Forum » Operacijski sistemi » ATI, tv out in linux?
ATI, tv out in linux?
karafeka ::
Je komu uspelo zrihtat tv izhod z atijevo grafično kartico na linuxu?
Imam radeona 9100, kernel 2.6.11 (gentoo distribucija), xorg 6.8.2 in atijeve najnovejše gonilnike, pa mi nikakor ne rata prikazat namizja na televiziji. V konzoli mi prikaže sliko (vendar le, če imam vesa framebuffer omogočen v kernelu: če imam radeonfb, slike na tvju ni).
Sigrun je komu uspelo, pa naj skopira njegov xorg.conf semle, prosiim.
Imam radeona 9100, kernel 2.6.11 (gentoo distribucija), xorg 6.8.2 in atijeve najnovejše gonilnike, pa mi nikakor ne rata prikazat namizja na televiziji. V konzoli mi prikaže sliko (vendar le, če imam vesa framebuffer omogočen v kernelu: če imam radeonfb, slike na tvju ni).
Sigrun je komu uspelo, pa naj skopira njegov xorg.conf semle, prosiim.
- premaknil iz Zvok in slika: CaqKa ()
Sem gledal pa sprobavo zadnji tedn, pa mi nobena konfiguracija ni delala. Sigurn se bom še bolj poglobil, samo nekje vmes sem se spomnil na slo-tech, pa sem mislil, da je nekdo sigurn zadevo usposobil, pa bi mi mogoče pomagal z nasveti.
babylon9 ::
pol pa tko nared vzem knoppix 3.9 ali 4.0 ga pozen pol pa poglej njegov XF86Config-4 ga prekopiri k sebi na disk in potem po njem priredi xorg.conf ..
Kriko1
Hvala za odgovor, vendar sem to že vse probal, slika na tvju pa samo skače oz. se vidijo samo bele motnje, če recimo odprem kakšno okno; nekako tako, kot da bi imel previsoko resolucijo ali pa frekvenco osveževanje, vendar mi v Oknih vse dela normalno, tudi ob 1024x768@75. V linuxu pa niti pod 640x480@50 ne dela.
Če komu dela radeon 9100 (ali 8500) s tv out pod linuxom, naj pove.
Hvala za odgovor, vendar sem to že vse probal, slika na tvju pa samo skače oz. se vidijo samo bele motnje, če recimo odprem kakšno okno; nekako tako, kot da bi imel previsoko resolucijo ali pa frekvenco osveževanje, vendar mi v Oknih vse dela normalno, tudi ob 1024x768@75. V linuxu pa niti pod 640x480@50 ne dela.
Če komu dela radeon 9100 (ali 8500) s tv out pod linuxom, naj pove.
BigWhale ::
Jaz sem ti hotel sem not zalimat mojo xorg konfiguracijo s katero dela, pa je slo-tech krepnil pri tem. :P
kriko1 ::
Tukaj je moja:
http://www.geocities.com/krikoxfriko/xo...
Preglej kaj je drugačnega v sekciji z TV nastavitvami. Drugače pa je meni tudi slika skakala, dokler nisem znižal resolucije.
V oknih dela tudi pod višjo resolucijo, ker so atijevi gonilniki tam nekoliko napredni, nastavljeno resolucijo (če jo tv ne podpira), jo skrčijo na tv resolucijo.
http://www.geocities.com/krikoxfriko/xo...
Preglej kaj je drugačnega v sekciji z TV nastavitvami. Drugače pa je meni tudi slika skakala, dokler nisem znižal resolucije.
V oknih dela tudi pod višjo resolucijo, ker so atijevi gonilniki tam nekoliko napredni, nastavljeno resolucijo (če jo tv ne podpira), jo skrčijo na tv resolucijo.
BigWhale ::
Na 9800pro dela stvar na 1280x1024 na monitorju in 800x600 na TVju brez problema. DualScreen setup.
Hmm, na forumu rage3d piše, da fglrx gonilniki ne podpirajo tv out na 8500 in 9100 radeonih. Matr kako srečo mam.
Zdaj mi dela tv out samo z vesa driverjem :(
PS: Aja, Kriko1, hvala ti za tvoj config, samo ne dela, iz očitnega razloga.
Hmm, a kdo ve kako bi si v grubo tako nastavil, da bi imel dve možnosti:
1. zagon z fglrx driverjem
2. zagon z vesa driverjem
A je to sploh mogoče?
Zdaj mi dela tv out samo z vesa driverjem :(
PS: Aja, Kriko1, hvala ti za tvoj config, samo ne dela, iz očitnega razloga.
Hmm, a kdo ve kako bi si v grubo tako nastavil, da bi imel dve možnosti:
1. zagon z fglrx driverjem
2. zagon z vesa driverjem
A je to sploh mogoče?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
64202 ::
Na hitro:
Rabis skripto, ki ob butu spremeni xorg.conf, glede na to, kar hoces.
Torej v xorg.conf.in mas recimo Driver "@DRIVER@", potem pa s sedom zamenjas:
sed 's/@DRIVER@/fglrx/' < xorg.conf.in > xorg.conf
Katero opcijo pa izberes, pa potem dobis iz /proc/cmdline, kar so parametri kernelu (torej to lahko nastavis z grubom).
Rabis skripto, ki ob butu spremeni xorg.conf, glede na to, kar hoces.
Torej v xorg.conf.in mas recimo Driver "@DRIVER@", potem pa s sedom zamenjas:
sed 's/@DRIVER@/fglrx/' < xorg.conf.in > xorg.conf
Katero opcijo pa izberes, pa potem dobis iz /proc/cmdline, kar so parametri kernelu (torej to lahko nastavis z grubom).
I am NaN, I am a free man!
strel ::
Mal prej sem bral novico o Microsoft Baseline Security Analizer v2.0 pa so vsi Pingvini čist znorel kak šit pa to ....MS. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 8.04 frekvenca osveževanja in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2372 (2005) | c0ck4m0u53 |
» | [Linux]Slika na TVOddelek: Operacijski sistemi | 1006 (921) | linuxdady |
» | TV out in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1304 (1022) | roli |
» | radeon 9200 suse10 brightness problemOddelek: Operacijski sistemi | 1954 (1770) | roli |
» | Novell odprl SuSE LinuxOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4560 (3455) | BigWhale |