» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
68 / 670
»»

Tayphoon ::

Zdaj grafika ni tako hudo pomebna bolj pomoje da je slika lepa kot igranje 3d iger če karikiram.

Vprašanje je le če je vreden prenosnik svojega denarja ki mi ostaja pa če bi dan danes 32 bitni procesor kot predvidevam da ga ima že naj bil zastarel če kupuješ nov prenosnik?

[MYTiX] ::

Včeraj sem na GMA950 igral Flatout2 tekoče na 1024x768. Na 1280 pa se je že zatikala.

Tayphoon: Core 2 Duo so 64 bitni procesorji. Ti pa itak ne pridejo do izraza dokler imaš manj kot 4 GB rama.
podpis

Aha pol je 64 bitni procesor in pol nebi smelo biti problemov če bi Visto 64 bit naložil gor v prihodnosti namesto XP-jev?

Ja grafična bo dovolj prenosnik pa je že naročen ;)

Jackass ::

Še malo sem povprašal glede prenosnika Lenovo z61m iz akcije za študente UNI MB (model za 325k SIT) in dobil na naslednja vprašanja:

- ali je poleg ločenega grafičnega pomnilnika (128MB) možno dodeliti grafični kartici še sistemski pomnilnik? Če da, koliko?
- pri modelih 9450 sem opazil, da piše "Titanium Cover", zanima me ali to pomeni, da je zadnji del zaslona iz titana ali gre le za barvo? Kako je pri tem modelu iz vaše ponudbi?
- zanima me, kako je z dokupom in zamenjavo komponent (npr. pomnilnik in disk) po nakupu. Ali je možno vgraditi v prenosnik poljuben disk in pomnilnik ali mora biti prav od podjetja Lenovo? Ali npr. disk lahko zamenjaš sam, ali je potrebno nesti računalnik na servis?
- Na osnovi katerega modela je sestavljen ta model iz ponudbe? Za kater trg je namenjen?
- Ali je možno kjerkoli (preden se izteče akcija) videti ta ali primerljiv model?
- Ali je garancija mednarodna?

naslednje odgovore:

- grafična kartica ATI Radeon x1400 lahko poleg 128 MB lastnega po potrebi uporabi do 128MB sistemskega pomnilnika
- prenosniki Z61m so sestavljeni iz ABS plastike, je pa res da so pokrovi pri tistih s titanium cover sestavljeni iz aluminija s primesmi titana (ni samo barva)
model iz ponudbe ima črn pokrov iz ABS plastike
- kompatibilen disk in pomnilnik bo deloval brez težav , vendar v tem primeru izgubite garancijo proizvaljaca prenosnika. Obstaja tudi možnost dokupa
diska, ki se vstavi v multibay enoto (vzamete ven DVD zapisovalnik)
- ta prenosnik je sestavljen na osnovi modela 9452, prodaja se po celem svetu
- primerljiv model bo verjetno možno videti drug teden, ko ga bomo posodili študentskemu svetu za potrebe testiranj
- garancija za te prenosnike je mednarodna (velja za vse pooblaščene servise Lenovo na svetu)

Torej ta model iz akcije se razlikuje od unega za 405k pri EnaA po tem, da nima čitalca prstnih odtisov, ima manjši disk, nima web camere in nima zadnjega dela zaslona iz kovine, temveč iz plastike ama pa eno leto več garancije.
jAcKaSS

Fajn da majo študentje 325.000 sit kar tak za ven dati. ;)

MAX34216 ::

si kdo lasti, oz. je preizkusil naslednjega ibm-a?
KLIK

po specifikacijah je hud...

parasit ::

Naj mi nekdo pove ali se splača kupiti tega siemensa, mislim da sem ga našel tu najceneje, je v akciji do 22.12.2006, kot so mi povedali samo 2 kosa. BOŽIČNA AKCIJA - Prenosnik FSC AMILO M1437G + DARILO torbica
To je to!

Tayphoon: A ne... Se zdi bistveno več kt pa 32×10k SIT v lokalu. Pa še neki maš za pokazat.:D
jAcKaSS

jambo ::

NUJNO....NUJNO...prosim za pomoč, sem tik pred odločitvijo...pa dobim toliko različnih informacij , da me že možgani pečejo:
ali kupim tega:

HP Pavilion 6022

Tehnični podatki:
• 15.4" WXGA (1280*800) BrightView
• AMD Turion 64 bit X2 ML-50
• 1 GB DDR2-RAM 533MHz
• 120 GB HDD SATA
• Double Layer DVD+/-RW
• nVidia Geforce 7200 z 128 MB
• vgrajen notranji TV Tuner!!!
• Kamera 1.3 MPixel
• Wlan, 5 in 1 Card Reader
• Ohišje iz Aluminija, super design !!!

Priključki:
• TV-out
• VGA
• USB 2.0 - 3
• 56K Modem V.90
• 10/100 Mbit mrežna kartica
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA
• FireWire

Programska oprema:
• Microsoft Windows XP Home Eng
• Nero Burning Room
• Power DVD

• Intel Core Duo T2050 2*1,66 GHz FSB667
• 1024 MB DDR2-SDRAM
• 100 GB HDD 5.400 rpm ATA150
• 15,4''WXGA 1.280x768Pixel
• GF FX 7300 z 256 MB DDR Tv Out PCI-express
• DVD+/-RW/DVD-RAM DL 24xCD 8xDVD
• WLAN 802.11a/b/g
• IR
• TV-out
• VGA
• USB 2.0 - 4
• 56K Modem V.90
• 10/100 Mbit mrežna kartica
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA
• FireWire
• Microsoft Windows XP Home Eng

Velikost:
360 x 267 x 37 mm

Teža:
3,00 kg

NOV MODEL IZ TUJINE! (SLO nalepke)

Garancija: 2 leti
dobava: 2-3 dni

Prosim svetujte
Mimogrede: uporaba za vsakdanje delo, grafika ( photoshop, corel, indesign...ne zmeraj tu in tam) Iger ne igram na prenosniku....music, kakšen film...itd

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jambo ()

_marko ::

Vsekakor pavilion. IMHO.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

BozidarB ::

Kolk pa je zdej sploh pametno kupiti prenosnik z 32bitnim procesorjem? kaksna je sploh razlika? mi bo vredu deloval 3leta ce kupim 32 bitni proc?

lp

butcher ::

pri nekaterih prenosnikih sem zasledil, Docking Connector. Bi bil nekdo prijazen in na kratko opisal. Sem pogooglal pa ni blo nekih konkretnih informacij.
hvala

Loksorr ::

@smerduh: 32 bitni procesorji so trenutno Core Duo, in Pentium M-ji. Oboje so dobri procesorji za Laptope in ti bodo dobro služili če ne računaš pija na veliko decimalk natančno.
Živi in pusti umreti

okej, to sem zelel vedeti. hvala

scenic16 ::

parasit: Menim da ne !

Primerjaj s tem...

Big Bang
FS PA1510 Amilo TL50/1GB/120
1.6Ghz TL50 Turion 64 X2
2x512MB 667 Mhz DDR2
120 GB sata 5400
DVD RW DL
Ati X1100 do 256
1280x800 15.4 Crystal V
Tv out, Usb 20, Wlan 54
Windows HOME
224.990,00

house ::

Kaj pa pravite na tale prenosnik:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

??

tako kot na vse HP-je. Odlicni, ce ti grafika ni pomembna. ce ti je, potem tole ni pravi nakup zate.

ronaldo ::

house: Za ta denar se ze dual-core dobi, ti pa bi vzel enga bogega in zastarelega Celerona :(
(ki bo POVSOD pocasnejsi)

house ::

Aja... A maš kje kakšen primer??

parasit ::

scenic16 ta iz bigbanga se ne more primerjati s tem, ker grafika x1100 in x700 je 100:1. Res je da je samo 512mb ddr ampak, centrino in Turion z moje strani zmaga Amilo M1437 zaradi grafike in intel procesorja. Kaj menite drugi?
To je to!

Zheegec ::

Parasit - M1437 ima slabši proc (single core Pentium M vs Turion64 X2), manj RAM in manj diska, ampak precej boljšo grafično kartico. Odvisno pač od vrste uporabe, za špile je seveda M1437 boljši, seveda je obvezno še 1x512MB RAM.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BlazG ::

tudi sam sem v dilemi. Kupujem prenostik za fax. Laufau bo predvsem autocad, kdaj tudi 3dsmax in corel.Igre niti niso važne. Kdaj kak film. Zato mi je vazna visja resolucija. 4:3 mi pride bolj prav kot 16:10.Odločam se med temile
Dell: http://www.fmc.si/product.cp2?guid=B45C...
Lenovo: http://www.esvet.com/prenosnik_Lenovo%2...
Sony: http://www.esvet.com/prenosnik_Sony_Vai...

Takoj bi vzel sonya, če bi mel višjo resolucijo. Dell-a sem imel moznost preizkusiti in je ok, moti me integrirana grafična, ki verjetno ni glih strašna. 3dmax sicer dela, sam se mi zdi da so vse barve mal švohne.
Kako je z Lenovo. So dejansko kvalitetni, kot je bil IBM ali niso? Kje se da Lenovo prenosnike sprobat.
kaj bi vzeli vi?

hvala
lp, Blaz

tigrr ::

vprašanje je sicer malo off-topic, ampak vseeno -

A lahko v tole mašino
dogradim tale ram (512 mb)?

tnx,

T

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tigrr ()

btree ::

BlazG,
prej sem imel IBM, zdaj Lenovo. Moram povedat, da se kvaliteta ni poslabšala. Priporočam nakup.

bor@t ::

Ce se kdo zanima za ThinkPad Z61M T7200 :

http://review.zdnet.com/Lenovo_ThinkPad...

mislm, da je kr podobna konfiguracija kot pr ns, razn grafična.

p.s. rezultati niso tako navdušujoči, vsaj kar se tiče procesorja...

mrhowinar ::

A si kdo lasti toshibo a100 serije?! Bral sem, da se ventilator vrti non-stop...ce ima kdo, me zanima ce je to ful motece?!

destiny ::

Punca ma A100-811, pa je prenosnik zelo tih, razen ko vanj vstaviš DVD :D

jao, že cel mesec pregledujem laptope, ponudbe, vse možno, pa še zdej ne vem kaj bi... iz dneva v dan imam manj kandidatov...
torej za 300 tisoč (tud do 320), iščem eno spodobno stvarco
- core 2 duo
- giga rama
- vsaj 100 giga diska
- 15.4 ekran
- grafična neintegrirana (bilokej samo intel 950 ne:))
- spodobna opremljenost (bluetooth, card reader, firewire,...)
- dobra kvaliteta

kakšen predlog?
v poštev pride nabava tudi iz nemčije...

mrhowinar ::

@MAX34216

-Toshiba A100-313 ali A100-490 ali kter drug A100...kombinacij je veliko! Cene pa okoli 1200-1300 EUR za tako konfig. kot bi jo ti mel!

-HP Pavilion 60xx! (za pavilione ni podpore v sloveniji, zato je servis v AUT ali ITA), so pa kul racunalniki!:)

-Acer Aspire 5633 wlmi+

-Sony Vaio FE31H
...

Ce ti zadostuje graficna v rangu gf7300 mas pri nas dosti izbire za do 300k!

JurijTurnsek ::

http://ceneje.si/hp-prenosnik-pavilion-...

tole je zverina, če te 17' ne moti (jst mam to serijo in sem zelo zadovoljen)
http://www.slatnaskejta.com

Pismu....

Precej me matra tale Lenovo. Ampak sem vedno bolj zmeden glede vsega skupaj.

Včeraj sem klicaril naokoli kot budala...:\ Dobival sem same nasprotujoče si odgovore glede garancije, kaj pomeni Titanum Cover...

No, izkazalo se je, da je Titanium Cover dejansko iz neke kovinske zmesi in ima zato tudi 0,2kg več od predhodnega modela, ki je bil brez tega.

Kot sem uspel iz vsega skupaj potegnit, mislim, da je prenosnik iz ponudbe za študente UNI MB, sestavljen na osnovi starega modela z61m z Core Duo T2500, namreč to je pravzaprav model 9452. V bistvu je samo procesor nov, torej Core 2 Duo T7200.

Testi novega modela 9450 so precej slabi, namreč pri nakaterih testih zaostane za primerljivim modelom HP nc8340 za skoraj 20%, kar pa sploh ni malo. Vprašanje je, v kolikšni meri je to samo posledica počasnejšega diska (5400obr/min pri z61m) in koliko druge arhitekture, čeprav mi vse skupaj ni najbolj jasno.

V Monitorjevem testu se je tudi odrezal podporazno (za 60% slabše od HP nx7400 z Core 2 Duo T5500), tako da meni ni več nič jasno. Sploh ne morem razumet, kako je možno, da bi se lahko prenosnik s tako dobro konfiguracijo obnesel v testih tako slabo.

Najboljše pa je, da se prenosnika ne da nikjer videti, niti kakšnega drugega modela serije z61m. Kjer jih imajo, imajo zapakirane, in jh ne mislijo odpirati, drugod pa jih imajo samo po naročilo. Seveda me vsi razumejo in se strinjajo z mano, da želim videt prenosnik za 400k sit, ampak žau.:\

Ali je kdo, ki lahko kaj več pove o modelu z61m? Oz. si ga lasti, prodaja, pozna koga in lahko naredi kakšen test ali samo pove svojo izkušnjo?

LP,
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

sleby ::

pri doloceni firmi moram vzet enga laptopa, pa imajo na voljo samo znamke prestigio.
gledal sem modela Nobile 1522w ter Avanti 1770w. oba dual core, prvi je malo slabsi, drugi pa ima vec rama ter boljsi ekran, ati cipovje.. ampak glede na to, da naj bi bila oba nova, predvidevam, da sta ok? ima kdo izkusnje s katerim od teh dveh modelov? se splaca dat tistih 50k vec za 1770w, ker na papirjih izgleda res zival?
pa laptopa prvotno Ne potrebujem za igre.

hvala in lep pozdrav!

@KoRnholio8
ne bi jemal ravno 17-ke, ker se bo laptop dost prenašal okrog, pa velikrat bo kje na kolenih, tak da...
pa tud intla iščem, sej ne da bi bil turion slab (sm imel že en laptop s turionom), vendar bi zdej rad probal še drugo

kupujem prenosnika in me zanima kvaliteta firm. zelel sem kupiti enga ibm lenovo za 250 tisoc ampak ga uvoznik nima tako da s teb nebo nic. zej pe pa zanima katera firma je se nekako po kvaliteti podobna ibm-u. zaleo ugodni so acerji in toshibe satelite, ampak kako je z kvaliteto teh prensnikov. kaksna je tipkovnica? rad pa bi prenosnika do 270tisoc in mora imet obvezno loceno graficno (7300 ali mocnejso). koliko se razlikkujeta 7300 in 7200? v igranju iger seveda... lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BozidarB ()

se nekaj.... lahko kasneje v tale prenosnik vgradim boljso graficno? naprimer neko 7600? lp

edit: je tale firma vredu? konfiguracija je dobra prav tako cena in izgled. samo ostale verjetno bolj sepa. LP tukaj se bolje vidi

Zgodovina sprememb…

Loaded ::

Ne vem če boš lahko menjal grafično. Redki prenosniki imajo menljivo grafično. Po moje so tisti tudi dražji.
Loadeed

Ajaxy ::

Zivjo!
Danes grem v Trst pa me zanima ali se splaca vzeti tale prenosnik za 700 EUR za delo z Office, Internet itd. Prosim za cim hitrejsi odgovor :) Hvala! Aja pa se to. Ali je treba prenosnik na meji prijavaiti zaradi ITA in SLO davka?

TOSHIBA A100-139 Satellite
“Intel Core Duo T2050 (1.60GHz, 2MB L2, 533MHz FSB)
HD 100 GB - RAM 512MB (up to 4 GB) - Display 15,4 " TFT WXGA TruBrite
Masterizzatore DVD? R/RW Double Layer - LAN 10/100 - FireWire
Modem 56K V.90 - Wi-Fi 802.11a/b/g - Card reader 5 in 1
Card video: Intel GM Accelerator 950, 128MB shared.
Cena:700 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ajaxy ()

glede na namen uporabe se izplača, definitivno...
edino mogoče še 512 MB rama bi takoj kupu...

mene pa zanima če kdo ve kje online (nemčija,...) bi lahko nabavu HP Paviliona DV6000t serije s core2duo procesorji...

Loksorr ::

Mislim da se da vse neintegrirane grafične zamenjat načeloma. A je to početje smiselno je drugo uprašanje, sa so grafične drage in nstare skorj gotovo ne boš mogu prodat, saj se na laptop z integriraano grafično ne da tako enostavno pripopat nove. Tako da lahko računaš da te bo to stalo (na oč) vsaj dodatnih 60k. če ne več
Živi in pusti umreti

se vedno me zaznima kako je kaj z ANNI firmo prenosnikov. bolj podrobno tale tukaj . kaj pomeni un certifikat VBI? je to samo larifari?
LP

Zheegec ::

VBI je neki certifikat o interchangabilnosti komponent (=== da so kompatibilne med vsemi prenosniki s tem certifikatom) -> bedarija torej.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

smerduh, pozab na te laptope...
to je plastik fantastik, en k... vredno, res!

sm imel že neprijetno izkušnjo s tako stvarjo, pa sm reku nikol več, rajš podhranjenega ibm-a za 200k nabavim kot pa kej takega...
na koncu kvaliteta izdelave, trpežnost, pregrevanje,... pretehtajo

drugač pa mene čedalje bolj rajca ibm 3000 n100...
@jackass, ja maš prov, točno to sm tud jaz bral po testih, zelo čudno, porazni rezultati, in to povsod.... tako da tega sm že odpisal...
kaj ti nameravaš?

@MAX34216: jst bi tudi veliko rajsi kupil ibm-a serije 3000 n100 ampak ga na mojo zalost nikjer v sloveniji nimajo oz. imajo vse razen tistega ki ima notr graficno 7300 katero si jst zelim.

pozna gdo kako trgovino izven slovenije ki je ugodna in lahko pripelje robo v slovenijo za male pare? LP

BomberPilot ::

@ smerduh
Tule mislim da imajo to kar iščeš.

imajo samo ne tocno tistega kar iscem. tam imajo podoben model ampak z c2d in glossy zaslonom in je zato 50tisoc drazji. drugace se tega dobi tudi za 265tisoc, ampak so nekateri tako skritiziral glossy zaslon tko da nevem ce ga bom kupu. kaj mislite? LP

edit: kako se obnese taka resolucija: widescreen 1680X1050 . bi v igrah delovalo normalno?

Zgodovina sprememb…

men osebno je pa prov super "glossy" zaslon! jaz gledam tega Lenovo z wsxga zaslonom, z visoko resolucijo...
upam da ga bom lahko dobil še kaj ceneje kot za 350 jurjev...

@smerduh, iščeš tak model?
KLIK

ubistvu ne ker ima ta slabso graficno. zamislil sem si tale model, ampak ga nikjer nimajo. sedaj razmisljam v podobnem modelu. temu tukaj LP

Si imel moznost testiral glossy zaslon? je res da vidis samega seba oz. deluje kot nekako ogledalo?
««
68 / 670
»»