modelov?)

Hvala!

fras ::

-Kolikor vem je za kodiranje filmov pomembnejši dober procesor, kot pa grafična. V vsakem primeru ti na koncu ne more biti žal, če končaš na radeonu 2600.

-Bus 800Mhz proti 600 ni opazne razlike pri performancu. Res pa je da je najbolje da sta bus in ram frekvenca v razmerju 1:1. Tudi sam se sprašujem zakaj ni zunaj 800Mhz DDR2 ramov za prenosnike, a zgleda, da dodatni obrati ne prispevajo k performancu dosti, da bi odtehtali večjo porabo energije, ki je pri prenosnikih alfa-omega. Po drugi strani je pa tako ali tako pri pretakanju podatkov največje ozko grlo disk, tako da pohitritev ramov v večini aplikacijah ne bo doprineslo kaj dosti.

-Zamenjati disk za takega, ki se ponaša z 7200obrati je priporočljivo. Trenutno se najbolj splača vzeti seagate momentus 160gb 7200.2, ali pa samsunga 250 gb, ki je sicer 5400RPM, a ima hitrejši prenos podatkov od momentusa z izjemo malce slabših odzivnih časov.

Tjodalv ::

Hvala za reply

V planu je nakup HP Compaq prenosnik 8510p

HP 8510p

Ter nadgradnja z diskom 7200rpm

BTW ma še kdo s temle laptopom težave - glej tale post?
HP 8510p težava

ja pri hermesu prištej še ddv pa dobiš realno ceno, ker imajo cene brez ddv.

Še malo daš zraven, pa imaš isto mašino s 1680x1050 ločljivostjo!
Janez Janša, 29.04.2014

Bosti89 ::

Pozdravljeni, mene pa zanima kakšna so kej mnenja o prenosnikih Packard Bell ?

Trenutno kolebam med HP 8710p in PB EN SB86-P-020, predvsem me mika velik diska pri PB-ju. Še opisi:

Prenosnik PB EN SB86-P-020 (PB93Q01853)
Lastnosti:
Neto teža: 4,50 kg
Bruto teža: 5,80 kg
Opis:
Zaslon: 17" / TFT (1440 x 900) Diamond View
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo processor T7300
2,0 GHz, FSB 800MHz, 4MB L2
Spominski modul (RAM): 2048MB DDR2 667MHz (2*1GB)
Trdi disk: 2x160 GB Seagate SATA
Optična enota: DVD dual DVD+-RW
Grafična kartica: NVIDIA GeForce Go 8600GS
512 MB ločena grafična kartica
Zvočna kartica: Integrirana + subwoofer
LAN: 10/100 LAN Ethernet
WLAN: KEDRON 802.11 a/g/n
Modem: 56 kb/s v.92
USB: 4 x USB
Webcam 1,3 MP
1 x IEEE 1394, ESATA
ExpressCard
Čitalec kartic: 4-1 (SD/MMC/MS/Mspro)
Blue Tooth
Hybrid TV Tuner + Vista Remote Control
Video izhod: DVI / HDMI (HDCP support)
Baterija: Li-ion 6 celična
Mere: 405 mm x 287 mm x 43 mm
Teža: 3,5 kg
Windows Vista Home Premium slovenski
Garancija:2 leti, na baterijo 1 leto

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bosti89 ()

Diska pa res ne rabiš. HP je bistveno boljši (ohišje, ekran - seveda če vzameš model s 1680x1050, baterija,...), tako da vsekakor priporočam HP.

Pa poglej težo Packard Bella, bistveno težji je že od 17" HPja.
Janez Janša, 29.04.2014

mikimisek ::

Zdravo

V kratkem (do novega leta - upam na popuste) bi si rad kupil prenosni racunalnik do vrednosti 1000evrov in niti pod razno ne vem kakseni so trenutno aktualni prenosniki (gledano iz vidika cena/performance). Znamka naceloma ni vazna. Rad bi le da ne bi bil plasticen in da bi baterija bila sposdobna. Mogoce hiter disk =) Graficna in procesor nista tako pomembna saj ne bo primarno igricarski racunalnik. Mogoce obcasno vendar ne zahtevne igre. Bolj mi je pomembna baterija+povezljivost. Ekran naj ne bi bil svetlec.
Kaksen je tisti hpjev za 999evrov iz plakatov?

KandazaR ::

Jaz bi ti priporočal Lenovo R61i ali pa hp 6715b (slednjega se dobi tudi z freedosom). Oba imata odličen ekran (1680x1050 mat), po performansah pa sta si pribljižno enaka (en ima boljši procesor drugi pa boljšo grafično).

ravno pri teh dveh me zanima kako je kaj z baterijo??? za r61i nisem nikjer zasledil runtime baterije, ima kdo mogoče kakšen podatek? Predvsem me zanima kako dolgo zdrži pri low (torej internet...) in kolko pri hight (zahtevni programi...)??

Za Hp se zasledil da nekje "Run Time (Up To): 4.3 hour(s)" samo to mislim da je za idle, za IBM-a pa niker ne zasledim.

zcetrt ::

HP6715b meni drži 2:20 ob surfanju po internetu, pisarniških programih, vključenem WiFi in svetilnosti dve stopnji pod maksimumom.
4.

bozjak ::

Lp!

Kupujem laptop in ne vem čisto kako in kaj. Torej iščem laptop iz annijevega cenika (lahko tudi božična ponudba), ki bo imel:

- najmanj 15.4", mogoče celo raje 15.4 kot 17 zaslon
- najmanj 2gb rama
- 10/100/1000 mrežno kartico
- vgrajeno wlan kartico (802.11 a, b, g, po možnosti tudi n, ni pa nujno)
- Tipkovnica naj bo čim bolj podobna klasični tipkovnici (razpored tipk), tiste varjante ki imajo pointing device stisnjeno ob tipkovnico odpadejo.
- Cenovni limit okoli 1500€, lahko tudi nekoliko več

Torej za okoli 1500€ bi želel kar najbolši prenosnik z čimboljšim dual core procesorjem in čim boljšo grafično. Dodatna omejitev je da mora biti zadeva na voljo v trgovini anni.

Gledal sem že in sem razmišljal med toshibo (Toshiba Satellite A200-1GS), hp-jem (HP Compaq 8710p - YGC102EA, HP Compaq 8710p - YGC102EA), compal-om (VBI Compal FL 90 VGA:512MB) dell-om (božična ponudba: dell inspiration 1520) a nisem dovolj up to date z hardwarom da bi lahko ocenil kaj se najbolj splača za moj denar.

Najlepša hvala za pomoč, Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Ziga86 ::

Lp
odločam se za nakup prenosnika, potrebujem ga za 3d modeliranje(cad,cam)
Izbral sem si kot izhodišče hp 8710p všeč mi je procesor, rama bi mogu še dokupit, ampak za prvo silo bi bil, tudi cena bi bila nekako vredu 1300€
Potem sem gledal malo bolšega seveda tudi dražjega, 1700€ hp 8510w tuki bi zraven mogu dokupit vsaj še 1GB rama drugače pa ima vse vredu, tudi grafična je namenjena programom za 3d modeliranje, vendar je pa slabo to da ima 15,4" zaslon, potem sem gledal hp 8710w, ki pa bi bil idealen, in za samo 100€dražji od 8510w. Potem pa sem se vprašal če se mi sploh splača dat tolk veliko za računalnik, ali imajo še katere druge znamke kaj bol ugodnega isto zmogljivega??
In ali kdo ve v kateri trgovini bi se mi najbolje splačalo, gledal sem že na ceneje.si

Lahko še kateri od lastnikov HP 6715b navede, kako dolgo mu omenjeni strojček deluje na baterijo?
4.

ja če maš na visti varčni način vklopljen ti recimo lahko zdrži tudi okrog 3ure pa seveda če ne uporabljaš veliko...

Tomson ::

V kateri trgovini pri nas se da na enem mestu videt v živo največ prenosnikov firm ala HP, Dell, Lenovo, Sony, Toshiba ... ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

dejci ::

@Ziga86

Imam model 8710p-gc102. Za razliko od gc-104 ima mat display in licencno visto. Lahko recem, da je v kombinaciji z winxp idealen za tvoje delo in tudi dovolj zmogljiv. Zelo mamljiv je 8710w z 1900x1200 vendar je cena ze zelo visoka.
Torej glede na tvoje finance vzemi gc104. Ce bos prenosnik uporabljal tudi zunaj na soncu, pa premisli se o gc102,gc103

lp, dejci

lucif3rka ::

@Ziga86

napisal si, da boš prenosnik potreboval za cad programe.. na enem drugem "forumu" je bilo govora o tem, da se nvidiina grafična kartica Quadro in AutoCAD ne razumeta najboljše.. samo v opozorilo:)

jan01 ::

Vsem lastnikom laptopom priporočam program Notebook Hardware Control. Daš na max battery in se takt procesorja spremeni na minimum in tam tudi ostane, ne pa da za vsak klik skače...

@dejci

Am mogoče se zdi tole zelo nobovsko vprašanje, ampak a mi lahko daš malo več informacij o teh gc-jih, malo sem probaval poiskat na googlu, in kolikor sem razbral sem ugotovil da je to neka zaščita/prevleka za ekran, ki odbija sončne žarke?

@luciferka
Ja verjetno se krega vista grafična in acad, zaradi tega ker so quadro nvs narejene bol za predstavljanje na več monitorjih, autodesk priporoča model quadro fx 560 to grafično ima 8510w, 8710p pa ima nvs med tem ko 8710w pa ima ubistvu mislim da najbolšo kar se da dobit v prenosnika(za risanje z cad/cam programi, FX1600. Nevem kako se pa kej catia obnese na teh grafičnih...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ziga86 ()

Modri dirkač ::

gc je del kodne številke prenosnika, recimo gc102.
Everybody lies!

Torej glede na tvoje finance vzemi gc104. Ce bos prenosnik uporabljal tudi zunaj na soncu, pa premisli se o gc102,gc103

In kaj ima potem do veze z delanjem na soncu???

Modri dirkač ::

Fora je v zaslonu, en je mat en je pa sijaj po domače povedano.
In če je že zaslon sijaj bo verjetno odbijal veliko več svetlobe, če delaš zunaj, na soncu.
Everybody lies!

OK
no moje srce se je ogrelo za hp 8710w gc125ea gc125ea še nevem čist točno kaj pomeni.
Dopade se mi zato ker ga lahko vzamem na obroke in ni treba jt direkt do banke.
Edina stvar ki mi je mogoče malo manj všeč je to da je tipkovnica angleška in da zraven dobim xp(angleški) ni problem v angleščini problem je v tem ker hp priporoča visto buisness.
kaj lahko pričakujem da ne bo delalo ali bo delalo bolje???

malo bol sem pogledal in vidim da lahko zraven namesto XP izbereš tudi visto.

A se da potem računalnik tudi nadgrajevati? recimo grafično in procesor? kje bi moral iskati te informacije

dejci ::

@Ziga86

Glede razlicnih 8710p vem na pamet samo za gc102 (vista, mat lcd), gc103(winxp,mat lcd), gc104(free dos, svetlec). Za ostale si poisci sam. Na svojem sem visto po 2urah zbrisal in nalozil winxp. Vista je za moje pojme totalno neuporabn napol narejen izdelek. Tudi pri winxp imam win2000 look brez vseh "bonbonckov". Model gc102 z visto sem izbral, ker imas lahko legalno namescene winxp pro (windows vista downgrade rights) in prej omenjen mat lcd.

Grafika. Ce se ne motim NVS320=8700GT=FX1600GT. Vse imajo enak 8700gt cip, le razlicne driverje. Na mojem imam modificirane 8700gt driverje in na winxp-jih ni bilo se nobenih problemov z grafiko. Se pa opazi razlika na testih za grafiko glede na originalne (iz HP strani). Graficna kartica je standardna tipa mxmIII, torej naj bi bila mozna nadgradnja vseh graficnih kartic na tej osnovi. Procesorji se zamenjajo brez problema.

Spomin. Sicer ima moj 2gb rama. Vendar mi v winxp pise, da je podrto PAE, torej podpora za polnih 4gb.

8710w =). Jaz imam za to ceno raje 8710p in doma na mizi 24"lcd z 1900x1200 + misko. Je cisto drugace risati v autocadu na velikem 24". Dvi signal pa dobis iz hdmi priklucka na prenosniku.

lp, dejci

Tomson ::

Js mam pa nagledanega tegale, pa me zanima če je za ta denar smiselno kaj drugega kupit. Pomembna je predvsem kvaliteta izdelave ...

Namen uporabe: Prvi računalnik sploh, za mojo mamo! :-)

HP 6720s

Edino kar me pri tem modelu skrbi je zaslon, ki ni mat. Se to v praksi zelo pozna, pa ne mislim pri uporabi na soncu ampak v hiši, kjer je sončna svetloba ali luč ... ?

Hvala za pomoč,

Tomson
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

schnobel ::

LP! mene pa zanima če se vam zdi tale prenosnik TRON ...vem da je tron sam ma pa meni zelo v redu komponente za dobro ceno..pa tut 24 mescou garancije...rabil bi ga za čisto osnovne stvari...srfanje po netu, kaj za šolo, mogoče kakšen solid works ampak bolj malokrat in kakšen malo starejši špil (most wanted, pes 06,fifa07...)nič kaj preveč zahtevnega.prosim če pokomentirate.Hvala!

kmetek ::

Zadnje čase samo HP furate kle, a drugi laptopi ne obstajajo?

Tale je super, videl razstavljenega...

LENOVO THINKPAD

TRON M77 je kar dobra konfiguracija.....imaš solidno grafo itd.....itak bodo rekel, da TRONi sux samo ni res.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

St@jler ::

Kar nekaj vas sprašuje po HP 8710p. Imam ta prenosnik cca 3 tedne in sem z njim zelo zadovoljen. Imam model GS..104 (FreeDos), na katerega sem inštaliral Visto Bussines.
Zadeva deluje super in tudi zaslon je fenomenalen. Sam sem se malo bal tega BrightView zaslona, ampak res se nič ne blešči, barve pa so čudovite!
Tudi acad dela super, kar je bilo rečeno, da grafična nvidia quadro ni najbolj primerna za te aplikacije. Jaz še nisem opazil težav...mogoče jo rešuje C2D. :8)

Uglavnem ocena 9/10 (9 zato, ker pogrešam s-video :P)

moowy123 ::

Quadro grafične so optimizirane za CAD programe, tako da se ne čudim da nimaš problemov z njim.

St@jler ::

ja, sem smao odgovoril na tole par vrstic nazaj:

@Ziga86
napisal si, da boš prenosnik potreboval za cad programe.. na enem drugem "forumu" je bilo govora o tem, da se nvidiina grafična kartica Quadro in AutoCAD ne razumeta najboljše.. samo v opozorilo:)

zaplotnik ::

Oj. Jest pa imam ogledan naslednji računalnik HP Pavilion http://www.bolha.com/oglas2873099, ki se mi zdi kar vredu specifikacija za tako ceno. Edino me malo moti resolucija. Kaj mislite? Ali je vredno nakupa ali ne? Vsi nasveti dobrodošli.

buttcrack ::

Zanimam se za prenosnik v okolici 800-900€, zelo zanimiv mi je HP 6720s 2GHz (GR817ES), vendar bi nujno rad TV-Out, ker bo to edini računalnik.

Torej, če ima kdo kakšen zanimiv substitut, naj prosim nalima link... HVALA

gfighter ::

zaplotnik: Imam podobnega Paviliona že kakšno leto in sem z njim kar zadovoljen. Kot si že sam ugotovil, je resolucija zaslona ena izmed hib tega prenosnika (vertikalna ločljivost je pač malo premajhna), poleg tega se prenosnik zna kar precej segret (to rešiš s tem da mu daš dihat, namreč vstopna luknja za ventilator je na spodnji strani), glede samega designa pa nimam pripomb. IMHO dober nakup za ta denar glede na to, kaj ponujajo drugi...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

SiMN ::

tudi sam se ubadam s podobno težavo kot butch3r...
ali ima ta
Ati Mobility Radeon X1350 128MB do 512MB hyper memory, directx 9
tv-out?

67XXb imajo TV out oz. S-video. 67XXs serije, kakor vem, ne.

Bleščeč zaslon se po mojem mnenju (in nekaj izkušnjah) v praksi blazno pozna.
4.

parasit ::

Kaj pravite na ta model: 8510w T7500 pa še dos ima. Cena se mi zdi kar dobra.
To je to!

Bosti89 ::

Evo zdej sm se odloču in dubu HP 8710p.

Zdej me pa zanima, kje dobit pol vste tiste hp utilities za prenosnika, ce vrzes visto dol pa nalozis XP-je ?

SunCell ::

Imam nalogo znancu priporočit en notebook. Buget je nekje okoli 1000€. Namen: predvsem gledanje filmov ter obcasno kako pisarnisko delo. Glede na to, da imam nehvaležno nalogo priporočiti izdelek, ki ga bo oseba, ki se na pc-je ne spozna verjetno potem tudi kupila, bi rad predvsem zanesljivo delovanje. V poplavi 15,4" modelov ne vem katerega bi izbral.. Naslednji problem, ki se pojavi je to, da je precej navajen winxp in čaranje z visto bi bilo samo odveč. Ampak kolikor sem opazil, so ratali modeli z winxp redkejši kot tisti brez os-a oz z freedosom. (nekateri novi imajo težave s kompatibilnostjo/driverji za xp-je.) Vem da bi kak notebook za < 800 € ravno tako služil namenu, a se je odločil, da bo pač pokuru 1k€ in potem imel tolko časa dokler bo delalo mir.

MAX34216 ::

zdravo vsem

eno vprašanje: a je kdo na enaa kupil točno tale laptop?
hp laptop 6715b

namreč, jaz sem danes dobil tale model (naj bi bil), in ima screen resolucijo le 1280x800

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MAX34216 ()

Naj bi imel 1680x1050, vsaj tako pravi Slo uvoznik...

Poglej nalepko pod prenosnikom, če sploh piše da je GB836ES.
Janez Janša, 29.04.2014

MAX34216 ::

hm... ja..
p/n je GB836EA#AKN

je to ta product number? al so me nategnili!

Ja je, očitno imajo napačne informacije s strani dobavitelja... če ni prava ločljivost jim pač vrni.
Janez Janša, 29.04.2014

jan01 ::

Za tako ceno v slo ne pričakuj 1680x1050 (pri spodobnem laptopu). Če v google vpišeš serijsko: rezultat: 1280x800
««
103 / 670
»»