Forum » Strojna oprema » Samo zapiska in se ugasne!!
Samo zapiska in se ugasne!!
suprpp ::
Med gledanjem filma se mi je računalnik ugasnil. Ko ga sedaj poskusim zagnati, mi matična samo zapiska in se ugasne.
CPU: Athlon 64 2800+
MB: abit kv8 pro
MEM: 2x 512mb pc3200
Do sedaj mi je comp deloval normalno (od decembra), bil je nonstop prižgan, cpu večino časa na 100% zaradi foldinga.
Pojma nimam kaj naj. Lahko omenim samo še, da na LED displayu od matične gori tole (v tem vrstnem redu): 01, 83, 93, ... v glavnem take cifre se prikazujejo, ne vem če je to normalno ali ne.
Kaj mi svetujete, kaj bi lahko bilo?!
CPU: Athlon 64 2800+
MB: abit kv8 pro
MEM: 2x 512mb pc3200
Do sedaj mi je comp deloval normalno (od decembra), bil je nonstop prižgan, cpu večino časa na 100% zaradi foldinga.
Pojma nimam kaj naj. Lahko omenim samo še, da na LED displayu od matične gori tole (v tem vrstnem redu): 01, 83, 93, ... v glavnem take cifre se prikazujejo, ne vem če je to normalno ali ne.
Kaj mi svetujete, kaj bi lahko bilo?!
mtosev ::
Plata (mogoče)?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Ne vem.. sumim napajalc.. ampak antec naj ne bi kr crknu :/
Zdajle sem probal spucat CMOS, clo bat. sem vzel ven in diskonektal plato od napajalca (tako kot pise v navodilih) - rezultat je vedno isti. Zapiska pri 9C in se potem shutdowna.
Zaporedja na LED POST zaslonu od plate pa so:
01 (pred zagonom)
83 (ATX power suppz ready - ko zazenem) **mislim da tukaj napako najde
9C (zapiska)
9E in 9F - shutdown...
9C pa v navodilih sploh ni ;/
Res ne vem kaj naj si mislim.
Zdajle sem probal spucat CMOS, clo bat. sem vzel ven in diskonektal plato od napajalca (tako kot pise v navodilih) - rezultat je vedno isti. Zapiska pri 9C in se potem shutdowna.
Zaporedja na LED POST zaslonu od plate pa so:
01 (pred zagonom)
83 (ATX power suppz ready - ko zazenem) **mislim da tukaj napako najde
9C (zapiska)
9E in 9F - shutdown...
9C pa v navodilih sploh ni ;/
Res ne vem kaj naj si mislim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: suprpp ()
OldSkul ::
Men se je tud rač. kar ugasnil in ga nisem mogel več priklicat k življenju. Vzrok je bila pokvarjena kartica.
Samo pri tebi je najbrž plata. Napajalnik ne more kaj sred delovanja crknit.
Samo pri tebi je najbrž plata. Napajalnik ne more kaj sred delovanja crknit.
Highlag ::
Za začetek izpuli in ponovno namesti grafično kartico in spomin. Velikokrat je samo slab stik.
Never trust a computer you can't throw out a window
djgigo ::
Piska ponavadi zaradi hardwarja. Probaj tisto kar ti je Hihglag predlagal. Moralo bi pomagat. Če ne iz matične plošče izvleci vse nepotrebe PCI kartice, lahko da se tepejo.
Lp
Lp
Probu, ni blo razlike. Itak POST od motherboarda pove da se ustavi pri ATX supply, tako da sem zamenju anteca z enim starejsim napajalnikom in zadeva spila... ceprav se dere kot bogpomagej.
overheat ::
Če ima matična postscreen, maš odgovor na vsake težavice.Tko da drugič se prej spomen da pogledaš kaj pomeni cifra na postscreen-u.
hello :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15461 (14023) | Berni_01 |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5822 (4758) | svetetko |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5067 (3195) | Riff |
» | Računalnik ugasne v roku 5 sekundOddelek: Strojna oprema | 1037 (822) | SimplD |
» | Ob sestavitvi komponent PC ne zalaufa pravilnoOddelek: Strojna oprema | 1914 (1491) | jest10 |