Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

Loksorr ::
Ja v bistvu so več al man vsi narejeni na kitajskem, tako da pretirane razlike tut ne bi smelo bit.

Živi in pusti umreti

BozidarB ::
kaksne so razlike med graficnimi karticami radeon x1600, x1300, nvidia go7300, nvidia go7200, radeon x700, radeon x300?

Na prejšnji strani maš link na stran, kjer ti pove nekaj glavnih statistik GPUjevev. Več al manj gre za različne generacije (prva cifra oz pri ati x in x1) ter modele v tej generaciji.
Nism čist zihr, glede primerjav med N. in A. sam zdi se mi, da 7300 je nekako primerljiva z x1600 in x700 slednja starejša generacija torej nekoličkaj slabša. Vse troje pa so dokaj uporabne grafične kartice.
Ne ni res. 7300 in 7200 sta bojda primerljivi z x1300 se pravi da je x1600 primerljiv z 7600?
Nism čist zihr, glede primerjav med N. in A. sam zdi se mi, da 7300 je nekako primerljiva z x1600 in x700 slednja starejša generacija torej nekoličkaj slabša. Vse troje pa so dokaj uporabne grafične kartice.
Ne ni res. 7300 in 7200 sta bojda primerljivi z x1300 se pravi da je x1600 primerljiv z 7600?
Živi in pusti umreti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loksorr ()

paperdoll ::
Iscem prenosnik, k bi bil primern za pisarnisko delo, kaksen film, internet,... Po moznosti, da bi se vista laufala ok, pa da baterija ne lih takoj crkne... pa ohisje & tipkovnica morata bit fanj kvalitetni (mogoce kiri od HP-jev?)
Zatakne pa se ze pri procesorju... kateri/kolko mhz bi bil primeren? Sempron? Turion? Dual-core?
Zatakne pa se ze pri procesorju... kateri/kolko mhz bi bil primeren? Sempron? Turion? Dual-core?

paperdoll ::

c00L3r ::
Kar se tiče zmogljivosti grafičnih kartic sem že na prejšnji strani dal link:
Na hitro povedano pa je tak:
Integrirane
-Intel grafične -> neuporabne
-Radeon X1100 -> za prvo silo (me zanima kak to poganja Aero v Visti?)
Samostojne
-GF 7200/7300, Radeon X1300/X14000 -> dobro za normalno delo, bo poganjalo Aero v Visti
-GF 7600+, Radeon X1600+ -> poganja tudi igre, na nekih medium nastavitvah.
Imam pa še eno zanimivo povezavo. Gre za primerjavo grafičnih kartic v prenosnikih s tistimi v namiznih PC-ih. Tukaj
Na hitro povedano pa je tak:
Integrirane
-Intel grafične -> neuporabne
-Radeon X1100 -> za prvo silo (me zanima kak to poganja Aero v Visti?)
Samostojne
-GF 7200/7300, Radeon X1300/X14000 -> dobro za normalno delo, bo poganjalo Aero v Visti
-GF 7600+, Radeon X1600+ -> poganja tudi igre, na nekih medium nastavitvah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c00L3r ()

[MYTiX] ::
Integrirane -Intel grafične -> neuporabne
Kakor za koga. Za večino resnih del so bolj uporabne, saj kurijo manj štroma. Zelo malo aplikacij dejansko uporablja 3D pospešeno grafiko. Razen razni 3D progami (Max, Maya, nekateri CAD) in igre seveda. Aero dela na Intel GMA 950 prav vredu.
Kakor za koga. Za večino resnih del so bolj uporabne, saj kurijo manj štroma. Zelo malo aplikacij dejansko uporablja 3D pospešeno grafiko. Razen razni 3D progami (Max, Maya, nekateri CAD) in igre seveda. Aero dela na Intel GMA 950 prav vredu.
podpis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [MYTiX] ()

[MYTiX] motiš se, za delo v 3DS Max je znano da se GPU ne uporablja ravno veliko, razen če gre za res zelo zahtevno delo, ki ga itak nihče ne dela na laptopu. Večina stvari uporablja le procesor.
In ja, GMA 950 je bila narejena tako, da bo lahko poganjala visto v 3d, tako da mislim, da bi jo mogla.
In ja, GMA 950 je bila narejena tako, da bo lahko poganjala visto v 3d, tako da mislim, da bi jo mogla.
Živi in pusti umreti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loksorr ()

[MYTiX] ::
Pri modeliranju in animiranju se vse kar vidiš med delom na zaslonu renda prek GPUja. Končni pravi rendri so pa seveda delo CPUja. Je pa res da če ne gre za neke zahtevne scene so že te low end grafike dovolj za modeliranje.
podpis

Bom raje tiho, ker nisem nikoli probaval različnih grafičnih na enakem kompu. Sam sm pa delal na ATI radeon 9000 pa se ne spomenm, da bi glih zlo trpel zravn, sam časi se spreminjajo.
Živi in pusti umreti

miha22 ::
Zdravo,
včeraj sem kupil nov prenosnik od hp (nx7400) in me je danes malo presenetilo ker sem zaslišal da prihaja iz prenosnika nek visoko-frekvenčni pisk. Ta zvok se včasih pojavi, včasih pa tudi izgine. Ali mislite (po vaših izkušnjah) da bi lahko šlo tu za kake težave prenosnika ali je to normalno??
včeraj sem kupil nov prenosnik od hp (nx7400) in me je danes malo presenetilo ker sem zaslišal da prihaja iz prenosnika nek visoko-frekvenčni pisk. Ta zvok se včasih pojavi, včasih pa tudi izgine. Ali mislite (po vaših izkušnjah) da bi lahko šlo tu za kake težave prenosnika ali je to normalno??

_Matej_ ::
Po podatkih se od a6km ultra razlikuje po procesorju (namesto turion64 je dvojedrni intel core 2 duo). Razlika v ceni je pa 87k

NoBody- ::
Torej kupujem prenosni računalnik za:
-max. 180k
-uporabljal bi ga samo za net, gledanje filmov, slik, office
Torej kaj mi predlagate za ta denar in glede na namen ki ga bom uporabljal!
Lp
-max. 180k
-uporabljal bi ga samo za net, gledanje filmov, slik, office
Torej kaj mi predlagate za ta denar in glede na namen ki ga bom uporabljal!
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NoBody- ()

miguelslo ::
Priporocam ti Lenovo N100 
EDIT: klik
Ima čitalec prstnih odtisov, zelo olajša prijavljanje. Kvalitetno ohišje, anti-glare zaslon (ne odbija svetlobe), zelo kvalitetna tipkovnica!, privlačen izgled, dvd pekač, pa tudi igro kot GTA san andreas lahko brez problema igraš! Imel doma na testiranju, priporočam!

EDIT: klik
Ima čitalec prstnih odtisov, zelo olajša prijavljanje. Kvalitetno ohišje, anti-glare zaslon (ne odbija svetlobe), zelo kvalitetna tipkovnica!, privlačen izgled, dvd pekač, pa tudi igro kot GTA san andreas lahko brez problema igraš! Imel doma na testiranju, priporočam!
_____
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miguelslo ()

Zdravo,
anyone??
anyone??

to piskanje prihaja kadarkoli (na bateriji ali na elektriki). Prihaja pa bolj iz leve polovice strani prenosnika bolj pri začetku (torej proti uporabniku in ne pri monitorju.
zanimivo je to da ko delam gor (recimo brskam po netu) začne piskati, potem piska nekaj minut, potem neha in je tko nekaj časa, potem spet piska.... (to se zgodi tudi če popolnoma nič ne delam gor).
zanimivo je to da ko delam gor (recimo brskam po netu) začne piskati, potem piska nekaj minut, potem neha in je tko nekaj časa, potem spet piska.... (to se zgodi tudi če popolnoma nič ne delam gor).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miha22 ()

mrhowinar ::
Iz mojega ThinkPada R60 tudi prihajajo neki visoki zvoki...malo sem bral po forumih da se to pri raznih laptopih dogaja, menda pa naj bi bil za to "kriv" procesor, ceprav ne gre za defekt!

@Brainstorm: A se tebi podobno dogaja kadar je prenosnik na bateriji ??
@mrhovinar: morda ne gre za defekt sam ni mi pa jasno kako so pa lahko nekateri prenosniki (poznam prijatelja, ki ima isti model in mu nič ne piska) ki nič ne piskajo.
@mrhovinar: morda ne gre za defekt sam ni mi pa jasno kako so pa lahko nekateri prenosniki (poznam prijatelja, ki ima isti model in mu nič ne piska) ki nič ne piskajo.

ronaldo ::
acer771: Ta bi bil prav zate:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
smerduh: Tisti prenosnik ki si ga nasel je enak kot tale: http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
Razlika je v procesorju, Windowsih in pa velikanska razlika v ceni.
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
smerduh: Tisti prenosnik ki si ga nasel je enak kot tale: http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
Razlika je v procesorju, Windowsih in pa velikanska razlika v ceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()

sup3rt3dy ::
ASUS A6KM Ultra Turion2.0G 1G 100GB 15,4'' WXGA
procesor: Turion ML-37 (35W) 2.0Ghz
zaslon: 15,4'' WXGA, Color Shine
disk: 100GB
RAM: 1GB DDR
grafična kartica: VGA nVidia Go 7300 256MB TurboCache
optična enota: DVD +/- RW zapisovalnik Super Multi DoubleLayer
802.11 b/g WLAN
integrirana Web kamera 1.3m pixel
Ethernet 10/100TX
Modem 56K
Li-Ion baterija
da ali ne za 200.000 SIT????
namrec razlika od intela duo je kar 87.000 in se ne spoznam najbolj na procesorje prenosnih racunalnikov.
procesor: Turion ML-37 (35W) 2.0Ghz
zaslon: 15,4'' WXGA, Color Shine
disk: 100GB
RAM: 1GB DDR
grafična kartica: VGA nVidia Go 7300 256MB TurboCache
optična enota: DVD +/- RW zapisovalnik Super Multi DoubleLayer
802.11 b/g WLAN
integrirana Web kamera 1.3m pixel
Ethernet 10/100TX
Modem 56K
Li-Ion baterija
da ali ne za 200.000 SIT????
namrec razlika od intela duo je kar 87.000 in se ne spoznam najbolj na procesorje prenosnih racunalnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sup3rt3dy ()

Eno vprasanje glede RAMa...cist tko iz izkusenj, kdor jih ima...a je 1GB rama v prenosniku dovolj?!...do nadaljnjega ne nameravam uporabljat viste, ampak bom kr ostal pri xp-jih, sicer pa filmi, p2p, muska, obcasno kaksno kodiranje xvid-dvd, spili! Kokr vidim je pri nas itak vecina ponudbe laptopov do 300k omejena na 1gb rama!
Pa se eno vprasanje glede garancije...a se da garancijo za laptope kupljene v tujini uveljavljat pri nas?! Vsaj za večje proizvajalce (HP, Toshiba,...)!?
@sup3rt3dy - core duo je ze 2jedrnik, zato je tudi drazji...seveda je boljsi ampak nikakor ne za 87kosov! nwem...za 200k se slisi ok, ceprav mogoce bi za ta denar lahko najdu ze kakega s turionom 64 x2, ki je dvojedrni!
Pa se eno vprasanje glede garancije...a se da garancijo za laptope kupljene v tujini uveljavljat pri nas?! Vsaj za večje proizvajalce (HP, Toshiba,...)!?
@sup3rt3dy - core duo je ze 2jedrnik, zato je tudi drazji...seveda je boljsi ampak nikakor ne za 87kosov! nwem...za 200k se slisi ok, ceprav mogoce bi za ta denar lahko najdu ze kakega s turionom 64 x2, ki je dvojedrni!

mogoce veste ali ima tale prenosnik moznost vgradnje +512rama? ker to je edino kar me motu pri tem racunalniku. mogoce obstaja tak z 1024 rama in amd procesorjem za nekje isto ceno? hvala za odgovore.
glede na to da se nekateri pritozujete zaradi nekega piskanja nevem tocno ali je to res optimalen nakup. mi lahko gdo, ki ta prenosnik ima zagotovi da njemu ne piska? kaj pa drugace poleg oblike (katera mi je vsec) je dober prenosnik, trdo ohisje, mogoce kaj aluminija?
edit: zasledil sem da uporablja geforce go7300 z 64mb pomnilnika. je to dovolj dobro? koliko se razlikuje od une ki ima 256mb?
glede na to da se nekateri pritozujete zaradi nekega piskanja nevem tocno ali je to res optimalen nakup. mi lahko gdo, ki ta prenosnik ima zagotovi da njemu ne piska? kaj pa drugace poleg oblike (katera mi je vsec) je dober prenosnik, trdo ohisje, mogoce kaj aluminija?
edit: zasledil sem da uporablja geforce go7300 z 64mb pomnilnika. je to dovolj dobro? koliko se razlikuje od une ki ima 256mb?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BozidarB ()

baro ::
Pozdravljeni!
Katerega izmed teh bolj priporočate? V bistvu sta skoraj identična, samo da en je Dell, drugi pa HP. Nimam izkušnje z nobeno izmed znamk, pa rabim mnenja strokovnjakov!
Hp NX7400 RH638ES C2D T5600 1GB 120GB BT XPH - 261.990 SIT (1.093,26 EUR)
cpu novi
1.83GHz, Core2 Duo, T5600
ram
1GB, 667MHz, DDR2
hdd
120GB, SATA, vrt.5400min-1
pom
DVDÂąRW DL zap.
vga
int.Intel 950 do 224MB
lcd
1280x800, 15.4'', Bright V.
i/o
BT, FW, USB 2.0, Wlan 54Mbit
dod
Windows XP Home
gar
1 leto, care pack 3leta
bat
6 celična, Li-Ion
teža
2.54 kg
I/O 2
56k modem, Lan 100Mbit, Port replikator, VGA
cpu 2
FSB 667MHz, Intel 945, L2 2MB
Dell 6400 INSPIRON T5600 1GB Intel Core 2 Duo - 259.990 SIT (1.084,92 EUR)
Lasnosti izdelka
cpu novi
ram
1GB, 667MHz, DDR2
hdd
pom
DVDÂąRW DL zap.
vga
int.Intel 950 do 224MB
lcd
1280x800, 15.4'', TrueLife
i/o
BT, FW, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit
dod
Windows XP home
gar
1 leto
bat
6 celična, Li-Ion
teža
3.0 kg
I/O 2
56k modem, Lan 100Mbit, VGA
cpu 2
Sicer pa kupujem zaradi obdelave domačega videa in a ve kdo, kako se bo obnesel pri tem opravilu? Nič kaj extra efektov, samo rezanje, kak prehod, zvok, tekst (v Ulead Studio 10)....
Hvala in lp!
Katerega izmed teh bolj priporočate? V bistvu sta skoraj identična, samo da en je Dell, drugi pa HP. Nimam izkušnje z nobeno izmed znamk, pa rabim mnenja strokovnjakov!
Hp NX7400 RH638ES C2D T5600 1GB 120GB BT XPH - 261.990 SIT (1.093,26 EUR)
cpu novi
ram
1GB, 667MHz, DDR2
hdd
pom
DVDÂąRW DL zap.
vga
int.Intel 950 do 224MB
lcd
1280x800, 15.4'', Bright V.
i/o
BT, FW, USB 2.0, Wlan 54Mbit
dod
Windows XP Home
gar
1 leto, care pack 3leta
bat
6 celična, Li-Ion
teža
2.54 kg
I/O 2
56k modem, Lan 100Mbit, Port replikator, VGA
cpu 2
Dell 6400 INSPIRON T5600 1GB Intel Core 2 Duo - 259.990 SIT (1.084,92 EUR)
Lasnosti izdelka
cpu novi
ram
1GB, 667MHz, DDR2
hdd
pom
DVDÂąRW DL zap.
vga
int.Intel 950 do 224MB
lcd
1280x800, 15.4'', TrueLife
i/o
BT, FW, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit
dod
Windows XP home
gar
1 leto
bat
6 celična, Li-Ion
teža
3.0 kg
I/O 2
56k modem, Lan 100Mbit, VGA
cpu 2
Sicer pa kupujem zaradi obdelave domačega videa in a ve kdo, kako se bo obnesel pri tem opravilu? Nič kaj extra efektov, samo rezanje, kak prehod, zvok, tekst (v Ulead Studio 10)....
Hvala in lp!

ce bi bil na tvojem mestu bi vsekakor izbral HP-ja to pa zaradi tega ker je precej bolj robusten, boljs zgleda, bolsi ekran, ohisje, lazji kar seveda ni zanemarljivo, mislim da malo vecja avtonomija batarije... po specifikacijah sta si pa enaka tako da izbira je tvoja. jaz tudi kupujem racunalnik in bi se odlocil za tvojega vendar mi graficna ni dovolj. rabim najman geforce go7300. lp
Zgodovina sprememb…

scenic16 ::
Tole za + 10% ?
Boljši proc., OS, +20GB, nima BT !!!
Big Bang
FS PA1510 Amilo TL50/1GB/120
1.6Ghz TL50 Turion 64 X2
2x 512MB 667 Mhz DDR2
120 GB sata 5400
DVD RW DL
Ati X1100 do 256
1280x800 15.4 Crystal V
Tv out, Usb 20, Wlan 54
Windows HOME
224.990,00
Mnenja ?
Baterija, proc., Vista, Aero...
Boljši proc., OS, +20GB, nima BT !!!
Big Bang
FS PA1510 Amilo TL50/1GB/120
1.6Ghz TL50 Turion 64 X2
2x 512MB 667 Mhz DDR2
120 GB sata 5400
DVD RW DL
Ati X1100 do 256
1280x800 15.4 Crystal V
Tv out, Usb 20, Wlan 54
Windows HOME
224.990,00
Mnenja ?
Baterija, proc., Vista, Aero...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scenic16 ()

Brainstorm ::
@miha22,
Mam model 8430 in tudi piska, če je na bateriji in sicer tedaj, če je gor prikloplena miš.
Poskusi odklopit miš in boš vidu, če še bo piskalo.
Mam model 8430 in tudi piska, če je na bateriji in sicer tedaj, če je gor prikloplena miš.
Poskusi odklopit miš in boš vidu, če še bo piskalo.

@Brainstorm: v casu ko je piskalo nisem imel na racunalniku nobenih usb naprav priklopljenih (namesto miske sem uporabljal touchpad). Sploh pa sem danes problem resil saj sem ga zamenjal z drugim modelom.

mogoce veste ali ima tale prenosnik moznost vgradnje +512rama? ker to je edino kar me motu pri tem racunalniku. mogoce obstaja tak z 1024 rama in amd procesorjem za nekje isto ceno? hvala za odgovore.

Rame se da skor zihr nadgradit. Dvomim, da maš samo en slot za rame oziroma da imaš 2x256 rama notr. Prvega nism slišal drugo pa ni ekonomično ker je 2*256 dražje kot 1*512 tako da,... Pa če tako pomisliš 512 tudi ni tako zelo malo. Skoraj pol CDja lahko maš gor poleg tega kar rabjo windowsi, tako da ne bi smelo bit glih pretirane panike. Seveda če ne uporabljaš pomnilnika z grafiko, kar je za normalno uporabo(ne igranje iger) skor zihr
Glede grafične. Verjetno imata oba shared do enake vrednosti. Seveda ja pa bolje še imaš več rama na grafični ker tako pokuriš manj glavnega pomnilnika, kar ni slabo sploh če ga imaš samo 512
Glede grafične. Verjetno imata oba shared do enake vrednosti. Seveda ja pa bolje še imaš več rama na grafični ker tako pokuriš manj glavnega pomnilnika, kar ni slabo sploh če ga imaš samo 512
Živi in pusti umreti

samo nikjer ne pise da se tole da nadgradit. pri drugem modelu ki je malenkost drazji in ima slabso graficno ter bolji procesor pa pise da se lahko nadgradi do 2giga. ima gdo zanesljiv podatek da se da nadgradit? a drgac je to enostavna zadeva nadgrajevanje a je bolj zapleteno?
lp
edit: mogoce gdo ve kaj je razlika med tem prenosnikom in temu tukaj
lp
edit: mogoce gdo ve kaj je razlika med tem prenosnikom in temu tukaj
Zgodovina sprememb…

Jst widm samo to da ju prodajajo različne firme, pa da majo eni win XP pro eni pa home (kar razloži ene 10k razlike če ne še več)
Živi in pusti umreti

smerduh:
ta dražji ima večjo (morda preveliko za večino) resolucijo ter GLOSSY zaslon, katerega si jaz ne bi nikoli želel (odbija svetlobo kot ogledalo, za popizdit)
kupi cenejšega. (in ja, pri obeh se da nadgraditi ram do 2gb (rabiš 15 sekund))
ta dražji ima večjo (morda preveliko za večino) resolucijo ter GLOSSY zaslon, katerega si jaz ne bi nikoli želel (odbija svetlobo kot ogledalo, za popizdit)
kupi cenejšega. (in ja, pri obeh se da nadgraditi ram do 2gb (rabiš 15 sekund))
_____

hvala za odgovor. samo se nekaj. je to primerna cena za tale prenosnik? je drgac ibm lenovo dobra firma?
edit: je mogoce na kateri strani lepo razlozena menjava ramov oz. dodajanje novih? je bolje da kupim popolnoma enak ram (enaka firma, enaka frekvenca, enak model) ali je naceloma vseeno samo da ima isto frekvenco?
edit: je mogoce na kateri strani lepo razlozena menjava ramov oz. dodajanje novih? je bolje da kupim popolnoma enak ram (enaka firma, enaka frekvenca, enak model) ali je naceloma vseeno samo da ima isto frekvenco?
Zgodovina sprememb…

boljše kupiti enak ram, bo zagotovo delovalo prav. Pri ramu pa samo odstraniš pokrovček na spodnji strani in porineš dodatni ram not.
IBM lenovo prenosniki so najbolj kvalitetni prenosniki na svetu, sicer je model N100 bolj poceni verzija, a po testiranju ga globoko priporočam, kvalitetno ohišje in zelo kvalitetna tipkovnica.
Resen, vendar privlačen izgled.
IBM lenovo prenosniki so najbolj kvalitetni prenosniki na svetu, sicer je model N100 bolj poceni verzija, a po testiranju ga globoko priporočam, kvalitetno ohišje in zelo kvalitetna tipkovnica.
Resen, vendar privlačen izgled.

_____

ronaldo ::
smerduh: Za igranje iger in vse drugo bo tale dosti boljsa izbira:
Tle
V igrah bo okrog 2x hitrejsi, v normalnih opravilih je tudi hitrejsi zraven tega podpira tudi 64-bit, in ima tudi vecji disk, 8 celicno baterijo in 2 leti garancije.
Tle
V igrah bo okrog 2x hitrejsi, v normalnih opravilih je tudi hitrejsi zraven tega podpira tudi 64-bit, in ima tudi vecji disk, 8 celicno baterijo in 2 leti garancije.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()

Pravtako je sama poceni plastika in v glossy zaslonu vidiš samo samega sebe, hujš kot crt

_____

nekako ne vidim razloga zakaj bi bil v normalnih opravilih hitrejsi. procesor se mi zdi da je enak pri enem in drugem. seveda ima boljso graficno, tisto kar pa me odbija pa je predvsem ohisje.

Procesor je mogoče mal slabši, grafična je boljša.
Za igre igrat se splača če misliš Oblivion al pa kake hude 3D strelke igrat ker imajo LCD fiksno resolucijo in se zelo pozna, če lahko laufaš na tapravi.
Za igre igrat se splača če misliš Oblivion al pa kake hude 3D strelke igrat ker imajo LCD fiksno resolucijo in se zelo pozna, če lahko laufaš na tapravi.
Živi in pusti umreti

torej je lenovo 3000 n100 optimalen nakup za poslovno rabo, muska, filmi, nosenje na ogrok po terenu, kaka igra....? mogoce gdo ve kje bi lahko dobil popolnoma tak ram kakrsen je v temu prenosniku? zdej je 512 rabu bi pa se 512.
edit: Pravtako je sama poceni plastika in v glossy zaslonu vidiš samo samega sebe, hujš kot crt
--> govoris za ibm Lenov- prenosnik?
edit: Pravtako je sama poceni plastika in v glossy zaslonu vidiš samo samega sebe, hujš kot crt

Zgodovina sprememb…

Jackass ::
Danes sem šel gledat Toshiba Tecra A8 in A7.
Model A7 ima veliko bonbončkov in opremo, porazno avtonomijo (100 min), ohišje deluje trdno, tipkovnica je 2. najslabša kar sem jih videl do sedaj. Naziv najslabše tipkovnice dobi... (izveste v nadaljevanju).
Model A8 ima zelo slab zaslon, brez premaza, slabe barve, vidni kot, kontrast... Tipkovnica je sicer nekoliko boljša, vendar še vedno mehka (približno tako kot pri Acer-ju). Ohišje deluje trdno, pohvali se lahko s kar nekaj rešitvami za zaščito diska, zaščita pred politjem tekočine po tipkovnici, matična plošča naj bi bila iz močnejše plastike, vse komponente naj bi bile vpete v prenosnik na poseben način, prenosnik naj bi preživel padec z mize. Vendar ima samo 512mb rama in malo opreme (bralnik kartic le za SD kartice, nima Expres Card reže...)
Seveda imata oba prenosnika 533MHz pomnilnik.
Aja mimogrede... za vse, ki ste kdajkoli imeli pomisleke, da bi kupili Toshibo Satellite, pa samo nekaj: TRAMPOLIN SE DOBI MNOGO CENEJE, ti prenosniki si namreč zaslužijo naziv prenosnika z najslabšo tipkovnico, kar sem jih videl do sedaj. Ne samo da je mehka in slabo vpeta, še nekoliko izbočena na enem delu.
Model A7 ima veliko bonbončkov in opremo, porazno avtonomijo (100 min), ohišje deluje trdno, tipkovnica je 2. najslabša kar sem jih videl do sedaj. Naziv najslabše tipkovnice dobi... (izveste v nadaljevanju).
Model A8 ima zelo slab zaslon, brez premaza, slabe barve, vidni kot, kontrast... Tipkovnica je sicer nekoliko boljša, vendar še vedno mehka (približno tako kot pri Acer-ju). Ohišje deluje trdno, pohvali se lahko s kar nekaj rešitvami za zaščito diska, zaščita pred politjem tekočine po tipkovnici, matična plošča naj bi bila iz močnejše plastike, vse komponente naj bi bile vpete v prenosnik na poseben način, prenosnik naj bi preživel padec z mize. Vendar ima samo 512mb rama in malo opreme (bralnik kartic le za SD kartice, nima Expres Card reže...)
Seveda imata oba prenosnika 533MHz pomnilnik.

Aja mimogrede... za vse, ki ste kdajkoli imeli pomisleke, da bi kupili Toshibo Satellite, pa samo nekaj: TRAMPOLIN SE DOBI MNOGO CENEJE, ti prenosniki si namreč zaslužijo naziv prenosnika z najslabšo tipkovnico, kar sem jih videl do sedaj. Ne samo da je mehka in slabo vpeta, še nekoliko izbočena na enem delu.

jAcKaSS

Tayphoon ::
Kaj pravite o tem prenosniku:
Mimo vrste
Je ok za svojo ceno? keko se obnese? Je to pravi dvojedernik?
Kakšne pripombe? Se splača kupiti dodatno garancijo za 30.000 sit?
Mimo vrste
Je ok za svojo ceno? keko se obnese? Je to pravi dvojedernik?
Kakšne pripombe? Se splača kupiti dodatno garancijo za 30.000 sit?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tayphoon ()

garancija se splača, je dvojedrni, slaba grafična. Mislem res slaba grafična.
Če ga rabiš za surfat, tipkat, filme, programiranje, ripanje filmov je ok, če misliš igrat igre poleg minesweperja ni.
Če ga rabiš za surfat, tipkat, filme, programiranje, ripanje filmov je ok, če misliš igrat igre poleg minesweperja ni.
Živi in pusti umreti

@Jackass
Prav mas...Toshibe (sattelite) majo res gnile tipkovnice, o acerjevih pa tudi ne bi izgubljal besed...na tem podrocju jih pele Thinkpad vse skup scat (skoda sam da so IBMji tko svinjsko grdi:)
Prav mas...Toshibe (sattelite) majo res gnile tipkovnice, o acerjevih pa tudi ne bi izgubljal besed...na tem podrocju jih pele Thinkpad vse skup scat (skoda sam da so IBMji tko svinjsko grdi:)

Tayphoon ::
Se pravi garancijo je dobro doplačat. OK sem tud sam mislil tako.
Zdaj a je res podn od podna ta grafična? Prvič namreč slišim za njo.
Zdaj igre se ne bodo igrale ampak nikoli pa ne veš če se kaj bolj preprostega zažene pa bi naj vseeno delalo. Ampak res ne kake zahtevne 3d igre ampak majn zahtevne.
Pa procesor je 32 bitni ne? Mimo vrste (Intel Core 2 Duo T5500 (1.66GHz), FSB 667MHz, 945GM chipset)
Zdaj vprašanje se mi poraja če je dan danes še pametno kupiti 32 bitni procesor?
Glavno vprašanje pa je če je vreden toliko denarja? Bi za ta denar lahko dobil kaj bistveno boljšega?
Edit: Ta grafična Intel Media Graphics Accelerator 950 do 224MB shared bi bila primerljiva s katero od teh kartic recimo malo za občutek (9200 9600 9800) ko so ble še stare kartice ati-jeve. A je primerljiva z kako 9600 pro?
Zdaj a je res podn od podna ta grafična? Prvič namreč slišim za njo.
Zdaj igre se ne bodo igrale ampak nikoli pa ne veš če se kaj bolj preprostega zažene pa bi naj vseeno delalo. Ampak res ne kake zahtevne 3d igre ampak majn zahtevne.
Pa procesor je 32 bitni ne? Mimo vrste (Intel Core 2 Duo T5500 (1.66GHz), FSB 667MHz, 945GM chipset)
Zdaj vprašanje se mi poraja če je dan danes še pametno kupiti 32 bitni procesor?
Glavno vprašanje pa je če je vreden toliko denarja? Bi za ta denar lahko dobil kaj bistveno boljšega?
Edit: Ta grafična Intel Media Graphics Accelerator 950 do 224MB shared bi bila primerljiva s katero od teh kartic recimo malo za občutek (9200 9600 9800) ko so ble še stare kartice ati-jeve. A je primerljiva z kako 9600 pro?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tayphoon ()

Hm? Ne verjamem, da je GMA res primerljiva ze 9000 kami, zelo dvomim pa da je primerljiva z 9600
Drgač pa moram priznat da ne vem. Tolk zlo slaba res ni, pa računalnik dlje zdrži brez napajanja, sam res ne vem. Nekako ni nekih pravih podatkov(oz jih jst nisem našel) kako se GMA obnese v igrah. Sm malo drocal v folk tuki, če kdo mogoče ima, pa ni bil nihče pripravljen sodelovat.
Drgač pa moram priznat da ne vem. Tolk zlo slaba res ni, pa računalnik dlje zdrži brez napajanja, sam res ne vem. Nekako ni nekih pravih podatkov(oz jih jst nisem našel) kako se GMA obnese v igrah. Sm malo drocal v folk tuki, če kdo mogoče ima, pa ni bil nihče pripravljen sodelovat.
Živi in pusti umreti