Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

nurmaln ::
Praviloma imajo vsi prenosniki 2 reži za pomnilnik. Pri tem modelu je skoraj zagotovo zasedena samo ena reža tako, da nadgraditev na 1 GB ne bi smela biti problematična, čeprav bi sam svetoval nadgradnjo na 2 GB (2 x 1 GB).
Priporočam, da si naročiš kingston branded ram, ki ima garancijo za točno ta model prenosnika (original je ponavadi predrag), če imaš kakšen droben križni izvijač pa verjemi, da boš znala ram vgraditi tudi sama.
Na spodnji strani prenosnika je ponavadi več (dva ali trije) plastičnih pokrovov, ki skrivajo HDD, RAM in wireless kartico. Ko boš odprla pravega boš že vedla kako naprej.
Priporočam, da si naročiš kingston branded ram, ki ima garancijo za točno ta model prenosnika (original je ponavadi predrag), če imaš kakšen droben križni izvijač pa verjemi, da boš znala ram vgraditi tudi sama.
Na spodnji strani prenosnika je ponavadi več (dva ali trije) plastičnih pokrovov, ki skrivajo HDD, RAM in wireless kartico. Ko boš odprla pravega boš že vedla kako naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()

slon ::
Po branju na tem forumu in tujih sem se odloču in kupu VBI bearbone prenosnik HEL80. Specifikacija je sledeča:
cpu: T7200 2Ghz
ram: 2GB
disk: 160 sata 5400
ekran: 15,4 svetleč 1280x800
grafa: nvidia go 7600 256MB , gpu/ram 350MHz/350MHz
dvd pekač, intel wlan in modri zobek.
Cena za komplet je bila 1160 EUR.
Prvi vtis je glede na konkurenco in ceno sprejemljiv.
Opis dotičnega prenosnika bi povzel kot prednosti in slabosti.
SLABOSTI:
-Ohišje ni od modela HEL80, ampak je od cenejšega modela HEL81.Ohišje modela HEL80 je estetsko lepše.
-Tikovnica je slabo vpeta. Ko tipkaš, slišiš udarce tipkovnice po spodnjem delu ohišja prenosnika. Ta zadeva je moteča. Trenutno na tujih forumih predlagajo rešitev s salotejpom. Sam proizvajalec Compal jo ne nudi.
- Glasen DVD pekač. Vendar mi ni preveč moteče, saj drugi prenosnik ASUS M6V ima enako glasen pekač.
- Ekran je svetleč, zato je treba vedet, da se v njem lahko vidiš. V same prenosnike se dajajo paneli različnih proizvajalcev z enako resolucijo. Moj je 15.4" CLAA154WB05/05A 1280*800 500:1 16 ms 200 cd/m2. Vidni kot tega panela je majhen.
- Baterija 6 celična in 4,8AH. je švoh. Močnješe 9 celične se trenutno, kokr vem ne da kupit.
PREDNOSTI:
- Konfiguracijo izbereš po želji.
- Prenosnik ima dve leti garanjcije, ostali deli (cpu, ram in disk) pa kot jih, da proizvajalec.
- Grafo se, da navit na 420MHz/430MHz.
- Ohišje kljub plastičnemu videzu ne škripa.
- Glede na denar in dodatke zame ugoden nakup.
- Da se igrat igre vendar ne pričakujte preveč.
Seveda dopuščam, da se moje mnenje o tem nakupu s časom spremeni.
lp
cpu: T7200 2Ghz
ram: 2GB
disk: 160 sata 5400
ekran: 15,4 svetleč 1280x800
grafa: nvidia go 7600 256MB , gpu/ram 350MHz/350MHz
dvd pekač, intel wlan in modri zobek.
Cena za komplet je bila 1160 EUR.
Prvi vtis je glede na konkurenco in ceno sprejemljiv.
Opis dotičnega prenosnika bi povzel kot prednosti in slabosti.
SLABOSTI:
-Ohišje ni od modela HEL80, ampak je od cenejšega modela HEL81.Ohišje modela HEL80 je estetsko lepše.
-Tikovnica je slabo vpeta. Ko tipkaš, slišiš udarce tipkovnice po spodnjem delu ohišja prenosnika. Ta zadeva je moteča. Trenutno na tujih forumih predlagajo rešitev s salotejpom. Sam proizvajalec Compal jo ne nudi.
- Glasen DVD pekač. Vendar mi ni preveč moteče, saj drugi prenosnik ASUS M6V ima enako glasen pekač.
- Ekran je svetleč, zato je treba vedet, da se v njem lahko vidiš. V same prenosnike se dajajo paneli različnih proizvajalcev z enako resolucijo. Moj je 15.4" CLAA154WB05/05A 1280*800 500:1 16 ms 200 cd/m2. Vidni kot tega panela je majhen.
- Baterija 6 celična in 4,8AH. je švoh. Močnješe 9 celične se trenutno, kokr vem ne da kupit.
PREDNOSTI:
- Konfiguracijo izbereš po želji.
- Prenosnik ima dve leti garanjcije, ostali deli (cpu, ram in disk) pa kot jih, da proizvajalec.
- Grafo se, da navit na 420MHz/430MHz.
- Ohišje kljub plastičnemu videzu ne škripa.
- Glede na denar in dodatke zame ugoden nakup.
- Da se igrat igre vendar ne pričakujte preveč.
Seveda dopuščam, da se moje mnenje o tem nakupu s časom spremeni.
lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

jabe ::
@nurmaln
hvala za odgovor, ki pa je odprl še eno vprašanje. kaj morata biti v obeh režah RAMA enaka - tj 2x512 oz. 2x1024? ne bi šlo za začetek tako, da bi pustila 512mb notri in samo dodala 1gb?
hvala za odgovor, ki pa je odprl še eno vprašanje. kaj morata biti v obeh režah RAMA enaka - tj 2x512 oz. 2x1024? ne bi šlo za začetek tako, da bi pustila 512mb notri in samo dodala 1gb?

Zheegec ::
RAMa sta lahko različna, tudi RAM različnih proizvajalcev ponavadi dela čisto OK.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

nurmaln ::
RAMA sta lahko različne kapacitete. Kar se tiče pa RAMov raznih proizvajalcev bi ti pa kakšne noname RAMe odsvetoval, ker se pri prenosnikih dogaja, da je tip pravi, frekvenca prava pa vseeno ne dela (ali pa na videz dela OK, memtest pa meče errorje).
Še vedno vztrajam pri tem, da je za dograjevanje prenosnikov najboljši Kingston Branded RAM (stestiran za posamezen model in doživljenska garancija).
Še vedno vztrajam pri tem, da je za dograjevanje prenosnikov najboljši Kingston Branded RAM (stestiran za posamezen model in doživljenska garancija).

neboben ::
slon:
kako si pa izvedel katero matriko vgrajujejo (saj kupuješ pri agt ane?)
se strinjam s tem kar si napisu, razen glede original hel80 ohišja by compal, zadeva ni samo estetsko lepša tud bolj kompaktna je
najbrž se za asusa nisi odloču ker ima ati grafiko ja ? (jest mam isto dilemo, ampak sem se odločil, da počakam do poletja)
kako si pa izvedel katero matriko vgrajujejo (saj kupuješ pri agt ane?)
se strinjam s tem kar si napisu, razen glede original hel80 ohišja by compal, zadeva ni samo estetsko lepša tud bolj kompaktna je
najbrž se za asusa nisi odloču ker ima ati grafiko ja ? (jest mam isto dilemo, ampak sem se odločil, da počakam do poletja)

MAX34216 ::
pozdrav vsem!
eno vprašanje za vse lastnike HP PAVILIONOV....
koliko vam kaj zdrži baterija? meni na mojem dv6000 je porazno, vsega uro pa pol...
lp
eno vprašanje za vse lastnike HP PAVILIONOV....
koliko vam kaj zdrži baterija? meni na mojem dv6000 je porazno, vsega uro pa pol...
lp

slon ::
Za matriko sem zvedel šele z nakupom, programom everest in internet iskanje.
Naslednik centrinota prvijo, da pride šele jesen. Najprej usa pa ostali. problem s tipkovnico bom probal rešit kr na servisu. Prenosnika nisem pa kupu pri AGT ampak pri transonic.
Naslednik centrinota prvijo, da pride šele jesen. Najprej usa pa ostali. problem s tipkovnico bom probal rešit kr na servisu. Prenosnika nisem pa kupu pri AGT ampak pri transonic.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK

gfighter ::
Glede baterije: moj pavilion DV9037EA zaenkrat zdrži dobri dve uri gledanja filmov...
Glede RAMov: jaz sem upgradeal z 2x512Mb na 2x1024Mb in prvi rami (GEIL, ista frekvenca, isti timingi), ki sem jih kupil, so na videz delali normalno ampak v windowsih so se pojavljale napake. zamenjal sem jih za Crucial ballistix ki delajo normalno. Pomojem sploh ni važna firma ramov, važno je, da si s prodajalcem zmenjen da ti jih zamenja brez stroškov če slučajno niso kompatibilni. Pa BTW, če kdo potrebuje rame, imam jaz 2x512 667Mhz HP rame doma (ni bilo še časa za napisat oglas...).
Glede RAMov: jaz sem upgradeal z 2x512Mb na 2x1024Mb in prvi rami (GEIL, ista frekvenca, isti timingi), ki sem jih kupil, so na videz delali normalno ampak v windowsih so se pojavljale napake. zamenjal sem jih za Crucial ballistix ki delajo normalno. Pomojem sploh ni važna firma ramov, važno je, da si s prodajalcem zmenjen da ti jih zamenja brez stroškov če slučajno niso kompatibilni. Pa BTW, če kdo potrebuje rame, imam jaz 2x512 667Mhz HP rame doma (ni bilo še časa za napisat oglas...).
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()

samix ::
gfighter> ej a bi se blo možno kej zment za ram od hp-ja...rabu bi pa sam enga, če bi blo možno.. pa proim povej ceno..
Hwala..
Hwala..

283128 ::
Pozdrav!
Upam da mi boste tukaj na tem forumu znali svetovati , namreč pred 1letom in pou sem kupil prenosni računalnik TRONOTE in sem z njim zelo razočaran ampak to sedaj nima veze, odločil sem se da kupim novega in nebi bil rad spet razočaran? zato me zanima katere so znamke dobre za prenosnike ??? kaj priporočate katerega naj kupim , pa naj bi bila cena tam od 900€ pa do 1100€ ??
HVALA ZA VAŠE NASVETE
Upam da mi boste tukaj na tem forumu znali svetovati , namreč pred 1letom in pou sem kupil prenosni računalnik TRONOTE in sem z njim zelo razočaran ampak to sedaj nima veze, odločil sem se da kupim novega in nebi bil rad spet razočaran? zato me zanima katere so znamke dobre za prenosnike ??? kaj priporočate katerega naj kupim , pa naj bi bila cena tam od 900€ pa do 1100€ ??
HVALA ZA VAŠE NASVETE

Martesan ::
Glede teh Kingston branded RAMov, sem biu v BOFu pa jih za mojga HPja nimajo. A mogoče kdo ve kje bi se to dalo še dobit, sem mal preiskal spletne trgovine pa nič ne najdem. Hvala.
Enforcer, [MOb] - Members of besTeam

Zheegec ::
Enforcer - to itaq ni na zalogi, je treba posebej naročit (od Avtere), drugače pa bo najbrž tudi že navaden "standardni" Kingston deloval, pač prinesi leptopa pa se proba, to je vedno najbolj siguren način.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Davidenko ::
KLIK
Mislite da je to pomota, ker meni se zdi namreč smešno nizka cena za takole konfiguracijo (HP nx6325 AMD x2 TL-56, 2x512 ddr2, ATI Radeon Xpress 1150,....). 700€!!!
Mislite da je to pomota, ker meni se zdi namreč smešno nizka cena za takole konfiguracijo (HP nx6325 AMD x2 TL-56, 2x512 ddr2, ATI Radeon Xpress 1150,....). 700€!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Davidenko ()

ronaldo ::
Davidenko: Cene prenosnikov so zelo padle v zadnjih nekaj mesecev. Tocno ta model ki si ga ogledujes je stal 199k pred nekaj casa.
Sedaj ce je cena prava ali ne, nevem je pa sigurno neverjetno nizka.
Sedaj ce je cena prava ali ne, nevem je pa sigurno neverjetno nizka.

Fr33man ::
Evo še vs vprašam, upam da boste znal odgovort. Zakaj so nekateri hp-jevi modeli recimo tale, tako dragi, če že prenosniki za polovično ceno (glede na prejle omenjen model) majo po večini enake zmoglivosti?

Mogoče kdo ve kje bi lahko v živo (da je prižgan) vidu prej omenjen prenosnik - HP nx6325? Ljubljana ali Kranj.
Sej je še vedno tako,če kupiš preko spleta, da lahko vrneš kar si kupu in ti oni vrnejo denar? Koliko dni pa maš da to vrneš? Kej komplicirajo ko nazaj prneseš?
Sej je še vedno tako,če kupiš preko spleta, da lahko vrneš kar si kupu in ti oni vrnejo denar? Koliko dni pa maš da to vrneš? Kej komplicirajo ko nazaj prneseš?

KandazaR ::
Še vedno lahko vrneš stvar kupljeno preko neta v roku 30 dni. Omenjeni prenosnik si lahko greš pogledat v big bang. Pa ta model ima ločljivost samo 1024x786. Dobi se tudi enak model samo da ima večjo ločljivost.

LordWorm ::
Ok ce mislis notebooka imeti za word ipd (torej ne za filme), kaksna grafa bi bila optimalna za 15.4 incni zaslon?
Se pozna na kvaliteti slike?
Ker vecina HPjev ki so zelo ugodni imajo Intel graficno, recimo TALE
Kaj pa Fujitsu Siemens - ima kdo?
Se pozna na kvaliteti slike?
Ker vecina HPjev ki so zelo ugodni imajo Intel graficno, recimo TALE
Kaj pa Fujitsu Siemens - ima kdo?
ni podatka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordWorm ()

anarhist1 ::
Serbus!!!!!Jaz sem nabavo packard bell prenostnika:1.83 dual core2, 1gb ram, 120gb disk, geforce go 7400 128mb bluetooth, wireless..... in mam problem v tem da so na njem že bili naloženi windowsi vista pa tut priloženi driveri so za windowse vista jaz pa bi rad na njega naložil xp vendar ne najdem drivere!!!!kje bi jih lahko dobil

MasterSPi ::
A je to normalno, da se mi HP NC8430 rh471 segreva CPU do 69 stopinj? Men se zdi to ful prevec.. dej naj nekdo pove k ma tak comp ce se njemu isto segreva!
Zadeva je nujna! =)
Zadeva je nujna! =)
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

Glicerin ::
V kratkem imam namen kupit prenosnika, med moji iskanjem sem našel najugodnejši tale model http://www.comshop.si/article.asp?ArticleID=51417
Zanima me kaj menite o njem, kakšen predlog za prenosnik podobne cene
Hvala,LP
Zanima me kaj menite o njem, kakšen predlog za prenosnik podobne cene
Hvala,LP

Brainstorm ::
@MasterSPi s katerim programom si to gledu?
Sporoč, pa še jst mal potestiram in ti sporočim, ker se mi zdi da se tut moj svinjsko greje, sam ni panike, še ne smrdi
Sporoč, pa še jst mal potestiram in ti sporočim, ker se mi zdi da se tut moj svinjsko greje, sam ni panike, še ne smrdi

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brainstorm ()

Gledal sm z EVERESTOM (senzorji) - mam slovensko verzijo .. gledal sm tut s Hardware sensors monitor pa je isto pisalo. Pa to sploh nism neki ful obremenil procesorja (npr. s kaksnim CPU burn al pa kej tazga) ampak cist normalna uporaba.. msn dc++ opera utorrent winamp..
Krneki uglavnem.. dej mal stesterej pa povej.. aja pa mej na adapterju ne na bateriji.. na bateriji se mi manj greje.
lp
Krneki uglavnem.. dej mal stesterej pa povej.. aja pa mej na adapterju ne na bateriji.. na bateriji se mi manj greje.
lp

Takole, temperature pr everestu so sledeče : osnovna plošča 53 st, procesor 71 st, core1 74 st, core2 75st, to je v leru, samo utorrent švica.
Hardware sensors monitor, mi pa zazna samo HDD, ostalo N/A.
Hardware sensors monitor, mi pa zazna samo HDD, ostalo N/A.

hehe al lazejo senzorji al mava pa oba mini radiatorja na svojih mizah :>

ajamni2 ::
kupta si mini hladilnik za živila, pa bosta v hladilniku mela prenosnik :> se vama vsaj ne bo taku pregreval :>

Ce noces da se ti tolk segreva na ACju potem pejt v atijev control center pa v powerplayu nastimej when plugged in -> OPTIMAL BATTERY ... in ti pol downclocka graficno.. (upam da ne igras igrc :D:D:D ) .. temp. mi je padla iz vec kot 62 na 46 na procesorju.. upam da mi res ne lazejo senzorji ker mal je cudn tole vse skupaj

Ok thanks za nasvet, se bom mal poigral z nastavitvami, drgač pa ko se mi da, pa tut zašpilam kak špil, bom pač tedaj nazaj na default nastavu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brainstorm ()

Spc ::
Kaj pa menite o tem notebooku ?
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=B90D693E-D71F-F969-A502-87726B1B22C0
cpu : 1.6GHz, AMD Turion 64 X2, TL-52
ram : 1GB, 667MHz, DDR2
hdd : 100GB, vrt.5400min-1
pom : DVD±RW DL zap., čit.kart.
vga : int. Xpress 1150 do 128MB
lcd : 1400x1050, 15''
i/o : Bluetooth, FireWire, Gigabit Lan, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit
dod : Windows XP Home
garancija : 1 leto, care pack 3leta
bat : 6 celična, Li-Ion
teža : 2.72 kg
I/O 2 : 56k modem, Port replikator, TPM varnostni čip, VGA, biometrični čitalec prstnih odtisov
cpu 2 : Amd Hyper Transport, Ati Xpress 1150, L2 2x512kB
Meni se zdi hudo ugoden glede na to, da ima 1GB rama in 1400x1050 LCD.
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=B90D693E-D71F-F969-A502-87726B1B22C0
cpu : 1.6GHz, AMD Turion 64 X2, TL-52
ram : 1GB, 667MHz, DDR2
hdd : 100GB, vrt.5400min-1
pom : DVD±RW DL zap., čit.kart.
vga : int. Xpress 1150 do 128MB
lcd : 1400x1050, 15''
i/o : Bluetooth, FireWire, Gigabit Lan, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit
dod : Windows XP Home
garancija : 1 leto, care pack 3leta
bat : 6 celična, Li-Ion
teža : 2.72 kg
I/O 2 : 56k modem, Port replikator, TPM varnostni čip, VGA, biometrični čitalec prstnih odtisov
cpu 2 : Amd Hyper Transport, Ati Xpress 1150, L2 2x512kB
Meni se zdi hudo ugoden glede na to, da ima 1GB rama in 1400x1050 LCD.

parasit ::
Sestra kupuje prenosnik, poceni varianto, dobro bi bilo da so gor Windows-i, saj ima s.p.. Uporabljala ga bo večinoma za Word, Excel, Power Point, kak film, ter gor bo en dos program. Našel sem ugodno rešitev, vsaj mislim, kaj pravite, bo ta dovolj HP NX6325. Pa tudi ključ ji bo prav prišel
. Aja, imela še bo proklik in pa za surfanje, mislim da bi moral ta računalnik zdržeti za nekaj let, naknadno pa se še lahko doda ram, če bo potrebovala, samo tako ne bo. Prosim za vaša mnenja.
Hvala

Hvala
To je to!

Kaj pa vem, rekla je da bi imela AMD, ker ga je že imela, in je bila zadovoljna. Tudi 80 gb diska, je v NX6325, ter malo boljša grafika, občasno obdela tudi kakšno sliko, paše ključek je zraven 2GB, vreden je vsaj 20€, mislim da je ponudba kar dobra. Mogoče se motim? Prosi m še za kakšno mnenje.
To je to!

Predlagam TEGA. Mislim, da je neverjetno ugodna ponudba. Sm ga gledu v živu in prou dobr zgleda. Tist kluček ji pa ti za rojstn dan kupš pa je.

Sem gledal, samo nima windowsow, pa še tukaj je veliko cenejši, enak model, tako da če vzamem ključek zraven je še vedno ceneje. Razlika med prenosnikoma je 27,90€, kar pa je že denar. Baje da je na razprodaji, samo kaj ko nima Windowsow.
To je to!

Tm k sm ti jst pokazu maš 2x 512 rama in je zarad tega tistih 30€ dražji. Res pa bi mogu pol wins še zravn kupt al pač neoriginalne gor dat.

NoBody- ::
Prišel sem do večje vsote denarja, zato je napočil trenutek da nabavim en dober prenosnik. Na voljo imam 3000€. Prenosnik moree imet 2GB rama, vsaj 100gb z 7200rpm, core 2 duo, ter ena kvalitetna grafična. Prenosnik se bo veliko uporabljal za photoshop, programiranje, nekaj malega dela z videom ter tu pa tam kaki novi špil.
Torej kaj lahko največ dobim za ta denar?
Na dan s predlogi
Lep pozdrav
Torej kaj lahko največ dobim za ta denar?
Na dan s predlogi
Lep pozdrav

TribesMan ::
HP Compaq nw8440...
Sicer nisem glih fan tega laptopa, samo ponuja boljsi price/performance ratio kot Lenovo T60.
Seveda pa je T60p še vedno _the_ laptop... :>
LP
TribesMan
Sicer nisem glih fan tega laptopa, samo ponuja boljsi price/performance ratio kot Lenovo T60.
Seveda pa je T60p še vedno _the_ laptop... :>
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Končno sva se osločila in kupila tega HP NX6325 (EY355EA) ga imajo sedaj 2 dni v akciji. Upam, da bo vredu, drugače me sestra ubije. Cena je mislim da ugodna. Vseeno vsem hvala za pomoč.
To je to!

Sva doplačala 50,40€ in vzela z 1 gb rama in ima sedaj res pravo mašino, mislim da ji bo ta za kar nekaj časa dovolj, se pa še odločava za 3 letno garancijo, se lahko podaljša tekom tekočega leta, mislim da ne bi bilo slabo, glede na to, da ga bo imela za nekaj let.
To je to!