Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

winchester ::
Zanima me če je možno nadgradit laptop z boljšo grafično kartico npr.:gf 8800?Koliko stane takšna grafična za laptop?
LP
LP

Zheegec ::
VGA priključek že lahko pretvoriš v DVI (DVI-A konkretno), signala pa ne.
To je potem še vedno analogni signal brez podpore za 30" monitorje in brez HDCP.
Winchester: na srečo ne, ena 8800GTS porabi 2x toliko energije kot cel prenosnik. Malo pogooglaj za dock station s PCI-express 16x režo, mogoče se pa dobi kaj.
Drugače tudi večina grafičnih v prenosnikih ni zamenljivih.
To je potem še vedno analogni signal brez podpore za 30" monitorje in brez HDCP.
Winchester: na srečo ne, ena 8800GTS porabi 2x toliko energije kot cel prenosnik. Malo pogooglaj za dock station s PCI-express 16x režo, mogoče se pa dobi kaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

VGA priključek že lahko pretvoriš v DVI (DVI-A konkretno), signala pa ne.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

pingec ::
N-E-O
Hja na 1680 sem probal in je kr ok, vseeno pa ni isto kot na ksnem drugem kjer je to native resolucija. Pojdi v trgovino pa malo sprobaj 1920x... boš videl da se da lepo brat, jst sem navdušen
Hja na 1680 sem probal in je kr ok, vseeno pa ni isto kot na ksnem drugem kjer je to native resolucija. Pojdi v trgovino pa malo sprobaj 1920x... boš videl da se da lepo brat, jst sem navdušen

Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

kanzyani ::
ALIEn3001 :
rad bi slišu zakaj je dell boljši od acerja.
jst sm tole dobu sam ne govori v prid dellu.
http://www.trustedreviews.com/notebooks...
in tud dans sm delu na njemu(ga je frend kupu).
nima Hdmi izhoda
uni knof k ti dalinc vn potisne se mu je v 7dneh pokvaru in stalno vn stoji.
dalinc dela in nedela (baterija u ful slabem stiku)
za ekranom vn še 2 cm štrli baterija
in ko zapreš ekran se štifti zlo slabo zaskočjo in majo 1-2 mm lufta tko de se ekran med prenašanjem zagotovo trese.
Zunanjost pa me ni prepričala po kvaliteti kr deluje res plastično.
tipkovnica je pa kul in ekran tud deluje tako.
tak je moj filing zdej pa nevem.
rad bi slišu zakaj je dell boljši od acerja.
jst sm tole dobu sam ne govori v prid dellu.
http://www.trustedreviews.com/notebooks...
in tud dans sm delu na njemu(ga je frend kupu).
nima Hdmi izhoda
uni knof k ti dalinc vn potisne se mu je v 7dneh pokvaru in stalno vn stoji.
dalinc dela in nedela (baterija u ful slabem stiku)
za ekranom vn še 2 cm štrli baterija
in ko zapreš ekran se štifti zlo slabo zaskočjo in majo 1-2 mm lufta tko de se ekran med prenašanjem zagotovo trese.
Zunanjost pa me ni prepričala po kvaliteti kr deluje res plastično.
tipkovnica je pa kul in ekran tud deluje tako.
tak je moj filing zdej pa nevem.

Pojdi si pogledat enega Della, pa Acerja zraven, pa boš videl o čem govorim... kaj več ti težko rečem.
Drugače pa je to, da baterija ven štrli dobra stvar, je pač tako velika (9-cell), da je ne moreš fizično bolj stlačit skupaj. Če želiš da ne štrli bo treba kupit pa slabši model s 6-cell baterijo
HDMI pa rabiš za kaj že? Saj VGA tudi podpira 1920x1200.
Tam na testu je pa rahlo drugačen model.
Drugače pa je to, da baterija ven štrli dobra stvar, je pač tako velika (9-cell), da je ne moreš fizično bolj stlačit skupaj. Če želiš da ne štrli bo treba kupit pa slabši model s 6-cell baterijo

HDMI pa rabiš za kaj že? Saj VGA tudi podpira 1920x1200.
Tam na testu je pa rahlo drugačen model.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()

pirlo ::
HDMI pa rabiš za kaj že?
Saj ne rabi biti HDMI, lahko je tudi DVI. Važno je, da je digitalni izhod.

damirez ::
Your dreams come true nice prenosnik z celo HDMi izhodom kar je redkost, ze dvi ni standard, za samo 750€ z solidno grafiko procesorjem dober disk, edina rama je samo 1g. Jutri v lidlu Klikzor

_bambus ::
Pa ne me jebat zdaj! Ravno danes sem si nameraval kupiti della. Odločam sem se med Acerjem in Dellom. Kateri je zdaj boljši. Meni je v trgovini zgledal prav lepa napram Acer-ju. Dajte pomagat

Ne poznam prenosnikov ampak bi reku da dell, ker je bol priznana firma, pa še manj se kvari.

_bambus ::
Torej.
Sem kupil Della, zaenkrat sem zadovoljen, vse lepo dela.
Ni mi žal za nakup, pa lahko rečem da ima boljši tipkovnico kot Acer.
Navdušen torej
Sem kupil Della, zaenkrat sem zadovoljen, vse lepo dela.
Ni mi žal za nakup, pa lahko rečem da ima boljši tipkovnico kot Acer.
Navdušen torej

kanzyani ::
ja lej tko je sm meu oba priložnost sprobat in me dell ni niti malo prepriču.
Ja tipkovnico ma dell res boljšo to ni dvoma. je pa velik dvom v kvaliteto saj to tistem kar sem meu priložnost občutit. meni deluje acer 5920g dosti bolje narejn kot pa dell zaradi prej naštetih stvari.
Ja tipkovnico ma dell res boljšo to ni dvoma. je pa velik dvom v kvaliteto saj to tistem kar sem meu priložnost občutit. meni deluje acer 5920g dosti bolje narejn kot pa dell zaradi prej naštetih stvari.

mihec87 ::
Kanzyani
Acerju se pač ne more to zgodit ker daljinca sploh nima(tist knof je treba kar precej not potisnat da se zaskoci)..Pokrov mislim da se med nošenjem ne premika kaj dosti, saj se odpira dost na trdo...Zunanjost je pa tako kakor komu men se acer zdi se bolj plastičen z tistim lakiranim izgledom pa notranjost mi ni toliko všeč ker je bol bež barva kot pa bela...
Priznam pa da sta konfiguracijsko oba računalnika zelo dobra za to ceno..Tako da mislim da z nakupom tako enega kot drugega ne zgrešiš, odločit se je treba samo med plusi in minusi enega in drugega..
Je pa res da vsak klosar svojo malho hvali (tak je rek da ne bo gdo zdaj uzaljen..)
Acerju se pač ne more to zgodit ker daljinca sploh nima(tist knof je treba kar precej not potisnat da se zaskoci)..Pokrov mislim da se med nošenjem ne premika kaj dosti, saj se odpira dost na trdo...Zunanjost je pa tako kakor komu men se acer zdi se bolj plastičen z tistim lakiranim izgledom pa notranjost mi ni toliko všeč ker je bol bež barva kot pa bela...
Priznam pa da sta konfiguracijsko oba računalnika zelo dobra za to ceno..Tako da mislim da z nakupom tako enega kot drugega ne zgrešiš, odločit se je treba samo med plusi in minusi enega in drugega..
Je pa res da vsak klosar svojo malho hvali (tak je rek da ne bo gdo zdaj uzaljen..)

sailorman86 ::
Alo folk kaj pa pravite kaj nat ta laptop
Intel Core™ 2 Duo T7500 Santa Rosa
2x 2,20 GHz
4 MB predpomnilnika
2048 MB DDR2 Dual Channel
15,4" 1280 x 800 Pixel (WXGA TFT) Color Shine Glare Type
Nvidia GeForce 8600M GS
160 GB
ZA
1049 €
na strani
http://www.notebooksbilliger.de/product...
poštnina do nas je 50€ pa še internacionalno garancijo ma
prosim svetujte
Intel Core™ 2 Duo T7500 Santa Rosa
2x 2,20 GHz
4 MB predpomnilnika
2048 MB DDR2 Dual Channel
15,4" 1280 x 800 Pixel (WXGA TFT) Color Shine Glare Type
Nvidia GeForce 8600M GS
160 GB
ZA
1049 €
na strani
http://www.notebooksbilliger.de/product...
poštnina do nas je 50€ pa še internacionalno garancijo ma
prosim svetujte

gfighter ::
Iščem laptop, čimbolj kvaliteten, cena mi ni tako pomembna. Namenjen bo potovanjem, zato naj bi bil čimbolj prenosljiv, čimlažji ter čimbolj kvalitetne izdelave. Zaslon naj bi bil največ 15" oz. rajši manj, strojna oprema pa čimboljša. Super bi bila tudi varianta z SSD diskom. Zaželjen je tudi serijski port, ni pa nujen ker vem, da je v tem velikostnem razredu to težko pričakovat. Laptop je zlahka lahko v rangu 2000-3000€, zaenkrat sem gledal naslednje:
- Toshiba Portege R500
- SONY Vaio SZ (pozna kdo zastopnika za Vaiote v SLO)
- IBM ThinkPad X61 (moti me povprečna zunanjost pa da ni možnosti SSDja)
- Dell XPS M1330
Od vseh mi je še najbolj všeč Toshiba, ampak sem odprt tudi za druge predloge kot so zgoraj našteti. Pomembno je še, da se ga da kupit v SLO. Komentarji so zaželjeni, še posebej od ALIEna3001...
- Toshiba Portege R500
- SONY Vaio SZ (pozna kdo zastopnika za Vaiote v SLO)
- IBM ThinkPad X61 (moti me povprečna zunanjost pa da ni možnosti SSDja)
- Dell XPS M1330
Od vseh mi je še najbolj všeč Toshiba, ampak sem odprt tudi za druge predloge kot so zgoraj našteti. Pomembno je še, da se ga da kupit v SLO. Komentarji so zaželjeni, še posebej od ALIEna3001...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()

rm13 ::
Lep pozdrav še z moje strani.
Tudi jaz se odločam za nakup prenosnika in trenutno sem v dilemi predvsem med tema dvama:
Dell inspiron 1520
Acer Aspire 5920g-602g
Zelo vesel bi bil če bi kdo malo pokomentiral prenosnika, kateri je po vašem mnenju boljši in če imate kakšen predlog za kak drug prenosnik podobnega ranga.Hvala.
Tudi jaz se odločam za nakup prenosnika in trenutno sem v dilemi predvsem med tema dvama:
Dell inspiron 1520
Acer Aspire 5920g-602g
Zelo vesel bi bil če bi kdo malo pokomentiral prenosnika, kateri je po vašem mnenju boljši in če imate kakšen predlog za kak drug prenosnik podobnega ranga.Hvala.

mihec87 ::
Če bi pogledal malo nazaj stran, dve je ze kar nekaj napisanega okrog teh dveh prenosnikov..

virtuals ::
sok88: kot je rekel že miha: vsak svojo robo hvali.
Sam sem bil pred isto dilemo, ki pa sem jo hitro razrešil, ko sem oba prenosnika preiskusil v živo. Pač dell se mi je zdel enostavno boljši. Res je da nima hdmi izhoda (jaz ga ne rabim), a ima neprimerno boljšo tipkovnico (kar je meni pomembno), ki ne plava tako kot pri acerju, tudi ohišje se mi je zdelo boljše, boljša je tudi baterija (9 celična - zato štrli zadaj ven - manjše se pač za ta denar ne da dobiti:)), ne vem če ti je pomembno, a boljša je tudi vgrajena kamerca, kar se tiče knofa, ki ga kanzyani opisuje se mi po cca. 20 dneh še ni nič zgodilo-in ga kar pogosto rabim (ker hočejo pač vsi kolegi ta dalinjc stestirat)...
Če je še kako vpršanje lgede della - ti kar!
LP
Sam sem bil pred isto dilemo, ki pa sem jo hitro razrešil, ko sem oba prenosnika preiskusil v živo. Pač dell se mi je zdel enostavno boljši. Res je da nima hdmi izhoda (jaz ga ne rabim), a ima neprimerno boljšo tipkovnico (kar je meni pomembno), ki ne plava tako kot pri acerju, tudi ohišje se mi je zdelo boljše, boljša je tudi baterija (9 celična - zato štrli zadaj ven - manjše se pač za ta denar ne da dobiti:)), ne vem če ti je pomembno, a boljša je tudi vgrajena kamerca, kar se tiče knofa, ki ga kanzyani opisuje se mi po cca. 20 dneh še ni nič zgodilo-in ga kar pogosto rabim (ker hočejo pač vsi kolegi ta dalinjc stestirat)...
Če je še kako vpršanje lgede della - ti kar!
LP

Spy ::
sok88,
od jutri zjutraj v MediaWorldu v Trstu (in tudi drugod) bo naprodaj Acer5920g s 160gb diskom za 899 Eur. Osebno ne bom razmišljal dosti, ker za to ceno se mi zdi res odličen in smiselen nakup (kljub temu, da sem ciljal na HP8710p, ki jih ne moreš nikjer testirat ali sploh videt...).
Ne pozabit, da ima ITA tipkovnico in ITA Vista.
LP, Spy.
od jutri zjutraj v MediaWorldu v Trstu (in tudi drugod) bo naprodaj Acer5920g s 160gb diskom za 899 Eur. Osebno ne bom razmišljal dosti, ker za to ceno se mi zdi res odličen in smiselen nakup (kljub temu, da sem ciljal na HP8710p, ki jih ne moreš nikjer testirat ali sploh videt...).
Ne pozabit, da ima ITA tipkovnico in ITA Vista.
LP, Spy.

Spy: Najbrž z GF8600GS ali kaj podobnega.
gfighter: Vaio SZ-ji in TZji (menda) pridejo kmalu tudi uradno v Slo, model TZ s SSD bo najbrž potrebno naročiti in počakati kakšen mesec za dobavo. Lahko vprašam.
Tudi HP 2510P ima sedaj opcijo SSD (2510P je 12" s C2D ULV, DVD+/-RW in LED backlight), lahko si ga pogledaš v Big Bangu, model s SSD je ponovno potrebno naročiti in čakati.
Za XPS M1330 lahko spet vprašam, samo že za modele brez SSD se čaka cca 3 tedne po naročilu
Sok88: pojdi si oba pogledat, osebno bi takoj rekel Dell.
gfighter: Vaio SZ-ji in TZji (menda) pridejo kmalu tudi uradno v Slo, model TZ s SSD bo najbrž potrebno naročiti in počakati kakšen mesec za dobavo. Lahko vprašam.
Tudi HP 2510P ima sedaj opcijo SSD (2510P je 12" s C2D ULV, DVD+/-RW in LED backlight), lahko si ga pogledaš v Big Bangu, model s SSD je ponovno potrebno naročiti in čakati.
Za XPS M1330 lahko spet vprašam, samo že za modele brez SSD se čaka cca 3 tedne po naročilu

Sok88: pojdi si oba pogledat, osebno bi takoj rekel Dell.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

dre1 ::
Mam namen kupit tale prenosnik nebo namenjen igram,bolj internet in programi ma mogoce gdo kaksno koristno informacijo ZA in PROTI:http://www.nakupovanje.net/lenovo-n200-...

N-E-O ::
Živjo.
Na spletni trgovini nakupovanje.net sem našel dokaj mamljivo ponudbo prenosnika Lenovo 3000 N200. Prej sem bil zainteresiran za model R61. Primerjalna tabela med obema je TUKAJ (N200 je cenejši). Ima N200 kakšno pomanjkljivost ali zakaj je celo cenejši kljub boljšim specifikacijam?
Torej, želim da malo pokomentirate omenjen model (priporočila, kritike). Druga stvar pa je spletna trgovina nakupovanje.net (kdaj kupovali, so zanesljivi?)?
LP
Na spletni trgovini nakupovanje.net sem našel dokaj mamljivo ponudbo prenosnika Lenovo 3000 N200. Prej sem bil zainteresiran za model R61. Primerjalna tabela med obema je TUKAJ (N200 je cenejši). Ima N200 kakšno pomanjkljivost ali zakaj je celo cenejši kljub boljšim specifikacijam?
Torej, želim da malo pokomentirate omenjen model (priporočila, kritike). Druga stvar pa je spletna trgovina nakupovanje.net (kdaj kupovali, so zanesljivi?)?
LP
Follow the white rabbit.

Spy ::
ALIEn3001, problaj kliknit TU.
Sicer pri nakupih v MW je najbolj zanimivo to, da za niti 20€ lahko dokupiš garancijo v skupnem trajanju 48 mesecev.
LP, Spy.
Sicer pri nakupih v MW je najbolj zanimivo to, da za niti 20€ lahko dokupiš garancijo v skupnem trajanju 48 mesecev.
LP, Spy.

Cokolesnik ::
Kupci ultralahkih prenosnikov (12" ali 13" zaslon)...
Odločal sem se med HP 2510p in Lenovo ThinkPad X61S . Izbral sem slednjega saj je "IBM" še enkrat dokazal kakovost materialov (ohišje, tipkovnica...) kot tudi kakovosten zaslon (lepa svetilnost). Temeljito sem prebrskal forume in za omenjen HP našel pripombo enega od uporabnikov, da tehnologija zaslona, ki jo uporablja 2510p, slabo vpliva na vidnost slik in videa, zato prenosnik priporoča le za "Office" projekte. To seveda ni bil osnovni razlog - IBM me je stal kar nekaj EUR manj, disk v HPju je počasnejši (RAM bom nadgradil na 2 Gb, če bom kdaj nadgradil XPje), CD enote pa niti ne pogrešam (8 Gb ključ od SanDisk-a za ok. 100 EUR odlično opravlja funkcijo prenosnega medija). Kar se tiče prenašanja: torbo za 12/13" prenosnike ponuja kakovostna Dicota - model MultiSlight .
Odločal sem se med HP 2510p in Lenovo ThinkPad X61S . Izbral sem slednjega saj je "IBM" še enkrat dokazal kakovost materialov (ohišje, tipkovnica...) kot tudi kakovosten zaslon (lepa svetilnost). Temeljito sem prebrskal forume in za omenjen HP našel pripombo enega od uporabnikov, da tehnologija zaslona, ki jo uporablja 2510p, slabo vpliva na vidnost slik in videa, zato prenosnik priporoča le za "Office" projekte. To seveda ni bil osnovni razlog - IBM me je stal kar nekaj EUR manj, disk v HPju je počasnejši (RAM bom nadgradil na 2 Gb, če bom kdaj nadgradil XPje), CD enote pa niti ne pogrešam (8 Gb ključ od SanDisk-a za ok. 100 EUR odlično opravlja funkcijo prenosnega medija). Kar se tiče prenašanja: torbo za 12/13" prenosnike ponuja kakovostna Dicota - model MultiSlight .
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()

MEDENA ::
raje tega potem...
NB Lenovo 3000 N200 2x1GB
tisti v mediamarketu ima:
Garanzia del produttore Durata 12 mesi
Tipologia Internazionale
NB Lenovo 3000 N200 2x1GB
tisti v mediamarketu ima:
Garanzia del produttore Durata 12 mesi
Tipologia Internazionale
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

gfighter ::
ALIEn3001: Kje pa lahko vidim, kakšni bodo TZji? Vaioti se mi nekako še najbolj dopadejo, pomojem pa bom hotel tudi SSD. Če lahko, ti bom hvaležen če vprašaš kdaj bodo dobavljivi. No, sicer pa če hočeš, mi na ZS pošlji svoj mail, pa ga bom vzel kar pri tebi...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

virtuals ::
Kljub temu, da imam della, bi jaz danes vzel acerja za 900€, 300 € bi pa prišparal za naslednjega prenosnika:
LP

LP

bboy ::
LP
Mene pa zanima vaše mnenje o tem prenosniku.
Toshiba U300-111
Potrebujem ultraportable, 12",13" zadevo, integ. grafiko... Trenutno imam v mislih ali applov macbook ali pa tole toshibo, ampak toshiba ima boljše specifikacije.
Hvala vnaprej za vaše odgovore.
Mene pa zanima vaše mnenje o tem prenosniku.
Toshiba U300-111
Potrebujem ultraportable, 12",13" zadevo, integ. grafiko... Trenutno imam v mislih ali applov macbook ali pa tole toshibo, ampak toshiba ima boljše specifikacije.
Hvala vnaprej za vaše odgovore.

gfighter: Še sam ne vem dobro, je samo obljuba da "bodo". Sporočim, ko/če kaj izvem.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

piratko ::
lp
potrebujem pomoč odločam se za nakup prenosnika na voljo sta dva in sicer oba hp en je nx7300: z core2duo 1.66 procesorjem, 1gb ddr2 ram, 120gb disk, integrirana grafična
drugi pa je:presario v6100 amd turion x2 1.66 procesor, 1gb ddr ram, 100gb disk, grafična geforce 6150 128mb ram
kateri prenosnik priporočate? kateri je novejši? prednosti in slabosti?
sluzil bo za pisanje besedil gledanje filmov internet ter za kaksno igrico
hvala za pomoč in lp
potrebujem pomoč odločam se za nakup prenosnika na voljo sta dva in sicer oba hp en je nx7300: z core2duo 1.66 procesorjem, 1gb ddr2 ram, 120gb disk, integrirana grafična
drugi pa je:presario v6100 amd turion x2 1.66 procesor, 1gb ddr ram, 100gb disk, grafična geforce 6150 128mb ram
kateri prenosnik priporočate? kateri je novejši? prednosti in slabosti?
sluzil bo za pisanje besedil gledanje filmov internet ter za kaksno igrico
hvala za pomoč in lp

Andy18 ::
Pozdravljeni, ker se mi ne da iskati po vseh 98 straneh, bom kar tukaj vprašal.
NPR. procesor intel core 2 duo, kaj naj bi bil ta boljši od npr. semprona, OK že res da ima dva jedra samo je tudi cena 2x večja.
Drugače pa kupujem prenosnik z limito do 800 €, uporabljal ga bom za gledanje filmov, internet, programiranje, muzika, pa še kaj bi se našlo.
Bom še nalepil dva linka za primer:
prenosnik z celeron proc
prenosnik z intel core duo
Med tema dvema je kar veliko razlike, pri prvem 2G rama pri drugem samo 1G, disk pri prvem 120 GB, pri drugem 80, itd.
prosim povejte mi kaj je pomembno pri nakupu prenosnika saj sem v veliko dilemi kaj kupiti
NPR. procesor intel core 2 duo, kaj naj bi bil ta boljši od npr. semprona, OK že res da ima dva jedra samo je tudi cena 2x večja.
Drugače pa kupujem prenosnik z limito do 800 €, uporabljal ga bom za gledanje filmov, internet, programiranje, muzika, pa še kaj bi se našlo.
Bom še nalepil dva linka za primer:
prenosnik z celeron proc
prenosnik z intel core duo
Med tema dvema je kar veliko razlike, pri prvem 2G rama pri drugem samo 1G, disk pri prvem 120 GB, pri drugem 80, itd.
prosim povejte mi kaj je pomembno pri nakupu prenosnika saj sem v veliko dilemi kaj kupiti
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

atomc ::
Pozdravljeni, ali mi lahko nekdo iz EF pogleda ali je kaj novega glede HP prenosnikov.(predvsem glede modela št. 6)
Hvala
Hvala

vip3rGTSr ::
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kaj kupiti za prenosnika, kateri se bo uporabljal za pisarniške namene, in se bo potem na njega priklopil projektor za razne predstavitve.
Kaj je boljše da je grafična ločena ali je lahko integrirana pa bo dovolj.
Cena pa bi naj bila tam 700-800€ maksimalno...
Lepo prosim za ene konkretne predloge.....
lp
Mene pa zanima kaj kupiti za prenosnika, kateri se bo uporabljal za pisarniške namene, in se bo potem na njega priklopil projektor za razne predstavitve.
Kaj je boljše da je grafična ločena ali je lahko integrirana pa bo dovolj.
Cena pa bi naj bila tam 700-800€ maksimalno...
Lepo prosim za ene konkretne predloge.....
lp

LeeLoo ::
Zivjo!
Mene tut zanima kaj mislite o tehle treh prenosnikih (ker nimam pojma kaj pomenijo vse tiste kratice :); v cem je bistvena razlika in katerega priporocate?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=F...
http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...
http://www.solo.si/hp-prenosnik-compaq-...
Hvala

Mene tut zanima kaj mislite o tehle treh prenosnikih (ker nimam pojma kaj pomenijo vse tiste kratice :); v cem je bistvena razlika in katerega priporocate?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=F...
http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...
http://www.solo.si/hp-prenosnik-compaq-...
Hvala

Svizec69 ::
koliko je grafična Intel Media Graphics Accelerator X3100, video pomnilnik do 384MB deljeno, boljša/slabša od Ati Mobility Radeon X1350 128MB do 512MB hyper memory.
Prosim za odgvoroe tistih ki se res spoznajo na te zadeve, ker sam s temi intelovimi grafičnimi v prenosnikih nimam izkušenj.
Prosim za odgvoroe tistih ki se res spoznajo na te zadeve, ker sam s temi intelovimi grafičnimi v prenosnikih nimam izkušenj.

Evo dons sm kupu tega della bigbangu bil je pa kar 30% znižan tko da sm dal 1k € zanga, ker je to moj prvi lapttop mi prosm povejte če se da igre igrat gor, grafična je un prodajalc reku da je dobra, samo je GS a ni GS kao neki okleščene?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirez ()

nietka ::
Odločal sem se med HP 2510p in Lenovo ThinkPad X61S . Izbral sem slednjega
Cokolesnik: In kako si zadovoljen? Za x61s se tudi jaz navdusujem, vendar se nisem prepricana. Docking station si kupil zraven? In/ali ga je mozno kupiti brez sistema, ali pa vsaj brez Viste?
Hvala za info.
Great warrior? Wars not make one great.

Cokolesnik ::
Naj odgovorim na nekaj vprašanj:
nietka in bboy: s prenosnikom sem, kot rečeno, zelo zadovoljen (kakovost materialov), slabosti, ki jih navajajo na http://www.notebookreview.com (spletno stran sicer priporočam tudi za pregled preizkusov ostalih prenosnikov, denimo toshibe u300, za katero sprašuje eden od uporabnikov, sicer pa nasploh za prebiranje testov priporočam kombinacijo ključnih besed, ki so sestavljene iz modela prenosnika in fraze review - denimo x61s review - na Googlu seveda), torej ko navajajo "en zvočnik", "preizkusno verzijo office" in premalo "trden" ekran, bi lahko te očitke že v osnovi jemal kot "nepomembne" (izjema je le očitek glede ekrana, a sem to na osnovi lastnega prenosnika lahko takoj ovrgel). Kar se tiče uporabnosti, bi lahko na prvi pogled (pred nakupom prenosnika) lahko podvomil, zakaj samo 1024 pik ločljivosti, a se izkaže da so na 12" zaslonu črke v tej ločljivosti še kako lepo vidne, ker niso pretiravali, kot denimo na 15" palčniku z 1920 točkami (uporabno v zares specialne namene). "Docking station" (ki omogoča priklop drugih naprav, denimo pekača) seveda ni potrebno kupiti zraven, sam sem tudi mnenja, da je nakup DS nepotreben, če ga res ne potrebuješ in ker kupuješ ultra majhen prenosnik, ti bo zagotovo odveč pri mobilnosti. Kar se tiče OS, je nameščena Vista (poslovna), a sem jo vrgel dol, namestil XPje in poiskal vse potrebne gonilnike na Lenovo.com - vse deluje brez problemov.
Tudi jaz sem pomislil, kako bo z grafično kartico, v primerjavi s kakšno ATI, kar prav tako navaja eden od piscev v tej temi... Pa sem ugotovil, da ni nobene razlike, vse dokler ne bo uporabnik želel zaganjati specialnih programov, ki jih podpirajo specialne kartice (npr. ATI FIRE GL za CAD programe), sicer pa je več ali manj vseeno in bi se poznalo, če bi - na veliko procesiral video podatke ali želel igrati vse grafično zahtevne igre. Ampak, prenosnik uporabljam za pisarniške, spletne, oblikovalsko/programerske (osnovno) zadeve in to je tudi najbolj pomembno - ko točno veš za kaj kupuješ prenosnik, kaj boš na njem želel početi, je odgovor za izbiro zelo jasen.
nietka in bboy: s prenosnikom sem, kot rečeno, zelo zadovoljen (kakovost materialov), slabosti, ki jih navajajo na http://www.notebookreview.com (spletno stran sicer priporočam tudi za pregled preizkusov ostalih prenosnikov, denimo toshibe u300, za katero sprašuje eden od uporabnikov, sicer pa nasploh za prebiranje testov priporočam kombinacijo ključnih besed, ki so sestavljene iz modela prenosnika in fraze review - denimo x61s review - na Googlu seveda), torej ko navajajo "en zvočnik", "preizkusno verzijo office" in premalo "trden" ekran, bi lahko te očitke že v osnovi jemal kot "nepomembne" (izjema je le očitek glede ekrana, a sem to na osnovi lastnega prenosnika lahko takoj ovrgel). Kar se tiče uporabnosti, bi lahko na prvi pogled (pred nakupom prenosnika) lahko podvomil, zakaj samo 1024 pik ločljivosti, a se izkaže da so na 12" zaslonu črke v tej ločljivosti še kako lepo vidne, ker niso pretiravali, kot denimo na 15" palčniku z 1920 točkami (uporabno v zares specialne namene). "Docking station" (ki omogoča priklop drugih naprav, denimo pekača) seveda ni potrebno kupiti zraven, sam sem tudi mnenja, da je nakup DS nepotreben, če ga res ne potrebuješ in ker kupuješ ultra majhen prenosnik, ti bo zagotovo odveč pri mobilnosti. Kar se tiče OS, je nameščena Vista (poslovna), a sem jo vrgel dol, namestil XPje in poiskal vse potrebne gonilnike na Lenovo.com - vse deluje brez problemov.
Tudi jaz sem pomislil, kako bo z grafično kartico, v primerjavi s kakšno ATI, kar prav tako navaja eden od piscev v tej temi... Pa sem ugotovil, da ni nobene razlike, vse dokler ne bo uporabnik želel zaganjati specialnih programov, ki jih podpirajo specialne kartice (npr. ATI FIRE GL za CAD programe), sicer pa je več ali manj vseeno in bi se poznalo, če bi - na veliko procesiral video podatke ali želel igrati vse grafično zahtevne igre. Ampak, prenosnik uporabljam za pisarniške, spletne, oblikovalsko/programerske (osnovno) zadeve in to je tudi najbolj pomembno - ko točno veš za kaj kupuješ prenosnik, kaj boš na njem želel početi, je odgovor za izbiro zelo jasen.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()

ROFL ::
A odgovarja sploh kdo na ta topik ?
Da malo vprasam splosno (98 strani solate pa se mi RES ne da prebirat). Gledam po nekem prenosniku. Budget je very, very LOW - do 600€. Tako, da dual core odpade ;) Niti mi ne rabi - Quake III bo sigurno sibal tudi na slabsem laptopu (sploh z low detalj texturami ;) ), ampak bom prenosnik rabil za razne pregramcke, kot so word, excel, photoshop ; nekaj downloadanja, gledanja filmov, ipd. (doma imam ze desktop masino). Ker se na prenosnike ne spoznam "at all"...me zanima, katere znamke so najboljse - IBM, Toshiba, HP, Acer, Dell,... ? Predvsem me zanima kvaliteta prenosnika : izdrzljivost baterije, trajnost tipkovnice,... Na kaj tocno moram gledat ?
Kako pa se kaj CPU-ji pri prenosnikih razlikujejo oz. drugace - kateri so boljsi, kateri slabsi ? Predvidevam, da je celeron najslabsi. TOrej kako je s SEMPRONI ? Pentiumi ? AMDji ? Kateri so bolj varcni ?
Kaj pa menite o temu prenosniku ->> http://www.notebooksbilliger.de/product... - 550€ ? Se da dobit kaj bolj pametnega za ta denar ?
Gor bodo WIN XP - mogoce WIN 2000.

Da malo vprasam splosno (98 strani solate pa se mi RES ne da prebirat). Gledam po nekem prenosniku. Budget je very, very LOW - do 600€. Tako, da dual core odpade ;) Niti mi ne rabi - Quake III bo sigurno sibal tudi na slabsem laptopu (sploh z low detalj texturami ;) ), ampak bom prenosnik rabil za razne pregramcke, kot so word, excel, photoshop ; nekaj downloadanja, gledanja filmov, ipd. (doma imam ze desktop masino). Ker se na prenosnike ne spoznam "at all"...me zanima, katere znamke so najboljse - IBM, Toshiba, HP, Acer, Dell,... ? Predvsem me zanima kvaliteta prenosnika : izdrzljivost baterije, trajnost tipkovnice,... Na kaj tocno moram gledat ?
Kako pa se kaj CPU-ji pri prenosnikih razlikujejo oz. drugace - kateri so boljsi, kateri slabsi ? Predvidevam, da je celeron najslabsi. TOrej kako je s SEMPRONI ? Pentiumi ? AMDji ? Kateri so bolj varcni ?
Kaj pa menite o temu prenosniku ->> http://www.notebooksbilliger.de/product... - 550€ ? Se da dobit kaj bolj pametnega za ta denar ?
Gor bodo WIN XP - mogoce WIN 2000.

karabin ::
pozdravljeni!
veliko je bilo govora o prenosniku Dell inspiron 1520, ki v BigBang-ovi akciji stane 1299€, vendar me zanima kakšna je razlika (razen velikosti zaslona) v primerjavi z modelom 1720. Na tej strani sem ga zasledil z zelo ugodno ceno.
zanima me še, kakšen je postopek, če ga želim vzeti preko podjetja.
kako je z garancijo, jo je možno podaljšati v SLO?
LP, GoGy
veliko je bilo govora o prenosniku Dell inspiron 1520, ki v BigBang-ovi akciji stane 1299€, vendar me zanima kakšna je razlika (razen velikosti zaslona) v primerjavi z modelom 1720. Na tej strani sem ga zasledil z zelo ugodno ceno.
zanima me še, kakšen je postopek, če ga želim vzeti preko podjetja.
kako je z garancijo, jo je možno podaljšati v SLO?
LP, GoGy

roli ::
Glede procesorjev je takole:
AMD procesorji od najslabšega do nanboljšega (mobilni):
- AMD Sempron - AMD Turion - AMD Turion X2
Intel procesorji od najslabšega do najboljšega (mobilni):
- Intel Celeron - Intel Core
AMD procesorji od najslabšega do nanboljšega (mobilni):
- AMD Sempron - AMD Turion - AMD Turion X2
Intel procesorji od najslabšega do najboljšega (mobilni):
- Intel Celeron - Intel Core
http://www.r00li.com

zcetrt ::
Intel cpu (od najslabšega do najboljšega): Celeron M, Pentium M, Core Duo, Core 2 Duo.
Sicer pa pri cenenih prenosnikih najbolj glej na čas garancije. Bolje Acer z dvema letoma kot Hp z enim, po mojem.
Malo preglej ponudbo in potem postaj nekaj (do 4 recimo) favoritov. Potem ti bo laže odgovarjati. Na vprašanja tipa "Kupujem prenosnik. Kaj se najbolj splača? Rabim za net, filme, muzko in kšn špil sm pa ke." res ne požanjejo mnogo odgovorov.
Sicer pa pri cenenih prenosnikih najbolj glej na čas garancije. Bolje Acer z dvema letoma kot Hp z enim, po mojem.
Malo preglej ponudbo in potem postaj nekaj (do 4 recimo) favoritov. Potem ti bo laže odgovarjati. Na vprašanja tipa "Kupujem prenosnik. Kaj se najbolj splača? Rabim za net, filme, muzko in kšn špil sm pa ke." res ne požanjejo mnogo odgovorov.
4.

zcetrt ::
U hudič pentiuim sem pozabil!
Bolj "kritična" je razlika med Core Duo in Core 2 Duo, ki se jo tudi hitro spregleda, čeprav gre za precej različni generaciji procesorjev.
4.

r5r ::
@Cokolesnik
Kako si uspel namestiti XP, če X61 nima CD pogona. USB Flash?
Kako si uspel namestiti XP, če X61 nima CD pogona. USB Flash?
And it makes me wonder.

Svizec69 ::
No in kakšna je razlika med core duo in core 2 duo? Ker to se da res hitro spregledati, pa me zanima kakšna je v resnici razlika.