» »

RGB > CMYK

RGB > CMYK

tec ::

Imam skenirano sliko, ki jo obdelujem v RGB, ker je bila tako poskenirana. Tiskar pa mora to imet v CMYK. Sedaj, ce pretvorim se barvni odtenki spremenijo in so barve skrajno nerelane. A je kaksna varianta, da se odtenki ne spremenijo tako drasticno? Lahko grem sicer filter cez dajat, ampak teh slik je ogromno in bi bilo zlo zamudno.
Hvala

Poldi112 ::

S cim pa pretvarjas?
Osebno sicer mislim, da je ta drasticna sprememba zaradi monitorja in da bo pri tisku ok. Vsaj ce ni res drasticna.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

tec ::

Vseeno je kako pretvarjam. Prvo sem to naredil v photoshopu in je pri izvozu v tif postala prevec svetleca in nerealna. Potem sem pustil rgb in sel do tiskarja, kjer jo je on pretvoril in me posebej opozoril, ce bo tako uredu, ker bo tako tudi na tisku.
Probal sem tudi importat rgb v corela in exportat v tif v cmyk, pa je zlo podoben problem. Monitorji so kalibrirani, tko da to ne bi smel bit problem. Bom videl, kaj bo jutri tiskar povedal, ko bom nesel par razlicnih verzij tja.

Ni mi cisto jasno, zakaj nastanejo tako velike razlike?

Poldi112 ::

Presvetleca? Meni navadno postanejo malo bolj mrtve in temne barve.
Lahko da ti pade iz obmocja cmyk. Ne vem, vem samo da je mozno in da se da to pogledati,ceprav tega problema osebno se nisem imel.
Verjetno bos pa lazje dobil odgovor na 3delavnica.com
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CorelDraw publish to PDF

Oddelek: Programska oprema
121437 (1246) harvey
»

Oblikovanje

Oddelek: Programska oprema
262681 (2404) opeter
»