» »

Big Bang trgovine

Big Bang trgovine

puma ::

Hi,

zanima me kaj mislite vi kot advanced userji, kaj bi se v Big Bangih na racunalniskih oddelkih moralo poleg obstojecega prodajati in na splosno se kaj vas moti in kaj pricakujete ko vstopite npr. v Ljubljani v tako veliko trgovino(mislim na PC oddelek). Za odgovore se vam najlepse zahvaljujem.

LP

Puma8-O

OldSkul ::

Prodajajo ene zanič računalnike,pa od opreme pa prodajajo samo zvočnike,igralne palice,tiskalnike,....
Moral bi tud grafične kartice,proce,zvočne,...:'(:'(:'(

jugonostalgik ::

Pridem po nov napajalnik pa ga sploh ne držijo, mislim hello.
Pa cene se tud ubitačne:'(.
Nima ti kej bit, če si dober skrit!

JLP ::

Sm pršu po trdi disk in glej ga zlomka, ga sploh ne prodajajo.
Mislm groza.
Live long and prosper!

mojsterpeter ::

to sploh ni rač. štacuna ampak štacuna z računalniškimi dodatki/opremo in zanič cenenimi sestavljenimi sistemi

da ne omenjam da še vedno prodajajo viperja 770ultra (TNT2 Ultra) za 45k:D

OldSkul ::

Tist poslovodja je mal bolan.Sem bil že dostkrat v tej trgovini(če sploh je to,zame je to en tretje razredni pajzl),pa je vse en kurac,še igrc nemajo novejših.Sem enkrat šel po eno igrco pa je sploh niso imel(haloooo!!)!!Ta pajzl je za zaprt!!!!!!!!!Pa nič ne nadgrajujejo svojo računalniško opremo,ma kaj si pa mislijo!!;((;((;((;((;(;(;(;((

andro ::

Jaz sem bil samo v Mariborskem. Majo samo igralne pripomočke joy-pad, joy stick-e pa tudi nekaj printerov. Big bang SUX.:P
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

OrlyTM ::

Zlo čudna je tale štacuna ... res en kup robe, za kupt pa nč pametnega .... edin kar lahk pohvalm so razni igralni dodatki, drugo je pa vse drugorazredna roba po več kot prvorazrednih cenah ... kar koli sm gledal je blo 20-30% dražje kot po drugih takih štacunah.
Itak pa mislim, da folk k je računalniško dobro podkovan ne bo kupoval v trgovini kot je big bang, ker skor vsak pozna vsaj enga, k ma računalniško trgovino.

Moje mnenje.

Če pa odgovorim na vprašanje ki ga je zastavil naslovnik te teme: prodajali in predstavljali naj bi najboljšo trenutno dobavljivo računalniško opremo ... od najboljših procesorjev, grafičnih kartic, novih, hitrih diskov, do velikih monitorjev, raznoraznih hladilnikov za proce, grafo karte, diske ... kakšna posebna ohišja (lepa, velika, hladna z močnimi napajalniki) ... potem bi mogoče še šli mal kupovat tjakaj :) ... in sem tudi prepričan, da je to res trgovina, ki bi si kaj takega brez problema privoščila ker ima dovoljšno denarno zaledje. To bi blo res interesantno, da bi videl recimo najnovejšo grafo karto delati ob enem res hitrem procesorju z diski v raid polju, da bi se človeku sline pocedile in bi to tut kupu ... prepričan sem v to.

Tako ... govoril sem :) hough

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

gorenc ::

Nujno spustiti cene! Pa prenehati prodajati "odpadno" robo COMPAQv (tisti namenjeni za vzhod, ki jih prodajate z AMDjevimi K6 procesorji) ampak morate nujno pri dobaviteljih zahtevati taprave COMPAQe! Zacnite prodajati mat. plosce, procesorje, hladilnike, ohisja, ventilatorje, HD, rame. Pa redno dobivajte najnovejse spile ne pa s 14 tedensko zamudo. Zakaj pa imate najdrazje monitorje SONY na nasem trgu, ko pa ste uvoznik le-teh. Mar jih prodajate z 200% marzo? Primankuje tudi kartus za tiskalnike. Za nekatere modele jih nikoli nimate na zalogi. Da ne pozabim zakaj za vraga stane voodoo 5500 nekaj cez 100.000sit??? Drugje ga prodajajo za 75.000sit! In Live player 1024 26.000sit?! Da ne nastevam ostalega.

Francek ::

Hja, Puma, lepo da si vprasal. Glede na letnik bi rekel, da si vezan na štacuno in morda je kaj upanja, da jo uštimaš. Zdaj je grozno! Ko zatavaš noter, so tako ali tako samo audio in video naprave okrog tebe, v prvem štuku pa računalniški muzej, kot so ti fantje že napisali. Veš kaj, reskiraj par jurjev za dva, tri pobe s Slo_techa, pa ti bodo zadevo uredili tako, da boš tista audio in video jajca zmetal skozi okno, ker ti bodo posel delali samo računalničarji.

Potem pa dobiš smeškota namesto kremžota.

OrlyTM ::

Pa še neki sm pozabu ... kader je treba porihtat ... mislm takih nevednih prodajalcev pa že dolg nism srečov ... sm se enkrat pro zanalaš nad enga spravu in ga vprašov kaj je tista črta pri sonyjevem monitorju, ki se vleče čez cel ekran (trinitron namreč), pa je sam debelo gledal in reku da ne ve, da on sam prodaja, da bi mogu kakšnga sistemca prašat ampak, da je možno, da je monitor pokvarjen ... mislm kWA ... to ni nč ... če ni v trgovini človeka, ki bi znal razložit, kaj je tisto kar stoji na polici in stane 70000sit ... kako naj pol to en neveden uporabnik kupi ... kot bi kupoval mačka v žaklju.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

gorenc ::

OrlyTM ali si preprican, da vsi prodajalci nic ne vedo? Ce si vprasal samo enega ne govori da potem vsi nic ne vedo. Meni je zadnjic eden prav lepo svetoval kako naj doma naredim mrezo iz dveh racunalnikov, celo svetoval mi je, da ce kaj ne bom vedel, naj kar prinesem kisto sem in bomo skupaj pogledali ali pa bo on zrihtal na servisu.

puma ::

Lepa hvala za vaša mnenja in se se priporocam ce ima kdo se kaj za dodati. Da razlozim v cem je stvar. Lastnik trgovin Big Bang je firma Bofex. Zaposlen sem v Bofexu od januarja letos in vodim nabavo in prodajo dodatne opreme. Racunalniske oddelke pa ima v najemu firma ATR, katera kompletno skrbi za nabvo in prodajo za lastni racun. Ze od zacetka mojega delovnega razmerja opozarjam direktorja Bofexa, da je ponuba PCjev in opreme katastrofalna kar se tice ponudbe in cen, glede na velikost in reputacijo Big Banga. Zaradi slabe ponudbe PC se potem prime slab glas za kompleten Big Bang, kar ni vec hec. Pred dvemi dnevi smo imeli s firmo ATR koncno sestanek in da skrajsam, je f. ATR obljubila, da se bodo stvari bistveno spremenile. Vase pripombe sem predlozil direktorju firme Bofex, tako, da se stvar cimprej premakne na boljse. Hecno pa je, da prodaja PC trenutno sploh ni slaba, samo kupci niso ravno prevec zahtevnega nivoja, kar je po moje precej kratkorocna politika.

LP

Puma

P.S. Kakrsne koli pripombe imate o Big Bangih(ne samo PC) mi lahko posljete na email: roman.marinsek@bofex.si

OldSkul ::

Ja puma dobr si se spomnu.

Dal si v forum svojo temo ki se je naslavljala na big bang,pol si poslušal odgovore na konc pa si povedal da si tam zaposlen!

Dobra fora,pa velik sreče z firmo ATR.

Pa upam da se bo kej spremenil,saj je zdej katastrofalno!!

Lp;)

OrlyTM ::

Ja mislim da večina slo-techarjev misli točno tako kot je spisal sadarj79 :)) upajmo na spremembe v boljše ... zlo lepo bi blo vidt eno veliko trgovino kot je big bang mega, ki bi mela dejansko kaj konkretnega, novega, vročega za pokazat :) in tudi kupit seveda.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

matevzm ::

Kot advanced userji mislimo, da to ni trgovina za advanced userje. :D Meni je kolikor-toliko vsec samo ljubljanski, ker si lahko ogledas volane, recimo.. Cene, predvsem monitorjev Sony in podobno so pa svoje poglavje. Nekaj je res tudi muzejske robe. Saj je zanimivo pogledati (nostalgija), a kupil ne bi. Glede na to, da je trgovina orientirana na splosno publiko, je mogoce najbolje, da se magari odkrizate graficnih kartic in ostalega, ali pa se boste morali precej bolj potruditi. Ker male privat trgovinice se vcasih kar podvizajo in ce ne mislite slediti, se s tem ne ukvarjajte. MIslim, da bi lahko imeli nekaj stvari, ki ne zastarajo, recimo lepa ohisja, cesar ni prav veliko naprodaj in nihce ti ne ve pokazati, v Lj pa bi mirno lahko nasli prostor in razstavili nekaj primerkov. Pa napajalnike, scannerje, misi, tipkovnice vseh vrst. Pa podobne vec ali manj dodatne stvari, ne pa core (procesorji in podobno). Prednost Big Banga je ravno razstavni prostor. V vecini ostalih racunalniskih trgovin ni razstavnega prostora, da bi poskusil tipkovnice, miske ipd. Po moje se to splaca izkoristiti.

Yohan del Sud ::

Aha, po moje BigBang boleha za sindromom slona >:D

Prevelik in neprilagodljiv. Po moje bi še vedno lahko bil velik in dovolj elastičen, da bi lahko privabil kaj več kot popolne gumpce, ki ne berejo SLo-techa.

matevzm ::

Zanimivo je, da je vecino takih velikih trgovin podobnih.. zaprasene vitrine z antikvitetami.. poglej MediaMarkt, Cosmos in podobne. Periferija in dodatki se vozijo, tu ni sprememb vsak teden. Ti sloni ali nimajo klientele ali pa se ne znajo obracati.

Matty ::

Ne strinjam se z nekaterimi, ki pravijo, da BigBang nima klientele...

Valjda ima stranke... pac stranke so drugacne od nas, ki obiskujemo Slo-tech, imajo vecinoma tudi drugacno predznanje o racunalnikih, potrebe in podobno... Nekomu je pac lazje iti v tako trgovino in kupiti kompleten racunalnik, za njega placati malo visjo ceno, na koncu je itak glavno da ga ima in da dela (itak tak kupec nima pojma o hitrosti procesorja, velikosti rama in diska...)

V takih trgovinah se NE prodaja OEM materiala... Dobili boste graficne, in podobne zadeve, vendar samo BOX variante, zato take cene... Take trgovine so namenjene za nezahtevne kupce, zato tudi notri ni procesorjev in podobne krame...

Se glede iger... Videl sem da imajo Red Alert 2, po ceni pod 10k sit... To je kar nova igra... (sicer o ceni neb razpravljal...)

Mislim, da je brez potrebe, da nekateri tukaj simfate tako trgovino... Pac greste v drugo, za advanced userje... (kakor vem, tud Essedi v Trstu nima bohve kaksnega razstavnega prostora...)

OldSkul ::

Ej matty vsak ima pravico do svobodnega mnenja,pa še prav je de se kej pove o kateri trgovini(kakšna je ,.....)

Glede tisga kar si na konc napisov:Ja prav maš,povno trgovin je v Ljubljani(po Sloveniji),mi pa se jebemo zarad ene trgovine.Če smo kej pametni ne bomo hodil v slabe trgovine kot je big bang ampak v dobre(računalniške seveda)!!

Glede strank:Mislim da v big-bang hodjo tisti ljudje ki nimajo dobrega znanja o računalnikih,ter tisti ker jim je ta trgovina enostavno všeč in morajo tam kej kupit(to mislim tud za tiste ki nimajo pojma)

OrlyTM ::

Ja točno to kar ste napisali je zdej res ... ampak jaz sem prepričan, da bi taka trgovina z lahkoto držala korak z manjšimi ali jih celo prehitela, glede na to, da imajo močno zaledje (kapital). Men npr. bi blo zlo zanimiv jet v bigbang pogledat kako dela en lušten 1ghz athlon z geforce2ultra in ostalo najnovejšo šaro ... taka trgovina kot je big bang, bi z pravim kadrom to zagotovo lahko ponudila.

Kader manjka ... dokler bo pa prodajalec na vsako vprašanje odgovoril da nima pojma kaj je v škatli, ker on sam dela tam in je drugač študent, pa ne bo nič.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OldSkul ::

Ja vse to je res!!!;)

puma ::

Ko sem ze odprl ta topic bi ga se zakljucil. Veseli me da ste si prijazno vzeli cas in napisali svoje mnenje. Fantje v ATR so vas vzeli resno in ze zaceli popravljati cene, razsirili bodo ponudbo, v kratkem pa bodo pokazali kaksno tehnicno poslastico in vas prav preko Slo-Tech foruma povabili na ogled. Jasno je, da tako velika trgovina ne bo nikoli dovolj dobra za racunalniske frike, upam pa, da bo veliko boljsa kot je tenutno.
THX vsem.
LP
Puma

OldSkul ::

Ja to se je zdaj pa vidlo kaj vse lahko naredimo mi iz slo-techa!!!!!!(Spremenimo trgovino):D

Georgie ::

Puma, za mnenje bi me lahko poklical!!!! (Beliverca)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za koliko trgovine dvignejo cene izdelkom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13636554 (32430) Gregor P
»

Bigbang kranj in trdi disk

Oddelek: Kaj kupiti
232609 (2048) Zheegec
»

Kdaj bo Playstation Portable Giga Pack pri nas?

Oddelek: Kaj kupiti
161765 (1497) chipxsd

Prenovoljeni BOF

Oddelek: Kaj kupiti
244754 (3551) morphling1

Prenovljeni BOF

Oddelek: Kaj kupiti
452694 (1801) boštjan

Več podobnih tem