Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

euro ::
pozdrav,
oktobra grem študirat na fax, pa sem se odloču da bi si kupil prenosnik. Prenosnik bi rabil za šolske obveznosti (word pa podobne zadeve) ter tudi za kakšno photoshopiranje, msn, maili, glasba in drugo. Kupil bi pa ga kar preko mimovrste. Katere znamke mi priporočate, velikost zaslona in na kaj morem bit pazljiv pri nakupu.
Hvala
oktobra grem študirat na fax, pa sem se odloču da bi si kupil prenosnik. Prenosnik bi rabil za šolske obveznosti (word pa podobne zadeve) ter tudi za kakšno photoshopiranje, msn, maili, glasba in drugo. Kupil bi pa ga kar preko mimovrste. Katere znamke mi priporočate, velikost zaslona in na kaj morem bit pazljiv pri nakupu.
Hvala

robotek87 ::
ah odvisn no.. TL60 je 1000€ ja.. ampak nisem meu v mislis tega
sem se dans mal gledal in bom vrjetn uzel 6715b TL56. Kako pa so nasplošno kaj HPjevi prenosniki?

sem se dans mal gledal in bom vrjetn uzel 6715b TL56. Kako pa so nasplošno kaj HPjevi prenosniki?

TheoryX ::
kater prenosnik do 1000€ priporočate za best buy trenutno?
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

Jackass ::
mmaestro: Konfiguracij računalnikov sicer nepoznam, vendar če potrebuješ prenosnik (ne stacionarca) pol vzam rajš manjši monitor. Če pa rabš večji monitor pa močno priporočam docking station, pa en konkretn monitor+tipkovnco+miš.
Drugače pa odsvetujem HP. Prijateljica ima skoraj 1 leto serijo nx7400, pa ne dela tko kot bi mogu. Da sploh ne omenjam da je zalon že ves zguncan.
Sam imam ThinkPad Z61m in sm kar zadovoljen, moti me edino nekoliko temen zaslon in pa teža (3,1kg).
Kar se pa tiče kupovanja neoriginalnih komponent. Js sem klical pred nakupom na 10 firm in mi je vsak povedu drugač. Ampak na Lenovo Slovenija so rekl, da lahko vgradim kr hočm in celo sam. Seveda če kaj poškuduješ adijo garancija.
Poleg tega zelo priporočam disk s 7200obr/min. Ker počasn disk pomen počasen zagon windovsov, vseh programov, nasploh je slabši odzivni čas.
Drugače pa odsvetujem HP. Prijateljica ima skoraj 1 leto serijo nx7400, pa ne dela tko kot bi mogu. Da sploh ne omenjam da je zalon že ves zguncan.
Sam imam ThinkPad Z61m in sm kar zadovoljen, moti me edino nekoliko temen zaslon in pa teža (3,1kg).
Kar se pa tiče kupovanja neoriginalnih komponent. Js sem klical pred nakupom na 10 firm in mi je vsak povedu drugač. Ampak na Lenovo Slovenija so rekl, da lahko vgradim kr hočm in celo sam. Seveda če kaj poškuduješ adijo garancija.
Poleg tega zelo priporočam disk s 7200obr/min. Ker počasn disk pomen počasen zagon windovsov, vseh programov, nasploh je slabši odzivni čas.
jAcKaSS

sifo ::
Lp...prosim če mi pomagate pri odločitvi med tema dvema računalnikoma:
1) HP Compaq nc8430 T7200 2.0G 15.4+ 1024/100 P
-Procesor Intel Core 2 Duo T2700 (2.0GHz) 667MHz FSB L2 4MB
-Mobile Intel 945PM Express Chipset
-Pomnilnik 1024-MB (667 MHz) DDR II SDRAM - 4Gb Max. (en prost slot)
-Trdi disk 100GB, SATA 5400rpm
-DVD+/-RW pogon (multibay II), brez disketne enote
-Grafična karta ATI Mobility Radeon X1600, 256MB VRAM
-Zaslon TFT 15.4-inch WSXGA+ 1680x1050 +WVA
-Modem 56k V.92, mrežna karta 10/100/1000 NIC
-Zvočna kartica z JBL Pro zvočniki
-8-cell Lithium-Ion baterija
-Bluetooth Modul, Integriran 802.11a/b/g wireless Lan
-OS WIN XP Pro Angleški, SLO Language pack
-Vmesniki: 3x USB2.0, 1x IEEE1394, 2xAudio, 1x VGA, 1xTV OUT(S-video), RJ-11, RJ-45, COM port, SMART card reader,
-PCMCIA 1x Tip I/II, SD/MMC čitalec kartic, čitalec prstnih odtisov
-Ambient Light, Docking, Travel Battery Conector
-Dimenzije:28 x 358 x 259 mm, teža 2.7 kg
-Garancija 1 leto
in
2) HP Compaq 8710p T7300 17 1024/160 NB PC
· Procesor Intel® Core 2 Duo T7300 (2.0GHz) 800MHz FSB - PM965 chipset, L2 - 4MB
· Pomnilnik 1x1024MB DDR2 667MHz - do 4GB (1 slot prost)
· 160.0GB SMART SATA HDD, 5400rpm
· DVD+/-RW SM LS DL pogon
· NVIDIA Quadro NVS 320M 256MB (512MB TurboCache)
· Zaslon 17.0'' TFT 1440*900 WXGA+
· Modem 56k V.92, mrežna karta 10/100/1000
· Baterija High Capacity LiON 8-Cell
· Bluetooth Modul, Integriran 802.11a/b/g/n wireless Lan
· OS WINDOWS VISTA BUSINESS 32/64 SLO/ANG
· Vmesniki: 6xUSB 2.0, RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, Firewire, Media card reader
· 1xHDMI 1.2, Smart card reader, Čitalec prstnih odtisov, 1x PCMCIA type I/II
· Dimenzije:33x393x275, teža od : 3,4Kg
· Garancija 3 leta (3-3-0)
Ta drugi je malenkost drazji vendar ni problem v ceni. kateri je bolsi?
lp
1) HP Compaq nc8430 T7200 2.0G 15.4+ 1024/100 P
-Procesor Intel Core 2 Duo T2700 (2.0GHz) 667MHz FSB L2 4MB
-Mobile Intel 945PM Express Chipset
-Pomnilnik 1024-MB (667 MHz) DDR II SDRAM - 4Gb Max. (en prost slot)
-Trdi disk 100GB, SATA 5400rpm
-DVD+/-RW pogon (multibay II), brez disketne enote
-Grafična karta ATI Mobility Radeon X1600, 256MB VRAM
-Zaslon TFT 15.4-inch WSXGA+ 1680x1050 +WVA
-Modem 56k V.92, mrežna karta 10/100/1000 NIC
-Zvočna kartica z JBL Pro zvočniki
-8-cell Lithium-Ion baterija
-Bluetooth Modul, Integriran 802.11a/b/g wireless Lan
-OS WIN XP Pro Angleški, SLO Language pack
-Vmesniki: 3x USB2.0, 1x IEEE1394, 2xAudio, 1x VGA, 1xTV OUT(S-video), RJ-11, RJ-45, COM port, SMART card reader,
-PCMCIA 1x Tip I/II, SD/MMC čitalec kartic, čitalec prstnih odtisov
-Ambient Light, Docking, Travel Battery Conector
-Dimenzije:28 x 358 x 259 mm, teža 2.7 kg
-Garancija 1 leto
in
2) HP Compaq 8710p T7300 17 1024/160 NB PC
· Procesor Intel® Core 2 Duo T7300 (2.0GHz) 800MHz FSB - PM965 chipset, L2 - 4MB
· Pomnilnik 1x1024MB DDR2 667MHz - do 4GB (1 slot prost)
· 160.0GB SMART SATA HDD, 5400rpm
· DVD+/-RW SM LS DL pogon
· NVIDIA Quadro NVS 320M 256MB (512MB TurboCache)
· Zaslon 17.0'' TFT 1440*900 WXGA+
· Modem 56k V.92, mrežna karta 10/100/1000
· Baterija High Capacity LiON 8-Cell
· Bluetooth Modul, Integriran 802.11a/b/g/n wireless Lan
· OS WINDOWS VISTA BUSINESS 32/64 SLO/ANG
· Vmesniki: 6xUSB 2.0, RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, Firewire, Media card reader
· 1xHDMI 1.2, Smart card reader, Čitalec prstnih odtisov, 1x PCMCIA type I/II
· Dimenzije:33x393x275, teža od : 3,4Kg
· Garancija 3 leta (3-3-0)
Ta drugi je malenkost drazji vendar ni problem v ceni. kateri je bolsi?
lp

Jah a rabš 17" al 15" prenosnik?
Procesor, pomnilnik je isti, disk ma večji 2. model, grafično ma boljšo 1. model. Če si bl slep vzem 2. model, ker ma slabšo ločjivost na večji površini. 2. model ma HDMI, 1. model S-video (če to sploh rabš...).
Kaj je bolš zate se morš pa ti odločt.
Procesor, pomnilnik je isti, disk ma večji 2. model, grafično ma boljšo 1. model. Če si bl slep vzem 2. model, ker ma slabšo ločjivost na večji površini. 2. model ma HDMI, 1. model S-video (če to sploh rabš...).
Kaj je bolš zate se morš pa ti odločt.
jAcKaSS

moowy123 ::
Grafično ima boljšo drugi model 8710P (je neprimerljivo zmogljivejša).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moowy123 ()

buttcrack ::
od kdaj pa je 667 MHz enako 800 MHz?
nekak se mi ne zdita procesorja enaka...
drugi ma 3 leta garancije... sicer se pa odloči glede na potrebo po velikosti zaslona...
nekak se mi ne zdita procesorja enaka...
drugi ma 3 leta garancije... sicer se pa odloči glede na potrebo po velikosti zaslona...

In kakšno vezo ma višja frekvenca vodila pri enako hitrem pomnilniku? Zmogljivost je malenkost boljša, naj bi sicer bil bolj varčen, sam to nej bi bil tut Core Duo bl kt Pentium M, pa ni, pa Core 2 Duo bl kt Core Duo pa po testih sodeč so včasih pridobili kakšno minuto, včasih pa zgubili nekaj 10.
Glede grafične se opravičujem, če sem se zmotil, ker nisem toliko na tekočem. Vendar tudi x1600 je zelo solidna grafična.
Glede grafične se opravičujem, če sem se zmotil, ker nisem toliko na tekočem. Vendar tudi x1600 je zelo solidna grafična.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

Ladybird ::
..Lep pozdrav
...kupujem prenosnik za osebno rabo...res ne preveč zahtevnega...za kakšne simpl programe (Word, pps formate,...), internet pa kakšno poslušanje glasbe in gledanje kakšnega filma....
...finančno gledano bi moglo znest okrog 700-750 eur....
....v ožjem izboru imam trenutno:
http://www.rolan.si/katalog/20703/PRENO...
http://www.mimovrste.com/artikel/275006...
http://www.bolha.com/oglas2615964
---> pri zadnjem me zanima kakšna je frka, ker ga vsepovsod drugje najdem za cca. 300 eur dražje....
...katerega od teh bi mi Vi najbolj priporočali in ali je kakšen, ki je za vas v tem rangu boljša naložba?....
...lahko preko spletnih trgovin pričakujem kakšne težave...?
...LP
::::::: hvala ::::::::
...kupujem prenosnik za osebno rabo...res ne preveč zahtevnega...za kakšne simpl programe (Word, pps formate,...), internet pa kakšno poslušanje glasbe in gledanje kakšnega filma....
...finančno gledano bi moglo znest okrog 700-750 eur....
....v ožjem izboru imam trenutno:
http://www.rolan.si/katalog/20703/PRENO...
http://www.bolha.com/oglas2615964
---> pri zadnjem me zanima kakšna je frka, ker ga vsepovsod drugje najdem za cca. 300 eur dražje....
...katerega od teh bi mi Vi najbolj priporočali in ali je kakšen, ki je za vas v tem rangu boljša naložba?....
...lahko preko spletnih trgovin pričakujem kakšne težave...?
...LP
::::::: hvala ::::::::

ronaldo ::
Toshiba Satellite A210-133 ta je najboljsi glede konfiguracije, izogibaj se celeronov/sempronov. Poglej si se tega . Ta iz bolhe je tudi dober glede konfiguracije, predvsem ima boljso graficno kot ostali, ampak se moras zavedat da je predstavitveni model.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()

summer3 ::
pozdravljeni!
kopujem prenosnik in odlocam se med Toshibo A200-1GM in Acer 5920G. zanima me katerega od teh dveh se bolj splaca kupiti.
hvala
kopujem prenosnik in odlocam se med Toshibo A200-1GM in Acer 5920G. zanima me katerega od teh dveh se bolj splaca kupiti.
hvala

Ladybird ::
Zakaj se naj izogibam Celeronov/sempronov ?
Koliko je pomembno, kako močan procesor ima ( procesor 1,6GHz)..... bi bil ta dovolj za študentsko uporabo, ali naj gledam kaj bliže 2.0.?
...hvala....
Koliko je pomembno, kako močan procesor ima ( procesor 1,6GHz)..... bi bil ta dovolj za študentsko uporabo, ali naj gledam kaj bliže 2.0.?
...hvala....

Zheegec ::
Za word/excel in podobno ter filme, glasbo, net, rabiš vsaj 600MHz, priporočljivo je pa 1GHz ali več.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

paperdoll ::
kaj pravite na tega Acerja ? Vem da Acer ni lih firma; ima kdo kake izkušnje s tem prenosnikom - predvsem me zanima kvaliteta ohišja in ekran?

rejven ::
lp, js sm zdej kupu hp-ja sedaj me pa zanima ena stvar, in sicer baterija je prazna.Zanima me če lahko med tem ko se baterija polni uporabljam comp, da nalozim sistem ali se more polnit kot npr. mobitel določeno št. ur brez uporabe, v navodilih nič ne piše, da bi mogu kaj čakat. thx.

mmaestro ::
Zanima ma, če je potrebno HP care pack za podaljšanje garancije na 3 leta, kupiti takoj ob nakupu prenosnika ali lahko npr šele po 11 mesecih preden se ti izteče 1 letna garancija?

mn ::
Mene pa zanima kje v Ljubljani ali Kranju si je mogoče ogledati prenosnike. Zanima me predvsem Lenovo in Toshiba.

Lenovo lenovo v raznih Harvey Norman... ThinkPad-e pa zelo težko. Js sm klicu uvoznike, dobavitelje... večinoma te prenosnike naročajo trgovine za vsazga kupca posebi od dobavitelja. Sej v LJ sta dva dobavitelja, pol pa pošilata vsak svojmu krogu štacun. Poglej kšn Marand, Diss...
Toshibe lohk vidš v podjetju Inea (uvoznik, visoke cene
), v industrijski coni Stegne v LJ.
Drgač pa Toshiba ni nč kej posebnga. Js sm jih šou ene 5x gledat, pa vsakič sm bil razočaran. Sattelite je podn (tipkovnca je trampolin), serija Tecra A8, ki naj bi se približala neuničljivemu ThinkPadu serije T, ...no ta mit so razbil v reviji Monitor in dokazal, da rajš ne polit tipkovnce (prenosnik crkne) in ne ga vržt na tla, ker poči zaslon. Mimogrede ThinkPad je deloval med namakanjem tipkovnice in še potem, in preživel testni padec BP.
Vse kr ponuja Toshiba dobiš pr Acerju za bistveno mn keša (seveda tudi užitke trampolina
)!
Toshibe lohk vidš v podjetju Inea (uvoznik, visoke cene

Drgač pa Toshiba ni nč kej posebnga. Js sm jih šou ene 5x gledat, pa vsakič sm bil razočaran. Sattelite je podn (tipkovnca je trampolin), serija Tecra A8, ki naj bi se približala neuničljivemu ThinkPadu serije T, ...no ta mit so razbil v reviji Monitor in dokazal, da rajš ne polit tipkovnce (prenosnik crkne) in ne ga vržt na tla, ker poči zaslon. Mimogrede ThinkPad je deloval med namakanjem tipkovnice in še potem, in preživel testni padec BP.
Vse kr ponuja Toshiba dobiš pr Acerju za bistveno mn keša (seveda tudi užitke trampolina

jAcKaSS

zcetrt ::
Glede padcev... Zdi se mi, da prenosnik ni za metati ob tla. Če pa že, pa lahko pade na tisoč in en način. Primerjati ob vrženem enem prenosniku pa... No ja. Sicer pa je vizualno Tecra tudi meni v realnosti veliko bolj bogo izgledala kot na slikah. Sploh pa razpored priključkov, ki mi je precej nepraktičen.
4.

mmaestro ::
lol care pack moraš v 30 dneh če se ne motim.
No ker se je MEDENI zdelo očitno zelo smešno ker sem tako vprašal. Naj te MEDENA razsvetlim, HP care pack lahko kupiš v prvih devetih mesecih po nakupu.

zcetrt ::
Ampak verjetno se ne da ravno špekulirati, saj je to podaljšanje garancije na tri leta in ne nakup treh let garancije.
4.

cewapcic ::
Lp
mene pa zanima če ima kdo kake izkušnje s tem prenosnikom
http://www.mimovrste.com/artikel/275005...
predvsem kaka je ta grafična kartica ?recimo ce bi cod 2 delal na low ce bi bilo igralno
napisite ce imate kake izkusnje tudi z drugimi igrami na tem laptopu...
mene pa zanima če ima kdo kake izkušnje s tem prenosnikom
http://www.mimovrste.com/artikel/275005...
predvsem kaka je ta grafična kartica ?recimo ce bi cod 2 delal na low ce bi bilo igralno
napisite ce imate kake izkusnje tudi z drugimi igrami na tem laptopu...

D-PaX ::
Moram povedat, da sem naročil prenosnika v Nemčiji in seveda v oni trgovini ko sem dal linke. :)
Čakal sem 3-4 dni :) plačal ob prevzemu :) in to je to :) prenosnik dela super. Nemci res zapakirajo vnulo :) prenosnik je bil kar v 4 škatlah :) obložen pa je bil z zrakom napolnjeno vrečko. :) Zelo poceni prenosniki. *****
Čakal sem 3-4 dni :) plačal ob prevzemu :) in to je to :) prenosnik dela super. Nemci res zapakirajo vnulo :) prenosnik je bil kar v 4 škatlah :) obložen pa je bil z zrakom napolnjeno vrečko. :) Zelo poceni prenosniki. *****
Paxy

hamax ::
dubu sm na preizkusnjo cez vikend toshibo satellite u200-125 in jo bom verjetno kr obdrzu...
Ma mogoce kdo ksno slabo mnenje o tem prenosniku?
Core2 Duo T5600(1.83GHz),512+512MB DDR2 (533MHz),80GB(5400rpm) SATA,12.1" Wide XGA CSV,DVD-Super-Multi (+-R DL) Slim (9.5mm) 8x,Intel 945GM (Calistoga),Intel 11a/b/g (13ch) - Golan,Bluetooth,,,,FingerprintSensor,,Vista 32bit Business
cena cca 1100€
Ma mogoce kdo ksno slabo mnenje o tem prenosniku?
Core2 Duo T5600(1.83GHz),512+512MB DDR2 (533MHz),80GB(5400rpm) SATA,12.1" Wide XGA CSV,DVD-Super-Multi (+-R DL) Slim (9.5mm) 8x,Intel 945GM (Calistoga),Intel 11a/b/g (13ch) - Golan,Bluetooth,,,,FingerprintSensor,,Vista 32bit Business
cena cca 1100€

ronaldo ::
D-PaX: Ne posiljajo v Slovenijo ? Cene imajo neverjetno nizke, na zalost pa ko se hocem registrirat prek neta, ni nikjer Slovenije (le nemcija, avstrija, svica), po tem sklepam da ne posiljajo v Slo.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()

gansta ::
@D-PaX Kaj je zdaj s tem. Pri meni enako ni možnosti izbire Slovenije..... razen, če izberem "firma"Kako si zadevo plačal in koliko je bila poštnina...dej malo več povej

Zgodovina sprememb…
- spremenil: gansta ()

D-PaX ::
ups pozabo sem napisat res je, da ne piše slo. Daš pač Avstrija in se registriraš. Po registraciji pa nastaviš Slo :) kam naj pošljejo.
Samo cona 2 je dražja tu noter pa spada Slovenija. :( Najceneje te pride, da pošljejo v Avstrijo :) poštnina je 19,99€.
Samo cona 2 je dražja tu noter pa spada Slovenija. :( Najceneje te pride, da pošljejo v Avstrijo :) poštnina je 19,99€.
Paxy

gfighter ::
Hja, mogoče nekatere cene, ampak če se potrudiš lahko najdeš takšne cene o katerih pri nas lahko samo sanjaš. Jaz sem npr. za laptopa v Avstriji plačal najmanj 300€ manj kolikor bi me enak produkt prišel pri nas.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

ferjan ::
kupujem prenosnik z sledečimi specifikacijami in bi rabil kakšen nasvet oz predlog kterga vzet in kje ga kupit.
teža: max 2,5kg
resolucija vsaj 1280
kvalitetno ohišje
čim boljša baterija
2gb rama
core2 duo 2ghz proc
čim hitrejši disk (ni važno kolk je velik)
...
aja pa fino bi blo če bi se dal dokupt tud docking station.
zaenkrat sm mal gledal tole tošibo, sam o tošibah ne vem kej dost kako se obnesejo, nazadnje k sm mel dober prenosnik v rokah je blo pred dvemi leti enga ibm-čka T serija, pol sm pa mal nehal spremljat.
teža: max 2,5kg
resolucija vsaj 1280
kvalitetno ohišje
čim boljša baterija
2gb rama
core2 duo 2ghz proc
čim hitrejši disk (ni važno kolk je velik)
...
aja pa fino bi blo če bi se dal dokupt tud docking station.
zaenkrat sm mal gledal tole tošibo, sam o tošibah ne vem kej dost kako se obnesejo, nazadnje k sm mel dober prenosnik v rokah je blo pred dvemi leti enga ibm-čka T serija, pol sm pa mal nehal spremljat.

puhmaister ::
kaj pa pravite na to toshibo? Ima kdo kakšne izkušnje tem laptopom ali pa mogoče s to serijo? Prosim povejte čim več (je vredna tega denarja, ...)
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.

Js disk hitrej na roke vrtim, kt se pa v tej Toshibi... 7200 je mal, ampak pč s tem živimo. 5400 je obup, 4200 je pa čist v PM.
jAcKaSS

Zheegec ::
Potem pa najbolje da začnete kupovati prenosnike s SSD... tistih 700€ več boste pa že dali.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

T0RN4D0 ::
Modri dirkač, sploh nimam (še) prenosnika, samo povem dejstvo. 7200 v prenosniku je že kr nadstandard. In se nadstandardno tud plača :)

Žal je temu res tako...
Js mam tut 5400 disk v prenosniku in je obup. Branje 33 MB/s medtem ko ima disk v 5 let starem PC-ju 40MB/s. Žalostno... Še bolj žalostno je pa to, da v sloveniji zelo težko dobiš 7200 disk za prenosnik večji od 100GB. Pri Enaa je bil nekaj časa na ceniku Segate 160GB 7200 (sam je pisal da šele prihaja) ampak se je očitno večkrat zgubu na poti, nato pa je za njim izginala vsaka sled. Pa samo 20€ bi bil dražji kt v Nemčiji...
4200 disk v prenosniku pomen to: 3-4x počasnejši disk od današnjih najnovejših 3,5" 7200 diskov za namizne PC-je.

Js mam tut 5400 disk v prenosniku in je obup. Branje 33 MB/s medtem ko ima disk v 5 let starem PC-ju 40MB/s. Žalostno... Še bolj žalostno je pa to, da v sloveniji zelo težko dobiš 7200 disk za prenosnik večji od 100GB. Pri Enaa je bil nekaj časa na ceniku Segate 160GB 7200 (sam je pisal da šele prihaja) ampak se je očitno večkrat zgubu na poti, nato pa je za njim izginala vsaka sled. Pa samo 20€ bi bil dražji kt v Nemčiji...
4200 disk v prenosniku pomen to: 3-4x počasnejši disk od današnjih najnovejših 3,5" 7200 diskov za namizne PC-je.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

Modri dirkač ::
Ne me zaje****!
Konkretna razlika je ca. 40€., če gledamo recimo Hitachijev 100GB disk 5400rpm napram 7200rpm.
Tko, da res ne vem kaj tlačijo 5400 pa 4200 diske not.
Buhu, nadstandard ...

Konkretna razlika je ca. 40€., če gledamo recimo Hitachijev 100GB disk 5400rpm napram 7200rpm.
Tko, da res ne vem kaj tlačijo 5400 pa 4200 diske not.
Buhu, nadstandard ...
Everybody lies!

T0RN4D0 ::
Ja, to je 40€...pa 100 giga disk. 100 giga disk sm mel pred petimi leti, danes sede met kej večjega.

kondor ::
Pozdravljeni,
kupujem prenosnik-cenovna omejitev do 750e, pomembno mi je, da bi kolko se da v okviru te cenovne omejitve dobro laufal kakšen 3D program-Pro/engineer pa Auto cad, uporabljal pa bi ga tudi doma filmi, glasba, internet itd... Zelo zaželjeni tudi vaši predlogi.
ogledoval sem si dva...
Toshiba Satellite L40-135
Zaslon 15.4" WXGA TFT, resolucija 1280 x 800 (16:9)
Čipset Inter 945PM
Procesor Intel® Core™Duo Processor T2130 1.86 GHz 533FSB (1 MB L2-Cache)
Delovni spomin 1024 MB DDR2-RAM
Grafična kartica Intel GMA 900 do 256MB
Zvočna kartica 20 bit stereo. 2 zvočnika, 1 mikrofon
Trdi disk 120 GB SATA 5400rpm
Optična enota DVD-RW (dvoslojni)
Brezžična mreža/povezljivost Brezžični LAN 802.11b/g (54Mbit)
Žična mreža/povezljivost 10/100 Mbit Ethernet (RJ45) , V.92 56 K Modem (RJ11)
Dodatni priključki 3xUSB 2.0, Line out, Mic in, AV in, VGA, RJ-11, RJ-45, ExpressCard Slot
Vgrajeni dodatki slovenska tipkovnica
Podatki o bateriji Li-Ion
Vključen Operacijski sistem Windows Vista Business angleški
Možnost priključitve
Televizija DA
ADSL/Kabelski internet/VDSL DA
Brezžične vstopne točke DA
Dodaten monitor DA
Dodatna miška DA
Dodatna tipkovnica DA
Dodaten mikrofon DA
Dodatni zvočniki DA
USB spomin (ključek) DA
Splošni podatki
Dimenzije 365 x 269.5 x 36.8 mm
Teža 2.7 kg z baterijo
ter
Acer Aspire 5104WLMI
procesor: dvojedrni AMD Turion 64 X2 TL56 1.8Ghz
čipset: Intel PM965
zaslon: 15,4" WXGA TFT CrystalBrite, ločljivost 1280x800 točk, 8ms
pomnilnik: 1024MB DDR2 (2x512MB)
disk: 160GB ATA 5400 obratov/minuto
grafična kartica: ločena NVIDIA GeForce go 7300 256MB
mrežna kartica: 10/100
modem: 56k
brezžična mrežna kartica: Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g
zvok: stereo zvočna kartica, vgrajena dva Acer stereo zvočnika
vmesniki: 3x USB 2.0, čitalec spominskih kartic 5v1, IR vmesnik, 1x VGA, 1x
Headphone/speaker/line-out jack, 1x vhod za mikrofon, 1x line- in vhod, 0.3MP
spletna kamera Orbicam
baterija: Litij-ion 6 celična
operacijski sistem: Windows Vista Home Premium
dimenzije: 358x269x 29.8/33.8 mm
teža: 2.82 kg z baterijo
ne zamerit, če sem mimo udaril, nisem ravno doma v računalniškem okolju
kupujem prenosnik-cenovna omejitev do 750e, pomembno mi je, da bi kolko se da v okviru te cenovne omejitve dobro laufal kakšen 3D program-Pro/engineer pa Auto cad, uporabljal pa bi ga tudi doma filmi, glasba, internet itd... Zelo zaželjeni tudi vaši predlogi.
ogledoval sem si dva...
Toshiba Satellite L40-135
Zaslon 15.4" WXGA TFT, resolucija 1280 x 800 (16:9)
Čipset Inter 945PM
Procesor Intel® Core™Duo Processor T2130 1.86 GHz 533FSB (1 MB L2-Cache)
Delovni spomin 1024 MB DDR2-RAM
Grafična kartica Intel GMA 900 do 256MB
Zvočna kartica 20 bit stereo. 2 zvočnika, 1 mikrofon
Trdi disk 120 GB SATA 5400rpm
Optična enota DVD-RW (dvoslojni)
Brezžična mreža/povezljivost Brezžični LAN 802.11b/g (54Mbit)
Žična mreža/povezljivost 10/100 Mbit Ethernet (RJ45) , V.92 56 K Modem (RJ11)
Dodatni priključki 3xUSB 2.0, Line out, Mic in, AV in, VGA, RJ-11, RJ-45, ExpressCard Slot
Vgrajeni dodatki slovenska tipkovnica
Podatki o bateriji Li-Ion
Vključen Operacijski sistem Windows Vista Business angleški
Možnost priključitve
Televizija DA
ADSL/Kabelski internet/VDSL DA
Brezžične vstopne točke DA
Dodaten monitor DA
Dodatna miška DA
Dodatna tipkovnica DA
Dodaten mikrofon DA
Dodatni zvočniki DA
USB spomin (ključek) DA
Splošni podatki
Dimenzije 365 x 269.5 x 36.8 mm
Teža 2.7 kg z baterijo
ter
Acer Aspire 5104WLMI
procesor: dvojedrni AMD Turion 64 X2 TL56 1.8Ghz
čipset: Intel PM965
zaslon: 15,4" WXGA TFT CrystalBrite, ločljivost 1280x800 točk, 8ms
pomnilnik: 1024MB DDR2 (2x512MB)
disk: 160GB ATA 5400 obratov/minuto
grafična kartica: ločena NVIDIA GeForce go 7300 256MB
mrežna kartica: 10/100
modem: 56k
brezžična mrežna kartica: Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g
zvok: stereo zvočna kartica, vgrajena dva Acer stereo zvočnika
vmesniki: 3x USB 2.0, čitalec spominskih kartic 5v1, IR vmesnik, 1x VGA, 1x
Headphone/speaker/line-out jack, 1x vhod za mikrofon, 1x line- in vhod, 0.3MP
spletna kamera Orbicam
baterija: Litij-ion 6 celična
operacijski sistem: Windows Vista Home Premium
dimenzije: 358x269x 29.8/33.8 mm
teža: 2.82 kg z baterijo
ne zamerit, če sem mimo udaril, nisem ravno doma v računalniškem okolju

bigbug ::
Jackass: Disk 160GB z 7.200 obrati se da dobiti za 150 EUR, cena enakega diska z 5.400 obrati pa je 119 EUR.

Modri dirkač ::
Pol si pa kup 250 al pa 320 MB na 4200rpm, tko kot ga vgrajujejo v Acerje npr.
Milina za delo ...
Milina za delo ...
Everybody lies!