Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

hooger ::
sam sem v veliki dilemi.
računalnik bom uporabljal za običajno pisarniško delo, nobenih igric in hudo požrešnih programov.
Zaenkrat sem oko vrgel na macbooka 2,16Ghz, 2GB,120GB. Dobim ga zelo ugodno, zato je v ožjem izboru. Kasneje bi si kupil še 22inčni monitor in pomoje bi bilo za nekaj let v redu.
mogoče kdo ve kdaj se planira prihod novega OS x-a? Nekje sem zasledil da konec oktobra. Kdo ve kaj več?

računalnik bom uporabljal za običajno pisarniško delo, nobenih igric in hudo požrešnih programov.
Zaenkrat sem oko vrgel na macbooka 2,16Ghz, 2GB,120GB. Dobim ga zelo ugodno, zato je v ožjem izboru. Kasneje bi si kupil še 22inčni monitor in pomoje bi bilo za nekaj let v redu.
mogoče kdo ve kdaj se planira prihod novega OS x-a? Nekje sem zasledil da konec oktobra. Kdo ve kaj več?

Smorny ::
macbooki sploh niso tako napačna izbira. Avtonomija je enkratna. Edino, kako je OS X komaptibilen z večino programja, ki se uporablja pri nas? (.doc, .xls itd.?)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

vsi formati so večinoma podprti, dobi pa se tudi office 2004 for mac tko da ni problema.
če pa ne gre drugače se še vedno lahko namesti xp
Zanimiva predstavitev: PARALLELS ON THE MACBOOK
če pa ne gre drugače se še vedno lahko namesti xp
Zanimiva predstavitev: PARALLELS ON THE MACBOOK

ynos ::
Kako je kaj z vgradnjo dodatnega generičnega rama? IBMov 1GB rama pride 96€..., ostali pa od 35 do 45€.
So možne kake komplikacije v praksi ali je 100% vseeno?
So možne kake komplikacije v praksi ali je 100% vseeno?

TribesMan ::
Brez težav lahko uproabiš generičen RAM... bo deloval enako dobro.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

kronik ::
Ali lahko računalnik nadgradim z dodatnim RAM-om?
DA, vendar samo z originalnim LENOVO-IBM RAM-om. Če računalnik nadgradite z RAM-om drugega proizvajalca, garancija ni več veljavna.
To je vsaj v mojem primeru bilo tako.
DA, vendar samo z originalnim LENOVO-IBM RAM-om. Če računalnik nadgradite z RAM-om drugega proizvajalca, garancija ni več veljavna.
To je vsaj v mojem primeru bilo tako.

Modri dirkač ::
Kaj?
Recimo, v mojga IBM/Lenovota je bila vgrajena ena palčka od Hyundai-a (na nalepki ne duha ne sluha od "original" IBM rama) ta druga pa Kingston.
Sicer pa, kako bojo oni vedeli na servisu, da nisi RAM zamenjal nazaj na originalno stanje.
IMHO je to Bull****.
Recimo, v mojga IBM/Lenovota je bila vgrajena ena palčka od Hyundai-a (na nalepki ne duha ne sluha od "original" IBM rama) ta druga pa Kingston.
Sicer pa, kako bojo oni vedeli na servisu, da nisi RAM zamenjal nazaj na originalno stanje.
IMHO je to Bull****.
Everybody lies!

hamax ::
Ima kdo priblizen podatek ali oceno kdaj pride Dell E1505n v evropo?
Je edina razlika med E1505n in 6400 v OS? Bo 6400 z ubuntu deloval enako kot e1505n?
Je sploh mozno kje v sloveniji oziroma ob meji dobiti prenosnik brez windowsov?
Gledal sem tale prenosnik: http://www.alldea.si/html/i6400no.html
Je vreden denarja? Baje se delli v avstriji dobijo dosti ceneje. Ve mogoce kdo bolj natancno kje?
Priporocate kak drug prenosnik(gor bo ubuntu) v rangu tja do 900€?
Najlepsa hvala za vse odgovore.
Je edina razlika med E1505n in 6400 v OS? Bo 6400 z ubuntu deloval enako kot e1505n?
Je sploh mozno kje v sloveniji oziroma ob meji dobiti prenosnik brez windowsov?
Gledal sem tale prenosnik: http://www.alldea.si/html/i6400no.html
Je vreden denarja? Baje se delli v avstriji dobijo dosti ceneje. Ve mogoce kdo bolj natancno kje?
Priporocate kak drug prenosnik(gor bo ubuntu) v rangu tja do 900€?
Najlepsa hvala za vse odgovore.

teddy81 ::
Zanima me, če je kdo kupil PRENOSNIKA MEDION iz HOFERA danes za 699€.
Kako je?
Ima SLO tipkovnico in VISTO ali NEMŠKO?
Kako pa je ohišje?Dobro skupaj narejeno?
Lep pozdrav!
Teddy
Kako je?
Ima SLO tipkovnico in VISTO ali NEMŠKO?
Kako pa je ohišje?Dobro skupaj narejeno?
Lep pozdrav!
Teddy

eržo ::
Kupujem prenosnik do 1000€. Za enkrat imam ogledanega:
TOSHIBA Satellite A210-128
CPU: AMD Turion X2 TL-56 1.8GHz 1MB dvojedrni
vezni nabor: ATI
pomnilnik: 2048MB DDR2 PC4200 (2x 1024MB)
zaslon: 15.4" WXGA, 1280x800 TruBrite
grafični vmesnik: ATI Mobility Radeon HD2600 256MB do 1023MB shared
trdi disk: 200GB 5400rpm SATA
optična enota: DVD+/-RW DL (tray)
mrežni priključek: fast Ethernet
brezžična mrežna povezava: 802.11a/b/g/Draft-N
zvok: vgrajen
vmesniki: 4x USB 2.0, 1x zunanji monitor, 1x Express Card, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x TV-out (s-video), 1x i.LINK® (IEEE 1394 / Firewire), 1x zunanji mikrofon, 1x slušalke (stereo)
modem: da
bluetooth: da
card reader: 5-v-1
web kamera: 1.3MP
dimenzije: 362×268x33.5/39 mm
teža: 2.5kg
1.033,06 EUR
Zanima me če je prenosnik vreden svojega denarja? Na internetu sem zasledel, da imajo pri tej seriji nekateri probleme s tipkovnico. Zanima me če ima kdo izkušnje s to serijo in to kakšne.
Ker je serija A210 nova in nisem našel nobenih reviews-ov vas prosim za pomoč.
TOSHIBA Satellite A210-128
CPU: AMD Turion X2 TL-56 1.8GHz 1MB dvojedrni
vezni nabor: ATI
pomnilnik: 2048MB DDR2 PC4200 (2x 1024MB)
zaslon: 15.4" WXGA, 1280x800 TruBrite
grafični vmesnik: ATI Mobility Radeon HD2600 256MB do 1023MB shared
trdi disk: 200GB 5400rpm SATA
optična enota: DVD+/-RW DL (tray)
mrežni priključek: fast Ethernet
brezžična mrežna povezava: 802.11a/b/g/Draft-N
zvok: vgrajen
vmesniki: 4x USB 2.0, 1x zunanji monitor, 1x Express Card, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x TV-out (s-video), 1x i.LINK® (IEEE 1394 / Firewire), 1x zunanji mikrofon, 1x slušalke (stereo)
modem: da
bluetooth: da
card reader: 5-v-1
web kamera: 1.3MP
dimenzije: 362×268x33.5/39 mm
teža: 2.5kg
1.033,06 EUR
Zanima me če je prenosnik vreden svojega denarja? Na internetu sem zasledel, da imajo pri tej seriji nekateri probleme s tipkovnico. Zanima me če ima kdo izkušnje s to serijo in to kakšne.
Ker je serija A210 nova in nisem našel nobenih reviews-ov vas prosim za pomoč.

ronaldo ::
Muki: Jaz se tudi zanimam za enak prenosnik (oziroma TOSHIBA Satellite A210-127)
Zdi se mi najboljsi prenosnik za ta denar, moti me seveda to da so Windowsi zraven (ker brez tega nepotrebnega kupa sranja bi prenosnik stal vsaj 30 EU manj)
Zdi se mi najboljsi prenosnik za ta denar, moti me seveda to da so Windowsi zraven (ker brez tega nepotrebnega kupa sranja bi prenosnik stal vsaj 30 EU manj)
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()

teddy81 ::
Hm... zakaj pa ne v Hoferu? Saj ga ne sestavljajo prodajalke tam. Če je MEDION.
Pa dobra konfiguracija je in katera firma ti brez doplačila da 3 leta garancije?
Teddy
Pa dobra konfiguracija je in katera firma ti brez doplačila da 3 leta garancije?
Teddy

T0RN4D0 ::
Ti ne vem, to je tko ko da kupiš avto v šparu. LAhko zarad mene, sam se mi zdi neumnost. Če že misliš kupit se vsaj prej pozanimi kje majo servis, ker 3 leta garancije ni lih velik vredn če boš mogu v avstrijo hodit za servis, oziroma čakat da bojo za vsak gor poslal
Konfiguracija ni slaba, edino procesor ni velik vredn. PA opis je tud űber.

Konfiguracija ni slaba, edino procesor ni velik vredn. PA opis je tud űber.

monst3r ::
Pozdravljeni!
Nameravam kupiti prenosni računalnik vendar niti približno ne vem katerega se splača kupiti. Uporabljal bi ga za fax, filme ter za kakšne igre. Cena je pa lahko okoli 1100€.
Hvala za pomoč
LP
Nameravam kupiti prenosni računalnik vendar niti približno ne vem katerega se splača kupiti. Uporabljal bi ga za fax, filme ter za kakšne igre. Cena je pa lahko okoli 1100€.
Hvala za pomoč
LP

Sputnik59 ::
Na internetu sem zasledel, da imajo pri tej seriji nekateri probleme s tipkovnico. Zanima me če ima kdo izkušnje s to serijo in to kakšne.
sam imam to serijo in sem nasploh s Toshibo zelo zadovoljen, imel sem manjši problem s wifi-kartico (konektorji so bli slabi). kar se tiče tipkovnice ja prva liga.
LP

mazy ::
ka pa če bol počas pa še kak argument poleg?
js bi recimo raj acerja, cena in grafična me prepričata.
js bi recimo raj acerja, cena in grafična me prepričata.

cena pri takih stvareh ni bistvena. Sam sigurno ne bi menjal samo zaradi 170€ razlike. Rajši kupim dva meseca kasneje, privarčujem tisti denar in kupim kvalitetnejšo zadevo.
grafična ni veliko boljša. Tukaj imaš testa obeh: Nvidia in Ati
neke gromozanske razlike ni!
- Toshiba ima več diska
- Acer je težji
Glavno pa je: Pred enim tednom sem imel na posoji Acerja. Lepota je subjektivna, ampak meni se je zdel naravnost grd. Pri laptopih imam sam veliko raje ostre robove. Druga stvar je plastika. Bil je čisto nov iz trgovine in po dveh dneh so se že slišali črički iz ohišja. Tretja stvar je pregrevanje. Sam na njem nisem igral nobene igrice a se je kljub temu po enournem delu tako zgrel (levi spodnji del pod tipkovnico) da nisem mogel imeti roke gor. četrta stvar je glasen ventilator, ki se vklopi pri vsaki malenkosti. Peta stvar pa je DVD enota, ki je zelo glasna in se zelo težko zapira. Aja, skoraj bi pozabil. Šesta stvar pa je upogibanje tipkovnice. Vsaj pri novih stvareh se tega ne pričakuje.
Sicer je pa tako. Odpravi se v trgovino, preizkusi oba in se pametno odloči.
grafična ni veliko boljša. Tukaj imaš testa obeh: Nvidia in Ati
neke gromozanske razlike ni!
- Toshiba ima več diska
- Acer je težji
Glavno pa je: Pred enim tednom sem imel na posoji Acerja. Lepota je subjektivna, ampak meni se je zdel naravnost grd. Pri laptopih imam sam veliko raje ostre robove. Druga stvar je plastika. Bil je čisto nov iz trgovine in po dveh dneh so se že slišali črički iz ohišja. Tretja stvar je pregrevanje. Sam na njem nisem igral nobene igrice a se je kljub temu po enournem delu tako zgrel (levi spodnji del pod tipkovnico) da nisem mogel imeti roke gor. četrta stvar je glasen ventilator, ki se vklopi pri vsaki malenkosti. Peta stvar pa je DVD enota, ki je zelo glasna in se zelo težko zapira. Aja, skoraj bi pozabil. Šesta stvar pa je upogibanje tipkovnice. Vsaj pri novih stvareh se tega ne pričakuje.
Sicer je pa tako. Odpravi se v trgovino, preizkusi oba in se pametno odloči.

trdoreh ::
Malo OT: Zanima me, če bi lahko bilo kaj narobe s prenosnikom, če dela več ur na dan ali celo dan, dva?!
Lp, Jan
Lp, Jan

Heh a ni jasno?!:)
Zanima me, če lahko kej crkne, se kej skuri, pregreje, nevem kaj...ker mam včasih prenosnik neprekinjeno vklopljen tudi po dva dni?!
Lp, Jan
Zanima me, če lahko kej crkne, se kej skuri, pregreje, nevem kaj...ker mam včasih prenosnik neprekinjeno vklopljen tudi po dva dni?!
Lp, Jan

Modri dirkač ::
Računalnik kot računalnik.
Vsak bo crkno, če bo imel luknje zabasane s prahom oz. bo zračenje kako drugače oteženo.
Edino kar bi bilo mogoče dobro, da daš baterijo ven v tem primeru.
Vsak bo crkno, če bo imel luknje zabasane s prahom oz. bo zračenje kako drugače oteženo.
Edino kar bi bilo mogoče dobro, da daš baterijo ven v tem primeru.
Everybody lies!

D-PaX ::
Danes sem bil v bigbangu in sem si ogledal acer aspire modele zdaj pa res več ne vem katerega naj kupim ali aspire http://www.notebooksbilliger.de/product... ali travelmate
http://www.notebooksbilliger.de/product...
prosim za nasvete.
http://www.notebooksbilliger.de/product...
prosim za nasvete.
Paxy

Baterija je odstranjena, torej načelo bi naj bilo vse vredu?! Ker sm namreč slišal, da se lahko disk pokvari-skuri al nevem kaj, pa da je prenosnik občutljiv prav zaradi tega, ker je vse tako majhno v primerjavi z pcjem. Mam ga na mizi, tako da je s hlajenjem vse vredu.
Lp, Jan
Lp, Jan

monst3r ::
Zdravo! Kakšen nasvet?
http://www.pctrgovina.info/index.php?ar...
ALI
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.pctrgovina.info/index.php?ar...
ALI
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Gorkichev ::
enkrat do začetka šolskega leta bi rad kupil prenosnik. cenovno do 1800 €. za ta denar naj ima:
17˝ z visoko ločlivostjo
core 2 duo 2.00ghz +
čipset 965
2 GB RAM
zmogljiva grafična (recimo nvidia 8600 gt)
HDMI izhod
po možnosti naj predvaja HDDVD, blu ray
kaj mi priporočate?
gledal sem za te:
dell ......ta mi je zelo ušeč (tehnično in cenovno) ampak nima HDizhoda
asus ....moti me teža in slabši ekran
17˝ z visoko ločlivostjo
core 2 duo 2.00ghz +
čipset 965
2 GB RAM
zmogljiva grafična (recimo nvidia 8600 gt)
HDMI izhod
po možnosti naj predvaja HDDVD, blu ray
kaj mi priporočate?
gledal sem za te:
dell ......ta mi je zelo ušeč (tehnično in cenovno) ampak nima HDizhoda
asus ....moti me teža in slabši ekran

moowy123 ::
Della dobiš ceneje pri alldea podjetju (za cca 1800 eurov + popust na gotovino). To vem, ker sem ga tudi sam gledal 2 tedna nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moowy123 ()

Gorkichev ::
Razen tistih dveh ki sem jih napisal (dell, asus) kaj je še za zbirat (prenosnikov prav veliko ne poznam
) ? oz. kaj kupujejo za ta cenovni/zahtevnostni rang ?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gorkichev ()

rejven ::
Lp, kupujem laptopa za fotra na katerem bo špilu šah...Ker sem na laptopih bl tanek sm si ogledal par modelov pa me zanima vaše mnenje. ( kakovost ohišja,avtonomija, slika,....)
Prenosnik Toshiba Satellite A210-133
Tale zgleda vredu samo ohišje mi deluje krhko, priklučke ma vse ki jih rabi(edin nima izhoda za monitor?), sploh SD card reader bi prišel prav, baterija je kot sem najdu na drugih straneh 6celična.24 mescev garancije.
Toshiba (SLO) Satellite A210-10W
tale vidim da ma tud vga izhod
Lenovo 3000 N100 T2250 TY0FGVK
tale deluje bolj kompakten, ma tud vga izhod, edino disk je mal majhen sam 80gb.
Prenosnik ASUS A6F T2250/XPH
Ta mi je še najbol všeč, sploh zarad 8cell baterija ( kot se spoznam naj bi bla boljša avtonomija...).
Če ma kdo izkušnje s temi modeli/znamkami bi lepo prosu če lahko kej pove o kvaliteti ohišja avtonomije,zaslona. Hvala.
Prenosnik Toshiba Satellite A210-133
Tale zgleda vredu samo ohišje mi deluje krhko, priklučke ma vse ki jih rabi(edin nima izhoda za monitor?), sploh SD card reader bi prišel prav, baterija je kot sem najdu na drugih straneh 6celična.24 mescev garancije.
Toshiba (SLO) Satellite A210-10W
tale vidim da ma tud vga izhod
Lenovo 3000 N100 T2250 TY0FGVK
tale deluje bolj kompakten, ma tud vga izhod, edino disk je mal majhen sam 80gb.
Prenosnik ASUS A6F T2250/XPH
Ta mi je še najbol všeč, sploh zarad 8cell baterija ( kot se spoznam naj bi bla boljša avtonomija...).
Če ma kdo izkušnje s temi modeli/znamkami bi lepo prosu če lahko kej pove o kvaliteti ohišja avtonomije,zaslona. Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rejven ()

evo sm najdu še enga ki se mi zdi na konfiguracijo zlo ql cena.
Prenosnik HP CQ 6715s TL60
kaj pravte?Mal me moti ker ni tv-outa, sam baje se da prek vgaja na lcd priklopit normalno, pa me zanima kako to dela?men se zdi ql cena za konfiguracijo.
Prenosnik HP CQ 6715s TL60
kaj pravte?Mal me moti ker ni tv-outa, sam baje se da prek vgaja na lcd priklopit normalno, pa me zanima kako to dela?men se zdi ql cena za konfiguracijo.

rejven: HP 6715s je odlicen prenosnik za tole ceno. Moti me le to da ima le 2 usb porta in nima firewire.

ja 2 usb porta tud mene motita, samo če bo potreba se bo dokupil razdelilc...firewire, pa niti ne pogresam(vsaj zaenkrat).Hvala za odg.
Še eno bol neumno vprašanje, xp-je naložim tako kot na navadnega, bios-boot from-bla.....?
Še eno bol neumno vprašanje, xp-je naložim tako kot na navadnega, bios-boot from-bla.....?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rejven ()

D-PaX ::
Gorkichev tu imaš čisto vse pa še poceni je jaz sme naročil in ga dobim jutri :) komaj čakam :) http://www.notebooksbilliger.de
še za študente imajo prenosnike full poceni :)
še za študente imajo prenosnike full poceni :)
Paxy

namestitev:
Prižgeš comp
pritisneš F9 (boot menu)
Izbereš DVD pogon
ostalo tako ko ponavadi
Prižgeš comp
pritisneš F9 (boot menu)
Izbereš DVD pogon
ostalo tako ko ponavadi

Zheegec ::
Rejven - pa še v BIOS moraš izklopit SATA native mode, če imaš WinXp, za Visto pa ni treba.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

robotek87 ::
Tudi jaz sem se odločil za nakup novega prenosnika. Uporabljal ga bom izključno za solo, torej sam pisanje ter kak visual studio in podobno. Zanj ne mislim dat več kot 700€.. mislim da za moje potreba dobim dovolj zmogljiv racunalnik za ta denar. Nagledanega imam HP 6715b. Ma kdo kakšni izkušnjo z njim.. oz. ce ima se kdo kak boljši predlog.
Hvala ;)
Hvala ;)

mmaestro ::
V ožjem izboru mam dva prenosnika, vendar bi rad, da mi pomagate s kakšnim nasvetom.
Nekako sem določil pluse in minuse katere vidim pri obeh.
HP NX9420
+ 17'' zaslon
+ samostojna grafična kartica
- čhipset 945
HP 6710b
+ nov čhiset 965
- manjši zaslon
- integrirana grafična kartica
Računalnik, bi večinoma rabil za vsakdanje delo (surfanje, gledanje filmov,...), programiranje VS2005 in pa mogoče kdaj kako igrico (npr COD2).
Zanima, me če kupim 6710b koliko bi se mi, če bi se, poznalo na hitrosti pri tem za kar bi ga uporablljal, predvsem imam v mislih tu novo čipovje in razliko v procesorju.
EDIT: Pozabil sem povedat, da pač prenosnik trenutno rabim, ker odhajam za nekaj časa v tujino, ko pa pridem domov, pa ga mislim met namesto stacionarca in ga ne mislim prenašat kaj dostni naokrog.
Nekako sem določil pluse in minuse katere vidim pri obeh.
HP NX9420
+ 17'' zaslon
+ samostojna grafična kartica
- čhipset 945
HP 6710b
+ nov čhiset 965
- manjši zaslon
- integrirana grafična kartica
Računalnik, bi večinoma rabil za vsakdanje delo (surfanje, gledanje filmov,...), programiranje VS2005 in pa mogoče kdaj kako igrico (npr COD2).
Zanima, me če kupim 6710b koliko bi se mi, če bi se, poznalo na hitrosti pri tem za kar bi ga uporablljal, predvsem imam v mislih tu novo čipovje in razliko v procesorju.
EDIT: Pozabil sem povedat, da pač prenosnik trenutno rabim, ker odhajam za nekaj časa v tujino, ko pa pridem domov, pa ga mislim met namesto stacionarca in ga ne mislim prenašat kaj dostni naokrog.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mmaestro ()

se opravičujem k nonstop neki sprašujem, sam me zanima kake so vaše izkušnje s trgovino superstore.Verjetn more vse laufat kot je treba...Sprašujem ker sem vidu da je laptop 60€cenej kar se že kr splača...
Link
Link

Cena v Superstore je vec kot 60eu vecja kot v mimovrste . Trgovino Superstore ne poznam, pri Mimovrste pa kupujem ze nekaj let, in imam pozitivne izkusnje.

prej ko sem gledal je bla cena za ta prenosnik 737€, zdej je pa 884€, krneki .(100% sm gledu tega). Prek mimovrste sem tud že sam kupoval in zmeri vredu.