Forum » Programska oprema » Dual licencing?
Dual licencing?
Jebiveter ::
Torej, zanima me, kaksno predstavo in mnenje imate o "poslovnih" modelih z dvojnimi licencami (dual licencing)?
Tukaj bi kot primer navedel MySQL, ki je na voljo pod GPL in pa MySQL Commercial Licence.
Zanima me, kako se pri F/OSS programu, ki je na voljo pod dvema licencama, uposteva oz. uporabi vse contributorje (pac tiste, ki prispevajo pri razvoju zadeve pod GPL)? A lahko podjetje, ki je avtor potem contributed kodo licencira pod ne-GPL oz. katero drugo ne-OSI licenco (in seveda za to pobira licencnino)?
Kaksne so tukaj pravne in moralne dileme?
Tukaj bi kot primer navedel MySQL, ki je na voljo pod GPL in pa MySQL Commercial Licence.
Zanima me, kako se pri F/OSS programu, ki je na voljo pod dvema licencama, uposteva oz. uporabi vse contributorje (pac tiste, ki prispevajo pri razvoju zadeve pod GPL)? A lahko podjetje, ki je avtor potem contributed kodo licencira pod ne-GPL oz. katero drugo ne-OSI licenco (in seveda za to pobira licencnino)?
Kaksne so tukaj pravne in moralne dileme?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Gandalfar ::
To se navadno tako resuje, da za vse prispevke in netrivialne patche zahtevas, da ti avtor preda copyright oz. licencira pod tvojimi pogoji.
Recimo mozilla ima triple-licencing in vse kar jim das mora biti pod vsemi tremi licencami, drugace nocejo|ne morejo uporabit tvojega prispevka.
Kdo drug, recimo FSF, zahteva, da jim kar predas copyright, ce prispevas v njihovo malho GNU programja.
Recimo mozilla ima triple-licencing in vse kar jim das mora biti pod vsemi tremi licencami, drugace nocejo|ne morejo uporabit tvojega prispevka.
Kdo drug, recimo FSF, zahteva, da jim kar predas copyright, ce prispevas v njihovo malho GNU programja.
Aha, to je ena moznost... se kaj?
Gandalfar (ali pa kdo drugi), a si mogoce kdaj prebiral GPL, LGPL ali druge OSI licence? Namrec, zanima me, ce kje pise, da moras kodo, ki jo das pod GPL/OSI tudi javno nekje objavit? V Open Source Definition pise samo, da jo je potrebno priloziti binarni obliki, ne pise pa, da jo moras distribuirat for-free (as in beer) - torej objavljeno na internetu.
Gandalfar (ali pa kdo drugi), a si mogoce kdaj prebiral GPL, LGPL ali druge OSI licence? Namrec, zanima me, ce kje pise, da moras kodo, ki jo das pod GPL/OSI tudi javno nekje objavit? V Open Source Definition pise samo, da jo je potrebno priloziti binarni obliki, ne pise pa, da jo moras distribuirat for-free (as in beer) - torej objavljeno na internetu.
Gandalfar ::
Open Source Definition pise samo, da jo je potrebno priloziti binarni obliki, ne pise pa, da jo moras distribuirat for-free (as in beer) - torej objavljeno na internetu.
Tocno tako. Nihce te ne sili obljavljat kode. Samo zraven binaryev jo moras dajat/oz. omogocit dostop
64202 ::
> Namrec, zanima me, ce kje pise, da moras kodo, ki jo das pod GPL/OSI tudi javno nekje objavit?
Pod GPL ne in po moje to tudi pod nobeno drugo OSI ni treba.
pozabil refresh stisnt :)
Pod GPL ne in po moje to tudi pod nobeno drugo OSI ni treba.
pozabil refresh stisnt :)
I am NaN, I am a free man!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 64202 ()
OK, tnx so far. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GPL/LGPLOddelek: Programska oprema | 6713 (3887) | čuhalev |
» | Patenti - Copyright, Copyleft, GNU, Apache, ... LicenceOddelek: Pomoč in nasveti | 2290 (2035) | Icematxyz |
» | Projekt GNOME praznuje 10. obletnico (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9570 (7934) | 'FireSTORM' |
» | Kršitve GPL (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 10220 (8413) | noraguta |
» | Ali je Linux freeware ali ne?Oddelek: Loža | 3246 (2933) | BigWhale |