» »

Dual licencing?

Dual licencing?

Jebiveter ::

Torej, zanima me, kaksno predstavo in mnenje imate o "poslovnih" modelih z dvojnimi licencami (dual licencing)?
Tukaj bi kot primer navedel MySQL, ki je na voljo pod GPL in pa MySQL Commercial Licence.

Zanima me, kako se pri F/OSS programu, ki je na voljo pod dvema licencama, uposteva oz. uporabi vse contributorje (pac tiste, ki prispevajo pri razvoju zadeve pod GPL)? A lahko podjetje, ki je avtor potem contributed kodo licencira pod ne-GPL oz. katero drugo ne-OSI licenco (in seveda za to pobira licencnino)?

Kaksne so tukaj pravne in moralne dileme?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Gandalfar ::

To se navadno tako resuje, da za vse prispevke in netrivialne patche zahtevas, da ti avtor preda copyright oz. licencira pod tvojimi pogoji.

Recimo mozilla ima triple-licencing in vse kar jim das mora biti pod vsemi tremi licencami, drugace nocejo|ne morejo uporabit tvojega prispevka.

Kdo drug, recimo FSF, zahteva, da jim kar predas copyright, ce prispevas v njihovo malho GNU programja.

Aha, to je ena moznost... se kaj?

Gandalfar (ali pa kdo drugi), a si mogoce kdaj prebiral GPL, LGPL ali druge OSI licence? Namrec, zanima me, ce kje pise, da moras kodo, ki jo das pod GPL/OSI tudi javno nekje objavit? V Open Source Definition pise samo, da jo je potrebno priloziti binarni obliki, ne pise pa, da jo moras distribuirat for-free (as in beer) - torej objavljeno na internetu.

Gandalfar ::

Open Source Definition pise samo, da jo je potrebno priloziti binarni obliki, ne pise pa, da jo moras distribuirat for-free (as in beer) - torej objavljeno na internetu.

Tocno tako. Nihce te ne sili obljavljat kode. Samo zraven binaryev jo moras dajat/oz. omogocit dostop

64202 ::

> Namrec, zanima me, ce kje pise, da moras kodo, ki jo das pod GPL/OSI tudi javno nekje objavit?

Pod GPL ne in po moje to tudi pod nobeno drugo OSI ni treba.

pozabil refresh stisnt :)
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 64202 ()

OK, tnx so far. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPL/LGPL

Oddelek: Programska oprema
486713 (3887) čuhalev
»

Patenti - Copyright, Copyleft, GNU, Apache, ... Licence

Oddelek: Pomoč in nasveti
172290 (2035) Icematxyz
»

Projekt GNOME praznuje 10. obletnico (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
599570 (7934) 'FireSTORM'
»

Kršitve GPL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10210220 (8413) noraguta
»

Ali je Linux freeware ali ne?

Oddelek: Loža
123246 (2933) BigWhale

Več podobnih tem