Forum » Programska oprema » Win2000 : NT 4.0
Win2000 : NT 4.0
andrej ::
sasox, kaj mislis s server lahko?
Anyway, w2k popolnoma nadomesti NT4 pa se vec. W2k pro je naslednjik od NT4 workstation. w2k server je naslednik od NT4 server, itd...
Elemen_T, a si mel kaj dolocenega v mislih?
Anyway, w2k popolnoma nadomesti NT4 pa se vec. W2k pro je naslednjik od NT4 workstation. w2k server je naslednik od NT4 server, itd...
Elemen_T, a si mel kaj dolocenega v mislih?
sasox ::
andrej!
za lahko sem mislil da lahko popolnoma nadomestijo NT4 -> sam so win2000 server boljsi za server oz. za nadomestilo NT4 kot pa win2000 professional!
za lahko sem mislil da lahko popolnoma nadomestijo NT4 -> sam so win2000 server boljsi za server oz. za nadomestilo NT4 kot pa win2000 professional!
w2k server so pravi nadomestek za NT 4 server versije.
w2k professional so pravi nadomestek za NT 4 workstation verzijo.
Ne vem pa zakaj bi bil w2k server boljsi nadomestek za NT 4 kot w2k professional. Ce rabis server potem ja, ce pa rabis destkop sistem potem bos uporabil w2k professional...
Razen ce mas posebne potrebe
w2k professional so pravi nadomestek za NT 4 workstation verzijo.
Ne vem pa zakaj bi bil w2k server boljsi nadomestek za NT 4 kot w2k professional. Ce rabis server potem ja, ce pa rabis destkop sistem potem bos uporabil w2k professional...
Razen ce mas posebne potrebe
Elemen_T ::
Andrej: Imel sem v mislih Win2k kot strežnik...Že NT 4.0 dela brez težav pa razmišljam ali se sploh splača naložit 2k...
Lep Pozdrav!
Lep Pozdrav!
whatson, popolnoma se ne strinjam s teboj. W2k so bolj stabilni in ponujajo vec vgrajenih servisov. Ze zaradi vgrajenega Terminal serverja se splaca uporabit w2k. V NT 4 je blo v navadi, da si vsakih par mesecel moral resetirat masino, iz taksnih in drugacnih razlogov. Teh razlogov je v w2k bistveno manj. w2k so definitivno boljsi sistem. Ce zadeve instaliras na novo potem nimas kaj dosti razmisljat - w2k. Ce pa mislis upgrajdat pa je dobro da malo premislis, da potem ni presenecenj...
Elemen_T: kaksno funkcijo ima tvoj sedanji NT 4 streznik?
Elemen_T: kaksno funkcijo ima tvoj sedanji NT 4 streznik?
Andrej: V bistvu je web in email server...verjetno pa bom inštalital tudi strežnik za nekaj online iger in podobnih zadev.
vsekakor se ti splaca it na w2k, samo prej stestiraj zadevo, da ti bodo vsi programi delali. Kateri mail server uporabljas?
Winse sem pravkar naložil. Na prvi pogled kar fajn...bomo vidli kako se bo obnesel kot strežnik.
Mail strežnik: MailMax 4.0
Web server: apache
Lep Pozdrav
Mail strežnik: MailMax 4.0
Web server: apache
Lep Pozdrav
zanimivo, da ravno Apacheja uporabljas. Na w2k se vgrajen IIS boljse obnese kot Apache. Sicer nimam veliko izkusenj z Apachijem ampak slisal sem, da Apache na w2k ni tak kot na linux...
Si osebno zadovoljen z Apachejem na w2k? Pa si ze probal IIS 5?
Si osebno zadovoljen z Apachejem na w2k? Pa si ze probal IIS 5?
Andrej:
Zaenkrat nimam naloženega niti apache niti Mailmaxa...
Ravno zdajle delam na tem...praviš probal IIS 5?
...verjetno sam veš da je apache najbolj podprt in najbolj razširjen...nevem kako je z ISS? Mi veš kaj več povedat?
Lep pozdrav!
Zaenkrat nimam naloženega niti apache niti Mailmaxa...
Ravno zdajle delam na tem...praviš probal IIS 5?
...verjetno sam veš da je apache najbolj podprt in najbolj razširjen...nevem kako je z ISS? Mi veš kaj več povedat?
Lep pozdrav!
Kaj si mislil z najbolj podprt ne vem, glede najvecje razsirjenosti pa bi se lahko ravila debata. Po nekaterih stetjih je najvec sitov res na Apache-ju, ampak to so v vecini siti od entuzijastov. Recimo stetje med 100 najbogatejsimi podjetji se je koncalo v prid IIS. Potem so steli prih 50, pa je bil rezultat malo drugacen. potem so sli prvih 10, pa prvih 5 pa prve tri, itd..Prave zmagovalca tak ni...
IIS 5 je dober, in zelo veliko sitov tece na njem - in to zelo velikih. Ze MS site, ki tece na IIS 5 je ogromen...Glede na to, da bos uporabo w2k potem se ti splaca uporabit IIS 5. Vsaj sprobas lahko malo pa bos vido. Mogoce ti bo vsec - ce ne pa se vedno lahko das apacheja gor... Zgubit nimas kaj - samo pridobis lahko...
IIS 5 je dober, in zelo veliko sitov tece na njem - in to zelo velikih. Ze MS site, ki tece na IIS 5 je ogromen...Glede na to, da bos uporabo w2k potem se ti splaca uporabit IIS 5. Vsaj sprobas lahko malo pa bos vido. Mogoce ti bo vsec - ce ne pa se vedno lahko das apacheja gor... Zgubit nimas kaj - samo pridobis lahko...
Hvala ti za nasvete.
Sem naložil IIS pa niti ni slab...celo zelo vredi je
Malo ga bom moral še stestirat ker sem na apache navajen.
btw...MS poganja IIS?
Sem naložil IIS pa niti ni slab...celo zelo vredi je
Malo ga bom moral še stestirat ker sem na apache navajen.
btw...MS poganja IIS?
hotmail uporablja IIS 5 na Windows 2000 kot web server. Ce ne verjames poglej na www.netcraft.com.
Kar ni MS na hotmailu je sama baza mailov, ki mislim da tece na solarisu - oz. je bla na solarisu. Kot ves hotmail ni bil MS, ampak so ga kupli. Potem pa so meli probleme pri migraciji na NT-je.
Bottom line, tudi hotmail uporablja IIS 5.
Kar ni MS na hotmailu je sama baza mailov, ki mislim da tece na solarisu - oz. je bla na solarisu. Kot ves hotmail ni bil MS, ampak so ga kupli. Potem pa so meli probleme pri migraciji na NT-je.
Bottom line, tudi hotmail uporablja IIS 5.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IIS 5.1 in več web straniOddelek: Omrežja in internet | 926 (833) | Opica80 |
» | vprašanje v zvezi z IIS (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 3657 (3388) | andrej |
» | Win XP slo kompatibilnost?Oddelek: Pomoč in nasveti | 936 (725) | SLO-Security |
» | INDEX SERVICEOddelek: Programska oprema | 1307 (1198) | borutzi |
» | MCP & MCSE izpitiOddelek: Operacijski sistemi | 3628 (3457) | andrej |