» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
80 / 670
»»

RPG ::

sta oba modela huda, sam mičken predraga za mene...ka kdo ve kolik celično baterijo ima toshiba? pa kok cajta zdrži,serija A200

Jaka83 ::

TeraSonic++: Da se skenslat preverjanje prstnega odtisa.

destiny ::

TeraSonic++: IBM Lenovo je dal ven novo R serijo in sicer R61, ki ma nvidiin Quadro (nek model ki je baje po zmogljivostih blizu 7600 Go, samo da je dx10). Pri nas naj bi bli na voljo čez 1 teden, format ekrana je pa standarden 15''. Poleg tega podpira še novi wifi standard n.

Fr33man ::

Podobno Quadro grafiko majo tut zdej tanovi HPji 17". A kdo ve kake bojo cene teh zadev? Neki sm najdu na netu, sm ma samo 512 rama, pa sm 80 gb diska, na uradni strani pa piše da ti modeli štartajo z giga rama in 120 giga diska.:\

mike007 ::

A mi lahko kdo svetuje pri nakupu?? Notebook bom potreboval za pisanje, dolvleko, razni programi (igre me ne zanimajo).

1. http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_401_705022_HP_prenosnik_6715b_TL-60_

2. http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_469_701084_Fujitsu_Siemens_Amilo_PRO_V3545_T5500

Najlepša hvala za vaše odgovore.

Zheegec ::

Ta prvi HP 6715b TL-60 GB835 je čista zmaga, upam da ga dones končno dobim v roke pa malo sprobam, je pa drugače špica po konfiguracija, pa tudi ohišja so super.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Amilota imam tukaj pred sabo in mu razen 1GB rama premalo ne bi očital ničesar. Pri HPju dobiš več rama, večjo resolucijo na ekranu, Turion procesor in AMD čipovje. To slednje ne vem, kako se obnese pri prenosnikih, ker še nisem sprobal - za namizne je super. Bo še kdo povedal kaj o HPju, saj jih ima večina tukaj.
Mene je Fujitsu prepričal predvsem zaradi ugodne cene glede na performans in seveda minimalističnim izgledom.

zcetrt ::

Ste videli, kaj ponujajo od ponedeljka dalje v Hofru :))

Kako znajo rajcat, ti ljudje...
4.

Heh, Đerikom. Ne bi taknu ni štapom.

Ja tikam sa šraufcigarjem... Više puta... Po zadnjem posegu celo dela... HP odložen za nedoločen čas. Pa ne vem, ali bi bil vesel, ali žalosten...
4.

Kibby ::

Ta prvi HP 6715b TL-60 GB835 je čista zmaga, upam da ga dones končno dobim v roke pa malo sprobam, je pa drugače špica po konfiguracija, pa tudi ohišja so super.

Upam da nas ene razveselis z kakim kratkim povzetkom pa kakimi slikicami... Mene konkretno zanima koliko je "debel" laptop ko je odprt in ko zaprt ;) Tnx, LP

PS: Pa seveda kako dolgo zdrzi baterija... (seveda ce bo cas za vse to "igrackanje" :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kibby ()

Andrej_86 ::

No tako, pa sem kupil prenosnika. Hvala še enkrat vsem za nasvete in pomoč.

kupil pa sem tegale HP-ja, samo z 2x512 rama za 730€

upam da bo ok :))

Lp

Poročaj, kako dolgo zdrži baterija. Na začetku sicer bojda nekoliko manj kot potem, ko se nekajkrat sprazni in napolni.
4.

TeraSonic++ ::

Če gledamo grafične na teh dveh laptopih

hp nc8430 (ati radeon x1600 (256)) -bolj consumer oriented optimized for games

in

hl nw8440 (ATI Mobility Fire GL V5200, 256MB DDR Video memory) - optimized za CAD

Kot vem naj bi šlo za ista čipa ali se da npr. z driverji od Fire GL spremenit da x1600 postane fire gl ??? :P K to bi blo pa res kul

edit: typ-o
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

Zgodovina sprememb…

The B ::

Pozdravljeni!

Sem v dilemi in rabim nasvet. Odločam se med:
HP prenosnik 6715b TL-56 GC003
HP prenosnik nx7300 T5500 GB851

Pri prvem lahko dokupim še giga rama za 64€ pa še Winse dobim zraven. Je pa turion slabši. Samo ne znam si predstavljanti koliko...

Računalnik se bo uporabljal za Photoshop, Ilustrator, Rhino,... (Ni pa primarni računalnik).

Torej: Katerega od teh dveh? Ali pa mogoče čisto drug model? Omejitev je samo denar (800€). Mogoče lahko malce več, ampak raje manj.

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Po mojem se bolj splača 6715b, edino ekrana sta drugačna - 6715b ima ne-bleščečega.
Razlike v procu so minimalne.
Janez Janša, 29.04.2014

TribesMan ::

Definitivno 6715b... dodaten RAM ti bo še kako prav prišel... Turion pa ni toliko slabši od C2D... sploh ker je pri teh dveh modelih frekvenca turiona malce višja, tako da pokrije manjko moči... Pa še boljšo grafično ma.

Edina stvar ki bi bila lahko minus turiona je malce višja poraba... verjetno bi zgubil do pol ure zmogljivosti baterije v primerjavi z C2D... nekje 3.5 vs 3 ure...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mmaestro ::

Eno mogoče bedno vprašanje ampak vseeno. Slučajno sta mi v oči padla ta dva prenosnika:
HP 6715b TL-56 GC003
6715b HP TL-60 GB835

In ko sem na hitro pogledal malo preference se mi je porajalo eno vprašanje: Če npr prvemu dodamo 1GB rama in da rečemo da nam tako velika resolucija ekrana ni pomembna, koliko pride dejansko razlika med tema dvema prenosnikoma? Zanima me kakšna je razlika med TL-56 in TL-60 se veliko pozna pri hitrosti izvajanja programov?

Pa še eno vprašanje, kako se sploh obnese tako velika resoucija 1680x1050 na prenosnikih? Se splača gledat na to al ne?

LP

roccco ::

Jutri dobim 6715b GB835 pa bomo videli kako šiba zadeva. Poročam zvečer :)

Tribes - pri 65nm Turionih spet ni tako velika razlika, čeprav ima še vedno večjo porabo kot C2D.

Mmaestro - še malo boljši proc ima dražji model, drugače pa večino te razlike v ceni prinese ločljivost - meni se 1680x1050 zdi super.
Spet neke hude razlike med TL56 in TL60 ni, prav tako kot ni velike med TL56 in C3D T5500.

FreDD|e_M - se pa samo neki važi 8-)
Janez Janša, 29.04.2014

Kibby ::

ALIEn3001 si ze testiral katerega izmed novih notebookov? Si omenil da dobis enga v test al neki takega :D 8-)

Bodo novi HP-ji tudi z nebleščečimi ekrani?
4.

Ta 6715b ima 1680x1050 nebleščeč ekran.

Kibby - boma jutri z FreDD|e_M malo sprobala kako je kaj odporen na hujše udarce :))
Janez Janša, 29.04.2014

globe ::

bi mi lahko nekdo pojasnil kaj pomenijo pri mrezni kartici stevilke 10/100/1000? opazam da imajo novejsi prenosniki ze vecina 10/100/1000, starejsi pa samo 10/100. vrjretno je to povezano s hitrostjo prenosa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: globe ()

globe: Prav razmišljaš, to so hitrosti prenosa. Se pravi novejši imajo gigabitno mrežno kartico.

recimo da bi mel povezavo 10/2, morm met 10/100/1000 mrezno da bo max izkoristek al je dovolj 10/100?

brentnik ::

Še vprašanje glede zaslonov. Vsi HP 6710b imajo mat zaslon. Ali se motim?

tomaz- ::

tisti, ki imajo Bright view, imajo na koncu oznake BV , to pomeni, da imajo svetleč ekran..

nurmaln ::

@globe

Gigabit pride do izraza pri prenosih znotraj mreže, pri internetu se ne pozna. Če nimaš gigabit routerja ali swicha je pa tudi znotraj mreže čist vseeno.

globe: Na vprašanje si si u bistvu odgovoril že sam ("Če imaš 10/2..."). Torej je za tako internetno povezavo zadosti že 10 megabit mrežna. Kot pa je nurmaln povedal, pa seveda pride prav doma ali v službi, če imaš gigabitno mrežo postavljeno. Lahko je tudi samo med dvema računalnikoma, ki imata gigabitne mrežne.

Uua, ta 6715b je pa za to ceno prava bomba - malo izboljšan dizajn, boljša tipkovnica (večje tipke), super ekran (1680x1050 ločljivost pa boljša matrika - MVA/PVA, ekran je na prvi pogled boljši kot so bili prejšnji HP ekrani brez BrightView), teža je podobna kot kakšen NX7300/NX7400 (sicer je malo debelejši, ampak razlika je minimalna), za to ceno se mi zdi res super. Malo daljši opis s kakšno slikco pride kasneje.
Janez Janša, 29.04.2014

Jaz imam novega favorita...

Novi MacBook Pro...

Santa Rosa platforma
C2D 2.2GHz ali 2.4GHz
2GB RAMa
GF 8600M GT 128MB ali 256MB
120 ali 160GB disk
15.4" 1440*900 ekran (LED osvetlitev)
60Wh baterija za do 6 ur delovanja
in ostali dodatki ala osvetljena tipkovnica, kamera, FW 400 in 800, DVI, optični audio

teža 2.4kg :>

Cena od 1900€ naprej

ME WANNA!

Če cena ne bi bila v višavah, bi menjal na frišno kupljen notesnik. ;)

Sej cena je čist spodobna... za take specifikacije...

origin92 ::

Kateri prenosnik bi predlagali?

Sony VAIO VGN-FE41S

Toshiba Satellite A200-19L

Ali katerega drugega za 15,4 zaslonom, 2 gb ram-a.... do 1900€ ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: origin92 ()

[MYTiX] ::

Novi MacBook Pro? 1899€ Core 2 Duo 2,2 2GB ram ... ostalo v novici 0:)
podpis

miha22 ::

Kaksen se vam zdi ta prenosnik ? Kaksna je ta graficna po moci ?
Klik

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

ROFLOL... nisem vedel da HP dela Thinkpade :>

Drgač pa en povprečen laptop višje klase... nič šokantnega.

miha22: Grafična je baje nekje na nivoju 7600Go, le da je dx10.
ps: dej prosim uredi tale tvoj link da v tekstu piše le bistvo in ni razpotegnjen čez 2 monitorja!!!

Huda ... so se ga en mičken zmotil. Ni jih pa zmotil tist "IBM" napis na ohišju.

TeraSonic++ ::

Uf uf kaj pa zdej a se bolj splača uzet tega R61 ThinkPada ( link), ki je omenjen zgoraj ali naj ostanem pri HP nc8430 ( link) ???

Ker ma boljši zaslon? Kaj pa tale nVIDIA Quadro NVS 140M 128MB a je bolš od Radeona x1600 (256ram) še v čem drugm kot to da podpira DirectX 10 ?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

IBM ima 2 leti garancije in, če podatek drži, 6 USB konektorjev, kar zna priti prav, če bo prenosnik prevzel vlogo primarnega računalnika. Oglej pa si ju še v živo. Predvsem ohišje (čeprav bi moralo biti v tem rangu dobro) in tipkovnico (razpored tipk in kakovost).
4.

Za ohišje in tipkovnico naj te pri IBM-u ne skrbi. Sem pred kratkim dobil Z61m in je super. Zaslon je pri mojem svetleč in ma dober vidni kot (je precej boljši kot pri Toshiba Satellite od moje punce). Za zaslon pri novi R61 seriji pa ne vem... razen to da ma tud 15.4'' in 1680x1050.

@ nurmaln, Jaka83: hvala, mi je zdej jasno kak to deluje.
tut sam kupujem svoj prvi prenosnik, ki bi nadomestil moj namizni rac. nasu sem par zanimivih rac, glede na ceno/kakovost/zmogljivost:
dell 6400
HP 6710b
kaj porecete? nekak se bolj nagibam k temu hp, ki ma res hude specifikacije

Fr33man ::

Tvoji nagibi so pravilni. :D

brentnik ::

Tudi sam sem oko vrgel na HP 6710b. Kakšna je razlika med resolucijo zaslona 1280X800 in 1680X1050. Kakšne so vaše izkušnje z sledno resolucijo (velikost ikon itd..)

Malo nazaj sem že komentiral ekran na novem HP b-serije; imajo boljšo matriko (mva/pva), anti-reflexno površino, 1680x1050 je super ločljivost - pixli so zelo majhni, če so komu črke premajhne si jih pa pač poveča... Drugače pa se bolj splača 6715b TL60.
Janez Janša, 29.04.2014

mmaestro ::

Zanima me, kaj ti kot povprečnemu uporabniku, ki uporablja računalnik predvsem za multimedijo in internet ter kdaj za kakšen projekt v VS2005 bolj prav pride.
2GB pomnilnika z procesorjem AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-60 2 GHz, 1 MB drugonivojskega predpomnilnika ali 1GB pomnilnika s procesorjem Intel® Core2™ Duo T7300 Cpu 2.0 GHz, FSB 800MHz, predpomnilnik L2 4MB Mobile Intel 965GM nabor vezja. S tem, da ima prvi ločljivost 1680X1050 drugi pa 1280x800?

Zanima me kakšen vpliv ima drugonivojski pomnilnik na vsakdanje delo, kati prvi ga ima 1Mb drugi pa 4MB s tem da je razlika med njima 30€?

Govorim o teh dveh prenosnikih:
HP 6715b TL-60
HP 6710b

Nikakor se ne morem odločit kaj bi mi bolj prav prišlo. Pogovarjal sem se z določenimi osebki, ki pravijo, da je AMD pri mobilnih procesorjih še vedno zadaj, da so velika prednost intla hitrejša vodila, manjša poraba, in pa da se manj grejejo. Zanima, me če so pri AMDju to zadnje čase kaj popravili in koliko je to res? Koliko bi se dejansko za tisto kar bi jest rabil računalnik te razlike odražale pri mojem delu, če se sploh bi?
Zanima me, kaj bi mi vi svetovali da kupim, glede na to za kaj bi rabil računalnik.

LP

Seveda se bolj pozna več RAM, kot pa razlika v procu. Turion64 x2 je sicer malo počasnejši (nima veze za 99% uporabnikov), grejeta se sedaj enako (pač 65nm Turioni) - sprobano z nx7300 s C2D T5600 in 6715b s TL60.
Za avtonomijo baterije bom še poročal, bi znala biti dobra, saj je z baterijo od 100% do 50% zdržal cca 2h z WLAN vklopljenim, je pa res da bi zadnje 50% izginilo dosti hitreje.
Janez Janša, 29.04.2014

roccco ::

Za avtonomijo baterije bom še poročal, bi znala biti dobra, saj je z baterijo od 100% do 50% zdržal cca 2h z WLAN vklopljenim, je pa res da bi zadnje 50% izginilo dosti hitreje.

Dejansko je po enem polnjenju zdržal malo več kot 3h, avtonomija bo verjetno po 3-4 polnjenjih bo pa malce več :)
««
80 / 670
»»