» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
77 / 670
»»

MEDENA ::

nisem 100% ampak mislim da pri HPju glede podaljašanja imaš čas 1 mesec ?

Zorro ::

Mogoče pa bi še mal pogledal v Hofer.

p.s.: vidim, da si stvar že nabavil, zato je to sporočilo brezpredmetno;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

parasit ::

S Hofer-jem imam same slabe izkušnje z elektroniko, tako da ne raje, predvsem me ne zanima GERICOM, ker je za razred ali dva za moje pojme slabši, prisegam na HP ali IBM, mi je bila huda odločitev, a sem se na koncu odločil, kot se sem in upam da dobro. Sicer je prenosnik za sestro res predober, a ga bo lahko vsaj uporabljala nekaj let, če ji bo seveda služil :) . Upajmo da bo. Za HP pa moram res še enkrat preveriti ali je samo 1 mesec za podaljšanje, ker pol moram bit hiter:) .
To je to!

Zheegec ::

Mislim da uradno 2 meseca, čeprav sem tudi že pol leta po nakupu delal care-pack pa ni bilo problemov :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

283128 ::

čao !!

kaj pravite v tem računalniku :http://www.esvet.com/prenosnik_Toshiba_...

namreč ima vse dobro grafično disk ram .... sam to me zanima k ma samo Intel Core Duo Processor 1.73 Ghz in ne core 2 dou a je to ful slabš a kdo kej ve ???? kr iščm rač. do 1000€ tak k bi tud kakšn špil delu gor kaj mislte se splača tega kupt ???

jan01 ::

@283128 Le nekoliko slabši(a core duo 1.73 je še vedno hitrejši od core 2 duo 1.66!). Ena velika slabost je, da core duo nima 64bit tako kot izboljšani naslednik...
Nasvet: raje ga po netu iz Nemčije naroči(kljub poštnini je še vedno dosti ceneje). Izberi takega, ki piše mednarodna garancija in jo tako uveljavljaš pri slovenskem servisu inea(jih pa še pokliči, pa ti bodo vse povedali kaj in kako!

283128 ::

hvala za odgovor! preko katerih strani pa se splača naročit iz tujine ??

Jaka83 ::

Jaz sem se pa zagrel za tega:
KLIK
Pa me zanima, če je kakšna caka glede gonilnikov, ker nameravam naložit Ubuntu gor in Visto imet kot klic v sili (ACAD, Corel, Megatischler, ...). Pa nekaj sem bral po forumu, da je za VGA izhod in resolucijo 1680×1050 potrebno spremenit INI od gonilnikov za grafično (sklepam, da če namestim tiste iz nVidiine strani, da bo zadeva delala na tej resoluciji za zunanji ekran).

Fr33man ::

Bok. Glih gledam tole serijo laptopov od HPja nx 9420, pa sm v eni trgovini zasledil tale model natančneje model RH 446, se prav HP nx 9420 RH446, pa sm šel na uradno stran HP Slovenija pogledat, in so tm zdej ene druge verzije pod poslovnimi laptopi, pa vsi majo nameščeno visto. Kaj me zanima? A so to kaki novej modeli zdej vn pršli k majo vsi visto? Ker so tut specifikacije drugačne, označeni so pa nx 9420 RUxxx. A je to v glavnem kaka osvežena ponudba?

Samo Vista je zraven, ostalo je vse isto, seveda bo spet en kup konfiguracij.

Za NX9420 glej RH441EA ali pa RH457EA (C2D T7400), to sta dejansko najbolj aktualna modela.
Janez Janša, 29.04.2014

maticm ::

Zanima me kako ocenjujete tale prenosnik za ceno okoli 1100€

http://www.inea.si/index.php?kategorija...

uršula ::

zanima me kaj mislite tisti, ki imate intergrirane kamere. Zanimam se namereč za acer ampak me zanima a je to brez veze.

nurmaln ::

Vgrajena spletna kamera je super zadevca. Če misliš kamero uporabljat ti garantiram da ločene ne boš nosil s sabo in jo vsakič priklapljal, ker se ti ne bo dalo. Tkole maš pa zadevo že rešeno, pa tudi mikrofon imajo vsi acerji vgrajen tako da za videokonferenco ne rabiš nobene dodatne krame.

Bi bil pa previden glede nakupa pri tem prodajalcu. Kolikor vem tega modela prensonika ni bilo v nobenih uradnih cenikih, kar pomeni da ga je nekdo pripeljal iz tujine, kar pa žal pomeni da pri nas nimaš garancije. Priporočam da preveriš pri uradnem servisu ali uvozniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

ja pri notbookbillige je bil. Ampak imajo zdaj rešeno garancijo in lahko jemljemo tudi tam.
Ampak eden prej je omenil, da Acerji niso dobri pa me zanima zakaj.

Pa še nekaj me zanima zakaj je dobro da imajo diski več obratov in zakaj gledate po manjših notebookih tam 12 - 13" - a so boljši.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: uršula ()

destiny ::

Diski z višjimi obrati so hitrejši.
Manjši notebooki so bolj prenosljivi :)

In ponavadi jim tudi baterija zdrži enkrat dlje kot večjim bratcem. (manjši ekran -> manj štroma pokuri itd.)

Saj ne rabim prenosnika da bi dolgo zdržal ampak bolj kot hišni računalnik. In našla sem tegale Acerja pa me zanima, če je u redu. Ne bom več gledala drugje, ker če je 50 eurov cenej pa nekaj manjka tko da se mi zdi da so cene tam tam.

Aja pri esvet trdijo da imajo garancijo samo na računalnike kupljene pri njih čeprav serviser pravi drugač.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: uršula ()

uršula: Ja, razumem, da rabiš nadomestek za hišni računalnik, tudi jaz ga. Ampak pojasnil sem, zakaj ljudje iščejo manjše prenostnike - ker ga lažje daš pod pazduho in ker baterija zdrži dlje, če si na poti in nimaš izvora elektrike.

Osebno bi ti priporočal, da najdeš notesnik z Intel procesorjem (Centrino scena), ker se za notesnik spodobi, da zdrži vsaj dve urci brez štroma. Pa še tako je, da se ti nekako bolj splača vzet Core 2 Duo procesor, če že gledaš dvojedrnika za v notesnik.

Jaz osebno Acerjev ne bi gledal, ker sem slišal dosti stvari o njihovi nekvaliteti. Ampak zdaj ne trdim, da so zanič, ker ga sam še nisem imel in ne morem iz prve roke povedat. Seveda se bo zdaj oglasila množica lastnikov Acerjev in me zbombala ampak se ne bom sekiral, ker nisem nič takega rekel - vsak pač svoje hvali. Jaz ostajam pri Toshibi, ki sem jo zgoraj omenil, naslednji mesec (ko si lahko od zaslužka odtrgam še 500€) jo bom najbrž že imel doma.

LordWorm ::

Men je tale FS se vedno best bang for the buck, glede na to da pa nima nihce iskusenj s to znamko bom reskiral...
ni podatka

Hehe, pa veš da sem ravno tega imel odprtega in ga gledal, samo me moti GF7300, kar bi se pa dal tudi potrpet, pa še zlo mi je všeč ohišje notesnika.

7300 bols kot pa intel shared grafa pr HPjih :P

resno js sem 99% da ga kupim...enga bom nujno rabu kupit do konca aprila najkasnej
ni podatka

To se strinjam, da je boljše, pri meni GMA od Intela sploh ne pride v poštev. Bolj sem se nagibal k 7600GO, ampak če pa pogledam takega FS, pa stane 40€ manj od Toshibe, pa Toshiba ima vseeno za odtenek močnejši proc noter.

kje vidis toshibo za to ceno?
ni podatka

Sorry, mislu sm napisat 40k SIT oziroma 200€. My bad...

ahh te euri :)

hja razlika med 7300 in 7600 je predvsem ta da prva ni dovol dobra za HD filme...7600GT je minimum, verjetno je GO ravno tako ok.

bom cez nekaj mesecev po nakupu sporocu kako sem zadovolen.
ni podatka

Nja no sej ravno to, pa doma mislim imet to priklopljeno na 21" LCD pri resoluciji 1680×1050, tako da bi skor raje imel not 7600GO, ker zdaj imam na stacionarnem (ki ga bom prodajal) 7900GT, Opterona na 3GHz z 2GB rama. Igre vedno manj igram, če pa že so pa to emulatorji starih konzol (SNES, N64), pa sem pa ke kak Q3 in kloni. Ostalo je pa AutoCAD, Corel Draw in naslednje leto Megatišler im MegaCAD. Bom najbrž ostal kar pri Toshibi za malo več dineros.

Ziga86 ::

Zivjo

Kupujem si prenosnika ki bi ga potreboval predvsem za potrebe faksa.

sm student strojne fakultete, to pomeni da bi kar dobro podpiral 3d modelirnike in mogoce kaksno igrco :) aha rabu bi ubistvu tut malo vecji zaslon 17" naprej

ali morda kdo ve kaksne so kaj cene, kje gledat, ali pa imamogoce kaksen link? sam sem gledu neki malga na www.mediamarkt.at in na mlacomu. drugih trgovin s prenosniki pa niti ne poznam no razn kak big bang al pa kej podobnega...

Slo trgovine boš našel če greš na ceneje.si, ko pa boš našel firmo in model prenosnika zase, pa lahko še malo poguglaš po slovenskih straneh in boš ziher našel še kakšno štacuno več.

Za koliko penezev pa iščeš prenosnik?

karmela ::

ojla!

tut jst kupujem nov prenosnik, pa me zanima, če je ta ql?

Tehnični podatki:
• 15,4'' TFT LCD WXGA (1280x800) X-Black
• Intel Core 2 Duo T5500 2*1,66 GHz FSB667
• 2048 MB DDR2-SDRAM
• 120 GB HDD 5.400rpm ATA150
• GF FX 7400 z 256 MB DDR Tv Out PCI-express
• DVD+/-RW/DVD-RAM DL 24xCD 8xDVD
• WLAN 802.11a/b/g + BLUETOOTH
• 5 in 1 čitalec kartic
• vgrajena kamera
• ohišje iz magnezija
• 2 Leti garancije

Priključki:
• PS/2
• IR
• TV-out
• VGA
• 56K Modem V.90
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA

Programska oprema:
Microsoft Wista Home Premium

Mere:
Velikost:
366 x 274 x 32 mm

Teža:
2,8 KG

Ja konfiguracija je kar OK, tudi za igre bo (GF7400 je solidna grafika) - kateri prenosnik je (najbrž Sony?) in koliko stane?
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Iščem tko okrog 1500€ recimo všeč mi je hp samo še nism našu modelu ki bi za tak dnar kr dost ponudu, recimo u media marktu se mi tale dopade predvsem k ma kr ornk grafično pa dost rama aja pa 17" monitor, samo mal švohn procesor je pa tolk velik diska tut nebi rabu. tale ma pa se mi zdi da mal švohno grafično. k baje da 3d modelirniki so kr dost požrešni

Tale FS, k si dal link na MediaMarkt je pa lušten, samo ne vem če so slike taprave, ker pri 17" je tipkovnica ponavad res mejhna v primerjavi z ohišjem, tle pa izgleda enako kot pri 15,4" ohišju. Predvsem mi je zanimiv, ker niti ni tolk drag glede na specifikacije (še celo DVI ima, ki bi mi prav prišel). Ampak to bi pomenil, da bi moral dat še 200€ več v mojem primeru. Ah ja, pa ta izbira...

ja no sej to mene zanima če ve še kdo za kakšno ugodnejšo konfiguracijo recimo tale toshiba satego bi res lahko mela malo mocnejsi procesor recimo core du 2GHz pa pi po moje bla glih prov ker 1,66 se mi zdi malo premalo

yonosono ::

jz isto kupujem prenosnika pa me zanima kaj od teh bi blo najbolj kupt:

ACER aspire 5612WLMI:
-Windows® XP Media Center Edition 2005,
- Intel® Centrino® Duo Mobiltechnologie mit Intel® Core™ Duo Prozessor T2300 (2MB L2 Cache/ 1.66GHz/ 667MHz FSB),
- Intel® 945PM Chipsatz - Intel® PRO/Wireless 3945ABG,
- 15.4" Acer CrystalBrite WXGA TFT Display,
- nVidia® GeForce® Go 7300 256MB,
- 1.024MB (2*512) DDR2,
- 120GB ATA/100 HDD,
- DVD-SuperMulti Double Layer,
- 56Kbps Modem, 10/100 LAN, WLAN 802.11a/b/g,
- Acer OrbiCam 1.3Mp,
- 5-in-1 Card-Reader

CHILINGEN m665n:
chiliGREEN Mobilitas CU MC
15,4" TFT WXGA Bildschirm (16:10, LCD Auflösung Standard: 1280 x 800)
Original Windows® XP Home SP2 (OEM)
Microsoft® Works 8.x (nur in Verbindung mit MS Windows verfügbar)
Intel® Core™ Duo Prozessor T2050 (1.60 GHz, 667 MHz FSB, 2 MB Cache)
1024 MB DDR2-RAM Arbeitsspeicher (PC 533, SO-DIMM)
120 GB Festplatte S-ATA, 2,5", 8MB Cache (5400rpm)
Intel® Dynamic Video Memory GMA 950, bis max. 224 MB
8x Dual Layer Slim DVD±Brenner (inkl. Software)
7-in-1 Card Reader intern (SD, MMC, MS, MS Pro, mit Adapter: MS Duo, Mini SD, RS MMC)
integriertes Intel® Pro/Wireless 3945ABG Wireless-Lan (Mini Card)
keine Tasche
AHOOLY USB-Handset HW-30 inkl. 111 Freiminuten (Infos: www.ahooly.com)
2 chili@CHANNEL Credits (nur für registrierte Teilnehmer)
chiliGREEN Service 2 Jahre (Pick Up in AUT und DE) 1 auf Anfrage auf Anfrage

ACER aspire 5633WLMI:
Procesor: Intel Core 2 Duo processor T5500
(1.66GHz/2MB L2/FSB667)
Chipset: Intel 945PM Express
Pomnilnik:DDR II 1024MB (2x512)
Zaslon: 15.4'' WXGA Acer CrystalBrite 16ms
Grafika: intel GMA 950
Trdi disk: 80GB 5.4K SATA
Optična enota: DVD SuperMulti (tray)
Mrežni priključek: fast Ethernet
Brezžična mrežna povezava: 802.11a/b/g
Dimenzije: 358x265x29.33/36
4x USB, 1x VGA; 1x PC Card Slot Type II,
Modem, LAN, S-video/TV-out,
AV-in port for audio/video input,
5-in-1 Card Reader
Baterija: 6-cell

HP nx7400:
CPU: 1,66 GHz core 2 duo T5500
Ram: 2x512MB DDR2
Grafična: Intel 945GM 256MB
Monitor: 1280x800 15,4" wide screen
DVD snemalnik: 8xDVD+-, 24xCD, double layer
Trdi disk: 100GB SATA-150
Vgrajen WLAN
firewire

vse cene se pa gibljejo okoli 900evrov

najlepsa hvala za odgovore

djordjevic ::

Heh, mislit, da je zadeva rešena, ko kupiš notebook znane firme, je zgrešeno. Moj prvi notebook (pred enimi 6 leti) je bil compaq presario 1515. Zverina, res. Pripeljal sem ga iz Avstrije in mel 2 leti garancije. Hvalabogu. V roku štirih let je šlo tole: 2x polnilec, tipkovnica, 2x pekač, vložišče za ram (posledično trikrat menjava plate, da so zadeli pravo, pa še pol so valda dali not evotovo, ki je sicer po specifikacijah ista, le da je presario za usa trg, evo pa eu). Na koncu je spektakularno odmrl še stik med plato in monitorjem in bi bilo treba kupit novo plato (izven garancije), pa sem ga prodal po delih. Nato sem kupil hp nc6120, čisto dovolj za potrebe in z jasnim ciljem, da igric ne nalagam, ker ne pomenijo nič dobrega. Če hočete terat špile, kupite desktop al pa ps/xbox/karkoli. Skratka, po pol leta mi je crknil zaslon. So hitro menjali, vsaka čast fantom s Srca, ki so me tam tako pogosto gledali, da smo bli že skoraj vsi na ti. Po drugi strani pa je mel kolega ves ta čas enega acerja, menda celerona in mu ni crknilo ama nič. Nada. Zero. Toliko o 'firmah'. Kar pa se hp-jevega carepacka tiče, pa imaš čas podaljšat tri mesece. Vsaj pri meni je bilo takrat tako. Kupil sem ga jeseni in je bilo nekje do božiča treba zadevščino zrihtat.

Yonosono: najbolje trenutno HP NX7300, ki ima isto konfiguracijo kot tale NX7400 pri tebi, le da ima 120GB disk in pa Bluetooth, nima pa windowsov. Cca 850EUR stane v slo.
Janez Janša, 29.04.2014

bigbug ::

Zanima me kaksna je relna razlika med GF7300, GF7400, GF7600 in X1600 ?
Ima kdo kaksen link do primerjav graficnih kartic v prenosnikih?

Hvala

LP

Vagabond ::

Pozdravljeni!
Sam sem se zagledal v HP nx9420 T7400 (RH457...). Zanima me, če obstaja boljša alternativa v tem cenovnem rangu oziroma ali si ga kdo že lasti ali pa ga je samo testiral in bi lahko podal kak komentar? Hvala in LP

pegaso ::

Pozdravljeni!
Kupujem nekaj v rangu 1000€ +/-100€
Najpomembnejša je avtonomija delovanja (seveda naj bo 15,4"), garancija minimalno 2leti (raje 3leta), 1GB rama, dober procesor, seveda se ne branim dobre grafične (ki pa ima posledično večjo porabo), čim več priključkov,...
Moj PRVI izbor
Moj DRUGI izbor

Pri drugem super grafična
+camera
+firewire
+DVI-D
+Ir
Minusi glede na FS
-slabši procesor
-samo 512MB Rama
-40GB diska manj

Kaj svetujete?
Hvala za odgovore!

lp Pegaso

bigbug: Na spodnjih naslovu imaš teste grafičnih za notesnike ... med 7300 in 7600 so vrinli dva razreda kartic.

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-X1600.2163.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-Go-7600.2144.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-Go-7400.2143.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-Go-7300.2145.0.html

Prilimal sem samo linke za kartice, ki si jih napisal, na desni strani imaš pa lepo razporejene po razredih.

kalcek16 ::

Kaj si mislite o tem prenosniku ali je vredu ali ne, ima mogoče kdo izkušnje? Ali ima mogoče 1394 Fireware povezavo ali ne? Ker nisem nič zasledil ali bi se jo dalo dokupit?

Amilo PRO V3545

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kalcek16 ()

_marko ::

Moja punca ga ima.... zelo soliden in lep prenosnik. Tanek in laheh, dobra baterija. Tih.
Za firewire pa nevem.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

A res nima nihče nikakršnih izkušenj z Nx9420 t7400 rh457?

Vagabond - ja pojdi ga kam pogledat - saj zato pa so trgovine :D

Drugače samo ohišje se mi zdi pri teh HPjih super, so lahki, trdni narejeni, dobre baterije (8-cell, pri BrightView ekranu z osvetlitvijo na pol to pomeni cca 3h avtonomije), ima vse priključke (tudi čitalec pametnih kartic), dobro ločljivost... V glavnem se mi zdijo dobra izbira, pa tudi konfiguracija je huda.
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala za odgovor, verjetno bo to kar prava izbira. Malo sem pogledal še druge "firme" in se mi zdi, da še največ pri tem modelu dobim za ta denar (iz nemčije cca. 1400€+poštnina).
LP

[Michael] ::

Zivjo!
Kupujem prenosnik za max. 1300 evrov, 17" monitorjom in mocno graficno, ker ga bom uporabljal tudi za igre. Pundb je morje, v katerih se jaz izgubim, prosim za pomoc kdor se bolje spozna na te reci. Zazeljen je se procesor Intel Core Duo ali pa tudi ne, ce je precenjen. Hocem namrec najvec za ta denar. Hvala!

Lp,Miha

Hmm, HP. Kaj pa vem... če ti vse dela je ok, če ne, se pa pripravi na kalvarijo. Šef si je pred kratkim privošči brand new HP Vista ready, ki mu je kmalu začel crkovat. Na servisu so mu rekli da prenosnik NI Vista ready in mu odlepili dol Vista nalepko :D. Ker je zadevščino nujno potreboval in ni imel časa se ubadat z Vista problemi, je naložil gor XP-je in glej ga zlomka.. isti problemi, lapitopi je pa spet na servisu za bogsigavedi koliko časa.

destiny a ti dvomi letijo tudi na tega HP, ki ga sam nameravam kupiti ali bolj na nižji rang HP.
Ker sem sam tudi zasledil, da je kar nekaj nižje cenovnih HP romalo na servis. Za nx9420 t7400 pa še nisem nikjer zasledil kakih pritožb.

Ne vem kater model točno ima, je pa bolj highend mašina.

Ravno zdajle gledam novega 11" Vaio TX5 z LED backlightom in zadeva sekaaa :D
Janez Janša, 29.04.2014
««
77 / 670
»»