Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

AS-Cyrus ::
Tut mene zanima, če bodo zdej za novo leto kšna znižanja, še vedno se najbolj nagibam k IBMu. Hecno je edino, da tehta 3,1; HP 15,4 tehta 2,7 in HP 17 inčen prav tako zmogljiv tehta 3,3.
Pa kako je s temi zasloni, z61m baje nima glossy zaslona ampak mat? Je kdo že vidu zadevo v živo, ker men so tisti glossy zasloni, ki sem jih vidu pri dražjih modelih zelo všeč?
Pa kako je s to grafično x1400 pri IBM, bo sposobna tut kšn 3dsmax zalaufat ali bo to bolj problem in dlje od kakega Photoshopa ne bom pršel? :) Dejte napisat čimveč, tisti, ki imate kej izkušenj. Hvala za nasvete.
Pa kako je s temi zasloni, z61m baje nima glossy zaslona ampak mat? Je kdo že vidu zadevo v živo, ker men so tisti glossy zasloni, ki sem jih vidu pri dražjih modelih zelo všeč?
Pa kako je s to grafično x1400 pri IBM, bo sposobna tut kšn 3dsmax zalaufat ali bo to bolj problem in dlje od kakega Photoshopa ne bom pršel? :) Dejte napisat čimveč, tisti, ki imate kej izkušenj. Hvala za nasvete.

igor0203 ::
Kako je s kvaliteto tega prenosnika?
Sony Vaio VGN-N11M VGNN11M.G4
Prosil bi za čimprejšnji odgovor. Hvala!
Dobrodošli so pa tudi drugi predlogi v tem cenovnem rangu. Torej do 260k SIT.
Sony Vaio VGN-N11M VGNN11M.G4
Prosil bi za čimprejšnji odgovor. Hvala!
Dobrodošli so pa tudi drugi predlogi v tem cenovnem rangu. Torej do 260k SIT.

bigbug ::

jimpsy ::
kirc: kje si naroču ta Z61m prenosnik, če smem vprašati ???
pa kolko te je prišel ???
pa kolko te je prišel ???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jimpsy ()

kikicar ::
Zanima me samo kateri prenosnik od teh treh se bolj splača kupit, glede na ceno?
HP
ali
Acer
ali
Fujitsu Siemens
Pa zanima me še, če je velika razlika v zmogljivosti procesorja. In če ima kdo kakšen boljši predlog za prenosnik za 1gb rama okoli 200k?
Hvala
HP
ali
Acer
ali
Fujitsu Siemens
Pa zanima me še, če je velika razlika v zmogljivosti procesorja. In če ima kdo kakšen boljši predlog za prenosnik za 1gb rama okoli 200k?
Hvala

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kikicar ()

kirc ::
jimpsy: Anni, vendar ga zaenkrat nisem naročil, ker nimam dovolj sredstev. Upal sem da bom dobil nekaj skonta, a se zaenkrat to ni izšlo, tako da Z61m ostaja na listi želja, sam pa iščem nekaj cenejšega - žal

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

Jackass ::
igor0203: Če se ne motim ga imajo razstavljenega v Merkurju v BTC-ju v Ljubljani. Nisem 100% vendar mislim, da imajo neko N serijo. Mislim sicer, da je nekoliko dražji.
Če mene vprašaš je ta prenosnik sramota za znamko. Ohišje je popolnoma mehko, prav tako tipkovnica. Vsak Acer ima boljše ohišje in tipkovnico (Acer ima res zelo mehko tipkovnico in ne kaj prida ohišja). Tako da... Js bi ta prenosnik močno odsvetoval!
Če mene vprašaš je ta prenosnik sramota za znamko. Ohišje je popolnoma mehko, prav tako tipkovnica. Vsak Acer ima boljše ohišje in tipkovnico (Acer ima res zelo mehko tipkovnico in ne kaj prida ohišja). Tako da... Js bi ta prenosnik močno odsvetoval!
jAcKaSS

Jackass, hvala! Naročil sem Asus A6JC-Q093H, ker sem mamo prepričal, da je ločena gr. kartica boljša kot pa intergirana. Drgač ga bo ona uporabljala za pisanje računov.
Samo je hotla takega, ki bo malo bolj kvaliteten. Upam, da sem vredu izbral.

CCfly ::
Dear lord. Ločena grafična za pisanje računov potem pa še Asus za povrh.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

bond007 ::
Računi so pomembna zadeva! Tam, če mal trzne slika lahko takoj kako cifro preveč, premalo ali celo narobe napišeš. Fantje ne se hecat, to niso neke igrce - to so resne zadeve! Edino pravilno, da si tukaj izbral ločeno grafično!

nurmaln ::
tko kot si sam ugotovil, upgrade bo
Za cene prenosnikov ni pričakovati, da bi še padle do novega leta.
Za cene prenosnikov ni pričakovati, da bi še padle do novega leta.

CCfly, kaj je pa narobe z Asusi? Ker se mi ne da brat vseh XX strani. Sicer je pa zaenkrat samo predračun, tko da ni še nič dokončno.
Bi pa še nekaj vprašal. Prenosnike se da kupit na firmo tud npr. v AT ali v DE, ane? Katere firme oz. znamke imajo mednarodno garancijo?
Pa glede prenosnika. Res, da je to z ločeno grafično malce mimo samo za pisanje računov, vendar se bo verjetno gledalo tudi kaj filmov ali pa celo kaka igrica pognala, zaradi tega sem tudi zbral enega z ločeno gr. kartico.
Sicer pa prenosniki niso ravno moje področje, zato sem vas pa vprašal za nasvet. Edino kar sem gledal je to, da ima C2D procesor, 1Gb rama ter kvalitetno ohišje, ker se prenosnik kupuje za min. 5 let uporabe.

Bi pa še nekaj vprašal. Prenosnike se da kupit na firmo tud npr. v AT ali v DE, ane? Katere firme oz. znamke imajo mednarodno garancijo?
Pa glede prenosnika. Res, da je to z ločeno grafično malce mimo samo za pisanje računov, vendar se bo verjetno gledalo tudi kaj filmov ali pa celo kaka igrica pognala, zaradi tega sem tudi zbral enega z ločeno gr. kartico.
Sicer pa prenosniki niso ravno moje področje, zato sem vas pa vprašal za nasvet. Edino kar sem gledal je to, da ima C2D procesor, 1Gb rama ter kvalitetno ohišje, ker se prenosnik kupuje za min. 5 let uporabe.

Če tisti Asus ni dober, kaj pol pravite na te?
TOSHIBA SATELLITE A100-169
TOSHIBA SATELLITE A100-311
FUJITSU SIEMENS AMILO PRO V3505
FUJITSU SIEMENS prenosnik AMILO PRO V3505
Seveda so dobrodošli tudi drugi predlogi.
edit: Kot sem rekel, na prenosnike se ne spoznam najbolje, predvsem ne na firme in kvaliteto, HW znotraj pa mi je dobro poznan.
TOSHIBA SATELLITE A100-169
TOSHIBA SATELLITE A100-311
FUJITSU SIEMENS AMILO PRO V3505
FUJITSU SIEMENS prenosnik AMILO PRO V3505
Seveda so dobrodošli tudi drugi predlogi.
edit: Kot sem rekel, na prenosnike se ne spoznam najbolje, predvsem ne na firme in kvaliteto, HW znotraj pa mi je dobro poznan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()

Tko je no, tele navadne Toshibe tut niso glih ne vem kaj. Seriji PRO in TECRA naj bi bli bolši. FS je pa tut bl tko tko.
Men osebno se ASUS sploh ne zdi slaba izbira. Pa zdi se mi kar dobro opremljen...
Men osebno se ASUS sploh ne zdi slaba izbira. Pa zdi se mi kar dobro opremljen...
jAcKaSS

ronaldo ::
igor0203: Rekel si da zelis da je c2d, nazalost pa vsi prenosniki ki si jih ti izbral so Core duo in NE Core2Duo. Tako da ce ti je vseeno ce je Core Duo ali c2d potem raje vzami Turion X2 ki se lahko primerja z Core Duo, zraven tega je ponavadi cenejsi/ali pa ma vec rama/diska, boljso graficno za nekje enako ceno.

ronaldo, hvala za opozorilo. Sem čisto spregledal da ni Core 2 Duo. Hvala!
Katere znamke oz. modeli so kvalitetni za neko sprejemljivo ceno? Oz. do 280k SIT? Tisti Sony pravite, da jim ni ravno v ponos, prav tako tudi tisti Asus.
Katere znamke oz. modeli so kvalitetni za neko sprejemljivo ceno? Oz. do 280k SIT? Tisti Sony pravite, da jim ni ravno v ponos, prav tako tudi tisti Asus.

Kako je s kvaliteto HPjev? Predvsem Pavilion serijo? Ker sem najdu tega in se mi zdi za tako mašino zelo ugoden.
KLIK
KLIK

Glede na to, da ima IBM z61m kar 3,1 kg sem malo pogledal tut prenosnike 17" formata; npr. tale HP 3,3kg (torej je le 0,2 kg težji), je pa 25 jurjev cenejši in ima boljšo grafično a malo slabši procesor:
KLIK
Je tudi ta vprašljive kvalitete kot tisti 15,4" o katerem je bilo govora na prejšnjih straneh?
In pa še IBM:
KLIK
Se splača čakat do novega leta na popuste ali jih pri tem rangu laptopov sploh ne bo?
KLIK
Je tudi ta vprašljive kvalitete kot tisti 15,4" o katerem je bilo govora na prejšnjih straneh?
In pa še IBM:
KLIK
Se splača čakat do novega leta na popuste ali jih pri tem rangu laptopov sploh ne bo?

No ubistvu sm se premislu in bom raje ostal kar pri IBM, je vseeno lažje prenosliv. Bom pa kupil nek ruzak za na ramo in ne tiste torbice, ki se držijo v eni roki. Ko berem komentarje na netu, so zelo zadovoljni z izdelavo.
Za podaljšanje garancije na 3 leta sem najdu pri mimovrste vendar js mislim kupit pri enaa pa me zanima, če se tut tu da podaljšat garancijo, ker na ceniku tega ne najdem?
Pa za Visto ste sigurni, da jo bom lahko nadgradil po nizki ceni? Kje pa to?
Za podaljšanje garancije na 3 leta sem najdu pri mimovrste vendar js mislim kupit pri enaa pa me zanima, če se tut tu da podaljšat garancijo, ker na ceniku tega ne najdem?
Pa za Visto ste sigurni, da jo bom lahko nadgradil po nizki ceni? Kje pa to?

Za vse, ki se zanimate za Lenovo, si poglejte tole akcijo in pokličte svojga prjatla iz univerze v MB:
http://forum.feri.uni-mb.si/Default.aspx?g=posts&t=861
Model z61m je 80k cenejši kot drugje in ima 3 leta garancije, tako da...
http://forum.feri.uni-mb.si/Default.aspx?g=posts&t=861
Model z61m je 80k cenejši kot drugje in ima 3 leta garancije, tako da...
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

CCfly ::
CCfly, kaj je pa narobe z Asusi? Ker se mi ne da brat vseh XX strani. Sicer je pa zaenkrat samo predračun, tko da ni še nič dokončno. 
Oglasi se v BOF-u, Mekurju, Harvey Normanu, ... in pojdi od prenosnika do prenosnika. Kakšen je zaslon, kakšno je ohišje, etc. Asusa boš sicer verjetno težje našel, vendar če ti ugaja kar kupi in naj gospa uživa.
Najbolj znane znamke pri nas so HP, IBM, Toshiba, Sony (ki ga nekaj časa že pošteno lomi), Acer, pojavil se je tudi Packard Bell, Dell (trenutno reklamiran model v obliki ogabne opeke se prodaja kot vroče žemljice), ...
Menda naj bi imel Asus slabši zaslon in origami ohišje, vsekakor pa ne spada pod "boljše prenosnike".
Filmi niso problematični, kar se tiče iger pa verjetno uporabnica ne bo igrala ultra realističnih streljačin na uber visoki ločljivosti (kakšen ATI X1150 bi večino manj zahtevnih iger moral poganjati brez problemov). Ločena grafika je v tem primeru metanje denarja stran.

Oglasi se v BOF-u, Mekurju, Harvey Normanu, ... in pojdi od prenosnika do prenosnika. Kakšen je zaslon, kakšno je ohišje, etc. Asusa boš sicer verjetno težje našel, vendar če ti ugaja kar kupi in naj gospa uživa.
Najbolj znane znamke pri nas so HP, IBM, Toshiba, Sony (ki ga nekaj časa že pošteno lomi), Acer, pojavil se je tudi Packard Bell, Dell (trenutno reklamiran model v obliki ogabne opeke se prodaja kot vroče žemljice), ...
Menda naj bi imel Asus slabši zaslon in origami ohišje, vsekakor pa ne spada pod "boljše prenosnike".
Filmi niso problematični, kar se tiče iger pa verjetno uporabnica ne bo igrala ultra realističnih streljačin na uber visoki ločljivosti (kakšen ATI X1150 bi večino manj zahtevnih iger moral poganjati brez problemov). Ločena grafika je v tem primeru metanje denarja stran.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Jackass tvoja ponudba je zanimiva ampak ne poznam nobenega tam. Poleg tega se stvar v nekaj stvareh razlikuje od tiste, ki sem jih js gledal:
100gb disk namesto 120
brez WindowsXP, nevem pa kako je z drugo programsko opremo (ThinkVantage Access Connections; ThinkVantage Productivity Center; ThinkVantage Rescue and Recovery; ThinkVantage System Update)
Zdej nevem a so WebCam, fingerptint reader... pozabli napisat?
DVD zapisovalnik piše 8kraten namesto 24kraten
Ne moreš uzet na firmo, torej ne dobiš potem davka nazaj (DDV je 80k); drugače bi se sigurno bolj splačal.
Tko, da men ne pomaga kej dost, ker pride drugače, če vzamem še 3 letno garancijo 355 jurjev brez davka in mam noter vse te stvari.
100gb disk namesto 120
brez WindowsXP, nevem pa kako je z drugo programsko opremo (ThinkVantage Access Connections; ThinkVantage Productivity Center; ThinkVantage Rescue and Recovery; ThinkVantage System Update)
Zdej nevem a so WebCam, fingerptint reader... pozabli napisat?
DVD zapisovalnik piše 8kraten namesto 24kraten
Ne moreš uzet na firmo, torej ne dobiš potem davka nazaj (DDV je 80k); drugače bi se sigurno bolj splačal.
Tko, da men ne pomaga kej dost, ker pride drugače, če vzamem še 3 letno garancijo 355 jurjev brez davka in mam noter vse te stvari.

mrhowinar ::
Mene pa zanima kaj si mislite o tej varjanti...
link1
Ce bi bil Core2Duo ne bi veliko razmisljal, samo Turion mi nekako ne pase!
link1
Ce bi bil Core2Duo ne bi veliko razmisljal, samo Turion mi nekako ne pase!

Ce ti Turion ne pase pol ga ne vzeti. Zakaj pa ti ne pase ?
Ves da je po hitrosti nekje kot Core duo, predvsem pa dvomim da bi 99% uporabnikov videlo kaksno razliko v hitrosti med Turion X2 in Core2duo. Razlika se opazi ce vsak dan encodiras video, ce pa enkrat na teden pol je itak vseeno ali konca minuto prej ali kasneje. Treba je gledati prenosnik kot celoto, kaj ti vse nudi, ne pa le en del, v tem primeru procesor. Recimo tale ki si ga nasel je enkraten za ta denar, in ce bi bil core2duo bi itak pol slo-techa ze hitelo za njim.
Ves da je po hitrosti nekje kot Core duo, predvsem pa dvomim da bi 99% uporabnikov videlo kaksno razliko v hitrosti med Turion X2 in Core2duo. Razlika se opazi ce vsak dan encodiras video, ce pa enkrat na teden pol je itak vseeno ali konca minuto prej ali kasneje. Treba je gledati prenosnik kot celoto, kaj ti vse nudi, ne pa le en del, v tem primeru procesor. Recimo tale ki si ga nasel je enkraten za ta denar, in ce bi bil core2duo bi itak pol slo-techa ze hitelo za njim.

@CCfly: Hvala za obrazložitev. Igrice ne bo igrala ona, ampak jaz ali pa moj brat, seveda to le občasno. Razlog ločene grafične pa je tudi Vista, katera se bo poganjala na prenosniku. Integrirane rešitve so, vsaj kolikor sem zasledil, v Visti neuporabne.
Torej kaj bi mi predlagal tam do 280k SIT?
Torej kaj bi mi predlagal tam do 280k SIT?

tomaz- ::
Igor 0203, glede integrirane grafike ne bo najbolj držalo.
Imam Hp-ja z grafiko x1150, poganja tekoče večino ne uiber zahtevnih streljačin, vista pa teče ko šus .. Je pa treba met 1 giga rama..
lp
Imam Hp-ja z grafiko x1150, poganja tekoče večino ne uiber zahtevnih streljačin, vista pa teče ko šus .. Je pa treba met 1 giga rama..
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()

Loksorr ::
GMA 950 je bil narejen tako, da zadosti potrebam viste, tako da gor mora laufat. In ostale integriranke so samo boljše.
In
In
Živi in pusti umreti

MAX34216 ::
pozdrav vsem!
jaz si tud kupujem eno mašinco... tam za okrog 1100 € do 1200 €
men se zdi tale ponudba z mariborske univerze zelo huda! čeprav nimam nikakršnih izkušenj z ibm, pa me zanima kaj kej pravite še drugi na to...
drugače pa bi prosil če mi lahko malo svetujete...
sam sem si omislil naslednje modele:
Toshiba Satellite Pro A120-154 - T5600 1024/100 DVD±DL 15"WXGA GMA950 g XPP
link
- zanima me glede kvalitete? je to to? :)
Sony VAIO VGN-FE31B - T5500 1024/80 DVD±DL 15"WXGA Go7400 g XPM
link
- po specifikacijah zelo dobra mašinca, spet zanimajo me izkušnje iz prve roke glede kvalitete...
Asus F3JC-AP057M - T5500 1024/120 DVD±DL 15"WXGA Go7300 g/BT XPM
link
Asus A6JE-AP023M - T5500 1024/120 DVD±DL 15"WXGA X1450 g/BT XPM
link
- oba Asusa najbolje opremljena, imata vsa kar hočem, cena zelo ugodna, spet kvaliteta... mislite da je kaj razlike v kvaliteti med asusi ki jih ima comtron in temi asusi iz nemčije?
HP Compaq NX7400 RH402ET - T5600 1024/100 DVD±DL 15"WXGA/BV GMA950 g/BT XPP
link
- dobro opremljen, pogrešam card reader, pa grafična bi bila lahko vsaj malo boljša...
HP Pavilion dv6156ea - Turion TL-52 1024/120 DVD±DL 15"WXGA Go7200 g/BT/TV XPM
link
- teli pavilioni so mi pa še največja neznanka, izgledajo zelo fancy, kako je s kvaliteto? cena se mi zdi super ugodna, glede na to da ima praktično vse kar si srce poželi (bt, cardreader,...)
Kaj pravite vi? mi lahko kdo kaj konkretnega priporoči?
jaz si tud kupujem eno mašinco... tam za okrog 1100 € do 1200 €
men se zdi tale ponudba z mariborske univerze zelo huda! čeprav nimam nikakršnih izkušenj z ibm, pa me zanima kaj kej pravite še drugi na to...
drugače pa bi prosil če mi lahko malo svetujete...
sam sem si omislil naslednje modele:
Toshiba Satellite Pro A120-154 - T5600 1024/100 DVD±DL 15"WXGA GMA950 g XPP
link
- zanima me glede kvalitete? je to to? :)
Sony VAIO VGN-FE31B - T5500 1024/80 DVD±DL 15"WXGA Go7400 g XPM
link
- po specifikacijah zelo dobra mašinca, spet zanimajo me izkušnje iz prve roke glede kvalitete...
Asus F3JC-AP057M - T5500 1024/120 DVD±DL 15"WXGA Go7300 g/BT XPM
link
Asus A6JE-AP023M - T5500 1024/120 DVD±DL 15"WXGA X1450 g/BT XPM
link
- oba Asusa najbolje opremljena, imata vsa kar hočem, cena zelo ugodna, spet kvaliteta... mislite da je kaj razlike v kvaliteti med asusi ki jih ima comtron in temi asusi iz nemčije?
HP Compaq NX7400 RH402ET - T5600 1024/100 DVD±DL 15"WXGA/BV GMA950 g/BT XPP
link
- dobro opremljen, pogrešam card reader, pa grafična bi bila lahko vsaj malo boljša...
HP Pavilion dv6156ea - Turion TL-52 1024/120 DVD±DL 15"WXGA Go7200 g/BT/TV XPM
link
- teli pavilioni so mi pa še največja neznanka, izgledajo zelo fancy, kako je s kvaliteto? cena se mi zdi super ugodna, glede na to da ima praktično vse kar si srce poželi (bt, cardreader,...)
Kaj pravite vi? mi lahko kdo kaj konkretnega priporoči?

simplem ::
Ne razumem zakaj so ljudje proti Turion-u...ronaldo se podpisem pod tvoj post. Mrhowinar - jaz imam laptop, katerega link si prilepil iz Metro-ja in sem z njim zelo zadovoljen. Se strinjam z ronaldom - gledat je treba prenosnik kot celoto (v mojem primeru je odtehtalo vse skupaj - locena graficna, lightscribe, velik disk,...).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: simplem ()

No jaz oz. mama se je že odločila. Naročili smo tega HPja. Upam, da bo delal kot treba.
HP Pavilion DV6095EA
HP Pavilion DV6095EA

butcher ::
torej preprosto vprašanje:
Če ti ni odveč it v AUT in dat še 35k, kaj se bolj splača?
stran na www.enaa.com
ali
HP Pavilion dv9057 EA ?
Če ti ni odveč it v AUT in dat še 35k, kaj se bolj splača?
stran na www.enaa.com
ali
HP Pavilion dv9057 EA ?

Tale ponudba od Univerze sploh ni slaba. Res je da ima Z61m manj diska (100Gb napram 120Gb) in da nima WinXP Professional, vendar ima pa 3 leta garancije, kar je pa tudi nekaj. Zanima me kako je z ostalo kramo. Nič ne piše če ima fingerprint reader in pa web kamero. Ima kdo kakšno novo/dodatno informacijo o tej ponudbi?

butcher: Razlika je kot dan in noc v prid tistega prenosnika iz metroja. Ne samo da je procesor hitrejsi in podpira 64-bit, je tudi monitor vecji 17", je dvakrat vec rama, trikrat vec diska, graficna ki je 8x hitrejsa v igrah. Vglavnem je razlika kot dan in noc, kot vidis.

MAX34216 ::
o ravno zdele sm vidu, bof je še mal spustu ceno nx7400...
link
tole je zdej pa res best buy za ta denar!
link
tole je zdej pa res best buy za ta denar!

mrhowinar ::
Najdu sm HP Pavilion dv9000 (nekaj postov nazaj link iz metroja) z Core2Duo v mediamarktu...je 100eur drazji od tistega s Turionom pa sam 1gb rama ma...to je ze malo za razmislit...ali vztrajat pri core2duo al pa pac uzet turiona ceprav je slabsi procesor ampak boljsi racunalnik kot celota...dilema!

Povprašal sem SRC po prenosniku, ki ga ponujajo v posebni ponudbi.
Tu je odgovor:
Vprašanje je ali se kljub temu izplača?
Tu je odgovor:
Pozdravljeni, prenosnik nima kamere in fingerprint reader-ja. Prenosnik ima podporo od IBMa za ThinkVantage tehnologije. Za vse ThinkPad prenosnike so te tehnologije brezplačno dostopne preko interneta. Nimajo pa vsi prenosniki možnosti uporabe vseh tehnologij, ki so na voljo.
Več informacij o tehnologijah najdete na spodnjem linku. V rubriki support & downloads najdete kaj dejansko ima na voljo model Z61m.
Prenosnik je custom built (brez Windows operacijskega sistema), zato točne oznake modela ne boste zasledili. Je pa izdelan na osnovi modela 9452.
Vprašanje je ali se kljub temu izplača?

@ simplem
Koliko časa pa ti zdrži baterija približno (normalna uporaba) in koliko časa si ga že lastiš?
Koliko časa pa ti zdrži baterija približno (normalna uporaba) in koliko časa si ga že lastiš?

Applebitecc ::
Živjo, fantje. Zdaj sem naletela na ta vaš forum in sem čisto zmedena, ko berem o vaših ocenah laptopov, itd...
Moram reč, da nimam kaj dost pojma o karakteristikah računalnikov, laptopov, itd. Tut ne rabim za ne vem kaj, malo za srfanje po netu, pa pač kakšne fotke da daš kdaj gor, kakšen fajl da si naložiš, video pogledaš, itd. Cena naj bi bla nekje od 150 do 230.000 tisoč, čeprav mi je 230 že kar malo veliko.
Zdaj je ful enih poudb, gledam to od Hofferja za ta Gericom Hollywood Advance 52160, pa Acer Aspire 5102 Turion itd... Sam se mi zdita že malo draga.
Ful si nasprotujejo vaša mnenja glede vsega, tok da sem zdaj čist zmešana. Bi pa rada, da je kolikor toliko trpežen computer, ker ga mislim precej prenašat okol, zarad tega ga tut kupujem. Please, help me.
Kakršnikoli predlogi, ker pa spet ne bi rada kupla enga sranja oz. nekaj, kar mi bo crknilo po kakšnem letu.
Moram reč, da nimam kaj dost pojma o karakteristikah računalnikov, laptopov, itd. Tut ne rabim za ne vem kaj, malo za srfanje po netu, pa pač kakšne fotke da daš kdaj gor, kakšen fajl da si naložiš, video pogledaš, itd. Cena naj bi bla nekje od 150 do 230.000 tisoč, čeprav mi je 230 že kar malo veliko.
Zdaj je ful enih poudb, gledam to od Hofferja za ta Gericom Hollywood Advance 52160, pa Acer Aspire 5102 Turion itd... Sam se mi zdita že malo draga.
Ful si nasprotujejo vaša mnenja glede vsega, tok da sem zdaj čist zmešana. Bi pa rada, da je kolikor toliko trpežen computer, ker ga mislim precej prenašat okol, zarad tega ga tut kupujem. Please, help me.

Kakršnikoli predlogi, ker pa spet ne bi rada kupla enga sranja oz. nekaj, kar mi bo crknilo po kakšnem letu.

Zgodovina sprememb…
- spremenila: Applebitecc ()

Tkole na brzinco ti tole svetujem da si pogledaš http://www.ceneje.si/prenosniki
maš precej filtrov, kjer si nastaviš kaj cca. rabiš, primerjaš cene in si pač izbere dve tri ponudbe.
prilepi ponudbe in ti bo nekdo lažje svetoval ;)
maš precej filtrov, kjer si nastaviš kaj cca. rabiš, primerjaš cene in si pač izbere dve tri ponudbe.
prilepi ponudbe in ti bo nekdo lažje svetoval ;)

Jaz bi samo še vprašal, ker se da kupit nalepke za tipkovnico? Ker ima tisti HP, ki sem ga naročil nemške tipke in bi gor nalimal slovenske.

Zdaj me pa zanima, če je ta opcija npr. v redu, oz. kaj je z njo narobe in bi vi spremenil:
http://www.ceneje.si/acer-prenosnik-510...
Pa ne se smejat, ker res nimam pojma.
Spomin je najbrž zadost velik za nezahtevnega uporabnika, al mogoče ni? Pa procesor če je cool, oz. če so v redu Acer laptopi sploh za ogromno okol prenašat?
http://www.ceneje.si/acer-prenosnik-510...
Pa ne se smejat, ker res nimam pojma.

Spomin je najbrž zadost velik za nezahtevnega uporabnika, al mogoče ni? Pa procesor če je cool, oz. če so v redu Acer laptopi sploh za ogromno okol prenašat?

opeter ::
Po moje je to, kar si izbrala, dokaj solidna zadeva. Grafična ima svoj pomnilnik, RAM-a je recimo, da dovolj (boš pa verjetno pozneje morala dokupiti še vsaj 512 MB). Disk je zaenkrat dovolj (čeprav bi lahko bil hitrejši - namesto 4200 rpm/obratov na minuto/ bi blo fajn če bi bil 5400 rpm, CPU je v redu, ekran je OK, zraven dobiš še Windows Media Center, ki je odličen za multimedijo, glasbo, filme. V glavnem dokaj solidna konfiguracija za to ceno.
Glede prenosljivosti: jaz prenosnika ne bom kupoval vse do takrat, dokler baterija ne bo zdržala vsaj kak mesec ali dva.
Glede prenosljivosti: jaz prenosnika ne bom kupoval vse do takrat, dokler baterija ne bo zdržala vsaj kak mesec ali dva.

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ej ful ti hvala.
Se strinjam glede baterij drugač-... Sam to boš po moje še dolgo čakal.

Se strinjam glede baterij drugač-... Sam to boš po moje še dolgo čakal.

tudi meni se zdi dokaj solidna zadeva... ne vem kako je točno s trdnostjo acer-jov, ampak se mi zdi da so dovolj kvalitetni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: butcher ()