Forum » Zvok in slika » Brezžične slušalke
Brezžične slušalke
jerry2000 ::
Pozdrav
Ker imamo doma dojenčka sem za dnevno sobo kupil brezžične Philipc HC200 za 8 jurjev. Menda so IR, ker nesejo 7 metrov. Ampak v praksi mora biti pa oddajnik točno usmerjen, sicer mi poka in škriplje notri, pa še tako je v ozadju zvoka malo brnenja... To me je precej razočaralo, zdaj pa me zanima tole...
Imeli so tudi ene Vivanco 100m dometa, očitno na radijske valove. Ali kdo ve, bi bilo tam kaj manj bruma in kaj manj občutljivo na točno lokacijo? DNevna ni velika, zato me jezi, da če grem iz fotelja na kavč da je treba oddajnik obrniti :-( So radijske boljše?
Potem imajo pa še slušalke brezžične, ki so okrog 18 jurjev in gor, recimo Sonyjeve... A je v tem kaj razlike? Bi bil tam čist zvok pa če plešem po sobi? Ali je vsa ta brezžična tehnika bolj tako tako...
Če morda kdo kaj ve o tem, na Slo techu ni bilo dosti govora še o tem :-(
Jerry
Ker imamo doma dojenčka sem za dnevno sobo kupil brezžične Philipc HC200 za 8 jurjev. Menda so IR, ker nesejo 7 metrov. Ampak v praksi mora biti pa oddajnik točno usmerjen, sicer mi poka in škriplje notri, pa še tako je v ozadju zvoka malo brnenja... To me je precej razočaralo, zdaj pa me zanima tole...
Imeli so tudi ene Vivanco 100m dometa, očitno na radijske valove. Ali kdo ve, bi bilo tam kaj manj bruma in kaj manj občutljivo na točno lokacijo? DNevna ni velika, zato me jezi, da če grem iz fotelja na kavč da je treba oddajnik obrniti :-( So radijske boljše?
Potem imajo pa še slušalke brezžične, ki so okrog 18 jurjev in gor, recimo Sonyjeve... A je v tem kaj razlike? Bi bil tam čist zvok pa če plešem po sobi? Ali je vsa ta brezžična tehnika bolj tako tako...
Če morda kdo kaj ve o tem, na Slo techu ni bilo dosti govora še o tem :-(
Jerry
Jerry and Tom
Stepni Volk ::
V temi [Hi-Fi] - O zvočnikih, sem podal link (sicer za brezžične zvočnike), ki bo razjasnil tvoje dvome. Na kratko: radijski valovi so boljši od IR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj smo videli na CES-u (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18391 (14793) | MrStein |
» | Truthseeker - nevarnost mobinih telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13052 (11360) | Unknown_001 |
» | Hišni zvonecOddelek: Loža | 7201 (5333) | Gray_Warden |
» | Radijski valovi zelo nevarni?Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 4991 (3794) | Okapi |
» | Odklepanje avta na daljavo prek GSM (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12234 (10224) | Ejsi_Disi |