» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
88 / 670
»»

roli ::

Ja moj Acer se tudi malo greje ne pretirano sicer ampak, če je vent podoben mojemu ga ne boš slišal, če ne daš ušesa čisto blizu le tega. Temperatura pa ponavadi ne preseže 50 stopinj. Tudi med igrami ne!
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

zcetrt ::

MMAESTRO!!! Kaj počneš? Jebo mast! Kopiraš moje poste in se podpisuješ pod njih?;((

Mja. 6715b je res kar fin. S-om pa manjkajo stvari, ki jih človek kar spregleda (firewire, cardreader, svideo, 2 USB porta...)

:))

edit: mmaestro, zgornji smajli, navzoč že v originalnem postu je bil namenjen tebi, potem pa sem pomotoma vmes vrinil ontopic vrstico. Sem nerazburjen in se opravičujem za delno smetenje.
4.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zcetrt ()

mmaestro ::

@zcetrt: vem da sem skopiral, saj prvo sem označil kot citat in se mi je stran nekaj sesula ko pa sem drugič prilepil pa se mi ni dalo več s tem ukvarjat, tako da ne se razburjat, nisem nič kaj takega napisal...... Sem pač mu sam hotel podat informacijo, ker očitno ni gledal tudi druge teme....
Se opravičujem, če sem te s tem užalil, bom drugič pripisal s kje je..... sicer pa se nisem podpisal....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mmaestro ()

mare_ ::

Hm, zgleda, da bo najbolje, da se zmigam do ene štacune pa pogledam še v živo, kaj in kako.

btw, mmaestro oz. zcert: "razcepljen med ideali in stvarnostjo" - kot da bi slišal našo prof. za slovenščino :D

Smorny ::

Imam vprašanje: HP compaq v6xxx ima nvidiin mcp 430 chipset in 6150 TC grafično. Default ima notri dual chanel ddr2 667. Ampak mcp 430 podpira tudi ddr2 800. Je kdo preiskusil to v praksi? Kateri proizvajalec ramov je kompatibilen s tem chipsetom? (originali vemo koliko stanejo :\ )
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Gn0me ::

Ziv!

No kupujem svoj prvi prenosnik, pa bi rabu kr zmoglivo masino za dalj casa. Vem kaksno konfiguracijo hocem, tko da bi bi mogoce prisel kak tko imenovan barebon sistem v postev. Zdaj kje pri nas bi blo najbolje kak tak sistem dobit? Aja pa to mi ni niti cisto jasno, kaj dobis z barebon sam ohisje, pa maticno in kak pogon? Pol pa ostale komponente lahko dobis kr pri istem prodajalcu, da ti vrze not kar hoces, al si moras sam rihtat pa skakat okoli da dobis kar rabis? Kako pa je potem z garancijo? Dobis na celo masino al samo kar je blo ze v barebone?

thx

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gn0me ()

moowy123 ::

Živjo,

odločam se za nakup novega prenosnika. Predvsem mi je pomembno da ima dobro tipkovnico, čimboljšo avtonomijo baterije(med 17" modeli), da je čim tišji, čimbolj zmogljiv,... Zelo rad pogledam tudi kak film, tako da boljše zvočnike kot jih ima, boljše bo :)) . Odločam se med 17" modeli. Ogledana imam (zaenkrat 2) in sicer hp-8710p ali ta dell-1720. Keri se vam zdi boljši oz. katerega bi mi priporočili (če ima kdo kake izkušnje s temi modeli še toliko bolje) ?
Če bi predlagali še kak drug model sprejemam predloge :)

MEDENA ::

moowy123

zakaj dajati 1500€ če lahko za 899€ dobiš že hud 17'' laptop?

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Od prenosnika si vseeno želim več rama, boljšo grafično, ... Z dell-i imam dobre izkušnje, sam pri HPju pa mislim da za 200 eurov dobim boljši komp (z malce slabšo resolucijo), sam naj bi bila pa kvaliteta zaslona boljša pri HPju. A je to res ?

Zoidberg ::

HP ima zagotovo boljšo kvaliteto izdelave samo grafična NVIDIA Quadro NVS 320M je primerljiva z geforce8400 kakor je meni znano. Dell ima pa 8600gt, ima tudi višjo resolucijo na zaslonu (ta že podpira FullHD) samo ima pa malce počasnejši procesor. Tako da odločitev je tvoja.

Tukaj imaš še dva testa
HP 8710w ti sicer gledaš 8710p samo se od tega razlikuje samo po grafični kartici.
Dell 1720
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Ryker ::

Tudi jaz se še vedno ne morem odločiti za svoj prvi prenosnik, v ožjem izboru pa mam ta 2: Dell Inspiron 6400 (0159) in HP Compaq 6710b (gb890ea) (tega slednjega bi nadgradil na 2gb rama). Predvsem me zanima, ali ima kdo praktične izkušnje s katerim od teh dveh modelov in bi mi vedel kaj več povedati o zaslonu (kaka je kakovost slike, kak se vidi, ko je še kaki svetlobni vir ali pa zunaj itd.). Gledam namreč različne teste in ker je toliko različnih pod-modelov, je tisti testirani vedno z drugačnim zaslonom in se potem ne gre glih ozirati preveč na tisto oceno.

Hvala že vnaprej za pomoč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ryker ()

Hvala za koristno mnenje. Za grafično sem bil pod vtisom da je zmoglivejša od 8600gt. Ali ve morda kdo kaj več na to temo ?

Glodko ::

8710p, tle maš neki na to temo, testu je podvržena sicer najcenejša izvedba.

Js sm tut izbral tega HP-ja. Sicer ga še čakam, ga dobim v sredo (kao HP Slovenija jih prepozn naroču), tk da zaenkrat ti ne morm nič iz prve roke povedat.

Zoidberg ::

moowy123:
Za grafično sem bil v zmoti. Se oproščam. zmotila me je številka ker fx 570m je primerljiva z 8600gt ta tu je pa nvs 320. Pa sem prepovršno prebral. :D

Ryker:
HP ima malo nižjo resolucijo. Drugače pa kars em jaz gledal ta zaslon se mi je zdel vredu. Zunaj ga nažalost nisem videl. HP je tudi na novejši platformi (santa rosa) kot Dell. Je pa to, da ima dell boljšo grafično kartico. Če računalnika ne boš uporabljal za igre to sploh ni problem.
Sam bi se odločil za HP, ker je pač santarosa in je bolše izdelave kot pa Dell. Aja pa dell zgleda zelo grd z tistimi odbijači prkraj :D
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zoidberg ()

A morda kdo ve če bi se dalo ogledati ta dva modela v Ljubljani (ali Sloveniji) v živo ??

N-E-O ::

Mene pa zanima, kateri prenosnik se bi mi splačalo vzet v ZDA. Na razpolago imam nekje 1200-1300EUR.
So prenosnike sploh še splača vzet čez lužo ali je bolje, da tukaj mal vec placam in si zagotovim brezskrbnost glede garancije itd...

atomc ::

Pozdravljeni, tudi sam kupujem prenosnik.Kaj pravite na tega http://compraonline.mediaworld.it/webap...

.:Urossx:. ::

ok mene isto nekaj zanima kaj kupiti: to bi bil moj 1. prenosc komp naj bi imel 2GB rama GF serije 8000 ostalo pa prepuscam vam. dal bi pa tam cca 1000€ gledal pa sem Anni FL90 :))

tomaz- ::

to kar si gledal, kar vzem, za ta denar...
ni slaba roba, ni glih avion, kar se trdnosti tiče, bo ti pa služilo. Sem imel neki cajta doma ( dvema sem sistem postavil) , pa je čist ok ...

Rokic ::

kakšna je sploh razlika med "sedanjim" čipovjem, ki jih vgrajujejo v Centrino Duo sisteme in Santa roso?
Kako velika razlika je med Core 2 Duo Proci z 667MHz, 533MHz in 800MHz FSBjem? Je vredno odšteti nekaj denarja več FSBja?

billgates ::

V tej temi bi moralo biti mal več odgovorov.

V santa rosi je pač nekaj novejše tehnolgije, da bi ljudje kupili spet nov prenosnik. Imaš turbo memory, ki ti kao mal podalša avtonomijo baterije in take podobne finte, vendar po mojem nč revolucionarnega.

ynos ::

Ne morem prilepit linka, ker se potrebuje dostop do strani..., zato malo daljši C/P.

Priporočate tole? Iskal sem nekaj z dosti rama, hitrim diskom, dobrim monitorjem in baterijo, ter, da ni no-name... Glede na ceno, se mi zdi dober nakup.

Model 6 – Prenosni računalnik HP Compaq 8510p z Intel Core 2 Duo T7500

Slika je simbolična!

Zmogljiv poslovni prenosni računalnik HP Compaq 8510p s širokim 15,4-palčnim zaslonom zagotavlja izjemno grafiko in učinkovitost pri samo 2,77 kg teže in 28 mm širine.

Izkusite delo z visoko ločljivostjo
Grafična kartica naslednje generacije s podporo za DirectX 10 in Dual Link DVI (prek dodatnega priključka) omogoča ter podpira hitrejšo povezavo z zasloni z zelo visoko ločljivostjo. Izbirni dvoslojni pogon Blu-ray DVD+/-RW SuperMulti omogoča igranje in zapisovanje vsebin z visoko ločljivostjo, velikosti do 50 GB (petkrat večjo od tradicionalnih DVD-jev) na enem samem dvoslojnem disku Blu Ray (omenjeni optični pogon v času te ponudbe še ni na voljo). Priročen kabel HDMI (na voljo posebej za doplačilo) omogoča povezavo s televizorji in zasloni z visoko ločljivostjo.

Povečajte zmogljivost svojega poslovanja
Mobilna tehnologija Intel® Centrino® Pro z vgrajenimi funkcijami za oddaljeno upravljanje in proaktivno varnost zmanjšuje skupne stroške delovanja in upravljanja vaših računalnikov.

Inovacije HP Professional vam omogočajo osredotočanje na poslovanje
Izdelan za zaščito. Množica večplastnih varnostnih rešitev vam pomaga varovati vaše omrežje, aplikacije in podatke. Nova funkcija šifriranja pogonov v orodjih HP ProtectTools šifrira vse informacije na trdem disku. Tako jih nepooblaščene osebe ne morejo prebrati. Izdelan za preprostost. Združljivost s številno dodatno opremo in funkcije za enostavno upravljanje povečujejo vašo produktivnost.
Izdelan za trpežnost. Zanesljive funkcije, kot so HP DuraKeys, HP DuraFinish, dodatki iz magnezijeve zlitine in HP 3D DriveGuard, zagotavljajo trpežnost vašega prenosnega računalnika.

Model 6 – P6 RQ555AV3 HP Compaq 8510p T7500 15.4 2048/120 PC

* Procesor Intel Core 2 Duo Processor T7500 (2.2-GHz, 800-MHz FSB, 4-MB L2 cache)
* Nabor vezij Mobile Intel PM965 with 800-MHz front side bus
* Intel Centrino Pro tehnologija
* Pomnilnik 2048MB (2x1024 MB) DDR2, SDRAM 667 MHz do 4096MB (ni proste reže)
* 120.0GB SMART S-ATA HDD 7200rpm, HP 3D DriveGuard
* LightScribe DVD+/-RW DL SuperMulti dvoslojni pogon
* Brez disketnega pogona
* Grafična kartica ATI Mobility Radeon HD 2600 z 256MB lastnega spomina (512MB HyperMemory) , Microsoft DirectX 10 capable
* Zaslon 15.4'' TFT WSXGA+ WideViewAngle anti-glare 1680 x 1050 (16 mil. barv)
* Sledilna ploščica z drsnim območjem in kazalna palica
* Omrežni vmesnik Intel Gigabit Ethernet Controller (10/100/1000 NIC)
* Intel Wireless WiFi Link 4965AG
* Bluetooth 2.0 vmesnik
* Integriran modem 56 Kbps
* Baterija High Capacity LiON 8-celična (55Wh) do 5 ur avtonomije
* Zunanji pametni napajalnik HP za izmenično napetost 90 W, tehnologija HP Fast Charge
* Vmesniki: 4 vrata USB 2.0, priključek VGA, stereo vhod za mikrofon, stereo izhod za slušalke/zvok, priključek Firewire (1394a), HDMI, priključek za napajanje, priključek
* RJ-11, priključek RJ-45, TV izhod S-video, 1x PCMCIA Type I/II, reža za SecureDigital pomnilniške kartice, priključek za sekundarno baterijo, priključek za namizno podnožje
* Varnost: HP ProtectTools, TPM Embedded Security Chip 1.2, HP-jev bralnik prstnih odtisov, integriran bralnik pametnih kartic SmartCard
* Dimenzije: VxŠxG 2,75 (spredaj) x 35,7 x 26 cm, teža: 2,77 kg ali več
* Operacijski sistem MS Windows Vista Business 32/64 ANG/SLO
* Slovenska tipkovnica
* HP System Recovery Media Kit
* Vnaprej nameščena programska oprema: HP Backup and Recovery Manager, HP QuickLook, Roxio Creator 9, Intervideo WinDVD – DVD Disc Player
* Triletna ( 3 ) mednarodna proizvajalčeva garancija
* HP Osnovna Torbica za prenosnik RR314AA

Prodajna cena z 20% DDV: 1.373,00 €

smiths ::

@ynos: Kje si pa našu tale model v Sloveniji? Js namreč čakam, da ga dobijo naše trgovine, ker mi je workstation 8510w predrag, pa niti ne rabim take grafe ko jo ma not. Ampak tole, če je pa za takole ceno, je pa zelo ugodno po mojem mnenju... Ka pa ostali mislite?

na ekonomski fakulteti je v ponudbi v študentski akciji, kot top model od 6-ih. :)

neoto ::

Super zverinica. Ne razumem samo rokov... 5. november? Kdaj plačaš? Septembra? 2 meseca dobavnega roka? hm...

To tudi meni ni najbolj jasno... Kje si pa prebral o rokih?

Lani so potem naknadno po izteku naročil, za vse kupce pocenili prenosnike od 10 do 20k SIT, zaradi tržnih cen.

Mi pa ni jasno tisto, kjer piše, da je Blueray pogojno notri, pod doplačili ga pa ni... Ali bo zato kaj dražji.., ali bodo vsi imeli, potem, ko dobijo to...

Zheegec ::

smiths: Se že nekaj časa dobi v Sloveniji - 8510p GB955ea; Cena naj bi bila okoli 1300€+DDV !?
Samo ta ima 1280x800 ločljivost pa še RAM je potrebno dodati, ostalo je AFAIK enako.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

smiths ::

Sm ravnokar gledu, ampak je za moje pojme resolucija čist premala, tk da bom počaku še mal, da pride model s 1680x1050 vn pa z 2GB rama. Itak še nism dobu od študentskega nakazanga denarja :D

.:Urossx:. ::

zdej se zgubu zivce glede Anni FL90 saj me ze 2 tedna jebejo da ga bodo dobili:\ sej daj sem se odlocil da bi uzel [url=http://www.bolha.com/oglas2578188]HP Pavilion DV9000ea AMD Dual Core X2 1.6 GF 7600[/url]+1GB rama mi dokupil se splaca ? je se kaj boljsega za ta dnar ? Aja zanima me ena primerjava graf ki so v HP x3100vs GF 7600vs Ati x1600 Mobility 256MB

Tu je primerjava grafičnih v laptopih.

Drugače bi pa še vprašal, ali se splača počakati še kaki mesec, dva, mogoče celo tri z nabavo laptopa, ker ni take nuje za nabavo? Predvsem ali bodo v kratkem prišli kaki novi modeli, npr. od HP-ja, Toshibe itd. oz. ali bodo v tem času kaj občutneje padle cene?

mmaestro ::

Ja 2.9. naj bi se dvojederniki nekaj cenili tako da pomoje se splača počakat še kak mesec, če se ti ne mudi.

neoto ::

In pa oktobra se začne zadnja četrtina leta Q4, tako da bo tudi takrat nekaj novih modelov ven prišlo. Med drugimi baje malce posodobljeni Lenovo R61.

SLSam ::

Lp

Razmislam o nakupo prenosnika.

Zanima me mnenje za TOSHIBA Kja menite o njemu?Hocem predvsem da bo zmogljiv za igre in ostale programe ter da je cena nekje do 1200 euro.

potem raje ACERJA AS5920G

• Procesor: Intel&reg; Core2 Duo T7300 (2.0GHz/4MB/FSB800)-SANTA ROSA
• Zaslon: 15.4WXGA 1280x800 Acer CrystalBrite 8ms
• Grafika: NVIDIA&reg; GF Go 8600M GT 512MB-GDDR2 do 1280MB
• Pomnilnik: 2 x 1GB 667Mhz DDR2
• Trdi disk: 160 GB 5.4 obr/min SATA
• Optična enota: DVD-Super Multi Double Layer
• Čitalec kartic 5 v 1 (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
• 10/100/1000Mbps LAN; WLAN 802.11 a/b/g, Bluetooth 2.0+EDR
• Webcam: 0.3M DV
• Priključki: 4 x USB 2.0; 1 x IEEE 1394 port; 1 x HDMI™ port with HDCP support; 1 x ExpressCard™/54 slot; 1 x S-video/TV-out (NTSC/PAL) port
1 x Consumer infrared (CIR) port
• Baterija 8-cell (garancija za baterijo 6 mesecev)
• Avtonomija baterije: do 3,5h
• Dimenzije: 364 x 270,2 x 30,8/43,7 mm / Teža: 3kg
• Garancija 2 leti

Kje si pa videl tega acerja?na comtronu?

Glodko ::

Če ne drugje ga majo v big bangu.

slsam comshop da

big bang ima drugi model z 256MB grafično, nima BT, brez torbe in ima večji disk.

Uhh mogoce sem jaz slep sam ga ne najdem v comshopu na netu :o
COMSHOP ACER

:'(

ni še gor :\

Aha a mi lahko samo poves se tocno ceno prosim?

Hmm, bi pa jaz še enkrat vprašal za mnenje o tem Lenovo ThinkPadu R61 (dokupil bi še 1GB RAM-a) in pa predvsem primerjava s tem Dell Inspironom 6400 (0159).

Pa upam, da se zadnjič oglašam v tej temi, sej sem že sam sebi tudi tečen z nezmožnostjo odločitve za laptop :D

"In pa oktobra se začne zadnja četrtina leta Q4, tako da bo tudi takrat nekaj novih modelov ven prišlo. Med drugimi baje malce posodobljeni Lenovo R61."

Kdaj bodo posodobljeni in kaj bodo posodobili, če ti je znano? Tnx.

buttcrack ::

S Toshiba Satellite A100-599 moram zbit visto pa XPje naložit, pa me zanima kakšna je tukaj varianta glede SATA diska... Sam imam HPja, kjer je blo treba integrairat driverje na XP CD. Hvala

ccc ::

Mislim da na XP sp2 ni teh sata tezav.

Zheegec ::

Seveda so. Potrebno je narediti isto kot pri HPju - v BIOS moraš izklopiti AHCI opcijo, oziroma pri HP je "SATA native mode", ali pa v skrajni sili integrirat driverje v inštalacijo Windows.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Modri dirkač ::

V nlite dodaš driverje in imaš v 5 min. in po 3 korakih stvar rešeno.
Everybody lies!

billgates ::

Eno vprašanje:a lahk na navadnem notebooko(ki ni mac) poženem mac os x. Frend bi namreč rad imel navaden notebook pa bi vzel namesto viste osx.

dirkač : kako jaz bi to naredil za en laptop.

Modri dirkač ::

Everybody lies!

hvala:)
««
88 / 670
»»