Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
mi345 ::
-------------------------striker----------------------------
Lahko ti povem mal okol hp nx9420 (trenutno ga imam 2 meseca) in sicer:
1. če se odločiš zanj, ga kupi v BOFu za 399 tisoč SIT in dokupi garancijo za 2 leti.
2. baterija je 8 celična, ob normalni uporabi (word, acrobat, excell, winamp) ti baterija drži 4 ure.
3. je popolnoma tih, skoraj neslišen
4. tako ohišje kot tipkovnica se ne upogiba (razen če pritiskaš tipke k konj)
5. na eni strani so rekl, da za manj denarja dobiš skoraj IBM kvaliteto, se strinjam
6. komponente, ki so vgrajene ti bodo sluzile kar nekaj časa
7. ekran je super, sam če ga furaš na baterije se ti vidljivost malo poslabšša, ok vidiš svoj odsev oz. kkšno dobro bejbo če sedi eno mizo za tabo :).
sicer pa, če te še kaj zanima, vprašaj,
lp,
M
Lahko ti povem mal okol hp nx9420 (trenutno ga imam 2 meseca) in sicer:
1. če se odločiš zanj, ga kupi v BOFu za 399 tisoč SIT in dokupi garancijo za 2 leti.
2. baterija je 8 celična, ob normalni uporabi (word, acrobat, excell, winamp) ti baterija drži 4 ure.
3. je popolnoma tih, skoraj neslišen
4. tako ohišje kot tipkovnica se ne upogiba (razen če pritiskaš tipke k konj)
5. na eni strani so rekl, da za manj denarja dobiš skoraj IBM kvaliteto, se strinjam
6. komponente, ki so vgrajene ti bodo sluzile kar nekaj časa
7. ekran je super, sam če ga furaš na baterije se ti vidljivost malo poslabšša, ok vidiš svoj odsev oz. kkšno dobro bejbo če sedi eno mizo za tabo :).
sicer pa, če te še kaj zanima, vprašaj,
lp,
M
striker ::
Ja, za Hp-ja sem že od nekaj ljudi slišal same pohvale. Edino kar me še odvrača od takojšnega nakupa je cena.
Aja, kako se pa obnese ekran pri tem prenosniku? Sem slišal tudi, da ima tisti ''svetleči'' ekran oz. tak, da se vse v njem odseva in pač da je to uporabno samo za gledanje filmov? Je primeren za resno delo? Pa glede teh zahtevnejših programov se tudi obnese?
Aja, kako se pa obnese ekran pri tem prenosniku? Sem slišal tudi, da ima tisti ''svetleči'' ekran oz. tak, da se vse v njem odseva in pač da je to uporabno samo za gledanje filmov? Je primeren za resno delo? Pa glede teh zahtevnejših programov se tudi obnese?
_marko ::
ashlee:
pentium m 370 deluje na 21W tako, da ni skrbi, da bi se kaj pretirano grel.
Za primerjavo Dual core so na 31W.
pentium m 370 deluje na 21W tako, da ni skrbi, da bi se kaj pretirano grel.
Za primerjavo Dual core so na 31W.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
mi345 ::
striker
če ga maš prkloplenga na štrom, odseva skoraj ni oz. je zamenarljiv, drugo je ce je na bateriji.
Sicer pa, če bi okol šibal npr kot gradbenik, kakšn potnik ki prodaja to in ono, pa bi si itak omislil kaksna 10, 11 inchov.
ne bo ti zal, kupi, dokler ga še majo
če ga maš prkloplenga na štrom, odseva skoraj ni oz. je zamenarljiv, drugo je ce je na bateriji.
Sicer pa, če bi okol šibal npr kot gradbenik, kakšn potnik ki prodaja to in ono, pa bi si itak omislil kaksna 10, 11 inchov.
ne bo ti zal, kupi, dokler ga še majo
Vikking ::
Zanimam se za nakup tega prenosnika. Zanima me kvaliteta HP-jevih prenosnikov in pa kako dolgo zdrži baterija brez napajanja.
Priporočate raje kakšno drugo znamko kot HP-ja.
Priporočate raje kakšno drugo znamko kot HP-ja.
perci ::
Viking, imam 6325 model, samo da ima giga rama, 100giga diska in zaslon sxga zaslon in moram rečt, da sem zadovoljen. Hotel sem imeti višjo resolucijo in ekran je res OK. Ohišje je sploh super, baterija pa recimo da zdrzi 3 ure, ce delas v wordu, pa se mal zamizim na en oko . V glavnem ultra portable zadeva ni, je pa soliden za ta denar.
Sharp! ::
zanima me kaj mislite o sonyu vgnfs495vp
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=F... zdaj je v bofu znižan na 270k in ga bom verjetno kupil
imate mogoče kakšne vtise, mnenja...itd
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=F... zdaj je v bofu znižan na 270k in ga bom verjetno kupil
imate mogoče kakšne vtise, mnenja...itd
Cinderela ::
Na. metro.at sem zasledil sledec laptop.
Pavilion NB dv8317EA
AMD ML34 2,2Ghz PowerNow??? wtf je to?
17TFT WXGA High Def BriteView
1Giga rama
200GB Diska
128Mb Ati Radeon Xpress 200M
DVD dual
Za samo 1078 Evrov. Sem sel gledat v Bigbang pa nisem nic podobno dobrega ali poceni najso kot to.
Kaj mislite? Skrbi me le ta 17 colski monitor malo prevlki mogoce pa procesor bi lahko bil X2 hm...
Pavilion NB dv8317EA
AMD ML34 2,2Ghz PowerNow??? wtf je to?
17TFT WXGA High Def BriteView
1Giga rama
200GB Diska
128Mb Ati Radeon Xpress 200M
DVD dual
Za samo 1078 Evrov. Sem sel gledat v Bigbang pa nisem nic podobno dobrega ali poceni najso kot to.
Kaj mislite? Skrbi me le ta 17 colski monitor malo prevlki mogoce pa procesor bi lahko bil X2 hm...
Zheegec ::
Sharp, za to ceno je dober nakup, baterija sicer ni slaba, ampak ekran porabi dosti energije (X-black) in zato je avtonomija ob max osvetlitvi ekrana cca 2h.
Cinderela, to je pač Turion64 2.2GHz Čeprav mi je tole malo čudno, ML-34 naj bi bil 1.8Ghz 1MB L2, ne pa 2.2GHz, takšno frekvenco ima Turion64 ML-40.
Jah, v Sloveniji bi bil podoben prenosnik Packard-bell W7945, le da ima ločeno grafiko (hence cena) in manj diska.
Cinderela, to je pač Turion64 2.2GHz Čeprav mi je tole malo čudno, ML-34 naj bi bil 1.8Ghz 1MB L2, ne pa 2.2GHz, takšno frekvenco ima Turion64 ML-40.
Jah, v Sloveniji bi bil podoben prenosnik Packard-bell W7945, le da ima ločeno grafiko (hence cena) in manj diska.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Hm pravis da je tisti od Sharpa dober nakup? Ocitno se mi res ne sanja o procesorjih pri laptopih te.
Torej kiro je najbolsi intel te? Core duo, centrino duo ali ta M ?
PRi Amdjah vem da je ta turino.
btw. Grafika pravis da je shared ta Xpress 200M te?
Torej kiro je najbolsi intel te? Core duo, centrino duo ali ta M ?
PRi Amdjah vem da je ta turino.
btw. Grafika pravis da je shared ta Xpress 200M te?
Vikking: Mene na tem monitorju moti da je ekran kocka.
btw kaj ma ta laptop Powernow tehnologijo da zmanjsa cpu na 500Mhz. Kolk se kaj slisi ventilator in kolk je kaj topl pri idle in pod obremenitvijo?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Jaz bi ga sicer takoj vzel ce bi ekran mel wide. Na sliki sicer je narisan wide samo po resoluciji in 15" nemore bit.
btw kaj ma ta laptop Powernow tehnologijo da zmanjsa cpu na 500Mhz. Kolk se kaj slisi ventilator in kolk je kaj topl pri idle in pod obremenitvijo?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Jaz bi ga sicer takoj vzel ce bi ekran mel wide. Na sliki sicer je narisan wide samo po resoluciji in 15" nemore bit.
ashlee ::
Še enkrat le pozdrav.
No sem se pozanimala o tistem Lenovo 3000 c100 za katerega sem vas spraševala, ampak smo na koncu ugotovil da nima zvočnikov, ki bi jih pa zlo rada imela (ker muzka pa mora bit, slušalke odpadejo), tako da je zdej ta odpadu, zato me zanima kako je kaj s tole Toshibo (kot sem rekla izključno za študijske namene)
TOSHIBA, Satellite L10-119
Cena: 153.990 SIT
Procesor Intel Celeron M processor 370 1,5 GHz,
• zaslon 15" XGA TFT, ločljivost: 1.024 x 768 dpi,
• delovni spomin 256 MB DDR,
• trdi disk 40 GB,
• CD-RW DVD combo enota,
• grafična kartica: Intel 852 GM do 64 MB,
• modem 56k V.92,
• priključki: VGA-out, TV-out, 3x USB 2.0.,
• mrežna kartica 10/100, PCMCIA TYPE II,
• baterija LI-ION avtonomija do 2:45 h,
• teža 2,70 kg,
• programska oprema: Microsoft Works 7.0, Microsoftr Office OneNote 2003, Norton Internet Security 2005, operacijski sistem: Windows XP Home.
Ali je kej slabša od tistega Lenovo in kakšne so kej Toshibe na splošno? Ve kdo za še kakšno ugodno ponudbo za tam okoli 150k (sej vem optimistka)?
Hvala za informacije, papa
No sem se pozanimala o tistem Lenovo 3000 c100 za katerega sem vas spraševala, ampak smo na koncu ugotovil da nima zvočnikov, ki bi jih pa zlo rada imela (ker muzka pa mora bit, slušalke odpadejo), tako da je zdej ta odpadu, zato me zanima kako je kaj s tole Toshibo (kot sem rekla izključno za študijske namene)
TOSHIBA, Satellite L10-119
Cena: 153.990 SIT
Procesor Intel Celeron M processor 370 1,5 GHz,
• zaslon 15" XGA TFT, ločljivost: 1.024 x 768 dpi,
• delovni spomin 256 MB DDR,
• trdi disk 40 GB,
• CD-RW DVD combo enota,
• grafična kartica: Intel 852 GM do 64 MB,
• modem 56k V.92,
• priključki: VGA-out, TV-out, 3x USB 2.0.,
• mrežna kartica 10/100, PCMCIA TYPE II,
• baterija LI-ION avtonomija do 2:45 h,
• teža 2,70 kg,
• programska oprema: Microsoft Works 7.0, Microsoftr Office OneNote 2003, Norton Internet Security 2005, operacijski sistem: Windows XP Home.
Ali je kej slabša od tistega Lenovo in kakšne so kej Toshibe na splošno? Ve kdo za še kakšno ugodno ponudbo za tam okoli 150k (sej vem optimistka)?
Hvala za informacije, papa
Jaz sem pa gledo tega ACERa trenutno kot najbolsi v ceni iz mediamarkta se mi zdi za 999 Evrov.
MA dobro graficno. X1300, 1 Giga rama, Dual centrino. Ve mogoce kdo kolko se to greje kaj?
ACER ASPIRE 5601 AWLMI
MA dobro graficno. X1300, 1 Giga rama, Dual centrino. Ve mogoce kdo kolko se to greje kaj?
ACER ASPIRE 5601 AWLMI
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cinderela ()
striker ::
Ali ima kdo izkušnje z prenosniki znamke Packart Bell? Predvsem me zanima model Packart Bell W7945, tako da če ima kdo kakšne izkušnje z njim ali pa na splošno bi bil zelo hvaležen za informacije.
cbelica ::
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cbelica ()
mcrastur ::
ka je s tem notebookom da je taka cena ? kliknzi
saj niso Fujitsu Siemens neki "Acer" prenosniki ... to je kvalitetna stvar ne ?
kakšn review ? izkušnje ... pliz! ker mislim nabavit to .. samo se nekoga potrebujem da mi razloži pošiljanje ker neznam nemško
saj niso Fujitsu Siemens neki "Acer" prenosniki ... to je kvalitetna stvar ne ?
kakšn review ? izkušnje ... pliz! ker mislim nabavit to .. samo se nekoga potrebujem da mi razloži pošiljanje ker neznam nemško
Fuhutso simens ni ravno znan po kvaliteti ampak jaz bi ga vseeno kupo ampak ne prek poste . Mislim da je se pod Acerom lol.
Ampak konfiguracija je pa kr huda. Procesor le ni 64Bit.
Kolk vidim na brzino baterija ne drzi dolgo zaradi graficne in teski je kr malo bol kot ostali kot da bi bil 17 colski.
Ampak konfiguracija je pa kr huda. Procesor le ni 64Bit.
Kolk vidim na brzino baterija ne drzi dolgo zaradi graficne in teski je kr malo bol kot ostali kot da bi bil 17 colski.
Zgodovina sprememb…
Cbelica: Kar huda konfiguracija, baterija zdrži cca 3h, kar je za to ceno OK, ni pa zelo hudo, dobro ohišje in pa - vsaj meni - dober ekran za kakšno bolj resno delo (torej 1400x1050 ločljivost), za filme je še vseeno bolje kakšen Sony Vaio (VGN-FS, VGN-FE,...) z 16:10 ekranom, ali pa pač katerikoli wide-screen ekran.
Proc je za to ceno super, pa tudi grafična je presenetljivo dobra, definitivno najboljša od integriranih grafičnih kar sem jih sprobal dosedaj. Ima vse priključke ki bi jih lahko rabila. Garancija je 1 leto, lahko se pa podaljša na 3 leta za 33k SIT.
Cinderela: Kakor za koga, za kakšen Photoshop ali Autocad je tale ekran zakon (sploh s to ločljivostjo, 1024x768 je itaq slabo), za filme pa malo manj, so wide-screen pač malo boljši
mcrastur: Tale ima kulsko ohišje, ni sicer na ravni Sony ali HP, je pa definitivno na ravni Acerja (no ja, ali celo boljše), torej dobro tovarniško-narejeno ohišje, tudi OK ekran, ki ga pa moraš videti v živo preden nabaviš (svetleč, samo z boljšimi barvami). Tale konfiguracija je huuuda Narejen je iz ene trde plastike in je pač malo težji kot recimo HP, Sony, Lenovo, Dell, Acer za isto velikost ekrana. Ampak razlika je cca 200g ali manj, kar je precej zanemarljivo. 17" so od 3.5Kg (z baterijo) in naprej.
Proc je za to ceno super, pa tudi grafična je presenetljivo dobra, definitivno najboljša od integriranih grafičnih kar sem jih sprobal dosedaj. Ima vse priključke ki bi jih lahko rabila. Garancija je 1 leto, lahko se pa podaljša na 3 leta za 33k SIT.
Cinderela: Kakor za koga, za kakšen Photoshop ali Autocad je tale ekran zakon (sploh s to ločljivostjo, 1024x768 je itaq slabo), za filme pa malo manj, so wide-screen pač malo boljši
mcrastur: Tale ima kulsko ohišje, ni sicer na ravni Sony ali HP, je pa definitivno na ravni Acerja (no ja, ali celo boljše), torej dobro tovarniško-narejeno ohišje, tudi OK ekran, ki ga pa moraš videti v živo preden nabaviš (svetleč, samo z boljšimi barvami). Tale konfiguracija je huuuda Narejen je iz ene trde plastike in je pač malo težji kot recimo HP, Sony, Lenovo, Dell, Acer za isto velikost ekrana. Ampak razlika je cca 200g ali manj, kar je precej zanemarljivo. 17" so od 3.5Kg (z baterijo) in naprej.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
mcrastur ::
am .. pregledau neki reviewu podobnih modelov ...
no. 1
no. 2
nikjer ne šinfajo čez njih, ravno obratno .. baterija mi ni važna ker bo desktop replacement, vidu sm u živo Amilo 1667G, ki ma pa isti zaslon pa mi je cist ql, tako da .. perfect for me ?
Sem mislu da so vsi Intel Core Duo 64 bit :/
Am .. zdej je treba samo še naročit .. to bo pa mal problem ..
no. 1
no. 2
nikjer ne šinfajo čez njih, ravno obratno .. baterija mi ni važna ker bo desktop replacement, vidu sm u živo Amilo 1667G, ki ma pa isti zaslon pa mi je cist ql, tako da .. perfect for me ?
Sem mislu da so vsi Intel Core Duo 64 bit :/
Am .. zdej je treba samo še naročit .. to bo pa mal problem ..
cbelica ::
porocaj, kako si narocu... ko sem vidu spec, so se mene prsti zasrbeli
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
64-bit bo samo Merom - Core 2 Duo torej.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
matter ::
Mene pa zanima tale model:
http://www.esvet.com/prenosnik_Asus_A6JC_A6JC-Q001H
Predvsem pa me zanima če ima kdo kake izkušnje z Asus prenosniki.
Konfiguracijo ma dobro, super display (TrueBright like).
Any ideas ?
LP,
Andrej
http://www.esvet.com/prenosnik_Asus_A6JC_A6JC-Q001H
Predvsem pa me zanima če ima kdo kake izkušnje z Asus prenosniki.
Konfiguracijo ma dobro, super display (TrueBright like).
Any ideas ?
LP,
Andrej
Grem basket pa bom neloke metal
Kvalitetna zadevica, ok konfiguracija, solidna cena. Če ne rabiš ločene grafike bi imel boljši predlog ( ), drugače pa mislim da bo to kar to. Definitivno ena najcenejših opcij s Core Duo in ločeno grafiko. Je pa še Dell Inspiron 6400 z X1400 grafiko, samo ima pa navaden ekran, torej ne glare-type.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
unkn0wn ::
Kaj pravte o telm laptopu?
Asus A6JM
kolk kej zdrži baterija? ker tuki piše do 4ure na notebooksbilliger pa 2,5h :o
kolk stanejo nove baterije za ta notebook?
Asus A6JM
kolk kej zdrži baterija? ker tuki piše do 4ure na notebooksbilliger pa 2,5h :o
kolk stanejo nove baterije za ta notebook?
Nekaj me se zanima. Intel Centriono Duo procesor je to Core Duo ne? Torej je to mobilni procesor sploh?
Za tocno 1000 evrov sem v mediamarktu ta dva Acera gledo. Nazalost nimajo niti enega HPja na prodaji al kaj?
Intel Centrino Duo
1,66 GHz
100 GB
1024 MB DDR-2-RAM
15,4 Zoll 1280 x 800
ATI Mobility Radeon X 1300 mit max. 512 MB
2.9Kg
In
Intel Pentium M 740
1,73 GHz
80 GB
1024 MB DDR-RAM
15,4 Zoll 1280 x 800
ATI Mobility Radeon X700 mit max. 64 MB
2.9Kg
Mi lahko kdo kaj napise o primerjavi teh dveh?
Rad bi predvsem vedo kiri procesor se majn greje na strom prikljucen.
Kiri je bolsi za igr (sicer ne najnovejse bol taki rang kot GTA:SA in Hidden and Dangerous 2 ki delujejo cisto vredu na mojem trenutnem P4 2.8Ghz, 512Mb, ATI9000 .)
Kateri se majn greje in je tisji ko je prikljucen na strom!
Katere baterija bol dolgo drzi.
Kateri je nasplosno bolsi nakup po vasem mnenju.
Ali uporabljata oba speedsteping in ali deluje speedsteping samo ko je vkloplen na baterijo ali tudi na omrezje. To mi je zelo vazno da se ventilator ne vrti ko turbina kadar gledam film in je prikloplen na strom.
Najreje sem sicer htel HPja samo nimajo niti enga ocitno. PRi nas so pa take cene da te sezuje tudi do 700 evrov drazje za te Acer enake po specifikacijah oz slabse po moznosti.
Podatkov le ni za disk in rame tak da predvidevam da so 666Mhz in 5400rmp hm... Ce pa niso te pa tak kurc.
Za tocno 1000 evrov sem v mediamarktu ta dva Acera gledo. Nazalost nimajo niti enega HPja na prodaji al kaj?
Intel Centrino Duo
1,66 GHz
100 GB
1024 MB DDR-2-RAM
15,4 Zoll 1280 x 800
ATI Mobility Radeon X 1300 mit max. 512 MB
2.9Kg
In
Intel Pentium M 740
1,73 GHz
80 GB
1024 MB DDR-RAM
15,4 Zoll 1280 x 800
ATI Mobility Radeon X700 mit max. 64 MB
2.9Kg
Mi lahko kdo kaj napise o primerjavi teh dveh?
Rad bi predvsem vedo kiri procesor se majn greje na strom prikljucen.
Kiri je bolsi za igr (sicer ne najnovejse bol taki rang kot GTA:SA in Hidden and Dangerous 2 ki delujejo cisto vredu na mojem trenutnem P4 2.8Ghz, 512Mb, ATI9000 .)
Kateri se majn greje in je tisji ko je prikljucen na strom!
Katere baterija bol dolgo drzi.
Kateri je nasplosno bolsi nakup po vasem mnenju.
Ali uporabljata oba speedsteping in ali deluje speedsteping samo ko je vkloplen na baterijo ali tudi na omrezje. To mi je zelo vazno da se ventilator ne vrti ko turbina kadar gledam film in je prikloplen na strom.
Najreje sem sicer htel HPja samo nimajo niti enga ocitno. PRi nas so pa take cene da te sezuje tudi do 700 evrov drazje za te Acer enake po specifikacijah oz slabse po moznosti.
Podatkov le ni za disk in rame tak da predvidevam da so 666Mhz in 5400rmp hm... Ce pa niso te pa tak kurc.
Centrino Duo je Core Duo (=Yonah) procesor. Greje se cca toliko kot Pentium M (=Dothan), speedstep imata oba, Core Duo ima za vsako jedro posebej možnost uravnavanja frekvence če se prav spomnim.
Grejeta se približno enako, torej več kot kakšna boljša znamka (sploh disk), ampak nič kritičnega. Ventilator je IMHO precej neslišen. Speedstep lahko imaš ON tudi če imaš na AC power. Boljši za igre je seveda drugi zaradi boljše grafične.
Baterija - odvisno kako je velika, če sta enaki najbrž pri drugem modelu zdrži manj časa zaradi grafične.
Unknown - za točno enako ceno dobiš že HP NX9420, ki ima boljšo grafiko, diska pa manj. Je pa vseeno huda mašina, če si pripravljen dat tok $$$.
Grejeta se približno enako, torej več kot kakšna boljša znamka (sploh disk), ampak nič kritičnega. Ventilator je IMHO precej neslišen. Speedstep lahko imaš ON tudi če imaš na AC power. Boljši za igre je seveda drugi zaradi boljše grafične.
Baterija - odvisno kako je velika, če sta enaki najbrž pri drugem modelu zdrži manj časa zaradi grafične.
Unknown - za točno enako ceno dobiš že HP NX9420, ki ima boljšo grafiko, diska pa manj. Je pa vseeno huda mašina, če si pripravljen dat tok $$$.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ALIEn3001: kje si ti vidu tega HPja za tak dnar? pr enaa je cca 500k :) pa rd bi 15,4' monitor ker 17 se mi zdi da pol mal velk laptop pride:)
Aja? jaz sem mislo da je X1300 bolse od X700. Hm... kak te oznacujejo to.
Vec kot 80GB diska tak nerabim ker laptop nesluzi kot store sistem. Se v tem desktopu mam vbistvu 80GB ki ma sistem gor in igre kaj igram. Ostali diski 160GB in 200GB pa tak sluzijo samo za store movijev.
Vec kot 80GB diska tak nerabim ker laptop nesluzi kot store sistem. Se v tem desktopu mam vbistvu 80GB ki ma sistem gor in igre kaj igram. Ostali diski 160GB in 200GB pa tak sluzijo samo za store movijev.
Zgodovina sprememb…
doctore ::
Mene pa zanima kaj menite o tej akciji v Comptron http://www.comshop.si/article.asp?Artic....
Kako se vam zdi razmerje med kvaliteto in ceno. Se splača kupiti tega ali je boje dati 20 tisočakov več in nabavit recimo HP prenosnik nx6325 AMD Turion TL-56 EY520.
Hvala za odgvore!
Kako se vam zdi razmerje med kvaliteto in ceno. Se splača kupiti tega ali je boje dati 20 tisočakov več in nabavit recimo HP prenosnik nx6325 AMD Turion TL-56 EY520.
Hvala za odgvore!
Kaj te vem. Po komponentah in monitorju sizu bi jaz Tronnota vzel. Po kvaliteti pa nimam pojma. To je vse odvisno kolko se greje za mene. Tisti ki se majn greje in je tisji je zmagovalec v kolikor ni spet 100k drazji.
Kaj se Turinoti bl grejejo Kot core duoti?
Kaj se Turinoti bl grejejo Kot core duoti?
Unknown: Ja mal poglej še naokrog ane :) Ceneje.si pa ja poznaš
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
fritz221067 ::
Tudi jaz kupujem prenosni računalnik pa sem na netu zasledil ta dva pa nikjer ne najdem kakšnih testov, pa me zanima, če je že kdo od vas slišala za njih. Prosim za oceno obeh in katerega od teh dveh mi priporočate ali pa kaj podobnega.
HP PAVILION zd8125ea
Tehnični podatki:
• 17,1 TFT LCD (1400*900) 16:9
• Intel® Pentium® 4 Processor HT 3.0 Ghz
• 512 DDR RAM
• 80 GB HDD
• DVD-zapisovalec +/- DL
• WLAN b+g ,
• ATI RADEON X600 z 128 MB RAM
• 6 in 1 Card Reader
• Harman Kardon ozvočenje
Priključki:
• TV-out
• VGA
• USB 2.0 - 4
• 56K Modem V.90
• 10/100 Mbit mrežna kartica
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA
• FireWire
Cena z DDV: 270000,- SIT
HP PAVILION dv4290ea
Tehnični podatki:
• 15.4" TFT LCD WXGA (1280*800) BW
• Intel Pentium M Centrino 1.86 Ghz 2 MB
• 1024 MB DDR 2
• 100 GB HDD
• DVD-RW DL
• ATI Radeon Mobility x700 z 128 MB RAM
• Altec Lansing ozvočenje
• 6 in 1 čitalec kartic
• mini Wlan b/g + BT
Priključki:
• IR
• TV-out
• VGA
• USB 2.0 - 3
• 56K Modem V.90
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA
• FireWire
Cena z DDV: 265000,- SIT
Hvala za odgovor
HP PAVILION zd8125ea
Tehnični podatki:
• 17,1 TFT LCD (1400*900) 16:9
• Intel® Pentium® 4 Processor HT 3.0 Ghz
• 512 DDR RAM
• 80 GB HDD
• DVD-zapisovalec +/- DL
• WLAN b+g ,
• ATI RADEON X600 z 128 MB RAM
• 6 in 1 Card Reader
• Harman Kardon ozvočenje
Priključki:
• TV-out
• VGA
• USB 2.0 - 4
• 56K Modem V.90
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA
• FireWire
Cena z DDV: 270000,- SIT
HP PAVILION dv4290ea
Tehnični podatki:
• 15.4" TFT LCD WXGA (1280*800) BW
• Intel Pentium M Centrino 1.86 Ghz 2 MB
• 1024 MB DDR 2
• 100 GB HDD
• DVD-RW DL
• ATI Radeon Mobility x700 z 128 MB RAM
• Altec Lansing ozvočenje
• 6 in 1 čitalec kartic
• mini Wlan b/g + BT
Priključki:
• IR
• TV-out
• VGA
• USB 2.0 - 3
• 56K Modem V.90
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA
• FireWire
Cena z DDV: 265000,- SIT
Hvala za odgovor
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fritz221067 ()
pa res ;)
zgleda nice, edino mot me ker je 17', sicr nism še kej dost gledu v real kokšna je razlika met 15,4' in 17' v velikosti laptopa. drugač pa pride več k 400k ker je fino doplačat še 3leta garancije se ti nezdi?:o
care pack pride okol 33k če se nemotm ane?
to pride pa že kr 40k dražji k tist asus... (asus pr predračunu je 391k)
a se ga splača uzet al ne ?
zgleda nice, edino mot me ker je 17', sicr nism še kej dost gledu v real kokšna je razlika met 15,4' in 17' v velikosti laptopa. drugač pa pride več k 400k ker je fino doplačat še 3leta garancije se ti nezdi?:o
care pack pride okol 33k če se nemotm ane?
to pride pa že kr 40k dražji k tist asus... (asus pr predračunu je 391k)
a se ga splača uzet al ne ?
Jah sam se odloči, saj razlike vidiš Garancija je 33K ja.
fritz221067: Prvi model je po mojem skromnem mnenju poden, drugi je dober glede na ceno.
PAZI - Pavillion serija nima uradnega servisa v Sloveniji, tako da ga bo potrebno nesti v tujino če se pokvari, razen če katera trgovina v Slo sama to pošilja na servis v tujino.
fritz221067: Prvi model je po mojem skromnem mnenju poden, drugi je dober glede na ceno.
PAZI - Pavillion serija nima uradnega servisa v Sloveniji, tako da ga bo potrebno nesti v tujino če se pokvari, razen če katera trgovina v Slo sama to pošilja na servis v tujino.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
A ni prvo desktop procesor model? take nikakor za laptopa. Mam dva taka pa sta glasna in vroca tudi na bateriji
ta je sicer 2.8 brez HT.
ta je sicer 2.8 brez HT.
Zgodovina sprememb…
fritz221067 ::
kaj pa pravite na tega
Sony VAIO VGN-FS415M VGNFS415M.G4
Zaslon: 15.4 "
Procesor: Pentium M 1.73 Ghz
RAM: 512 MB
Trdi disk: 80 GB
Teža: 2.9 kg
280.378,00 SIT .
Osnovni podatki
Model VGNFS415M.G4
Tehnični podatki
Zaslon 15.4” WXGA X-Black LCD, max. resolution 1280x800
Čipset Intel
Procesor Intel Pentium M 1730 MHz 533 FSB
Delovni spomin 512 MB DDR2-RAM main memory PC3200
Grafična kartica 32MB NVIDIA GeForce Go 6400 with TurboCache supporting 128MB
Zvočna kartica 16-bit 3D Stereo Sound, 2 zvočnike in mikrofon
Trdi disk 80 GB UDMA100 hard disc
Optična enota 8x DVD+-R, 4x DVD+-RW, 16x CD-R, 10x CD-RW, 12x DVD, 24x CD-ROM Dvoslojni
Brezžična mreža/povezljivost integrated Wireless LAN (802.11b/g)
Žična mreža/povezljivost integrated 10/100 Mbit Ethernet (RJ45), internal V.90 56 K Modem (RJ11)
Dodatni priključki 3xUSB2.0, 1xFireWire, 1xVGA, 1xType I und II PC-Card, Dockstation
Vgrajeni dodatki Čitalec kartic
Podatki o bateriji Li-Ion, cca 2 do 3 ure
Vključen Operacijski sistem Microsoft XP Home
Možnost priključitve
Televizija NE
ADSL/Kabelski internet/VDSL DA
Brezžične vstopne točke DA
Dodaten monitor DA
Dodatna miška DA, preko USB
Dodatna tipkovnica DA, preko USB
Dodaten mikrofon DA
Dodatni zvočniki DA
USB spomin (ključek) DA
Splošni podatki
Dimenzije 36,4 x 26,5 x 2,5 - 3,6 cm
Teža 2,9 kg
Garancija za fizične osebe 24 mesecev
Garancija za pravne osebe 24 mesecev
Sony VAIO VGN-FS415M VGNFS415M.G4
Zaslon: 15.4 "
Procesor: Pentium M 1.73 Ghz
RAM: 512 MB
Trdi disk: 80 GB
Teža: 2.9 kg
280.378,00 SIT .
Osnovni podatki
Model VGNFS415M.G4
Tehnični podatki
Zaslon 15.4” WXGA X-Black LCD, max. resolution 1280x800
Čipset Intel
Procesor Intel Pentium M 1730 MHz 533 FSB
Delovni spomin 512 MB DDR2-RAM main memory PC3200
Grafična kartica 32MB NVIDIA GeForce Go 6400 with TurboCache supporting 128MB
Zvočna kartica 16-bit 3D Stereo Sound, 2 zvočnike in mikrofon
Trdi disk 80 GB UDMA100 hard disc
Optična enota 8x DVD+-R, 4x DVD+-RW, 16x CD-R, 10x CD-RW, 12x DVD, 24x CD-ROM Dvoslojni
Brezžična mreža/povezljivost integrated Wireless LAN (802.11b/g)
Žična mreža/povezljivost integrated 10/100 Mbit Ethernet (RJ45), internal V.90 56 K Modem (RJ11)
Dodatni priključki 3xUSB2.0, 1xFireWire, 1xVGA, 1xType I und II PC-Card, Dockstation
Vgrajeni dodatki Čitalec kartic
Podatki o bateriji Li-Ion, cca 2 do 3 ure
Vključen Operacijski sistem Microsoft XP Home
Možnost priključitve
Televizija NE
ADSL/Kabelski internet/VDSL DA
Brezžične vstopne točke DA
Dodaten monitor DA
Dodatna miška DA, preko USB
Dodatna tipkovnica DA, preko USB
Dodaten mikrofon DA
Dodatni zvočniki DA
USB spomin (ključek) DA
Splošni podatki
Dimenzije 36,4 x 26,5 x 2,5 - 3,6 cm
Teža 2,9 kg
Garancija za fizične osebe 24 mesecev
Garancija za pravne osebe 24 mesecev
Sam to je res isto kot VGN-FS495 za 270k Samo manj diska ima.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Dancerka ::
Živjo!
Kupujem notebook, predvsem za tipkanje (Word ipd.), pa tudi za občasno snemanje muske z mikrofona (demoti) - za kar so mi svetovali nakup zunanje zvočne kartice (ter izklop notranje). Pa za pogledat kak film & gledat TV.
So mi že rekli, da za to ne rabim ful dragega notebooka - do 150.000 SIT naj bi bilo ok - se strinjate?
Zanima me, kako je s časom delovanja pri sedanjih notebookih - kakih 5 let nazaj je nekdo pravil, da naj bi bil čas obratovanja 2, 3 ure na dan, ne pa cel dan - da se v tem primeru radi pokvarijo.
Kako je s tem pri teh cenejših notebookih (npr. Acer, Lenovo ali HP do 150.000 ali 200.000 SIT, max. do 250.000 SIT)?
Pri meni bi laufal 8 - 12 ur na dan (ali več) - je to iluzija? (Seveda domnevam, da bi rabila še extra baterije - a jih Acerji in ti ostali cenejši modeli tudi imajo?)
Želim si seveda čimtišjega, čimmanj segrevanja... 512Mb (z možnostjo nadgradnje, raje ne 2x256) & wireless dostop
Pa ne preveč bleščeč oziroma 'bright' zaslon (na Samsung Syncmaster 173P LCD monitorju me ful bolijo oči...) - Kakšen predlog?
Kupujem notebook, predvsem za tipkanje (Word ipd.), pa tudi za občasno snemanje muske z mikrofona (demoti) - za kar so mi svetovali nakup zunanje zvočne kartice (ter izklop notranje). Pa za pogledat kak film & gledat TV.
So mi že rekli, da za to ne rabim ful dragega notebooka - do 150.000 SIT naj bi bilo ok - se strinjate?
Zanima me, kako je s časom delovanja pri sedanjih notebookih - kakih 5 let nazaj je nekdo pravil, da naj bi bil čas obratovanja 2, 3 ure na dan, ne pa cel dan - da se v tem primeru radi pokvarijo.
Kako je s tem pri teh cenejših notebookih (npr. Acer, Lenovo ali HP do 150.000 ali 200.000 SIT, max. do 250.000 SIT)?
Pri meni bi laufal 8 - 12 ur na dan (ali več) - je to iluzija? (Seveda domnevam, da bi rabila še extra baterije - a jih Acerji in ti ostali cenejši modeli tudi imajo?)
Želim si seveda čimtišjega, čimmanj segrevanja... 512Mb (z možnostjo nadgradnje, raje ne 2x256) & wireless dostop
Pa ne preveč bleščeč oziroma 'bright' zaslon (na Samsung Syncmaster 173P LCD monitorju me ful bolijo oči...) - Kakšen predlog?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Dancerka ()
Gracija ::
Kako pa imate kaj izkušnje za naročanje prenosnikov iz nemčije preko spleta?
Ker trenutno se zanimam za tegale HP nx6310
Ima kdo izkušnje s temi modeli, kako se kaj obnesejo?
Ker trenutno se zanimam za tegale HP nx6310
Ima kdo izkušnje s temi modeli, kako se kaj obnesejo?
doctore ::
Lahko kdo prosim razloži kateri procesorji za prenosnike so boljši, zmogljivejši Pentium M ali AMD Turion 64. Kateri se bolj grejejo!
Hvala!
Hvala!
Melanholija ::
jst bi pa rabo eno mnenje kupujem laptop za seko za cca 300k in me zanima mnenje o tej toshibi...Uporabljala ga bo predvsem za grafično oblikovanje in gledanje filmov in kasneje za študij..Nekako ji je 15.4 ekran dovolj samo me pa resno zanima kakšni so kaj ekrani pri toshibi ker dosedaj je imela packard bella ki pa je imel cristal braite tak šajni ekran ko si lahk gledal v nejga sm ponoč drugače je pa čist neoporaben in pa nasplošno konf za to ceno! esvet
Podoben ekran je to, takšen malo bleščeč
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
XPSISTEM ::
no mene tut zanima čist enostavno za mal dnarja velik muske ;)
Ne vem da to ni možno.
1. nov notesnik cenovno čim niž
jo kvaliteta me ne zanima kera znamka do 180.000 baksov (pričakujem vsaj 512 ram + 60-80hdd 5200) seveda zvočniki, ...
Hvala
Ne vem da to ni možno.
1. nov notesnik cenovno čim niž
jo kvaliteta me ne zanima kera znamka do 180.000 baksov (pričakujem vsaj 512 ram + 60-80hdd 5200) seveda zvočniki, ...
Hvala
Ja jaz nikol nebi naroco prenosnika preko interneta ker se moram prej prepricat da nima mrtvih pixlov in nazaj posiljat potem v nemcijo enostavno ni ucinkovito sploh pa ce ti pridejo z sej 1 pixel kaj je to. Zato bom v trgovino neso pixel tester program na CDju pa en live CD ce slucajno nebo OSa gor predno kupim kaj koli :D.
Melanholija ::
ja sej bom jst uzev mal boljši model od toshibe ki pa ni tak dražji bom pa si ga prej poledu in stestiro ja!
Sem si malo pogledo dans sodobne laptope pa po ventilatorju in hrupu je najglasnejsi sevedno bil precej tih. Ostali pa prakticno neslisni pa so vsi runali max procesorsko moc torej napetost pod default. Potem sem tudi vido da se da znizat frekvenca isto ko na desktop compu tudi ce priklucen na strom . Vglavnem doben ni tak glasni kot toti lol. Pri HPju, Pa fujitsu simens sem dal cist uho gor pa se cisto bledo nekaj slisalo in vroce tudi ni blo ko sem poslatal po celi tipavnici. Bol mlacno do mrzlo. Ta moj P4 2.8 pa ce ga pustim vsaltanega brez da delam kaj nekaj cajta bo obcutno dosti bol topli pa ventilator vsej 100x glasnejsi.