Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

guli ::
Hej, zdele ženeki časa gledam za prenosniki, pa je tolko izbire, da nevem za kaj bi se odloču. Tak da vas prosim malo za pomoč.
Pogoji za prenosnika so edino:
Intel Core 2 Duo
min 1GB ram
min 120GB disk
15'4 ali več monitor z unim, k zgleda kot ogledalo.. cristalbright al kaje že
ločeno grafično, da ni integrirana
wireless
možnost še enga monitorja
Zaželjeno pa je še:
blutooth
pa da ima baterija mal večje zmogljivosti. (fajn je, da vsaj kako 1-2h lahko predvaja DVD)
Cenovni rang je max 1.200€ (brez + - )
Hvala za pomoč. aja, uporablju se bo pa za obdelavo slik, muske, in deloma kot nadomestilo domačega računalnika. Seveda je fajn da glih nima 10kg :), ker bo šel dostkrat tudi z mano na delo.
Pogoji za prenosnika so edino:
Intel Core 2 Duo
min 1GB ram
min 120GB disk
15'4 ali več monitor z unim, k zgleda kot ogledalo.. cristalbright al kaje že
ločeno grafično, da ni integrirana
wireless
možnost še enga monitorja
Zaželjeno pa je še:
blutooth
pa da ima baterija mal večje zmogljivosti. (fajn je, da vsaj kako 1-2h lahko predvaja DVD)
Cenovni rang je max 1.200€ (brez + - )
Hvala za pomoč. aja, uporablju se bo pa za obdelavo slik, muske, in deloma kot nadomestilo domačega računalnika. Seveda je fajn da glih nima 10kg :), ker bo šel dostkrat tudi z mano na delo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: guli ()

BozidarB ::
guli@: jst bi najverjetneje za ta denar kupil tega. drgac pa glej sam da ne bo acer. kaksen pavilion bi bil tut zlo dober sam ma 100gb diska. drgac pa ta k sm ti ga dau ma tut zlo mocno graficno tko da bos poganjov vse novejse igre. ce greficne sploh nerabis ti potem priporocam hp-ja ampak ima spet manj diska.

MasterSPi ::
A se še katermu lastniku HP 8430 RH471 čudno zdi to da baterija pri normalnem delovanju zdrzi 2ure in pol? .. kje so tiste 4 ure in pol ki jih obljubljano na strani za specifikacije? .. a to mislijo ko je računalnik ugasjen al kaj? :P
LP
LP
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

kul.. jz sm pa glih acerje tut neki gledu, k so se mi zdel da so kul. drgač pa nasplošno, kako je kej s temi FS laptopi.. a zdržijo dugo, kako pa kej kak servis?

tlele zdele gledam tega FS-ja.. piše da baterija ma do 2h.. to se mi zdi pa nekam zelo malo, ali pač?

Padla sta mi v oči tale dva prenosnika. :
[url]http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
[url]http://www.ceneje.si/fujitsu-siemens-pr...
katerega priporočate? Mene vleče mal bolj k drugem.
[url]http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
[url]http://www.ceneje.si/fujitsu-siemens-pr...
katerega priporočate? Mene vleče mal bolj k drugem.

dkozuh ::
živjo forumci.
tudi sam že neki časa gledam prenosnike.
v cajtngu sem zasledu da imajo v mediaworldu tole akcijo, pa me zanima kaj se vam zdi
Intel core 2 duo 1.75ghz
1gb Rama
120 gb sata 5400 disk
Grafična geforce go 7300
zaslon 15.4 WXGA in windows vista home premium
za 899€
kaj se vam zdi? meni osebno ful poceni...
sem pa v dilemi, ker bi rad dobil prenosnik ki ima: 2GB RAMa in disk z 7200 vrtljaji-to je pa težka. poleg tega me zanima, koliko večji in težji so recimo 17' napram 15.4'
Prenosnik bom rabil namreč za vse - Filmi, igre, faks-in v tu ga bom tudi dosti nosil okrog (pisanje diplome na terenu...)...
torej kaj priporočate?
tudi sam že neki časa gledam prenosnike.
v cajtngu sem zasledu da imajo v mediaworldu tole akcijo, pa me zanima kaj se vam zdi
Intel core 2 duo 1.75ghz
1gb Rama
120 gb sata 5400 disk
Grafična geforce go 7300
zaslon 15.4 WXGA in windows vista home premium
za 899€
kaj se vam zdi? meni osebno ful poceni...
sem pa v dilemi, ker bi rad dobil prenosnik ki ima: 2GB RAMa in disk z 7200 vrtljaji-to je pa težka. poleg tega me zanima, koliko večji in težji so recimo 17' napram 15.4'
Prenosnik bom rabil namreč za vse - Filmi, igre, faks-in v tu ga bom tudi dosti nosil okrog (pisanje diplome na terenu...)...
torej kaj priporočate?

cupacup ::
Pozdravljeni!
Odločam se med tema prenosnikoma. Pa me zanima katerega mi bolj priporočate? Uporablja bi ga za šolo, včas pa tudi za kakšno igrco!!
Hvala za odgovore!
Odločam se med tema prenosnikoma. Pa me zanima katerega mi bolj priporočate? Uporablja bi ga za šolo, včas pa tudi za kakšno igrco!!
Hvala za odgovore!

slon ::
DKOZUH
mogoče poglej za asusom G1
Osnovni podatki
Model Asus G1
Tehnični podatki
Zaslon 15.4” WXGA Color-Shine Glare Type, max resolution 1280x800
Čipset Intel 945PM
Procesor:Intel Core 2 Duo Processor T7200 (2.0GHz/4MB/667FSB)
Delovni spomin 2048 MB DDR2-RAM 667FSB
Grafična kartica 512 MB DDRII 400 NVIDIA GeForce Go 7700 graphics card
Zvočna kartica: 16-bit 3D Stereo Sound, 2 speakers and microphone
Trdi disk:160 GB SATA-hard drive /w 5400rpm
Optična enota 8x DVD+-R, 4x DVD+-RW, 16x CD-R, 10x CD-RW, 12x DVD, 24x CD-ROM DoubleLayer LightScribe
Brezžična mreža/povezljivost:Wireless LAN integrated (802.11a/b/g), Bluetooth
Žična mreža/povezljivost:10/100/1000 Mbit Ethernet (RJ45 connector), V.90 56 K Modem (RJ11 Anschluss)
Dodatni priključki:VGA, DVI, Express card, 4x USB 2.0, FireWire, Tv out, Line out, Mic audio in
Vgrajeni dodatki: 4in1 Card Reader (SD,MMC,MS,MSP), Web/Videokamera /w 1.3 MP
Podatki o bateriji Li-Ion, cca 4h
Dodatno Audio DJ Funktion, priložen nahrbtnik in igralna miška
Vključen Operacijski sistem Microsoft Windows Vista Home Premium
Možnost priključitve
Televizija DA
ADSL/Kabelski internet/VDSL DA
Brezžične vstopne točke DA
Dodaten monitor DA
Dodatna miška DA
Dodatna tipkovnica DA
Dodaten mikrofon DA
Dodatni zvočniki DA
USB spomin (ključek) DA
Splošni podatki
Dimenzije 35.2 x 354 x 284 mm
Teža 3 kg z baterijo
Garancija za fizične osebe 24 mesecev
Garancija za pravne osebe 24 mesecev
Za ta prenosnik sem se odloču, ker je nekako kompromis za igre. Namreč prostora za desktop nimam. prodaja ga esvet.
mogoče poglej za asusom G1
Osnovni podatki
Model Asus G1
Tehnični podatki
Zaslon 15.4” WXGA Color-Shine Glare Type, max resolution 1280x800
Čipset Intel 945PM
Procesor:Intel Core 2 Duo Processor T7200 (2.0GHz/4MB/667FSB)
Delovni spomin 2048 MB DDR2-RAM 667FSB
Grafična kartica 512 MB DDRII 400 NVIDIA GeForce Go 7700 graphics card
Zvočna kartica: 16-bit 3D Stereo Sound, 2 speakers and microphone
Trdi disk:160 GB SATA-hard drive /w 5400rpm
Optična enota 8x DVD+-R, 4x DVD+-RW, 16x CD-R, 10x CD-RW, 12x DVD, 24x CD-ROM DoubleLayer LightScribe
Brezžična mreža/povezljivost:Wireless LAN integrated (802.11a/b/g), Bluetooth
Žična mreža/povezljivost:10/100/1000 Mbit Ethernet (RJ45 connector), V.90 56 K Modem (RJ11 Anschluss)
Dodatni priključki:VGA, DVI, Express card, 4x USB 2.0, FireWire, Tv out, Line out, Mic audio in
Vgrajeni dodatki: 4in1 Card Reader (SD,MMC,MS,MSP), Web/Videokamera /w 1.3 MP
Podatki o bateriji Li-Ion, cca 4h
Dodatno Audio DJ Funktion, priložen nahrbtnik in igralna miška
Vključen Operacijski sistem Microsoft Windows Vista Home Premium
Možnost priključitve
Televizija DA
ADSL/Kabelski internet/VDSL DA
Brezžične vstopne točke DA
Dodaten monitor DA
Dodatna miška DA
Dodatna tipkovnica DA
Dodaten mikrofon DA
Dodatni zvočniki DA
USB spomin (ključek) DA
Splošni podatki
Dimenzije 35.2 x 354 x 284 mm
Teža 3 kg z baterijo
Garancija za fizične osebe 24 mesecev
Garancija za pravne osebe 24 mesecev
Za ta prenosnik sem se odloču, ker je nekako kompromis za igre. Namreč prostora za desktop nimam. prodaja ga esvet.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

dkozuh ::
hmm po dolgem premisleku sem prišel do konfiguracije, ki jo pri
prenosniku želim:
procesor Core 2 duo / Turionx2 1,75 ghz
2gb rama
vsaj 120 gb diska
grafična kartica geforce 7400 ali 7600
lcd 17'' wxga
nujno 24mesecev garancije ozioroma možnost doplačila...
tko da če kdo ma kej v mislih za primerno ceno (cca.1300€)....
prenosniku želim:
procesor Core 2 duo / Turionx2 1,75 ghz
2gb rama
vsaj 120 gb diska
grafična kartica geforce 7400 ali 7600
lcd 17'' wxga
nujno 24mesecev garancije ozioroma možnost doplačila...
tko da če kdo ma kej v mislih za primerno ceno (cca.1300€)....

mihec87 ::
Mogoce lahko gdo malo na grobo pove kaksno bo stanje na podrocju prenosnih racunalnikov cez eno leto?

SrOvPaSoV ::
Kaj je zdej s temu ASUS A6KM Ultra Turion klik, a se to splača kupovat al je ena bl taka roba (sem zasledu de jih bo zej že mercator prodajal), a se mi splača dat par eurov več za tole a kaj mi priporočate v tem rangu cekinčkov :-)
P.S kakšne igrce se da špilat na integrirani grafiki ?
P.S kakšne igrce se da špilat na integrirani grafiki ?
pRAV ZENA "pEJ dOL z rAČUNALA"

Celeborn ::
Mene pa zanima, če se mi splača z nakupom prenosnika počakat do junija, kolikšen padec cen lahko pričakujem do takrat?
In pa še, kdaj naj bi prišle v prenosnike DX10 grafične kartice?
In pa še, kdaj naj bi prišle v prenosnike DX10 grafične kartice?
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

SrOvPaSoV ::
Kaj je razlika med Intel Centrino Duo in Intel Core 2 procesorji, kot recimo v tem oglasu
(prebiram te oglase za prenosnike, de se mi bo glih zej skuglal)
(prebiram te oglase za prenosnike, de se mi bo glih zej skuglal)
pRAV ZENA "pEJ dOL z rAČUNALA"

mtosev ::
Core duo ni 64biten Core 2 Duo pa je.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zheegec ::
Centrino Duo je samo marketinška oznaka za prenosnike ki imajo Core Duo ALI Core2Duo procesor, Intelov čipset in pa intelov WLAN adapter.
Core duo je dosti počasnejši od Core2Duo pri isti frekvenci, pa C2D je 64-bit.
Core duo je dosti počasnejši od Core2Duo pri isti frekvenci, pa C2D je 64-bit.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

snoopdogg ::
Kot mnogi si tudi jaz kupujem prenosnik. Izbiro sem skrčil na dell inspiron 6400, Sony Vaio VGN-FE41E, Hp nx 7400/7300, toshiba tecra a8. Prenosnik bom v glavnem potreboval za programiranje, za Matlab in VRML (ki uporablja OpenGL) ter programe za risanje tiskanih vezij (PCad), občasno tudi AutoCAD, office, brskanje po internetu ter gledanje filmov. Zelo redko odigram tudi kakšno igro na nivoju Need for speed. Čez čas me bo morda zanimala tudi Vista(glista :)), ki naj bi bila s svojim Aero-m grafično kar zahtevna. Zanima me tudi razširitev zaslona z dodatnim zaslonom (19''), priključenim na vga izhod prenosnika, se pravi, da potrebujem kartico, ki bo sposobna poganjati 2 zaslona hkrati.
Zanima me, če za vse to zadostuje integrirana grafična kartica intel gma950. Ali bi se pri kateri od naslednjih aplikacij morda upočasnil sistem ali pa bi bile morda popačene? Ali pri grafično enostavnejših aplikacijah, kot je brskanje po internetu in gledanje filmov ATI MTM Radeon X1400 do 256MB DDR ali 256 MB nVidia GeForce Go 7400 / 192 MB TurboCache porabita več energije kot gma950?
Zanima me, če je katerega od naštetih prenosnikov že kdo preizkusil in kako je bil zadovoljen z njimi. Najprej me zanima, če se Sony-jev X-black zaslon (ena lampa) kaj bolje obnaša na zunanji svetlobi kot npr. TrueLife zaslon od Della ali BrightView zaslon od HP-ja? Je res, da se pri jasnem vremenu z vsemi naštetimi prenosniki ne da delati zunaj, ker preveč odbijajo sončno svetlobo? Vsi ti naj bi imeli veliko boljši kontrast in barve od navadnih (mat) tft-jev, ne vem pa, če lahko to odtehta dejstvo, da so ti zasloni praktično neuporabni na soncu. Pri mojem stacionarnem Samsungu 960BF so barve super žive, pa nima nobenega odseva. Pravzaprav so mat displayi z diagonalo 15.4 na novih prenosnikih prava redkost, sploh v cenovnem rangu do 1400 €, ki me zanima.
Je torej kdo primerjal zaslon tega vaio-ta z dellom 6400 inspiron in hp-jem 7300/7400 ter s toshibo tecro A8 na svetlobi in kateri se je najbolje obnesel? Kateri pa se najbolje obnese pri umetni svetlobi, se pravi v prostoru?
Kakšna pa je minimalna in maksimalna avtonomija vaio-ta? Priložena je namreč baterija z dokaj nizko kapaciteto 4800 mAh, cena za dodatno 7800 mAh baterijo pe je pri sony-ju 400€, kar se mi zdi absolutno preveč, za 5200 mAh pa 200€.
Kako pa je z integrirano kamero pri vaio-tu? Naj bi šlo za motion eye kamero, ki naj bi sledila obrazu. Pri nekem testu sem za kamero od nekega prenosnika iz FE serije prebral, da ima pri vga ločljivosti samo 15 fps, pri pol manjši pa 30 fps. Ali to drži? Logitechove dodatne kamere majo ločljivost 1,3 Mpiksle pri 30 fps za cca. 100 €, ne vem pa, če je tak video sploh mogoče spraviti skozi pri uploadu nekje 256kb?
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore
Zanima me, če za vse to zadostuje integrirana grafična kartica intel gma950. Ali bi se pri kateri od naslednjih aplikacij morda upočasnil sistem ali pa bi bile morda popačene? Ali pri grafično enostavnejših aplikacijah, kot je brskanje po internetu in gledanje filmov ATI MTM Radeon X1400 do 256MB DDR ali 256 MB nVidia GeForce Go 7400 / 192 MB TurboCache porabita več energije kot gma950?
Zanima me, če je katerega od naštetih prenosnikov že kdo preizkusil in kako je bil zadovoljen z njimi. Najprej me zanima, če se Sony-jev X-black zaslon (ena lampa) kaj bolje obnaša na zunanji svetlobi kot npr. TrueLife zaslon od Della ali BrightView zaslon od HP-ja? Je res, da se pri jasnem vremenu z vsemi naštetimi prenosniki ne da delati zunaj, ker preveč odbijajo sončno svetlobo? Vsi ti naj bi imeli veliko boljši kontrast in barve od navadnih (mat) tft-jev, ne vem pa, če lahko to odtehta dejstvo, da so ti zasloni praktično neuporabni na soncu. Pri mojem stacionarnem Samsungu 960BF so barve super žive, pa nima nobenega odseva. Pravzaprav so mat displayi z diagonalo 15.4 na novih prenosnikih prava redkost, sploh v cenovnem rangu do 1400 €, ki me zanima.
Je torej kdo primerjal zaslon tega vaio-ta z dellom 6400 inspiron in hp-jem 7300/7400 ter s toshibo tecro A8 na svetlobi in kateri se je najbolje obnesel? Kateri pa se najbolje obnese pri umetni svetlobi, se pravi v prostoru?
Kakšna pa je minimalna in maksimalna avtonomija vaio-ta? Priložena je namreč baterija z dokaj nizko kapaciteto 4800 mAh, cena za dodatno 7800 mAh baterijo pe je pri sony-ju 400€, kar se mi zdi absolutno preveč, za 5200 mAh pa 200€.
Kako pa je z integrirano kamero pri vaio-tu? Naj bi šlo za motion eye kamero, ki naj bi sledila obrazu. Pri nekem testu sem za kamero od nekega prenosnika iz FE serije prebral, da ima pri vga ločljivosti samo 15 fps, pri pol manjši pa 30 fps. Ali to drži? Logitechove dodatne kamere majo ločljivost 1,3 Mpiksle pri 30 fps za cca. 100 €, ne vem pa, če je tak video sploh mogoče spraviti skozi pri uploadu nekje 256kb?
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore

snoopdogg ::
Sem prebral review-e na tej strani za naštete prenosnike. Najbližje sony fe41e je pač fe590, za katerega je vprašanje, koliko skupnega ima z fe41e. Na www.notebookcheck.com so za fe41z in nx7400 napisali, da sta zasloni zelo odbojni in praktično neuporabna za delo na prostem. Sam sem na prostem videl le hp-jevega pavilliona, ki ima tudi svetleč zaslon in je samo pogojno uporaben za delo na prostem. Zanimajo me vaše izkušnje z omenjenimi modeli.

s51as ::
Živjo,
kaj pa tale prenosnik Packard Bell MX67 Prenosnik meni se zdi vredu, res pa je da se na računalnike ne spoznam.
Če se le da bi prosil za hiter odgovor in nasvet, ker bi ga rad kupil že jutri (ponedeljek).
Lep pozdrav,
kaj pa tale prenosnik Packard Bell MX67 Prenosnik meni se zdi vredu, res pa je da se na računalnike ne spoznam.
Če se le da bi prosil za hiter odgovor in nasvet, ker bi ga rad kupil že jutri (ponedeljek).
Lep pozdrav,
It's just me myself and I

Davidenko ::
Za ta denar bi jst raj kupu LENOVO 3000 N100 na tej strani KLIK
Sicer je malenkost ''slapši'' ampak je tudi nekaj cenejši pa še robustnost pa kvaliteta sta vrhunska. Oziroma bi še rajš mal pregledu ponudbo, ker se da sigurn dobit kej bolšega za to ceno ali enakega za manj. Tako je moje mnenje.
Sicer je malenkost ''slapši'' ampak je tudi nekaj cenejši pa še robustnost pa kvaliteta sta vrhunska. Oziroma bi še rajš mal pregledu ponudbo, ker se da sigurn dobit kej bolšega za to ceno ali enakega za manj. Tako je moje mnenje.

s51as ::
Pozdravljen Davidenko,
hvala za odgovor in nasvet!
Pri Pacard Bell-u mi je zelo všeč to da ima posebej numerično tipkovnico poleg običajne. To je edini prenosnik, z 15' ekranom, ki sem ga našel z to tipkovnico.
Tipkovnica sama seveda ni razlog za nakup,
vredu se mi zdi tudi procesor 1.8 GHz core 2 duo 1 gb rama in 120 gb diska pa še grafična kartica je ločena čeprav ne najboljša. Zares nikjer nisem našel boljšega za isti denar ali enakega za manj!
LENOVO ki ga predlagaš je seveda cenejši in vsaj po tehničnih lastnostih nekoliko slabši, tako da tu ne vidim neke prednosti.
še enkrat hvala za nasvet. Če lahko mi prosim posreduj link do prenosnika z enakimi tehničnimi podatki za enako ali nižjo ceno od Packard Bella. Tipkovnica z numeričnim delom posebej je seveda zaželjena!
hvala za odgovor in nasvet!
Pri Pacard Bell-u mi je zelo všeč to da ima posebej numerično tipkovnico poleg običajne. To je edini prenosnik, z 15' ekranom, ki sem ga našel z to tipkovnico.
Tipkovnica sama seveda ni razlog za nakup,
vredu se mi zdi tudi procesor 1.8 GHz core 2 duo 1 gb rama in 120 gb diska pa še grafična kartica je ločena čeprav ne najboljša. Zares nikjer nisem našel boljšega za isti denar ali enakega za manj!
LENOVO ki ga predlagaš je seveda cenejši in vsaj po tehničnih lastnostih nekoliko slabši, tako da tu ne vidim neke prednosti.
še enkrat hvala za nasvet. Če lahko mi prosim posreduj link do prenosnika z enakimi tehničnimi podatki za enako ali nižjo ceno od Packard Bella. Tipkovnica z numeričnim delom posebej je seveda zaželjena!
It's just me myself and I

Mah ne sej verjamem da je ugodna zadeva. Mene osebno je še najbl zmotla firma. Enkrat sm meu neki časa meu enga Pacard Bella doma pa me nikakor ni prepričal s svojo zunanjostjo. Cenena plastika, površna izdelava,... pa še grd je biu povrh vsega.
Zato sm ti predlagu tistga Lenovota, k se mi zdi zelo dobro razmerje kvaliteta/cena.

Zato sm ti predlagu tistga Lenovota, k se mi zdi zelo dobro razmerje kvaliteta/cena.

Opa, Packard Bella sicer v Sloveniji ni veliko, ampak pojdi si enega pogledat primerjaj s HPjem. HP ali Leonovo za 1000€ pa misliš da ni iz plastike? Magnezijeva ohišja (sicer še vedno več plastike kot magnezija) se začnejo pri nekje 1500€ za slabšo konfiguracijo.
Je kar trda plastika in lepo vpeta tipkovnica, pojdi si malo pogledat kakšnega Packard Bella. Je pa solidna konfiguracija za ceno.
Je kar trda plastika in lepo vpeta tipkovnica, pojdi si malo pogledat kakšnega Packard Bella. Je pa solidna konfiguracija za ceno.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Sorry my bad. Res sm meu takrat enga bl cheap varjanto in je morda zato blo tko da mi je deloval 3x bl plastično kukr hp in lenovo za isti novc. Tko da se oproščam za zavajanje.
Še ena prigoda za zanimivost. Kolegu k je kupu Acera za nekje 900€ pred 2 tednoma je že šla grafična. Sicer ma garancijo, ampak kaj to pomaga če ti takrat morda za dalj časa odsoten in ni možno pridt v slovenijo zadeve raklamirat. Zato se mi poraja vprašanje, kateri so najbolj zanesljivi prenosniki v rangu nekje 800-900€? Statistično seveda, ker povsod lahko naletiš na pokvarljivega. Je potem bolje kupit kakšnega rabljenega IBMa (edino ti mi delujejo da bi ga veljelo kupit tudi rabljenega) al kaj bi priporočili?
LP
Še ena prigoda za zanimivost. Kolegu k je kupu Acera za nekje 900€ pred 2 tednoma je že šla grafična. Sicer ma garancijo, ampak kaj to pomaga če ti takrat morda za dalj časa odsoten in ni možno pridt v slovenijo zadeve raklamirat. Zato se mi poraja vprašanje, kateri so najbolj zanesljivi prenosniki v rangu nekje 800-900€? Statistično seveda, ker povsod lahko naletiš na pokvarljivega. Je potem bolje kupit kakšnega rabljenega IBMa (edino ti mi delujejo da bi ga veljelo kupit tudi rabljenega) al kaj bi priporočili?
LP

blap ::
Zdravo!
Tudi jaz kopujem prenosnik pa me zanima kja priporočate za ceno do max. 1400 EURO .
Rad bi zmogljiv prenosnik z ločeno grafo nekaj v rangu go7600 ali boljšo, da se lahko kakšna "novejša -1leto" igra tudi zaigra, ne bi ga zelo veliko okrog nosil tako da je lahko tudi težji.
RAM-a najmanj 1GB, in solidno tipkovnico ter zaslon vsaj 15,4".
V tem rangu sem našel Toshibe A100-011, A100-599, A100-912...ima kdo kaksne izkusnje s toshiba prenosniki?
Tudi jaz kopujem prenosnik pa me zanima kja priporočate za ceno do max. 1400 EURO .
Rad bi zmogljiv prenosnik z ločeno grafo nekaj v rangu go7600 ali boljšo, da se lahko kakšna "novejša -1leto" igra tudi zaigra, ne bi ga zelo veliko okrog nosil tako da je lahko tudi težji.
RAM-a najmanj 1GB, in solidno tipkovnico ter zaslon vsaj 15,4".
V tem rangu sem našel Toshibe A100-011, A100-599, A100-912...ima kdo kaksne izkusnje s toshiba prenosniki?

JohnyB ::
ALIEn3001
help, no zdej pa povej, sej veš da mam unga Vaiota, k sva ga že menala! Od menjave nism nč snemov, no dons pa dam not Intenso DVD in evo ga, 1 x hitrost in še to noče zapečt, prav tako sm probov saj še 2x in isto.....
ti mi povej, ker ti si reku, da kao se to nebi smel dogajat, če je fora v DVDju ?.... ne vem, sam mam pa 100 kom omenjenih DVDjev in to me žre....
mogoče ni za v to temo sam, ....če je to pol pr vsh Sony Vaiotih pol pa halo, dat 1000 EUR, pol pa ... take bedne scene, k se z njimi ukvarjam že cel cajt, namest da bi užival ..
help, no zdej pa povej, sej veš da mam unga Vaiota, k sva ga že menala! Od menjave nism nč snemov, no dons pa dam not Intenso DVD in evo ga, 1 x hitrost in še to noče zapečt, prav tako sm probov saj še 2x in isto.....
ti mi povej, ker ti si reku, da kao se to nebi smel dogajat, če je fora v DVDju ?.... ne vem, sam mam pa 100 kom omenjenih DVDjev in to me žre....
mogoče ni za v to temo sam, ....če je to pol pr vsh Sony Vaiotih pol pa halo, dat 1000 EUR, pol pa ... take bedne scene, k se z njimi ukvarjam že cel cajt, namest da bi užival ..

Apple iMac

jan01 ::
asus a8jp
Oz isti model v Nemčiji, oz zda
/*Zakaj evropska komisija ne zahteva od proizvajalcev za evropo isto ceno kot za ameriko, ne pa da je v evropi 1$==1€ ?? */
Oz isti model v Nemčiji, oz zda
/*Zakaj evropska komisija ne zahteva od proizvajalcev za evropo isto ceno kot za ameriko, ne pa da je v evropi 1$==1€ ?? */
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan01 ()

JohnyB - Že drugi zapored? Takšnega problema sploh še doživel nisem, kaj šele dva zapored. Daj na ZS plz.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

alex401 ::
Ja, JohnyB, JohnyB, po mojem bo kar držalo, da ne moreš v takšen stroj nek DVD Intenso, za katerega še nihče slišal ni, notr vtikat. Le KDO ti je svetoval nakup takšnih cenenih DVD-jev. DVD Sony, Verbatin ..... bodo kar bolj tapravi. Če boš pa slučajno Intense prodajal, se priporočam. Lep pozdrav, pa bez zamere.

Fr33man ::
Veste kaj še mene zanima, kakšna je kaj kakovost lcd zaslonov pri prenosnikih? Pa kako se kej pozna recimo, da imaš 17 col monitor z resolucijo 1680x1050? A je dobra, kontrastna slika to? Pa še tole me zanima, kakšen vpliv majo ti zasloni na oči? Nekateri se pritožujejo, da jih pečejo oči zarad prevelike resolucije?

roxy ::
LP
Kopujem si prenosnik (za študij, kak 3d program, in pa tut za kakšno novejšo igro seveda ne kakih zahtevnih, max1300€)in me zanima kakšmo mnenje imate o LG ptrnosnikih naprimer ta al bi blo bolš kak drug proizvajalec.
Vaše mnenje bi mi prišlo prav.

Kopujem si prenosnik (za študij, kak 3d program, in pa tut za kakšno novejšo igro seveda ne kakih zahtevnih, max1300€)in me zanima kakšmo mnenje imate o LG ptrnosnikih naprimer ta al bi blo bolš kak drug proizvajalec.
Vaše mnenje bi mi prišlo prav.

IgorM ::
Trenutno se malo igram z hp nx7300 s coreduo T2250 1733 in s programom NHC.
Voltažo pri multi 13x sem spustil na 0.95V, testiral z orthosom za dualcore pa je zadeva po 48 minutah še vedno brez napak in stabilna.
Ima kdo podobne izkušnje, ker sem malo skeptičen da je NHC resnično spustil voltažo na 0.95V pri max, kar je ista napetost kot pri min multiju 6 ampak pri tem ni možno znižati voltažo.
Za vsako informacijo glede istega oz. katerega drugega coreduo procesorj se že v naprej zahvaljujem.
Je mogoče kdo uspel dviniti frekveno delovanja procesorja, ker gledam da ta procesor deluje na 533, rami so pa 677, pa višji modeli prodecorjev delujejo na 677.
Igor
Voltažo pri multi 13x sem spustil na 0.95V, testiral z orthosom za dualcore pa je zadeva po 48 minutah še vedno brez napak in stabilna.
Ima kdo podobne izkušnje, ker sem malo skeptičen da je NHC resnično spustil voltažo na 0.95V pri max, kar je ista napetost kot pri min multiju 6 ampak pri tem ni možno znižati voltažo.
Za vsako informacijo glede istega oz. katerega drugega coreduo procesorj se že v naprej zahvaljujem.
Je mogoče kdo uspel dviniti frekveno delovanja procesorja, ker gledam da ta procesor deluje na 533, rami so pa 677, pa višji modeli prodecorjev delujejo na 677.
Igor
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IgorM ()

bond007 ::
Zelo verjetno je NHC res voltažo spremenil. Sej če greš na NHC forum, se veliko folka pritožuje, da hočejo nižjo minimalno voltažo. Ker recimo pri pentiumih-m je bla min votaža 0,7V, pri cd in c2d pa je po novem ta 0,95V - ampak to je hardwerska omejitev in ni mogoče nižje voltaže sploh nastavit (ne glede na program). Tko, da 99% maš res nastavljeno na 0,95V. Sicer pa bi se moralo opaziti znižanje voltaže v manjšem gretju procesorja. So kaj nižje temperature?

Res škoda da se ne da nastaviti manj kot 0.95V.
Gretja je manj, potrebuje več časa da se zagreje na 50oC pa ventilator se manj oglaša, bom pa malo testiral delovanj na bateriji pri 100% obremenitvi, me zanima če je kakšna razlika pri porabi.
Rad bi nastavil, da bi ventilator šel na 100% šele okrog 55-60oC ne pa pri 50.
Sumljivo mi je delovalo, ker sem se že igral z drugimi prenosniki ampak še pri nobenem mi ni uspelo, da bi min in max multi delovala pri isti napetosti.
Obstaja kak program s pomočjo katerega bi lahko dvigoval hitrost vodila procesorja, sem poskusil s clockgen, pa ne deluje. Bi bilo zanimivo, ker ta proc deluje na 533, pa bi se moralo poznati, če bi ga lahko malo dvignil proti 677, vsaj za test oz kak superpi.
Igor
Gretja je manj, potrebuje več časa da se zagreje na 50oC pa ventilator se manj oglaša, bom pa malo testiral delovanj na bateriji pri 100% obremenitvi, me zanima če je kakšna razlika pri porabi.
Rad bi nastavil, da bi ventilator šel na 100% šele okrog 55-60oC ne pa pri 50.
Sumljivo mi je delovalo, ker sem se že igral z drugimi prenosniki ampak še pri nobenem mi ni uspelo, da bi min in max multi delovala pri isti napetosti.
Obstaja kak program s pomočjo katerega bi lahko dvigoval hitrost vodila procesorja, sem poskusil s clockgen, pa ne deluje. Bi bilo zanimivo, ker ta proc deluje na 533, pa bi se moralo poznati, če bi ga lahko malo dvignil proti 677, vsaj za test oz kak superpi.
Igor

Mamaplata ::
Mene pa zanima , če se še splača kupit Acer Aspire 5024 , res malo star model , vendar ima vse kar potrebujem .
Na njem bom poganjal ET mogoče quake pa kaj takega nezahtevnega , drugače pa bi na njem tudi editiral domače videoposnetke . Zanima me , če lahko kdo , ki ima tak prenosnik pove kako se to obnese , ali pa , če predlagate kak drug prenosnik , da bo solidno opravljal to delo .
Hvala .
Na njem bom poganjal ET mogoče quake pa kaj takega nezahtevnega , drugače pa bi na njem tudi editiral domače videoposnetke . Zanima me , če lahko kdo , ki ima tak prenosnik pove kako se to obnese , ali pa , če predlagate kak drug prenosnik , da bo solidno opravljal to delo .
Hvala .

KandazaR ::
Kolega kupuje prenosnik za okol 1000€. Gledal sem tega pa me zanima kaj menite?
Kako se kaj obnesejo prenosniki fujitsu siemens in če ga kdo slučajno ima.
Kako se kaj obnesejo prenosniki fujitsu siemens in če ga kdo slučajno ima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()

Uporabil sem free verzijo, bi ga zgleda bilo pametno kupiti pro verzijo, da lahko uporabiš še preostale fukncije.
Škoda, da ni mogoče spustiti voltažo nižje od 0.95V za 6x multi oz za 13x.
Prenosnik je na 0.95V stabilen, je bil zdaj kar nekaj v uporabi pa ni problemov, žal pa nisem testiral koliko se pozna pri delovanju na bateriji.
Škoda, da ni mogoče spustiti voltažo nižje od 0.95V za 6x multi oz za 13x.
Prenosnik je na 0.95V stabilen, je bil zdaj kar nekaj v uporabi pa ni problemov, žal pa nisem testiral koliko se pozna pri delovanju na bateriji.

jabe ::
mene pa zanima kako je kaj z nadgradnjami prenosnikov.
meni je tale zelo všečen:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
ima vse kar rabim, edino malo več rama bi si želela.
kako bi prišla do več rama
- dokupim in mi že na enaa.com zrihtajo prenosnik z vgrajenim dodatnim ramom
- dokupim lahko ram samo posebej potem pa je moj problem kako ga notri dobim
- moram iti do toshibinega zastopnika, ga tam kupiti in plačati da dajo notri
v glavnem zanima me kako to gre.
meni je tale zelo všečen:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
ima vse kar rabim, edino malo več rama bi si želela.
kako bi prišla do več rama
- dokupim in mi že na enaa.com zrihtajo prenosnik z vgrajenim dodatnim ramom
- dokupim lahko ram samo posebej potem pa je moj problem kako ga notri dobim
- moram iti do toshibinega zastopnika, ga tam kupiti in plačati da dajo notri
v glavnem zanima me kako to gre.