» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
78 / 670
»»

TribesMan ::

Zakaj sploh Sony izdaja nove modele serije TX? Sej je računalnik praktično nespremenjen že od kar so ga začeli delati. Edina razlika je ta da piše namesto Pentium M zdej Core Solo...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zheegec ::

Večji disk, LED backlight, G-shock senzor za zaznavanje udarcev za hard disk... Nekaj izboljšav je.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TribesMan ::

LED backlight je notri ze od TX2...
Večji disk in 100MHz več na CPUju pa mislim da ni glih razlog da zamenjaš ime produkta.

Sicer TX je pe vedno brez konkurence ampk sony mal nateguje :)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

[Michael] ::

Zivjo!
Kupujem prenosnik za max. 1300 evrov, 17" monitorjom in mocno graficno, ker ga bom uporabljal tudi za igre. Pundb je morje, v katerih se jaz izgubim, prosim za pomoc kdor se bolje spozna na te reci. Zazeljen je se procesor Intel Core Duo ali pa tudi ne, ce je precenjen. Hocem namrec najvec za ta denar. Hvala!

Lp,Miha

Melanholija ::

LordWorm ::

Jutri dobim FS in se ze pripravljam za operacijski sistem ki je "Linux Eval." .A kdo pozna?

Kokrkoli ze gor bom nalozil 2000ko in me zanima kako se v Linux Eval particije stima, ce slucajno nebojo ok porazdeljene?
ni podatka

Jaka83 ::

LordWorm: Najbrž boš dobil gor SUSE Enterprise 10 Evaluation copy (to je tisti eval.). V KDE okolju se ne znajdem preveč, ampak za Gnome imaš Gnome partition editor in si lepo nastaviš, tako kot recimo s Partition magic.
Jaz si bom na FS raje naložil Ubuntu in po možnosti Mac OS X, če se bo dalo. (v nasprotnem primeru bo gor WinXP+Ubuntu)

Povej kako boš zadovoljen z delovanjem, jaz sem ga šel včeraj pogledat in za tipkat je vredu, pa tudi ohišje mi ne deluje preveč cheap (govorim za Amilo PRO V3545). Čakam pa, da dobim plačo naslednji mesec in potem ga takoj ubodem.

Gogo ::

Zdravo
Zanima me kaj mislite o ANNI HEL-80-1 prenosniku? Več pa je tule.
Se splača ali ne? V Monitorju so podobnega na osnovi HEL pohvalili.

LP
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|Gainward RTX 2060 Ghost, 6 GB GDDR|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

jabe ::

nekaj je že bilo napisanega, glej tudi pod compalove barebone prenosnike, ker gre za isto zadevo, le da pri slednji sam izbereš nekaj komponent (procesor, RAM, disk, BT in Wi-fi), vendar če kupiš vse v isti trgovini ti ga verjetno tudi sestavijo in stestirajo (vsaj AGT računalniki ga). prednost je kot že omenjeno, da se sam odločiš, kaj bi rad imel notri in na splošno imaš več garancije. na barebone 2 leti, na vse ostalo pa vsaj 3, kar je pa tudi nekaj. Anni pa je pač vzel barebone, sam nekaj notri dal in vsemu skupaj dal ime ANNI Hel 80/81 in 2 leti garancije na vse.

tipkovnica ni ne vem kaj (beri je kar podajna, sploh na nekaterih mestih, a je slovenska), ampak če nisi občutljiv na to, se boš navadil. laptop ni nikoli vroč, se ne pregreva, vendar ventilator tudi kar veliko dela, kar spet nekatere moti, drugi niti ne opazijo. z malo undervoltinga se pa tudi da veliko narediti. vse ostalo se mi zdi zelo v redu, sploh za ceno, ki jo plačaš. jaz sem z nakupom več kot zadovoljna.

evo jst sem kupil FS Amilo Pro V3545 in po res kratki uporabi sem zadovolen - je tih in...to je to, vec res se nemorem povedat.

Je pa pomemben podatek da sem dobil gor Visto Business Ed OEM ceprav na Enaa strani pise da je Linux Eval. Mogoce zato ker sem kupil kot pravna oseba? Pomoje ne, so se pac zmotili...

Ampak to me ne moti tako zelo ker se ti prakticno vse samo nalozi z minimalno klikanja in malce vec cakanja (samo prvic) in zadeva je ze nared za delo...lepo.

Vsi driverji (in upam da tudi windosi) so na disku in ti samo kliknes ikoncno na desktopu ki te vodi k zapeki driverjev in najbrz tut winsow na dvd (ne ne gre za backup).
Edino kar sem zraven dobil je CD z bluetooth sotfwerom ampak izgleda da je vse namesceno in se mi ta CD zdi bol kot okras.

Zraven dobis skatlo ki jo sicer lahko uporabljas kot kovcek ampak notebook TORBICE zraven NE dobis.

Tipkovnica je ok, miska dela ok ceprav na notebookih ne uprabljam ker me boli lopatica, imam mx revolution.

Visto pa nebom komentiral razen tega da sodec po task managerju mi ne vzame bistveno vec memorija kot 2000ka in pa vsec mi je to da je na voljo veliko informacij o sistemu ipd....ko bom imel cas bom verjetno namestil mojo 2000ko in btw za particije te kar med instalacijo vprasa.

Vprasanje: Kje zavraga naj izvem MAC address od vgrajene mrezne??
Na routerju imam MAC address zascito, zato rabim....sem pa ze pogledal po control pannel, Biosu, navodilih in nic :(

Vprasanje 2: Vista me opozarja da ima moj router unsecured povezavo, ceprav imam MAC filtriranje vklopljeno...Katiro zascito naj se vklopim da bom zadeva "varna"?
ni podatka

Quikee ::

Je pa pomemben podatek da sem dobil gor Visto Business Ed OEM ceprav na Enaa strani pise da je Linux Eval. Mogoce zato ker sem kupil kot pravna oseba? Pomoje ne, so se pac zmotili...

Jaz sem isto dobil in nisem kupil kot pravna oseba - prav tako pri dvema verjetno ne morejo narediti iste napake ;). Kakorkoli.. ni bila dolgo gor.

Sajrus ::

Od danes vzburjen lastnik Paviliona dv9000 ( Turion 64-X2, 240 GB, 1GB RAM, GeForce Go 7600 256 MB), prosi za info kje bi lahko našel kak manual, nalepke za tipkovnico v slo, in potrdilo, da je mašinca za 1050 € dober nakup. Hvala

gfighter ::

Prvi link, ki sem ga našel,menda pa jih imajo še v Big Bangu. Drugače imam sam podobnega HPja kake tri mesece in lahko rečem da je dober nakup za 1000€. Dela kot urica, performance je primerljiv z eno mid-range desktop mašino, izdelava je kar na nivoju, gadgetov je dovolj na odmet, edino kar me res moti je gretje in le dveurna avtonomija, če delaš karkoli zahtevnejšega. Pri igranju se pa res greje preveč, vendar to lahko rešiš tako, da mu omogočiš dober pretok zraka okoli ventilatorja. Jaz ga postavim tako, da gleda čez rob mize pa je...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

mrhowinar ::

@Sajrus - welcome to the club...jaz imam tudi paviliona dv9075eu...sicer 2gb rama in intel c2d...jaz sem po 5 mesecih uporabe zelooo zadovoljen...najprej sem bil razocaran le nad vertikalnim vidnim kotom ampak tut tega sem se navadu...sicer pa racunalnik leti, tudi igre prebavlja boljse kot vecina laptopov kar sem jih jaz do zdaj uspel videt pri kolegih, znancih itd.

Nalepke z SLO črkami dobiš u BOFu...samo so kar drage...tam okoli 4-5€ za kos papirja! Sej so kul, samo nwem kdo jih je delal, ker na nalepki "delete" pise "delite" :)

Sajrus ::

Hvala obema za reply..gretje, baterija in vidni kot mi za zdaj še parajo živce, ampak..will see. Nalepke so pa tudi že doma..

oh monitor je tesko primerjati z namiznim...moj je slab napram 970p ki ga imam na namiznem PCju

poznate kje kaksno zlozljivo mizico za laptop...tko da bi bilo se za externo mis prostor?
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LordWorm ()

Lejj ::

Pozdravljeni,

mene zanima kaj menite o teh dveh prenosnikih:

Meni kot lajiku je bolj všeč M100-222 (slišati je bolj kvaliteten). 14" zaslon mislim, da ne bi smel bit tak problem, važno da ima 1280x800. Najbolj me še skrbi kvaliteta. Sam sem pred leti kupil Gericom prenosnik kateremu je leto kasneje začela utričati neonka zaslona, ampak to se je dogajalo samo ob zagonu.

Prenosnik bo za sestro katera ni hard-core gamer, vendar vseeno zažene kakšno igro vsake toliko časa. Drugače sumim, da bo prenosnik namenjen bolj ICQ/IRC chatu in prebiranju www (pač ženske).

destiny ::

Satellite serija ima relativno glasen hladilni sistem. So pa bile Tecre nedavno v akciji (mogoče so še), ki naj bi bile bolj kvalitetne od Satellite serije. Drugače pa glede nato za kaj bo sestra uporabljala prenosnik gledaš kar precej drage modele...

Lejj ::

Nekaj minut nazaj sem naročil Toshiba Tecra A8-103. Hvala za pomoč. :)

roxy ::

LP

Mene pa zanima kakšno mnenje imate o tem prenosniku
Prenosnik pa predvsem kopujem za šolanje, 3d modeliranje , ter tudi kakšna igra.

Hvala že v naprej

http://starwars.mojforum.si

Fr33man ::

Ne vem če to vprašanje čist sodi sem, ampak vseen nism šel odpirat nove teme.
Zanima me kako je s temi reklamacijami. Sm v procesu kupovanja laptopa in opažam, da so pogosto najugodnejše cene prav v spletnih trgovinah, pred katerimi pa mam nek prirojen strah očitno (čeprav še nism tm kupvau). Zanima me, konkretno, kako je s temi poškodbami pri dostavi, ker kupec ne ve kaj je dostavlalc delau z laptopom predn si ga ti dobu na vrata, v pravilnikih pa pač piše, da moreš ob dostavi prevert če je prišlo do kakih poškodb. Kaj to v bistvu pomen? A morš ti komplet škatlo tm odpret pred njegovimi očmi in vse pegledat al kaj s tem misljo? Kr ko on popiha pa ti šele pol kako poškodbo odkriješ si sam kriv zanjo po tej logiki?:\

camx ::

Jaz pa mam nasvet za vse ki jim slučajno pride na misel da bi kupili Tron prenosnik: proč od tega sranja. Danes kupu in NOV prenosnik iz trgovine ne dela. Priklopljen na povnilc crkne 2 sekunde po zagonu (se pokaže celo napis da stisnite F2 za prit u BIOS, potem pa crke). Jutri dobijo to jajce nazaj in vzamem Asusa. Tron robe in podobnega sranja pa se niti dotaknem ne več.

hamax ::

temu se bi pa lahko reklo posploševanje na kvadrat.

Temu bi se lahko reklo tudi posploševanje z razlogom, glede na to kolko pripomb pada glede Tron prenosnikov. Model je pa M85-DWD.

groznislaf ::

Pozdrav.

Tudi jaz izbiram nov laptop in sicer trenutno sta v špilu:
FS Amilo V3545
in pa
DELL Inspiron 6400

Glede na to, da sem zasledil, da vas je kar nekaj kupilo FS Amilo V3545, se priporocam za kaksen nasvet oziroma uporabnisko izkusnjo.

Sicer sem sam se vedno lastnik skoraj legendarnega DELL Inspiron 4100, tako da se 'nagibam' k DELLu... vendar mi je ta FS tudi zelo zelo zanimiv. Tako da je vsak nasvet dobrodosel!

LP, Grozni

No nesu na servis in so takoj rešli. Kaj je blo? Bedaki sestavljalci so na hladilnik prilimali komplet termalni trakec z listkom na katerem je termalna pasta, če se ji lahko tako reče, tako da toplota ni prehajala iz procesorja na hladilnik - procesor se je takoj ob vklopu pregrel in računalnik se ugasnu. Tolko o posploševanju. Zaenkrat lahko pohvalim le serviserje, spljuvam pa nesposobne sestavljalce v Comtronu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: camx ()

overman ::

Pozdrav,

Dokaj hitro moram nabavit nov prenosnik. Iscem nekaj kvalitetnega do max. 1200eu z najmanj povprecnimi performansami. Ker mi je kvaliteta izdelave zelo pomembna pridejo v postev predvsem znamke kot so ibm, sony, mogoce hp? Nasel sem ta model, sem pa malo v dvomih glede graficne (koliko ima sploh pomnilnika)? Evo link: sony

Uporabljal se bo predvsem za kaksne 2d programe (imam 22" lcd, tako da je pomemben vga izhod?) drugace pa kaksni filmi, etc..... igric nic!

Hvala za pomoc;)

PS: v bistvu sem si ze pred dobrim mescem narocil tega, ampak ga ni vec za dobit: ibm

Tole že pišem s Fujitsu Siemens Amilo Pro V3545 in po dveh dneh uporabe sem kar zadovoljen. Pograjal bi edino tipkovnico, ki je na sredini zelo podajna, ampak pomoje jo moram samo še enkrat ven vzet pa nazaj noter namontirat, ker so jo najbrž slabo namestil nazaj, ko so dal tiskat še SLO znake nanjo.

Baterija drži malo več kot dve uri v Visti z Aero vmesnikom in enako v Ubuntu+Beryl.

Je pa zanimivo, da sem tudi jaz plačal Linux Eval. varianto in gor dobil Vista Business. Ekran je zadovoljiv, performance pravtako (samo grafična malo peša - 7300). BIOS bo treba še flešat, da še malo pregledam, če se da kaj dodatno nastavit, ker je večino stvari zaklenjenih na default.

Ubuntu pa tudi razume dodatne gumbe, edino WiFi bom moral še sprobat na faksu.

Za tako ceno sem zadovoljen.

Quikee ::

BIOS bo treba še flešat, da še malo pregledam, če se da kaj dodatno nastavit, ker je večino stvari zaklenjenih na default.
Poročaj, če je kaj uporabnega.

Po flešanju nič novega v BIOS-u. V readme pa piše tole:

predecessor BIOS R01A0N:

Solved problems:
- Support SLP2.0 (for Windows Vista requirement)
- To fix A0M WinFlash BIOS will not detect the machine ID and
is able to be flashed on different platform(wrong machine).
This issue is fixed by BIOS A0N.
Known errors, problems and restrictions:

- The font type of function key indicated string during POST FSC logo
is different if you disable the F12 Boot Menu in BIOS menu.

Gaber ::

Samo eno vprašanje glede na to da prvič sploh nabavljam barebone prenosnik:

BAREBONE: Compal HEL80
CPU: Intel ® Core 2 Duo T7200
RAM: A-Data PC2-5300 2x1GB
HD: Seagate ST980825AS
NET: PRO/Wireless 3945AGB

Tole me pride okol 1100€, pa me zanima če sm še kej pozabu al je to dost za normalno uporabo?
OS & vso možno periferijo že imam.

Hvala.

edino kar bi lahko še dodal je bluetooth, ki je sicer poceni, vendar če ga ne rabiš, ga ne rabiš.

Gaber ::

Mah mam nekje bloototh usb dongle pa ga ne rabm že tko nič... Drugač pa hvala za potrditev, hotu sm sam vedet da nisem slučajno kakšne esencialne zadeve pozabu ker se mi zdi cela konfiguracija glede na cene sestavljenih laptopov smešno poceni (Sony Vaio s skoraj isto konfiguracijo je skor 3x dražji8-O )

A grafično boš imel Intel GMA?

PS: Jaz sem zdaj s Fujitsu Siemens Amilo PRO V3545 zelo zadovoljen, še Wireless sem si spedenal zdaj doma in je super. Baterija z wireless zdrži malo več kot dve uri na Visti z vklopljenimi bombončki.

HEL 80 ima Geforce Go 7600 grafiko. HEL 81 ima pa integrirano.

Kibby ::

LP! Danes sem videl nov ntoebook v ponudbi od mimovrste. Gre za Prenosnik HP Compaq 6715b 1,8GHz (GC003ES). Zanima me kaj menite o njem in a je v bodoce napvoedan se kak "velik" napredek na podrocju notebookov (predvsem v smislu ali se splaca zdaj vzet notebook, konkretno tale...)

Hvala za vse odg. & LP

Link: http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

nuclear ::

Compal ima odlične prenosnike, za ceno, ki jih ponujajo.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

jest10 ::

Zanima me, kaj si mislite o prenosniku HP COMPAQ NX7300?
Uporabljal bi se za internet, gledanje filmov, office in še kakšno drobnarijo.
Operacijski sistem bo Win2000
Ima kdo kakšen drugačen predlog za podobno ceno? Omejitev je 750€. Zaželjeno je tudi, da je ohišje solidno, ne pa da izgleda, kot da je sestavljeno v garaži:D

jest10 ::

Ozeroma kako se pa kaj obnesejo Lenovo N100 modeli?
Pa še cenejša konfiguracija z manj rama in malo slabšim procesorjem klik

avarfang ::

Nov(prvi) prenosnik je že skoraj kupljen, ampak bom vseen raj prej tle uprašu za mnenje :)
Gre se za hp pavillion dv9000 serijo
core2duo T5300
17" 1440 x 900
2x1GB
160GB HD(5400)
go 7600 256mb
...
Cena se mi zdi precej(zelo) ugodna, 1400$(cca 1050€)
Sem pa zasledil nekje da naj bi bla ločljivost 1440 x 900 nizka za 17" zaslon, nisem pa ga še videl v živo...
Pa kako se kej obnese T5300(to naj bi bil med najbl osnovnimi core2duo kokr mi je znan?)

zila ::

LP! Prosil bi vas za pomoč pri nakupu prenosnika. Iščem nekaj čisto osnovnega. Uporabljal ga bom za šolo (seminarske,...), za glasbo in za MSN. Na žalost imam precej omejen račun zato si lahko privoščim nekaj do 550€ (max. 600€)
Hvala za pomoč!

MEDENA ::

jest10: tale lenovo 599eur je super izbira za nekoga ki ne rabi veliko...ob predložitvi kupona se garancija podaljša na 2 leti...

cmon ::

LP, ker prvic kupujem prenosnik, bi mi prav prišlo kakšno mnenje glede sledečega prenosnika:

hp pavilion dv6357eu, AMD Turion 64 X2 TL-52 2x 1.60GHz, 2048MB, 160GB, NVidia GeForce Go 7200 max.256MB

Uporabljal ga bom predvsem za tipkanje, filmi, glasba, grafika zelo redko (pa še to nezahtevno). Glede na to, za kaj ga bom uporabljal bi seveda lahko kupil tudi cenejšega, vendar bo postal moj primarni računalnik, zaradi tega kupujem nekaj v tem rangu (max. do 950 EUR).

Zanima me predvsem razmerja cena - konfiguracija, prav pa bo prišel tudi kakšen predlog glede kakšnega drugega prenosnika s podobnimi karakteristikami (in seveda primerljivo ceno)

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.

Oj. Opazu sm tole novico o tanovih laptopih (leto 2007), pa me zanima kdaj bo to dejansko na voljo v trgovin?

Se jih že da dobit, ravno kolega si misli enega od novih nabavit, za cca 1050€ z DDV (pa mogoče kakšen popustek:D ) bo v kratkem nabavil tolo zverino (čakava, da dobavitelj 01.06. spusti cene):

HP CQ 6715b

procesor: AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60
Cpu 2.0GHz, 2x512kB L2 predpomnilnik
AMD M690T nabor vezja
grafika: ATI Radeon X1250 (do 512-MB shared)
zaslon: 15.4 WSXGA+ WVA (1680x1050)
spomin: 2048MB (2x 1024MB) DDRII 667MHz
trdi disk: 160 GB 5400rpm SMART SATA
optič. enota: DVD+/- RW DL super multi
povezljivost: NetLink Gigabit Ethernet, 56K V.92
Wi-Fi Broadcom 802.11 a/b/g, Bluetooth v2.0
I/O vmesniki: 1x: I/II PC Card, VGA, 1394a, RJ-11 in,
RJ-45, S-video, 1x docking; 4x: USB 2.0
zvočna kartica: na OP ADI1981HD (w/24-bit DAC)
varnost: čitalec prstnih odtisov, TPM modul
čitalec kartic 6 v 1
baterija: 6-celična Li-Ion (do 4.5 ur)
dimenzija: (VxŠxG) 3,49 x 35,7 x 26,5 cm; 2.59 kg
operacijski sistem: Win Vista Business SLO
MS Office 2007 ready, 60 dnevna verzija
garancija: 1 leto (1/1/0)

Za to ceno se mi zdi zadeva super, pa še bolj kvalitetno je narejen kot NX7300/NX7400, boljša grafika kot Intelove, pa super ločljivost ekrana.
Lahko ti pošljem na mejl par konfiguracij pa modelov, katere se da dobiti v Slo... nekih zelo točnih cen ti pa ne morem dati. Tako ali tako bodo kmalu v trgovinah.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Js tut čakam na te laptope. Najprej sm mislu kupt HP-ja nx9420, zdej bom pa počakal na tele tanove zverinice. ALIEn3001 bi bil zlo vesel, ako mi pošleš konfiguracije na ZS (predvsem za modele ki bodo nadomestil nx9420)), z okvirnimi cenami. Ne vem kera oznaka bo zdej predstavlala naslednike nx9420?:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fr33man ()

Osebno bi mi bilo 1680×1050 na 15,4" ekranu totalno premajhno, ker sem navajen tako resolucijo gledat na 21" ekranu, na 15,4" pa prav lepo paše 1280×800. Aja, pa da ne bo slučajno presenečen, ko bo pri grafiki imel velik manj rama, ko bo imel Vista business gor. Pri meni je bilo napisano 512MB na GF7300 GO, pa je pod Visto imela samo 128MB, ko sem pa dal Ubuntu in XPje gor, je pa krnaenkrat pisalo 512MB.
So pa lepi tile tanovi HPji, nimam kaj za pripomnit.

Jaka83 - to pa zato, ker je edino Vista pravilno napisala, koliko RAM ima grafična kartica - torej 128MB. Zakaj pa nekateri OS kažejo 512MB si pa poglej kaj je nVidia TurboCache oziroma ATI HyperMemory.

Meni je 1680x1050 na 15.4" super (super pixel pitch), če so ti črke premajhne imaš pa pač opcijo povečati DPI na 120 pa je.
Janez Janša, 29.04.2014

roccco ::

Tegale za 1k € bom pa res tud jaz trofnu, sam nej pridejo hitr madona :\

/me anxious

Davidenko ::

ALIEn3001: A lahko tut meni pošleš na ZS konfiguracije. Zanimajo me pa nekoliko slapše oz. cenejše varjatne kot tisto, ki jo imaš sam napisano. Hvala.
««
78 / 670
»»