Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
mcrastur ::
pisal sem na http://www.notebooksbilliger.de kako bo zgledalo plačilo in pošiljanje ... prenosnik bo na očetovo firmo ...
vse lepo razložil ...
pravi pa da potrebujejo potrjen oz. valid VAT ID ... kaj jim naj pošlem da bodo zadovolni ... licenco firme ?
vse lepo razložil ...
pravi pa da potrebujejo potrjen oz. valid VAT ID ... kaj jim naj pošlem da bodo zadovolni ... licenco firme ?
cbelica ::
A ima mogoce kdo tega Tronote-a? Pa ce lahko opise, kako je z njim zadovoljen? Predvsem me zanima, kako se zaslon obnese, pa ce je glasen...
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
MarkV ::
Ali je pričakovati v naslednjih 2 mesecih kake spremembe pri prenosnikih? Ne sledim preveč mobilni sceni, tako da je vprašanje ali nabaviti prenosnik zdaj ali še malo počakati Trenutno ga še ne rabim nujno, vendar pa imam eno zelo dobro ponudbo. Prihajajo kake nove grafične kartice, mislijo bolj masovno vdelovati CoreDuo, se bodo cene znižale? Vsekakor pa bom vzel stroj z 1 GB rama, ki ima grafično min 128 MB lastnega rama, tako da bo Vista Ready. Oziroma Aero ready.
Zheegec ::
Aero ready je že integrirana X300/GMA900, gor deluje Aero brez težav. Novejše GMA950 ter X1150 pa sploh nimajo težav - zato imajo ti prenosniki gor že vsi nalepko "Vista ready" oz neki podobnega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Mortir ::
mcrastur - valid VAT ID je davčna številka podjetja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mortir ()
camx ::
snajper_SLO ::
Za Turiona ti lahko povem zato ger ga imam sam in je vsaj meni dober. meni dela ko bomba je pa isto 1.8Ghz.
Za tega drugega Trona pa vem ker jih v šoli imamo v eni učilnici 24 je dovolj za kakšno delo in materialno je še kar naret. Glede procesorja pa ti ne morem povedati nevem kak dosti!
Za tega drugega Trona pa vem ker jih v šoli imamo v eni učilnici 24 je dovolj za kakšno delo in materialno je še kar naret. Glede procesorja pa ti ne morem povedati nevem kak dosti!
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~
Muzo ::
Živjo,
išče se prenosnik, ki bo ob morebitnih izpadih elektrike opravljal tudi funkcijo namiznega računalnika, torej išče se računalnik z ustrezno avtonomijo. Druge želje so še widescreen, resolucija bi bila dovolj 1280xXXX, 1680x1050 je mogoče malo prehudo za 15.4" (lastna izkušnja s nx8220). Na račun dalje avtonomije je torej obvezen dualstepping, dual core ni potreben.
Naj razmišljam o kakšen HPju (imam zelo pozitivne izkušnje s svojim) z 8 celično baterijo in dokupljeno travel baterijo ali imam kakšno drugo opcijo? Željeni čas avtonomije je 8 ur, toliko kot je pač dolžina delovnega dne.
Kaj je sedaj s temi svetlečimi displayi, ima to že vsak laptop? meni to namreč ni najbolj, me motijo odsevi, tako da bi rajši morda brez tega... Kako imajo drugi proizvajalci urejeno podaljšano avtonomijo?
Hvala za kakšne ideje,
lp
išče se prenosnik, ki bo ob morebitnih izpadih elektrike opravljal tudi funkcijo namiznega računalnika, torej išče se računalnik z ustrezno avtonomijo. Druge želje so še widescreen, resolucija bi bila dovolj 1280xXXX, 1680x1050 je mogoče malo prehudo za 15.4" (lastna izkušnja s nx8220). Na račun dalje avtonomije je torej obvezen dualstepping, dual core ni potreben.
Naj razmišljam o kakšen HPju (imam zelo pozitivne izkušnje s svojim) z 8 celično baterijo in dokupljeno travel baterijo ali imam kakšno drugo opcijo? Željeni čas avtonomije je 8 ur, toliko kot je pač dolžina delovnega dne.
Kaj je sedaj s temi svetlečimi displayi, ima to že vsak laptop? meni to namreč ni najbolj, me motijo odsevi, tako da bi rajši morda brez tega... Kako imajo drugi proizvajalci urejeno podaljšano avtonomijo?
Hvala za kakšne ideje,
lp
Muzo ::
Hehe, ne gre za to. Gre za to, da bo prenosnik v uporabi kot 3. računalnik v bajti, ampak se kupuje tak, ki bo lahko ob potrebi zadovoljil zgoraj naštete kriterije, zato je to pač pomemben faktor odločitve pri nakupu.
steev ::
A ma kdo Asus (bilokerga) iz esvet.com. Kakšna tipkovnica je (nemška z nalepkami?)? Bi jo lahko kdo poslikal?
:|
PhObOs ::
Pozdravljeni!!
Imam namen kupiti prenosnik, za gledanje filmov, kako igro, malo oblikovanja v photoshopu,...
ogledoval sem si Sony Vaio FE21S in ga iz nemčije lahko dobim za 1350eu. A bi bila to dobra izbira? Ima pa angleško tipkovnico potem pa seveda nalepke gor ČŠŽ.
Imam namen kupiti prenosnik, za gledanje filmov, kako igro, malo oblikovanja v photoshopu,...
ogledoval sem si Sony Vaio FE21S in ga iz nemčije lahko dobim za 1350eu. A bi bila to dobra izbira? Ima pa angleško tipkovnico potem pa seveda nalepke gor ČŠŽ.
knupy ::
LP vsem skupaj!
Jaz sem pa v dvomih .. in sicer ne morem se odločiti med tema dvema prenosnikoma: SONY VAIO VGN-FE21H in ASUS A6JA-Q001H ???
In ali sta sploh vredu?
SONY-ev
ASUS-ov
Kako bi se Vi odločili?
Hvala Vam,
Knupy
Jaz sem pa v dvomih .. in sicer ne morem se odločiti med tema dvema prenosnikoma: SONY VAIO VGN-FE21H in ASUS A6JA-Q001H ???
In ali sta sploh vredu?
SONY-ev
ASUS-ov
Kako bi se Vi odločili?
Hvala Vam,
Knupy
Linux ... and you'll be free.
knupy ::
Hvala. Kaj pa ostali? Ima kateri kakšne izkušnje s katerim od teh dveh( SONY ... ASUS)?
Našel sem tudi Lenovo 3000 N100 in ima vse, moti me edino to da ima grafična kartica(Nvidia Geforce 7300 Go) samo 64MB spomina. Kar pa verjetno ni dovolj. Ima kdo kaj takega? Ker me zelo zanima, če lavfa na tem kakšen Call of Duty 2 npr. ???
Hvala vsem za odgovore,
Našel sem tudi Lenovo 3000 N100 in ima vse, moti me edino to da ima grafična kartica(Nvidia Geforce 7300 Go) samo 64MB spomina. Kar pa verjetno ni dovolj. Ima kdo kaj takega? Ker me zelo zanima, če lavfa na tem kakšen Call of Duty 2 npr. ???
Hvala vsem za odgovore,
Linux ... and you'll be free.
Tudi mene zanima tale Lenovo z 7300 grafiko, tukaj sem našel najcenejšega.
zagarb ::
Mene pa zanima, ali se splača (glede na cene pri nas) iti v Avstrijo kupit HP prenosnik in v kateri trgovini? HP prenosnik bi kupil zato, ker se da tukaj menda zanj brez problema dokupit dodatno 3 letno garancijo Care Pack.
Ali ima kdo take izkušnje z nakupom kakšnega prenosnika v Avstriji?
Aja, zanimajo me srednje do visoko zmogljivi modeli.
Hvala!
Borut
Ali ima kdo take izkušnje z nakupom kakšnega prenosnika v Avstriji?
Aja, zanimajo me srednje do visoko zmogljivi modeli.
Hvala!
Borut
samix ::
Živjo!
zanima me prenosni računalnik, je moj prvi, imam neki pojma o tem, sam d bi pa razkeru pa nebi. računalnik bi rabu za kšn word, excel al pa powerPoint.nebi špilu igrc..
zanimajo me predvsem hp, ker naj bi imeli dobro ohišje, in pa dost poceni nej bi bli..
Zanima pa me tut kakšen acer, tam do 160.000, lahko s celeron procesorjom!
Imam eno zelo dobo ponudbo:
Hp nx6135
meni se zdi zelo poceni, kaj pa vi menite?
zanima me prenosni računalnik, je moj prvi, imam neki pojma o tem, sam d bi pa razkeru pa nebi. računalnik bi rabu za kšn word, excel al pa powerPoint.nebi špilu igrc..
zanimajo me predvsem hp, ker naj bi imeli dobro ohišje, in pa dost poceni nej bi bli..
Zanima pa me tut kakšen acer, tam do 160.000, lahko s celeron procesorjom!
Imam eno zelo dobo ponudbo:
Hp nx6135
meni se zdi zelo poceni, kaj pa vi menite?
_marko ::
Nexoc Odiris e611
Kaj mislite o tem?
Testi njegovih predohodnikov so pokazali, da je to dober notebook.
Kaj mislite o tem?
Testi njegovih predohodnikov so pokazali, da je to dober notebook.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
kokoon ::
folk, dons sem vidu v ljubljani jumbo reklamo za bigbang za enga DELLa, giga (!) rama, core 2 duo proc, 120 (!) giga diska, *mislm* da 15.4" displej. za 250k!
kaj je to za ena masina? gdo ve?
kaj je to za ena masina? gdo ve?
[kokoon]
Grafika je GMA950 do 224MB.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Skull_ ::
zdej sm ga našu na e-svet: http://www.esvet.com/prenosnik_Dell_Ins...
kaj truelife je dellova oznaka za 'lak'? =)
kaj ve kdo kako na netu najdt bigbangovo ponudbo compov? k mene vrže na bof, tm pa tega della ni..
kaj truelife je dellova oznaka za 'lak'? =)
kaj ve kdo kako na netu najdt bigbangovo ponudbo compov? k mene vrže na bof, tm pa tega della ni..
Skull_ boš moral kar v kakšnega Big Banga pogledat ane, saj imajo ziher povsod prižgane.
Ekran je klasika, torej ni "svetleč". Ima pa Dell dobre ekrane...
Ekran je klasika, torej ni "svetleč". Ima pa Dell dobre ekrane...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
spitbox ::
Pol meniš da se zadeva hudo greje. Imam namen nabavit hladilno podnožje.
Po tem takem se pol ne splača kupit dvojedrnih procesorjev? Ali kaj?
Po tem takem se pol ne splača kupit dvojedrnih procesorjev? Ali kaj?
LP Marko
karabin ::
koliko je po vašem vreden ta, rabljen računalnik?
- procesor: AMD Turion 64bitni 1,8 GHz
- ram: 1024 MB DDR Transcend (2x512 MB)
- grafika: samostojna ATI MOBILITY RADEON X700 128 MB
- ločljivost: WUXGA 15,4'' wide zaslon
- disk: 80 GB TOSHIBA
- slo tipkovnica
- DVD-RW pekač
- bralnik spominskih kartic
- 4 USB 2.0
- GIGABIT LAN & WIRELESS WLAN
- S-VIDEO
- stereo zvočniki
- baterija zdrži do 3 ure
- CD z gonilniki in navodili
USB Bluetooth Sweex
USB Thermaltake ventilator z regulacijo vtrljajev
garancija do 29.3.2008
LP
- procesor: AMD Turion 64bitni 1,8 GHz
- ram: 1024 MB DDR Transcend (2x512 MB)
- grafika: samostojna ATI MOBILITY RADEON X700 128 MB
- ločljivost: WUXGA 15,4'' wide zaslon
- disk: 80 GB TOSHIBA
- slo tipkovnica
- DVD-RW pekač
- bralnik spominskih kartic
- 4 USB 2.0
- GIGABIT LAN & WIRELESS WLAN
- S-VIDEO
- stereo zvočniki
- baterija zdrži do 3 ure
- CD z gonilniki in navodili
USB Bluetooth Sweex
USB Thermaltake ventilator z regulacijo vtrljajev
garancija do 29.3.2008
LP
Spitbox: se ne greje, to se je nanašalo na novico na prvi strani S-T (Dell zamenjuje 4,1 mio baterij), ampak tele niso pokvarjene.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
MEDENA ::
kar malo drag tale dell...sploh ker ma jajc grafo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()
A drag se ti zdi?
Meni se zdi ta konfiguracija najceneje na trgu. Pošlji link kje je kaj ceneje!
Meni se zdi ta konfiguracija najceneje na trgu. Pošlji link kje je kaj ceneje!
LP Marko
Nič odločitev je padla. Jutri kupim DELL-a v BigBangu za 250 GB. HItro še podajte kakšno mnenje, da bom siguren v odločitev :)
LP Marko
Ko ga nabaviš povej kako si zadovoljen z njim. Mogoče ga bom potem še jaz Vsekakor je zelo zanimiv. Kakšne pa imajo zaloge teh prenosnikov(ALIEn3001) - moramo pohiteti z nakupom ali lahko še malo odlašamo ?
edit: še avtonomija me zanima... zdrži vsaj 3 ure?
edit: še avtonomija me zanima... zdrži vsaj 3 ure?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MarkV ()
baterija je 6 celična in bi naj zdržala do 4 ure,...
Kak pa bo to v praksi pa bomo vidli!
LP
Kak pa bo to v praksi pa bomo vidli!
LP
LP Marko
Baterija cca 3.5h pri osvetlitev na medium, WLAN na off pa recimo pisanje (torej Speedstep ON ).
Obstaja pa še dodatna 9-cell baterija.
MarkV - bi ti imel enega ali 30kom??
Anyway, zaenkrat še ni problem z dobavo.
Hehe, v katerem BB so ti pa obljubili da ti ga prodajo za 250GB? Bi res rad vedu...
Obstaja pa še dodatna 9-cell baterija.
MarkV - bi ti imel enega ali 30kom??
Anyway, zaenkrat še ni problem z dobavo.
Jutri kupim DELL-a v BigBangu za 250 GB.
Hehe, v katerem BB so ti pa obljubili da ti ga prodajo za 250GB? Bi res rad vedu...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Je najbrz mislu za 250k.
30 komadov.. Hm ne.. nekje 60 sem planiral
Ah v takih akcijah je ponavadi tako da pridem v trgovino nakar mi rečejo da so vse prodali nebi bilo ne prvič ne zadnjič Poznam dosti ljudi, ki se zanima za ta prenosnik, tako da če bi bile zaloge omejene sem pač sklepal da bodo hitro pošli.
Ah v takih akcijah je ponavadi tako da pridem v trgovino nakar mi rečejo da so vse prodali nebi bilo ne prvič ne zadnjič Poznam dosti ljudi, ki se zanima za ta prenosnik, tako da če bi bile zaloge omejene sem pač sklepal da bodo hitro pošli.
MarkV: Lahko, samo moraš pred 12h poklicat, drugače boš mogu en dan počakat
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
leinad ::
V LJ so jih imeli tako od oka še eno 20 zloženih na kupu danes ob enih. S tem da enega odštejte, ker si ga mislim sam danes nabavit
Prenosnik je drugače super. Za to ceno sigurno pri nas ne dobiš boljšega prenosnika. Kvalitetnega jasno, ne nekih Gericom, Solo, Tro note jajc. Grafa je res šrot, ampak ga ne mislim koristit za špile, ekran je soliden, ni reflektivni kot Sonyjev ampak ima zato slabši vidni kot. Tudi barve so mogoče za odtenek slabše od Sonyja, vendar še vedno lepe.
Prenosnik je drugače super. Za to ceno sigurno pri nas ne dobiš boljšega prenosnika. Kvalitetnega jasno, ne nekih Gericom, Solo, Tro note jajc. Grafa je res šrot, ampak ga ne mislim koristit za špile, ekran je soliden, ni reflektivni kot Sonyjev ampak ima zato slabši vidni kot. Tudi barve so mogoče za odtenek slabše od Sonyja, vendar še vedno lepe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leinad ()
anz_o ::
ne bom odpiraql nove teme ampak me zanima kakšen se vam zdi prenosnik ki se prodaja tudi na tej strani.
http://www.bolha.com/oglas1830994
mal prosm ocente grafično,cd enoto,...
http://www.bolha.com/oglas1830994
mal prosm ocente grafično,cd enoto,...
Nejchy ::
Če vas zanima imajo Dell Inspiriona 6400 v akciji tudi
tukaj.
Konfiguracija:
Procesor Intel® Core™ Duo T2250 (1.73 GHz, 2 MB L2 cache, 533 MHz FSB)
Windows® XP Media Center Edition 2005
Zaslon 15.4" Wide Screen WXGA (1280x800), TrueLife™
2048MB 533MHz DDR2 SDRAM (2x1024)
120GB (5,400rpm) Hard Drive
DVD+/- RW 8x
256MB ATI® MOBILITY™ RADEON® X1400, PCI-Express x16
za 1050€
tukaj.
Konfiguracija:
Procesor Intel® Core™ Duo T2250 (1.73 GHz, 2 MB L2 cache, 533 MHz FSB)
Windows® XP Media Center Edition 2005
Zaslon 15.4" Wide Screen WXGA (1280x800), TrueLife™
2048MB 533MHz DDR2 SDRAM (2x1024)
120GB (5,400rpm) Hard Drive
DVD+/- RW 8x
256MB ATI® MOBILITY™ RADEON® X1400, PCI-Express x16
za 1050€