Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

hooger ::
razlika je v firmi. Sam sem sprobal že acerja, della in hp-ja. Acerja ne bom nikoli več. Naslednji bo mac.

damirez ::
Kupujem laptop in mi je pomembno samo da ima dvi izhod in da je cheap to je to. Sam kj takega pod 800€ nism vidu. Boli me qrac za vse ostale stvari samo da im dvi.
A kdo mogoče ve za kakšnega?
A kdo mogoče ve za kakšnega?

AngelOfDeath ::
Kaj pravite na tega Dell-a
Boljša izbira kot Acer za isto konfiguracijo in ceno ?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=42625E95-CF3C-8E3F-BF5B-D55B5B572C3E&linkid=15
Boljša izbira kot Acer za isto konfiguracijo in ceno ?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=42625E95-CF3C-8E3F-BF5B-D55B5B572C3E&linkid=15
edit: Slovnica

mihec87 ::
Glede na to da je dell bi verjetno morala biti boljša izbira..Jst grem jutr ponga pol bom pa videl..A ga je ze gdo mogoce nabavil?

MAX34216 ::

selkis ::
tudi sam se zanimam za tega Della. Samo mi je nekam sumljiva cena. Ker so na bofu rekli, da gre za enako konfiguracijo kot jo ma recimo FMC ( http://www.fmc.si/product.cp2?guid=0AAB... ) // razen zaslona...
tak da bi potem naj bla to taka konfiguracija
Procesor : Intel Core 2 Duo T7300 (2.0 GHz / 4 MB L2 Cache / 800 Mhz FSB)
Matična plošča : Intel 965PM
Operacijski sistem : Windows Vista Bussines angleški
Zaslon : Široki TrueLife TFT LCD 15.4 palčni (1280 x 800) + 2MP video kamera
Pomnilnik : 2 x 1024 MB DDR2 667 Mhz
Trdi disk : 160 GB SATA 5400 RPM
Optična enota : 8 x DVD+/-RW z možnostjo dvoslojnega zapisovanja
Grafična kartica : nVidia GeForce Go 8600 GT 256 MB
Zvočna kartica : Integrirana HD
Žično omrežje : 10/100 Mbps LAN, 56K V92 modem
Brezžično omrežje : Dell TrueMobile 1390 Wireless 802.11b/g, Bluetooth
Tipkovnica : Angleška + SLO nalepke
Kazalna naprava : Drsna ploščica
Zvočniki : Interni + 2 x vgrajen mikrofon
Razširitvene reže : 1 x Express Card, 8v1 čitalec kartic, 2 x RAM, 1 x HDD
Priključki : 4 x USB 2.0, 1394 firewire, RJ-11, RJ-45, VGA, S-Video, izhod za slušalke in mikrofon
Baterija : 9 celična Li-Ion (do 4 ure)
Napajalnik : 65W (110V/220V)
Varnost : Priključno mesto za varnostno ključavnico
Mere (v/š/g) : 3.7 x 35.8 x 26.9 cm
Teža : Od 2.89 kg
Barva : Jet Black
Garancija : 12 mesecev
tak da, bi blo fajn, če lahko to kdo potrdi oz. ma kaj več informacij...mihec87 ko ga boš nabavo sporoči če gre za kako finto
tak da bi potem naj bla to taka konfiguracija
Procesor : Intel Core 2 Duo T7300 (2.0 GHz / 4 MB L2 Cache / 800 Mhz FSB)
Matična plošča : Intel 965PM
Operacijski sistem : Windows Vista Bussines angleški
Zaslon : Široki TrueLife TFT LCD 15.4 palčni (1280 x 800) + 2MP video kamera
Pomnilnik : 2 x 1024 MB DDR2 667 Mhz
Trdi disk : 160 GB SATA 5400 RPM
Optična enota : 8 x DVD+/-RW z možnostjo dvoslojnega zapisovanja
Grafična kartica : nVidia GeForce Go 8600 GT 256 MB
Zvočna kartica : Integrirana HD
Žično omrežje : 10/100 Mbps LAN, 56K V92 modem
Brezžično omrežje : Dell TrueMobile 1390 Wireless 802.11b/g, Bluetooth
Tipkovnica : Angleška + SLO nalepke
Kazalna naprava : Drsna ploščica
Zvočniki : Interni + 2 x vgrajen mikrofon
Razširitvene reže : 1 x Express Card, 8v1 čitalec kartic, 2 x RAM, 1 x HDD
Priključki : 4 x USB 2.0, 1394 firewire, RJ-11, RJ-45, VGA, S-Video, izhod za slušalke in mikrofon
Baterija : 9 celična Li-Ion (do 4 ure)
Napajalnik : 65W (110V/220V)
Varnost : Priključno mesto za varnostno ključavnico
Mere (v/š/g) : 3.7 x 35.8 x 26.9 cm
Teža : Od 2.89 kg
Barva : Jet Black
Garancija : 12 mesecev
tak da, bi blo fajn, če lahko to kdo potrdi oz. ma kaj več informacij...mihec87 ko ga boš nabavo sporoči če gre za kako finto

Ja vem to sem se tudi sam spraševal, ker tudi na dell strani ko lahko sestaviš računalnik po meri, tak kot v bb oz bof pride malo več denarja..
Si pač mislim da jim je uspelo izposlovati popust na količino..če bo vse ok bom povedal kako pa kaj jutri proti večeru..
Si pač mislim da jim je uspelo izposlovati popust na količino..če bo vse ok bom povedal kako pa kaj jutri proti večeru..

moowy123 ::
Razlika med dellom na fmc-ju in bof-om je v zaslonu (1280x800 proti 1680x1050) ter seveda v ceni (zaradi zaslona).

Ja drži da je razlika v ekranu toda vseeno tak dell na dellovi strani brez poštnine stane 1400eu tam nekje..torej 200eu v prid bofa..

Modri dirkač ::
Ja to je eden 1! računalnik, BigBang je pa verjetno naročil cel tovornjak in dobil kak količinski popust, če malo pomisliš ...
Everybody lies!

Zheegec ::
Ah, za tovornjak pa res še ne dobiš količinskega popusta :)
tam za 500+kos pa že.
drugače pa nima Slo nalepk, ampak ima lepo Slo tipkovnico.
tam za 500+kos pa že.
drugače pa nima Slo nalepk, ampak ima lepo Slo tipkovnico.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

AngelOfDeath ::
včeraj sem tega dell-a sestavil za cca 1100€ vendar v tujini ne pri nas...
edit: Slovnica

[Boštjan] ::
Katerga kupit in zakaj?
Tega: Možnost 1
Al tega: Možnost 2
Morda kakšna boljša vrjanta v rangu 800-900€?
Hvala
L.p.
Tega: Možnost 1
Al tega: Možnost 2
Morda kakšna boljša vrjanta v rangu 800-900€?
Hvala
L.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [Boštjan] ()

ronaldo ::
Taprvi bo hitrejsi v igrah in v predvajanju HD videa. Neverjetno nizka cena za taprvega, to nisem pricakoval v Slo.

virtuals ::
Sam sem nabavil della in moram reči, da mi ni žal. Izbiral sem med acerjem, toshibo in tem prenosnikom - vse v okvirju 1100 do 1200€.
Res je tak, kot so specifikacije na fmcju, samo monitor je slabši in nima viste bussines temveč home premium. Ohišje je dobro - predvsem se mi dopade tipkovnica (niti najmanj ne pleše tako kot pri acerju), kamerca je tudi uporabna, pa baterija je (za moje pojme) zelo vzdržljiva. Zraven dobiš se daljinca, ki je zame uporaben predvsem pri gledanju filmov (če si zleknjen v fotelj :)) in pri ppt predstavitvah - pač igračka za zraven:)
Za moje pojme je to trenutno best buy za ta denar v SLO(vzemite v ozir, da se nimam za računalniškega strokovnjaka in da je moje znanje temu primerno:)).
Aja pa še to: hvala za vse info, ki sem jih dobil tukaj:) Je dost pripomoglo pri odločitvi:)
LP
Res je tak, kot so specifikacije na fmcju, samo monitor je slabši in nima viste bussines temveč home premium. Ohišje je dobro - predvsem se mi dopade tipkovnica (niti najmanj ne pleše tako kot pri acerju), kamerca je tudi uporabna, pa baterija je (za moje pojme) zelo vzdržljiva. Zraven dobiš se daljinca, ki je zame uporaben predvsem pri gledanju filmov (če si zleknjen v fotelj :)) in pri ppt predstavitvah - pač igračka za zraven:)
Za moje pojme je to trenutno best buy za ta denar v SLO(vzemite v ozir, da se nimam za računalniškega strokovnjaka in da je moje znanje temu primerno:)).
Aja pa še to: hvala za vse info, ki sem jih dobil tukaj:) Je dost pripomoglo pri odločitvi:)
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: virtuals ()

Bramac ^^ ::
virtuals kerga si pa to nabavil? Inspiron 1520? Ker pri FMC je ene 400€ dražji se mi zdi. Tisti od BigBang-a ima tudi daljinec?
lp
lp

virtuals ::
ja 1520tko, v bigbangu in z daljincem.V fmc je pa res dražji, a ima boljši monitor!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: virtuals ()

vlak ::

ionix ::
Zanima me vaše menje glede tega Asus prenosnika Asus F3Sc. Glede na specifikacije je cena kar ugodna, ali ne?

inoix za isto ceno dobis dell inspiron 1520 z boljso grafično gf nv8600m gt 256mb..v bof-u

garan ::
Pozdravljeni! Nisem hotel štartat novega threada(jih je itak ze preveč), zato bom moje vprašanje postavil kar tukaj:
Mene zanima če kdo ve ali se dajo prenosniki sestaviti po meri ali še bolje: Če se da zamenjati samo grafična kartica.
V bistvu si sploh nebi kupil novega desktopa, ampak bi ga nadomestil s prenosnikom.. Hardware konfiguracije v 1000-1200€ rangu se mi dopadejo, vendar eden veliki problem je da so pri vseh teh(in še celo pri takih ki so 1500-1700€) grafične kartice tako rekoč čisti šrot.(Ja, tudi 8600 GT-je in podobno smatram kot šrot, ker pri DX10 igrah tudi je/bo tako, čeprav jih podpira)
V dragih prenosnikih kot so 1700€+ sem videl boljše kartice, kot so 8800 in podobno. Vendar je ves prenosnik predrag zato ker je najboljša tudi ostala oprema.. Npr procesor. Zato bi rad naredil kompromis.. Večino opreme srednjega ranga z grafično kartico višjega.
Bi to bilo mogoče/praktično? In če bi bilo, kje?
Hvala lepa vnaprej za morebitne odgovore.
Mene zanima če kdo ve ali se dajo prenosniki sestaviti po meri ali še bolje: Če se da zamenjati samo grafična kartica.
V bistvu si sploh nebi kupil novega desktopa, ampak bi ga nadomestil s prenosnikom.. Hardware konfiguracije v 1000-1200€ rangu se mi dopadejo, vendar eden veliki problem je da so pri vseh teh(in še celo pri takih ki so 1500-1700€) grafične kartice tako rekoč čisti šrot.(Ja, tudi 8600 GT-je in podobno smatram kot šrot, ker pri DX10 igrah tudi je/bo tako, čeprav jih podpira)
V dragih prenosnikih kot so 1700€+ sem videl boljše kartice, kot so 8800 in podobno. Vendar je ves prenosnik predrag zato ker je najboljša tudi ostala oprema.. Npr procesor. Zato bi rad naredil kompromis.. Večino opreme srednjega ranga z grafično kartico višjega.
Bi to bilo mogoče/praktično? In če bi bilo, kje?
Hvala lepa vnaprej za morebitne odgovore.

nurmaln ::
@euro
aspire 5920g lahko dobiš npr na rolanu ampak jih imajo trenutno samo s 160 GB diskom, po drugi strani pa imajo močnejši proc 7500. Prejšnji, ki so imeli 250 gb so imeli še 7300
aspire 5920g lahko dobiš npr na rolanu ampak jih imajo trenutno samo s 160 GB diskom, po drugi strani pa imajo močnejši proc 7500. Prejšnji, ki so imeli 250 gb so imeli še 7300

porcupine ::
Saj je morda to že kdo uprašal...
VAli se da zamenjat na prenosniku windowse iz viste nazaj na XP-je. Ti bi namrec rad naredil na mojem prenosniku (dell inspiron 1520) Vista mi gre namreč pošteno na k****. Ali pride do problemov z driverji?
Drugace pa ce vas zanima. Inspiron 1520 je za moje potrebe kar kul prenosnik. Use kar pravijo o njem drži. Osebno me malo moti le to, da ko ga zbudis iz spanja (sleep mode), si ekran ne zapomni vrednosti svetlosti ekrana in jo je treba zato vedno znova urejati (kar sicer ni težko).
Zraven sem dobiu tudi dalinca, ki pride prau za upravljanje z wnp in powerpointom. Tudi jaz sem se zanimal za barvno ploščo, vendar jo je treba v bofu čakat 1 mesec...
VAli se da zamenjat na prenosniku windowse iz viste nazaj na XP-je. Ti bi namrec rad naredil na mojem prenosniku (dell inspiron 1520) Vista mi gre namreč pošteno na k****. Ali pride do problemov z driverji?
Drugace pa ce vas zanima. Inspiron 1520 je za moje potrebe kar kul prenosnik. Use kar pravijo o njem drži. Osebno me malo moti le to, da ko ga zbudis iz spanja (sleep mode), si ekran ne zapomni vrednosti svetlosti ekrana in jo je treba zato vedno znova urejati (kar sicer ni težko).
Zraven sem dobiu tudi dalinca, ki pride prau za upravljanje z wnp in powerpointom. Tudi jaz sem se zanimal za barvno ploščo, vendar jo je treba v bofu čakat 1 mesec...

pkrzic ::
Živijo,
mene pa zanima vaše mnenje o tem HP prenosniku.
Nameravam ga uporabljati za delo v službi (predvsem na terenu) in tudi doma (namesto PC-ja). Moje delo predvsem obsega delo s CAD/CAM, zato rabim veliko računske moči in pa dobro grafiko. Moram pa še reči, da je cena tega prenosnika največ, kolikor sem pripravljen odšteti za katerikoli prenosnik.
Zanima me predvsem vaše mnenje o kvaliteti izdelave in vzdržljivosti -koliko je ta model manj kvaliteten od primerljivo zmogljivih DELL-ov in pa Toshib (kateri so pa občutno dražji).
Hvala.
mene pa zanima vaše mnenje o tem HP prenosniku.
Nameravam ga uporabljati za delo v službi (predvsem na terenu) in tudi doma (namesto PC-ja). Moje delo predvsem obsega delo s CAD/CAM, zato rabim veliko računske moči in pa dobro grafiko. Moram pa še reči, da je cena tega prenosnika največ, kolikor sem pripravljen odšteti za katerikoli prenosnik.
Zanima me predvsem vaše mnenje o kvaliteti izdelave in vzdržljivosti -koliko je ta model manj kvaliteten od primerljivo zmogljivih DELL-ov in pa Toshib (kateri so pa občutno dražji).
Hvala.

zcetrt ::
Omenjeni HP je po specifikacijah super. Če pa ga boš precej nosil po terenu, je za pogledati še 15" modlele z isto ločljivostjo ekrana. Res pa je, da zgubiš tudi numeričen del tipkovnice.
edit: Sem malo pogledal, a so HP le z integrirano grafiko x3100, tale toshiba se mi pa zdi bolj zanimiva.
edit: Sem malo pogledal, a so HP le z integrirano grafiko x3100, tale toshiba se mi pa zdi bolj zanimiva.
4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zcetrt ()

[ecstazy] ::
Živjo
Zanima me vaše mnenje o teh dveh prenosnikih: hp1, hp2. Katerega bi vzeli vi?
Prvi ima boljši procesor in grafično kartico ampak je dražji za 150 €, drugi ima pa boljši zaslon, malenkost slabši procesor, slabšo grafično kartico.
Zanima me tudi, če se dobi vse gonilnike za Windows XP ali bi imel s kakšno komponento težave?
Zanima me tudi, če so gonilniki na uradni strani od hp-ja za 32 ali 64-bitne XP-je?
Zanima me vaše mnenje o teh dveh prenosnikih: hp1, hp2. Katerega bi vzeli vi?
Prvi ima boljši procesor in grafično kartico ampak je dražji za 150 €, drugi ima pa boljši zaslon, malenkost slabši procesor, slabšo grafično kartico.
Zanima me tudi, če se dobi vse gonilnike za Windows XP ali bi imel s kakšno komponento težave?
Zanima me tudi, če so gonilniki na uradni strani od hp-ja za 32 ali 64-bitne XP-je?

Zheegec ::
Ecstazy - zaradi ekrana drugega, drugače ima tudi malo boljšo grafiko, proc je pa počasnejši, ampak razlika se ne pozna, ne pri eni, ne pri drugi stvari.
Integrirane grafične so počasne, tako da nove igre odpadejo...
Pkrzic - ta HP je super, tako konfig kot ohišje (ne vem, zakaj bi bil slabši od Dell Latitude ali od Toshibe, pri kateri je edino Tecra serija RES kvalitetna).
Integrirane grafične so počasne, tako da nove igre odpadejo...
Pkrzic - ta HP je super, tako konfig kot ohišje (ne vem, zakaj bi bil slabši od Dell Latitude ali od Toshibe, pri kateri je edino Tecra serija RES kvalitetna).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

[ecstazy] ::
ALIEn3001 - Iger ne igram, če že, pa kakšno par let staro.
Kaj pa glede glasnosti in segrevanja? Turion porabi več elektrike, se bolj greje in zaradi tega ventilator več časa dela? Ali ni večje razlike med prvim in drugim?
Zanima še če sta ta dva prenosnika ugoden nakup? Danes še velja koda za 4% popust pri enaa, tako da bi prišla še malenkost ceneje.
Ali se dobi za ta denar kaj boljšega?
Kaj pa glede glasnosti in segrevanja? Turion porabi več elektrike, se bolj greje in zaradi tega ventilator več časa dela? Ali ni večje razlike med prvim in drugim?
Zanima še če sta ta dva prenosnika ugoden nakup? Danes še velja koda za 4% popust pri enaa, tako da bi prišla še malenkost ceneje.
Ali se dobi za ta denar kaj boljšega?

Melanholija ::
Poglej si mojo temo na pomoč in nasveti, na koncu je bil kriv napajanlnik, sam bi sigurno vzel drugo varjanto saj jo imam in sam prenosnik je dober,kvaliteten vendar neprijetna izkušnja ostaja zato bom durgič raje kupil drugo znamko (toshiba,sony) bom videl ko dobim kabel pa da vidim če bo res zalavfal lahko da ni hin samo kabel.

kurjač ::
ecstazy - imam Hp 6715s TL-60 in lahko ti povem, da je na odtip vse hladno pri pisanju ali brskanju po netu. Celo Doom 3 sem se sprav špilat in po kakih dveh urah je bil topel levi del tipkovnice pri tipki za vklop. (povprečno 19,2 slik na sekundo))
Pri normalih opravilih deluje s frkvenco malo pod 800MHz, pri igranju ali gledanju filmov pa 2000Mhz
Aja, ventilatorja se skorej ne sliš. Najglasnejši je pri vklopu par sekund.
Pri normalih opravilih deluje s frkvenco malo pod 800MHz, pri igranju ali gledanju filmov pa 2000Mhz
Aja, ventilatorja se skorej ne sliš. Najglasnejši je pri vklopu par sekund.

Tudi jst sem postal srečni lastnik della 1520 in morm rečt da sem presrečen..ohisje za moje pojme kamenjasto trdo..ekran je tut dober,gumbi na miski se ne slisi kako klikajo so dost mehki...pa se smeki daljinc je zraven..

kolk pa kej drži baterija teh HP-jev 6710/6715 modelov? turion procesorji
Z prvim polnjenjem nekaj čez 200 minut. (TL-6o)
Z prvim polnjenjem nekaj čez 200 minut. (TL-6o)

iMark ::
Pozdravljeni
Kupujem laptopa do 1.500 € in se odločam med spodaj naštetimi. Laptop pa bi uporabljal tudi za delo s photoshopom, premierom... Prosim če mi lahko pomagate pri izbiri najbolšega od teh:
Asus F3Sc
HP Compaq 6710b
SONY VAIO VGN-CR21S/L T7250
TOSHIBA SATELLITE P200-14H T7300
HP Compaq 8710p T7500 GC104
HP 8710p T7300 GC100
Tecra S5-10X
HP Compaq (GC102EA)
Kako je z zasloni, so res 14.1' oz. 15.4' boljši kot 17'?
Kupujem laptopa do 1.500 € in se odločam med spodaj naštetimi. Laptop pa bi uporabljal tudi za delo s photoshopom, premierom... Prosim če mi lahko pomagate pri izbiri najbolšega od teh:
Asus F3Sc
HP Compaq 6710b
SONY VAIO VGN-CR21S/L T7250
TOSHIBA SATELLITE P200-14H T7300
HP Compaq 8710p T7500 GC104
HP 8710p T7300 GC100
Tecra S5-10X
HP Compaq (GC102EA)
Kako je z zasloni, so res 14.1' oz. 15.4' boljši kot 17'?

MAX34216 - baterije so enake 6-celične 10.8V, 47Wh. Moraš pa z uradne Hp strani potegnt AMD processor update sp35445 (za Xp), ker drugač na polno laufa in čas uporabe se prepolovi.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te...
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kurjač ()

pingec ::
Dobil včeraj ravno tistega Lenovo Z61P. Čisto navdušen nad sistemom, še posebaj za to ceno (1330 eur). Resolucija je res kul, poleg tega pa je neslišen, hladen, robusten in zmogljiv.
Mislim, da za to ceno ni boljšega.
Pa še vprašanje: A kdo mogoče ve če so kje kakšni zmodani catalyst driverji da bi lahko mojga Firegl 5200 spremenil v X1600 (nekje sem zasledil, pa ne najdem več...)
Mislim, da za to ceno ni boljšega.
Pa še vprašanje: A kdo mogoče ve če so kje kakšni zmodani catalyst driverji da bi lahko mojga Firegl 5200 spremenil v X1600 (nekje sem zasledil, pa ne najdem več...)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

N-E-O ::
A je že kaj novega o novejših Lenovo R61 prenosnikih? Naj bi prišli ven nekje oktobra z izboljšanim procesorjem in večjim diskom.
Sicer pa: če že izbiram iz trenutne ponudbe, kaj se mi najbolj splača vzeti:
Lenovo 3000 N200
Lenovo R61 (2G rama)
ali zgoraj omenjeni z61p?
Pri z61p je disk nekako mali, resolucija je zelo velika na površino (je besedilo dobro berljivo?)... sem malo skeptičen.
Kako pa so kaj primerljive grafične kartice ATI Mobility FireGL V5200 256MB GDDR3 (z61p), nVidia Quadro NVS 140M, 128MB VRAM (R61) ter nVidia GeForce Go 7300 256MB (3000 N200)?
Računalnik potrebujem v multimedijske namene vendar z zadostno resolucijo (najmanj 1680x..), zmerno težo in dokaj dobro vzdržljivostjo baterije.
Torej?
Sicer pa: če že izbiram iz trenutne ponudbe, kaj se mi najbolj splača vzeti:
Lenovo 3000 N200
Lenovo R61 (2G rama)
ali zgoraj omenjeni z61p?
Pri z61p je disk nekako mali, resolucija je zelo velika na površino (je besedilo dobro berljivo?)... sem malo skeptičen.
Kako pa so kaj primerljive grafične kartice ATI Mobility FireGL V5200 256MB GDDR3 (z61p), nVidia Quadro NVS 140M, 128MB VRAM (R61) ter nVidia GeForce Go 7300 256MB (3000 N200)?
Računalnik potrebujem v multimedijske namene vendar z zadostno resolucijo (najmanj 1680x..), zmerno težo in dokaj dobro vzdržljivostjo baterije.
Torej?
Follow the white rabbit.

pingec ::
Pri Z61P je disk manjši, vendar je 7200 RPM (zame velika prednost).
Glede grafik imaš tole kjer je V5200 veliko superiorna (v bistvu X1600 z drugimi driverji)
Za resolucijo sem se tudi jaz najprej ustrašil (nisem računal da se dobi kaj takega za tako ceno, pa sem lepo sprobal in črke so majhne a zelo lepo berljive, potrdila tudi sestra, ki nosi očala
, v najslabšem primeru pa jo zmanjšaš
)
Edini minus bi bila mogoče baterija (6-cell), ki mi na power saving nastavitvah zdrži 2,6h (vsaj tako pravi program) vendar ne vem kako je pri drugih prenosnikih...
Glede grafik imaš tole kjer je V5200 veliko superiorna (v bistvu X1600 z drugimi driverji)
Za resolucijo sem se tudi jaz najprej ustrašil (nisem računal da se dobi kaj takega za tako ceno, pa sem lepo sprobal in črke so majhne a zelo lepo berljive, potrdila tudi sestra, ki nosi očala

Edini minus bi bila mogoče baterija (6-cell), ki mi na power saving nastavitvah zdrži 2,6h (vsaj tako pravi program) vendar ne vem kako je pri drugih prenosnikih...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

damirez ::
Pa kwa je fora da še zmeraj večinoma delajo vga izhode namest dvi v ceni sigurno ni take razlike. Pizda sj iz dvi v vga mamo sam en mulc adapterček in to je to, obratno pa ne. Zdej bi pa res lahko že cheap modeli imeli dvi izhod ane.
Dej ce bo kdo vidu cheap prenosnika z dvi naj sporoči please.
Dej ce bo kdo vidu cheap prenosnika z dvi naj sporoči please.

Antares88 ::
Iščem laptop z čim robustnejšim ohišjem. Toshiba vem, da jih ima. Zanimam se še za HP Pavilione (dv6500t). Kako je s temi pavilioni, kje oz. kdaj se bojo sploh dobili?

N-E-O ::
A če daš pri z61p na manjšo resolucijo (npr. 1680x..) se vse lepo vidi? Ali je priporočena najvišja resolucija?
Follow the white rabbit.

matjash ::
Iščem predlog za prenosnik - cena do 800€, potrebuje ga študentka za šolo, osnove programiranja ter multimedijo. Nanj bi naložila linux s časom pa tudi visto torej bi lahko zaenkrat bil tudi brez OSja.
Gledal sem te 4 primerke:
Toshiba L40-135
Lenovo 3000 N100
Acer Extensa 5610
HP Compaq 6720s T5470
Kaj bi vi svetovali oziroma bi lahko dobil za ta denar še kakšnega boljšega?
Gledal sem te 4 primerke:
Toshiba L40-135
Lenovo 3000 N100
Acer Extensa 5610
HP Compaq 6720s T5470
Kaj bi vi svetovali oziroma bi lahko dobil za ta denar še kakšnega boljšega?
... bolje pozno kot nikoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjash ()

Miso ::
Zivjo
Mene pa zanima ce kdo iz osebnih izkusenj lahko pove ali je kaj izboljsave ce LCD monitor priklopis preko digitalnega vhoda namesto analognega? Odlocam se namrec za Acerja 5920 in eden od razlogov za je tudi HDMI izhod. Tudi drugace me zanima ce ima kdo kaksne slabe izkusnje s tem prenosnikom.
Hvala
lp
Mene pa zanima ce kdo iz osebnih izkusenj lahko pove ali je kaj izboljsave ce LCD monitor priklopis preko digitalnega vhoda namesto analognega? Odlocam se namrec za Acerja 5920 in eden od razlogov za je tudi HDMI izhod. Tudi drugace me zanima ce ima kdo kaksne slabe izkusnje s tem prenosnikom.
Hvala
lp