» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
74 / 670
»»

Jackass ::

Seveda obstajajo. V jeseni leta 2006 so jih imeli pri Enaa, razen, če je bila napaka. Drugače pa ima npr. Seagate tudi 160GB 7200. Samo se jih nikjer ne dobi.
jAcKaSS

emilio777 ::

oj, zanima me cimboljsi prenosnik za cca. 1000 E.... kako je kaj z garancijo v tujini (konkretno v Avstraliji)...ali je potrebno za tujino kaj ...doplacat?

kaksen je kaj compacq-ov C-540....

tenx
emilio

roxy ::

LP mene pa nekaj zanima, in sicer kopujem prenosnika in se ne morem odločiti kakšen procesor bi imel, in sicer izbiram med AMD-jem (Turion 64 X2) in INTEL-om (Core 2 Duo),kakšna je razlika med njima (kateri je po vašem bolši),in ali je razlika ned Core Duo in Core 2 Duo, zato vas prosim za kakšen nasvet.
hvala že vnaprej
Rok

Pismu, a ni blo že govora o tem, da se bo na začetku teme napisalo nekja o nakupu prenosnika. Sam sem napisal precej obsežna navodila, pa ne vem a res ni noben moderator tistga sposoben prlept na začetk te teme??!
jAcKaSS

od 900 postov nazaj:

Najboljši mobilni procesor ta trenutek je Intel Core 2 Duo (64 bit), sledi AMD-jev Turion 64 X2 (64bit), Intelov Core Duo (32bit), AMD Turion (64 bit), Pentium M (32bit; večini znan kot Centrino - kar sploh ni procesor, ampak celoten nabor). Celeronov, sempronov in namiznih procesorjev v prenosniku ne priporočam.

Zakaj dvojedrni procesor (Core 2 Duo, Core Duo, Turion 64 X2)?
Danes povprečnemu uporabniku v operacijskem sistemu teče 20-30 procesov hkrati. Dvo ali več jedrni procesor zmore obdelovati dva ali več procesov hkrati. Prihodnost večjedrnih procesorjev pa ni le v zmožnosti izvajanja večih procesov in programov hkrati, temveč je velik del problemov možno paralelizirati. To pomeni, da bo s pojavom večjedrnih namiznih procesorjev naraslo tudi število programov, ki bodo izkoriščali to možnost. Na primer antivirusni program bo zmožen pregledovanja večih diskov hkrati, brez izgube hitrosti.

Torej za vse tiste, ki boste poganjali na prenosniku več aplikacij hkrati (oblikovalci, dizajnerji, programerji, izdelovalci spletnih strani... vsi tisti, ki pri svojem delu potrebujete več programov hkrati, kjer vam veliko programov teče v ozadju), je za vas izbira več jedrnega procesorja prava stvar. Poleg tega bo verjetno v roku 1 leta večina aplikacij prilagojena večnitnosti, kar pomeni, da bodo delovali hitreje na takem procesorju.

64bit procesor DA ali NE (Intel Core 2 Duo, AMD Turion, Turion X2)?
Z izbiro 64bit procesorja ne izgubite prav nič, morda le kakšen € več. 64bit procesor namreč lahko izvršuje tudi 32bit ukaze, torej delujejo 32bit operacijski sistem in pragrami popolnoma enako. Vendar v tem primeru en pričakujte nikakeršnje pohitritve. Pohitrev bo opazna šele z 64bit operacijskim sistemom in 64bit programi, ki imajo opazen delež operacij z plavajočo vejico (realna števila).

Za normalno pisarniško delo, kot je uporaba Office-a in interneta popolnoma zadostuje 32bit enojedrni procesor. Sevede, ker se danes dobi za npr 1k€ že več, bo procesor za to vrstno delo dober.

Zdej bom pa ta post prlepu vsakih 100 postov!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

Mol0tov ::

Živjo!

Ponovno en član, ki je pred nakupom prenosnika:)

Torej..kupujem prenosnik in sem pripravljen odšteti okrog 1100€. Obvezno mora imeti 17" ekran in number-lock na tipkovnici.
Zaenkrat imam v mislih Acer Aspire 9303WSMi oz. karkoli podobnega.
Glede na to, da imam, z malo truda, možnost dobiti prenosnik iz tujine z vrnjenim davkom, sm se zanimal tudi za slednjega: Acer Aspire 9424WSMi
Kaj menite glede na karakteristike in ceno?
Sicer sem opazil pri aspire 9424 da nima bluetooth kartice...ali jo je mogoče naknadno vgraditi? Kaj pa na to pravi garancija?

Na splošno pa me zanimajo vaše izkušnje z prenosniki Acer. Kvaliteta ekrana, vidni kot? Kam bi jih uvrstili?

Davidenko ::

Tvojim kriterijem ustreza tale
stran na www.metro.at
v Metroju, ki zdej ravno v akciji. Tako da če ti tujina ni odročna potem je to to. Ma gor Visto Home Premium sam je v nemščini tako da ti verjetno ne pomaga kaj dosti.

[-=Jaka=-] ::

U soboto sm jst nabavu na hrvaskem acer aspire 5671 awmli, in dela odlicno, npr. battlefield 2 mi zazene vse na high brez kakrsnegakoli zatikanja ... za enkrat dela vse brezihbno ... tko da svetujem nakup acerja ;)
WW 3

dvojka ::

PCplus Vario Pentium-M 1.5 Centrino

velikost in ločljivost zaslona: 15.1'' ( SXGA+ 1400x1050 )
procesor: Intel Pentium M 1.5GHz 1MB
pomnilnik: 512MB SODIMM DDR PC2700 333Mhz
trdi disk: 60GB 4200 2,5"
optična enota: DVD-RW
grafična kartica: ATI RADEON Mobile 9700 128MB
zvočna kartica: integrirana AC'97
mrežna oprema: LAN 10/100
modem: modem V56k V.92
priključki: 3xUSB, S-Video, Firewire, LPT, IR vmesnik
čitalec kartic: 3-v-1 (MS, MMC in SD)
baterija: 6 -cell Li-ion
dodatno: Audio DJ media tipke, 5 EASY Launch tipke
tipkovnica: slovenska-potiskana
darilo: PCplus DVD: 5 licenčnih IGER, paket OpenOffice.org, operacijski sistem Linux, Pinnacle preizkusni programi ; Norton Antivirus 2005
Operacijski sistem:
dimenzije: /
masa: 2,72kg
garancija: 12 mesecev

cena 600 evrov
povejte kako se vam zdi ?? al bi blo bols:
hp cCompaq nx6325

Vrsta procesorja: AMD Turion™ 64 X2 TL-52 (1,60 GHz, 512 KB drugostopenjskega predpomnilnika, 667 MHz vodilo FSB)
Operacijski sistem: Windows XP Home
Možnost nadgradnje: Združljiv z operacijskim sistemom Windows Vista
Nabor vezij: ATI Xpress 1150
Standardni pomnilnik: 1024 MB (nadgradljiv do največ 4096 MB)
Notranji trdi disk: 100 GB (5400 obr./min.)
Optični pogoni: Dvoplastni DVD +/- RW
Teža: Od 2,6 kg naprej
Velikost prikaza: 15,0-palčna diagonala
Brezžične tehnologije: Broadcom 802.11a/b/g, Bluetooth
Zunanja V/I vrata: 3 vrata USB 2.0, VGA, slušalka, vdelan mikrofon, napajalnik za izmenično napetost, priključek RJ-11,
priključek RJ-45, reža za ključavnico, TV-izhod S-video, vmesnik Firewire (1394a)
Grafična kartica: ATI Radeon Xpress1150 (do 128 MB sistemskega video pomnilnika v skupni rabi)
Ločljivosti videa: 1400 x 1050 SXGA+WVA (16 milijonov barv)
Standardna garancija: Eno leto

cena 916 evrov povejte kaj se vam zdi ????
hvala

Steinkauz ::

Če maš keš za druzga ga vsekakor vzem ker je velik bolš kot prvi

Primoz78 ::

Pozdravljeni, ker se ne prevec dobro spoznam na prenosnike bi prosil za nasvet, kateri prenosnik nabaviti za pisarnisko delo...oz. za aplikacijo za gostinski lokal ter se delo v wordu, internet, itd...v bistvu ne bi potreboval nekaj pretirano hudega ampak vseeno dovolj, da bi bil kos aplikacijam par let...gledal sem Asus-ove in pa HP-je...vrednost naj bi se gibala nekje med 600 in 700€...licencni windowsi so tudi lahko zraven...vsakrsna pomoc je dobrodosla!

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Belaya ::

bok decki,

kolega kupuje prenosnik pa mora nardit kompromis, ker je mal na tesnem z denarjem: torej kaj se bolj splaca-533 mhz rami pa 7200 rpm disk al 667 mhz rami pa 5400 rpm disk? Procesor je t5600 core 2 duo (667 fsb).
Jas sem bog, ti si bog, mi smo bogje...

Če ma 1GB rama, bi js rajš vzel hitrejši RAM. Vseen je prenosnov med pomnilnikom in CPE več kt med diskom pa RAM-om.
jAcKaSS

TribesMan ::

Bullshit... noben RAM ne bo nadomestil hitrostne razlike med 5400 in 7200 diskom... sploh pri resnem delu.

Hiter ram je za pumpanje ega v benchmarkih, v realnem svetu je razlika zanemarljiva.

Sicer pa vprasaj lastnike 7200 diskov ki so upgradeali iz 5400 na 7200...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

A tale ASUS bi bil ql zadeva?...mislim, a je vreden svojega dnarja?... klik!

Lp Primoz

MEDENA ::

NE

dvojka ::

bi lahko prosm se kdo kj moje pokomentiral??:))

KandazaR ::

Če imaš denarja vzemi drugega. Oba imata tudi "navaden" 4:3 ekran, kar je zelo redko med današnjimi prenosniki. Drugače pa jih probaj pa se nato odloči.

Kokr js vem glih vsi testi kažejo, da je razlika med 5400 in 7200 diskom pri prenosnikih mejhna. Precejšna razlika je pa med 4200 in 5400. Čeprou res pa je, da je cenovno med 533MHz in 667MHz ramom manjša razlika kt med 5400 in 7200 diski. Pa tut odvisn kolk ma 667MHz ram pol CL. Doskrat ma 533 CL4, 667 pa CL5 in tle pol mal zgubiš na prednosti višje frekvence.
jAcKaSS

Keyser Soze ::

Jaz pa trenutno iščem en kompakten prenosnik. Nekaj v rangu okoli 14". Čim manjša teža, dober zaslon, lahko integrirana grafika. Predvsem za multimedijo. Jasno, pa pisarniško delo.

Kakšen pameten predlog? Z ugodnim financiranjem?

Igre niso prioriteta. Če pa zadeva lahko poganja DX10 špile za male pare pa še toliko bolje.:D
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Kaj pa tale Fujitsu-Siemens a je dobra zadeva? Kolega ima FS prenosnik cca. 1 leto pa je z njim zadovoljen...je pa res, da pred tem sploh ni mel racunalnika...:\

Lp Primoz

Keyser Soze: Za kolk dnarja pa? En HP za ~1750€ je kr kul pr Enaa.
jAcKaSS

garfy ::

uh

a ima iz metroja angleško tipkovnico?

in ali imajo še kakšne druge prenosnike?

v mnetroju nimajo več v akciji sem klical

majo pa acer 5611 ugodno

ma kdo izkušnje s tem laptopom??

Davidenko ::

Kakšna pa je ta ugodna cena?
Tudi sam kupujem neki tacga pa me zelo zanima.
Drgač majo pa nemško tipkovnico in karkol je gor (win,...) je v nemškem jeziku.

Nemška tipkovnca je men bolš kt pa angleška. Sam ene par znakov se razlikuje od slovenske.
jAcKaSS

gfighter ::

V metroju je že nova akcija za HPja, traja do 23ega se mi zdi. Cena je pa ista, 915
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

ja a lahko garancijo v slovniji uveljavljaš al morš v graz se drkat

markk1 ::

- Procesor: Intel Celeron M 430 (1.73MHz), 533MHz FSB, 1MB L2 Chache
- Intel 940 GMI vezni nabor
- Pomnilnik: 1024MB DDR2 SDRAM, 667MHZ (razširljiv do 4GB - 1 prosta reža)
- Trdi disk: 120GB S.M.A.R.T. SATA, 5.400rpm
- Optični pogon: DVD+/- RW DL SuperMulti
- Grafični pogon: Intel Media Graphics Accelerator 950 UMA 224MB, integrirana
- Zaslon: 15.4" WXGA Bright View, 1280 x 800 točk
- Ožičeno: Mrežna kartica 10/100, analogni modem V.92, 56k
- Brezžično: WLAN 802.11b/g, Bluetooth 2.0
- Vmesniki: 3x USB 2.0, VGA, FireWire, PCMCIA
- LiIon baterija 6-cell, do 3.5h avtonomije
- Operacijski sistem: Free DOS
- Dimenzije: 30 x 260 x 357 mm
- Teža: 2.54 kg

zanima me kaksno je vase mnenje o tem prenosniku HP nx7300 C-M 430

hvala lp jure

lizza ::

Imam malo drugačen problem, ampak nisem hotela odpirati nove teme...
Namreč..vem kateri prenosnik, ampak ne vem kje ga kupiti in sem že čisto obupala..
Rada bi imela sony vaio serije fe (31 ali 41), pa sonye skoraj nikjer ne prodajajo. Največjo izbiro imajo na esvetu, vendar jim ne zaupam, ker se ne javijo na telefon (pa jih kličem že 14 dni), poleg tega pa imajo na Ibonu opozorilo, da so jim blokirali račune.
Preko splete ne bi naročevala v tujino, ker sony nima mednarodne garancije in bi ga morala pošiljat nazaj, če bi bilo kaj narobe.
Ima kdo kakšno idejo, oziroma kdo ve kje prodajajo sonye po zmerni ceni?
lp

BoZo321 ::

Poglej tukaj: http://www.bolha.com/oglas2018854
ali
tukaj: http://www.bolha.com/oglas2077113
To so novi z garancijo pri nas in ang.windowsi.

Lp Pozdrav

Dado55 ::

Kupujem prenosnik tam do 900€. Zanima me kaj mi kej priporocate

Trenutno gledam nekaj takega, da bi lahko se kdaj pa kdaj kako igro prizgal

http://www.comshop.si/article.asp?Artic...

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

logmarti ::

Pozdravljeni!
Zanima me, kaj svetujete... Kupiti nameravam enega od teh dveh racunalnikov:

Acer 5671AWLMi

in

Acer 5112WLMi+

Predvsem me zanima, ali se splaca 64-bit X2 bolj kot 32-bit CD

Hvala za pomoc!

nurmaln ::

če boš imel bolj za igre vzami 5112, drugače pa 5671

LordPero ::

Hm, jaz še vedno nevem kaj kupit starim. Razmišljam nekaj v rangu 900€ (+|- 100), nevem pa za katere kompromise bi se odloču.

Trade-off je nekako tak; ali 1GB RAMa ali dvojedrnika (namesto eno), pa še kombinacije obojega glede na to ali integrirano grafiko ali pa kako middle/low-end ločeno.

Razmišljam o Asusu A6KM (Turion ML37 2GHz, 1GB RAMa, 120GB disk, GO 7300 256 TC, 8 celična baterija, pa še WEB kamerca), s par € razlike od trgovnine do trgovine stane okrog 835€.
Pri tem mi je ql, da mu ne manjka praktično nič (nič ni treba dokupit/zamenjati), moti pa me, da gre za star model (npr. nima ločenih multimedijskih tipk).
-=> pa še vprašanje za morebitne lastnike, kako je kaj s se/pre-grevanjem?
Nisem še toliko raziskoval, ampak ali ima Go 7300 vsaj nekaj svojega RAMa (128?) ali je vse Turbo Cached?

Alternativa temu bi bila npr. Fujitsu-Siemens Amilo PA-1510 plus, enake komponente, le da je Turion X2 TL50 in grafična X1100 (malce slabša, u bistvu X300 GPU brez VRAMa). Stane pa 60€ več.

Prosil bi za komentarje na omenjena laptopa in mogoče kak nasvet/predlog za kaj drugega.
Pri prenosniku pa je pomembno; vsaj GB RAMa, cca. 100GB disk, neIntel grafična oz. višja klasa low-enda, ...
Lepo zaželjeno pa tudi kvalitetno ohišje, kamerca, vsaj WXGA ekran -še raje pa kaj več.
LordPero

Super_Budalo ::

Jou

Jaz sem do sedaj malo preštudiral prenosnike do 840 EU (200 000 SIT) in sem našel tele:

ACERASPIRE 5102WLMI

Dober prenosnik vendar samo 512 RAMa, obstaja + različica, ki je dražja. Gledal sem ga na mimovrste in so priloženi win, ki jih nočem in sem klical in ne kaj zlo inteligentna ženska mi je rekla da se to ne da odtraniti:\ , kar bi pocenilo prenosik ravno prav, ker WIN mam že.

HP nx6325 AMD Turion TL-56 EY520

Odličen prenosnik z vsem kar si želim in tudi ravno pravšnja cena in tudi moja izbira vendar samo 512RAMa, kar je premalo za normalno delo, gledal sem ga pa na ENAA in me zanima kako je z nadrgadnjo RAMa in za koliko bi se povečela cena, in malo me moti samo 60GB diska.

Prosim za nasvet in komentarje ter, če ve kdo za kakšne boljše alternative.

nurmaln ::

Tista ženska je imela kar prav, prednaloženega operacijskega sistema ti ne morejo odšteti od cene tudi če bi hoteli.
Acer ima widescreen crystalbrite zaslon, hp pa navadnega
HP nima 60 ampak 80 GB disk, kar pa je še vedno malo v primerjavi z 120 kolikor ima acer.
Tudi če licenco za XP dejansko že imaš ti velja samo za XP, te XPje ki so na Acerju pa boš lahko nadgradil na visto

kakorkoli gledaš je acer boljši nakup. Definitivno vzami 1GB verzijo, če ti pa finance dopuščajo pa poglej še Webcam verzijo istega prenosnika (tistih 16 EUR razlike se definitivno splača dat za vgrajeno webkamero)
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?pf_id=074156&dept_id=1058

Keyser Soze ::

Me nekaj časa ni bilo...

Samo vse kar gre čez tisočaka je off. Recimo, da iščem zadevščino tam za okrog 800-900 €.

To ne bo primarni računalnik. Niti ne bo namenjen kakšnemu renderiranju, modeliranju ali pa igranju iger.

Kakšen DVD, divx in pa vsakdanja opravila surfanja po netu ter pisanja kakšnih dokumentov.

Zato pa mora biti kompakten in pa srednje ali malo manj zmogljiv.
OM, F, G!

JohnyB ::

dons sm bil v BigBang giga al kva je že in sm gledov

Sony Vaio VGN FS595VP
PM 1.73/!GB DDR2 rama, 100 GB disk, intel 915 do 128 Mb, zaslon 15.4 X-Black,... WinXP pro..

cena 959,73 EU

vem, da za to ceno dobim že kak DualCore itd., vendar hočem Sony in BigBang pride v poštev že zaradi Diners kartice 12 ob./brez obresti...
zanima me če je kdo zasledu kje kak Sony s kakim novejšim procem za ta denar!?

Alien3001 a nis ti delov tuki oz. a mogoče veš kej, ker mi dons ni vedu nč povedat....če ne bom pač tega vzel, čeprav vem, da ma pač star proc not itd..
Apple iMac

Super_Budalo ::

Jou

Hvala vsem za pomoč, acerja sem že naročil.:))
Me pa samo nekaj zanima kako je sedaj s to nadgradnjo winXP, ki jih bom dobil zraven na Visto.

THX

Zheegec ::

JohnyB: Sony z Core2Duo pride kar pošteno čez 1500€ skoraj brez izjem, tako da za ta denar Sony pa dual-core odpade :D

FS595 se mi zdi solidna zadeva, pač Sony. Malo moti da ni več X-black2 ekrana, ampak all-in-all pač pri Sony za ta denar ne dobiš boljše konfiguracije. Še vedno se mi zdi dobra izbira, čeprav pa Vista Aero vmesnik ravno ne bo delal ravno tekoče, oziroma bi bilo treba probat.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

buttcrack ::

v metroju imaš (ponudba od danes) sonyja za neko podobno ceno s c2d procesorjem...

LordPero ::

Mi lahko kdo prosim kaj svetuje/pomaga?
LordPero

ALIEn3001
nikoli mi ne bo žal tega nakupa, ker SONY Vaio, je proti mojemu prejšnjemu HPju kot noč in dan.... za začetek, slika je men res huda, da ne govorim o tipkovnici....

ostalo še napišem, me pa neki drugega zanima, pa bom kr tukaj prašal?

ko hočem narediti recovery DVD mi ga noče in mi javi napako
..an error accored while writing to the disc pridem samo do 1% oz 2s in da naj restartam PC, DVD pa uničm ker je neuporaben !!!

Omenjeno zadevo sem ponovil 3x vendar ne dela, a je mogoče zaradi DVDjev samo po moje nebi smelo bit!!

predlogi...
Apple iMac

...hmmmm :O

sm dal gor nerota in hotu na DVD neki zapečt, mi pokaže max speed 1x !!!!!!! se prav 1.385KB/s

in seveda mi tudi tega ni zapekl, je takoj javl napako!!!

se pravi da je nekaj gotovo narobe z DVD-RWjem...

help
Apple iMac

Zheegec ::

Hm, takšen problem je že bil s prejšnjim modelom. Daj probaj zagnat Recovery od Sonyja pa restoraj kompjuter (čeprav je čisto nov), drugače pa je najbrž kakšen hardwerski problem... bo treba pa zamenjat :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

:O

no sem naredu recovery in isto, sm probov najmn 3x skoz ista napaka ;(

se prav menjava

naslednjič ko pridem bom kar v trgovini sprobov pa bo, ker se mi res ne da ukvarjat s takimi zadevami....

sm vedu da sm se preveč veselu ...

..ali je mogoče, da bi mogel samo nov firmware dat gor za pečko?!, ker če mi je navadne CDje zapekl, DVD pa ne, ki je neki NOname..... bom probal še z kakim Verbatimom ali pa Sony DVDjem!
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyB ()

MarkoMan ::

Oftopic:

A tale METRO ima cene brez davka, ina a lahko kopujem tut jaz tam (navadn smrtnik brez firme)?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

buttcrack ::

cena se plača z davkom...

in kot navaden smrtnik lahko tam kupuješ samo v primeru da ti "nenavaden smrtnik" s firmo posodi njegovo kartico...

neboben ::

kako se pa obnese 12" 14.1" ?

programiranje, igre

pride v poštev ali je to predvsem za ultra mobilen folk

enkrat na teden bi ga vlekel v ljubljano,
v lj bi ga 85% uporalbjal kot desktop in 30% iz studenca na faks na kaksno klopco na soncek itd..

??
««
74 / 670
»»