» »

pomoč kaj bi blo narobe?

pomoč kaj bi blo narobe?

ajtim ::

mam naslednji problem pa ne vem kam naj se obrnem rabm pa nujn pomoč!včeri je bliz nas udarla strela!računalnik je bil skloplen vendar ne iz vtičnice na razdelilcu(razdelilec ugansen)!ker me ni blo doma so mi povedal da je samo neki pr računalniku počl in probam zagnat računalnik pa vse pozene samo boota ga ne!napajanje je povsod disk dela cd tut, grafa tut...sam imam črn ekran in sploh ne poišče ne floppy-ja ne nč samo laufa!pa me zanima kaj bi blo narobe še?mogoče procesor šel k vragu????bi rabu kak nasvet?Hvala!LP
me and only me

Oven-2k ::

Najdi znanca, ki ima enak model procesorja kot ti (samo model, hitrost je lahko različna). Potem pa začni sprobavati posamezne komponente - v svoj računalnik daj njehovo grafično - če še vedno ne bo delovalo, potem grafična kartica ni krivec. Nato zamenjaj procesor z njegovim, nato ram in tako naprej vse komponente, ki jih imaš. Če bo tvoj računalnik naprimer začel delovati z njegovim procesorjem, potem pomeni, da je tvoj procesor skurjen in tako naprej. Če pokvarjene komponente ne bosta našla, je verjetno problem v matični plošči. Meni je naprimer strela skurila modem in matično ploščo, kljub temu da je bil računalnik ugasnjen, vendar na žalost priklopljen v električno omrežje.
Rok

Jan(JAE) ::

če imaš slučajno 56600 modem oz isdn probaj iztakniti kartico. Če to ne pomaga resetiraj bios (kar iztakni baterijo ter izklopi napajanje) drugače vse priklopne naprave potegni iz plate ter probaj nato. Drugače ti ostane še servis.
www.jae.si

sprobu sm vse tko da sm ugotovu da je sel procesor in plata zdj mam pa probleme se z diskom!k ga zazenem mi najde vse zadeve potem ko se pa mora bootat ga pa resetira(tut v safe mode)se da to kako odpravt ali samo z ponovnim nalaganjem sistema?
me and only me

SasoS ::

Če si zamenjal plato in proc potem ja, moraš nanovo naložit ker XPji se ne bootajo na drugem sistemu.

Jan(JAE) ::

Tudi to lahko rešiš. Priklopi disk na osnovno ploščo, ki ima isti north bridge in south bridge, nato z tem diskom bootaj v win, ter mu spremeni dual fifo controler v stanard. Ni pa nujno, da ti bo to pomagalo.

L.P. Jan
www.jae.si

Jan987 ::

najlažje bo če še enkrat naložiš windowse!

DarwiN ::

Pa bi rekel da skoraj niti teoretično ni možno da ti je šel procesor, plata ja, procesor pa ni mogo it...daj še enkrat temeljito preveri procesor na eni drugi plati, če pa ga imaš namen kar vstran vrečt pa povej kam ga boš vrgel :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN ::

sranje , bliska zunaj

DarwiN out
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Jan987 ::

kakšen proc pa maš:

procesor je athlon 1700+!probu sm ga v drugi kisti pa je isto crn ekran že dvakrat tko da mislm da je mogu tut procesor it!k sm pa iz druge kiste dal v svojo procesor pa je blo vse isto crno!tko da bi mogla it plata in proc drugo vse deluje od ramov grafike diska floppy-a cd-roma...!
me and only me

mrbungle ::

Nekaj let nazaj mi je isto usekala strela-preko modema je prišlo v PC. Sistem se ni bootal, piskanej in črn ekran. Procesor in plata sta šla po gobe. Preveri vsako komponento posebej na kakem drugem PC-ju, pa boš videl, kaj je res narobe...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CMOS checksum error

Oddelek: Strojna oprema
121489 (1302) Glicerin
»

Po zamenjavi cpu & NB coolerja se komp ne pržge

Oddelek: Pomoč in nasveti
401926 (1617) Klemzz
»

A je to matična kriva?

6803 (716) SmeskoSnezak
»

Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
886064 (3813) MasterMiG
»

plata ali procesor ??

191781 (1417) Pyr0Beast

Več podobnih tem