» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
73 / 670
»»

KandazaR ::

@jirma na tvojem mestu bi razmislil o tem ali pa o tem prenosniku. Res da sta oba asusa, sta pa vseeno odlična prenosnika (tudi po testih).

AceD ::

jeti51: Poleg tega kar ti je KandazaR predlagal si poglej še Acerja 5102wlmi++ Nima pa DVi izhoda, kar bi blo koristno, če misliš imet priključen dodaten monitor. V bistvu do 1000eur nisem v Slo. štacunah najdu nobenega z DVI izhodom :( Bi namreč tudi meni koristil. Serija 5110 ga pa že ima. 5112wlmi recimo.
Jst iščem sedaj nekaj podobnega kot ti pa se mi zdi tale acer ali pa FS PA1510 med najbolšimi izbirami (za ta denar pa če imam raje integrirano ATIjevo grafo kot Intelovo).
Najboljšo ponudbo pa najdi na ceneje.si.

Eno vprašanje: Zadnjič sm si v trgovini ogledaval različne prenosnike - ampak skoraj vsi so imeli zelo bleščeče zaslone - mislim, videl sm stropno luč v zaslonu in svoj obris. Ja, špegu efekt. Zanima me, če se do 1000eur dobijo kakšni solidni prenosniki z mat zaslonom?

RPG ::

Tudi mene zanima kaj mislite o teh dveh prenosnikih... HP1 in HP2.

Jackass ::

RPG: Mislm, da je očitno, da je HP Compaq NX7400 Core 2 Duo T5500 boljši. Ima boljši proc, večji disk, edin v čemr je slabši od drugega je to, da se da grafični ram samo do 128MB razširt, pri drugem pa do 224MB. Poleg tega ima 2. model Bluetooth.

Js bi vzel NX7400 Core 2 Duo T5500.

LP,
jAcKaSS

butcher ::

imam tistega s core duo procesorjem... ko sem kupoval, pač tega s core 2 duo še ni bilo na trgu (pri nas) in bi reku samo tole, da če ne potrebuješ BT raje vzemi c2d, ker je tam vse to kar je že pred mano omenu. Drugače pa dokaj zanesljiv notebook. Če pa imaš željo kakšnix 100€ prišparati, pa raje vzemi amd x2, ki je recimo malenkostno slabši od c2d, vendar navadnemu uporabniku neopazno.
P.S. pri amd-ju boš verjetno poleg tega še dobil TV-out izhod, kar je dodatna pomanjkljivost tega prenosnika :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: butcher ()

osama ::

A mi lahko eden svetuje ker prenosnik 17col do 1300€ z ločeno grafiko in vsaj 1024Mb rama? Sej sem gledal na ceneje.si pa so samo Acer, Asus, MSI, Packard Bell in Prestigio (upam da nisem kerga pozabil). Keri so najbolj kvalitetni od teh firm?

Jah jaz bi rekel, da sta ASUS in MSI bolj kvalitetna od Acer-ja, še posebej pa od Prestigio-ta. Moje mnenje temelji na podlagi ostalih zelo kvalitetnih izdelkih ASUS-a in MSI-ja (matičnih plošč, grafičnih kartic...). Zelo kvalitetnega izdelka od Acer-ja še nisem videl (na nobenem področju), Prestigio je pa tko al tko mačk v prozornem žaklu (torej očitno slab nakup).

Čeprav je moje mnenje o ASUS-ih mal padlo, ker ga ma kolega kakšno leto in mu je v torbi padel na tla, pa se mu je rob ohišja odlomu (dobesedno) po enem letu pa ga občasno zafrkava zaslon (pri določenem naklonu se pojavijo črte čez cel zaslon). Ne vem pa kako ravna on s prenosnikom, sam js nimam glih občutka, da bi ga metu naokol.

MSI-jevih prenosnikov pa še nism vidu. Najbolje je, da greš sam pogledat modele, ki so ti všeč pa boš hitro videl, katera tipkovnica, ohišje, zaslon... ti je bolj všeč. Za to ni treba bit ravno strokovnjak.
jAcKaSS

soad ::

MAX34216: prek česa si pa naročil tale laptop? če iščem tale laptop mi vrže ven sam tvoj post tukaj :)

Hvala pa lp!

ronaldo ::

soad: V eni izmed teh trgovin.

osama ::

Mam eno vprašanje.

A je res da za tele HP Pavilion-e v SLO ni uradnega servisa da ga moreš v Avstriju pelat če je kaj narobe?

LP

Zheegec ::

Osama - to je bilo že velikokrat povedano tukaj. Pavillion je lokalizirana serija in v Slo ni garancije s strani uradnih HP servisov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Boky ::

Trenutno je po moje ena boljših ponudb za 1000€ DELL Inspiron 6400 pri Alldei. Proc sicer ni core 2 duo ampak je po moje še vedno boljši kot Turion X2. Sicer ne vem koliko sta Winbench99 in SuperPi 1M merodajna testa, ampak mogoče za zanimivost.
Turion x2 1.6 je v Winbnechu99 dosegel 185 pik in izračunal število pi na 1M decimalk v 55-tih sekundah. Intel core duo 1.6 je v Winbenc-u dosegel 240 pik in pi na 1M decimalk izračunal v 35-tih sekundah.
Če si zadovoljen z on board grafiko se da pri FMC-ju dobiti podobna konfiguracija z core 2 duo in 1GB spomina. Tudi na otip deluje Dell nekako bol kvalitetno. Tipkovnica recimo ne upogiba kot pri kakem Acer-ju. Za dopalčilo cca 70 oz 100 € pa dobiš 3 leta garancije.
Še Review.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Boky ()

Boky: Par strani nazaj sem pastal linke do testov, ki so pokazali da je v pravih real-world aplikacijah kot video enkodiranje/kompresiranje podatkov, itd... Turion X2 enako hiter ali celo hitrejsi v vecini primerov kot Core Duo.
Seveda ce jih primerjas v SuperPi, Sandra, ostalimi sinteticnimi testi ki ti ne povedo skor NIC o pravih hitrostih procesorja, potem je normalno da bo Core Duo hitrejsi, tako je vedno bilo in vedno bo. (In ni niti tezko ugotoviti zakaj)

Ampak dvomim da bo kdo opazil razliko med Core2 duo, Core Duo, Turion X2, kajti razlike niso gromozanske. Razlike se opazijo le ce po cele dneve enkodiras video/delas ful zahtevne projekte. Seveda ne bos kaj dosti pridobil, ker razlika ni dan in noc. Ker tisti ki bo po cele dneve delal take zahtevne stvari, bo raje vzel se eno desktop masino, jo navil, in imel bo dvakrat hitrejsi pc kot najhitrejsi prenosnik. Placal pa bo le 1000€.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: ronaldo ()

JurijTurnsek ::

eno tako teoretično vprašnje (prenosnika ne mislim sedaj kupovat), zanima me kako konfiguracijo bi rabo, da bi lahko obdeloval full HD video... (trenutno mi 1,8 turion full hd še predvajat ne more)
http://www.slatnaskejta.com

KoRnholio8: mislis za gledat full hd ? ali pa za enkodirati ?
Kajti za gledanje je vsak dual-core dovolj.
Za enkodiranje pa trenutno ni procesorja ki bi zmogel vec kot par fps, to pomeni okrog 3-5ur za 1 uro full hd videa, verjetno pa se vec.

JurijTurnsek ::

mislim za tekočo montažo (ne 3d renderiranje)
http://www.slatnaskejta.com

hafnerb ::

Mal gledam za prenosniki do 1700 EUR.
Najboljša varjanta se mi zdi HP nx8430 rh471ea.
Zanima me če ima kdo tak laptop in kakšen se zdi ostali, pa če mogoče obstaja kšna bolša varjanta za podobn dnar, po možnosti z nVidia grafiko?

MasterSPi ::

To je nc8430.. točno tega sm jst kupu na hermesnova.si za 300k + davek = 360k skor pol leta nazaj.
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

ajamni2 ::

Mene pa zanima če je že kdo kupil prenosnik na tej strani --> http://geizhals.at pa me zanima če ti ga pošlejo v slovenijo, pa kakšna je poštnina?
Pa zanima me, če treba kako carino plačati ali ne?

ajamni2: geizhals.at ni spletna trgovina, temveč spletno mesto na katerem so zbrane spletne trgovine in cene izdelkov v različnih spletnih trgovinah.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

LordWorm ::

Tudi premisljujem o tem HP-ju pa me zanima kolk je zadeva tiha.
Appli imajo tudi kovinsko ohisje (kot ta HP) in se ventilator prizge samo ce pregreva...vsaj tako pise.
ni podatka

Prvič slišm, da bi mel kšn HP, še posebaj pa serija 7400, kovinsko ohišje!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

klemennnn ::

Zdravo mene pa zanima kaj si mislite o tem acer in tem pa še tem
izbiram med tem trem, asusov ma zanimivo grafiko, webcam.. zgleda super le ne dojamem zakaj je tko bol pocen..

iščem nekaj najbolšega za okol 200k ki bo tudi kakšno igrco vzdržal.
ta acer ma očitno 2gb rama kar je kul, wireless kar najbol rabim, malo me pa skrbi za grafiko..
povejte mi, je ati x1100 slabša/bolša od 9200se ? Ker zdaj mam 9200se na mojemu osebnem računalniku, in mi moja edina in najbolša igrca laufa kot more, men se v bistvu sam za to gre -.-

sem noob za leptope takda prosim za pomoč :/

Zgodovina sprememb…

karmela ::

kaj pa pravte na tega SONY VAIO FE39VP T5500?

Osnovne tehnične lastnosti:
Procesor:Intel&reg; Core™2 Duo Processor T5500 1,66GHz FSB 667MHz
Pomnilnik: 1024MB PC2 4200 DDR2
Disk: 120GB SATA 5400rpm
Grafični pogon: GeForce Go 7400 do 256MB spomina
Zaslon: 15,4˝ X-Black 1200x800
Optična enota: DVD&plusmn;RW
Priključki: mrežna kartica 10/100, WiFi 802.11 b/g , modem 56K V.92, 3x USB 2.0, RJ-45, RJ-11, IEEE-1394, monitor, slušalke, mikrofon, Memory Stick reader, kamera VGA (640x480), Multi-card Reader (Memory Stick™ Standard size, Memory Stick™ PRO, MMC, SD, xD)
Operacijski sistem: Windows XP Professional SP2
Programska oprema: MS Works 8.5, Adobe Companion pack, VAIO Recovery Utility 2.6, Microsoft&reg; Office 2003 SBE
Slovenska tipkovnica
Baterija: Li-ion do 2:40h ure
Teža: 2,8kg
Garancija: 2 leti

klemennnn: ati x1100 je nekje v rangu X300. Nisi povedal za katero igro se gre, ampak mislim da ce ti dela na 9200se ti bo tudi na ati x1100 delala vredu.

Gre za silkroad online(MMORPG) ;)

Comtron ma enakega Acera kar se mi zdi da je najbolša ponudba po ocenah za 215k v bofu je pa 234k , le da ta v comtronu ima samo 1GB rama...
A je pa procesor 1.6GHz, TL-50, Turion 64 X2 vredu ?

perci ::

Jst laptopa z ločljivostjo zaslona 1024*768 ali 1280*1024 ne kupim več. Je bistveno premalo delovnega prostora.

nurmaln ::

EDIT: kul^^

pa povejtje mi kaj o procesorju, je kul ?
grafika ste rekli da bo zdržala kakšno igrco tko da ok ..

Zgodovina sprememb…

Ja prenosnik je za to ceno super, če te matra da bi mel tudi web kamero pač vzami tega

Pri tistih asusih katere si gledal ni videt zraven nobenega operacijskega sistema. Pri Acerju dobiš licenčne XPje, katere lahko nadgradiš na visto.

Turion X2 je hiter dvojedrni procesor, ki bo cisto vse aplikacije poganjal brez problema.

Silkroad Online potrebuje:
Min. Specification Required Specification
CPU Pentium 3 800MHz or higher Pentium 4 1.0GHz or higher
RAM 256 MB 512 MB
VGA 3D speed over GeForce2 3D speed over GeForce4 Ti
OS Windows 98, ME, 2000, XP

Delala ti bo vredu.

Zgodovina sprememb…

nurmaln rajš vzamem 2gb rama pa si še dodatno webcam kupim ^ ^

Zgodovina sprememb…

ja če ga boš mel namest desktopa pol je ok, če mislš pa da boš webcam vsak dan sabo vlačil pa ga vedno priklapljal pa pozabi - ne boš:D

sicer pa gre praktično za isti prenosnik samo malo drugačna oprema, v vsakem primeru dober nakup

OldSkul ::

Perci se strinjam glede ločljivosti. Jst imam sicer več kot 2 leti starega Fujistu siemensa in imam 1400x1050 ločjivost, ki je super. Pol pa vidim novodobne "stroje", ki pa imajo samo 1200x800, kar pa sucks.

@sadarj79 & perci

Za povprečnega uporabnika (office, net, igre, filmi...) je WXGA več kot dovolj. Za vse malo bolj zahtevne uporabnike je pa itak že skor nujno zravn priklopit še en zaslon.

klemennnn: Js mislm, da bi to mogl delat. Sej 9200 ni kej dost boljša od 9000, pa predvsem je to že 2 let stara grafična (če se ne motm) tko da slabša načeloma ne bi smela bit. Zdej vprašanje je edin kr se tiče deljenega pomnilnika. To verjetno precej bremza grafo. Sam js mislm, da bi mogl delat.
jAcKaSS

Torej se splača kupit tole ? o.o bo v redu tut za kakšen špil ?

[-=Jaka=-] ::

Odlocam se med :

1. Acer Aspire 5671 AWLMi

in

2. ACER Aspire 5112 WLMi

V dilemi sem samo zaradi procesorja ... je razlika velika glede na to da je AMDjev 64 biten ...

In se odgovor na tole, da ne bom v drugi temi:

Zanima me pa se ena stvar, nameravam kupiti tudi brezicni ruter, veliko sem ze bral o tem na forumu, pa me vseeno zanima, kaj se splaca kupiti - predvsem me zanima s katerim se najbolje resijo tezave p2p programov, namrec berem da preko ruterja zadeve ne delajo vec ... pa me zanima s katerim ruterjem se da to najbol enostavno resiti ! Pa se nekdo naj mi pove kako to zgleda, kam te "ruter" zadeve prikljucis, glede na to, da mam doma ze en stacionarni racunalnik priklopljen z modemom (adsl) preko mrezne ... kam se ruter utakne ? :)
WW 3

[-=Jaka=-] ::

Aja pa se tole mogoce, je se 3. opcija ... ce mogoce kdo ve iz glave, iscem prenosnik, ki ima 1GB rama, ATI X1600, vsaj 120 GB diska in Intel Core 2 Duo T5500 1.66 procesor ... omejitev - cena - do 1250€
WW 3

@Jaka

Ve iz glave

iščeš tole http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?pf_id=073168&dept_id=1058

Glede wireless routerja vzemi tole
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?pf_id=512041&dept_id=581
ima vse kar rabiš in več in je zanesljiv

@klemennnn
ja se splača vzet
če te zanima če bo laufal kakšen špil povej kater špil imaš v mislih, kakšnih hudih FPS na veliki ločljivosti pač ne boš mogel igrati, če pa igraš igre tipa civilization in podobne je pa vrh glave
za grafično zelo zahtevne igre pa glej prenosnike, katere zgoraj gleda Jaka

300k mi je preveč da bom zej neko hudo grafo jemal,
kakšne igre ? v večini MMORPG kot je silkroad.. mislim da tam pride RAM v večini v poštev. ne igram več FPS iger :d

ja silkroad ti bo definitivno gladko laufal, guild wars tudi gladko laufa

A kdo ve, kje bi se pr ns v naši preljubi, bogu zahrbtom, Sloveniji, dal dobit 120GB 7200obr/min disk 2,5"? Včasih so mel pr Enaa ful tega, zdej majo pa sam še torbe...:\
jAcKaSS

jan01 ::

Sata ali ata? Poglej na http://www.funtech.si http://www.agt.si. Imajo kar veliko izbire.
EDIT: Samo jaz nisem našel 120GB z 7200. Le 100GB z 7200, 120tke le 5400...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

Melanholija ::

mtosev ::

za ta acer 5663 poglejte v hermesnovi. je dosti bolj poceni.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zakaj je v hermesnova.si VSE nekot smešno poceni ?? poglej te acerje... ma kdo izkušnje z tole trgovino ??

Pr Enaa so mel včasih 2 al clo 3 modele 120GB 7200, zdej pa ne vem a so vs program Dodatkov za prenosnike ukinl al jim sam portal ne deluje najbolš.

Jao počutm se k v državi 3. sveta. Nej že kšne tuje firme prodrejo k nm, te naše neprilagodljive firme nej pa propadejo. Očitno bo sam to zalegl...:\
jAcKaSS

Kot jaz vem, 2.5" 120gb disk z 7200 rpm, ne obstaja sploh.

hermesnova.si ima cene BREZ DDV, zato so cene tako nizke.

Zgodovina sprememb…

@Jackass

V tej naši preljubi sloveniji bodo 120GB 7200 2,5" diski nekje v sredini naslednjega tedna.
Če te bo še zanimal mi pošl ZS, ker nočem delat reklame za trgovine.
««
73 / 670
»»