Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
unkn0wn ::
zanima me kater laptop se splača kupit za domačo uporabo ( dreamweaver,photoshop,kak špil,flash,brskanje...) cena cca do 370.000sit.
Zakaj mislm dat tok za laptopa? ker bi ga rad imel vsaj ene 4leta da bi delalo v večini vse. :)
gledal sem sledeče:
Sony_VAIO VGN-FE21M VGNFE21M.G4
Toshiba Satellite A100-153 PSAA9E-00D006GR
Asus A6JA Q001H
Sony VAIO VGN-FE21H
in pa tega
Toshiba Satellite A100-688 PSAA9E-09701DG
nekako se mi bolj dopade toshiba. pa še zanima me za katerga od teh se da najlažje in najceneje dobit rezervno baterijo (ebay?). kok so cene?
hvala ;)
Zakaj mislm dat tok za laptopa? ker bi ga rad imel vsaj ene 4leta da bi delalo v večini vse. :)
gledal sem sledeče:
Sony_VAIO VGN-FE21M VGNFE21M.G4
Toshiba Satellite A100-153 PSAA9E-00D006GR
Asus A6JA Q001H
Sony VAIO VGN-FE21H
in pa tega
Toshiba Satellite A100-688 PSAA9E-09701DG
nekako se mi bolj dopade toshiba. pa še zanima me za katerga od teh se da najlažje in najceneje dobit rezervno baterijo (ebay?). kok so cene?
hvala ;)
billy ::
Sony....najhitrejša grafična in najboljši zaslon. Torej FE21M model. Ima pa sicer počasnejši disk od Toshiba, tako da če je to faktor, potem Toshibo drugače pa sony. Asus tudi ni slab, ampak če imaš možnost potem rajši sonija.
kolk se pa pozna v hitrosti diskov 4200rpm / 5200rpm? kje se opaziujo razilike?
koliko stane dodatna baterija za sonyja ni nujno da original sam da dela tko k treba (ebay?) ?
in pa ali je možno met laptopa priklopljenga na avtopolnilc brez baterije v laptopu in da laptop dela?
lp
koliko stane dodatna baterija za sonyja ni nujno da original sam da dela tko k treba (ebay?) ?
in pa ali je možno met laptopa priklopljenga na avtopolnilc brez baterije v laptopu in da laptop dela?
lp
tismi ::
pozna se pri nalaganju sistema kot prvo in pa potem pri zahtevnejsi uporabi. pomoje da ce res ne mislis delat kaksnih zahtevnejsih video ali avdio obdelav zvoka, se ti ta razlika ne bo poznala kaj dosti. itak je razlika med 4200 in 5400 dokaj majhna, vecja se opazi pri primerjavi 7200 in 4200 :).
pijanc ::
poglejte tega Asusa in mi prosim nastejte razloge za nakup in pa razloge proti.
maria believe me i like your ass :P
kteri windowsi so to gor na sonyu pe21m ? (Microsoft Windows Media Center 2005) kwa so to zaeni ?:D
btw a ma ta laptop disketnilk?
btw a ma ta laptop disketnilk?
To so PRO z ličnim dodatkom, bedarija v glavnem.
disketnik pa ima redkokateri sodobni laptop.
disketnik pa ima redkokateri sodobni laptop.
Mare2 ::
Mi lahko poveš, kje natančno v Villachu si to kupil in če te ne moti, ker je softwer v Nemščini?
Ima te karakteristike?
KLIK
Ima te karakteristike?
KLIK
Dell Inspiron 6400
Toshiba Satellite A100-153
Sony Vaio FE21M
zdej se odločam med temi prenosniki. kaj pravte na Della? ker od teh je najboljši?
laptop bo za podobno uporabo kot da domač komp k ga že mam, ampak ker je ta dostikrat zaseden se odločam za laptopa. uporabljen bo za msn,dreamweaver,flash,photoshop,corel,surfanje neki tazga pa kdaj tud kak špil (pa ne glih mario )
Sony Vaio FE21M
zdej se odločam med temi prenosniki. kaj pravte na Della? ker od teh je najboljši?
laptop bo za podobno uporabo kot da domač komp k ga že mam, ampak ker je ta dostikrat zaseden se odločam za laptopa. uporabljen bo za msn,dreamweaver,flash,photoshop,corel,surfanje neki tazga pa kdaj tud kak špil (pa ne glih mario )
WiseBear ::
Pred kratkim sem obljubil, da bom poročal kako se obnese Asus A6T ( klik). Sedaj si ga lastim že nekaj časa in lahko podam neko oceno.
Najprej naj povem, da je to moj prvi prenosnik. Neke konkretne primerjave tako ne morem delati; razen s parimi prenosniki od kolegov, ki sem jim nameščal OS ter gonilnike (hp nx6125, nc 6000, acer 5024...)
Glede namestitve naj povem, da nisem imel kakšnih posebnih problemov. Večino gonilnikov sem snel z asusove strani; le wireless gonilnike sem namestil iz priloženega cd-ja (samo tako mi dela gumb za vklop/izklop brezžične povezave). Za Geforce 7600 imam nameščen modificiran gonilnik. Nato sem naredil test s 3DMark 2003 (1024x768); navrglo mi je nekaj čez 8100 pik. Ostalih testov nisem delal. Glede zaslona lahko rečem da sem zelo zadovoljen; več kot dovolj je svetel, vidljivost pod kotom je v primerjavi z raznimi hp-ji (nx ter nc serije), acerji zelo dobra. Ohišje ter tipkovnica dajeta kar robusten občutek; nasploh sem kar zadovoljen s kvaliteto izdelave. Ohišje je kompaktno; vdira ter zvija se ne. Glede same hitrosti, odzivnosti sistema lahko rečem, da stvar "leti". V primerjavi s prejšnjim athlonom 2000/radeon 8500 je razlika velikanska. Baterije nisem še kaj dosti testiral; zdrži tam nekje 2.5 ure pri normalni uporabi (mozilla, msn, mp3...), kar je zame več kot dovolj. Kar me malo skrbi je edino segrevanje, predvsem procesorja. Normalna temperatura jedra je tam 40-48 °C; ko igram npr. COD2 pa se ta povzpne čez 70, tam nekje do 74 °C. Na raznih forumih sicer pravijo, da je to normalno in da ni bojazni glede tega. Kot slabost prenosnika pa bi omenil še slabe zvočnike. Navajen sem na herculesove 5.1 in ko sem prvič pognal mp3 komad kar nisem mogel verjeti kako slaba je kvaliteta zvoka. Za osnovno delo seveda zadostujejo, za kaj bolj resnega pa je treba prklopit zunanje zvočnike (pozitivna stvar tu je, da ima zvočna kartica digitalni izhod).
Vsekakor moram reči, da sem gledano v celoti s prenosnikom zadovoljen in ga priporočam.
LP, Andrej
Najprej naj povem, da je to moj prvi prenosnik. Neke konkretne primerjave tako ne morem delati; razen s parimi prenosniki od kolegov, ki sem jim nameščal OS ter gonilnike (hp nx6125, nc 6000, acer 5024...)
Glede namestitve naj povem, da nisem imel kakšnih posebnih problemov. Večino gonilnikov sem snel z asusove strani; le wireless gonilnike sem namestil iz priloženega cd-ja (samo tako mi dela gumb za vklop/izklop brezžične povezave). Za Geforce 7600 imam nameščen modificiran gonilnik. Nato sem naredil test s 3DMark 2003 (1024x768); navrglo mi je nekaj čez 8100 pik. Ostalih testov nisem delal. Glede zaslona lahko rečem da sem zelo zadovoljen; več kot dovolj je svetel, vidljivost pod kotom je v primerjavi z raznimi hp-ji (nx ter nc serije), acerji zelo dobra. Ohišje ter tipkovnica dajeta kar robusten občutek; nasploh sem kar zadovoljen s kvaliteto izdelave. Ohišje je kompaktno; vdira ter zvija se ne. Glede same hitrosti, odzivnosti sistema lahko rečem, da stvar "leti". V primerjavi s prejšnjim athlonom 2000/radeon 8500 je razlika velikanska. Baterije nisem še kaj dosti testiral; zdrži tam nekje 2.5 ure pri normalni uporabi (mozilla, msn, mp3...), kar je zame več kot dovolj. Kar me malo skrbi je edino segrevanje, predvsem procesorja. Normalna temperatura jedra je tam 40-48 °C; ko igram npr. COD2 pa se ta povzpne čez 70, tam nekje do 74 °C. Na raznih forumih sicer pravijo, da je to normalno in da ni bojazni glede tega. Kot slabost prenosnika pa bi omenil še slabe zvočnike. Navajen sem na herculesove 5.1 in ko sem prvič pognal mp3 komad kar nisem mogel verjeti kako slaba je kvaliteta zvoka. Za osnovno delo seveda zadostujejo, za kaj bolj resnega pa je treba prklopit zunanje zvočnike (pozitivna stvar tu je, da ima zvočna kartica digitalni izhod).
Vsekakor moram reči, da sem gledano v celoti s prenosnikom zadovoljen in ga priporočam.
LP, Andrej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WiseBear ()
TeraSonic++ ::
Mene pa zanima, če se vsi Core Duo prenosniki tako močno segrevajo?
Včeraj sm sprobal MacBook Pro z 1.8GHz Core Duo procesorjem in zadeva se res segreje, na določenih mestih te celo speče ko se ga dotakneš
Sam se tudi odločam med Sonyem FE21S in že prej omenjenim MacBookom Pro in me zanima če se Sony, ki ima isti proc pravtako greje ?
btw: Takega prenosnika ploh ni več možno imeti na kolenih saj je prevroč
Včeraj sm sprobal MacBook Pro z 1.8GHz Core Duo procesorjem in zadeva se res segreje, na določenih mestih te celo speče ko se ga dotakneš
Sam se tudi odločam med Sonyem FE21S in že prej omenjenim MacBookom Pro in me zanima če se Sony, ki ima isti proc pravtako greje ?
btw: Takega prenosnika ploh ni več možno imeti na kolenih saj je prevroč
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
Macbook je znan po tem, da se segreva "malo" bolj od osatlih. So pa drugi tudi dokaj "topli".
degenerik ::
evo lahko jest povem iz prve roke, ker mam tudi sam macbooka zdej že dober teden. zadeva se res greje, ampak kokr sem testiral prenosnike pred nakupom so vsi core duo topli, da ne rečem vroči. macbook se ko dela na baterijo niti ne greje, zadeva je čisto prijetna in bp delaš ž njim v naročju, kot z vsakim drugim laptopom. na štromu je stvar drugačna. dokler ne furaš intenzivnih programov je zadeva znosna, ko pa furaš par proggyev hkrati pa zadeve res ne moreš več držat na golih kolenih. podobno hudo je tudi v winxp, ki očitno ni zoptimiziran in pomojem dela stalno na ful, tako da se kr segreje. ampak jst veliko koristim baterijo, ponoči ga polnim, tako da mi tole gretje niti ne povzroča problemov.
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!
aja pa še to, macbooki pro 1,8 so še taprva verzija, ki se mnogo bolj greje od novejših 2,0. ampak jst osebno proti omenjenemu sonyu sploh ne bi pomišljal da bi kupil tisto plastiko od FE serije, macbook pro je pravi mercedes proti sonyu, če te samo gretje ne moti. samemu občutku vročine pa gotovo pridoda še ohišje iz aluminija.
no, odločitev je na tebi, jst osebno vem kaj bi izbral. imam macbooka dober teden in sem naravnost navdušen...
no, odločitev je na tebi, jst osebno vem kaj bi izbral. imam macbooka dober teden in sem naravnost navdušen...
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!
Vzemi rajši novega macbooka 2.00, čeprav je razlika glede na sonija 300E, kar pa niti ni tako malo.
s tem, da je za moje pojme sony boljši zaradi nvidia kartice in zaslona. je pa malo čudne oblike in barve, ta bela barva me spominja "na babji" laptop ;)
s tem, da je za moje pojme sony boljši zaradi nvidia kartice in zaslona. je pa malo čudne oblike in barve, ta bela barva me spominja "na babji" laptop ;)
čaki, fant govori o macbooku pro, kje imaš potem pri sony boljšo grafiko?
če se je pa zatipkal, potem pa ja, macbook ni grafična mašina, to je res. ampak dvomim da večina ljudi kupi prenosnik za igranje iger. no, ima pa zato dolgo življenjsko dobo baterije, sony FE v povprečju zgolj 2 uri, kar je za sodobni laptop kriminalno malo. grafika in zaslon (applovi reflektivni tudi niso za odpis) gor ali dol.
če se je pa zatipkal, potem pa ja, macbook ni grafična mašina, to je res. ampak dvomim da večina ljudi kupi prenosnik za igranje iger. no, ima pa zato dolgo življenjsko dobo baterije, sony FE v povprečju zgolj 2 uri, kar je za sodobni laptop kriminalno malo. grafika in zaslon (applovi reflektivni tudi niso za odpis) gor ali dol.
Hja mogoče je bolje da počakam Core 2 Duo če bo kaj bolje samo upam da nebojo cene navite, ker se mi zdi teh 405k sit za 1.8GHz Dual core verzijo kar malo ubijalska
Bo treba počakat na WWDC 2006 (7.aug), če bojo kaki novi macbooki z temi proci vn pršli
Drugače tale sony tudi toliko slab, res da je radeonx1600 majceno boljša+ ima ohišje iz magnezija
Bo treba počakat na WWDC 2006 (7.aug), če bojo kaki novi macbooki z temi proci vn pršli
Drugače tale sony tudi toliko slab, res da je radeonx1600 majceno boljša+ ima ohišje iz magnezija
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
A nima macbook PRO ATI x1600? Za moje pojme je 7600 boljša grafična. Ampak zgolj zaradi tega ker je Nvidia in ima boljšo podporo z strani gonilnikov, recimo v linuxu je ATI katastrofalen. Drugače je pa pwrformance nekje isti.
Za macbook pravijo da drži baterije par ur ja, ampak vsi vemo da temu ni tako, razen ob tistem "nehumanem" izklapljanju naprav ki ga apple zmore, ampak s tem potem ne moreš delati.
Avtonomija je na nivoju podobnih laptopov, redkokateri laptop tega cenovenga razreda ima boljšo avtonomijo. Če pa gledamo ceno macbooka pa se potem že lahko pridruži kak IBM in Samsung, ki pa res imata 4 ure avtonomije.
Za macbook pravijo da drži baterije par ur ja, ampak vsi vemo da temu ni tako, razen ob tistem "nehumanem" izklapljanju naprav ki ga apple zmore, ampak s tem potem ne moreš delati.
Avtonomija je na nivoju podobnih laptopov, redkokateri laptop tega cenovenga razreda ima boljšo avtonomijo. Če pa gledamo ceno macbooka pa se potem že lahko pridruži kak IBM in Samsung, ki pa res imata 4 ure avtonomije.
Imaš pa recimo toshibo z X1600 že za 300 jurijov.
Laptopov z novimi proci še verjetno ne bo tako hitro, edino če bo AMD dal kaj vem...ker intel enostavno ne rabi dat ven drugega proca, dokler je dominanten na tem področju.
Laptopov z novimi proci še verjetno ne bo tako hitro, edino če bo AMD dal kaj vem...ker intel enostavno ne rabi dat ven drugega proca, dokler je dominanten na tem področju.
LordWorm ::
Q: Ali imajo ta novejsi laptopi majhne ventije ontri al so se spomnili dat kake tanke 120mmm ki bi se konstantno vrteli in posledicno naredili tisji laptop??
ni podatka
mali venti so not, nekej 40mm bi rekel da so.. "od oka"
Saj takšen mali se tudi lahko vedno vrti, ampak večina laptopov izklopi ventialtor ko ni potrebe, da se privarčuje na par minutah več avtnomije ;)
Saj takšen mali se tudi lahko vedno vrti, ampak večina laptopov izklopi ventialtor ko ni potrebe, da se privarčuje na par minutah več avtnomije ;)
tismi ::
imam doma macbooka pro 2ghz in moram rec, da se zadeva tudi pri hudih obremenitvah sploh ne segreva, vbistvu bi v primerjavi s kaksnim drugim lahko rekel, da je hladen :).
apple bo sicer res predstavil MBPje z meromi notri, samo dvomim, da bodo kaj dosti kmalu v prodaji. ze tako se odkar imajo intele notri konfiguracije nehumano hitro spreminjajo za applove standarde :).
apple bo sicer res predstavil MBPje z meromi notri, samo dvomim, da bodo kaj dosti kmalu v prodaji. ze tako se odkar imajo intele notri konfiguracije nehumano hitro spreminjajo za applove standarde :).
A bi mi mogočelahko povedal kako primerjavo z naprimr prenosnikam z centrino 1.5 procesorjem? Kakše hude obremenitve npr.? Kje si ga kupil+ kako konfiguracijo ima (mogoče kak link)?
Sam se zelo zanimam za nakup proja, sedaj imam Acerja s cetrinotom vendar so mi te macbooki tak všeč
btw: Če lahko nardim še malo reklame LINK cena je okol 124k
Sam se zelo zanimam za nakup proja, sedaj imam Acerja s cetrinotom vendar so mi te macbooki tak všeč
btw: Če lahko nardim še malo reklame LINK cena je okol 124k
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
fl0w ::
Prosil bi za nasvet.
Odločam se za prenosnik katerega cena bi se gibala okrog 200k. Želim si predvsem zmogljivo baterijo!
Torej, kaj mi priporočate
lp
Odločam se za prenosnik katerega cena bi se gibala okrog 200k. Želim si predvsem zmogljivo baterijo!
Torej, kaj mi priporočate
lp
Woop-woop! That's the sound of da police!
A mi lohk en pomaga se odločt med tema dvema laptopoma
Sony Vaio VGM-FE21M
in pa
Kaj je pr katermu bolš? Kako je s cenami baterij? Kolk cajta sploh baterija dela normalno, kaj je treba oz kko je treba pazt d se ne unič?
Sony Vaio VGM-FE21M
in pa
Kaj je pr katermu bolš? Kako je s cenami baterij? Kolk cajta sploh baterija dela normalno, kaj je treba oz kko je treba pazt d se ne unič?
billy: no sej, stvar preferenc za kaj kupuješ prenosnik. meni je bila avtonomija in kompaktnost pa izdelava vedno pred grafiko in zaslonom, ki ju ti tako zagovarjaš. tako da je stvar posamznika kaj človeku bolj ustreza. ampak če primerjaš price/performance v tem razredu ne dobiš nobenega spodobnega IBMa pri nas (pusti uvoz, nalepke, jebanje z garancijo), kateremu še vedno priznavam superiornost. sem držal v rokah FE serijo od sonya in sem bil gladko razočaran.
PS: na macbooku mi z vklopljenim wlanom, bluetoothom in zvočniki drži baterija po cagru zgoraj 4:10, realno pomojem še vseeno tri ure in pol. bom danes pretestiral. toliko o avtonomiji.
PS: na macbooku mi z vklopljenim wlanom, bluetoothom in zvočniki drži baterija po cagru zgoraj 4:10, realno pomojem še vseeno tri ure in pol. bom danes pretestiral. toliko o avtonomiji.
v tigru, jasno. kdo pa še fura windowse, hehe;)
no, po pravici imam naloadane tudi winxp pro, ampak zgolj za moj poker. to je pa to:)
no, po pravici imam naloadane tudi winxp pro, ampak zgolj za moj poker. to je pa to:)
Mene pa zanima če lahko v os x iz windows particije bereš in kopiraš fajle?
btw: @[MYTiX]: zanimiv link :)
btw: @[MYTiX]: zanimiv link :)
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
jasno. čeprav obstajajo določene omejitve. ti skušam jutri izbrskat. jst osebno fura bootcamp in se ti tako kot za mac particijo tudi za winxp particijo naredi na desktopu ikona in se zadeva obnaša kot nova particija v windows okolju. je pa res da nisem pro uporabnik in da imam windowse gor zgolj za poker programe.
Blazs ::
Jest mam Toshibo A100-153 in sem zelo zadovoljen. V Villachu(Mediamarktu) sem jo dobil za 1200Eur oz. 288kSIT. Vse je super, razen baterija, ki ob zmerni uporabi zdrzi slabi dve uri.
NeOman ::
Takole, po vec kot 1 mesecu odlocanja mi je bolj ali manj na spisku ostal samo se: Asus A6JA. Zdj bi vas pa vse tiste, ki imate kakrsnekoli izkusnje z Asus-i in prenosniki nasploh, da malce pogledate konfiguracijo in napisete slabosti (glede na napisano in preizkuseno - predvsem me zanima to).
Hvala!
Edit: Strasno me zanima, kako je z baterijo, a se pribliza 4 uram?
Hvala!
Edit: Strasno me zanima, kako je z baterijo, a se pribliza 4 uram?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NeOman ()
snajper_SLO ::
Ma nevem jaz mam A7D pa mi komaj zdrži 3 ure normalnega dela.
Tak da boš moral nekoga dobit, ki je srečen uporabnik tega prenosnika
Tak da boš moral nekoga dobit, ki je srečen uporabnik tega prenosnika
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~
Neon87 ::
Kateri nov prenosnik se trenutno najbolj splača kupit? Cena pa do max.250k
Kateri proizvajalec je najboljša izbira glede na cena/kvaliteta? Acer,HP,Toshiba,..?
Kateri proizvajalec je najboljša izbira glede na cena/kvaliteta? Acer,HP,Toshiba,..?
ashlee ::
Lep pozdravček.
Rabila bi en majhen nasvet kar se tiče nakupa prenosnika. Rabim ga samo za študijske zadeve, torej pisanje seminarskih in te zadeve, za uporabo interneta pa mogoče kej glasbe, za filme in ostalo ga niti ne rabim, tako da me zanima če bi bil tale Lenovo 3000 c100 v redu glede na to, za kar ga rabim? Sicer sem specifikacije vzela z ang strani, ampak mislim da ga prodajajo tudi pri nas s ceno okoli 140.000 do 150.000.
Pa še eno vprašanje, zanima me kolk so kaj glasni računalniki Lenovo, ker se na te stvari ne spoznam pa res nočem da se preveč dere :)
Product Description Lenovo 3000 C100 0761 - Celeron M 370 1.5 GHz - 15" TFT Dimensions (WxDxH) 13.1 in x 10.9 in x 1.5 in
Weight 6.2 lbs
Localization English
System Type Notebook
Built-in Devices Stereo speakers, wireless LAN antenna
Processor Intel Celeron M 370 / 1.5 GHz
Cache Memory 1 MB - L2 cache
RAM 256 MB (installed) / 2 GB (max) - DDR II SDRAM - 533 MHz - PC2-4200
Card Reader 3 in 1
Hard Drive 40 GB - 5400 rpm
Optical Storage CD-RW / DVD-ROM combo - integrated
Display 15" TFT active matrix 1024 x 768 ( XGA ) - 24-bit (16.7 million colors)
Graphics Controller Intel GMA 900
Audio Output Sound card
Telecom Fax / modem - CDC - 56 Kbps
Networking Network adapter - Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g
Wireless NIC Lenovo 11a/b/g
Input Device Keyboard, touchpad
Power AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
Battery Lithium ion
Run Time (Up To) 4.5 hour(s)
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition
Manufacturer Warranty 1 year warranty
Hvala vam za pomoč
Rabila bi en majhen nasvet kar se tiče nakupa prenosnika. Rabim ga samo za študijske zadeve, torej pisanje seminarskih in te zadeve, za uporabo interneta pa mogoče kej glasbe, za filme in ostalo ga niti ne rabim, tako da me zanima če bi bil tale Lenovo 3000 c100 v redu glede na to, za kar ga rabim? Sicer sem specifikacije vzela z ang strani, ampak mislim da ga prodajajo tudi pri nas s ceno okoli 140.000 do 150.000.
Pa še eno vprašanje, zanima me kolk so kaj glasni računalniki Lenovo, ker se na te stvari ne spoznam pa res nočem da se preveč dere :)
Product Description Lenovo 3000 C100 0761 - Celeron M 370 1.5 GHz - 15" TFT Dimensions (WxDxH) 13.1 in x 10.9 in x 1.5 in
Weight 6.2 lbs
Localization English
System Type Notebook
Built-in Devices Stereo speakers, wireless LAN antenna
Processor Intel Celeron M 370 / 1.5 GHz
Cache Memory 1 MB - L2 cache
RAM 256 MB (installed) / 2 GB (max) - DDR II SDRAM - 533 MHz - PC2-4200
Card Reader 3 in 1
Hard Drive 40 GB - 5400 rpm
Optical Storage CD-RW / DVD-ROM combo - integrated
Display 15" TFT active matrix 1024 x 768 ( XGA ) - 24-bit (16.7 million colors)
Graphics Controller Intel GMA 900
Audio Output Sound card
Telecom Fax / modem - CDC - 56 Kbps
Networking Network adapter - Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g
Wireless NIC Lenovo 11a/b/g
Input Device Keyboard, touchpad
Power AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
Battery Lithium ion
Run Time (Up To) 4.5 hour(s)
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition
Manufacturer Warranty 1 year warranty
Hvala vam za pomoč
perci ::
Če je študiranje res samo word, excell, ne pa CAD in fotošop, potem je zadeva OK. Mogoče mal mal rama, drugače pa OK.
TribesMan ::
ashlee: Poglej si še tegale Acerja Če mu dodaš 256MB RAMa postane zelo spodoben računalnik za stvari ki jih rabiš ti. Je pa precej lažji, kar ti bo prišlo prav če ga boš veliko prenašala na fax. In ima večjo ločljivost ekrana, kar je vedno dobrodošlo.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
WiseBear ::
NeOMan: Lastim si Asusa A6T in ti vsekakor priporočam nakup prenosnika slednjega proizvajalca. Nekaj sem že napisal o svojih izkušnjah; če te še kaj zanima pa vprašaj. Glede modela A6JA kateri te zanima ti lahko povem, da sem tudi sam bil zainteresiran za nakup le-tega. Če primerjaš Core Duo+ati x1600 proti Turion X2+Geforce 7600 zmaga slednji (vsaj pri Asusu). Primerjavo rezultatov (A6T vs A6JA) v 3dmarku si lahko ogledaš tule. Kar prepričljivo zmaga A6T čeprav vsi poveličujejo CoreDuo in vsepovprek hvalijo x1600. Ne vem sicer koliko ti je pomembna zmogljivost prenosnika.
Glede porabe baterije ti lahko povem da se z vsemi instaliranimi patchi (Microsoft rules ) približam 3 uram 20 minut. Mogoče bi A6Ja tule šel mogoče malo dlje, ni pa nujno. 4 ure pa z normalno svetlostjo ekrana ne boš dosegel. Malo bolj se pa tako vsi dual core grejejo (tule Asus niti približno ni med slabšimi).
Kakorkoli, mislim da z nakupom Asusa ne boš razočaran.
LP
Glede porabe baterije ti lahko povem da se z vsemi instaliranimi patchi (Microsoft rules ) približam 3 uram 20 minut. Mogoče bi A6Ja tule šel mogoče malo dlje, ni pa nujno. 4 ure pa z normalno svetlostjo ekrana ne boš dosegel. Malo bolj se pa tako vsi dual core grejejo (tule Asus niti približno ni med slabšimi).
Kakorkoli, mislim da z nakupom Asusa ne boš razočaran.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WiseBear ()
Hej, perci in TribesMan hvala najprej za odgovore.
Ne Tribesman tale Acer mi ni kul. Je pač tko da ženske vedno gledamo najprej na izgled pri računalnikih :). Sem jih pregledala vsaj ene 80 al celo več pa sem na koncu vedno do tega Lenovo pršla. Na neki spletni strani sem celo našla, da stane 140.000. A je dost v redu za ta denar? Ubistvu res rabim samo word pa podobne zadeve, mi je pa kul če ma '15 ekran + ravno tipkovnco, k te Acerji majo večinoma mal ukrivljeno, drugač so mi pa kr v redu.
Sej spomina pa tega je dost za moje potrebe, najbolj me zanima kako je z glasnostjo pa če se kej ful grejejo te Lenovo prenosniki?
Ok, nestrokovno napisano ampak se precej ne spoznam.
No, sem pa našla še enega k mi je všeč, ampak je predstavitveni model, HP Pavilion ze2216EA (prodajajo ga pri so doo)
Procesor: AMD Mobile Sempron 2800+ 1.6GHz
Ram: 512Mb DDR ram
Disk: 60GB Disk
CD-enota: DVD pekač 8X Dual Layer
Grafična Kartica: Intel Extreme do 128Mb rama
Mreža: LAN 10/100, Wlan 802.11 b/g
Ekran: 15" XGA LCD
priklopi. USB 2.0, Modem, Portreplicator, VGA, LAN, PCMCIA.
LIcenčni Win XP Home
Ta mi je sicer dbest, ampak ne vem kako je s temi predstavitvenimi modeli. Ta ima sicer 12 mesecev garancije, ampak ne vem koliko se kaj splača kupovat te predstavitevene modele. Pomagejte :)
Hvala še enkrat, papa
Ne Tribesman tale Acer mi ni kul. Je pač tko da ženske vedno gledamo najprej na izgled pri računalnikih :). Sem jih pregledala vsaj ene 80 al celo več pa sem na koncu vedno do tega Lenovo pršla. Na neki spletni strani sem celo našla, da stane 140.000. A je dost v redu za ta denar? Ubistvu res rabim samo word pa podobne zadeve, mi je pa kul če ma '15 ekran + ravno tipkovnco, k te Acerji majo večinoma mal ukrivljeno, drugač so mi pa kr v redu.
Sej spomina pa tega je dost za moje potrebe, najbolj me zanima kako je z glasnostjo pa če se kej ful grejejo te Lenovo prenosniki?
Ok, nestrokovno napisano ampak se precej ne spoznam.
No, sem pa našla še enega k mi je všeč, ampak je predstavitveni model, HP Pavilion ze2216EA (prodajajo ga pri so doo)
Procesor: AMD Mobile Sempron 2800+ 1.6GHz
Ram: 512Mb DDR ram
Disk: 60GB Disk
CD-enota: DVD pekač 8X Dual Layer
Grafična Kartica: Intel Extreme do 128Mb rama
Mreža: LAN 10/100, Wlan 802.11 b/g
Ekran: 15" XGA LCD
priklopi. USB 2.0, Modem, Portreplicator, VGA, LAN, PCMCIA.
LIcenčni Win XP Home
Ta mi je sicer dbest, ampak ne vem kako je s temi predstavitvenimi modeli. Ta ima sicer 12 mesecev garancije, ampak ne vem koliko se kaj splača kupovat te predstavitevene modele. Pomagejte :)
Hvala še enkrat, papa
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ashlee ()
šeenkrat :)
Sony Vaio VGM-FE21M
in pa
bolj se nagibam k sonyju. je dobra odločitev?
Sony Vaio VGM-FE21M
in pa
bolj se nagibam k sonyju. je dobra odločitev?
TribesMan ::
ashlee I don't get it... hočeš notebook ki dobro zgleda, in pol ti acer ni všeč in izbereš Lenovo, ki ima splošno znano grd design (ok... ni grd ampk je tak črno škatlast... za office okolje je verjetno bolj primeren kot acer...)
Anyway tist Lenovo je drugače čist spodobna mašina. Ima hitrejši disk kot Acer in Bluetooth, ter boljšo baterijo. Kar je vse ql.
Ubistvu za tak denar težko dobiš več laptopa :)
Če te zanima več o tem laptopu si preberi ta test...
Aja pa če se odločiš za nakup, dodaj še 256MB RAMa, ker samo 256 je premalo za karkoli delat.
LP
TribesMan
Anyway tist Lenovo je drugače čist spodobna mašina. Ima hitrejši disk kot Acer in Bluetooth, ter boljšo baterijo. Kar je vse ql.
Ubistvu za tak denar težko dobiš več laptopa :)
Če te zanima več o tem laptopu si preberi ta test...
Aja pa če se odločiš za nakup, dodaj še 256MB RAMa, ker samo 256 je premalo za karkoli delat.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
wat56 ::
Dober dan.
Mene pa zanima, koliko vam zdrzi baterija, pri gledanju filmov, browsanju, oz. pri nekem splosnem delu na prenosniku.
Kdaj veš, da je baterija slaba = odsluzila svoje ?
Ima morda, kdo na tem forumu Toshiba Satellite M70-xxx model?
Par dni nazaj, sem v mediamarktu v celovcu kupil Toshibo M70-354.
Mobile Centrino Pentium 1,7
15,4 diplay
100 GB disk 5400
Graficna pa je integrirana Intelova (915 chipset)
Na toshibni strani, pise, da zdrzi cirka 4 ure in da so testirali mobilemarkom. Super podan podatek moram rect :)
Koliko bi naj zdrzala baterija pri mojem prenosniku. Nekako se mi zdi, da se kar hitro prazni. Uporabljam pa toshibine programe za battery saving...
Mene pa zanima, koliko vam zdrzi baterija, pri gledanju filmov, browsanju, oz. pri nekem splosnem delu na prenosniku.
Kdaj veš, da je baterija slaba = odsluzila svoje ?
Ima morda, kdo na tem forumu Toshiba Satellite M70-xxx model?
Par dni nazaj, sem v mediamarktu v celovcu kupil Toshibo M70-354.
Mobile Centrino Pentium 1,7
15,4 diplay
100 GB disk 5400
Graficna pa je integrirana Intelova (915 chipset)
Na toshibni strani, pise, da zdrzi cirka 4 ure in da so testirali mobilemarkom. Super podan podatek moram rect :)
Koliko bi naj zdrzala baterija pri mojem prenosniku. Nekako se mi zdi, da se kar hitro prazni. Uporabljam pa toshibine programe za battery saving...
Hvala TribesMan.
Ja sej Acer so men zloo lepi sam tipkovnca postran :) drugač bi najbrž tistga vzela, ampak mi tale Lenovo kr lep + všeč mi je da je črn notr k se mn pozna če ga kej popraskam in take zadeve.
Drugač pa res tenks za pomoč + za posredovanje tistega teksta, sm prebrala in sm kr za
papa
Ja sej Acer so men zloo lepi sam tipkovnca postran :) drugač bi najbrž tistga vzela, ampak mi tale Lenovo kr lep + všeč mi je da je črn notr k se mn pozna če ga kej popraskam in take zadeve.
Drugač pa res tenks za pomoč + za posredovanje tistega teksta, sm prebrala in sm kr za
papa
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ashlee ()
Me zanima če ma kdo točno tale MacBook Pro, da ga mal pokomentira
eSvet MacBook Pro (2GHz,100GB,1G)
Še posebej me zanima segrevanje in pa zvok?
hvala!
eSvet MacBook Pro (2GHz,100GB,1G)
Še posebej me zanima segrevanje in pa zvok?
hvala!
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
striker ::
No, da še jaz vprašam za par nasvetov
Zadeva je taka: kot bodoči študent arhitekture bi rabil en konkreten prenosnik v rangu tam do cca. 350.000sit. Seveda bi to rabil izključno za študijske namene, torej za grafične programe AutoCAD in podobne zadeve. Zato bi rabil najmanj 1GB rama, posebaj grafično kartico (ne integrirano), dober zaslon (1680x1050) in en dober procesor.
Med prebijanjem skozi vse teme sem našel veliko uporabnih nasvetov, kar me je pripeljalo do te izbire:
HP Compaq NX9420 EV271AA in Prestigo 1590W. Predvsem mi pri teh dveh poleg vsega naštetega zelo ustrezata ekrana, ki imata željene dimenzije.
Kakšno mnenje imate o teh dveh prenosnikih? Bi bila ustrezna za take grafične programe in intenzivnejše delo z njima?
Aja, pa še nekaj: kaj si mislite o tem prenosniku: Packart Bell W7945??
Pa ker se oktober bliža bi bil res hvaležen za čimprejšno pomoč, da bom lahko pravočasno kupil željen prenosnik.
Hvala vnaprej
Zadeva je taka: kot bodoči študent arhitekture bi rabil en konkreten prenosnik v rangu tam do cca. 350.000sit. Seveda bi to rabil izključno za študijske namene, torej za grafične programe AutoCAD in podobne zadeve. Zato bi rabil najmanj 1GB rama, posebaj grafično kartico (ne integrirano), dober zaslon (1680x1050) in en dober procesor.
Med prebijanjem skozi vse teme sem našel veliko uporabnih nasvetov, kar me je pripeljalo do te izbire:
HP Compaq NX9420 EV271AA in Prestigo 1590W. Predvsem mi pri teh dveh poleg vsega naštetega zelo ustrezata ekrana, ki imata željene dimenzije.
Kakšno mnenje imate o teh dveh prenosnikih? Bi bila ustrezna za take grafične programe in intenzivnejše delo z njima?
Aja, pa še nekaj: kaj si mislite o tem prenosniku: Packart Bell W7945??
Pa ker se oktober bliža bi bil res hvaležen za čimprejšno pomoč, da bom lahko pravočasno kupil željen prenosnik.
Hvala vnaprej
mainman ::
Nakup acerja iz serije 242x ti odsvetujem. Ventilator tuli kot zmešan in se random prižiga ter ugaša. Včasih tudi vsake pol minute. DVD pogon je tudi glasen.