Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

fosil ::
Tukaj in tukaj je seznam in specifikacije ta novih hp-jev.
Kakšen model se že najde na prodaj, v enaa jih majo ene par.
Kakšen model se že najde na prodaj, v enaa jih majo ene par.
Tako je!

zcetrt ::
Po vsej verjetnosti bom kupil HP-ja. Za začetek me zanima, kakšna je razlika pri strojno enako opremljenema nx7300 in nx7400. Z junijem torej pridejo novi modeli, pravite?
Hvala.
Hvala.
4.

Zheegec ::
NX7300 nima reže za dock station, kaj več pa mislim da ni razlik.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Fr33man ::
Glih mal oči pasm na tanovih 17" HP-jevih zverinicah in sm opazu da je pr vseh vklučena grafična NVIDIA Quadro NVS 320M. Sicer nism nek hud strokovnjak v tem segmetu, samo mi prizvok imen da vedt da bi to utegnil bit kr drago. A so že kake špekulacije glede cen v razredu 17 col (8710p)?

Jaka83 ::
tiger100: Če misliš imet prenosnik zato da bi ga okrog nosil, potem bi na tvojem mestu raje gledal 15,4", če ga boš imel pa pretežno za doma, potem pa kar 17". Kolegov 17" je napram mojem 14,5" pravi tank.

BigBoss_ ::
Nove HP konfiguracije
Nekako sem si ogledoval model HP Compaq 6710b (GB893EA) Intel Core2. KLIK
Kako je pa s cenami? Na Hrvaškem so dosti nižje kot pri nas (brez davka pod 1100€). KLIK
Nekako sem si ogledoval model HP Compaq 6710b (GB893EA) Intel Core2. KLIK
Kako je pa s cenami? Na Hrvaškem so dosti nižje kot pri nas (brez davka pod 1100€). KLIK

Andrej_86 ::
Prvo lep pozdrav vsem skupaj.
Sedaj pa imam vprašanje, ker sem na področju tega popolni laik. Kupujem nov(svoj prvi) prenosnik v rangu nekje do 700€. Nisem zahteven uporabnik, največ bi ga uporabljal za internet doma in na faxu, potem pa vsake toliko časa še office,photoshop in pa za ogled kakega filma, tako da mislim da bi za ta rang že dobil kaj za moje želje?
Že vnaprej hvala za odgovore in nasvete
Lp Andrej
Sedaj pa imam vprašanje, ker sem na področju tega popolni laik. Kupujem nov(svoj prvi) prenosnik v rangu nekje do 700€. Nisem zahteven uporabnik, največ bi ga uporabljal za internet doma in na faxu, potem pa vsake toliko časa še office,photoshop in pa za ogled kakega filma, tako da mislim da bi za ta rang že dobil kaj za moje želje?
Že vnaprej hvala za odgovore in nasvete
Lp Andrej

Andrej zate recimo bi blo kej tazga. Možn, da ma kaka firma še kak bolši model, sm js sm pač pripadnik HPja

Sem si vzel nekaj časa in pregledal ponudbo do 700 EUR.
Pri takšni ceni je zelo pomembna garancija. Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem se grdo nategnil z nakupom prenosnika, ki je bil občutno dražji od teh, ki jih kupuješ ti. Garancija je za fizične osebe le pri Lenovu in Acerju 2 leti. Kar je velik plus. Nekaj pa pove, da za pravne le 1 leto. Torej, če boš prenosnik veliko uporabljal, znajo biti problemi (to je mina, na katero sem stopil jaz), ki bodo toliko bolj zoprni pri 1 letni garanciji. Ne da bi želel delati reklamo, a tu se mi zdi Big Bangova ponudba zlata vredna. Za 35 EUR zavaruješ prenosnik še proti marsičem drugem, kot le odpovedi. Mislim, da se to kar splača vzeti, četudi bi bil prenosnik v Bangu nekaj evrov dražji.
Prenosnike sem pregledal na Mimo Vrste in v Big Bangu. Lahko jih pogledaš tudi še drugje, seveda. Ti si boš vzel več časa.
Kot prvo, sem fliknil ven vse, kar je imelo celeron m ali pa 2x256MB rama, kar je totalna bedarija za današnji čas. Sploh, če želiš narediti v Photoshopu kaj več, kot le spremeniti kontrast in osvetlitev.
In tu so izbranci:
Acer, ki ima sicer enojedrn procesor, a 2x512 RAM-a, kar bi ti znalo priti prav. O grafični ni podatka, kar zna biti problem, če kakšna intelova 900. Saj nisem gejmer, ampak kdaj pa zapaše pognati kaj 3D. Če tebi ne, boš shajal tudi s to kartico. Imaš 4 USB-je, kar je zelo praktično in pohvalno. Takisto Svideo izhod, čitalec spominskih kartic (praktično, če imaš fotoaparat) in razširitveno PCMCIA. FireWire priključka ni, to veš sam, ali ga potrebuješ. Večinoma so naprave, ki so na FireWire, tudi na USB. A le večinoma (nekatere boljše zunanje zvočne kartice so npr. na FireWire, takisto nekatere kamere...). Glede baterije, dvomim, da je zaupati podatku "do 3 ure". Tudi ena ure je namreč v tem območju. Glede ohišja nimam izkušenj (nisem še imel Acerja v rokah). Garancije, 2 leti.
Hp ima definitivno zelo dobro ohišje. Kvalitetno izdelano. Procesor je celo dvojedrn, kar zna priti prav. Je pa problem v ramu, a je en slot prost. Če bo potrebo po več kot 512MB, pač tedaj nabaviš. Diska je 20GB več kot pri prejšnjem Acerju, grafika je intelova 950, ki je boljša od hipotetične 900 v Acerju, čeprav vragu repa s tem še nismo izmaknili. Usb je eden manj, je pa zato FireWire, pcmcia je, ni pa Svidea. Verjetno pogrešljivo. Ali pač? Baterija bojda dobra. Garancije pa le eno leto. Kar je kriza, ali pa ne.
Hp drugi pa ima poudarek na prenosljivosti. Je majhen in lahak, nekaj pa plačaš tudi Billu za licenčna Okna. Procesor nič posebnega oz povprečno za kakšno leto nazaj, disk realtivno majhen, rama 512... Poudarek je na mobilnosti.
Če te nese do tega HP, si pa dokaj zmagal. Giga rama, zelo soliden procesor, grafična sprejemljiva, velik disk, USB in FireWire, ni pa Svidea zopet. A ohišje zagotovo odlično.
Tale Acer je pa zelo zelo poceni, a ne poznam procesorja, ostalo pa je tudi pač poceni. Mogoče velja pogledati, kako se obnese grafična kartica s strani Atija. Zelo poceni. Disk tudi soliden.
Upam, da sem kaj pomagal. Na tvojem mestu bi izbral HP-ja s 6 letnim "se zgodi". Ker je, vsaj po mojem, edini od teh, ki mu pecifikacije zdržijo še kar nekaj verzij Photo Shopa, diska ne bo zmanjkalo in še kakovosten je. Če pa bi bila kakšna smole, je tu zavarovanje oz. garancija. V primeru, da je predrag, pa HPja iz mimo vrste. Glavni minus je garancija, saj si po enem letu bos. Care Pack je pa več kot 140 EUR za 3 leta. Mislim, da dvojedrni procesor prevega pred Acerjem.
Lep pozdrav.
edit: Freud je uspel napisati post, medtem, ko sem jaz pisal svojega. Le kako mu je uspelo... Ja, luštna mašinca, tale Freudov predlog. Res bi bilo smiselno počakati na novo serijo HPjev...
Pri takšni ceni je zelo pomembna garancija. Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem se grdo nategnil z nakupom prenosnika, ki je bil občutno dražji od teh, ki jih kupuješ ti. Garancija je za fizične osebe le pri Lenovu in Acerju 2 leti. Kar je velik plus. Nekaj pa pove, da za pravne le 1 leto. Torej, če boš prenosnik veliko uporabljal, znajo biti problemi (to je mina, na katero sem stopil jaz), ki bodo toliko bolj zoprni pri 1 letni garanciji. Ne da bi želel delati reklamo, a tu se mi zdi Big Bangova ponudba zlata vredna. Za 35 EUR zavaruješ prenosnik še proti marsičem drugem, kot le odpovedi. Mislim, da se to kar splača vzeti, četudi bi bil prenosnik v Bangu nekaj evrov dražji.
Prenosnike sem pregledal na Mimo Vrste in v Big Bangu. Lahko jih pogledaš tudi še drugje, seveda. Ti si boš vzel več časa.
Kot prvo, sem fliknil ven vse, kar je imelo celeron m ali pa 2x256MB rama, kar je totalna bedarija za današnji čas. Sploh, če želiš narediti v Photoshopu kaj več, kot le spremeniti kontrast in osvetlitev.
In tu so izbranci:
Acer, ki ima sicer enojedrn procesor, a 2x512 RAM-a, kar bi ti znalo priti prav. O grafični ni podatka, kar zna biti problem, če kakšna intelova 900. Saj nisem gejmer, ampak kdaj pa zapaše pognati kaj 3D. Če tebi ne, boš shajal tudi s to kartico. Imaš 4 USB-je, kar je zelo praktično in pohvalno. Takisto Svideo izhod, čitalec spominskih kartic (praktično, če imaš fotoaparat) in razširitveno PCMCIA. FireWire priključka ni, to veš sam, ali ga potrebuješ. Večinoma so naprave, ki so na FireWire, tudi na USB. A le večinoma (nekatere boljše zunanje zvočne kartice so npr. na FireWire, takisto nekatere kamere...). Glede baterije, dvomim, da je zaupati podatku "do 3 ure". Tudi ena ure je namreč v tem območju. Glede ohišja nimam izkušenj (nisem še imel Acerja v rokah). Garancije, 2 leti.
Hp ima definitivno zelo dobro ohišje. Kvalitetno izdelano. Procesor je celo dvojedrn, kar zna priti prav. Je pa problem v ramu, a je en slot prost. Če bo potrebo po več kot 512MB, pač tedaj nabaviš. Diska je 20GB več kot pri prejšnjem Acerju, grafika je intelova 950, ki je boljša od hipotetične 900 v Acerju, čeprav vragu repa s tem še nismo izmaknili. Usb je eden manj, je pa zato FireWire, pcmcia je, ni pa Svidea. Verjetno pogrešljivo. Ali pač? Baterija bojda dobra. Garancije pa le eno leto. Kar je kriza, ali pa ne.
Hp drugi pa ima poudarek na prenosljivosti. Je majhen in lahak, nekaj pa plačaš tudi Billu za licenčna Okna. Procesor nič posebnega oz povprečno za kakšno leto nazaj, disk realtivno majhen, rama 512... Poudarek je na mobilnosti.
Če te nese do tega HP, si pa dokaj zmagal. Giga rama, zelo soliden procesor, grafična sprejemljiva, velik disk, USB in FireWire, ni pa Svidea zopet. A ohišje zagotovo odlično.
Tale Acer je pa zelo zelo poceni, a ne poznam procesorja, ostalo pa je tudi pač poceni. Mogoče velja pogledati, kako se obnese grafična kartica s strani Atija. Zelo poceni. Disk tudi soliden.
Upam, da sem kaj pomagal. Na tvojem mestu bi izbral HP-ja s 6 letnim "se zgodi". Ker je, vsaj po mojem, edini od teh, ki mu pecifikacije zdržijo še kar nekaj verzij Photo Shopa, diska ne bo zmanjkalo in še kakovosten je. Če pa bi bila kakšna smole, je tu zavarovanje oz. garancija. V primeru, da je predrag, pa HPja iz mimo vrste. Glavni minus je garancija, saj si po enem letu bos. Care Pack je pa več kot 140 EUR za 3 leta. Mislim, da dvojedrni procesor prevega pred Acerjem.
Lep pozdrav.
edit: Freud je uspel napisati post, medtem, ko sem jaz pisal svojega. Le kako mu je uspelo... Ja, luštna mašinca, tale Freudov predlog. Res bi bilo smiselno počakati na novo serijo HPjev...
4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zcetrt ()

Ali se vam ne zdi cena za ta HP kar nekoliko prenizka, da bi bila resnična... Kdo bi potem vzel nx7300?
4.

Predvidevam, da se bodo cene starejših modelov spustile, sam še počakat je treba da pridejo vsi tanovi modeli na police in se začne množično nakupovenje, posledično lanski modeli ne bojo več tako popularni in cena bo padala.

SedmiClen ::
Živjo!
Rabil bi prenosnik za CAD,Photoshop,filme,hl2 z kvalitetnim ohišjem in monitorjem
-Pozna kdo zaslona tega HPja in Della? Kakšne so barve,vidni kot...
-Kako se kej segrevata prenosnika kako sta glasna?
-kako je z baterijo, ma kdo izkušnje? (Malo me je strah glede prenosnikov, ki so zagoreli a se je to že kaj poštimal? Vem i am paranoid)
-Kje bi mogoče lahko preizkusil tega HPja
Dell
HP (mi je malce bolj všeč ram bi še dokupu)
--Glede na zgornje poste a se mi mogoče splača še počakati z nakupom?
Kupujem pa prenosnik za okoli 1250EUR (300k sit), če mate v mislih kak bolj proimeren model pa kar na dan z njim ;)
Vsekakor malo pokomentirajte, mi bo zelo pomagalo pri nakupu ;D
Rabil bi prenosnik za CAD,Photoshop,filme,hl2 z kvalitetnim ohišjem in monitorjem
-Pozna kdo zaslona tega HPja in Della? Kakšne so barve,vidni kot...
-Kako se kej segrevata prenosnika kako sta glasna?
-kako je z baterijo, ma kdo izkušnje? (Malo me je strah glede prenosnikov, ki so zagoreli a se je to že kaj poštimal? Vem i am paranoid)
-Kje bi mogoče lahko preizkusil tega HPja
Dell
HP (mi je malce bolj všeč ram bi še dokupu)
--Glede na zgornje poste a se mi mogoče splača še počakati z nakupom?
Kupujem pa prenosnik za okoli 1250EUR (300k sit), če mate v mislih kak bolj proimeren model pa kar na dan z njim ;)
Vsekakor malo pokomentirajte, mi bo zelo pomagalo pri nakupu ;D

M@73Y ::
@ zcetrt
men se tud zdi malo nizka glede na ostale cene HP-jev. samo je pa po moje fora da ima le ENO LETO garancije.
Drugače pa ali ima kdo izkušnje z njim. Namreč jaz sedaj iščem HP prenosnik z prav tako konfiguracijo kot je ta dvomljivi model. Prosim za mnenja.
Lp. Matej
men se tud zdi malo nizka glede na ostale cene HP-jev. samo je pa po moje fora da ima le ENO LETO garancije.
Drugače pa ali ima kdo izkušnje z njim. Namreč jaz sedaj iščem HP prenosnik z prav tako konfiguracijo kot je ta dvomljivi model. Prosim za mnenja.
Lp. Matej
..jump into psytrance tunnel..

zcetrt najlepša hvala za zelo obširen odgovor. Je pa stvar taka, da bom ostal pri začetno zadanih 700€ (+garancicija v bigbangu), ker če bom imel potrebo po igricah imam še vedno desktop računalnik doma. Zelo se mi dopade bigbang-ovo dodatno zavarovanje(garancija), tako da se bom verjetno odločil za nakup v big bangu. Tu so trije, ki so mi prišli iz njihove ponudbe v ožji izbor prvi hp, drugi acer in pa še tale acer.
Mogoče kdo ve, ali je občutna razlika v velikosti med 14,1" in 15,4" zaslonom? Pri tretjem pa je verjetno slabost da ima 2x256rama? Se pa da verjetno ob potrebi če bi bilo kdaj premalo rama le tega zamenjati za napr 2x 512?
Lp in hvala
Andrej
Mogoče kdo ve, ali je občutna razlika v velikosti med 14,1" in 15,4" zaslonom? Pri tretjem pa je verjetno slabost da ima 2x256rama? Se pa da verjetno ob potrebi če bi bilo kdaj premalo rama le tega zamenjati za napr 2x 512?
Lp in hvala
Andrej

RPG ::
Ja, mene tud zanima prenosnik nekje okol 300k, tko za risanje pa to, kaka 15-ka...Sam sem pa tud mal gledu te HP-je nx7300 in 7400, sam nebi želel imet tega Graphics Accelerator-ja, bi rajš imel kako urnk grafično. Ima kdo kak predlog kaj se splača kupiti? Kaj pa je zdej s tem Dell-om k je neka huda akcija v Big Bangu, se to splača?
Pa še zanima me če kdo pozna kako trgovino v avstriji ali nemčiji, kjer bi bili prenosniki kaj ceneje.
hvala
Pa še zanima me če kdo pozna kako trgovino v avstriji ali nemčiji, kjer bi bili prenosniki kaj ceneje.
hvala

roccco ::
Hja pri Dellu tudi ni neka ornk grafika, zgolj integrirana Intelova 950ka. Prenosnik z ločeno grafiko je okol 1300€, recimo Toshiba A200-10x.

RPG ::
Ja tale Toshiba je kr cool, dost ti dajo za to ceno, čeprav meni se bolj dopade model TOSHIBA A200-10W...kak se pa drugač kej obnesejo toshibe?

Kar v redu pravzaprav - po mojem spadajo med boljše proizvajalce, sploh Tecra serija je super. Te nove A200 in P200 so še zelo lepe povrhu :)
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

destiny ::
A se novi Sattelite seriji (200) še vedno ugreza tipkovnica? Kaj pa hlajenje? Pri starih Sattelite-ih (serija 100) ima ventilator kar precej dela...

Lep pozdrav. Imam še eno vprašanje poleg zgornjega. Je res da ima acer slabe ekrane pri prenosnikih? Malo dvomim v to, vendar mi je rekel en kolega da če pogledaš v acerjev zaslon zelo slabo vidiš v primerjavi z ostalimi. Je na tem kaj resnice?
hvala
Lp,Andrej
hvala
Lp,Andrej

nurmaln ::
Nič resnice na tem. Če je Acer v kakšni stvari občutno boljši kot npr HP, je to sigurno kvaliteta LCD zaslona.

segedinar ::
pri močni dnevni svetlobi se na acerjev lcd zelo slabo vidi,drugače pa so res bolj kontrastni od Hp-jevih

:D
povečaj svetilnost zaslona (tipka Fn+desni kurzor)
edit
Torej gre v bistvu tu bolj za to da ima acer "gladek" zaslon, hp pa mat?
Pri Acerju imaš modele z CristalBrite in navadnimi mat zasloni.
V povprečju v enem letu uporabljam cca 4-5 različnih prenosnikov. Zaenkrat so imeli še vsi Acerji boljše zaslone kot HPji ali Delli.
Vsaka znamka ima svoje dobre in slabe strani. Pri Acerji so zasloni sigurno ena boljših.
povečaj svetilnost zaslona (tipka Fn+desni kurzor)

edit
Torej gre v bistvu tu bolj za to da ima acer "gladek" zaslon, hp pa mat?
Pri Acerju imaš modele z CristalBrite in navadnimi mat zasloni.
V povprečju v enem letu uporabljam cca 4-5 različnih prenosnikov. Zaenkrat so imeli še vsi Acerji boljše zaslone kot HPji ali Delli.
Vsaka znamka ima svoje dobre in slabe strani. Pri Acerji so zasloni sigurno ena boljših.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()

Če izbiraš samo med tema dvema potem HP, kljub temu da ima manjši disk, predvsem zaradi procesorja in pa optične enote (P-M je sigurno tišji, Combo enote v novem prenosniku pa sploh ne bi komentiral)
Osebno sicer mislim da so nakup 14'' prenosnika ne slača. Ni ne tič ne miš
, ali vzemi 15,4 ali pa akko 10ko ali 12ko.
že boljš mal doplačat pa vzet kej tazga
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?pf_id=074886&dept_id=1058
Osebno sicer mislim da so nakup 14'' prenosnika ne slača. Ni ne tič ne miš

že boljš mal doplačat pa vzet kej tazga
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?pf_id=074886&dept_id=1058

gledal sem še tega ACER , slabost je verjetno samo 2x256 rama ane?
V big-bang pa sem se zagledal samo zaradi dodatnega zavarovanja (3 ali 6 let)...se mi splača na to gledati, ali raje kupim nekaj preko enaa ali mimovrste in se sprijaznim z enoletno garancijo in malo boljšim računalnikom?
lp
V big-bang pa sem se zagledal samo zaradi dodatnega zavarovanja (3 ali 6 let)...se mi splača na to gledati, ali raje kupim nekaj preko enaa ali mimovrste in se sprijaznim z enoletno garancijo in malo boljšim računalnikom?
lp

1. 2x256 ti bo hitro premalo, sploh če boš namestil visto
2. Če boš Acerja vzel kot fizična oseba imaš 2 leti garancije in ne eno
3. v vsakem primeru lahko dokupiš podaljšanje garancije na tri leta
4. Beri drobni tisk - Big Bang za prenosnik krije do 67% stroškov popravila in ne celotnega popravila.
5. Za acer lahko kjerkoli dokupiš podaljšanje garancije, ki ti krije tudi popravilo zaradi poškodb (tudi tam je sicer drobni tisk, da za popravilo razbitega LCD zaslona doplačaš 100EUR +ddv, ampak vse ostalo ti pa krijejo 100%).
2. Če boš Acerja vzel kot fizična oseba imaš 2 leti garancije in ne eno
3. v vsakem primeru lahko dokupiš podaljšanje garancije na tri leta
4. Beri drobni tisk - Big Bang za prenosnik krije do 67% stroškov popravila in ne celotnega popravila.
5. Za acer lahko kjerkoli dokupiš podaljšanje garancije, ki ti krije tudi popravilo zaradi poškodb (tudi tam je sicer drobni tisk, da za popravilo razbitega LCD zaslona doplačaš 100EUR +ddv, ampak vse ostalo ti pa krijejo 100%).

Nurmaln: točka 4 - beri drobni tisk, ta BB garancija ti krije 100% popravila v primeru okvare, 66% pa v primeru popravila napake, ki nastane zaradi LASTNE KRIVDE uporabnika.
Andrej86 - prvi nima DVD pekača, ima samo kombo enoto, pa cena je napačna (prava mislim da je nekaj čez 500EUR, ne vem čisto na pamet, mislim da 510EUR), drugi pa ni več dobavljiv :) pojdi raje v trgovino pogledat, kjer ni cel kup starih modelov, kot na www.bof.si.
Nurmaln - meni se zdijo ekrani pri HP boljši kot pri Acerju, seveda pa ne smeš bleščečega ekrana primerjati z mat. Novi HP imajo tudi bleščeče ekrane, pojdi nekam pogledat kakšnega NX7300.
Andrej86 - prvi nima DVD pekača, ima samo kombo enoto, pa cena je napačna (prava mislim da je nekaj čez 500EUR, ne vem čisto na pamet, mislim da 510EUR), drugi pa ni več dobavljiv :) pojdi raje v trgovino pogledat, kjer ni cel kup starih modelov, kot na www.bof.si.
Nurmaln - meni se zdijo ekrani pri HP boljši kot pri Acerju, seveda pa ne smeš bleščečega ekrana primerjati z mat. Novi HP imajo tudi bleščeče ekrane, pojdi nekam pogledat kakšnega NX7300.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

ok hvala , nisem bil pozoren na dvd pekač in tudi nisem vedel da ni več v prodaji (da je stran malo zastarela).
Torej se mi za ceno do 700€ najbolj splača spletna trgovina in se pač sprijaznim z 2letno garancijo pri ACER prenosnikih in 1letno pri HP-jih. Ok seveda je tudi to dobro. važno da sploh je
sedaj sem malo pregledal www.enaa.com in sem si izbral 3 žrtve in seveda upam da nisem preveč že tečen s tem. Samo ne bi rad kupil prvega, ko ga vidim, ker mi 700€ ni malo (pa vem da ni veliko to za prenosnik). :)
Ok tole se te trije: ACER , ACER , HP
Je med prvim in drugim največja razilka med procesorjema in 512rama? Pa še to: turion je verjetno boljši procesor od celerona? No še to bi vas lepo prosil, če mi lahko malo povete glede zadnjih treh prenosnikov, potem pa upam da bo padla odločitev in da bom počasi nehal "sitnarit"
vsem še enkrat najlepša hvala
Andrej
Torej se mi za ceno do 700€ najbolj splača spletna trgovina in se pač sprijaznim z 2letno garancijo pri ACER prenosnikih in 1letno pri HP-jih. Ok seveda je tudi to dobro. važno da sploh je

sedaj sem malo pregledal www.enaa.com in sem si izbral 3 žrtve in seveda upam da nisem preveč že tečen s tem. Samo ne bi rad kupil prvega, ko ga vidim, ker mi 700€ ni malo (pa vem da ni veliko to za prenosnik). :)
Ok tole se te trije: ACER , ACER , HP
Je med prvim in drugim največja razilka med procesorjema in 512rama? Pa še to: turion je verjetno boljši procesor od celerona? No še to bi vas lepo prosil, če mi lahko malo povete glede zadnjih treh prenosnikov, potem pa upam da bo padla odločitev in da bom počasi nehal "sitnarit"

vsem še enkrat najlepša hvala
Andrej

jih ne gledm...samo za turion slišim na novo, pa me zanima, če je to boljša zadeva od celerona (predvidevam da je)
lp
lp

Andrej - stran ni zastarela, samo ne brišejo starih modelov sproti, zato ti raje predlagam da greš v fizično trgovino pa tam pogledaš nove modele...
nurmaln: mat zasloni so pa IMHO res slabi pri Acerju, čeprav tudi HP niso nič posebnega.
nurmaln: mat zasloni so pa IMHO res slabi pri Acerju, čeprav tudi HP niso nič posebnega.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

ok najlepša hvala. če se bo komu dalo povedati mnenje še o zgornjih treh iz enaa.com bom zelo hvaležen. Drugače pa bom šel drug teden pogledat v big-bang če je kaj ok do 700€, drugače pa se bom verjetno odločil za nakup preko enaa.com.
ot: mogoče kdo ve, če greš osebno v gambit(enaa) na savsko iskat prenosnika - je cena ista kot na internetu?
Lp
ot: mogoče kdo ve, če greš osebno v gambit(enaa) na savsko iskat prenosnika - je cena ista kot na internetu?
Lp

BigBoss_ ::
Ja, samo ob naročilu označiš osebni prevzem.

Od zgornjih treh, se mi zdi še najbol soliden glih HP. Ma dvojedrni proc, giga rama, pa 1 let garancije, zavit v ličn in trpežn ohišje, acer ma očitno baterijo bol slabo. Rukneš še 3 leta BB garancije in čaw. Če ti bo vista prepočas delala pa rukneš not še giga neoriginal rama pa si volno.

Ja kle mam ravno enega Acerja prižganega, zraven pa HP, Lenovo, Fujitsu-Siemens pa Packard Bell, pa imajo VSI boljši ekran od Acerja... Lahko prideš ti k meni pogledat

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

miha22 ::
Mene pa zanima kje v ljubljani bi se dalo ogledati in probati Toshiba in Ibm prenosnike ??

TeraSonic++ ::
Kaj pravite o tem IBM-u
IBM Z61m
Iščem 15,4" prenosnik v njegovem rangu in se mi zdi tale enostavno super :P
Ima SXGA+ TFT LCD in pa grafično ATI Mobility Radeon X1400 HyperMemory 128MB GDDR
I
I-----> Mogoče kdo ve kej o SXGA zaslonih, so dobri?
I-----> a je to slučajno shared ram pri grafi?
IBM Z61m
Iščem 15,4" prenosnik v njegovem rangu in se mi zdi tale enostavno super :P
Ima SXGA+ TFT LCD in pa grafično ATI Mobility Radeon X1400 HyperMemory 128MB GDDR
I
I-----> Mogoče kdo ve kej o SXGA zaslonih, so dobri?
I-----> a je to slučajno shared ram pri grafi?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"

Tale HP mi je ravnokar padu v oči :P pa še bolšo grafo ma
HP Compaq nc8430 T7200 15.4+ 1024/100 P (YRH471EA)
HP Compaq nc8430 T7200 15.4+ 1024/100 P (YRH471EA)
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"

A se d na HPju ta koda na prstni oddtis skenslat ?
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"