» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
66 / 670
»»

nurmaln ::

definitivno se ti splača še doplačat pa uzet
http://www.ceneje.si/acer-prenosnik-aspire-5102-webcam-turion-x2-tl-50-16-1024mb-dvd-rw-dl-120gb-xp-home-154

prenosnik ima enkrat večji disk, enkrat več rama, dvojedrni procesor in vgrajeno spletno kamero
če vzameš to ti bo vista odlično špilala in si rešena za nekaj let, prejšnjega bo treba pa že prej kot čez 1 leto dograjevat

opeter ::

Ej, a X1100 ni integrirana? Ker ta slednji, ki si ga ti predlagal Jabolčici ima 1100-ko. Drugi prenosnik pa ima X1300...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

1100 je integrirana, 1300 pa ni. Za poganjanje kakih hudih iger ni nobena od teh dovolj dobra, za poganjanje kakih non-streljačin sta pa obe. Če nabavlja za 200k +/- 10%, se sigurno vložit več v ostale stvari kot v grafiko, ker gejmerske mašine za ta dnar itak ne bo, razen kakega ****nota mogoče, za tiste pa mislim, da ne bi noben svetoval.

svetnik ::

MSI Megabook M677
http://www.teal.si/iShop.asp?mode=PR00C...

ali

ASUS A6T TR52
http://www.teal.si/iShop.asp?mode=PR00C...

Kirga od teh dveh mi priporočate? Po konfiguraciji sta tako podobna, kako je pa kej s kvaliteto?

Naj mi prosim nekdo malo svetuje.

TribesMan ::

Ljudje porkaduš! Navadite se že enkrat linke delat pravilno... sej ni tako težko. Mislite malo na ljudi ki morajo kopirati te linke v naslovne vrstice in tako izgubljajo čas :/
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Loaded ::

Lp

Jaz se pa odločam med tema dvema:

Toshiba
http://esvet.com/prenosnik_Toshiba_Sate...

in

Sony Vaio
http://esvet.com/prenosnik_Sony_Vaio%20...

Na eni strani slabši procesor in boljši disk, na drugi strani pa boljši procesor, slabši disk, boljši ekran in vse ostalo kar pač spada k Sonyu. Baterija najverjetneje tudi.

Uporabljal ga bom predvsem za resno delo in tudi za igre tako, tako. Bolj mogoče ja kot ne, samo to bo bolj poredko.

Uporablja katerega kdo, kako je z njim zadovoljen, katerega priporočate in/ali ima kdo kako boljšo ponudbo?

Lp

P.S.
A gre zaupati esvetu ali ne?

Lp
Loadeed

Applebitecc ::

Men se itak ne sanja, kaj je integrirana in kaj ni, da se razumemo.Je to ful pomembno? :D
Drugač pa res ne uporabljam skor nič spomina na računalniku in mi tut brat pravi, da je tole še preveč dobro zame... Sem bolj internet freak, igric pa sploh ne igram. Rabim ga pa zato, ker veliko skačem okoli in tudi delam preko računalnika/neta.
Sej se bom itak še malo pozanimala, ne bom zdej kar na vrat na nos. Bom šla še malo po štacunah pogledat, da malo sprobam te zadeve.

Aja, sej res, trenutno pa okol prenašam ene 8 let staro Toshibo Satellite intel pentium 220CS (vsaj to gor piše). Zabavno, huh? Sposojena je, jo mam samo za tipkanje. Za v muzej. :D

Zgodovina sprememb…

Applebitecc mogoce ti kaj pomaga tale test notebooka Acer Aspire 5102

Za povprečna "pisarniška" opravila in multimedijo mislim da bo več kot zadoščal. Sploh z 1GB RAMa ne bo težav da kaj "ne bi dovolj hitro delalo".

Za svoj denar dobra ponudba. Velja pa omeniti da ima dost dobro 8 celično baterijo ki zdrži več kot 4 ure uporabe, če imaš ekran bolj na temno in procesor na najmanjsi hitrosti...

Teža je taka kot je... za tak denar težko dobiš manj.

Če ti je pa 224kSIT preveč lahko dobiš tudi rahlo cenejšo verzijo, ki ima samo 512MB pomnilnika, ki ga lahko potem tudi dokupiš, če se ti bo zdelo da ga je notri premalo... stane ~200kSIT.

Uglavnem dober nakup kar se tiče konfiguracije. Kako je pa z kvaliteto ohišja tipkovnice in ostalega... bos mogla pa na lasne "roke" preveriti.

c00L3r ::

Tudi jaz sem si danes kupil prenosnik. No naročil sem ga :D. In sicer tega Acer Aspire 5112WLMi+. Hotel sem imet takega, da lahko na njem tudi igram igre. Pa tudi grafični vmesnik Aero v Visti bo deloval brez problemov. Kar pa se tiče kvalitete Acer-jev, pa poznam 2 primera ko dobro delujeta.

Imam pa še eno zanimivo povezavo. Gre za primerjavo grafičnih kartic v prenosnikih s tistimi v namiznih PC-ih. Tukaj

MAX34216 ::

vrnimo se še malo na akcijsko ponudbo z mariborske univerze...
najmočnejši model za 324 jurjev... zanima me, iti v nakup ali ne? men se zdi bomba prenosnik, ok nima fingerprint senzorja pa webcamere, kar me itak ne moti tako... Kako je z ekranom pri tem modelu? huda resolucija,...

Kar se tiče teh prenosnikov z UNI-MB, so res ugodni če si želiš IBM prenosnika in ne zaupaš drugim izdelkom. Mislim pa, da se da za ta denar dobit kaj boljšega. Pa samo 3. prenosnik ima 100 GB diska, vsi ostali majo manj. Prav tako imajo vsi samo 6 celične baterije.

Da bo tema bolj pregledna, naj bo še na tej strani link do teh UNI-MB prenosnikov:

Sam še eno vprašanje... Kaj je pol razlika med tem:
Acer 1
in tem:
Acer 2
(čak a se men sanja, al so to dvojko v tem momentu pocenil za ene 15k??)

...če vzamem pri prvem manj spomina? Procesor je malo boljši pri prvem al kako? :|

Ta ma pa spet nek tretji procesor al kaj? Ma ene 2 črki drugačni...
Acer 3

No, enga od teh bi verjetno pol vzela, sam spet ne vem, katerga. No, kaj bi vi nardil, če bi bli jaz? :D

Zgodovina sprememb…

Prvi in zadnji sta praktično identična, razlika je v količini RAMa (prvi ma 1GB drugi 512MB) in mislim da je zadnji brez kamere...

Drugi je pa precej drugačen laptop, čeprav v podobnem ohišju.
Ima samo enojedrni procesor (zgornja dva imata dvojedrnega) ima posebno grafično kartico in ne integrirane, ima pol manjši disk kot zgornja dva in nima kamere...

Jest bi verjetno izbral tistega za 199kSIT (če ima kamero bi ga sigurno) pa pol nadrgadiš RAM po potrebi...

V primeru da imaš pa dovolj denarja pa izberi tistega za 224kSIT.

ronaldo ::

Ce nisi prevec zahtevna, predvsem ne bos viste imela se nekaj casa, potem je tale super za tole ceno:
http://www.ceneje.si/acer-prenosnik-asp...

Ce bos postala malo bolj zahtevna, bos samo dodala 512mb rama in bos mirna za dolgo.

Acer 2 ima stari 1 jedrni 64-bitni procesor. Acer 1 in Acer 3 pa imata novi 2 jedrni 64-bitni procesor, prav tako ima Acer 1 1024 MB. Prav tako ima Acer 2 starejši disk 60gb, in še počasnejši, vrti se na 4200 obratih/minuto, ostala 2 pa se vrtita na 5400. Jaz priporočam nakup najdražjega, ker je edini ki ima več pomnilnika. Odsvetujem pa nakup najcenejšega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c00L3r ()

c00L3r: Tretrji je tudi dual-core kot lahko tle vidis : http://www.mojatrgovina.com/product_inf...

Tak da je sigurno super za to ceno. Ce pa potrebujes kamero in vec rama pol pa prvi.

Tretjega raje kupi tle: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Ker bos imela 2 leti garancije, pa ceprav stane 5k vec se splaca.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: ronaldo ()

No, zdej ste me pa prepričal. :D
Po moje bom vzela kar tega za 200k, ker sem 90%, da mi ne bo treba kakšnega dodatnega spomina dograjevat. Ene stvari, ki je že zdej v bistvu zastarela, pa tut nočem, tok da je to to.
Thank u, guys! :8)

Zgodovina sprememb…

Jackass ::

c00L3r: Kater prenosnik pa se zdi tebi boljši nakup od tega za 325k v ponudbi za študente UNI-MB?
jAcKaSS

Loksorr ::

Mene pa zanima kako je z 3DSMax in integriranimi grafičnimi, če kdo mogoče ve.
Živi in pusti umreti

kok ::

Danes sm dubu letak od štacune 5 pik.
Oglašujejo prenosnik Acer Aspire 5671
C2D 1,66GHZ
1024 DDR2 Ram
!20gb disk(5400rpm)
Ati X1600 512 MB
kamera
8 celična baterija
269.990 Sit

Po moje je to fantastična ponudba.

dobro poglej procesor

če piše da je c2d pol je napaka al pa nateg
ti prenosniki simajo core duo ne core 2 duo

sicer pa ja, za tak prenosnik še vedno zelo dobra cena

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Piše core 2 Duo T5500 tako da je verjetno napaka.

Sam je vseglih dobr nakup, ker razlike so minmalne.

edit Typo
Živi in pusti umreti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loksorr ()

lahko kdo kaj konkretno komentira tole mašinco?:
toshiba tecra
se splača?

Loaded ::

Lp

Komentarji:

Toshiba

Upam, da si ga bom še danes naročil, saj je ponovno znižan.

Lp
Loadeed

BozidarB ::

mene pa zanima kateri je najbolsi nakup prenosnika do maksimalno 250tisoc. kera firma trenutno vodi v kakovosti? uporabljal bi za musko, filme, tu pa tam kasno igro tako da malo bolja graficna ne bi skodila.

ronaldo kot lahko vidiš sem napisal, da imata 1. in 3. dvo jedrni procesor (= dual core). Jackass ti sprašuješ za prenosik za 300k in več, v tem rangu še nisem pregledoval, lahko pa si vzamem čas, pregledam vse ponudbe na netu in najdem kaj "zanimivega". smerduh ti pa sprašuješ za 250k, tukaj pa lahko priporočam tega.

ni mogoce imeti bolje athlona turion ki stane manj za priblizno isto moc in kvaliteto? kako se obnese merkur, namrec nikoli se nisem kupoval pri njem..

mrhowinar ::

@Load
ce znas vsaj malo nemsko in ce se nisi sam zasledil ti dam se en link s testom tele toshibe... link1
Zdi se kr dobr deal...ceprav zgleda da zaslon ni ravno na nivoju!

@smerduh
problem je v tem da Turion ne pomeni ravno podobne moči...nižja cena že, posledično pa nažalost tudi slabši performance

Tudi jaz iščem laptop...tam nekje do 350kosov...tko da če ma kdo kakšn nasvet bi bil hvalezen...zaenkrat razmisljam v smeri
HP Pavilion dv9000 Core2Duo (1.66), 1GB ram, GF7600, 200gb HDD za 1450EUR oz
HP Pavilion dv9000 Turion X2 (1.83), 2GB ram, GF7600, 240gb HDD za 1350 EUR!

Problem je v tem ker sem prebral prevec reviewjev in sem postal prevec skepticen do Turiona, ceprav je cist tko na prvi pogled slednji pac boljsi deal!

bi se dal dobit ksnga z dobro graficno za 250kosov? mogoce malo slabsi procesor. rad bi poganjal igre kot so nfs, warcraft, kako nezahtevno streljacino kot je quake2.... te igre ne rabim igrat na high (rabim tolk da dela-malo za sprostitev). se mogoce splaca pocakat kake dva tedna, mogoce do frebruarja?

mrhowinar: Motis se glede Turiona X2, po hitrosti se primerja z Core Duo in je celo hitrejsi v vecini aplikacij, zraven tega podpira tudi 64-bit, kar Core-Duo ne.

smerduh: nazalost je za to ceno v Sloveniji tezko najti prenosnik z boljso graficno kot razni GF7300/Ati X1300. Gf 7300 pa niti ni slaba graficna, zmore poganjati tudi nove igre, sicer na manjsi resoluciji. Jaz bi na tvojem mestu pocakal do konca januarja, ker bo Ati izdal novo integrirano graficno ki se kosa z X700. Cena pa bo seveda nizja kot razne locene graficne.

Ko si nastel igre, si mislil na Warcraft 3 in kak starejsi NFS ? Ker to bi zmogla celo integrirana poganjati. Ce pa mislis na nov NFS Carbon potem mislim da bo GF7300 dovolj, kot lahko tle vidis :
http://www.gamespot.com/pages/gamespace...

Nasel sem en super prenosnik, za neverjetno nizko ceno: http://www.anni.si/default-10000.html?K...

Izberi ANNI HEL-80
Edini problem je da je no-name, kar mogoce niti ni problem ali pac.

Zgodovina sprememb…

igor0203 ::

Prejle sem dobil tistega HPja in moram rečt, da sva tako mama kot jaz izredno zadovoljna z nakupom. Ohišje je vrhunske kvalitete, zraven smo dobili kar nekaj bundla, ekran je super, poleg tega je bila cena za tako konfiguracijo zelo zelo ugodna.

no super...
lahko prosim potem napišeš en mal daljši review prenosnika, ko ga boš mal bolj uporabljal...

danes sem na dom dobil nek katalog kjer imajo kar vredu ponudbo (se mi zdi).

asus: amd turion 2ghz, 15,4 wxga colorshine, 1024ddr ram, nvidia go 7300 128mb + 128 turbocache, 100gb 5400rpm, optika-dvd+/-rw, fax/mode 56kbs, wlan 802.11a/b/g lan, 4krat usb, vga, tv-out, webcam... garancija 1leto in cena 200tisoc. (zravn dajo se torbo za prenosnika, misko in en paket dvd-jov)

kako se kej obnese integrirana intel grafika 945gm? bo intel izdal uno integrirano graficno konec januarja al je to samo receno januarja v resnici bo pa marca?

Intelove integrirane graficne za prenosnik so sranje, najpocasnejse. Tisto sem rekel za Ati da bo izdal novo integrirano graficno, nekje v januarju, vprasanje pa je kdaj bo to na voljo pri nas.

aja to potem pomeni da pred marcam tega ne bo pri nas. do takrat pa ne mislim cakat:)

in ker katalog bi to bil?
Živi in pusti umreti

sej sm pogledou na internet za cene... nis posebega to je asus a6km ultra in ga dobis za 197tisoc.

to je katalog od comtrona... jaz sem ga tud dobil včeraj...

lahko se neki prasam glede znamk. okrog po forumih se govoru da je HP trenutno bolj slaba firma. tisti ki pa ga kupi ga pa pohvali ces dober ekran, robusten, vredu zgleda, dobra cena itd... zej pa me zanima a se recimo za asusa ve da je boljsi od HP-ja ali je to samo govoricenje raznih pristasov firm...

se neki kaksna je graficna acceleration 950 v primerjavi z go 7300 256mb? je bolje imeti procesot 2krat 1.6ghz ali 1krat 2.2ghz? koliksne so razlike v igrah? lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BozidarB ()

Hp je bolj kvalitetna firma, vsaj tak se govori. Vse je odvisno koga vprasas, nekdo bo rekel da je Sony drek, drugi pa bo rekel da ima Sony najkvalitetnejse stvari, vazno je koga vprasas, tak da je bolje vprasat vec ljudi, in se bolje pogledat kaksne reviewe ki niso placani od strani proizvajalceh (ker je takih tud dosti na netu).

Intelove integrirane graficne so najpocasnejse trenutno. To pomeni da je se Ati integrirana graficna okrog 50% in vec, hitrejsa kot Intelova Integrirana 950.
Kaj sele GF7300 ki je 4x hitrejsa.
Procesor trenutno ni toliko pomemben za igre, se posebej ne za prenosnike, ker je graficna ozko grlo. Ce pa zelis imeti tudi hiter racunalnik za recimo video obdelavo in druge zahtevne stvari, potem je bolje imeti dual-core procesor.

Tle si lahko mal vec preberes o graficnih karticah v prenosnikih:

Tle

Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 900/950
Shader Model 2
4 Pipelines

The Intel GMA 900 and 950 are some of the worst integrated parts on the market; this you've probably heard. What you don't really expect is just how bad they are. While they can certainly benchmark fairly close to the Radeon Xpress series, in actual practice their performance is much less fluid, and they have much less compatibility. While these are fine for the average computer user, if you plan on playing any games released after Unreal Tournament 2004 (which itself doesn't run that well on either part), these are not for you.

Zgodovina sprememb…

definitivno nebom kupi intel acceleration 950:) hvala ti za odgovor. kaj pa ce bi kupi cez mejo? poznas kako trgovino ki pripele v slovenijo in se splaca?

edit: kaj pa recimo prenosnik prenosnik za 180tisoc pa da bi blo notr namest une graficne notr geforce 76000? kaksna bi bila cena?

Zgodovina sprememb…

mrhowinar ::

@smerduh
pravilna odločitev-ne kupuj intel graficne...sam imam doma v uporabi ibm lenovo r60 z core duo in intel graficno in se bogi revez muci s pro evolution soccerjem 6 pri 800*600 z 35slik/sekundo! ni kul!

se da dobiti HP-ja, ki je po performansih podoben ali enak temu tukaj. ubistvu bi rabil prenosnika z takimi performanci, mora pa bit robusten, ene 3ure delovanja brez elektrike, zanesljiv, mogoce malo vec garancije.

edit: lahko tudi v tujini ce je cena bolj ugodna. hvala za kaksen link.

aja pa na prenosniku bi obvezno rabil Wi-fi in bluetooth

Zgodovina sprememb…

logo ::

Pred kakšnim mesecem sem kupil Toshibo A100-936 v Mediamarktu v Salzburgu. Konfiguracija je podobna kot pri toshibi na esvetu ( Toshiba A100-921), le procesor je malo boljši (1,83Ghz). Za tiste, ki se zanimate za ta prenosnik:

Ohišje:
Lep, preprost dizajn, samo materiali bi bili lahko malo boljši. V primerjavi s HPji (npr. nx7400) ni tako trdno, vendar kljub temu mislim da ob normalni uporabi ne bo večjih problemov.

Tipkovnica:
Tipke so precej mehke, ko se jih navadiš so super. Tipkovnica ni najbolje vpeta in se rahlo "vdira", vendar sem problem hitro rešil z majhnim kosom plastike, tako da sedaj nimam več tega problema. Raje bi videl, da bi za to poskrbeli že pri toshibi...

Zaslon:
BrightView ima svoje prednosti in slabosti. Barve so lepe, slika kontrastna, osvetljenost enakomerna. Vidni kot je dokaj majhen in tudi bleščanje je včasih precej neprijetno (npr. ob neposredni sončni svetlobi). Windows XP s privzeto temo zgleda grozno, Aero Glass pa pravzaprav veliko bolje kot na navadnih lcdjih...

Baterija:
Kapaciteta je majhna, grafična kartica (x1600) pa precej požrešna. Vista z Aero Glassom jo skuri v dobri uri, brez Aero Glassa pa v dveh (pri dokaj intenzivni uporabi). Kdor želi daljšo avtonomijo naj raje kupi prenosnik z Intel GMA950 ali boljšo baterijo.

Zvočniki:
harman/kardon - zvok je kvaliteten, basov je seveda malo... Priklop za slušalke je spredaj, kar mene nekoliko moti, kadar imam na ta izhod priklopljen kabel za na ojačevalec...

Splošni vtis glede prenosnika:
Je precej hiter, grafična kartica je super (vsaj za prenosnik). Pri delu z večimi programi so zakasnitve minimalne in na splošno je prenosnik primeren tudi za bolj zahtevne uporabnike. S 3d aplikacijami in igrami nima težav, prav tako s HD videom, se pa ob daljši obremenitvah rad segreje in takrat postane ventilator nekoliko moteč. Wi-fi deluje bp, čeprav ima vista s tem še precej težav; glede povezljivosti pogrešam bluetooth. Dvd enota je precej tiha, je pa NECova, kar mi je zelo všeč. Prenosnik je Vista ready, vendar sumim da bo za resnejše delo v prihodnosti potrebno nadgraditi ram na 2gb (ob dejstvu da sta oba slota že zasedena...). Garancija je mednarodna in se jo menda lahko uveljavlja tudi v SLO. Na splošno sem s prenosnikom zelo zadovoljen, vse kar je slabega na njem sem bolj ali manj omenil v tem postu. Kdor kupuje prenosnik z Visto v mislih, je po mojem mnenju to prava izbira, sploh ker Aero Glass deluje izredno lepo - vmesnik je pravzaprav hitrejši kot pri XPjih.

@MAX34216: Nekaj lahko že sedaj napišem, vendar ne še čisto vsega.
Bom pisal po takem formularju, kot ga je logo.

Prenosnik: HP Pavilion DV6095EA

Ohišje:
Super dizajn, moti me edino, da je pokrov iz čisto gladke plastike, kot bi bil poliran in je magnet za prstne odtise. Spodnji del ohišja je skoraj v celoti narejeno iz aluminija, kar se mi zelo dopade.
Ocena: 4/5

Tipkovnica:
Tipke so precej mehke, razpored tipk je nemški, vendar sem zraven dobil še SLO nalepke in jih nalepil čez.. Tipkovnica na sredini ni dobro vpeta in se malce vdira, seveda če malce močneje pritisneš, vendar mislim, da s tem ne bo pretiranih težav.
Ocena: 4/5

Zaslon:
Zaslon se mi zdi odličen, ta BriteView zaslon me ne moti toliko, ker sem že prej imel doma Sonyjev LCD in sem bil navdušen nad njim. Tudi poleti me odsev ni pretirano motil, bomo videli, kako bo s tem. Barve so čudovite, slika je kontrastna, osvetljenost enakomerna. Vidni kot je dokaj velik.
Ocena: 5/5

Baterija:
Prenosnik ima vgrajen AMD Turion X2 procesor in GeForce Go 7200 256mb. Ker se baterija zaenkrat še polni(prvič jo moram polniti 16ur), o avtonomiji ne morem nič povedati.
Ocena: N/A

Zvočniki:
Zvočniki so od Antec Lansing-a in moram reči, da so za prenosnik kar dobri. Sicer basa ni veliko, je pa kar soliden zvok.
Ocena: 5/5

Splošni vtis glede prenosnika:
Na spločno sem izredno zadovoljen s prenosnikom. Dejstvo, da sem ga, oz. ga je mama dobila s tako konfiguracijo(2Gb rama, ločena grafična, 100Gb HDD, Turion X2 56) za 280k SIT, se mi zdo odličen nakup. Edini minus, ki sem ga našel, je zgornji del ohišja, pa še ta meni osebno ni ravno tako velik minus. Zaslon je odličen, prav tako odzivnost, ima Wi-Fi, čitalec kartic, FW,... V bundlu so priložene nalepke s slovenskimi črkami, daljinec za gledanje filmov. Touchpad ima tudi eno zelo uporabno funkcijo in sicer, da ga lahko zakleneš, ko imaš priklopljeno zunanjo miško.
Ocena: 4.5/5

super, vrhunsko... hvala!
kar dopolnjuj še ta review...

lahko prasam zakaj so nekateri HP-ji tako peklensko dragi. vse skupaj ni nic od performancov, ampak cena je zelo visoka.

Zakaj je navadna bela majica od Armanija 10+k SIT? Če tako majico dobiš že za jurja.

zato kej je razlika v blagu majice... pri racunlanikih pa ni tako. povsod je isti procesor.

Zheegec ::

A ohišja pa ekrani so pa kr vsi enaki?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
««
66 / 670
»»